Am un pitic pe creier, ura, căruţa mea…

Hristos a înviat! Cum sunteţi, e bine totul? Sper că da! Cu sufletul e bine? Şi cu masa la fel? 🙂 Dragilor, ştiu că e sărbătoare şi ştiu că le aveţi pe ale voastre, numai de bâzâiala mea nu staţi în loc. Dar eu am o ceartă (iar!) cu unul dintre piticuţii care zburdă dezlegaţi prin creierul meu şi nu scap nicicum. Mă chinuie de vreo două săptămâni dar m-am abţinut, a intervenit ba un jurnal, ba o miercuri fără cuvinte, ba altceva, ba am crezut că mă descurc singură, ba a venit Săptămâna Mare şi am zis că totuşi nu, că cine ştie. Azi gata, nu mai stau, vă întreb. Nu vreau să mă laud, nici n-ar fi de laudă, dar de obicei, când am o pată din asta care-mi întrerupe conexiunile, mă cam descurc. În sensul că nu mai fac nimic până nu găsesc ce caut. Sunt căpoasă, ştiu. Dar acum am epuizat toate resursele şi nu mai ştiu unde şi ce să caut.

Am primit pe whatsapp un filmuleţ, cu întrebarea: ştii în ce limbă cântă? Eu, în gândul meu: ei, na, cum să nu ştiu? Am ascultat, mi s-a părut că aud un cuvânt, două, în engleză. Dar atât. În rest, nimic. Şi cam înţeleg engleza deci doar mi s-a părut. Problema e că mi-a plăcut melodia nespus de mult deci, dincolo de dorinţa de a-mi ajuta prietena care întreba, am vrut şi pentru mine să ştiu. Shazamul meu a dat eroare şi şi-a cerut scuze că nu ştie. Am luat-o inginereşte, scriind pe google ce scrie în chenarul de jos, am ajuns pe la arabi, am înţeles despre ce-i vorba în chenar, dar parcă limba nu-i arabă. Ce vă rog eu pe voi: în primul şi în primul rând, dacă cineva se simte ofensat, cu părere de rău, zic că habar nu am ce cântă. Dacă mă iau după imagini, aş zice că nu cântă de bani şi duşmani şi nici nu înjură. Dacă se simte ofensat că oamenii ăia se roagă la Allah, eu nu promovez nimic aici deci se simte degeaba. Şi-n cazul ăsta, chiar nu e cazul să-mi cer eu scuze.

Deci vă rog, dacă înţelegeţi ceva, orice, un cuvânt, o frază, o ceva, să-mi spuneţi. Sau dacă, printr-o minune, ştiţi ce melodie e, rugăciune sau ce-o fi, aş vrea să o ascult la altă calitate. Dacă e engleză eu ies din izolare, merg la magazin, iau ceva de băut şi mă îmbăt 😯 Sper totuşi că nu, mi s-ar dărâma un univers. Ăla-n care cred că ştiu engleza 😀 Am pus filmuleţul direct din telefon (mulţumesc pentru pont, Issa!) sper că merge şi la voi! Vă mulţumesc!

Foto

Update: dragilor, gata, s-au calmat piticii. Vă mulţumesc tuturor pentru idei, pentru păreri, aţi avut mai toţi dreptate. Sticri, Ana, mulţumesc pentru linkuri! Varianta originală e AICI
Acest articol a fost publicat în Suflet pe poteci și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

85 de răspunsuri la Am un pitic pe creier, ura, căruţa mea…

  1. stela9 zice:

    Mie imi seamana a portugheza, dar nu ma lua in seama, nu stiu portugheza🙄

    Apreciază

  2. Issabela zice:

    Bizar și frumos, impresionant chiar, sper să fie ceva pozitiv… Știi, parcă-i jocul ăla în care, la un cuvînt, toți încremenesc în poziția în care erau… nu-i mai știu numele 🙂
    Mie-mi sună a ceva oriental religios, am tot văzut niște cifre urmate de aceleași caractere după ele, gen versetele noastre din Biblie…
    Dar… God knows 🙂 aș fi si eu curioasă.

    Apreciază

  3. Issabela zice:

    Cu drag, învățătura aia de la mine, de care și uitasem :)) ❤

    Apreciază

    • Io nu uit, Issa! 😀
      Și a meeers. Nu știu de ce aveam impresia că trebuie salvat în telefon, apoi urcat, apoi link. Dar când ai zis tu, am încercat așa și a mers cu share.
      Mulțumesc mult! Te pup!

      Apreciază

  4. ecaleopi zice:

    Momentan, tehnica mea nu mă poate ajuta…

    Apreciază

  5. firdeiarbainbataiavantului zice:

    Adevărat a înviat! Nu ştiu dacă imaginile sunt corelate cu muzica, ce apare pe un gard e scris în portugheză (poate fi Portugalia sau mai curând Brazilia – ceea ce ar explica amestecul evident de rase care apar, dar, probabil, nu există o legătură între imagine şi sunet, mai ales că înregistrarea sunetului parcă ar fi dintr-un concert). Mie îmi pare a fi un dialect (posibil sudic) italian (în genul celui din piesa „Senza giacca e cravata” cu Nino D’Angelo. Mai mult de atât nu pot spune, deşi am ascultat cu atenţie după ce am descărcat clipul tău. Regret că a dispărut de ceva vreme posibilitatea de a da like postărilor.

    Apreciat de 2 persoane

  6. Mia zice:

    Adevărat a înviat!
    Habar n-am in ce limbă cânta. Pare o limbă latină… Pe ici pe colo am întâlnit parcă un accent portughez! Oricare ar fi ea, când afli, spui si mie! Îmi place piesa!!! 😁🥰

    Apreciază

  7. Iosif zice:

    Cred ca este un imn (ruga) în limba persana, dedicat lui Mesiah (Iisus Hristos) Salvatorul si Mântuitorul omenirii ! Într-adevar, magnific, magic si frumos ! Merci ! 🙂
    O saptamâna binecuvântata cu pace, bucurii si Lumina Divina adevarata, draga Potecuta !

    Apreciază

  8. sticri zice:

    Mi-a placut provocarea ta si am incercat sa gasesc indicii in videoclip.
    Pe tricouri scrie „nos temos um pai”…..si mai departe langa intrarea templului scrie pe un gard „garagem”……. cautand pe google translate am inteles ca e vorba de limba portugheza. Deoarece e putin cam „insalubra” zona….am incercat sa inteleg unde este. La minutul 1.39 se vede o placuta de inmatriculare la un Jeep……apoi am cautat foste colonii portugheze si am gasit ca numarul de inmatriculare e din Brazilia, care a fosta colonie portugheza.
    Daca pui pe yt „nos temos um pai” o sa vezi ca e vorba despre biblie, banuiesc ca sunt niste texte din biblie cantate, iar subtitrare e in araba.
    Sunt mai multe variante pe yt, una care pare mai calitativa o pun mai jos…

    Cam asta am gasit eu, este posibil sa fie si erori dar e mai bun decat nimic…😊
    O seara buna!

    Apreciat de 3 persoane

  9. sticri zice:

    Te rog sa ma crezi ca pt mine a fost o provocare

    Apreciază

  10. rofstef zice:

    Adevărat a înviat!
    Interesanți pitici tăi 🤣🤣🤣
    Eu consider că este un fel imn de inchinare..
    Deșii până nu auzi exact traducerea n-ai de unde ști ce spune, chiar dacă grupul de oameni de pe genunchi se închinau, dar versurile melodiei ar putea să fie orice..

    Noi să fim sănătoși, și să scăpăm cu bine din captivitate, Cele Bune.!

    Apreciază

  11. Mugur zice:

    Adevărat a înviat!

    Înainte de a vedea detaliile din comentarii, îmi venea să-ți spun că, poate, este doar o limbă inventată, așa cum și Enia a inventat limba din unele cântece de-ale sale.
    Iată cum, fiecare „pitic” ce nu-ți dă ție pace, ne aduce tuturor informații utile.

    Apreciat de 1 persoană

  12. Diana zice:

    Adevarat a inviat!
    Nici eu n-am idee ce limba este – o fi vreun dialect din „zona” portugheza. Ceea ce am reusit sa inteleg este ca e vorba si despre Psalmi (am „deslusit” in „traducerea” de pe ecran, intre altele: psalm 65:2,3) – sper sa nu ma insel dar in cantari religioase sunt, de regula, Psalmii „folositi”. 🙂
    Saptamana frumoasa iti doresc, Potecuta! 🙂

    Apreciază

    • Diana, ai avut perfectă dreptate, despre portugheză e vorba. Ana a pus varianta cu traducere-n engleză, eu am făcut update cu cel care cântă, exact varianta din filmuleţ, dar cu imaginile rele, din concert.
      Îţi mulţumesc frumos! Şi eu îţi doresc o săptămână frumoasă!

      Apreciat de 1 persoană

  13. ecoarta zice:

    Hristos a înviat!
    Cât despre pitici! Ii am şi eu pe ai mei…dar cine nu are!??

    Apreciază

  14. soapteînamurg zice:

    Nu te pot ajuta! Din partea mea, piticul tău se poate juca în voie. Am ascultat cu drag melodia. Vocea mi-a plăcut tare mult. La vocea solistului mă refer.

    Apreciază

  15. Felicitări piticului tău, datorită căruia am ascultat și noi această frumoasă melodie! Păcat că nu știm despre ce e vorba în text.

    Apreciat de 1 persoană

  16. ane zice:

    Adevarat a Înviat!
    Mi-se pare un cântec, în care se roagă. Impresionant!

    Apreciază

  17. M.C. zice:

    Adevărat a înviat!
    Tot un dialect portughez / brazilian mi-a părut și mie, dar.. poate mă înșel.
    Constat totuși că piticii tăi sunt cuminți și melomani.. în comparație cu ai mei, de exemplu 🙄

    Apreciază

  18. Ella zice:

    Adevarat a înviat!
    Eu am crezut ca ai vazut informatiile pe care le-a scris „sticri” de aceea nu am scris nimic aseara!
    Si mai cred ca muzica nu are nimic de-a face cu imaginea! Lipseste zgomotul de fond …. masini, oameni care canta …
    Sa ai o zi placuta draga mea!

    Apreciază

    • Ella, sigur că nu cântă cei din videoclip, de asta m-am prins. Dar ziceam că trebuie să aibă o legătură, în sensul că nu cred că punea cineva imaginile alea la o melodie despre primăvară. Deci legătură în sensul că trebuia să fie ceva religios cu melodia. S-a rezolvat, Ana a găsit-o cu traducere-n engleză.
      Îţi mulţumesc frumos! O zi frumoasă îţi doresc şi eu!

      Apreciază

  19. Aura B. Lupu zice:

    Adevărat a înviat!
    Piticu’ tău poate să-și facă de cap în voie, îmi pare rău dar nici piticul meu nu poate să-l ajute.
    Te pup, Potecuță!

    Apreciază

  20. Ana May zice:

    https://www.youtube.com/watch?v=lRpAm6HMHI8…o melodie recenta , se pare
    Because Jesus Lives, I Can Face Tomorrow || Prayers for Covid-19, Brazil

    Apreciat de 1 persoană

  21. Ana May zice:

    Cu drag! Și eu am „pitici” uneori, cu cine a scris, cine interpretează, în ce an a fost…așa că am preluat „piticul”!
    Îmbrățișări și gânduri bune! 🤗🌺

    Apreciat de 1 persoană

  22. Oazapentrufluturi-Ianne R.D. Azao zice:

    Adevărat a înviat! Arabă nu e…te asigur deși la prima vedere scrisul pare arabic.Tind să dau dreptate tuturor că e un mixaj de limbi…reyultatul fiind excepțional închinat lui Isus. Ne-ai pus în încurcăură serios…:)Sper că ai avut sărbători frumoase!
    Deși e seară și tu probabil pregătești următorul articol, am trecut să îți las gândul meu.O seară frumoaă cu drag de la fluturași!

    Apreciază

    • Am descurcat iţele, am făcut update, e portugheză. 😉
      Îţi mulţumesc frumos! Da, frumoase şi liniştite, cu odihnă multă.
      Am primit şi gândul bun şi trimit şi eu unul la fel! Numai bine îţi doresc!
      Seară frumoasă!

      Apreciat de 1 persoană

  23. Oazapentrufluturi-Ianne R.D. Azao zice:

    rezultatul….scuze tastele îmi joacă feste!

    Apreciat de 1 persoană

  24. Suzana zice:

    Adevarat a inviat!
    Este bine ca ai clarificat. L-am primit si eu pe telefon, dar fara intrebare. O muzica frumoasa, o ruga spre inalt si o distantare cumva trista…
    Ma gandeam ca piticul puteai sa-l plimbi. Ca am vazut o poza cu o tipa avand in lesa ditamai sarpele! Un piticut ar fi fost fain!
    Sper ca esti bine, draga Potecuta! O saptamana linistita sa ai! ❤

    Apreciază

    • Îţi mulţumesc, Suzana!
      Nu, el circulă fără întrebare. Prietena mea a vrut să ştie mai multe, de aia suntem prietene, că amândouă avem pitici care nu se mulţumesc numai să asculte, mai ales când nu înţeleg ceva 😀
      Pitic în lesă? Hmmm, ideea e bună, dar oare l-aş putea îmblânzi? 🙄
      Suzana, ieri mi-a făcut wp-ul nişte figuri de nu am mai ştiut ce să fac. Răspundeam comentariilor dar răspunsul meu nu apărea. Aici, la mine. La număr apăreau, pe pagină nu. Te rog mult, dacă-l vezi, dă un semn. Un like, un ok, orice. Să verific dacă ceilalţi le văd.
      Îţi mulţumesc tare mult! Sunt bine, da. Mă apuc cred de întors casa. Ieri m-am limitat la a rearanja cărţile-n bibliotecă. Azi nu ştiu de ce mă apuc. Cred că de dulapuri 😀
      Să ai o zi frumoasă şi liniştită!

      Apreciază

    • Am răspuns din reader, nu apare aici. Tu vezi răspunsul ăla-n care te rog să dai un semn? 🙄
      Nu ştiu de ce face figurile astea wp-ul meu.

      Apreciază

      • Suzana zice:

        WP face cam multe figuri. Ma gandeam sa-mi fac si eu blog pe aceasta platforma, dar parca incep sa am o retinere…

        Apreciază

        • Mi-a mers perfect până ieri. Sigur, mai avea el figuri, dar nu ca acum. Încelălalt comentariu am zis aşa: Îţi mulţumesc, Suzana!
          Nu, el circulă fără întrebare. Prietena mea a vrut să ştie mai multe, de aia suntem prietene, că amândouă avem pitici care nu se mulţumesc numai să asculte, mai ales când nu înţeleg ceva 😀
          Pitic în lesă? Hmmm, ideea e bună, dar oare l-aş putea îmblânzi? 🙄
          Suzana, ieri mi-a făcut wp-ul nişte figuri de nu am mai ştiut ce să fac. Răspundeam comentariilor dar răspunsul meu nu apărea. Aici, la mine. La număr apăreau, pe pagină nu. Te rog mult, dacă-l vezi, dă un semn. Un like, un ok, orice. Să verific dacă ceilalţi le văd.
          Îţi mulţumesc tare mult! Sunt bine, da. Mă apuc cred de întors casa. Ieri m-am limitat la a rearanja cărţile-n bibliotecă. Azi nu ştiu de ce mă apuc. Cred că de dulapuri 😀
          Să ai o zi frumoasă şi liniştită!

          Apreciază

  25. daurel zice:

    Am trecut prin asa ceva. Am apelat direct la Carmen (Vis si realitatate2). Cred ca nici nu stiam ca are rubrica WW…
    La data de 29 noiembrie 2010 mi-a raspuns cu o postare numita ”Dedicatie” care incepea asa:
    ” Pentru ca Daurel mi-a scris :
    „In liceu, Deutsche Babe, venerabila profesoara de muzica si germana din liceul din Seini (MM),ne cânta cam asa:
    ^ In fru Tag
    Zu Berge^ ”
    …………
    Era vorba de cântecul ”Im Frühtau zu Berge ”(https://vis-si-realitate-2.blogspot.com/2010/11/dedicatie.html)
    M-am lungit cam mult, scuze!
    Toate cele bune!

    Apreciază

    • Ştiu ce rău e când nu te lasă-n pace o idee din asta şi ce bine e când cineva te scoate la liman. Eu nu mă pot uita la un film, nu mă pot concentra, dacă nu-mi amintesc în ce film a mai jucat actorul x sau cum se numeşte actriţa z. Deci e rău 😀
      Mulţumesc mult, mă bucur că v-aţi lungit! 😉
      Numai bine vă doresc!

      Apreciază

  26. anasylvi zice:

    E braziliana, nu? Abia acum m-am trezit si eu. 😀

    Apreciază

  27. Nu as fi ghicit niciodata melodia :))

    Apreciază

  28. Alex zice:

    Ăsta e „piticul-orchestră”? 😀 Ăla de-ți cântă mereu în cap, de nu mai scapi de câte o melodie cu zilele? Ha, ha!

    Apreciază

Lasă un comentariu