În casa mea fac ce… Ce?

1Nu despre casa aia cu patru sau mai mulţi pereţi vorbesc. Nu aia la care plătim rate la bancă, chirii sau impozite, aia care ne asigură intimitate şi ne dă dreptul să facem cam orice vrem noi. Că şi acolo-i cu o „virgulă” la o adică. Adică putem face fix ce avem chef, atât timp cât nu-i deranjăm pe alţii, nu? Ca un exemplu simplu şi stupid (atât pot la ora asta, mă iertaţi) am dreptul în casa mea să ascult muzică la maxim? Am. Vecinul are dreptul să doarmă liniştit în casa lui? Are. Cum împăcăm aceste două drepturi? Mno? Dar, cum spuneam, nu despre casele cu vecini somnoroşi vreau să scriu ci despre căsuţele astea virutale. Că tot căsuţe sunt şi tot cu proprietari cu drepturi. Dar până unde merg drepturile astea?

Am citit, nu de puţine ori, prin curţi mai mari şi mai populate, că „e blogul meu, scriu ce am chef, despre cine am chef, fac ce vrea muşchiul meu în casa mea”. Corect? Până la un punct, da. Dar am eu dreptul (moral, desigur. Că încă nu e o lege clară a virtualului) să scriu pe blogul meu că Virginica e grasă şi proastă doar pentru că asta e părerea mea şi pe blogul meu am dreptul să o scriu? Nu ştiu, vă întreb pe voi. Să spunem că îl am. Cine să mă oprească? Dar dacă vine Virginica şi mă ia la şuturi că ea nu e grasă şi dacă e proastă, e fix treaba ei, eu am dreptul să nu-i aprob comentariul pe motiv că „bueii, în casa mea nu vii tu să mă înjuri pe mine, daaa?”. Sau îl aprob şi pe urmă eu şi toţi ceilalţi facem fornt comun să îi demonstrăm ei că e proastă? Şi oricine îndrăzneşte să ne contrazică, e luat la tocat şi rugat să îşi ţină părerile pentru el că, nu-i aşa?, nu-ţi place, nu citeşti. Este, până la urmă, şi cea mai bună soluţie. Pe de-o parte, e indicat să nu arunci cu noroi că aşa-ţi vine ţie dar şi din partea cealaltă se aşteaptă la fel. Adică, în calitate de semnatar al unui articol, nu aştepţi numai laude şi ştergi orice urmă de „nu-s de acord cu tine pentru că”. Când e urmat de „pentru că”, e şi de aplaudat. Dar am văzut că se poartă şi fără argumente că e mai simplu.
Sigur, depinde de la caz la caz. Cele mai aprige discuţii se poartă pe blogurile mari (habar n-am ce înseamnă asta), bloguri deţinute de persoane cunoscute şi bloguri cu jdemii de vizitatori pe zi. Acolo se întâmplă de multe ori ca orice comentariu care nu corespunde părerii majorităţii, să fie pus la zid. Şi tot acolo se întâmplă să vină şi câte un Jijel supărat pe viaţă care la orice text să scrie doar „fă, proastă, să…..”. Că atât ştie el, nu e de condamnat.
Dar m-am luat cu vorba şi nu e cazul. Ba mai mult, vă rog eu frumos (în special pe cei care vin prima dată aici, că voi, dragilor, ştiu că nu vă ocupaţi cu asta) nu mai fugiţi la primul blog care corespunde descrierii să spuneţi plângând „uiii, tanti aia are ceva cu tine” cum s-a mai întâmplat cândva, că nu am nimic cu nimeni şi nu scriu despre cineva anume. Nu de alta dar atunci, biata persoană, s-a chinuit să mă înjure pe blog şi eu, tută, am văzut după câteva luni. Nu-i păcat de timpul ei? Şi nici măcar nu era vorba de ea. Dar na, când eşti important, te crezi important. Şi nu e rău să fie aşa. Aşa că nu, nu am vreun blog în cap, scriu la modul general.

Să revenim la căsuţele noastre. Voi cum procedaţi dacă aveţi vreun vizitator supărat pe viaţă şi îşi varsă tot amarul pe textul vostru? Ştergeţi direct, îi răspundeţi pe limba lui sau cum? Şi dacă cineva îl ia la rost şi se încinge cearta, interveniţi sau cum faceţi? Nu sunt eu în această „oală”, nu vă cer sfaturi. Pur şi simplu vă cer părerea şi vreau să ştiu, aşa de curiozitate. Mno.

Acest articol a fost publicat în Din viaţă... și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

83 de răspunsuri la În casa mea fac ce… Ce?

  1. fosile zice:

    In general nu le public.
    Mentin moderarea de prin 2011 in urma unui fel de scandal, dupa care eram injurat oriunde mergeam ( pe bloguri ) si revenea din cind in cind la mine sa-mi spuna cit sint de urit si muulte alte chestii pe care nu le stiam despre mine si despre familia mea.

    Apreciază

  2. fosile zice:

    Altfel, ai vazut ca mai am si eu rautati in program si ma pot astepta sa rabufneasca unii.
    Daca mi-o caut…

    Apreciază

  3. 9 zice:

    Habar n-am ce-as face. Nu mi s-a intamplat, poate si pentru ca nu prea scriu despre alte persoane, nici politica nu prea fac iar daca ceea ce scriu, chiar ar supara pe cineva, mi-as cere scuze in cazul în care as fi gresit sau mi-as sustine punctul de vedere in cazul in care as sti ca ceea ce am scris este de bun simt. 🙂

    Apreciază

  4. lucillette zice:

    Cam peste tot în viaţă, e cu virgulă.

    Apreciază

  5. szqwer zice:

    Eu am avut o perioada cand scriam cu tastatura mai sloboda si veneau jde de tantici/ nenisori si ma injurau ca la usa cortului.Tanara si mai necoapta, le raspundeam si ma si enervam bien sur.Odata cu trecerea anilor, mi-am dat seama ca exista multi oameni a caror menire pe lumea asta este numai aceea de a-i enerva pe ceilalti, asadar de ce sa le dau eu lor satisfactie? Neah…comentariile lor merg in spam, dau ignore si la mia vita e bella. Atat !

    Apreciază

    • Chiar înjurată nu am fost aici. Dar nu-i târziu. Nu ştiu, cred că aş suferi, că eu mă consum tare la chestii pentru care, probabil, n-ar trebui. Dar mă voi gândi la metoda ta atunci şi va fi bine 😉
      Eu respect orice punct de vedere şi chiar nu vreau ca toată lumea să îmi dea dreptate. Nu înţeleg însă de ce e musai să şi vorbim urât când contrazicem. Dar, na… fiecare cu starea de moment, ce să mai zic?

      Apreciat de 1 persoană

  6. fata veselă zice:

    Până acum am avut parte numai de lume civilizată. Dacă apare vreunul slobod rău la gură, depinde în ce stare mă prinde. Ori îl trimit la gunoi instant, n-am chef de nervi pe timpul meu, am eu destui pitici ori s-ar putea să-l iau la mișto să mai râdă și alții de el.

    Apreciat de 1 persoană

  7. dagatha zice:

    Am avut și eu supărați pe la ușă, deși nu sunt atât de citită. Am aprobat tot ce era de bun-simț, chiar dacă împotriva mea. Și am și răspuns până în punctul în care nu mai aveam nimic să ne spunem. Comentariile cu XXX le-am șters. (E drept, nu au fost multe). În rest, discuțiile despre cât de proastă sau grasă e Virginica, le duc în privat! 😀

    Apreciază

  8. doarnicol zice:

    My home is ..my castle 🙂 ..așa că ..oare în casa mea nu trebuie să fac exact ce simt eu că e mai frumos și mai ..pe gustul meu?! Întrebare pur retorică, oricum. Și asta pentru că, după ce vizitatorii pleacă, doar eu rămân pe acolo, ..și vreau să-mi placă ce văd, ce simt, ..cu ce rămân. Nemaispunând că, aici ..aici e „casa noastră”, de fapt și de drept. Oare nu? Oare n-ar trebui s-o ținem cât mai ..minunată, splendidă, superbă 🙂 ..peste tot pe unde ne duc pașii chiar și-așa, virtuali?! Hihi., poate-o și decorăm de sărbătoare-ntre timp.. 🙂 (eu nu pot vorbi decât așa, oarecum teoretic, neavând încă parte pe-aici decât de ..bine și de frumos)

    Apreciază

  9. nostrastella zice:

    Am început în fel şi chip commentul meu la năzbâtia – o să pricepi mai încolo , nu te grăbi ca fata ai mre ! – asta … dar până la urmă am renunţat .

    Permite-mi dară să postez ceva , mai hăt , d’acu 2-3 zile … că iar n-am putut … că mă gândeam să nu carecumva să-ţi ştirbesc din aură ori naiba ştie ce al’ceva . Anyway , aş avea multe de spus despre libertatea de exprimare ori fucking zeitatea onor posesorilor de bloguri . Nu mai vorbesc de admini ( cu 8 clase de cele mai multe ori : da şefi , mno , dăăăăă ! că nu’ aşa : dă’i la prost biciul ş’apăi ni numa !) … Mă rog . So . Mai va ieri , undeva p’aproape porneam la drum cu asta :

    Anost …

    Şi ce bine le ziceai odată .
    Asemenea postări = muşterii pe măsură . De complezenţă . Decât !
    Da’ dacă ţie’ţi face bine , go for it , ce să mai (dar nu mă include’n tagma[?] asta pls ) …

    Ş’un PîSî (prevestitor) -din era glaciară- ce mă tot roade : tu chiar moderezi pe toată lumea , sau doar eu am (mulţumesc , mno) aceast privilegiu ? Retoric dacă vrei …
    N-ai servici … n-ai nici o treabă ?
    Ori ai vreun admin ( …linguşitor ) zelos , ce vrea să intre-n graţiile stăpânei sale? Nu c-ar fi ceva rău , o nu , însă -precum bănuieşti , aşa ceva nu servesc. So , din partea mea , ia-ţi de’o grijă : mă cenzurez singură . Definitiv ! Rămân doar la privit . Cel puţin , bogdaproste , cu asta nu mă poţi umili .

    …şi -ţi mulţumesc anticipat de unori m’oi minuna/ori mieuna , sau alteori … mă tem că ba .”

    …….
    … am renunţat . Altfel nu urma postarea ta , cred .
    Da’ ce ştiu eu . Tot dragă-mi rămâi , orice ai face !
    :facepalm:

    Apreciază

    • Stella, ar fi culmea ca tocmai la postarea asta să ne luăm rămas bun şi să ne urăm o viaţă plină de bucurii. Dar nici nu-mi place să insist să primesc comentarii. Nu aş vrea să te reţin, ştii… timpul e preţios. Încă o dată (ultima) te rog să nu mai faci nici măcar o singură aluzie la cei care vin pe potecuţe. Te rog, nu dau cu biciul. La fel de anost.
      Şi nu, nu am servici. Stau toată ziua pe blog, mai merg pe la alţii, mai dorm, mai frec menta. Primesc ajutor social şi sunt extrem de mândră de mine. 😉 Dar e consistent ajutorul, îmi permit să plătesc admini care să modereze tot ce nu le convine. E fain, zic.
      Habar nu am cum ai ajuns aici, deşi stilul tău îmi pare extrem de cunoscut, totuşi nu ştiu de unde să te iau. Dacă ai ceva personal cu mine, te rog să îmi spui clar şi răspicat. Ok?

      Apreciat de 1 persoană

  10. Drugwash zice:

    Dacă vrei să afli adevărul, ceartă-te cu fiecare, la ei acasă. 😉

    Apreciază

  11. illusion zice:

    Eu încerc să-i răspund cu bun simț, dacă văd că tot nu se lasă… îl ignor. Dacă revine și la alt articol merg pe următorul traseu : Panou de control blog -> Setări -> Discuție -> Lista neagră a comentariilor

    Apreciază

  12. nostrastella zice:

    TAKE IT EASY , girl , că nu dau turcii , ce ai !?

    Şi nuş’ce … ori cum faci , da’ orice cuvânt , propoziţie ori frază de-a mea , tu o iei ca p’o declaraţie de război . Ai chef de ceartă ? Eu nu . Am trecut de perioada aia .
    Ai întrebat … am răspuns .
    WTF ! big deal ,ce să zic ?
    Iartă mă că nu fac mu mu tot timpul .
    Şi văz că iar băgaşi la ‘naintare placa aia cu ”nu te lega de minunaţii mei” ! Mă leşi ? BTW , cam le ştirbeşti din pedigree , nu de alta ! Ş’apoi , fuck , nu crezi că se pot apără şi singuri … de s’or simţi lezaţi cumva în amorul propriu ?

    Tu fă ce faci când vrei şi cum vrei tu , că io n-am vreo treabă , fată . Da’ lasă-mă naibii să judec şi eu aşa cum pot , ori cum mă duce capul . Dacă tot e o ţară liberă … Ei drăcia naibii !

    😳

    Apreciază

    • Relax, Stela! N-am nicio treabă cu cearta. Adică, mno, îmi aleg şi eu partenerii de ceartă dacă tot am chef. Că nu merg după „primul sosit, primul servit”.
      Bine, Stela! Chiar îi rog frumos pe cei care vor, să se apere singuri. Chiar îi rog pe ei să îţi răspundă, eu voi asista la schimbul de replici. Sigur că se pot apăra, sunt mai inteligenţi decât ai vrea să crezi, tocmai de aia şi spun.
      Care ţară e mai liberă, aia din care scrii tu sau aia din care scriu eu? 😉

      Apreciază

      • nostrastella zice:

        Mda , pune-mi’i în cap . Tipic .
        Iar la aia cu ţara … XD mă faci să râd . ha ha ha …
        Pariu ?

        Apreciază

        • Mda, nu e bine nicicum. Acum, dacă spun ca tine, înseamnă că vreau să îi pun în capul tău. Tipic.
          Nu, Stela, nu fac pariuri. Înseamnă că te pricepi să te conectezi la servere „anonime”. Mă bucur că râzi, face bine la ten. Nu că ai avea nevoie. Tipa din poză arată bine tare. Seamănă teribil cu o autoare pe care chiar o admir. Şi al cărei stil pare că îl adopţi cu succes. Sigur, îmi văd lungul nasului, sigur că ea nu va citi veci blogul meu. Dar seamănă, atâta tot. Aşa, să revin la ţară. Treaba ta de unde postezi, nu mă interesează deloc. Dar pariu că dacă îmi piere bunul simţ pe care-l mai am în ceea ce priveşte, şi postez IP-ul, toţi vor spune ca mine?

          Apreciază

  13. Nautilus zice:

    Nu mi s-a întâmplat, din 2007 încoace. Am reușit să rămân un anonim. Chiar nu am chef să mă citească toți proștii.
    S-a întâmplat însă ca alții să îmi șteargă comentarii de pe blogul lor, eventual după ce m-au înjurat. 🙂

    Apreciază

  14. Oana zice:

    La un moment dat puneam la suflet tot. Orice. Și-ncercam a fi politicoasă… amu’ am cam îmbătrânit, nu mai am răbdare. ‘Ignore the comment’, nu-l postez și gata.
    Te îmbrățișez cu dor!

    Apreciat de 1 persoană

  15. nostrastella zice:

    ‘Ignore the comment’, nu-l postez și gata.

    QED !
    … tare de tot :facepalm: asta ! Amu , ori îs tută ori sigur îs tută . Cum poţi ignora ceva ce de-abia ai citit . Mesajul oricum şi’a făcut treaba . Logic. De ce să nu vrei să-l ”răstălmăcească” şi alţii ?!!!
    DE CEEEEEEEE ? dacă nu are nimic licenţios , abject .
    Păi e cam tot aia când îţi pui o poză pe fâsbuce , faţa nu te ajută da’ deloc , şi de nici o culoare … vine unu/una şi’ţi trânteşte binemeritatul urât o ! iar tu … te-apuci de plâns ca proasta . Că cică te-a jignit , decât (sîc!) …
    Pisicisme !

    Apreciază

    • ???
      Acum care-i problema că eu nu mai înţeleg. Ce poze, ce FB, ce ignorat? Ţi-am ignorat eu ţie vreun comentariu? Am şters vreodată un singur cuvânt din ce ai scris tu? Atunci?
      Dacă vrei pisicisme, ştiu pe cineva care creşte pisici.

      Apreciază

      • nostrastella zice:

        Io citam din clasici – recte @Oana – iar tu o ţii una şi bună .
        Ori eşti nevorbită ori …
        Hai că se crăcăceşte de ziuă . Pa .
        Enjoy !!!

        Apreciază

        • Ăsta-i singurul motiv pentru care încă îţi răspund, sigur. Sunt nevorbită. Cum le nimereşti tu…
          Data viitoare, învaţă să pui comentariul unde trebuie dacă nu vorbeşti cu mine. Există un „răspunde” sub comentariu. Hai că nu e greu.

          Apreciază

  16. April zice:

    Pe la mine totul a fost bine și frumos până m-au mâncat degetele să scriu despre un subiect foarte discutat și controversat… apoi ai văzut și tu cu ce m-am ales. :)) Am publicat fo’ două comentarii, apoi mi-am activat moderarea la ”sânge” și – direcția spam cu ele, că nu mai erau de publicat. Nu de alta, dacă măcar ar fi avut argumente pentru care erau împotriva mea, dacă aveam cu cine discuta, dar așa, că nu le-a plăcut lor ce am scris, că nu le-a plăcut de mine și mi-au zis-o în modul cel mai ”colorat” cu putință – nu mersi!
    Acum e ”liștine și pace”… cine știe până când… Văd că ai tu ”musafiri” acum. :))

    Apreciază

  17. EmM zice:

    Inca n-am patit asa ceva de cand sunt in lumea asta a bloggingului si slava Domnului am fost cativa ani si prin cea de beauty, iar acum sunt pe blog personal cu dominanta de carti :))
    Am avut dintotdeauna moderarea comentariilor asa ca la asta nu se pune problema sa ma injure si sa nu vad la timp :)) Mi-ai pus o problema buna :)) In general, sunt cam certareata 😀 dar in online am evitat confruntarile ca mi s-au parut fara sens… Acum oi vedea eu cand mi-oi gasi primul hater 😀 depinde si la ce nivel ajunge saracu’ :)) pe unii probabil o sa ii ignor, pe altii o sa ii aprob, poate le las si vreun comentariu daca e norocos si am avut o zi proasta :))
    Dar faza cu e casuta ta, patratelul tau si scrii ce vrei tu in el, sunt de acord 😀 indiferent de subiect 😀 si indiferent de consecinte :)) ca daca ma doare la bascheti ca ma poate da in judecata pentru defaimare, discrimanare sau alte minunatii, care-i poanta?! 😀 cui ii pasa?!

    Apreciază

    • Hehehehe, ce bine şi hotărât le spui tu. Până vom putea da pe cineva în judecată pentru defăimare pe un blog, vor mai curge nişte MB. Dar îmi place cum pui problema.
      Ah, ştii că unii fac intenţionat pe blogul lor chestia asta? Adică postează comentarii „anonime” tocmai ca să nască fel şi fel de controverse, să agite lumea, să facă trafic şi să se işte dezbateri aprinse? Oricât de mult mi-aş dori (dar nu îmi doresc) n-aş putea să mă fac singură troacă de porci doar-doar va sări cineva în apărarea mea 😀

      Apreciat de 1 persoană

      • EmM zice:

        Din pacate sau fericire, desi nu exista inca o lege speciala in acest sens, se poate da in judecata 🙂
        dreptul la libera exprimare este garantat de Constitutie, dar si acesta ar trebui sa aiba acea limitare de bun-simt pentru ca altfel, oricat de liber te-ai exprimat tu, ti-ai asumat si consecintele in momentul in care ai adus insulte, jigniri, calomnii etc etc la adresa cuiva…
        Nu mai suntem atat de inapoiati sa stii, un avocat bun isi va face treaba…
        Sa faca intentionat?! :)) asta’i buna, e prima data cand aud minunatia :)) ce-i drept, e strategie buna… :))) dar n-as face-o niciodata 😐

        Apreciază

  18. papagigli zice:

    Controversle sparg status quo-ul, indeparteaza monotonia si dau culoare. Ca e o culoare pastelata sau una stridenta, depinde de agilitatea, spontaneitatea, inteligenta opozantilor si de subiect. Daca e vorba de politica sau religie, sigur se ajunge la invective, insulte si pizduieli, care sunt la rindul lor invective 😆 Dar pot spune ca unele ironii sunt absolut geniale, iar cine le poate face fata si contracara, e genial, in aceeasi masura.
    Nu cred ca e ceva wrong in a polemiza, chiar si pasional, ba dinpotriva, atita timp cit ambele parti isi argumenteaza punctul de vedere, iar asta o poate face doar cineva pe care-l duce capul. Pentru ca una e sa ti se spuna „esti bou ca esti bou” si alta „esti bou pentru ca ai coarne, pasti iarba, urinezi din mers si esti castrat. 😆 A propos, se spune ca taurul poate deveni tata, pe cind boul, numai unchi. 😉
    In rest, toate bune.

    Apreciază

    • Ai uitat de câini, papagigli. Pe la noi, e suficient să postezi : „cred că toţi maidanezii trebuie duşi la adăpost, locul lor nu e pe stradă” şi ţi-ai asigurat frigiderul pentru următoarele luni. Ba îşi aduc aminte şi de strămoşii tăi. 😉
      Ai dreptate, de cele mai multe ori, controversele sunt gustate din plin. Dar eu mai mult la „eşti bou, că eşti bou” mă refeream. Şi e un fel de modă 2.0 să faci asta. Când mai ai şi relaţii pe la un bou devenit unchi care te asigură cu-un proxy mişto… ăla eşti. Adică, „bueiii, poate n-aţi observat cât sunt eu de dăştăpt spre deosebire de voi”. 😀

      Apreciază

      • papagigli zice:

        Ba sa stii ca am ceva si cu ciini, oarecum on topic. Ciinii latra, caravana trece si nu mor caii cind vor ciinii 😉
        In general si din cite am observat eu, desteptul nu-si declara desteptaciunea, o demonstreaza sau probeaza. Asa ca, pe cale de consecinta, cel ce o declara, prin diferite forme, e doar un dobitoc care spera sa nu fie perceput ca atare. Cazul „Becali” fiind de notorietate.

        Apreciază

  19. Unii ar zice că dacă nu ești certat, nu exiști. Sau ești prea moale și n-ai curajul să-ți exprimi hotărât principiile. O mică polemică e ca sarea și piperul, dacă nu depășești măsura. Iar tu ai fost mereu moderată, ba chiar la regim. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    • E post, Petru! Şi regimul nu strică nimănui 😀
      Polemicile în care se păstrează bunul simţ, da, sunt chiar aşteptate. Dar trebuie şi inteligenţă şi ceva educaţie pentru asta.
      Mulţumesc, să ai o zi frumoasă şi caldă!

      Apreciază

  20. CarmenP zice:

    @Poteci cu dor, cititorul copiaza comportamentul scriitorului si daca scriitorul striga tare s-ar putea sa aibă multe comentarii de moderat. Orice scriere, as putea spune, reflecta caracterul, opiniile, trairile scriitorului. Putem face ce dorim in „casa noastra” insa nu alegem daca suportam consecinte sau nu. Daca ne dezlegam limbile prea tare si in virtual este ca viata, pierdem…

    Am observat ca esti diplomata in articolele tale 🙂 . Eu nu reusesc întotdeauna sa fiu diplomata 😦 , mai am de invatat….

    Apreciază

    • Da, aşa e. Însă, din păcate, se întâmplă şi să nu strige şi tot să fie nevoit să recurgă la moderare.
      Mulţumesc mult, Carmen. Dar tu unde scrii? Că eu nu pot vedea nimic 😦

      Apreciază

      • CarmenP zice:

        Stiu ce zici, aici injuraturile vin din invidie, le-as lua de bun augur insa cu moderare, deci nu as publica injuratura. Eu nu scriu pe blog, scriu pe mail si impartasesc povesti si gânduri cu prieteni si rude. Nu am timp sa intretin/administrez un blog. 🙂

        Apreciază

  21. nostrastella zice:

    Salut , fată ! Gata , ţi’a trecut keful de ceartă ?
    Ori (mai) eşti tot opărită pe mine ?

    Apreciază

  22. Ana zice:

    Potecuta draga…..cred ca fiecare simte , la un moment dat , ce vrea sa faca si cum sa procedeze legat de comentatorii sai. Nu poti lua un sfat ca atare , ci ceea ce simti tu ca este mai bine sau te satisface legat de ceea ce ti se scrie.
    Din punctul meu de vedere te consider o blogerita toleranta , asa vad eu. Nu as avea radbarea ta , dar cred ca tocmai asta ne face unice, deosebirea…
    Te imbratisez….ai grija!

    Apreciază

  23. Nu am avut experiente urate pana acum, dar daca tot sunt la mine acasa, sunt sigura ca as modera, poate chiar rezerva un articol intreg in care sa argumentez de ce asa nu!

    Apreciază

Lasă un comentariu