Scurte de sâmbătă spre duminică

N-am mai trecut demult prin sat şi-mi spune un om… hoopa, frână, asta-i o poezie. Dar acum, că tot veni vorba şi că oricum nu m-am lăudat de ceva vreme, nu e o poezie oarecare ci una pe care am învăţat-o prin clasele I-IV şi o ştiu şi acum, baidăuei. Dar nu despre asta vreau să vorbim, nu de asta ne-am adunat aici. Am tot bâzâit pe-aici în câteva rânduri că mie nu-mi mai arată termenii de căutare, că onor WP-ul nu mă mai lasă să mă amuz sau să mă minunez, după caz sau după cât de plină era luna la momentul în care mă lovea hioru’ inspiraţiei de a căuta. Am bâzâit degeaba, wepeul s-a dovedit uns cu toate alifiile, nu l-au impresionat lăcrămele mele sincere, scurse din analele fiinţei mele firave ca un fir de iarbă abia iţit în lanul de grâu. Pe onoarea mea că am şi eu onoarea mea şi am cedat, am zis pas şi de atunci şi până azi nici c-am mai dat pe la statistici. Că nu mă-ntere’, na! L-am ignorat şi uite c-a funcţionat. Dacă până azi în panoul de control vedeam una-maxim două căutări, azi mi-a atras atenţia cârnatul pardon, lista lungă de cuvinte.

Am alergat emoţionată la statistici, mai ales că acele căutări afişate erau dintre cele mai fine şi mai melodioase, cum neam de neamul potecilor n-a pupat de când au apărut ele, potecile, pe firmamentul potecilor de pe wordpress. Chiar nu mă interesează de ce nu au mai apărut, de ce acum apar şi de ce, cel mai probabil, o perioadă iar nu vor mai apărea. Să facă ce vrea, nu-mi mai ocup spaţiul dintre neuroni şi cu asta că degeaba-l ocup, tot nu se va remedia problema. Savurez clipa, mă bucur de moment.
Şi nu le voi analiza, nici nu le voi comenta, vreau doar să vedeţi cum mă face pe mine wepeul să tremur de încântare şi apoi să dea cu mine de covor pentru că, fiind în casă, e cumva logic că asfalt n-are la îndemână. Altfel, al meu ar fi fost.

 Aproape că era să scriu o strofă când am citit o primă căutare care spunea că pulbere de dor şi apoi o alta când am citit că te-ai imprastiat in zare dar mi s-a făcut ruşine când am văzut cât de profunde sunt celelalte şi am zis că nu voi putea egala niciodată sensibilitatea termenilor. Spuneţi şi voi dacă n-am dreptate:
te recompun din fosnetul vantului si te daruiesc stelelor
suflet candid
ceasul ruginiu al toamnei
se poate şi un “să aveţi o seară frumoasă”
suflet sfaramicios
– ce inseamna dor cu dor
a te ruga in vis

Eeee? E tare sau ce? E! Că io deja pluteam prin zări îndepărtate de la recompusul ăla din foşnetul vântului (oare am scris eu aşa ceva? Dă, Doamne, să fi scris că tare mişto e!) cu gândul la sufletul candid şi la ceasul ăla ruginiu şi mă umflam în pene tăt spunând în gând treaba aia cu ai noştri e mai romantici ca ai lor când… floşc! sunt trezită la realitate de o căutare, una singură care iese din tipare dar o face atât de bine şi de brusc de parcă m-a lovit iapa colectivului direct în miezul contemplaţiei. Vă rog io frumos, mai citiţi o dată căutările dar aşa, pe repede-nainte. Aţi citit? Sunteţi de acord că-s frumoase, aşa ca potecile 😛 🙄 , nu? Şi eu am zis la fel. Ei, imaginaţi-vă o potecuţă bucuroasă tare că îi sunt iar afişate căutările şi că sunt fix pe sufletul ei de potecuţă bucuroasă, gata să se lase inspirată de câteva din ele şi să scrie o poezea când… citeşte ultima căutare din şirul ăsta şi înţepeneşte de deznădejde. Vreţi să vă spun cum sună căutarea aia? Vă spun. Sună fix cum se scrie şi cum se rosteşte: cum arata o pisica plouata.

Păi, cum să nu-ţi vină să le dai ăluia de căutări? O pisică plouată arată fix ca mine acum, na! 👿

Foto

 

 

Acest articol a fost publicat în Din viaţă... și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

52 de răspunsuri la Scurte de sâmbătă spre duminică

  1. castanman zice:

    Totu-i poezie la tine. Chiar si pisica plouată.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Mugur zice:

    O pisicuță plouată
    La Potecuță-n poiată,
    Caută un puișor,
    Să-l împreune cu-n dor.

    Dor de vers, de căutări,
    De vacanțe, de urări,
    Dar și dor de poezie
    Pe Potecuțe să-nvie.

    Suflet candid, roșul toamnei,
    Cânt și ruga-n vis a doamnei,
    Fețe-mbujorate-n casă
    Și… să ai seară frumoasă!

    Apreciat de 3 persoane

    • Ia uite ce frumos s-a strecurat pisica aia-n poezie! Nu m-aş fi gândit că poate fi atât de drăgălaşă.
      Mulţumesc frumos, Mugur! Parcă o văd altfel acum.
      Zi frumoasă îţi doresc!

      Apreciază

  3. Eu nu știu de ce căutări vorbești? Ori e prea târziu la mine? 😀
    Alfel ești haioasă. Te-aș lua acasă. 😀

    Apreciază

  4. Dap ! 😀
    Până la urmă ce căutai?
    Îți imaginezi ce versuri faine ar fi despre…o pisică plouată, nu, ca nu glumesc !
    Decât inimi sfâșiate de nu știu ce amor nestins,io prefer „pisica plouată ” !
    Pe buneeee! 😀

    Apreciază

  5. Mă întreb dacă nu cumva „pisica plouată” o fi desprinsă din vreun comentariu pe care l-ai primit pe poteci. Sau alea nu se pun?

    Apreciază

  6. Ella zice:

    Daca stam si ne gandim …
    în ceasul ruginiu al toamnei, mai si ploua deci mai sunt si pisici plouate, 🙂
    capeti un suflet sfaramicios si , si ….
    Buna dimineata, Potecuta! Ai visat frumos?
    Miauw! 🙂

    Apreciază

    • Exaact! Asta era legătura-ntre ele şi eu m-am tot chinuit să descopăr sensul. Mulţumesc mult, Ella! 😉
      Nu mai ştiu ce-am visat dar sigur nu pisici. 😀
      Zi cât mai frumoasă îţi doresc!

      Apreciază

  7. Monik zice:

    Potecuța, mi-esti draga! Si am început ziua râzând cu tine…
    Eu nu vad aceste căutări la statistici niciodata, asa ca wp-ul tau e deja generos. In acest mod cred ca am scăpat de pisici plouate, la mine găsești doar aruncate in ligheanul plin cu apa… 😄

    Apreciază

    • Acum îmi afişează mai multe deşi o perioadă foarte lungă aveam două sau trei şi apoi „unknow terms” sau „encrypted terms” şi nu ştiam de ce.
      Dar, vorba ta, mai bine că nu le vezi, nu ai motive de emoţii cum am avut eu în trecut când aveam cap de afiş la căutări „filme xxx” şi mă stresam că cineva postează fără ştirea mea texte cu avertisment 😀
      Mă bucur mult că te-ai amuzat, să ai o zi veselă şi cu soare!
      Mulţumesc, Monik!

      Apreciat de 1 persoană

  8. ane zice:

    🙂 Amuzant, versuri frumoase ***

    Apreciază

  9. illusion zice:

    Sunt 100% sigură că poți strecura o pisică plouată printre versuri pentru că tu ești POTECUȚA și poți orice!

    Apreciază

  10. Iosif zice:

    Potecutele,cu cât sunt mai „plouate”,cu atât devin mai curate,mai înmiresmate.Caci dupa orice ploaie binecuvântata,casuta ta de pe „Poteci de dor”,din nou de Soare este luminata.
    Esti adorabila, în toate circumstantele. 🙂

    Apreciază

  11. Ce oameni minunați au ajuns la tine 🙂 Ultima oară când m-am uitat la termeni a fost când am și scris un articol despre ei și de atunci parcă nu-mi mai vine să mă uit :)))

    Apreciază

  12. La mine „termen de căutare necunoscut” apare cel mai des, din astea explicite şi romantice nu prea am… Dar la tine, aici, e frumos oricum şi nu prea cred că arăţi ca o pisică plouată, sau că ai fi arătat ca una în acel moment. Mie mi-a ascuns WP-ul semnul acela care mă ajuta la alinierea textului şi asta cam de multă vreme, chiar de-l ignor, nu mai apare şi pace… Seară frumoasă să ai, Potecuţă! 🙂

    Apreciază

    • Aşa apărea şi la mine. Aveam afişate două-trei căutări şi restul… pauză. Dar de data asta s-au adunat şi mi-a atras atenţia că se aliniau în panoul de control care-mi apare la logare. Aşa am realizat că parcă-s mai multe decât de obicei. Dar nu garantez că va rămâne aşa, cred că e o întâmplare.
      Şi mie mi l-a ascuns. Dar cum sunt încăpăţânată şi nu las după el dacă mie nu-mi convine, am găsit „portiţa” de a-l păcăli. Ştii că atunci când scrii un articol nou îţi sugerează „comutarea” la nu ştiu ce model îmbunătăţit? Mie numai îmbunătăţit nu-mi pare ăla şi nu mă pot obişnui cu el. Dar are o parte bună: are varianta de aliniere. Aşa că scriu pe modelul vechi şi la final deschid un articol nou în varianta nouă, copy-paste, aliniere, cut şi paste înapoi cu el făcut 😀
      Ştiu că mă complic dar prefer să fac efortul ăsta decât să scriu direct în acea variantă ciudată. Şi nici ca el nu fac deci am rezolvat-o amiabil, zic 😀
      Zi frumoasă îţi doresc şi mulţumesc!

      Apreciat de 1 persoană

  13. De obicei, la mine scrie „unknown search terms” :). Cred că o să ignor și eu statisticile, să văd ce iese :).

    Apreciază

  14. Alex zice:

    Ai un umor teribil, dragă Potecuță! Mai mă amuzam și eu citind termenii motorului de căutare, dar de când au tot schimbat interfața cei de la WP, nu m-am mai uitat prin statistici. Mai ales că acestea nu sunt un scop al blogului.
    Asta cu „pisica plouată” e faină tare, dar sunt unele ciudate de tot, care n-au nicio noimă sau vreo legătură cu ceea ce e prin bloguri. Dar tocmai de-aia e amuzant.
    Numai bine să-ți fie! 🙂

    Apreciază

    • Şi pe mine m-au încurcat mult toate schimbările pe care le face WP. Parcă e o domnişoară în faţa şifonierului care probează şi probează şi probează şi nu se mai hotărăşte 😀
      Şi mi-a ascuns mulţi termeni până acum, de aia m-am bucurat şi am profitat de ocazia asta când am putut vedea mai mult.
      Da, aia cu pisica rămâne de bază 😀
      Îţi mulţumesc mult! O zi frumoasă!

      Apreciază

  15. childagain zice:

    Afara de pisica plouata:); celelalte chiar sunt minunate, si merita sa le pui intr-o poezie! Apropos de cautari, si eu am gasit una, cu ani in urma, la o poezie de-a mea ce avea o poza cu licorni: „femei care cauta cai”, sau cam asa ceva.

    Apreciază

  16. 9 zice:

    ,, te recompun din fosnetul vantului si te daruiesc stelelor, suflet candid…,,
    În ,,ceasul ruginiu al toamnei, o pisică plouată mă face să mă întreb, ,,se poate şi un “să aveţi o seară frumoasă?,, ,,Suflet sfaramicios, a te ruga în vis, nu te va învăţa ce înseamnă dor cu dor,,

    M-am jucat un pic cu pisicuţa asta plouată. 🙂

    Apreciază

Lasă un comentariu