La braţ cu dorul…

images… am plecat la drum. Strâng la piept o carte veche care îmi va păstra amintirile între filele îngălbenite. Am luat cu mine şi un ulcior din care voi sorbi, la ceas de seară, stropi de nemărginire şi tot din el îmi voi picura pe tâmplele obosite dorinţa de a ajunge la destinaţie. În buzunar am ascuns câteva petale din macii începutului de vis care nu mă vor lăsa să uit…. Poposesc la umbre de iertări şi mă reculeg la adăpostul renunţărilor. Îmi stropesc buzele cu apă de izvor ca să poată şopti, în miez de noapte, cuvinte înţelese doar de adierile de vânt care le leagănă înainte de a le risipi peste întinderi. Luminile se sting rând pe rând să pot vedea mai bine stelele care se întrec în a-mi îndruma paşii.
Dorul mă va încălzi atunci când ploile reci îmi vor spăla neîncrederile şi voi culege cioburi din senin pe care le voi dărui trubadurilor întâlniţi în cale. Voi păstra în desagă frânturi de curcubeu pentru cei care nu mai au puterea să zâmbească. Eu am plecat la drum… dacă ne vom întâlni pe cărări, mă veţi recunoaşte cu siguranţă…. am dorul la braţ şi vânt cald în suflet….

 

 

Acest articol a fost publicat în Picătura de folk și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

38 de răspunsuri la La braţ cu dorul…

  1. Bursucel zice:

    Știi că Dorul ăsta ne ține de braț de-a dreapta și de-a stânga pe potecuțe? 🙂
    Ehe… tu ai dat Formă gândurilor așa de frumos, că mai că-mi vine să-ți îmbrățișez cuvintele! >:D<

    Apreciază

  2. Doamne, Potecuțo, ce frumos scrii! Ce drag mi-e de tine!

    Apreciază

  3. Multumesc …si eu plec la drum ,in tara straina,dar dorul din suflet il las acasa,cu un manunchi de maci uscati ,de asta vara.:)

    Apreciază

  4. Servus, Dorule!

    Apreciază

  5. OrhiKamyDeea zice:

    Cred ca in seara aceasta ne vom intalni pe aceleasi carari ale Dorului, fiecare cu al ei la brat. Sper sa nu fim prea prinse de bratul Dorului incat sa trecem una pe langa alta si sa nu ne salutam.
    Frumoasa postarea din seara aceasta.

    Apreciază

  6. Mugur zice:

    Nici nu știu ce-mi place mai mult: muzicalui Zoia Alecu sau poezia din scrierea ta?
    Primește felicitările mele! Ai reușit să-mi preschimbi seara aceasta, din oboseală făcând chef de muzică și poezie!

    Apreciază

  7. Camelia zice:

    Nu pot sa spun decat atat: superb. 🙂

    Apreciază

  8. E aşa minunat ce-am citit. Ai un dar de-a scrie atât de frumos! Te pup, cu mult drag! 🙂

    Apreciază

  9. Tare frumoasă călătorie se anunță, după cum o povestești. Să ai parte de poteci line și popasuri revigorante!

    Apreciază

  10. M.C. zice:

    N-au mai rămas multe cuvinte, Potecuţă, căci toate s-au cam spus în comentarii. Poate să repet că-i SUPERB. Şi aşa m-a apucat un dor de călătorie spre…oriunde…

    Apreciază

Lasă un comentariu