Alt jurnal din capul meu

Nu ştiu câte vor fi, că mă ştiu imprevizibilă. Ştiu că am făcut categorie deci m-am organizat, intenţie am, dar pe disciplină nu pariez. Şi nici nu vreau, fiind vorba de blog. Disciplină am unde e cazul, ăsta nu-i loc de torturat sinapse, refuz să o accept din partea altora, deci ar fi culmea să mi-o fac cu mâna mea.  Şi cel mai probabil, titlurile se vor învârti pe aici, dacă nu vor rămâne fix aşa: Jurnal din capul meu.  L-am făcut rapid vinerea trecută pentru că am vrut să vă zic câte ceva şi în categoriile celuilalt jurnal nu ştiam cum să aşez gândurile aşa că mi-am făcut singură, că ce era să şi fac, zău aşa. să începem.

Bucuria săptămânii: zic ceva înainte. Am realizat încă de săptămâna trecută că e foarte posibil ca bucuria cu descoperirea să fie câteodată sinonime. Nu ştiu, e posibil. Sigur că bucurii se pot găsi şi separat de descoperiri, dar numa zic. Şi trişez iar, pe urmă mă aliniez eu cu planetele. Dar staţi. Dacă vineri am scris şi azi e vineri, sâmbătă se încadrează în săptămâna aia de vineri până vineri, nu? Că nu vorbim doar de luni deci nu trişez 😀
Am fost la Ramon şi a fost bine de tot, fain de tot, mişto de tot, iupi-iupiii-ieeei. Şi nu ştiu ce mănâncă Bartoş, dar atâta energie şi veselie de copil în ziua de Crăciun, io nu ştiu de unde are. Bine, nu zic, şi eu mă bucur de chestii. Dar sâmbătă a avut în Sibiu 5 proiecţii. Şi la Sibiu a venit din nu ştiu ce oraş şi urma să plece în nu ştiu câte altele. Deci de aia mă miră energia şi veselia cu care a vorbit cu fiecare om şi omuleţ care s-a dus la el.
Filmul fain de tot! Am mai zis? Mno bine. Fain! Am râs din toată inima mea. Şi mi-a fost drag rău Ramon. E de luat acasă. Personajul, zic. Haştag lăv Ramon.

Mirarea săptămânii: am înţeles eu aiurea sau începând cu nu ştiu cât martie, aplicaţia de WP nu va mai arăta nu ştiu ce deci trebuie instalată jetpack? Şi voi aţi înţeles la fel?

Descoperirea săptămânii: şi aici am ceva de zis înainte. Să nu vă miraţi dacă pe aici veţi citi… nu ştiu, că am descoperit poeziile lui Eminescu. Nu e cazul chiar aşa grav, nu-s atât de rău, dar nici foarte departe de asta nu-s. Dar ştiţi bancul cu ungurul şi vecinul ardelean. Deci dacă acum am aflat, acum mă bucur, chiar dacă ce-am aflat eu e preistorie pentru voi.
Asta de acum nu e tocmai descoperire, în sensul că ştiam de mult timp de ei, dar de miercuri mi s-a pus pata şi până azi am urmărit vreo 5 ore de conţinut. Până acum, deşi ştiam, nu am avut curiozitate, chef, răbdare de urmărit. Despre HaiHui în doi vorbesc. Cine nu ştie, sunt doi tineri care şi-au lăsat joburile, Bucureştiul, au vândut apartamentul luat pe credit, şi şi-au luat lumea-n cap şi bat pământu’n lung şi-n lat. Şi ca ei mai sunt şi nu puţini. Vorbesc de cei care fac şi conţinut cu asta, că altfel or fi şi mai mulţi. Sunt şi doi oameni faini de prin Republica Moldova care fac acelaşi lucru.
Fain! Mi-ar plăcea, dar n-aş putea. Pare că e fractură de logică aici, dar nu e chiar aşa. Eu nu aş fi în stare de asta. Cel puţin nu cum am văzut la cei din Republica Moldova, cu dus prin Iran şi Irak, cu luat la poliţie pe acolo, cu din astea grele.
Nope. Şi oricum, şi dacă vorbim de locuri sigure, tot nu aş putea aşa. Sunt pe stilul stabilitate, confort (nu lux, confort) să ştiu că umblu o lună, dar pe urmă tot în patul meu dorm, tot cu prietenii mei mă văd, tot acasă, tot la job, tot la magazinul din colţul blocului, ştiţi voi. Altfel, da, dorm şi-n şură, nu am mofturi, dar nu aş putea face asta pe perioade lungi, cumva am nevoie să ştiu că am un loc al meu. Dar da, e un stil de viaţă de admirat. Să fii azi în Australia şi peste o lună-n Norvegia şi peste două săptămâni în New York şi apoi la Chişinău e ceva.
Deci da, mi-ar plăcea. Vouă?

Jocul săptămânii: am primit sugestii de la unii dintre voi şi vă mulţumesc mult pentru asta,  aşa că asta am şi ales. Cuvântul de azi e Dragobete. Dar pentru că mi-am dat seama că data trecută nu am fost prea clară, subliniez acum:
Cum explicaţi cuiva ce înseamnă Dragobete (să înţeleagă el, nu ce înseamnă pentru voi) fără să folosiţi cuvintele: iubire, februarie, Valentine’s day, tradiţie. Persoana aia nu a auzit veci de veci de asta deci trebuie lămurită.  E greu? Aşa am vrut.  😛

foto

Acest articol a fost publicat în Jurnal din capul meu. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

43 de răspunsuri la Alt jurnal din capul meu

  1. Mona zice:

    Sunt foarte curioasă de Ramon și mă bucur pentru descoperirile tale. La joc nu mă bag 🫣

    Despre aplicație, eu am făcut deja tranziția. E același lucru, chiar mai intuitiv, doar ca are alt nume. Dar interfata e aceeasi. Foarte puține lucruri modificate.

    Te îmbrățișez, minune! ❤️🤗

    Apreciat de 1 persoană

  2. Ecoarta zice:

    Interesant jurnalul tău!
    Eu am instalat deja „jetpack”-ul și nu este nici o schimbare! Sau eu nu am sesizat schimbările!
    Dacă mi-aș lua lumea-n cap?!🫣 Mi-am luat-o deja🤣. Glumeam!
    Nu, nu aș pleca așa sub nici o formă.
    Dar se practică! Am văzut nu demult, un autobuz transformat în casă, și care colindă toată țara/US. Am și vorbit cu tatăl la un stop. Erau 6 persoane, 2 părinți, 3 copii și o bunică. Din asta trăiesc, adică pun toată experiența în virtual. Din păcate, nu am apucat să-l întreb cum va fi cu școala, dar sigur pe varianta „homeschooling”!
    Indiferent cât de interesant pare, nu m-aș aventura, chiar dacă îmi place să călătoresc.
    Te îmbrățișez 🤗

    Apreciat de 1 persoană

    • V-am citit aseară şi am instalat şi eu. Şi aşa e, nu am sesizat nici eu schimbări, dar nici nu am butonat mult prin ea, să apară ceva altfel. Vedem.
      Şi eu sunt la fel. Îmi place să călătoresc, dar nu aş putea chiar aşa. Vreau şi la locşorul meu la un moment dat.
      Îţi mulţumesc mult, draga mea! Te pup!

      Apreciat de 2 persoane

  3. sticri zice:

    Ca sa-i explic cuiva ce inseamna Dragobete, ii iau un bilet la concertul lui Fuego „Drag de Dragobete” 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    Sunt sigur ca nu o sa mai intrebe niciodata ce e ala Dragobetele 🤣🤣🤣🤣

    PS: Daca nici Fuego nu poate sa explice asta, atunci cine? 🤣

    Apreciat de 3 persoane

  4. anasylvi zice:

    Uite ca pe Ramon am pus si eu ochii, si din ceea ce ai scris tu pe febe despre el, plus ca imi place Pavel Bartos, e o prezenta atat de agreabila intr-o lume plina de @#$@$. 😀
    Cu mirarea nu stiu, n-am auzit. Eu cred ca am acest jetpack, parca am vazut ca apare pe undeva pe la mine, desi habar n-am ce-i cu el si ce face. Dar cred ca e.
    De plimbat, cred ca mi-ar fi placut si acest stil nomad, nu zic nu. Dar tot as fi fost tentata sa ma asez intr-un loc misto. Cat despre Dragobete, zeitate precrestina din spatiul popular romanesc, un fel de corespondent al lui Eros/Cupidon si ziua celebrarii lui. Nu prea suna a joc, e cam scolaresc, dar asa mi-a venit acum 😀

    Apreciat de 1 persoană

    • Fix aşa e şi personajul, şi filmul. O prezenţă atât de agreabilă într-o lume… aşa cum e lumea. Fain film. Comedie, uşurel, dar frumos tare de tot.
      Am instalat. Aplicaţia pe telefon, zic. Că pe telefon, aplicaţia de wp va suferi modificări şi asta e recomandată. Am scăpat de grijă, vedem cum e cu asta. Deocamdată e fix ca cealaltă.
      Woooow, ce explicaţie! Foarte, foarte faină!
      Mulţumesc, Ana!

      Apreciat de 2 persoane

  5. Oana zice:

    Să-i explic eu ce-i Dragobetele?? Mai bine-i arăt… :))))))

    Apreciat de 2 persoane

  6. Pe mine m-au anunțat că, din acest an, or să-mi adauge TVA la abonamentul WordPress. Presupun că nu mai e nevoie să intervin și eu, dar nu bag mâna în foc.
    Constat cu regret că Dragobetele e sărbătorit mai puțin decât Valentin’ Day. Eu îl asociez cu costumul național și viața de la țară, iar tinerii s-au cam dezis de astea. Poate de aceea nu găsesc o definiție care să mă mulțumească.

    Apreciat de 1 persoană

  7. Iosif zice:

    Dragobete este o sarbatoare straveche a atractiei dintre baieti si fete, unde eroii principali sunt zeii Éros si Cupidon.
    Un weekend linistit, binecuvântat si însorit!

    Apreciat de 1 persoană

  8. Jo zice:

    Dragobete = ziua dragostei la români. 🙂 Altfel… ai explicat bine. Eu n-am fost îndeajuns de atentă.

    Apreciază

  9. Jo zice:

    Ah, iar pentru săptămâna viitoare, că tot publici vinerea, propun o ghicitoare gen: Cum explicaţi cuiva ce înseamnă vineri, fără să folosiți cuvintele: zi, săptămână, week-end. Na! 😀

    Apreciat de 2 persoane

    • Jo, mulţumesc tare, tare mult. Nu chiar vinerea viitoare va fi, am deja restanţe de cuvinte de data trecută, că am primit sugestii. Dar cum ieri am ales să se potrivească cu sărbătoarea, pe celelalte le-am amânat puţin. Dar ţin minte şi cu siguranţă va fi propunerea ta.

      Apreciat de 2 persoane

  10. 1lauralaly zice:

    Buna sa iti fie dimineata, ziua si viata, Potecuta. Mirarea ta e si a mea. Acum ma lamuresc si eu care e treaba noua cu aplicatia.😜
    Daca as, fi sa explic Dragobete ar fi asa.: Ficior fain frate cu Cupidon sau Eros din vremuri stravechi.
    Are un frate peste mari si tari,(cel cu inimioare, ursuleti de plus, care cam face gauri in buzunare) dar al nostru e mai special. Canta la fluier si e intelept in ale amorului si un pic sugubat. Ii cam placea sa țuce fetele😁
    O sambata super!

    Apreciat de 1 persoană

    • Te pup, draga mea! Iooooi, ce explicaţie faină şi foarte bună! Nu are cum să nu înţeleagă 😉 Tare mult mi-a plăcut!
      Gata, am instalat. Aseară a apărut notificare cum că din 8 martie, nu vor mai apărea în aplicaţia de WP notificări, reader, statistici, ceva de genul. Din ce am înţeles, aplicaţia aia va fi pentru scris şi publicat.
      Eu am mai întrebat aici de asta, Sticri mi-a zis atunci că nu e diferită de WP şi am zis că dacă tot nu face nimic în plus, n-are rost. Dar acum văd că nu va mai fi chiar dacă vrem sau nu. Şi cum Mona a zis acum că o foloseşte şi merge, am instalat aseară şi e ok, mergi pe încredere, e acelaşi lucru, nu te va încurca. Numai că după ce o instalezi, şterge aplicaţia de wp, zic ei că altfel se pot produce ceva coliziuni între ele două 😀

      Apreciat de 1 persoană

  11. G zice:

    S-a pierdut

    Apreciază

  12. Gabriela zice:

    Terminasem de scris şi când am dat sa public …am pierdut textul. Sigur eu sunt de vină; ppate am greşit vreo literă in adresa mea sau altceva…
    Vă mulţumesc pt ce am lecturat si m-a distrat!
    Vă doresc o seară plăcută, Potecuță!

    Apreciat de 1 persoană

  13. Mugur zice:

    Dragobete? Se spune că e ziua în care păsările și-au găsit perechea și încep cuibăritul.

    „Hai hui în doi” i-am descoperit de câteva luni și le urmăresc „evoluțiile” de câte ori am timp și dispoziție pentru călătorii. Îmi plac, dar nu le-aș urma exemplul, chiar dacă aș avea vârsta lor, pentru că și eu pun accent pe siguranța zilei de mâine, chiar dacă pentru ziua de azi mai fac uneori rabat.

    Apreciat de 1 persoană

    • Nu ştiu dacă sunt aşa de raţională sau practică sau oricum, să mă gândesc la siguranţa aia. Cred că la mine e mai mult ideea de stabilitate, dar legat cel mai mult de locuşorul meu, de lucrurile mele, de ce ştiu. Cum spuneam, plec, nu zic nu, dar nu pe termen lung. Uite, de exemplu, nu mă pot gândi să mă mut în alt oraş din ţară, deja aici mă simt acasă. Apăi să schimb tot. Nu pot, nu-i de mine asta.
      Mulţumesc, Mugur!

      Apreciază

  14. adrianport zice:

    Eu cel mai des călătoresc înapoi acasă, deci asta îmi consumă o bună parte din concediu. Cum ai zis şi tu, mi-ar plăcea să călătoresc mult mai mult dar adevărul este că nu o fac deşi nimic nu mă opreşte, deci probabil că asta spune ceva. Iar acasă îmi place, poate să fie şi palpitant sau periculos, cum am descoperit vara trecută… Tura viitoare poate că o să merg să văd şi eu Ramon.
    Dragobetele e a doua zi după ce-ai avut noroc pe Tinder. Doar că Tinderul ăsta e pornit numai o dată pe an, pe 23.02, deci ai nevoie de multă răbdare.
    Să sperăm că o să ne mai putem citi şi după upgrade-ul de software al WordPress-ului.

    Apreciat de 1 persoană

    • Hahahaha, buuuuun tare ce ai zis cu tinder! 😀 😀 Uai, ce fain! 😀
      Gata cu aplicaţia. am instalat jet-ul şi merge bine. E aplicaţia pentru mobil, nu la blogul în sine. Sper ca acolo să nu umble!
      Şi eu aş… dacă… şi la fel, şi eu zic că acel dacă ar putea fi scos… dacă chiar vreau, uite iar un dacă. Deci… aia e. 😀
      Îţi mulţumesc frumos!

      Apreciat de 1 persoană

  15. Diana zice:

    Mi-ar placea sa pot fi genul care sa poata adopta o viata de nomad! Ce pacat ca nu sunt genu’. 🙂
    Dragobete… Cum as explica fara, fara, fara…? N-as fi putut (acum pot, pentru ca am citit comentariile) 🙂
    Weekend frumos in continuare, Potecuta!

    Apreciat de 1 persoană

  16. CARMEN zice:

    Potecuta draga, ma bucur sa te citesc, aflu multe lucruri noi, citesc si comentariile deci incerc sa aflu si contextul general, imi place si vin cu multa placere.
    Nu stiu cine e Ramon, nu stiu despre ce aplicatie pe WP este vorba… La tema Hai-hui, pot sa spun ca mi-ar fi placut sa lucrez pentru o perioada limitata – sa zicem un an, într-un domeniu unde sa fiu plecata deseori departe de casa. Adica sa am o cazare asigurata la hotel, sa am mic-dejun si masa de prânz inclusive si dupa orele de serviciu sa nu am altceva de facut decat sa descopar orasul respectiv. Si intr-un an de zile sa am ocazia sa cunosc cat mai multe orase 🙂 dar… pana acum nu a fost niciodata sa fie asa si sunt 99% sanse sa nu se mai intample asa ceva pe viitor. Da, cred ca mi-ar fi placut sa traiesc minimalist, un an de zile.
    Daca cineva m-ar intreba ce inseamna Dragobete, as spune ca este o sarbatoare româneasca la sfarsitul iernii, nascuta sub imboldul renasterii naturii si din dorinta celor care vor sa si reexprime dragostea fata de cel/cea/cei dragi 😉
    Imbratisari si gânduri bune, Potecuta draga ♥

    Apreciat de 1 persoană

    • Carmen dragă, îţi mulţumesc din inimă! Tare mult mă bucură ce-mi spui şi îmi face bine să ştiu că vii aici cu drag!
      Pavel Bartoş îţi spune ceva? Dacă nu, e actor şi prezintă alături de Smiley emisiunea Românii au talent. E un scump şi un simpatic. Şi el a făcut un film în care joacă rolul principal. Filmul poartă numele personajului interpretat de el, Ramon. Şi filmul e fain de tot. O comedie care schimbă starea repede. Fain de tot. Abia a fost lansat în cinema, va apărea sigur-sigur şi pe Netflix.
      Există aplicaţie pentru blog, pentru telefon, să nu mai intri din google. Dar cred că e numai pentru wordpress. Nu ştiu dacă e şi pentru blogspot, nu vreau să vorbesc prostii.
      Eeee, dar ce bine sună ce zici tu! Păi da, aşa da! Aşa aş face şi eu ocolul pământului şi bine ar mai fi 😀
      Da, şi eu sunt mai pe genul de: ce e sigur e sigur. Nu prea sunt pasionată de aventuri duse la extrem, să pleci fără să ştii unde pleci, unde dormi, ce mănânci, unde mănânci, unde te schimbi, unde faci o baie…
      Ce mă bucur că am întrebat eu şi mi-ai dat ocazia să citesc aşa explicaţie frumoasă! Îţi mulţumesc frumos! Zi bună îţi doresc!

      Apreciat de 1 persoană

  17. Gabriela zice:

    Cu vreo două săptămâni in urmă,
    am dat şi eu de emisiunea ‘Hai-hui N2’/Vizită la un fermier romãn in Australia. Prezentarea făcută chiar de Petre am găsit-o foarte interesantă. Descoperirea, din intâmplare, a celor 3 români a fost realmente similară şi simultană cu bucuria!
    In tinerețe, m-aş fi hazardat sigur la o asemenea expediţie, dar noroc că nu se putea! Azi, insă, recunosc că nu
    m-aş expune surprizelor din zona intinsei livezi a lui Petre, oricât de mult câştig mi-ar aduce…

    Cand şi in Romania globalizarea soseşte ‘pe-nglezeşte’, in 2023 ne cam trezeşte, să mai lăsăm la o parte ce vine dintr-altă parte şi să marcăm in calendar ziua de 24 Făurar – mai vechea noastră sărbătoare populară – a preludiului de primăvară!
    Odată cu energia sporită a soarelui, când prin crânguri păsările vioaie îşi caută cântând părechea, in inima țăranului care-i una cu natura se naşte imboldul apropierii dintre un fecior şi o fecioară, manifestat printr-un tandru sărut.
    La cules de floricele, in grup, tinerii cântă şi glumesc, petrecerea
    se-ncinge şi ei Drago-bete o numesc; pentru că fecioarele (aş zice eu), deşi sfioase, s-ar putea să pară bete, chiar de…dragoste!

    Apreciază

    • Ce comentariu frumos! Mulţumesc mult pentru cuvintele frumoase!
      Am văzut şi eu un domn care cultiva legume şi fructe, cred că vorbim despre aceeaşi persoană, nu am reţinut numele acelui domn.
      Vă mulţumesc frumos! Zi frumoasă!

      Apreciază

  18. Floare de mai zice:

    DragoBertzi era un concert al interpretului meu preferat,Dragobete era sărbătoare pentru păsări,cum spunea bunica mea,azi e dragostea pe stil românesc,nu american😆😃

    Apreciază

  19. Vladen zice:

    Dragobete – sarbatoare resuscitata fortat, menita sa concureze amorul occidental cu faclia strabuna :)). Dar daca e despre amor si, prin extensie, sex e de bine, vrem cat mai multe! (desi eu, ca sarbatoare adoptata cu tenta de amoroasa, prefer 1 martie).

    Daca as putea ca aia? Da, cum nu, nu-s chiar departe, desi formatul e totusi foarte diferit. Daca mi-ar placea stilul lor de viata? Nu, nu-mi place stilul nomad pe buget si traitul din cheta publica sau sponsori (or exista si unii care nu-s pe buget, dar nu-i stiu eu). Daca i-as urmari? Nooooo, n-as avea rabdare (sau poate inca n-am descoperit unii ale caror experiente la fata locului sa ma intereseze si pe mine).

    Apreciază

    • Chiar aşa, dacă e de bine, de ce ne-ar încurca cu ceva? Să fie cât mai multe. Mai ales că pentru unii, nu zic cine, se lasă de obicei cu chefuri în gaşcă. aşa că vă roagă cineva-ul ăla, nu zic cine, lăsaţi zilele-n pace, să fie 😀 😀
      Pe 1 zici? Bună alegere!
      Nu ştiu, posibil ca pe unii să-i intereseze mai mult experienţa şi mai puţin bugetul, depinde de fiecare, nu poate exista o regulă, ar fi chiar culmea.
      Distracţie faină pe 1! Iei şi mărţişor?

      Apreciază

      • Vladen zice:

        Pai, in opinia mea, experientele cam tin si de buget (sau macar unele tin). Acum e fix cum spui, unii nu se impiedica in asta, eu ziceam de mine (nu-i judecam pe ei 😀 ). Eu ma impiedic in asta, nu mi-ar placea sa-mi refuz experiente in locuri interesante pe motiv de buget, asa ca calatoritul nomad extrem nu-i pentru mine.
        Nu iau, fac! Aici n-am de unde lua si sa agat snur la vreun parfum sau carte e cam trist…

        Apreciază

  20. Pingback: Jurnal din capul meu V | Poteci de dor

Lasă un comentariu