Să mă apuc de renovat?

imagesDragilor, am nevoie de nişte sfaturi. Mă bazez pe bunăvoinţa, pe ştiinţa sau, după caz, pe experienţa voastră şi vă rog, dacă vreţi, să mă ajutaţi să mă luminez.
Am încetat în urmă cu ceva timp să practic „sportul” apăsatului pe „butoane” aiurea, după ce am comis-o în cele mai nepotrivite situaţii 😳 Adică în timp ce întrebam „ce face butonul ăsta?”, degetul meu se oprea direct pe acel buton. Slavă Domnului că nu am ajuns niciodată la NASA! 😀 Într-o zi am încercat să fructific cheful de curăţenie şi, pentru că nişte iconiţe găsite în calculator păreau inestetice, am reuşit cu brio să şterg unul dintre cele mai importante programe cu care lucrez 😳 Ştiam că şeful meu este un tip inteligent şi se va prinde că alea nu se şterg singure dar nu îl bănuiam şi de faptul că, în momente de criză, îşi poate ţine părerile pentru el. A fost calm, mi-a zâmbit şi s-a apucat de reinstalat. 😳 Aşa că nici de instalat-dezinstalat nu mă mai ocup dacă nu ştiu sigur ce fac.
Să revenim. În timp ce vâsleam cu spor în panoul de control, mi-am amintit că nu am răspuns unui comentariu şi am vrut să revin la pagina principală a blogului. „Pagina căutată nu a fost găsită”. O dată. De două ori. De trei ori 😯 Am început să invoc toţi sfinţii ştiuţi şi, pentru că nu ştiu prea mulţi, am luat-o de la început. E cazul să îmi fac griji?
După câteva încercări a revenit în panoul de control dar aveam un mesaj în care eram sfătuită să fac chestia aia cu „two step authentication”, să trec numărul de mobil şi să descarc nu ştiu ce că, aşa cum spuneam mai sus, nu mai fac de capul meu setări pe care nu le înţeleg. Ce e aia şi la ce foloseşte? 🙄 Şi dacă descarc ce vor ei să descarc, cu ce mă ajută asta? Voi aţi făcut asta?
Şi încă ceva. Am mai văzut nişte persoane plângându-se că au rămas fără blog, că a fost şters că a dispărut că… Se poate întâmpla asta, aşa… fără motiv? 🙄 De scris secrete de stat încă nu am scris aşa că nu cred să fie cineva care să nu mai doarmă de grija blogului meu. Dar de viruşei din ăia care şterg la nimereală, dacă sunt, mi-e frică. Ştiu că se poate face un backup dar, evident, nu ştiu cum. Bănuiesc însă că e mai greu şi mai mult de explicat aşa că nu îmi permit să vă pun să faceţi asta. Doar să îmi spuneţi dacă e cazul să rog pe cineva să se ocupe de asta.
Nu este blogul ăsta o capodoperă, nu trebuie să rămână în „analele” blogărimii, nu cred că voi dori să le citesc nepoţilor din el dar e al meu şi ţin la el aşa că nu îmi surâde ideea unei dimineţi în care să constat că nu mai am potecuţe.
Şi uite aşa fac eu planuri de renovări, zugrăveli şi schimbat gresie tocmai Duminica dimineaţa. Fiecare cu stolurile lui….
O zi minunată vă doresc!

Acest articol a fost publicat în Din viaţă... și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

39 de răspunsuri la Să mă apuc de renovat?

  1. E bine că ceri sfaturi de la cine se pricepe. Asta mă exclude din start, fiindcă și eu am multe probleme pe care nu le pot rezolva. Bunăoară, luna trecută am pierdut un blog în care am scris 30 de luni, peste 1000 de articole. Bănuiesc că Ponta-i de vină, din cauza noii taxe pe site-urile care se termină cu ro. Iar acesta era weblog.ro.

    Apreciază

  2. Ana zice:

    Duminica placuta si tie! Si spor la curatenie! Am intrat sa te citesc si iti urez ce am urat , ca in rest sunt undeva prin centrul terrei , la stiinta asta! 😀

    Apreciază

  3. Lia zice:

    😦 Potecuto, io-s paralelă la chestii de astea, sunt anti-talent… când mi-am făcut blogul am fost ajutată şiiiii mă feresc ca dracul de tămâie să „butonez” dacă nu ştiu despre ce-i vorba. Mai bine strig „help me” 😀 , m-am lecuit de „explorări în necunoscut” cam de multişor ,după ce mi-am dat peste cap de câteva ori calculatorul şi a trebuit să chem pe cineva să-mi reinstaleze toate programele.

    O zi frumoasă!

    Apreciază

  4. nikuslim zice:

    Daca i-mi dati o adresa de gmail va pot trimite un program( de facut backup ) si un clip video in care se arata cum se instaleaza si cum se lucreaza cu programul.

    Apreciază

  5. cosmisian zice:

    Astea da probleme de duminica. Iti trimit dupa 14:00 un emaul jucaus cu note. Nu te preocupa, totul e sub control. Tu scrie…

    Apreciază

  6. july zice:

    Eu cand fac curatenie, daram tot pana la temelie, adica cam cum fac cei de la Discovery ,,Demolatorii”. Vrei sa demolezi, strigi ! :)))

    Apreciază

    • Problema e că demolez când vreau să repar şi invers. Nu vreau să demolez potecuţele. Poate puţin asfalt…

      Apreciază

      • july zice:

        Iti dai seama ca sunt incepatoare la setarile wordpress, dar e drept ca ma joc pe butoane pana le-am zapacit . Azi noapte Padre ma intreba, pe un alt site, de ce nu mai poate comenta aici . Adevarul este ca habar nu am ce am facut sau cum ar trebui sa fie ca si cei de pe Blogg,ro sa comenteze pe word .

        Apreciază

        • Ceva ai făcut tu.. 😀
          La mine nu mai apar like-urile. Primul care a dat like azi, a fost Petru. De atunci se tot aprinde căsuţa aia de sus dar tot Petru apare că ar fi dat like. Şi asta e de vreo trei zile…. Cred că am un spiriduş ascuns în blog şi se joacă zilnic cu nervii mei 👿

          Apreciază

  7. Ioana zice:

    Duminică bună să fie! Chestia cu ”two step authentification” mi-a apărut și mie la un moment dat și e ok să faci ce-ți cere acolo, wordpress.com mai face update-uri, iar în felul ăsta blog-ul tău rămâne în siguranță. Cât despre notificarile pentru like-uri, care apar, dispar, sau apare un singur utilizator care pare să dea like, e la fel de normal pentru wordpress ;)), dar dacă te duci la postarea care a fost ”like-uita” ar trebui să-ți apară toate like-urile primite. Cu atât te pot ajuta. Dacă aș fi avut Panoul tău de control în față probabil te-aș fi putut ajuta mai mult, dar așa .. nu îmi dau seama prea bine ce s-a putut întâmpla cu postarea care zici că nu o mai găsești pentru a răspunde la un comentariu. Poți încerca însă să apeși în colțul dreapta sus, unde apar notificările de like și comentariu, apoi apeși View Archive, apoi treci de Latest și Unread, ajungi la Comments și cauți comentariul la care voiai să răspunzi. Când îl găsești, poți răspunde direct acolo și apoi poți să te duci la postarea cu pricina, al carei nume apare în partea de sus a comentariului primit. Dacă nici așa nu o găsești, atunci înseamnă că ai șters-o, dar eu sper să reușești să remediezi problema. 🙂

    Apreciază

    • Ioana, nu a dispărut o postare. Îmi dădea eroare generală, pagina potecidedor.wordpress… nu a fost găsită… asta m-a speriat. Şi-a revenit însă după rugăminţi fierbinţi, am avut noroc

      Mulţumesc mult pentru toate detaliile! O zi frumoasă îţi doresc!!

      Apreciază

  8. childagain zice:

    Neapărat să ceri sfatul cuiva care se pricepe ! Și eu qm pățit-o cu ștersul aiurea :), așa că știu cum e.
    Cât despre descărcat nu știu ce programe care ”te ajută” în vederea altora, mai bine nu ! Am făcut și chestia asta, și mi-am încărcat calculatorul degeaba, și nu m-au ajutat cu nimic programele alea.
    Oricum, trebuie să faci ceva ca să păstrezi blogul în bună stare, nu doar pentru tine, dar și pentru rătăciții care mai vor câte o gură de aer proaspăt.

    O duminică frumoasă !

    Apreciază

    • De asta am venit hotărâtă să cer păreri avizate, nu am vrut să risc. Voi vedea în final ce voi mai face, de programe descărcate fără rost mă feresc oricum că nu mai ştiu de câte ori s-a stricat calculatorul….

      Mulţumesc mult pentru aprecieri! O zi frumoasă să ai!

      Apreciază

  9. succesulpe zice:

    Inainte de a da OK sau Accept, citeste de doua ori la ce dai cu cliku`…
    Intreaba-l pe Google ce nu stii si ai sa afli daca si altii s-au confruntat cu problema si cum au rezolvat.
    In rest fereste-te de interventii personale daca nu stii cu ce se mananca. Asta e tot 🙂

    Apreciază

  10. R zice:

    La multi ani draga mea Potecuta si sper ca ai intrat in noul an vesela si senina (iaca ma trezesc si eu cu urarile dupa atata vreme, dar n-a mai bantuit pe net de cateva saptamani bune).
    Referitor la problemutele tale: mda, se pot intampla cam toate cele enumerate. Insa cand incerci sa schimbi ceva pe unul dintre conturile tale (inclusiv blog) si ti se cere numarul de telefon este pentru a-ti trimite un cod unic de siguranta pe care-l poti accesa doar astfel.
    Blogurile pot disparea, se pot bloca sau pot fii sterse. Fain huh? Am avut un blog pe care am postat vreo 3 ani de zile, cate doua articole pe saptamana. Era un blog cu si despre photoshop, tutoriale si sfaturi practice, scurtaturi si alte chestii care sa te ajute sa editezi misto pozele. Ei bine cineva nu a incaput de el si m-am trezit cu un mirobolant mail in care mi se spunea frumos ca nu stiu care photoshopis de renume s-a simtit insultat de modul amuzant in care ma exprim si ca prea dau din casa cu secretele si clar…au comentat ceva si de o mica pierdere de bani (asta n-am inteles-o prea bine dar nah). Asa ca da, totul este posibil.
    Cel mai bun lucru pe care-l poti face este sa-ti scoti un program de back-up (gasesti cacalau pe net, daca vrei pot sa-ti sugerez cateva si sa incerci sa ti le scoti singura ca e cel mai bine asa!) si sa te rogi la Doamne-Doamne sa te fereasca de invidiosi care ar putea sa-si bage nasul prin parolele tale.

    Te pup tare tare si mi-ai lipsit.
    R

    Apreciază

    • Bine ai revenit!!! La mulţi ani şi ţie şi un an aşa cum ai visat, draga mea!
      Îmi pare rău că ai păţit asta, probabil îi încurcai rău pe oamenii ăia, mai exact le încurcai „afacerea” 😀
      S-a rezolvat „problema” mea dar îţi mulţumesc mult pentru sfaturi.
      Ei, nu cred că ar putea fi vorba de invidioşi, nu de asta îmi era teamă ci de momentele în care, dintr-un virus sau o gravă eroare, aş fi putut rămâne fără blog. Sunt alţii demni de invidie, nu eu…
      Să ai o zi frumoasă! 😉

      Apreciază

  11. Aliosa zice:

    Buna dimineata !
    Prietenul PETRU RACOLTA are dreptate !
    Cere sfaturi la cunoscuti ( prieteni adevarati ) caci, nu-i asa?
    ” Prietenul la nevoie se cunoaste ” !?!?!?
    Despre RENOVAT, asteapta sa treaca IARNA care inca NU a venit !!!
    Despre ce-ai ” patit ” cu AUTENTIFICAREA, am patit-o si eu !!!
    ( Asta din cauza semnarii PETITIEIONLINE aruncata-n eter de MG&AR) !!!
    Despre SUSPENDAREA BLOGULUI, sunt „stan patitul ” !!!
    CINEVA din motive de INVIDIE si FRUSTRARE a umblat ” cu jalba-n protap ”
    pe la cei care gestioneaza ……………….si mi s-a SUSPENDAT blogul….
    Dupa ce-am demonstrat MARSAVIA MARSAVULUI,
    mi-au ridicat SUSPENDAREA !!!
    Despre noul meu post, multumesc pentru LIKE !

    O saptamana frumoasa !
    Aliosa.

    Apreciază

    • Îmi pare rău că aţi avut aceste experienţe neplăcute. În cazul meu nu cred să fie cineva rău intenţionat, nu îmi fac griji. Dar hai, mai bine, la Eminescu să ne gândim!
      O zi frumoasă!

      Apreciază

Lasă un comentariu