Jurnal din capul meu 45

Bucuria săptămânii: nu ştiu exact cum să formulez, că nu ştiu care variantă e mai bună: Că la 2 ani eram materialistă şi acum nu mai sunt sau că şi acum sunt la fel, dar măcar acum se manifestă pe banii mei. Să vă explic, că ştiu că n-aţi înţeles. Am zis ceva de o casetă. Am rezolvat. E cu mine, la doi ani. Am mai ascultat-o de atunci, dar de ani mulţi nu am mai avut unde, aşa că am cam uitat ce era pe ea. Şi la venerabila şi respectabila vârstă de doi ani, la întrebarea: unde e tati? La iciu, ziceam eu. Şi ce face tati la serviciu? Face bani să aducă papa, pape tiţa (adică io), răspundeam tot eu fără pic de tresărire. Atât de simplu!
Şi până la urmă, ce? Pragmatic, dar pape tiţa era tot ce mă interesa. Cum spuneam, acum merg eu la iciu, să fac bani să… chiar aşa, să ce? Cam tot pe acolo.
Bine, la trei ani răspundeam altfel, că a avut grijă un prieten de familie să mă înveţe ce să zic, dar varianta aia nu poate fi spusă, că nu e deloc, dar deloc „politicăli căurect” şi trebuie să mă credeţi, deci nu o spun. Nu e cu prostii, că n-a lucrat tata în domeniul „only for fans”, dar nici nu e de spus, că e rău din cel puţin două puncte de vedere. Deci tot mai onestă prima variantă, aia cu adusul de bani pentru papa. Sau cu varianta „mege iciu aduce bobo”. Că ce să şi facă? Cu drag şi mândrie servim patria şi poporul şi dăm cu sapa pe ogorul gliei strămoşeşti, pentru papa şi bobo.
Nu, că eram bine, n-am ce zice. 😀

Mirarea săptămânii: am citit o postare a unei actriţe cum că e agresată de o altă tipă, totul pornind din mediul online. S-a lăsat cu urmărire şi venit acasă şi… brrrr. Şi cineva a spus în comentarii de un film: Ingrid goes West. Am fost curioasă, l-am căutat, l-am văzut, ieeei, două dintre actriţele faine-faine, filmul brrr. Adică e de Doamne fereşte.
Io, zuză, dacă l-aş fi văzut înainte să citesc postarea, aş fi zis că e film şi gata. Dar nu. Sigur, dincolo de umplutură, chiar poate fi real. Şi mi-am amintit că nu chiar cu mult timp înainte, m-am lovit de ceva ce n-am ştiut să numesc. Adică nici acum nu ştiu ce-a fost aia.
Tot pentru că am răspuns foarte senină şi… ca şi cum ne ştim de-o viaţă, cum fac şi pe aici inclusiv cu cei abia veniţi, am primit nişte reacţii pe care nu am ştiut de unde să le apuc şi ce să fac cu ele. Şi frână, fată, că nu mai e cu iciu bobo tiţe şi papa. Nu a fost nici de departe grav, dar ca idee, a fost de nino-nino. Deci se poate întâmpla ca acordând atenţie cuiva să fie înţeleasă greşit toată deschiderea asta faţă de ceilalţi. Despre necunoscuţi vorbim acum. Şi nu, nu am discutat nimic personal, că de aia m-a mirat tare ce-a urmat.
Ştiu că sunteţi mari şi ştiţi, dar poate că dacă suntem mai rezervaţi, nu facem niciun rău nimănui. Zic şi eu.

Descoperirea săptămânii: vreau puzzle box! Vreau puzzle box! Adică vreau cutie din aia care se deschide numai după rezolvarea unor „enigme”. Un fel de escape room, variantă în cutie. Da, am descoperit acum că există. Deci vreau. Vine ziua mea, de aia scriu, poate-poate 😀 Ce ziceam? Ah, nu-s materialistă. Păi nici nu-s, io n-am cerut, am scris că vreau.

Melodia săptămânii e pentru Floare de Mai: Ducu Bertzi.

Acest articol a fost publicat în Jurnal din capul meu. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

44 de răspunsuri la Jurnal din capul meu 45

  1. Uite, o cutiuță in inima Deltei!
    O cutiuță cu Ducu!
    Te aranjează?

    Apreciat de 1 persoană

  2. adrianport zice:

    De ce sunt eu al doilea care comentează aici, când de obicei sunt ultimul? Sper că n-a devenit lumea chiar atât de… rezervată! Mi-au plăcut enorm diminutivele (asta sunt? nu găsesc un cuvânt mai bun): pape tiţa bobo, iciu, nino-nino… Ce lume, când şi eu mergeam la iciu pe pământul strămoşesc!

    Apreciat de 1 persoană

  3. Tatar Lau zice:

    Cu Mirarea săptămânii m-ai băgat în ceață! Cine te-a supărat, Potecuță?

    Apreciază

  4. Apropo de diminutive din copilărie, mi-am amintit ce spuneam și eu când mă așezam la masă cu familia și băteam cu mâna pe lângă farfurie: ”tură, care”. Știam că tata nu uită de canceul cu vin.

    Apreciat de 1 persoană

  5. succesulpe zice:

    Orice lucru sau faptă începe cu un gând răzleț 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  6. “E cu mine, la doi ani.” as fi plans, Potecuta, sa ma revad copil. doamne, ce amintire dulce! ♥️💯

    Apreciat de 1 persoană

  7. Floare de mai zice:

    Potecuță,MULȚUMESC pentru Melodie !!!!.Țin la ea așa cum ții tu la amintirile de pe casetă,îmi amintește de tata și de ultimul Revelion împreună….Dacă aveam atunci măcar un casetofon acum îmi rămânea și mie cel puțin VOCEA LUI….Așa,nu o mai aud decât la mine în suflet….Te pup tare !.

    Apreciază

  8. Mugur zice:

    Mi-ai amintit de benzi de magnetofon și de casete cu Mugur cântând, acompaniat la chitară, dar benzile, dacă mai sunt, nu am la ce să le mai ascult, iar casetele… nu le mai găsesc, deocamdată. Va trebui să le ascult pe toate, căci am tras peste altceva și…
    Bine că am reușit să găsesc prichindeii, la vârste fragede și chiar i-am transferat digital.

    Apreciat de 1 persoană

    • Ar fi mai complicat cu benzile, da. Dar sunt oameni care au păstrat sau colecţionează aparate vechi şi nu e chiar imposibil, doar că sunt mai greu de găsit.
      Da, foarte bine că ai putut transfera, e cumva mai sigur în formatul ăsta.

      Apreciat de 1 persoană

  9. krab607 zice:

    Potecuț, ne îmbrațișăm? Să nu tragi, sunt eu(era să zic Lăscărică) :))))) cea de pe vremuri, dar s-a dus vremea roșcatului. Mă bucură să vă regăsesc pe unii dintre voi după atâta timp.
    Îți citeam mirarea săptămânii. În comentarii s-a cam spus ceea ce era de spus în legătură cu reacțiile nepotrivite care pot apărea și mă gândesc dacă nu cumva Fee, dintr-un motiv similar, și-a setat blogul în varianta privat. Teoretic știm toți că trăim într-o lume nebună însă practic suntem luați prin surprindere atunci când se întâmplă. Mai ales fără a fi provocat. Cred că inevitabil toată socializarea, sub orice formă, implică riscuri.

    Apreciat de 1 persoană

    • Heeei, bine ai revenit la mine! Mă bucur tare că ai revenit la scris, sper să fie de durată!
      Ne îmbrăţişăm, cum să nu?
      Din ce ştiu eu, Fee nu mai scrie decât foarte rar pe blog, cred că de aia e privat. Sper că nu s-a lovit de ceva atât de neplăcut şi ăsta să fie motivul.
      Dar da, din păcate, ne putem lovi şi de astfel de reacţii. Mirarea mea e din zona cumva opusă. Nu m-ar fi mirat comentariile răutăcioase deşi încă mă întreb ce îi determină pe unii să reacţioneze aşa. La mine a fost pe invers cumva. Pentru că am răspuns unui comentariu neutru, s-a ajuns la un mesaj în privat, tot neutru, la care am răspuns frumos şi apoi s-a considerat că gata, avem o relaţie sau am avut şi… nu ştiu ce s-a întâmplat în acea presupusă relaţie, că primeam mesaje peste mesaje ca şi cum am abandonat un suflet trist şi mi se cerea socoteală. Aiurea. Dar, cum spuneam, şi cum a scris tipa de care am amintit, dacă e ceva psihic la mijloc, e mai delicată treaba. Că nu merge tot timpul cu tăiat din scurt, deşi asta am făcut.
      Să-ţi fie frumoasă ziua!

      Apreciat de 1 persoană

  10. Ce frumos ai povestit! ☺️

    Apreciază

  11. Alex zice:

    Bună dimineața, dragă Potecuță!
    Ce amintire frumoasă ne-ai adus aici. Îmi închipui ce drăgălașă și vorbăreață erai. Sigur aveai ceva de spus despre toate! 😀
    Cât privește pe aceia care repede se mai „zburlesc” pe paginile oamenilor… chiar nu merită să te mâhnești sau să te miri. Așa sunt unii, mai pripiți din fire. Să fie sănătoși, dar frumos ar fi să se limiteze doar la paginile lor, cu comentariile mai „burzuluite”!
    Foarte frumoasă melodia!
    Numai bine și o săptămână cât mai frumoasă! 🙂

    Apreciază

  12. Aura B. Lupu zice:

    Că viața bate filmul, știi deja, ce rost mai are să-ți scriu că nimic nu mă mai miră? (vorba vine, tot oripilată-s și io de destule ori). Dar cu puzzle box m-ai terminat, amu și io vreau. 😂

    Apreciază

  13. anasylvi zice:

    Adevaru-i că e multă lume care nu are ce face. Multă… Acum , salariul, în bună parte, tot pe papa se duce, ce-i drept. Iar de cutia cu mistere, n-am auzit încă, deși nu mă mir că există. parcă e așa, din cărți… Dar sună bine!

    Apreciază

  14. papagigli zice:

    In ziua de azi si idealistii sunt materialisti si nu ma refer la copii. 😉 Si mie-mi plac multe din cintecele Cenaclului de odinioara. Le mai ascult, citeodata.

    Apreciază

  15. CARMEN zice:

    am „lipsit” doar doua zile si uite ce postari minunate gasesc aici!
    Potecuta draga, imi închipui ce bucurie mare a fost sa regasesti caseta cu Perle si Nestemate! Parca-mi imaginez vocea ta! ♥ Eu am de la fetele mele asa ceva, de mult nu am mai ascultat casete înregistrate pe atunci. Am si video cu ele bebeluse, nu am apucat sa le transform in mp4… Oare exista vre-un studio care ar face asta contra cost?! Am multe casete video, de acelea mari, apoi mijloicii si de acum 20 de ani, inregistrari video pe mini-casete. Apoi a urmat camera de filmat pe CD… Urmatorul pas au fost telefoanele inteligente care filmeaza si fotografiaza ce vrem si ce nu vrem ☺☺☺ Daca stii cumva pe cineva (in, studiouri foto, sau poate în radio / televiziune) care face privat transformari de înregistrari- „vechituri” in format de utilizat pe laptop, te rog pune-ma in legatura ♥
    Legat de mirare… Oh jeee, mare e gradina Domnului! Fimul – Ingrid goes West, daaaa, brrrr, il stiu ☺ Foarte fain si foarte brrr, asa cum ai spus!
    Mda, si eu sunt cam deschisa si din fire foarte prietenoasa, dar… nu stii peste cine dai! Ai mare dreptate!
    Puzzle box?! nu am vazut in realitate… doar in filme. Cutii cu mecanisme care se deschid doar daca esti foarte inteligent si recunosti anumite simboluri si faci conexiunile corecte… red ca este interesanta o astfel de „jucarie”! Abia astept sa primesti si sa ne-o prezinti ♥
    Melodia, este superba!
    O saptamâna minunata, Potecuta draga!

    Apreciază

    • Pot doar să îţi promit că întreb. Cu VHS e şi mai complicată treaba, că tehnologia asta a avansat rapid şi ne-a ameţit pe toţi 😀
      Dar întreb.
      Şi totuşi, deşi e atât de simplu de înregistrat acum orice şi revăzut oricând, mai face câte o nefăcută şi ştergem sau schimbăm telefoane şi pierdem tot… Opps:
      Nu ştiam de filmul ăsta, dar e… vai. Şi uite că se întâmplă. Chiar e posibil orice. Nu ştiu de ce, dar parcă în fiecare zi văd sau citesc ceva ce mă face să mă întreb dacă mai suntem „citavi” la cap, noi, ca oameni.
      Îţi mulţumesc mult, Carmen dragă! Te pup! Zile frumoase îţi doresc!

      Apreciat de 2 persoane

    • Am întrebat. Când te întorci din vacanță, vorbim, se poate rezolva. 😉
      Iuhuuu! ❤️

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu