Warning! System infected!

1Sunt virusată! Vă avertizez să călcaţi cu grijă că potecile sunt câmp minat şi alta nu. Eu aveam o relaţie civilizată cu orice răceală sau gripă sau alte chestii din regnul ăsta. În sensul că venea, bătea uşor la uşă cu un strănut şi aştepta. Cum, evident, nu îi deschideam, încerca la sonerie cu o uşoară durere de cap şi nişte febră de sămânţă. Abia după asta se strecura pe geam cu nas înfundat şi tot tacâmul. Dar era, cum spuneam, civilizat, cu strângeri cordiale de mână la despărţire.
Nu ştiu acum de unde a prins atât de mult tupeu, cert e că a venit, a dat cu uşa de perete, m-a luat de gât şi m-a luat la box. În nici trei ore.
Dimineaţa eram fresh, nicio adiere, nicio înţepătură, nicio treabă. La prânz eram deja praf de puşcă. Pocneam şi când gândeam. No, asta-i treabă? Problema e că dacă tuşesc, simt că mă descompun. Sau mă transform. Şi mă gândesc că nu ar fi o idee rea să iau de bun bancul ăla cu tânărul farmacist care i-a prescris laxative unuia de tuşea ca un măgăruş. „Şi nu mai tuşeşti? Crezi că mai am curaj?” 😀 😀 😀 Nu, că io sunt o lady în rest dar acum cred că e de la viruşi aşa că mă pot gândi la prostii liniştită, am acoperire. 😉 Ce să şi fac? Vocea mea suavă sună acum ca o bormaşină interpretând ceva din Carmen dar când vorbesc mă ignor aşa că nu mă deranjează. Când am ceva de spus mă fac că am treabă şi scap de traumatisme la auzul meu fin. Mno, trece şi asta că nici nu e aşa de rău pe cât pare.

În altă ordine de idei, am jucărieeee nouăăăă. M-am deşteptat şi eu şi am descoperit aplicaţia aia care recunoaşte melodii. Sunt nespus de fericită pentru că eu am pitici melomani care mă torturau dacă auzeau un refren şi nu îl puteau identifica. Nu vă pot spune cât de rău era şi cât mă perpeleam să merg pe fir până găseam melodia. Ah, asta sună exact ca reclamele alea tâmpite sau cum scriu unii advertorialele alea proaste (am fost rea?) în genul „te-ai săturat să tot aştepţi ca bateria de la aparatul x să facă nu ştiu ce?” sau „gata cu aparatele care se strică…”. La fel de prost am început paragraful dar io nu fac reclamă. Uite nu vreau, na! Dar sunt tareee încântată de ea mai puţin cu o treabă. Mă joc tot timpul şi o testez, îi pun diverse melodii să vad dacă ştie. Şi a cam ştiut. DAR! Se laudă pe net că ar putea recunoaşte şi dacă îi fredonezi tu ceva. Io am fredonat şi prima dată mi-a spus să pun telefonul mai aproape de sursa sunetului. Adică să-l bag în gură? Unde mai aproape? Am cântat mai tare şi mi-a spus ceva în genul „ne pare rău, nu putem identifica, nu se potriveşte cu nimic”. Atâta impoliteţe nu am văzut nici pe stadion. Să îi fie ruşine! Sau a vrut să spună că am o voce ca nimeni alta, că sunt unică şi n-a văzut neam de neamul lor aşa ceva? Posibil…
Mno, hapciu şi o zi frumoasă!

Acest articol a fost publicat în Din viaţă... și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

78 de răspunsuri la Warning! System infected!

  1. Ana zice:

    Multa sanatate si Shazam fericit! 😀 😀 😀

    Apreciază

  2. Irina zice:

    Uff… fă-te sănătoasă, draga noastră. Într-o lume bolnavă şi meschină, potecuţele tale devin repere de normalitate şi bucurie. Şi musai, odihneşte-te!

    Apreciază

  3. Așteaptă până-ți trece răceala și după aceea încearcă din nou aplicația. Poate vei avea mai mult succes cu vocea necontaminată. Îți doresc însănătoșire la fel de grabnică precum ți-a fost virusarea! 😉

    Apreciat de 1 persoană

  4. Drugwash zice:

    Însănătoşire grabnică!
    Despre jucării n-am idee, eu folosesc mintea – puţina rămasă, atunci cînd nu dă lapsusu’ cu şutu-n ea. 🙂

    Hai că mai iau o gură de antibiotic lichid, în cinstea ta (şi spre protecţia mea, să nu mă virusez dac-am intrat aici 😛 ) Cheers! 🙂 🍸

    Apreciază

  5. succesulpe zice:

    Dupa ce te faci sanatoasa mai incearca cu aplicatia aia odata. Probabil nici autorul nu si-ar recunoaste propria melodie daca i-ai fredona-o 😆
    Hai apciu si multa sanatate!

    Apreciază

  6. noradamian zice:

    Fă-te cât mai repede, sănătoasă, Potecuțo, că acuși dă firul ierbii! 🙂

    Apreciază

  7. R zice:

    Ptecuta, nu stiu ce fel de remedii folosesti insa eu am descoperit de curand un medicament minune. Il gasesti la orice farmacie si nu ai nevoie de reteta. Mergi la tanti aia si-i ceri humagrip. Te pup si insanatosire grabnica

    Apreciază

  8. Sonia zice:

    Sănătate, Potecuţă! Fă-te repede bine!

    Apreciază

  9. GEGELUTZ zice:

    Hai, mai, si tu? La mine, la serviciu, aproape toata lumea este trosnita, se fac madrigale de cohaituri, numa eu nu si nu. Te pomenesti ca nu am luat virusul de la colegi si l-oi lua acu de la tine! Moaaaama, da ce-ti fac, cat mi-ai fi tu de scumpa… 🙂 Ai grija de tine! Tuc de la maaare distanta!

    Apreciază

    • No, fix aşa am fost eu. Vitează mare, singura de la muncă sănătoasă tun, toţi şi toate vorbeau numai de tratamente, eu… ţopăială. Până-ntr-o zi…
      Ai grijă ce faci, să nu faci ca mine! Eu, suflet filantrop, nu dau din viruşii mei nici rugată. Aşa că nu vreau să îţi dau, na 😀 Ti pup!

      Apreciat de 1 persoană

      • GEGELUTZ zice:

        Pai cum sa fac sa nu-mi dea astia virusii lor( apreciez ca pe-ai tai ii tii la purtator) ? Eu ma gandisem la varianta sa stau eu acasa, preventiv, dar nu mi-a mers. 😀 As mai putea sa-i bat pe toti, sa nu mai intre nici dracu la mine in birou da cu colega de birou ce sa fac, ca si ea-i defectata? Eh, vad eu cum o scot la capat…probabil cand se termina toata firma de bolit incepe Gina, ca asa-s eu mereu, mai motata. 😀 Pup!
        ps: Ai grija de tine, baga ceaiuri, supica si mult, mult somn!

        Apreciază

  10. alexandraitu zice:

    Și eu care eram tristă că nu am pe nimeni să mă asculte cântând atunci când rămân singură acasă… Îi cânt Shazam-ului de-acum! :)))
    Sănătate multă, dragă Potecuță!

    Apreciază

  11. Multă sănătate! Și eu folosesc Shazam și-am fost la fel de entuziasmată când l-am descoperit. 🙂

    Apreciază

  12. Oana zice:

    Am dat like pt felul în care ai scris, căci nu poate să-mi placă faptul că eşti răcită şi nu te simţi bine. De virusul ăsta nu te salvează nimeni, măi fatăăă măi, dacă l-ai luat, acu lasă-l să-şi facă treaba şi te pui pe picioare în mod natural, cât ai zice: Dor!
    Fervexu doar prelungeşte boala, ascultă ce zic, că ştiu.
    Te pup! (fără frică, pentru că mie tocmai mi-a trecut). Şi, desigur, sănătate! 🙂

    Apreciază

    • Şi eu cred că trebuie lăsat să-şi facă de cap până nu-i mai par irezistibilă şi specială şi trece la următoare victimă, altă „bunăciune” 😀 😀
      Mulţumesc mult, Oana! Şi ţie, sănătate şi o zi frumoasă!

      Apreciat de 1 persoană

  13. Cand tara arde si baba se piaptana unora le curg mucii-n gura si le arde de cantat! 🙂 Sanatate, fata draga! Consoleaza-te ca te-ai ales cu o imunitate zdravana la orice viroza in urmatoarele 12 luni.
    As fi curioasa daca aplicatia aia a ta poate ceva fredonat de mine. Orice refren as canta tot tanc rusesc sau bormasina o sa-ti zica ca e!

    Apreciază

    • Fiecare face ce poate. Eu de atât am fost în stare: febră, muci şi tuse 😀 😀 Dar tăt am cântat un refren, de ciudă.
      Nu ştiu ce să spun, poate la vocea ta e mai sensibil, cu mine a fost crud, tare crud…

      Apreciază

  14. luciastroila zice:

    Sănătate multă, potecuţo! Ai grijă de tine:)

    Apreciază

  15. illusion zice:

    Sănătate multă potecuţă!!!! şi have fun cu aplicaţia!

    Apreciază

  16. Irina zice:

    Însănătoșire rapidă! Bine că vine vacanța, poate de data asta nu mai iau, deși mă cam înțeapă nasul de vreo două zile, semn rău. Ultima dată, înainte de Sărbători, am ajuns la Urgență de la o banală gripă 😦 . Riscurile meseriei.

    Apreciază

  17. M.C. zice:

    Ha! Ce răceală tupeistă! Sănătate multă Potecuțo și dă-i cu flit pârdalnicei răceli!

    Apreciază

  18. papagigli zice:

    Ti-am spus sa bei damigeana aia de visinata? Ti-am spus. Cite retete sa-ti mai prescriu? Daca n-asculti, asta e, acum trebuie s-o dai pe tuica fiarta cu piper, ca paracetamolul e bun la raceala, cam cit sunt eu de bun la birna si cal cu minere. 😆
    In locul tau as incerca si aspirina saracului, ca daca nu te-o vindeca, macar te face sa uiti de suferinta 😉

    Apreciază

  19. 1lauralaly zice:

    Sanatate ,Potecuta. Virusul asta tupeist nu a stiut cu cine se pune. Tu ai cel mai cel leac: simtul umorului, veselia. Nu s-a informat si si-a incordat muschii. Deh, generatie noua. Fa-te bine repede , ca acusi dau ghioceii si incepe distractia in urbea noastra:-)

    Apreciază

  20. Hapciu, Potecuţă! Prin părţile noastre Hapciu e…farmacie!

    Apreciază

  21. Cei doi glumesc, desigur! Ai să te faci bine, Potecuţă!

    Apreciază

  22. july zice:

    Daca zice ca sunt eu cand incepi sa canti tu ? :))))
    Sanatate, limonada si masaj ! 😀

    Apreciază

  23. tink3rbe11 zice:

    Devirusare rapida …scaneaza rapid cu antivirus cu directive precise si nu-i baga in carantina ca recidiveaza…da-le eject direct.
    Si pe viitor sa-ti instalezi un anti…. 🙂

    Apreciază

  24. Ileana zice:

    ƸӜƷ ¸.•°*”˜ ƸӜƷ ˜”*°•. ✫ ღ¸☆ ¸.•°*”˜ ƸӜƷ ˜”*°•✫ ✿ ƸӜƷ ✿¸.•°*”˜ƸӜƷ˜
    Bunatatea este infinita pentru aceia pe care noi ii consideram prieteni… Exista totusi prieteni care ne ofera la randul lor acceasi bunatate si aceia sunt adevaratii PRIETENI! O zi binecuvantata!

    Kindness is infinite for those whom we consider friends … However, there are friends who in turn gives us confort kindness and those are real friends!
    A blessed day!

    Apreciază

  25. Ileana zice:

    Multa sanatate! Un ceai de tei cu lamaie 😉

    Apreciază

  26. Adrian zice:

    Sănătate şi… un şerveţel! 🙂

    Apreciază

  27. psi zice:

    ghimbir, miere, lămâie. şi răbdare.
    am trecut şi eu prin meciul ăsta şi… trece greu. 😦

    Apreciază

  28. Bursucel zice:

    Hait, Potecuță, că nu-mi place neam tăcerea asta a ta! Fă-te mai repede bine, că nu-i a bună…

    P.S. Dacă Jucăria cea nouă se-ncăpățânează să-ți repete ne pare rău, nu putem identifica, nu se potriveşte cu nimic, să nu te sperii. Ăsta e clar semn că nu-i chiar așa de deșteaptă, măi! 😉

    Apreciază

  29. Mi s-a făcut dor de tine și m-am gândit să te vizitez… să-ți aduc un ceai, portocale, ce vrei tu ca să te faci repede bine. Sănătate multă și-o îmbrățișare fierbinte dintr-o țară rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrece!
    🙂

    Apreciat de 1 persoană

  30. dagatha zice:

    hapciu și ție! 😦
    urâtă perioadă! 😦

    Apreciază

Lasă un comentariu