Cf frumoas-o?

Bn u? 😛
Aţi auzit de „Justiţiarul de Berceni”? Nu-i bai, vă zic eu repede. Eu am auzit acum două zile şi în două zile am urmărit aproape toate filmuleţele lui. Asta înseamnă că stau bine cu „ficaţii” deci, vorba unui cântec drag mie, „nu-s beţiv” 😀
Pe foarte scurt, tipul ăsta face o treabă foarte faină, în ciuda guralivilor care măcăne că ar fi fără rost, că ce rezolvă, că nu se face primăvară cu o floare. Normal că nu se face. Dar nici cu măcănitul nu se face, asta-i sigur. Ba mai mult, în timpul în care unii îi toacă mărunt acţiunile, el face ceva. Simplu, nu? Fix ca-n viaţă. Că aşa se întâmplă de când lumea şi pământul: ca să aibă ce bombăni ăia care nu fac nimic în afară de a bombăni, unii trebuie să facă ceva, altfel ăştia primii ar muri de plictiseală şi s-ar sufoca în propria frustrare. Gata, m-am răcorit. Da, era o treabă mai veche care mocnea-n mine. Frustrată şi eu, deh 😀
Revin. Nu ştiu exact de unde şi cum a început totul, dar tipul ăsta se ocupă puţin de nesimţirea unora care parchează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi, de ăia care parchează pe trecerile pentru pietoni şi, că aici vreau să ajung, de irezistibilii de 30, 40, 50 care salivează după copile de 14, 15 ani. Am vrut să scriu mai urât, că o gândesc mai urât, dar mă abţin.

Are şi el un cont fals ce pare al unei fete de 14 ani, primeşte şi sesizări de la fete care se simt agresate de zdrăngăniţi din ăştia. Şi ideea e aşa: dacă o fată îi scrie că e abordată de demenţi din ăştia, el preia discuţia. Dacă pe contul ăla fals e abordat (mă rog, abordată că ăia cred că e contul fetei) de unul căruia îi spune din prima că are 14 ani şi totuşi ăla insistă şi o dă şi-n nişte indecenţe, că atât se poate, se ajunge până la a-şi da întâlnire. Întâlnire la care, evident, se prezintă el, se discută calm, cât şi unde se poate, se cheamă poliţia, se ia la secţie şi… au trăit fericiţi.
Un singur caz mi-a întors stomacul pe dos. Cât am văzut în celelalte, deşi nu spun că nu-i la fel de grav, erau băieţi de 20, 22, 25. Nu, nu e o scuză, nu, nu-s mai puţin vinovaţi. Dar unul singur m-a făcut să-mi doresc tare de tot să pot băga măcar o mână prin monitor. Atât. Doar să-mi intre o mână. Nu îmi doream altceva. El, 50 sau 52 de ani. Ea, presupusa ea, 14. Şi el şi-o dorea pe ea. Unsă cu frişcă. Vă mai zic? Ştiam că nu. Aşa că tac.

Acum: cu tot dragul şi respectul, pe cei care o dau pe aia cu căţeaua care ridică din coadă  îi rog să nu mai citească. Acceptăm că avem păreri diferite, ne salutăm respectuos şi discutăm cu o altă ocazie. Prieteneşte zic.
Da, ştiu. Multe dintre fetele de 14 ani arată de 20. Se maturizează foarte repede, se dezvoltă foarte repede, sunt generaţii care cresc ca Făt Frumos, în trei zile cât alte generaţii creşteau în 3 ani. Mă uit la pozele clasei mele în a 8-a şi mă minunez. Eram copii. Am prieteni cu fete de a 8-a şi-s domnişoare-n toată regula. Asta-i altă poveste.
În mesajul dementului s-a spus clar: e tata la baie, merg la şcoală, am 14 ani, nu pot acum, am ore, vorbim mâine. Şi dementul o ţinea cu frişcă. Şi dacă fata a acceptat să se vadă, înseamnă că el, drăguţul, sărăcuţul, inocentul, e o victimă? Că fata l-a provocat? Serios?
Dragii mei domni care citiţi aici, serios? În primul rând, el a fost cel care a abordat fata în mesaj privat deşi exista la profil o poză din care se vedea că-i tinerică tare. A întrebat de vârstă. S-a spus 14 ani. Şi credeţi că a contat?
Nu-s feministă din aia care pune bărbaţii la colţ din orice. Chiar nu. Dar serios că dacă o fată de 14 vă răspunde la salut şi la alte mesaje înseamnă că v-a provocat? Normal că nu.
În primul rând, cei care spun că o fată sau femeie care se îmbracă provocator şi e abuzată, e vinovată, nu fac decât să denigreze grav partea masculină. Ei practic spun că bărbaţii nu-s decât nişte forme de viaţă fără creier care acţionează din instinct. Şi mie asta mi se pare grav de tot şi nu pot fi de acord cu ea nici picată cu ceară. Aşa că pică din start.
Deci unde-i provocarea aici? Cât de bolnăvior la căpuţ să fii să crezi că o fată care e mai mică decât propria ta fiică, la 52 de ani unii au copii la facultate deci zic bine, se poate îndrăgosti de tine? Lasă-l în pisici de orgoliu gâdilat! Nu zice nimeni că la anii ăia nu te mai poţi îndrăgosti şi nu poţi avea pe cineva şi mult mai tânăr. Băi, dar nu de 14 ani! Gata, că iar mi se face silă.

Aşa. Apropo de provocare. Ştiţi că am cont de fb pentru blog. Ca şi aici, am poza de profil ca aici, pun poezii vechi de aici şi cam asta e. Am primit la un moment dat o grămadă de cereri, v-am mai spus. Am dat la grămadă, că n-am motive să stau să selectez. Ce să păzesc? Evident, v-am mai povestit, am primit mesaje multe în privat. Evident, la câteva secunde după ce am dat accept deci n-au intrat ăia nici măcar să vadă dacă nu cumva am poze cu mine în faţa unui tort cu 12 lumânări.
Cf frumoaso? Sau frumoas-o, după caz.
Ai ochi frumoşi. Sau oci, după caz. Voi vedeţi ochii în poza asta a mea? Na, el i-a văzut.
Şi zbang… poza lui cu… obiectul lui.
Sigur, egoistă cum sunt, am zis că de ce să mai aibă şi altele ocazia să-i vadă ăluia creierul când îl pot vedea doar eu? Aşa că l-am raportat pentru tot ce s-a putut: hărţuire, nuditate, abuz, am apăsat pe toate, sperând că se sesizează FB-ul şi îi închide contul. Şi l-am blocat, da.
Sigur, cu o floare nu se face primăvară, nu? Păi nu. Dar măcar a avut puţin de muncit să-şi facă alt cont dacă chiar i-a dat ceva suspendare FB-ul.
Deci unde l-am provocat pe nebun? Eu am ridicat coada că ce? Că am avut tupeul să am un cont de fb pe care pun poezii fără nimic legat de obiectele personale ale stimabililor? 😀
Nu, eu nu-s minoră şi nu, nu m-a traumatizat, nu mă dau definiţia inocenţei. Dar parcă nici nu mi se pare chiar în regulă să mă trezesc cu astfel de imagini în mesaje private din partea unor sceleraţi.
Ar fi putut fi contul unei minore? Ooo, absolut.

Şi ca să nu ne adâncim în discuţii fără punct, sintetizez eu repede: da, sigur că problema e mult mai delicată şi mai răspândită şi are rădăcina-n altă parte.
Degeaba ne amăgim cu faza că minorii n-ar trebui să fie pe FB, pe Tik-Tok, că părinţii, că bla bla. Să nu fim şi noi copii, totuşi! Ştim cu toţii că lucrurile stau cu totul altfel.
Şi normal că rădăcina e-n educaţie. Da, sigur, acolo e.
Şi iar normal, sigur că există reţele întregi din care fac parte oameni influenţi care fac infinit mai mult rău şi de care nu se atinge nimeni. Ok, păi atunci zicem că a existat un Hitler pe lume, pe lângă care ăştia par îngeraşi, şi mergem liniştiţi sub nuc, la umbră, ne batem pe burtă şi suntem satisfăcuţi că am mai împroşcat un om care încearcă şi el, atât cât poate, să mişte măcar un deget.
Mie mi se pare foarte fain şi acest lucru mărunt pe care-l face băiatul ăsta. Că dacă unul din 50 de nebuni care abordează o fată de 14 ani stă pe gânduri şi zice: băi, să nu fie ăla din Berceni care vine cu poliţia la întânire, şi dacă una din 50 de fete abordate de psihopaţii ăştia care se cred mari crai vede cam cu cine se poate întâlni şi înţelege că nu-i deloc, dar deloc mişto să te vezi cu unul ca ăla, tot e mai bine şi mai util decât să stai să măcăni că FB-ul e de vină că există obsedaţi pe lume.
Aşa că bravo lui!

Foto

Acest articol a fost publicat în Din viaţă... și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

58 de răspunsuri la Cf frumoas-o?

 1. Issabela zice:

  WOW!!! Nu știam că există un asemenea om și mai stau și în Berceni! Categoric cinste lui și simt la fel fiecare cuvînt scris de tine, nu mă mai dezlănțui și eu… Mă documentez rapid, că merită. Și mă mir și bucur că poliția are reacții la lucruri încă neîntîmplate. Ce frumos ar fi să se umple lumea de justițiari și hackeri 🙂

  Apreciat de 2 persoane

 2. peterhardware zice:

  Da, aproape că au ajuns proverbiale abordările și exprimările de tipul „Bună frumoas-o” sau „Cf pysy” (neapărat cu y!), ori poate chiar „Ke frumy ejti” și altele asemenea! 🙂

  Cât despre oamenii în toată firea care sunt atrași fizic de fetele tinere, consider că ar fi trebuit să comunice frumos și eficient (fără destrăbălare) cu sexul opus încă de când ei înșiși aveau vârste fragede, să nu ajungă să dezvolte în timp obsesii sau psihoze. Poate unii dintre ei au rămas singuri până la vârste înaintate, poate unii au neveste acasă. Este mai greu să judecăm fiecare situație în parte.

  Mai târziu… ce să zicem? Este destul de greu să se repare omul care gândește așa. Substanțele din creierul său trebuiesc bine controlate, iar asta, dacă nu se poate face printr-o alimentație sănătoasă (deși ar fi bine…), rămâne eventual în sarcina medicamentelor psihiatrice, însă și comunicarea cu semenii rămâne importantă! Dar trebuie făcută cu grijă atunci când omul în cauză are o purtare periculoasă.

  Iar fetele care îndură apropourile de tip libidinos sunt și ele marcate, se pot teme să mai iasă pe stradă, uneori au loc experiențe mai… directe, care le fac să sufere mult, și iarăși trebuiesc depășite greutățile prin tratament special. Hărțuiala, pis-pis-urile, pipăielile nedorite, fluieratul (ca să nu zicem și altele) sunt lucruri care merg direct la suflet! Și pot să nu fie uitate ușor!

  Astfel, să fim mai bine, mai sănătoși și să comunicăm frumos unii cu ceilalți! Și să respectăm regulile gramaticale!

  O săptămână frumoasă să avem!

  Apreciat de 4 persoane

  • Oh, ce comentariu frumos și complex! De-ar fi așa toate pe tot netul ăsta! Eu sunt o norocoasă, la mine nu sunt în genul blamat de noi.
   Mulțumesc mult pentru tot ce ai spus!
   Pot fi de acord cu aspectul ăsta, că în unele cazuri problema pleacă dintr-o traumă. Dar când o victimă a unui abuz devine abuzator, nu mai e timp de reparat cauza, trebuie rezolvat efectul. Atât cât se poate, abuzatorul trebuie oprit cumva. Blocat, îndepărtat, reclamat. Și pe urmă se decide dacă e caz medical sau penal.
   Că altfel, avem numai victime și niciun agresor.
   Săptămână frumoasă și numai bine!

   Apreciat de 4 persoane

 3. ©Cri zice:

  Bravo lui zic și eu, Potecuță! Nu știam că există, dar mă bucur că da. Iar textul tău mi-a amintit și de vorba unui preot, ce-mi spunea că femeia trebuie să fie atentă să nu-i smintească pe bărbați… La biserică adică, ceea ce-mi spune că, în viziunea unora, bărbații sunt easy de smintit și că depinde numai de femeie să nu îi zăpăcească „rău di tăt”. Lăsând la o parte gluma, am văzut un film chiar zilele trecute cu un bărbat fericit în căsnicie, cu o fiică adolescentă. Și vine în vizită o altă adolescentă, din Anglia, care urma să stea la ei un semestru. Iar apoi, la un grătar, un prieten îl întreabă pe tăticul nostru „Cum reziști?” Fimul merge înainte și el nu rezistă, ci începe o poveste cu adolescenta, ceea ce îmi confirmă că tinerețea și frumusețea ei i-au luat mințile. Altfel nu era film. Nu sunt avocatul diavolului, dar cred că o fărâmă de adevăr există și în spusele părintelui, chiar dacă exprimarea sa ne amintește de aceea din vremea… bunicii. Se produc niște reacții chimice în creierul omului pe care numai niște principii de viață derivate dintr-o educație sănătoasă le pot controla, așa am ajuns să cred. Sau – mai târziu, o lege corect aplicată, care să-i reeduce prin teama de pedeapsă cruntă care va veni. E un exemplu tare bun justițiarul din Berceni. 🙂 și demn de urmat.

  Apreciat de 5 persoane

  • Cri, am amici și de 40+, și de 50+. Zău, eu din respect pentru ei vreau să cred că nu-i nevoie să ne îmbrăcăm în draperii din cap până-n picioare, să nu cumva să-i îndemnăm la păcat, săracii. Adică eu chiar cred că bărbații au tot ce avem și noi de la gât în sus. Noi, femeile, de ce nu sărim pe tinererii cu pătrățele? Doar pentru că ce? 😀
   Acum, la modul cel mai serios, mă ia cu palpitații când încă mai citesc sau aud mizeria aia cu: la cum era îmbrăcată, cerea să fie abuzată. Ăia care o spun mi se par cazuri care necesită ajutor de urgență.
   Te pup! Și mulțumesc!
   Cum se numește filmul?

   Apreciat de 6 persoane

 4. Ecoarta zice:

  Cinste lui! Sper să-l țină, dar mai ales cazurile respective să aibă finalitate: aplicarea legilor!

  Apreciat de 2 persoane

 5. sticri zice:

  Eu nu i-am inteles niciodata pe acesti barbati. Nu inteleg ce poti vedea la o fata de 14 ani, dar, asta-i realitatea, din pacate. Cred ca au ceva boli sau tulburari psihice, deoarece altfel nu se prea poate explica.

  Stau si ma gandesc ca Macron la 17 ani i-a spus lui Brigitte care era cu 25 ani mai „tanara” 😂😂😂😂😂, ca o sa fie sotia lui.
  Asta ca sa nu mai spun ca era casatorita.

  Traim intr-o lume tare ciudata …

  Apreciat de 2 persoane

 6. Suzana zice:

  Nu, nu stiam de acest „Justitiar’. Dar cred ca traim niste timpuri in care astfel de oameni pot fi
  exceptional de importanti. Si poate fi un exceptional inceput.
  Din pacate pe lume exista prea multi defecti! 😦 Cam complicat cu ‘repararea’ lor!
  Seara buna, draga Potecuta. ❤

  Apreciat de 2 persoane

  • Sunt foarte mulţi cei care îi scriu că vor şi ei. Sigur, unii spun asta din avântul aventurii. Nu toţi o vor face, nu toţi vor putea face asta. E delicat şi poate fi periculos. Băiatul ăsta nu merge singur la întâlniri, legea nu-i permite să reţină nebunul, chiar dacă recunoaşte că aştepta o fată de 14 ani, că a vorbit cu ea, că a trimis poze sau i-a făcut propuneri. Deci e la limita legii. Dar măcar se mişcă uşor ceva în sensul ăsta.
   Că prea o legănăm cu conspiraţii în timp ce bipezi obsedaţi sunt liberi şi noi ne facem că parcă n-ar fi chiar aşa, că dacă touşi, că…
   suntem convinşi că ne spionează gândaci de colorado deghizaţi în drone, dar când e vorba de astea, stai că poate ăla-i plătit de mă-sa lu’ Ştefan cel Mare şi fetele alea-s Xene venite de pe Pluto, să populeze pământul cu clone. Suntem sănătoşi la cap, Suzana? Zău!
   Mi se face frică când aud de oameni care aparent respiră singuri şi care, când o fată spune că a fost abuzată, o măsoară din cap până-n picioare şi aruncă un: dar tu ce i-ai zis, sigur nu l-ai provocat?
   Doamne fereşte de specimene din astea!
   M-am enervat, scuze!
   Aşa: îţi mulţumesc mult! Zi bună îţi doresc, draga mea!

   Apreciat de 1 persoană

 7. Iosif zice:

  Tare ar fi fain ca aceasta “justitie” sa devina pandemica, sa fie mediatizata si sa se raspândeasca cel putin doi ani, asemeni sars cov 2-ului ! 🙂
  O seara faina, relaxanta si o saptamâna binecuvântata, draga Potecuta !

  Apreciat de 3 persoane

 8. Ileana zice:

  Off, am văzut, e strigător la Cer! Din păcate nu cred că vom scăpa de specimenele bolnave 😔
  Personal, nu cred că sunt bolnavi, sunt imbecili!
  Sper și eu să aibă finalitate!
  Seară liniștită draga mea 🤗

  Apreciat de 3 persoane

 9. MNiko zice:

  Ca mama de fete mereu mi-a fost teama de astfel de situatii pe internet. Sunt un pic cam paranoia si le controlez telefoanele, au sau au avut instalate programe de control parental prin care le-am putut bloca anumite aplicatii. Facebook nu le-am dat voie sa aiba pana la 16 ani. Le-am lasat s[ se uite cu mine la diverse filmulete sau le arat diverse poze, texte/glume care mi se par adecvate. Doar ca s[ stie despre ce e vorba si le-am explicat de ce nu le dau voie. Celei mari i-am facut eu contul la 16 ani. Le dau voie cu anumite lucruri atat timp cat sunt deschise si sincere. Daca vreau sa vad ceva anume in orice secunda pe teleonul lor trebuie sa-mi arate instant. Nu au voie sa paroleze telefonu fata de mine(adica trebuie sa le stiu parolele). Unii ar spune ca le incalc intimitatea, dar eu nu o vad asa. Sunt adultul responsabil de ele si nu vreau sa ajunga in situatii ca fetele despre care vorbesti. Pe masura ce au crescut am vorbit cu ele despre astfel de de situatii, despre cat e de bine sa intre in vorba cu strainii de pe net, ce fel de poze pot sa puna, sa trimita altora sau nu. Si le-am invatat sa spuna daca sunt deranjate, abordate de persoane dubioase. Functia de blocare auinvatat-o aproape inaintea mea.
  Mai urmaream astfel de filmulete de pe la americani, unde intervenea asa un adult ca sa prinda acei indivizi dezaxati ca nu le pot spune altfel. Ma bucur sa aud ca si la noi cineva se ocupa cu asa ceva si ca e sustinut de fortele legale. Intr-adevar, cu o floare nu se face primavara, dar pe de alta parte, bob cu bob se umple sacul. Poate ca acum e singurul care ia atitudine, dar in timp poate vor fi mai multi si ceea ce pare anormal acum (desi e cat se poate de normal) va parea normal pentru absolut oricine.

  Apreciat de 3 persoane

  • Ştim că nu toţi copiii cresc într-un astfel de mediu în care pot vorbi deschis cu părinţii. Ori nu au cu cine, ori le e teamă sau ruşine. Sunt şi părinţi care, dorind să le ofere libertate totală, nu le verifică telefoanele şi se ajunge la cazuri deloc de dorit. Sigur, poate că nu e cea mai bună variantă, dar nici nu e cazul să dăm vina pe ei sau, şi mai rău, pe copii.
   Cum a spus Invisible, sunt dureros de multe cazuri de copii abuzaţi fix în sânul familiei. Pe ei cine-i apără?
   Deci da, cum ai spus, e foarte bine ce face tipul ăsta. Pe de-o parte, puţin le arată nebunilor că există şansa ca atunci când abordează copile pe net să vorbească de fapt cu un bărbat care e pe urmele lor.
   Pe de altă parte, le arată copilelor cam ce le-ar fi aşteptat la întânire şi că e foarte bine să spună cuiva când primesc poze indecente sau când cineva le cere poze cu ele. Poate să spună prietenelor sau colegelor, cum sunt fetele tale, care pot vorbi cu mama lor deschis despre asta, să ştie că cineva le poate sfătui.
   Şi pe de altă parte, poate puţin le mai deschide mintea încuiaţilor care spumegă pe tastatură că fetele-s de vină că ce le trebuie lor să vorbească cu bărbaţi pe net. Sigur, cu încuiaţii e greu tare, că ei au ozon în loc de creier. Dar poate unul se luminează şi tot nu e degeaba demersul ăsta.
   Îţi mulţumesc tare mult!

   Apreciat de 2 persoane

 10. Bravo lui, zic și eu! N-am auzit de această inițiativă, dar voi căuta pe youtube, să văd concret cine este și cum acționează. Poate răsar mai multe flori ca el și dispar cât mai multe buruieni de pe internet.

  Apreciat de 3 persoane

 11. Invisible zice:

  Ce ma bucur ca exista un asemenea om justitiar, ca despre dezaxati stiam ca exista. Iar blamarea victimei in socitatea noastra este o reala problema. Imi doresc sa se traga cat mai multe semnale de alarma ca sa se puna in miscare o schimbare reala. Cred ca este un subiect prea vast si prea sensibil ca sa fie cuprins in cateva idei, dar merita toata atentia din lume, pentru ca pedofilii si pradatorii sexuali care ies la iveala pe net sunt doar varful icebergului. Statisticile spun ca majoritatea abuzurilor sexuale se intampla in familie sau in cercul apropiat de cunoscuti (persoane de incredere) si au loc asupra copiilor inca de la varste foarte fragede. Acolo nu mai poate spune nimeni ca victima l-a atras pe un tata isi violeaza propria fiica ce inca nici nu a invatat sa vorbeasca, sau cand un bunic isi violeaza nepotelul, ori fratii mai mari sora si totusi…! Totusi chiar si acolo exista destule voci care iau apararea agresorului sau ii gasesc circumstante atenuante. Din pacate tara noastra nu are nici specialisti care sa stie concret cum sa ajute victimele si nici sistemul de justitie nu este unul care sa faca fata unor asemenea provocari. Cat despre societate, cu mari regrete o spun ca suntem inapoiati rau de tot daca inca mai credem ca instinctele primeaza in fata ratiunii, pentru ca oamenii totusi se considera superiori animalelor.

  Apreciat de 4 persoane

  • Of, câtă dreptate ai!!
   Și da, da, da, pe lângă legi aspre care să se respecte, avem nevoie stringentă să ne deschidem mintea, să pricepem că victima e victimă și nu e vinovată. Și poate așa, copiii, fetele, femeile abuzate vor avea mai mult curaj să spună ce se întâmplă.
   Că e adevărat, sistemul e la pământ, nu avem suport pentru victime așa cum ar trebui. Dar multe dintre victime nu spun de rușine, de frică, din convingere că vina e a lor. Și la partea asta, dincolo de lege, noi trebuie să facem ceva.
   Că numai un bolnav, aproape la fel de bolnav ca agresorul, ar putea spune că vina e la victimă. Și da, e plin de astfel de bolnavi printre noi. Unii cu diplome….
   Mulțumesc!
   Eu sper sa aibă ecou ce face băiatul ăsta! Trebuie să aibă!

   Apreciat de 2 persoane

   • Invisible zice:

    Da, victimele au nevoie sa fie crezute, validate, sa stie ca nu e vina lor, ca nu sunt singure (si nici singurele care trec prin asta din pacate), sa se simta protjate, sa stie ca au la cine apela si ca pot gasi incredere, iar astea tine de ajutorul minim pe care ar trebui sa poata sa il ofere oricine. Adica societatea. Apoi intervin specialistii care stiu sa indrume din punct de vedere legal, sa ofere suport psihologic, sa scormoneasca contextul si sa afle daca mai exista si alte victime (ca de obicei astia nu se opresc la una singura).
    Greu subiect dar atat de necesar.

    Apreciat de 1 persoană

    • Cum facem să ne fie vocea mai puternică decât a celor care acuză victima sau nu o cred sau găsesc scuze agresorilor?
     Că asta e extrem de important: să strigăm mai tare decât ei. Că nu suntem puţini nici noi, ăştia care înţelegem că victima e victimă şi atât. Că nu are nicio vină pentru tot ce s-a întâmplat sau se întâmplă, că nu e o ruşine, că trebuie să spună cuiva, să ceară ajutor. Şi că există ajutor.

     Apreciat de 1 persoană

     • Invisible zice:

      Eu personal ma gandesc la cateva variante de ceva vreme, am vorbit cu cativa specialisti dispusi sa ajute, problema e ca nu am gasit in Ro si asta misca lucrurile mai greu. Din fericire au inceput sa apara si la noi cateva ONG-uri, legislatia incepe sa se miste usor in directia buna, ceea ce imi da o oarecare speranta si incredere in viitor. Ce putem face fiecare este sa nu inchidem ochii la semnalele de alarma, sa ne informam (ca sa nu mai existe scuze ca n-am stiut ce inseamna) si sa facem ceva ori de cate ori avem ocazia si oricat pare de putin si neinsemnat (de la preventie pana la interventie).
      La fel cum postarea ta este mai mult decat binevenita ❤

      Apreciat de 1 persoană

      • Mă bucură mult ce-mi spui! Da, e foarte important să existe suport de specialitate! Şi la fel de important, cum spui, să ştim noi să oferim măcar puţin ajutor, atât cât putem. Să ştim să vedem semnele unui abuz şi să îndrumăm victima unde trebuie.
       Eu îţi mulţumesc!
       Şi dacă spui că eşti cumva implicată în demersul ăsta şi pot ajuta, şi doar distribuind materiale, sunt aici, oricând îţi stau la dispoziţie cu blogul şi contul de FB dacă mai mult nu pot face.

       Apreciat de 1 persoană

      • Invisible zice:

       Multumesc Potecuta, conteaza mult!

       Apreciază

 12. Ana G. zice:

  Mă duc și eu pe YouTube să caut justițiarul despre care aud acum de la tine. Bravo lui!

  Apreciază

 13. rofstef zice:

  Din fericire avem și astfel de activiști, care acționează ca niște îngeri, punându-și însăși viața lor în pericol.
  Sunt cazuri când acești „îngeri” sunt amenințați, bătuți, împușcați și chiar uciși.
  Cu siguranță, indivizii care abuzează fete minore, au o problemă, (sau mai multe) motiv pentru care nu trebuie lăsați în libertate. Eu personal, pe un astfel de „terminator” prins în flagrant, direct în pușcărie l-aș băga, pe mulți ani, fără drept de apel.
  La cât de permisive sunt legile de la noi, ți-e frică să-ți lași copiii singuri pe stradă.

  După-amiază plăcută, Po !

  Apreciază

 14. April zice:

  Sunt si eu la fel de indignata ca tine, si pentru fetele respective, dar si pentru mine 😂 Am ghinionul, sau norocul, nu stiu exact ce e, sa arat mult mai tanara decat sunt. Si ultimul caz a fost al unui medic trecut bine de toate tineretile, la al carui cabinet m-am dus ca avea si salina artificiala, sa-mi tratez sinuzita. Ma crezi ca abia am așteptat sa se termine sedintele de salinoterapie, atat de „amabil” era domnul? Bleah 😝😂

  Apreciază

 15. Diana zice:

  Ceea ce face baiatul din Berceni e mai mult decat o gura de oxigen.

  Am citit si ieri ceea ce ai scris, am scris un raspuns si in timp ce scriam simteam cum neuronul mi se loveste de oasele craniului! Comentariul s-a dus in neant, dar nu-mi pare rau; practic, sustineam cele scrise de tine si adaugam alte exemple.

  Ma roade gandul ca se mediatizeaza fel si fel de paiațe numite „vedete”, dar nu se mediatizeaza in acelasi grad faptele de acest gen (pastrandu-se 100% anonimatul victimelor care solicita asta – in cazul minorilor e clar: identitatea trebuie protejata), locurile in care pot merge sa-si spuna of-ul, daca nu vor sa spuna parintilor sau politistilor si altele de gen. Da, sigur, educatia nu se face la TV, dar tot se prinde ceva si de cei care-si petrec timpul la TV.

  Iti multumesc pentru aceste randuri, Potecuta! ❤

  Apreciat de 1 persoană

  • Diana, să ştii că cei mai mulţi dintre cei foarte tineri, pe net stau. TV-ul e depăşit pentru ei. Şi pe net sunt mult mai multe pericole şi mizerii decât la tv.
   Da, eu chiar sper ca tipul ăsta să fie mediatizat cât mai mult, să ştie copiii despre asta, să vadă exemple, să vadă cum procedează nebunii care-i abordează pe net.
   Eu îţi mulţumesc!
   Ai apucat să trimiţi comentariul şi s-a dus? Că la mine nu e nicăieri 🙄

   Apreciat de 1 persoană

   • Diana zice:

    Oooo, stiu ca tinerii sunt mai mult pe net. Iar am avut senzatia ca interlocutorii stiu ce am eu in cap. 🙂 La adultii care stau parca lipiti de TV ma refeream, pentru ca bunicii, parintii (multi!) sunt la TV in timp ce nepotii/copiii lor bantuie pe net; sunt la TV si multi dintre impotentii care saliveaza dupa adolescenti – poate se prind si ei ca au sansa sa cada intr-o astfel de capcana.
    Stii ce e tragic, oarecum? Cand astia se prind ca exista capcane isi vor lua masuri de prevedere… Se vor „sofistica”, altfel spus, si vor fi mai greu de gasit. 😦 „Politistii Internetului” cunosc bine acest aspect, si e tot mai mult de munca, e nevoie de oameni tot mai super-pregatiti „in tehnologie”.

    Apasam „Publica” si primeam mesaj „acest site nu poate fi accesat”. Am incercat de trei ori si am renuntat. Cauza nu mi-o imaginez, dar s-a mai intamplat si si-a revenit de fiecare data.

    Apreciază

    • Încep cu finalul: cam cum e la mine când vreau să comentez la tine. Deci încă sunt certate cele două platforme. Nu ale noastre sau doar ale noastre, la modul general 😀
     Ştii ce mi-am amintit citind ce-ai scris? Evident, tu ai foarte mare dreptate. Dar mi-am amintit de Vlad Grigorescu, băiatul cu magia, am scris de asta când am scris despre trucuri şi filmuleţe la care m-am uitat o zi întreagă. Când a filmat chestia cu vrăjitoarele, a zis aşa: unii vor spune că le dau idei infractorilor. Dar, în acelaşi timp, văd şi oameni care poate ar fi putut cădea-n capcana lor.
     Şi aici e la fel. Ăia se vor specialza, unii. Dar dacă 10 se specializează şi 5 fete înţeleg că dacă ele au 14 şi le abordează unul de peste 18, legea-l pedepseşte pe ăla, şi că unul mult mai mare ca ele nu e deloc, deloc, deloc ok, tot e ceva.

     Apreciat de 1 persoană

     • Diana zice:

      Isi vor ascunde varsta, indivizii, si nu prea multi minori vor realiza ca sunt pacaliti, iar daca ajung la vreo intalnire… 😦
      **
      Poate ca acum sunt si mai multe incompatibilitati intre platforme pentru ca se lucreaza sa… nu mai fie incompatibilitati. 🙂
      E un pic ciudat. Tu, de exemplu (dar mai sunt si altii de pe WP), reusesti sa scrii (mai usor sau mai greu) cu „nume/Adresa URL”, iar altii nu reusesc deloc (chiar dintre cei care au reusit candva). Pentru mine, ca „gazda”, e tare frustrant.

      Apreciază

 16. Alex zice:

  Este tare trist ceea ce semnalezi tu aici. Odată pentru că se întâmplă asemenea lucruri și oameni de la care se așteaptă mai multă minte, se comportă ca niște adolescenți înfierbântați și apoi pentru că trebuie să facă valuri un asemenea justițiar, pentru că instituțiile statului nu se descurcă sau preferă să lase lucrurile nerezolvate. Ce indignare a fost în societatea românească după celebrul caz Caracal? S-a rezolvat ceva de atunci? Nimic. Cazul a rămas tot în ceață, vinovații nu s-au găsit nici până acum, bietele fete… nu știe nimeni nimic despre ele…Ce să ne mai mirăm? Este tare trist!
  Mă bucur că ai amintit despre această gravă problemă a societății noastre.
  Numai bine, dragă Potecuță! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  • Aşa e, Alex! Sunt mai multe aspecte foarte grave şi triste. Numai că unii stau cu mâinile-n sân şi dau vina pe lege în timp ce, chiar lângă ei, se petrec cazuri din astea. Dacă pricepem că e şi datoria dacă nu chiar obligaţia noastră să intervenim, să ajutăm, să semnalăm, e de bine. Sigur, autorităţile trebuie să fie primele care fac ceva, da. Dar când stăm cu burta la soare toată ziua şi înjurăm autorităţile că strigă o copilă după ajutor şi ei nu intervin… suntem complicii abuzatorilor.
   Îţi mulţumesc mult! Numai bine îţi doresc!

   Apreciat de 1 persoană

  • Iosif zice:

   @Alex
   Felicitari sincere ! Dintre toate comentariile, de departe, cel mai realist, obiectiv si întelept comentariu ! Merita un BIG LIKE 💥👍💫

   Apreciază

 17. anasylvi zice:

  Asa este, felicitari Justitiarului din Berceni, de care aud abia acum! Astia care fac magarii se simt safe pentru ca vin unii cu scuza asta puerila ca sunt tentati etc. Ce prostie maxima! Nu mai zic nimic fiindca ma enervez prea tare. Ar merita surprize si mai neplacute de atat, dar ma abtin. Cat despre lista, eu am vreo cateva sute de cereri in pending. Nu le-am dat decline, dar nici accept, intai ma uit bine la contul respectiv. De la o vreme nu am mai acceptat cereri, fiindca orice episod de tentativa de palavrageala si vrajeli pe chat ma enerveaza si ma plictiseste simultan. Ai argumentat foarte bine cu episodul acela de hartuire, iar profilul tau este printre cel mai putin provocatoare care pot exista, cred.

  Apreciază

  • Of, Ana, cât de bine înţeleg ce spui şi cât de tare mă dezgustă şi pe mine cei care spun că o copilă i-ar fi provocat. Chiar şi aşa să fie, la 30, 40, 50 de ani, cât de limitat să fie cineva să spună că nu a rezistat unei copile? Şi cât de limitat să fie cineva să găsească scuze unor indivizi ca ăştia? Şi sunt din păcate atât de mulţi cei care, din nu ştiu ce motive, chiar o fac. Am învăţat să mă feresc inclusiv de ăştia. Nu-s departe de ăia care chiar comit o astfel de faptă aşa că prefer să nu le stau prin preajmă.
   Iar mă enervez.
   Îţi mulţumesc frumos!

   Apreciat de 1 persoană

 18. Aura B. Lupu zice:

  Cu o floare nu se face primăvară, dar cu mai multe măcar avem speranța ei! Io am scăpat – relativ – de ei făcând și câte-un print-screen la mesaje (să am și dovadă că nu bat câmpii) și postându-le. Bravo lui, Justițiarului din Berceni! Și pe fete asta ar trebui să le învățăm, fă-le mamă poză și postează-le pe net, să știe lumea cine-s, să le recunoască moacele, să nu se mai poată ascunde.

  Apreciază

  • Ooo, ce idee bună! Vezi, eu, toantă, zicem că deh, treburi private. Dar la mine oare de ce nu mă gândesc când îmi invadează câte un defect din ăsta spaţiul personal?
   Mulţumesc, Aura! Voi face la fel dacă va mai fi cazul! 😉

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s