Scurt pe trei. Chestii care nu-mi dau pace

images1. M-am trezit cu un pitic ţopăitor ( Bursucel, ai tăi sunt bine? 😀 ) care striga în căpşorul meu cam aşa : „Mărlin, Dărlin, mă timtirica dai na hop şi ţup ţup ţup” şi ” Tichi trichi zboară rumeguş” 😯 Asta cu rumeguşul mă obsedează de când am auzit-o prima dată (şi sunt anişori de atunci) şi aş putea da vina pe prostiile care mi-au trecut prin cap la vremea aia 😳 şi la care mă gândesc şi acum 😀 Dar chiar şi aşa, aş vrea să înţeleg ce vrea să spună poetul şi unde-i „şpilu’ ” adică unde-i colinda din colindă? Pentru că da,  chestia cu rumeguşu’ e un vers subtil dintr-o colindă celebră la un moment dat. Am observat că prea uşor numim „colindă” orice sfârâială care conţine cel puţin o dată cuvântul  iarnă. Sau zăpadă. Am încercat şi încă mă lupt să conving nişte indivizi că e (sau ar trebui să fie) o mare diferenţă între „cântec de Crăciun sau de iarnă” şi „colindă”. Nu vreau şi nu pot să accept că „doar un crăciun cu tine” sau chestii cu îmbrăţişări sub brad, sunt colinde. Să nu mai vorbim de fătucile care primăvara sunt mărţişoare, vara sunt animatoare la piscine şi acum, evident, crăciuniţe şi vin în fustiţe până la buric ca să ….. ne colinde. 👿 Nu ar fi nimic dacă ar colinda. Dar le aud „te vreau lângă mine, în iarna asta să ne iubim, să ne dorim, să ne…. (nu mai ştiu că am închis televizorul) „. Cu asta mi-am ocupat drumul până la serviciu şi cu asta mi-am băut cafeaua. Adică cu „ţup, ţup, ţup, zboară rumegus, mărlin, dărlin, nai dai”. 😀 Şi apropo de asta, voi ştiţi alte „capodopere” din astea? Că despre adevăratele colinde vom vorbi mai târziu….

2. Am vrut să scriu despre asta atunci când am văzut-o dar am amânat sperând să aud şi despre o sancţiune, un avertisment, o ceva, orice. Dar nu am auzit aşa că e posibil să fi devenit eu prea „scorţoasă”. Sau poate CNA-ul e mult prea „open minded” pentru gusturile mele. Pe scurt : am nimerit cu butonatul la emisiunea aia în care se caută mirese, gineri, soacre sau nu ştiu ce. M-am oprit acolo pentru că era scandal în platou. Trei băieţi stăteau în faţa unei mese pe care erau aşezate 3 blendere. În blendere apă, în apă câte un peştişor de acvariu. Am înţeles că era vorba de o probă, de un concurs pe echipe, habar n-am. Se striga „apasă”, „nu apăsa”, „apasă, mă”, „băi, nu apăsa”. 🙄 S-au certat 10 minute iar la final doi au apăsat, al treilea nu. Era cumva la mintea cocoşului că aparatele nu erau în priză dar se presupune că băieţii nu ştiau. DAR!!! Şi aici e marea mea nedumerire. La final, cei care au apăsat butonul au câştigat proba, au fost felicitaţi şi aplaudaţi iar cel de-al treilea şi-a luat „bobârnace” de la colegi. Eu am înţeles aşa : s-a dat o lecţie preţiosă. Intenţia de a face franjuri un peştişor a fost ridicată în slăvi şi cei care ar fi făcut asta fără probleme au fost eroi. Cel care a acceptat să piardă proba şi a spus clar că nu va apăsa pentru nimic în lume butonul, a fost „frăierică”. Aloooooooo! CNA, mă auzi? Unde e „CNA a sancţionat postul de televiziune Antena 1, cu somaţie publică, pentru că în data de… la ora…. în cadrul emisiunii… „? Nu vă deranjaţi, suntem oricum pe drumul cel bun…. cel mai bun! CNA, mă auzi? Şşşşşt,  taci cu mama :

3. S-a terminat concursul ăla cu bloguri? 🙄 Cine, unde şi ce a câştigat?

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Din viaţă... și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

21 de răspunsuri la Scurt pe trei. Chestii care nu-mi dau pace

 1. La crăciunițe îmi place să mă uit și dacă ar cânta „Lele Floare ce te doare? / Ciotu’ de la… ”, da’-i bine că n-am văzut faza cu peștișorii. Mai bine un film de groază, fiindcă știu că acolo sunt trucaje.

  Apreciază

  • Petru, te cred pe cuvânt că îţi plac, chiar sunt fete faine (unele) dar eu vorbeam de ascultat, nu de uitat. Şi de colindat. Că mă gândesc că o fi cu păcat să spui că „astăzi vreau iubirea ta ( nota potecuţei : pe toată odată? 😳 )sub brad”, e colindă… No… cârcotaşă rău sunt azi da m-am „nervozat” 😀

   Apreciază

 2. Mugur zice:

  Nu vorbesc despre astfel de colinde, căci nu le ascult, mâna mea se duce singură pe butonul care trebuie.
  Citind cele de la punctul 2 mi-am pus și o altă întrebare decât a ta: dacă blenderul al trei-lea era în priză și era apăsat butonul, cine mai câștiga proba? Știu sigur că nu peștișorul. Era o ruletă rusească?
  Sigur că mi se pare o probă cel puțin absurdă! Eu aș fi organizat-o altfel: le așezam în față trei cuțite și-i îndemnam să le înfigă în propriul corp! Bineînțeles, cuțitele fiind din cele pregătite special, ca la circ, fără ca ei să știe. Atunci cine avea curajul? Atunci s-ar fi sesizat CNA?

  Apreciază

  • Nu mai ştiu ce să zic… Ei, cumva, s-au asigurat, au fost la adăpost până la un punct. Faptul că nu erau în priză i-ar fi absolvit de orice acuzaţie. Ce a urmat m-a dezgustat. Mai aveau puţin şi îi pupa pe cei doi care au şi apăsat… Mda…. aşa se face rating, se pare…

   Apreciază

   • Mugur zice:

    Într-un fel sunt norocos, pentru că nici în trecere nu privesc la astfel de emisiuni. Așa de tare m-am desprins de TV că nu mai urmăresc decât filme, si acestea alese cu grijă, precum și emisiuni despre natură sau ceva știintă, deși s-au împuținat și acestea sau devin puerile în temele abordate sau în demonstrații.
    Oricum, lipsa mea din fața ecranului nu va duce la micșorarea audienței, căci unul ca mine nici nu este luat în considerare pentru loturile statistice! Și nici nu am cum să modific stilul programelor ce sunt emise.

    Apreciază

 3. Bursucel zice:

  1. Mie mi se pare că se mizează clar pe vizual. Mă refer la Crăciunițe. Și pe combaterea sintagmei Poale lungi și minte… 😳 Eeee, de parcă Spiritul Crăciunului crezi că-i bântuie pe băieți din prima când văd fustițele de-o pălmuță ale Crăciunițelor? 🙄 Nee, eu zic că-i apucă întâi așa… o pornire de compătimire și-abia apoi îi chinuie dărnicia. 😉
  P.S. 🙄 Acum nu săriți pe mine, că doar mi-am dat cu presupusu’… 😳

  Apreciază

 4. Bursucel zice:

  2. Potecuțăăă, nu te mai uita la TV, că-i plină măgăoaia aia de chestii care de care mai tâmpițele… :mrgreen:
  CNA-ul doarme oricum… și suferă clar de Sindromul reacțiilor întârziate, deci nu te aștepta la minuni din parte-i… 😉
  Acum eu nu pricep și pace – Pe ce naiba și-or fundamenta realizatorii TV formatul emisiunilor? Pe segmentul de audiență? Pe statistică strict legată de IQ-ul ălora de fac rating? Pisici, o fi și ăsta Secret de stat? 🙄

  Apreciază

 5. Bursucel zice:

  3. Iar Concurs??? Cum??? Unde??? 😯

  Apreciază

 6. Vin şi eu cu un răspuns la ultima întrebare legată de concurs. S-a terminat, dintre cunoscuţi ştiu că Antonia Bălan (la marginea căsniciei) a câştigat locul II. 🙂

  Apreciază

 7. Dan zice:

  Adică „Împodobeşte, mamă, bradu’ ” nu îi cooooolind ??? 😯 Nu creeeed… Eşti invidioasă tu pe Fuego că-i fată faină…

  Apreciază

 8. vax-albina zice:

  Hm. Eu fredonez, de ieri, un refren greu de transcris. Am gugălit şi l-am găsit. Concluzia: tu piticuţ, eu broască ţestoasă.
  http://www.trilulilu.ro/muzica-diverse/cenaclul-flacara-broasca-testoasa?ref=similare_carusel

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s