Aş trafali da’ n-am cu ce. Cine ajută o potecuţă?

2Da, ştiu că e Duminică. De data asta ştiu, am avut timp să mă documentez  în ce zi suntem deşi am ezitat în prima oră după trezire. Cu toata astea, am idei de renovat. Iar 😯 Poate că vor trece şi astea ca şi celelalte dar nu-i bai, cât încă am idei, e de bine. Mă voi înarma în perioada următoare cu o              bidinea şi voi sta privind la stele, doar-doar, îmi vor lumina şi mie mintea şi voi putea face ce îmi doresc. Nu am pretenţii mari dar nici în condiţiile astea nu prea reuşesc să fac de capul meu. Aşa că vă întreb dacă ştiţi vreun meşter priceput. Unul care nu bea prea mult şi pe urmă vede verde în loc de roşu şi nici nu-mi cere să-mi vând vreun rinichi ca să acopăr costurile lucrării de mântuială nemaipomenite. Glumesc, cer doar nişte sfaturi. Eu am încercat de dimineaţă să fac nişte briz-brizuri dar m-am pierdut în amănunte şi m-am rătăcit aiurea pe siteuri căutând poze cu maimuţe. Pentru că da, primul pas e să-mi găsesc o mascotă pentru blog.

A, nu am zis? De blog vorbesc. Pe el l-aş băga în renovări. Deci. Caut mascotă. De preferinţă maimuţă, poate fi şi fumătoare, poate fi oricum, drăgălaşă să fie. Dacă vedeţi pe undeva o poză care corespunde şi vă amintiţi de mine, daţi un semn link. Şi pe urmă facem botez. Că eu în trei ore când am tot căutat poze, nu m-am hotărât. Nu disper, nu e cu deadline. O putem numi Potecel. Sau doruleţ. Să fie în ton cu peisajul. Aşaaa. Întrebare: când o găsesc, trebuie salvată în calculator sau trebuie linkul pus pe undeva pe la widgeturi? Voi, cei care aveţi poze puse astfel, cum le-aţi făcut? Nu, măi, nu mai ştiu ce pisici am făcut eu când am făcut potecile. Şi oricum, numai poza de gravatar o am. Aşa că nu ştiu cum se face. Maimuţa aş vrea să o plasez în dreapta pe undeva, pe unde va vrea ea să ţopăie. Asta să zicem că nu e musai, mai fac eu încercări până reuşesc.
Dar eu mai vreau ceva. Şi ştiu că am mai vrut mai demult şi am întrebat dar nu am înţeles exact ce mi s-a explicat şi îmi era teamă că deranjez dacă insist să cer amănunte sau, şi mai rău, dacă rog să mi se facă. Mno, şi am rămas cumva în ceaţă că n-am avut curaj să zic că n-am priceput. Vreau, tot pe partea dreaptă, un web live. Nu, nu cu mine 😛 Problema e că varianta originală are sunet. Înainte să-mi stric pe aici ceva, vă întreb: credeţi că e vreo şansă ca eu să iau cumva linkul fără sunet? Sau să setez eu pe urmă să nu se deschidă sunetul când deschid blogul? Ştiu că sună tâmpit dar eu întreb. Şi ştiu că decât să întreb, mai bine încerc. Ce să încerc când eu habar n-am unde să intru? Şi da, când am capsa pusă, fac. Dar acum vreau doar să testez terenul, cum ar veni. Sunt la faza studiilor de fezabilitate, adică. Şi dacă nu dă cu virgulă, mă apuc de treabă. Dar iar vă întreb: voi, cei care aveţi fel şi fel de chestii pe la widgeturi, nu aţi observat că merge mai greu blogul?
Deocamdată astea sunt dilemele mele. Dacă aveţi timp şi vreţi, vă rog frumos să mă luminaţi. Dacă nu, nu.
Dacă într-o bună zi vedeţi că au dispărut potecile, să ştiţi de unde li se trage: mi-am băgat eu degetele prin setări. Sper să nu fac boroboaţe prea mari! Uf…

Foto

Acest articol a fost publicat în Din viaţă... și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

43 de răspunsuri la Aş trafali da’ n-am cu ce. Cine ajută o potecuţă?

  1. ganduri zice:

    Eu îţi doresc să nu faci pagube prea mari pe aici, că ar fi păcat şi cum găsesc o maimuţică drăgălasă, dau link. Succes! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  2. Ana zice:

    Pe minem-i pierdut citind….Io-s mai tufaa de Venetia deca toate tufele de Venetia , insa iti urez mult succes ! 😀

    Apreciat de 1 persoană

  3. papagigli zice:

    Asta mi se pare a fi cel mai funny, neregizat clip cu maimutici. In rest, cind afli raspuns la intrebari, spune-mi si mie how should be done 😉

    Apreciat de 1 persoană

  4. GEGELUTZ zice:

    Păi pusăşi tu o maimuţică ciufulită printr-un articol recent de-al tău. Nu-i bună aia, că ştiu că făcuşi furori cu ea? Şi ce-ţi veni cu web live-ul? Bănuiesc că se poate să tai sunetul de prin setări, de undeva. Păi nu e Dragoş meşter mare la motoraşe-tractoraşe de-astea? De ce nu-l rogi pe el să te îndrume? Vezi ce paradeşti pe la tine, că-i iarnă şi-i frig şi n-am unde să mă adăpostesc!

    Apreciat de 1 persoană

    • Cred că în final pe aia o şi pun. Aia de ziceam că-s eu, nu? Îmi trebuie mie un live, aşa… de schepsis, că am pata pusă. Sigur, mâine poate îmi trece, nu m-aş mira 😀
      Sper să nu paradesc. eu nu vreau dar nici nu garantez pentru mine 🙄

      Apreciat de 1 persoană

    • Drugwash zice:

      Văleu, Ginuţă, ce mă bagi la înaintare aşa de urgenţă? 😀 Nu m-oi pricepe nici eu la toate, na, că nu-s Mafalda. 😉

      Io ştiu una şi bună: if it ain’t broken, don’t fix it! 😉
      Şi mai ştiu că „umflăturile” în paginile web – fie ele de blog sau altceva – nu sînt agreate de toată lumea. Exemplu de discuţie pe temă, aici 😉

      Pentru unul ca mine cu o conexiune de 15kB/s în cea mai mare parte a timpului, o imagine mare, un clip video sau orice alt element de dimensiuni mari (în kB/MB, nu în pixeli) înseamnă mult timp pierdut, posibil blocare/întrerupere la încărcarea paginii, motiv pentru care am renunţat la multe bloguri preponderent foto sau cu clipuri iutub. În fine, asta e doar o părere personală şi subiectivă. Majoritatea decide.

      Dacă vrei să pui o imagine într-un widget, încearcă să faci în felul următor:
      – într-un editor foto redimensionează imaginea cît mai aproape de dimensiunile standard acceptate de tema curentă a blogului (200-250-300px lăţime)
      – salvează imaginea nouă cu alt nume, ca thumbnail
      – dacă vrei ca imaginea originală, neprelucrată să poată fi vizualizată, le vei încărca pe ambele în Media; pentru a crea un link complex ai putea folosi AddTags de la mine, dacă nu te descurci s-o faci manual. Dacă vrei să rămînă doar thumbnail-ul vizibil fără să ducă la imaginea originală sau la vreun link oarecare atunci nu mai trebuie să faci nimic decît să pui link-ul către thumbnail în căsuţa widget-ului Text respectiv.

      Personal sînt împotriva unui live feed, însă dincolo de asta nu am idee cum se manipulează aşa ceva în cepriveşte sunetul (şi altele). Probabil se poate din setări dar nu ştiu să spun.

      Apreciat de 2 persoane

      • Mulțam fain, Dragoş. Ginuța nu te-a băgat la înaintare, ea doar a sugerat 😀 Gegelutz, am zis biiiine?
        Aşa. Nu am de gând să-l fac brad de Crăciun că nu-s adeptă. Numai poza cu maimuța şi un link cu live din care să am sub nas neşte viețuitoare. Dar nu e bătut în cuie, acum doar testez piața. Liveul l-am mai vrut cândva dar, cum spuneam, oricâtă bunăvoință a fost, eu nu am priceput şi nu am vrut să insist. Mno, oricum acum nu e nimic de văzut acolo dar poate pe mai încolo.

        Apreciat de 2 persoane

        • Drugwash zice:

          Haha, solidaritatea feminină! 😛 XD

          Cu poza e simplu, după cum am zis, trebuie doar să faci un link tip img în HTML şi o pui în widget. Live-ul însă s-ar putea să nu fie acceptat de WP, depinde sub ce format apare. Mai vorbim. 😉

          Apreciat de 2 persoane

  5. GEGELUTZ zice:

    Ok, te înţeleg, şi mie când mi se pune câte-o pată pe ceva, e de belea dar explică-mi, te rog, ce ar trebui să se vadă în live-un ăla?

    Apreciat de 1 persoană

  6. 9 zice:

    Eu am alta nelamurire. De ce o maimutica?

    Apreciat de 1 persoană

  7. fata veselă zice:

    Și eu tot maimuța băgată-n priză. Numai când mă gândesc la ea mă bufnește râsul. De restu’…sorry da’ nici eu nu-s prea departe de Veneția. Tufa de Veneția. 😀 😀

    Apreciat de 1 persoană

  8. mie îmi place așa cum e…fără maimuță… așa… dar tu nu te lua după ce zic eu 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  9. Bursucel zice:

    Potecuță, Potecuță… bine te-am regăsit! 🙂
    M-ai împins la gugălit și uite cu ce m-am pricopsit… 😆

    Apreciat de 3 persoane

  10. Nu sunt în măsură să te pot ajuta cu sfaturi, dar sunt curios ce maimuțică o să alegi. Mai ales că ai deja câteva sugestii interesante.

    Apreciat de 1 persoană

  11. Un pitic călător zice:

    Dacă aș fi în stare te-aș ajuta cu orice :)) Și pe mine mă bate vreo 3 gânduri să schimb ceva, am idei dar ciu ciu sau cred că nu am idei? Habar n-am :))) Numa că am două mâini stângi, ca să zic așa…

    Apreciat de 1 persoană

  12. Nautilus zice:

    Cea mai mică…

    Apreciat de 2 persoane

  13. EmM zice:

    Ah, cate idei am si eu… deocamdata nu sunt la stadiul de distrus blogul ca ma pricep, un picut asa… dar mi-e ca daca ii fac upgrade-ul (la propriul site), imi pierd din toate cele… asa ca mai stau cuminte un picut, mai pun niste bani deoparte si poate dau de cineva serios sa-mi faca treaba 😀 maimutici nu am sa-ti dau… imi poze imi sunt simpatice toate, dar live ma inspaimanta :)))

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu