Jurnal despre amorţire

Azi… incert. În afară de faptul că e vineri (e?) parcă totul pluteşte într-o apă tulbure. Nu ştim, doar credem că, e posibil să. Sau nu ştim, nu credem, nu vrem, depinde de unghiul din care privim totul. Sigur, există şi varianta cu eu ştiu mai bine decât toţi, eu pot mai bine ca oricine. Dar certitudinile astea nu fac parte din lumea care n-a uitat să-şi vadă limitele. Sau limitările.
În rest, aproape toamnă, încă vară. Şi-i frumos. A fost tot timpul frumos şi mai ales senin. Asta e sigur. Şi palpabil.

Afară… linişte. Amorţire şi aţipire. E aşa, o dulce leneveală care-mi aminteşte de zilele de duminică, din verile alea pline cum nu mai ştiu să fie acum, când satele se adăposteau în tăceri. Tăceau şi clopotele, tăceau parcă şi frunzele, să-şi lase satul să doarmă. Sau să se hodinească puţin, să-şi tragă sufletul ostenit de muncă şi de poveri adunate de pe câmp sau din anii mulţi adunaţi ciorchine-n pridvor.

Mă gândesc… să facem iau un joculeţ. Mă gândeam la un fel de fazan, dar nu ştiu cum l-aş putea organiza. Aveţi idei? Mă gândeam doar la cum s-ar încurca unele comentarii. Nu ştiu, mă gândesc la o metodă. Dar mai vreţi să ne jucăm?

Citesc… printre rânduri. Amănunte. Şi uneori astea-s mai consistente decât rândurile. Şi mai importante decât toate cuvintele spuse sau scrise. Nespusele pot fi mai dulci. Uneori, da. Doar uneori. Cât să conteze.

În bucătărie
… mobilă, centrală, aragaz. Sau ce, nu despre asta e vorba? 🙄 😀

AscultASTA.  Aaa. Şi am văzut un filmuleţ de 25 de minute, parcă. Pe HBOGo, Sylvia se numeşte, după caz real. Tare mult m-a emoţionat. Da, are legătură cu melodia. Dar eu nu de aia o ascult, o ascult că-mi place. 😀

foto

Acest articol a fost publicat în Suflet pe poteci și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

45 de răspunsuri la Jurnal despre amorţire

  1. Îţi doresc zile senine şi un weekend cu linişte şi zâmbete!

    Apreciat de 1 persoană

  2. condeiblog zice:

    S-au întâmplat destule cât timp am lipsit, astfel că de câteva zile îmi tot umplu vremea citind lucrările voastre… Sper ca acum să fi ajuns cu ele la zi. Unele dintre articolele parcurse mi-au suscitat din nou amintiri și între a mi le istorisi prin comentarii (cum am urâtul obicei), ori a le așterne cu cap și coadă pe propria pagină (care a cam făcut păienjeniș pe la colțuri 🙂 ), am tot oscilat indecis, ca măgarul lui Buridan. Și întocmai ca și el, nu am mai făcut nimic până la urmă. Sunt în acea „dulcea leneveală” de care spuneai și tu, dragă Potecuța. Poate că un joculeț m-ar mai destinde și m-ar scoate și din melancolia timpului irosit. Fazan virtual? Nu există încă, îl putem inventa noi, tu… Un cuvânt tematic poate? Care să fie inclus în fiecare vers? Un grup de trei litere impuse care să se regăsească la fiecare intervenție? Ceva omonimic prin care să deviem de la un sens la altul? În sfârșit… Mai poate fi și altfel: fiecare spune(scrie) câte un cuvânt, iar mai apoi din acel ghiveci să încropim ceva cu sens, cu rimă sau nu, după chef și inspirație. Eu sunt aici!

    Apreciat de 2 persoane

    • Mă bucură mult revenirea şi sper că sunteţi bine şi cu chef şi timp şi stare de scris! Eu aş opta oricând pentru a doua variantă, tare m-aş bucura să citesc texte noi pe blog. Că în comentarii se pierd şi e tare păcat.
      I-am scris Dianei cam cum aş vedea eu joculeţul, dar sunt deschisă la propuneri, accept şi alte variante. Important e că vreţi să ne jucăm şi contează mult!
      Mulţumesc tare mult!

      Apreciat de 1 persoană

  3. ecaleopi zice:

    Ce bine că ai chef de joacă!
    Da, este satul în amorțire, acum. Însă, curând, începe școla, începe culesul viilor. Îmi place hodorogitul căruțelor pe drum, pline cu știuleți… Atât de frumoasă, toamna!

    Apreciat de 1 persoană

  4. Diana zice:

    Eu de asta am făcut grupul pe Facebook: să ne jucăm. Sigur, sunt un pic mai ocupată acum, dar promit să recuperez.

    Apreciat de 1 persoană

  5. Issabela zice:

    Ne jucăm, cum nu, viața fără spirit ludic e pustiu 🙂 dar fă tu regulile 😁
    Foarte frumoasă melodia și îmi sună teribil de cunoscută… o să mă obsedeze puțin 🙂 ❤

    Apreciat de 1 persoană

  6. Diana zice:

    Fazan, asa cum jucam in copilarie? Ar fi interesant, chiar daca s-ar incurca putin cuvintele, avand in vedere ca e posibil sa posteze mai multi deodata, dar n-ar fi „problema” – urmatorul ar lua in seama ultimul cuvant pe care-l vede. Eventual, sa fie scrise cu majuscule cuvintele din joc pentru a fi repede identificate cand exista si mesaje. zic si io. 🙂
    La alt fel de fazan nu ma duce mintea.

    Imi place cantecul, mult.
    Cred ca am nevoie de o perioada de amortire, de o dulce leneveala, sa stau vreo saptamana in pijama si sa citesc sau sa ma uit la filme – multe filme (pe care le-as uita imediat ce s-ar termina. As hiberna, daca mi-as permite. 🙂
    Weekend frumos iti doresc, Potecuta! ❤️

    Apreciază

    • Da, fazanul ăla, dar nu doar aşa, simplu. S-ar încheia repede, cu restaurant 😀
      Mă gândeam la ceva puţin altfel, adică să fie formulate întrebări. De exemplu, eu scriu care e anotimpul tău preferat? Cel care răspunde trebuie să înceapă fraza cu at. Nu contează ce zice, nu e obligatoriu ca răspunsul în sine să înceapă aşa, poate spune atenţie! Vara îmi place. Şi lasă şi el o întrebare. Celălalt începe cu ultimele două litere. Nu ne închidem, nu câştigă nimeni. Ce zici, ar merge?

      Din martie lucrez de acasă. Şi dacă înainte mă trezeam la 6, 6 şi puţin, alergam la baie, să mă îmbrac şi pe urmă să ajung la muncă, să fiu acolo la 7 când încep, din martie mă trezesc la 6:50, prima oprire e la bucătărie să pornesc aparatul de cafea, apoi la baie şi în pijama stau uneori o zi-ntreagă. Am visat la asta şi încă nu m-am săturat.
      Sigur, am ieşit, nu-s izolată. E drept, am şi muncit normal, altfel cred că nu mai rezistam. Deci programul de muncă a fost cam acelaşi, cu mici excepţii, în sensul că e mai scurt puţin.
      Te înţeleg perfect, eu acum am realizat cât de mult aveam eu nevoie de asta. Nu simţeam oboseală, dar abia în perioada asta am realizat că aveam nevoie de statul ăsta aşa.
      Mulţumesc, Diana! Weekend frumos şi ţie!

      Apreciat de 1 persoană

  7. ecoarta zice:

    Bine, hai la joacă! Aștept jocul!

    Apreciază

  8. Aștept și eu un joc și am încredere că o să alegi ceva distractiv. După cum ai ales și melodia de astăzi, care mi-a amintit de zilele în care o tooooot ascultam și nu mă mai săturam! 🙂

    Apreciază

  9. rofstef zice:

    Satul meu este în plină expansiune tipic românească. Sevfac șanțuri, se astupă, se strică din nou. Cert este că este acțiune. Nimeni nu doarme că n-au liniște oricum😀

    Aștept cu nerăbdare orice joc. Aici la tine nimeni nu doarme pentru că se simte acțiunea, așa că orice este binevenit pentru mine..
    Și spune-mi așa în șoaptă, ce-ai mai ars prin bucătărie ? 😀

    N-am mai auzit demult o piesă de Country, mi-a plăcut !
    Un weekend pe gustul tău îți doresc, Potecuțule 🤗

    Apreciază

    • E campanie, Ştef, acum toţi sunt gospodari. După… se va dormi iar nişte anişori 😀
      Mă bucur mult că vrei să intri în joc, te aştept cu drag, sper să am idei despre cum va fi.
      Vaaai, asta crezi tu despre mine? 😯
      N-am mai ars nimic. Că n-am mai prea gătit 😀 😀 😀
      Weekend frumos, Ştef! Îţi mulţumesc mult!

      Apreciat de 1 persoană

  10. Florina zice:

    La joacă sau la joc? O horă ar merge să-i adunăm așa pe toți românii de peste tot și să facem toți o horă… dar nu anul ăsta, că anul ăsta încă-i masca la putere… Mă jucam și eu, mereu copii… așa să rămânem 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  11. Iosif zice:

    Astept cu interes si drag, orice activitate creatoare, care sa puna în misare, conexiunile cerebrale neuronale.Faina piesa muzicala ce o asculti. Am ascultat-o si eu în premiera. Merci !
    Un sfârsit de saptamâna sublim, cu bucurii si satisfactii autentice plin, draga Potecuta !

    Apreciază

  12. Mugur zice:

    Cântecul… este parte din adolescența mea, așa că și eu îl ascult acum cu mare plăcere și cu ceva nostalgii.
    În ce privește jocul, tot prin acele vremuri, pe acolo pe unde-mi mai petreceam unele seri, se juca un joc interesant, căruia i se spunea „Casa de nebuni”. Fiecare dintre noi ținea o carte în mână și citeam, pe rând, câte o propoziție, frază, vers sau pur și simplu un grup de cuvinte din acea carte, alcătuind, prin înșiruirea noastră, unele fraze/secvențe incredibil de haioase. Nu era nimic pregătit dinainte, totul ținând de spontaneitate și de aleatoriu.

    Apreciază

    • Cât de interesant sună şi cred că e tare haios joculeţul ăla! Da, ar fi tare frumos, dar e mai de efect jucat aşa, faţă-n faţă.
      Mulţumesc, Mugur!

      Apreciază

      • Mugur zice:

        De fapt, mi-am amintit de joc și am vrut să împărtășesc ideea. Într-adevăr, farmecul este dat de prezența față în față, cu posibilele jocuri de cuvinte ce pot să apară, cu hohotele de râs și toate celelalte.

        Apreciat de 1 persoană

  13. Ileana zice:

    Esti minunata draga mea!
    Eram trista, am trecut pe la tine, am citit, am zambit, uite asa inchei saptamana cu zambete de la tine! Cantecul minunat, multumesc frumos!
    Seara placuta! Te imbratisez cu tot dragul! 🤗

    Apreciază

  14. Suzana zice:

    Cred ca si mie mi-e dor de putina ‘amortire’, insa cu adevarat se petrece doar la mare, pe plaja, unde as sta ore in sir, fara exagerare. In fond nu este cu adevarat o amortire, este doar o detasare si o intrare intr-un alt spatiu. Ieri am trecut pe acolo, am stat putin in Constanta, cateva ore doar, dar a fost suficient…
    In oras trebuie sa exersez detasarile si nu pot mereu… 😀
    Numai bine, draga Potecuta! O saptamana senina, pe toate planurile!

    Apreciază

  15. anasylvi zice:

    Uite ca-n loc sa ascult vineri seara cantecul l-am ascultat acum, dar e fain oricand. ❤ Saptamana frumoasa!

    Apreciază

  16. Zina zice:

    Amorțire?! Ce e aia?! Eu nici în somn nu am stare. :))
    Mi-ar plăcea un joc aici la tine. Mie îmi plăceau și lepșele, dar s-au rărit de tot.

    Seară frumoasă și săptămână faină, dragă Potecuță!

    Apreciază

  17. Alex zice:

    Bine ai spus: „dulce leneveală”! E faină această perioadă de început a toamnei. Afară e încă frumos și cald, culorile au început să-și facă de cap prin pomi. Să tot stai și să lenevești, bucurându-te de timpul ăsta frumos. merge și de-o plimbare!
    Numai bine, dragă Potecuță și să ai o toamnă minunată! 🙂

    Apreciază

  18. Aura B. Lupu zice:

    E tare faină dulcea leneveală, amorțirea asta a ta. Te îmbrățișez, Potecuță! La jocurile astea io spun „pas”, nu te supăra.

    Apreciază

  19. Bine ai punctat, cuvintele dintre rânduri spun uneori mai mult decât tot ce poţi scrie.
    Cât despre melodie… Doamne ce amintiri mi-a trezit!

    Apreciază

Lasă un comentariu