Sunt prost cu fişă fiscală!

imagesIntru direct în subiect pentru că nu e cazul de introduceri şi zău dacă aş putea scrie ceva cât de cât inteligent care să ducă frumos şi lin spre ceea ce vreau să „spun”. Într-una din serile trecute, era cât pe ce să-mi rămână bucăţica de clementină-n gât de şocul provocat de ceea ce bâzâia pe fundal. Pe scurt, o duduie ofta şi suspina că ea se prostituează de 3-4 ani pentru că vrea să îi asigure copilului ei un viitor „strălucit” cumpărându-i un apartament. Important de menţionat e faptul că fiul ei are 13 ani şi trăieşte momentan în condiţii mizere. Nu asta m-a şocat deşi ar fi multe de discutat. Aş vrea să îl văd pe acel copil peste 4 ani, când spunea ea că ar deţine suma necesară achiziţionării apartamentului, cât de mult s-ar bucura el după o copilărie terfelită. Să revin, nu ceea ce face m-a şocat, nici măcar motivele, frumos spus aberante, nici faptul că acel copil refuză să mai meargă la şcoală de ruşine. Nu. Pe astea le ştiam şi nu mă surprinde. Şi oricum, oricât de grav ar părea, nu e mai grav decât cazul femeii care agăţa clienţii cu copilul de mână. DAR!La un moment dat, când se văita ea mai tare că să vezi ce greu îi e, că ea se sacrifică pentru copil, că câr că mâr, cineva din platoul emisiunii i-a spus că poate munci cinstit, poate aduna banii ăia şi fără să facă asta. Răspunsul ei a fost cel care m-a făcut să tresar : „păi ce, să merg să muncesc ca proasta pentru 1000 de lei pe lună?”. Ei, eu, în locul producătorului, vă jur că o scoteam afară din platou! Aşa, de…sanchi. Sau nu, nu de sanchi. Din respect pentru cei care au auzit asta. Din demnitate!
M-am gândit la mama care munceşte pentru puţin peste 1000 de lei după zeci şi zeci de ani în sistemul ăsta din ce în ce mai putred de învăţământ. „Ca proasta”, ar spune duduia, nu? Şi m-am gândit la toate mamele din ţara asta care muncesc pe mai puţin de atât dar se uită cu demnitate în ochii copiilor lor chiar dacă nu le-au cumpărat apartamente. Dar, cine sunt eu să o judec pe ea? Nu sunt decât o altă „proastă” care în momentul ăla am închis televizorul pentru că a doua zi mă trezeam la ora 5 să merg la muncă.
Ceea ce e mai grav, e faptul că nu e un exemplu singular şi eu, una, m-am săturat de „deontolgi” de duzină care, pentru că au ştiut când şi unde să „lustruiască”, au ajuns în locuri de unde cred că au dreptul să ne scuipe seminţe-n cap şi să ne dea lecţii de evoluţie pe scara socială. Şi nu sunt deloc puţini cei care se simt îndrepăţiţi să „ne certe” pe noi ăştia „mai proşti”…..

Şi ca închei cu zâmbetul pe buze deşi nici asta nu e de râs, am găsit anunţul ăsta :
1Şi asta e practică veche dar ştiam că doar cluburile „de fiţe” fac asta. Şi fetele alea fac şi alte „ghiduşii”, nu numai conving clienţii să cumpere băuturi fine şi scumpe. Dacă până şi cluburile de manele o practică… e trist.

Da, e din ce în ce mai noapte şi mai frig, seniori!

Acest articol a fost publicat în Din viaţă... și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

50 de răspunsuri la Sunt prost cu fişă fiscală!

  1. Bursucel zice:

    Mdea… enervant de supărător să afli după numai vreo 20 de anișori de muncă la alb că-ți pune o duduiță de lucrează la negru că ea nu-i proastă ca tine să se spetească muncind în așteptarea fișei fiscale… :mrgreen:

    Apreciază

    • Asa e, Bursucel. Asta m-a suparat cel mai tare. Daca tacea…

      Apreciază

      • Bursucel zice:

        Pe partea cealaltă… mama ei de treabă, fiecare doarme după cum își așterne…
        Chestia asta cu lucratul la negru se pare ca e practică. Știu eu ce zic… Mai nou am o pleașcă de la ANAF, iscată fix de dorința mea de a lucra cu forme legale de încadrare. Și-atunci mai că-mi vine să recunosc public că mi-am cam fost … neorientată! 😳

        Apreciază

        • Bursuceeel, in ziua de salariu si mie imi vine sa testez autostrada cea noua dar tot ma retine ceva 😀 😀 mai, dar in rest, zau ca-s mandra de mine cu tot cu legalitatea-n care-mi desfasor activitatea

          Apreciază

  2. illusion zice:

    1. O da şi ăştia de la TV mai proşti că o promovează! Ea are habar cât munceşte o „proastă” şi pentru mai puţin de 1000 de lei pe lună, ar trebui să îi fie ruşine să jignească o persoană care chiar munceşte, dar cele ca ea nu au respect.
    2. Referitor la anunţ, eu am văzut într-un ziar unul pentru „figurante” de sală în Germania!

    Apreciază

  3. Oana zice:

    Adevărul e că, în ultima vreme, s-au înmulţit astfel de pipiţe la TV. Se promovează la greu, de parcă astea ar fi „idealul” la care să acceadă tinerele.
    Şi da, s-au înmulţit (inclusiv pe net) şi cei care ne tot „ceartă”, ne scot în evidenţă defectele, ne acuză, ne fac pe toţi tâmpiţi şi ne dau lecţii. Lehamite generală!

    Apreciază

    • Seara buna, Oana! Data viitoare cand mai vrei in spam, spune inainte ca eu nu prea sterg praful pe acolo si nu te gasesc. Mii de scuze, acum am vazut. Ce faceai acolo?

      Sunt peste tot. Eu sunt convinsa ca noi, astia pe care ei ii cearta, suntem mai multi. Dar ori prea cuminti sa strigam, ori, vorba ta… prea lehamite ne e.

      Apreciază

  4. july zice:

    de-abia astept sa se legalizeze si sa ma bucur ca platesc si ele impozit, asigurari, altfel, va trai tot din banii ,,proastelor” cu pensie sociala .

    Apreciază

    • Tare as vrea sa o vad si pe asta. Ma indoiesc…
      Ce sa mai zic, July, ea a umplut paharul. De mult timp am un ghimpe impotriva celor care vor sa dea lectii de imbogatire muritorilor de rand ca mine care muncesc pe bani putini. Ei nu s-ar ridica din pat pe suma asta. Deh, candva au intrat in pat..ul altora pe mai putin dar au uitat

      Apreciază

      • july zice:

        Cred ca tocmai mica stima de sine, le face sa braveze astfel, incercand sa aiba macar o valoare,,materiala”, pentru ca sunt un bun de consum, cu cerere si oferta, valorile morale neavand loc in acest stil de viata .

        Apreciază

  5. si uite asa am ajuns sa ni se dea cu t….in cap ca suntem prosti si muncim legal/normal si ei sunt destepti ca fac ce vor, cand vor
    de vina este si mass-media ca apar astfel de reportaje si personaje care sunt „lansate” ca „vedete”…maine poimaine o vezi maritata cu vreun tenismen nebun care o face mare doamna ori cu mister Columbeanu care o sa o vada ca pe o virgina de 15 ani 😦

    Apreciază

  6. Ma inscriu si eu in clubul prostilor care semneaza condica de prezenta pentru 1500 lei pe luna! Ce sa-i faci, maica, daca n-am avut aptitudini de „vanzatoare de placeri”… Dar chestia asta cu sacrificiul lor pentru copii chiar ma enerveaza, e doar o motivatie ieftina pentru faptul ca le e prea lene sa munceasca, prefera partidele scurte si tariful cu ora.Vai de copiii lor si de lectiile pe care le primesc despre viata!

    Apreciază

    • Am impresia ca tare mare e grupul asta al nostru!
      Ei, sigur ca e motivatie ieftina si deloc inspirata. Stiu si eu pe cineva care, tot pentru un plus la binele copiilor, dupa serviciu mai merge la o institutie, mai sterge un praf, mai spala un geam, mai aseaza un dosar. E, totusi o diferenta…

      Apreciază

  7. Oamenii înguști, superficiali peste măsură consideră că l-au strâns pe Deus în brațe când e să câștige sume de bani impresionante și să privească în jurul lor, superior, pe oamenii curați care abia își duc zilele. E în natura omului să încerce să se alinte și să-și facă din fiece alegere cea mai bună cale. Tu să nu mai pui la suflet astfel de vorbe căci cei cu adevărat pierduți pot spune despre ceilalți că nu reușesc. Trăim într-o lume întortochiată și eu mă gândesc la acel copil, eu am un frățior de aceeași vârstă și îl ,,examinez” de fiece dată când se rușinează și vrea să fugă din fața greutătăților ce le-a avut în viața lui(deși are doar 12 anișori), sufletul îi e dărâmat. Acest copil al tipei ,,inteligente” va fi o victimă ce-și va face alte victime și se va condamna mereu pentru viața avută.

    Apreciază

    • La suflet nu pun dar de enervat nu pot sa nu mai enervez 😀

      Imi pare rau pentru fratiorul tau. Dar tu ii esti aproape si ai grija de el, da?

      Apreciază

      • Nici tu nu te enerva, nu se merită. Mereu i- am fost alături. El și Mama sunt singurii oameni ce-i am pe lume care să plângă atunci când plâng și să mă lase să le duc și eu lacrimile, că fericirea îmi stă în ei și nu o vei pierde niciodată.

        Apreciază

  8. Asta e societatea în care trăim și pe care nu vor sau nu știu să o schimbe aleșii noștri. De multă vreme cerem să se legalizeze prostituția, dar parcă am trăi în Evul Mediu și ne dictează preoții ce legi ar trebui făcute și ce nu. Ne încăpățânăm să trăim în promiscuitate fizică și morală, iar unora chiar le place să vadă asta.

    Apreciază

  9. Andreea zice:

    Da, mă înscriu și eu aici din păcate…Prin atitudinea pe care o are „doamna”, jignește mamele care muncesc cinstit pentru copiii lor. Aleșii noștri au decis ca indemnizația pentru creșterea unui copil să fie de maxim 12 milioane jumate dacă stai 2 ani cu copilul acasă…trist dar adevarat!

    Apreciază

  10. Ana zice:

    May doamna draga , unde gasesti toate astea? 😆
    Pe mine una , te rog sa-mi ierti neseriozitatea si ma plec in fata indignarii tale motivate pe drept , m-a facut sa rad ceea ce cucuoana cu apartamentul , a afirmat. Aminteste-ti si tu , ca urmaresti sigur strile , despre cersetoarea aia decedata , ce a lasat in urma ei o avere de 30 000 euro , facuti din cersit.Si atunci ,intreb eu ca proasta care munceste zilnic , trezindu-se ca tine , cu noaptea-n cap , de ce ar fi aia fraiera sa faca ca noi , daca un cersetor poate aduna o avere la care eu nu pot accede nici de acum pana imi canta popa prohodul? 😆 😆 😆
    Haide , Potecuta , fiecare cu lumea lui…nu amestecam lucrurile , ca pot deveni urat mirositoare.Si ,crede-ma , nu face sa te necajesti si sa pui la sufletel…Daca imbratisez si tzuc ,trece supararea? 🙂
    Sa ai spor la treaba si o zi cat mai buna….Hai ca vine vichendu’ 😛 !

    Apreciază

  11. alinalerca zice:

    Uite de asta nu ma mai uit la TV! Este absurb cum fiecare netrebnic vine si face „show”..
    Cat despre anunt..si in camine se practica ceva asemanator.

    Apreciază

  12. Lia zice:

    Potecuţo, din păcate, pentru mulţi este ruşinos să munceşti, indiferent pentru câţi bani… dar nu-i ruşinos să te vaiţi cerşind milă, să minţi, să înşeli, să furi sau să te prostituezi… O fi mai simplu pentru ei aşa 😦

    Apreciază

  13. Din pacate cam astea sunt conditile in care traim si pe care vrem sau nu ,trebuie sa le suportam. Stiu exact despre ce ,,mama ” vorbesti despre aceeasi mama careia ii creste copilul o bunicuta(fosta soacra,daca nu ma insel)si pe care eu una nu o numesc mama. Eu stiu ce inseamna sa cresti fara mama,stiu ce inseamna si sa fii mama si ,,sa imparti” copilul cu tatal lui,stiu ce inseamna sa iti doresti sa il cresti singura,dar sa nu iti permiti financiar si cu toate asta nu mi-a trecut prin cap sa ma ,,prostesc”:)Aceasta femeie nu ,,transpira” din greu pentru copilul ei ci strict pentru ea si placerile ei!Nu i-as spune nici femeie,iar mama nici atat….dar nu imi ramane de ales,doar e vedeta ce naiba!

    Apreciază

    • Vezi? Asta spuneam… pentru oameni ca tine, oameni care înţeleg mai mult, care ştiu exact ce înseamnă să creşti un copil, ar fi trebuit oprită în acel moment. Dar…. vorba ta, e vedetă şi i se permite

      Apreciază

      • Eu ma simt vinovata ca nu sunt cu copilul meu zi de zi si nu mai spun cat de blamata sunt,,ca nu sunt o mama buna” asta doar pentru ca copilul meu sta si la tatal lui si la mine. Dar aceasta femeie cum poate sa vina la tv sa spuna ca strange bani sa-i cumpere un apartament in conditiile in care acel copil nici la scoala nu mai merge?Sunt doar povesti de tv,este doar o persoana cu tupeu care vrea sa mai castige clienti.

        Apreciază

    • arakelian zice:

      e decizia ei.
      Esti constienta ca in cativa ani, copilul va face la fel. Cu ea. Pt ca asta vede, asta face.

      Apreciază

  14. arakelian zice:

    fiecare doarme cum isi asterne. Si la pensie tot asa va trai.
    Sunt milioane de oameni care traiesc cu mai putin, in chirie, dar fericiti, multumind lui Dumnezeu pt ce au, si cer/asteapta.

    Apreciază

Lasă un comentariu