Intru direct în… direct, adică-n subiect, că n-am găsit introducere la reducere şi pe aia cu „toamna ne mângâie blând cu razele-i ademenitoare şi nuanţele de basm şi aromele îmbătătoare” o las pentru o postare cu şi despre toamnă. Aşa că n-am decât să intru ca Vodă-n leguma aia din care în anumite zone din ţară se face ciorbă, şi vă zic că, înainte să vă zic, vreau să vă întreb (Doamne, ce talent de-a face varză o idee zace-n mine) cum staţi cu reinterpretările unor melodii celebre? Ştiu că nu ştiţi ce să răspundeţi, că n-aţi înţeles nimic. Vă explic acum. Şi nu vă întreb dacă auziţi voci, staţi liniştiţi.
Vorbeam cu cineva care cântă foarte frumos, că parcă ar vrea să apeleze şi la nişte „hituri”. Pardon, şlagăre, că cică hituri sunt astea cântate mimate de la Andre încoace, alea mai vechi sunt şlagăre. Genul de melodii fredonate de generaţii-ntregi, ba pe la cabane la munte, ba pe chefuri, ba pe la mare, ba pe la nunţi-botezuri-divorţuri. Melodii pe care le ştie aproape oricine, dar care sunt inevitabil asociate cu o voce, indiferent de cum sună vocea aia.
Ca o paranteză în strânsă legătură cu subiectul, îmi amintesc de un concert Cargo la care un mare fan din grupul cu care eram a zis: bă, melodiile-s tot alea, le ştiu pe toate pe de rost, dar fără vocea lui Kempes parcă nu mai sunt alea şi nu-mi mai vine să urlu la ele. Aşa cum unii ziceau că nici Compact n-a mai fost la fel fără Leo Iorga. Oricât de bine ar fi sunat o altă voce, nu era aia. Aia cu care eram obişnuiţi, ba răguşită, ba subţire, ba cumva, altcumva, nu aşa cum e asta.
Şi, revenind la discuţia de care am scris, spuneam că inevitabil oamenii vor asocia melodia cu vocea aia originală. Sigur că există foarte multe alte voci poate mult mai bune, nu susţin că aia e cea mai bună, dar nu va suna la fel. Şi nu ştiu, să fie doar obişnuinţa?
De pildă, că tot am avut aici recent jocul cu Pittiş, dacă vreţi să ascultaţi Vinovaţii fără vină, ce voce căutaţi? Dar The winner take it all? Sweet child o’mine? Nu vă sună deja vocile-n cap numai auzind titlurile? Iar zic: nu înseamnă că nu mai pot fi cântate de nimeni. Ba pot şi chiar sunt şi bine că e aşa.
Dar cred că una e să le cânţi undeva, într-un grup restrâns, alta la un alt nivel. Că nu ştiu alţii cum sunt, dar eu, când am chef de o melodie, mă duc direct la original, vorbind de astea foarte cunoscute, nu stau să ascult şi alte variante.
Nu vorbesc despre reorchestrări, reinterpretări. Că astea nu se pun. Am auzit nişte piese din folclor, „de mahala” sau aproape manele, puse pe jazz şi sună cum nu pot explica. Dar asta e altceva. Discuţia era dacă să cânte sau nu piese foarte cunoscute fix aşa cum sună ele, să nu schimbe nicio notă, niciun sunet, nimic.
Şi a rămas că se mai gândeşte. Că prima dată las să ştie lumea de el, după aia de alţii. Că-i mai bine aşa.
Voi? Ce aţi zice voi?
Şi am şi un remix pentru voi. Şi remixurile intră la altă categorie, că aici se pune beat, se pune bum, se pune poc-poc, se lasă ceva din original şi gata, şi uneori rezultatul e buuun de tot. Ca acum.
Piesa asta e fierbinte, de azi adică. Şi place la mine mult de tot, de tot, de tot. Dar, cum ziceam, nu-i despre ce vorbeam mai sus. O las aici, să o mai ascult 😀
Nici încheiere n-am. Asta e. Punct.
De azi? De asta nu știam de acest remix. 🙂 Și mie îmi place mult.., dealtfel, melodiile ritmate cam toate îmi plac, dar aceasta mi-a plăcut și-n original. Și povestea Cătălin Crișan că a auzit-o o dată cântată (de altcineva) la o înmormântare și că a fost șocat. 😀 Bietul…, cred și eu că nu s-ar fi așteptat. 🤣🤣
Cât privește întrebarea ta, Potecuță, răspunsul meu e da!… deși viața m-a surprins cu interpretări mai bune, uneori. De pildă, nu știu dacă tu ai ascultat The Winner Takes It All în interpretarea lui Meryl Streep…? Dacă nu, îți recomand s-o asculți din toată inima! ❤️
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Azi a fost lansată-n eter, da. 😉
Tare mult mă bucur că îţi place, Cri! Daa, îmi amintesc povestea cu înmormântarea 😀 😀 😀
Îţi mulţumesc mult, caut recomandarea ta!
ApreciazăApreciat de 2 persoane
– Auziți voci?
– Nu! Spune-i că nu! 😅
Îmi place și mie remixul ăsta! Mulțumesc, Potecuțo! ❤️
Da, eu am melodii pe care nici nu vreau să mi le imaginez cântate de altcineva. Dar sunt cântate de mulți alții, și unii o fac chiar foarte bine. Totuși, cum ziceai și tu – nu sună la fel!
ApreciazăApreciat de 3 persoane
Cam aşa, da! 😀 😀 😀
Aşa-i? Na, deci mă înţelegi. O fi mai bine, nu zic nu, dar nu-i la fel. 😀
Îţi mulţumesc!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Și eu îți mulțumesc pentru zâmbete și pentru melodie! 😊
O seară frumoasă, Potecuțo! 💗
ApreciazăApreciat de 1 persoană
La fel îţi doresc şi îţi mulţumesc!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Recunosc, poate nu e ok, dar eu intotdeauna compar cu originalul. Pt mine Cargo inseamna Kempes (am CD in masina cu Kempes cand era la Cargo🤣🤣), Commpact inseamna Leo (Dzeu sa-l ierte!)
Iarrrrrrr caaaaannnddddd aud de Catalin Crisannnnn 😡😡😡😡😡🤯, nu stiu de ce dar intotdeauna il asociez cu „ăla cu gările”, adica cu melodia cu garile…
ApreciazăApreciat de 4 persoane
PS: Am si exceptii, de ex. The Sound of Silence – Disturbed, imi place mai mult decat originalul.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Ia să caut şi eu, că ori am uitat, ori n-am ştiut niciodată 🙄
ApreciazăApreciat de 2 persoane
Are metal in voce solistul, pot sa zic ca duce putin spre Kempes
ApreciazăApreciat de 2 persoane
Yess! Chiar că! Și mie tot varianta Disturbed îmi place mai mult. High five!
ApreciazăApreciat de 3 persoane
Salutareeee Joooo!
In primul rand vreau sa-ti spun ca-mi lipseste blogul tau, dar e decizia ta.
Varianta Disturbed are forta/barbatie, pe cand varianta originala de prin anii 60-70 e mai light, e un fel de „flower power”.
Mie rockul imi place sa emane forta, dar e strict parerea mea.
ApreciazăApreciat de 2 persoane
Faci o confuzie, Sticri: cu gările e Dorobanţiu. Gabriel, pe numele mic. Hai vino iar în gara noastră micăăăă 😀
Nu mi se pare deloc greşit că faci asta, tocmai asta spuneam. Că e obişnuinţă sau altceva, multă lume asociază cu originalul. Şi oricât de bună ar fi vocea, nu-i aia şi punct. Nu cred că e greşit.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Stiu ca-s cantareti diferiti, eu am spus ca nu stiu de ce il asociez pe Catalin cu ala cu garile. Cred ca nu am fost foarte clar dar ma refeream la faptul ca imi astup urechile la ambii 🤣
Bine, asta e parerea mea, nu inseamna ca ambii nu-s cantareti ok
ApreciazăApreciază
Aaah, gata, am înţeles. Da, au acelaşi stil, e foarte adevărat.
ApreciazăApreciat de 2 persoane
Și ce bun e borșul de lobodă roșie!
Ascult cu drag originalele, dar uneori se nimeresc și remixurile bune!
Din punctul meu de vedere, ca desenator, evident, sunt „împotriva” cópiilor. Dar nu ca și mod de a învăța, ci puse pe piață ca originale.
Vezi scandalul cu tablourile lui Vermeer.
ApreciazăApreciat de 3 persoane
Au! Nu, asta e grav. Bine că la melodii nu prea se mai poate face asta. La remixuri în niciun caz.
Şi zici că-i bun borşul ăla? 😀
Zi frumoasă, draga mea!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Dacă vorbești despre „cover-uri”si eu cred că mare parte dintre ele sunt nașpa.
Dacă vorbim despre „remake-uri” uneori au plusuri ,alteori ies mai nașpa și asta …da..din cauză că noi ,cei care știm piesele ,asimilăm imediat și vocea și dacă nu este nici piesă, nici vocea la fel cu amintirea strâmbăm din nas.
Piesa ta pare a fi un remake și sună ok dar tindem să spunem…parcă nu e la fel de bună că originala.
Eu una…pe aci intru.
Îmi plac remix-urile…unele dintre ele sunt mai bune decât originalul .
Iar tu esti unică în a face talmeș balmeș într-un text( când vrei).
ApreciazăApreciat de 2 persoane
Remixurile sunt totuşi cumva… altcumva. Adică e mult bumţi-bumţi pe melodia originală. E ca o maşină tunată, dacă vrei. Ca un obiect vechi, recondiţionat.
Dar nu ştiu… cum am scris şi-n text, fără Kempes melodiile alea nu mai sună la fel.
Am momente când mă obosesc cei care se iau prea în serios şi atunci, cumva, simt nevoia să exagerez eu nefăcând asta. Că e prea plin de doctori docenţi peste tot. Mai sunt şi prostuţi, ca mine. Şi da, fac varză un text cu mare talent 😀 😀
Îţi mulţumesc mult! Zi faină să ai!
ApreciazăApreciază
In general asociez imediat cu originalul, sau ceea ce cred eu ca e originalul. Ascult în mașină un post de radio ce difuzeaza și muzică mai veche. Daca e ceva mai noi, ma trezesc că pun copiul ăn spate să caute originalul pe telefon. Sau cum ziceam, ceea ce cred eu că e originalul, iar prin asta mă refer la varianta pe care eu am ascultat-o prima data. De ex melodia data de Sictri , The sound of silend – Disturbed, am asculta-o si eu acum, e ok, o știam și sub interpretarea celor de la Pentatonix, dar mereu am preferat-o interpretata de Keith Harkin cand era în Celtic Thunder (https://www.youtube.com/watch?v=8HNHKvtjoj8). La fel și Halleluja, tot interpretarea de la Celtic Thunder.
Remixul postat de tine mi-a placut până la un punct, originalul mi se pare mai ok pentru mine.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Da, sunt variante multe şi exemple şi mai multe. Mă refeream mai mult la piese pe care le ştim din copilărie sau tinereţe şi pe care le-am învăţat cu o voce. Când nu-i vocea aia, nu-i nici melodia la fel, oricât s-ar strădui.
Mie-mi place şi Axel Rudi Pell cu Hallelujah. Dar uite, la melodia asta poţi zice exact originalul? Că dacă întreb 20 de români 😀 nu ştiu dacă 5 o asociază cucineva, nici măcar cu Leonard Cohen. Că au cântat-o o grămadă. Dar la Dacă pleci? Vezi? Despre genul ăsta de melodii zic. Lansate de o voce, cântate zeci de ani de o voce şi vine o altă voce apoi. Nu-i la fel.
Zi frumoasă, Niko!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Pentru mine , emoția transmisă, puterea prin care transmite și trăiește cu toată ființa în interpretare este ceea ce contează cel mai mult!
Cum este această interpretare,de mai jos, pe care am editat-o!
ApreciazăApreciază
Sigur, contează mult emoţia. Dar cu sau fără emoţie, pentru mine, Vinovaţii fără vină fără Pittiş, nu va putea fi niciodată nici mai bună, nici la fel.
ApreciazăApreciază
Recunosc ca nu absolutizez subiectul. Si uneori reinterpretarile chiar daca sunt diferite, pot fi frumoase. Depinde si de momentul in care ascult.
Imi place melodia pusa. De exemplu imi plac piesele clasice cantate pe alte instrumente, gen chitara.
Seara buna, draga Potecuta! Si auditii pe placul tau! ❤
ApreciazăApreciat de 2 persoane
Pot fi foarte frumoase, dar niciodată nu vor fi la fel. Cum a zis Jo, oricât de frumos ar cânta altcineva Bohemian Rhapsody, niciodată nu va fi Mercury şi niciodată melodia nu va fi aia.
Îţi mulţumesc, Suzana! Zi frumoasă îţi doresc!
ApreciazăApreciat de 2 persoane
Dacă”M-am îndrăgostit numai de ea”nu ar mai fi cântată de Ducu Bertzi eu aş renunța să o mai ascult chiar dacă e melodia mea de suflet.E simplu.Sau nu ?
ApreciazăApreciat de 4 persoane
Chiar e simplu. Ştiu ce spui. Că e un tot. Dacă ceva lipseşte sau se schimbă, nu mai e întregul care ne place. 🙂
ApreciazăApreciază
M-am îndrăgostit numai de ea e Sono inamorato di mia moglie, Gianni Morandi, Italia 1960… qed 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Aoleu, am crezut că remixul ăsta e blocat, l-am repornit de vreo două ori 🤣🤣 dar el așa era, săracu’, de la el :))))
Deci da, Potecuț, asociez melodia cu originalul de cele mai multe ori. Știu, fără să-mi vină acum exact în minte, că mi-am zis de cîteva ori că parcă sună mai bine nush ce variantă… Dar au fost excepții, care, firesc, întăresc regula 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
P.S. Nu mă lasați așa, îndurare… Care e originalul, în cazul Crișan???
ApreciazăApreciază
Alt original în afară de Crișan nu știu nici eu😂.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Issa şi Floare de mai, aici e vorba de un remix. Am zis că n-are legătură cu subiectul sută la sută. Remixul înseamnă a se păstra melodia şi a o trece prin tot felul de efecte sonore.
Subiectul postării e despre o piesă cunoscută şi cântată de altcineva, poate altfel. Nu-i cazul aici. Aici a rămas vocea lui Crişan şi a făcut-o băiatul ăsta de care mie-mi place tare de tot, că-i talentat rău de tot, să sune altfel, dar bine de tot.
Şi originalul ăl ştiţi. Cătălin Crişan – Dacă pleci cred că o ştie juma de planetă 😀
ApreciazăApreciat de 2 persoane
Ahaaa… acum m-am dumirit abia, cu remixul, cu Cătălin etc. :)))
Și cu restul, da, am priceput despre ce-i vorba și-mi zisei părerea. Dar mi-am amintit de Mery Hopkin, Those were the days… Pe-asta chiar o știe toată planeta 😀, că a fost tradusă în toate limbile, chiar și în română și-mi plac aproape toate variantele… (cel mai mult aia în rusă…!). N-am timp acum să le caut, dar poate dă Marina pe-aici, că e expertă în piesa asta, le-am studiat o dată ❤ Culmea, de fapt, e că nici nu mai știu care-i originalul, poate nu e Mary Hopkin (asta Sticri tre să știe :))) )
ApreciazăApreciat de 1 persoană
La capitolul ăsta am şi eu un exemplu, dar poate cu altă discuţie, că trebuie să caut şi o altă variantă, că ştiu numai două şi sigur mai e una cunoscută. Neda Ukraden e una. 😉
Hm, acum mă perpelesc. Oare-n română care e ? Că o cânt în engleză acum şi-mi stă pe limbă şi nu ştiu 😳
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Margereta Pîslaru, Cerbul de aur, 1969, Azi vreau să rîd din nou… mi-a ieșit în cale fără s-o caut. Vive le google :)))
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Aaaaaşaaa! Mulţumesc, m-ai salvat 😀
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Și Dalida, Le temps du fleur (am scris din memorie!). Și, ca să vezi, originalul e rusesc, cică de prin 1920, gen… merită atenție, vorba ta, altădată 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
No, am răspuns la Floare de mai, nu ştiu dacă ai primit şi tu, dar e tot aci 😀
ApreciazăApreciază
Dragă Potecuță, ştiu ce e remis,dar Issa a zis de originalul cu Crișan şi chiar nu ştiu să existe altul”mai original”.Am răspuns la întrebarea ei,atăt😁😂
ApreciazăApreciază
*remix*
ApreciazăApreciază
Da, Issa, şi eu am păţit. Dacă e schimbată melodia, măcar puţin. Uite, Maria Tănase e… e Maria Tănase şi punct. Niciodată, nimeni nu va cânta ca ea melodiile ei, cu aceeaşi linie melodică. Sunt mulţi cei care pot cânta foarte bine şi frumos orice melodie a ei. Dar nu va fi ca ea.
Dar dacă vorbim de reinterpretări, adică e melodia dar altfel, îmi place mult Maria Răducanu. Cum e asta:
ApreciazăApreciat de 2 persoane
Melodia o voi asculta și eu, îmi place tare mult, însă avem multe melodii frumoase care s-au transformat în cu totul altceva, păcat!
Mulțumiri pentru zâmbete și voie bună!
O seară plăcută, pupicii! 😘🤗
ApreciazăApreciază
Mă bucur că îţi place, Ileana!
Da, avem şi din astea. Însă sunt şi variante „aşa da” multe. Şi pe unele parcă le ascult cu mai mult drag decât originalul. Adică îmi dau o altă stare. De exemplu asta:
Zi frumoasă îţi doresc!
ApreciazăApreciat de 2 persoane
Daaa!!! Mulțumesc frumos!
O zi frumoasă, pupicii 😘🤗🍀
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Noua mea melodie preferată. 😊 Îți mulțumesc, Potecuță, că mi-ai descoperit-o! Îmi place și vocea și ritmul și… tot! Aș putea afirma că sună mai bine decât originalul, dar n-o voi face, fiindcă îmi amintesc cât de mult l-am adorat și pe acesta pe la vremea adolescenței. Încercam să și cânt, însă nu-mi reușea deloc și-mi aduc aminte cum tata, auzindu-mă cum luam notele joase, mi-a recomandat să am un picuț de răbdare să mai cresc și să iau între timp cafeaua, tutunul, pentru a-mi reuși. 😀😀 …Uite că se poate și fără, doar interpretată de un el și… diferit. 🙂 Tare mult mi-a plăcut!!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Ce poveste drăguţă, Cri! Mă bucur mult de tot că îţi place şi mai ales că aşa iei toate notele! 😉
Îţi mulţumesc!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Aprob pozitiv, și la mine se asociază melodia cu prima presă, pardon, cu prima interpretare auzită. Mai mult chiar, și reinterpretări făcute de însuși autorul îmi par uneori „neconforme”, pentru că mintea mea vrea originalul, acela auzit cândva, poate cu 30 de ani înainte.
În schimb, la muzica simfonică lucrurile stau total altfel, fiecare nouă interpretare aducând ceva în plus, care trebuie și merită ascultat.
Cam așa este setată mintea mea.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Nu doar a ta, Mugur! Şi cred că e normal, cumva. Sigur, apreciez o voce bună care cântă o melodie veche. Dar niciodată nu va depăşi vocea aia, aia prima, aia originală.
ApreciazăApreciat de 2 persoane
Pentru mine e clar că, odată ce mi-a pătruns în suflet (memorie sau minte) o melodie care mi-a plăcut într-o anumită interpretare, nicio altă abordare a ei nu va fi la aceeași înălțime. Și nu numai în această privință sunt conservator.
ApreciazăApreciază
Ştiu exact ce spui, Petru. Şi eu am înclinaţia asta 🙂
ApreciazăApreciază
Am un singur exemplu: Queen. Pentru mine Queen s-a dus odată cu Freddie.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Foarte bun exemplu. Şi poate fi aplicat în multe alte cazuri.
ApreciazăApreciază
Între lumina naturala de la Soare,
si cea produsa de curent si vânt,
este o diferenta de frecventa mare,
ce rezoneaza vesnic prin…Cuvânt.
Percepem lucrurile, viata, diferit,
asa se naste-n lume vesnicul conflict.
Urcam pe scara vietii sau cadem,
Doar Fiul omului, Hristos este etern…
O toamna minunata, luminata de Lumina lumii, magica, adevarata, draga Potecuta!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Zi frumoasă, Iosif!
ApreciazăApreciază
Uite, de cele mai multe ori la piesele de suflet merg pe original, fiindca de, au artistii aceia ceva care le-a facut atat de speciale si, fara sa vrei, le asociezi si cu amintiri, emotii, stari… Dar n-o sa neg sa sunt si remake-uri (cover-uri) care imi plac mai mult. Mai sunt si trupe care si-au schimbat, de exemplu, solistii si vrei, nu vrei, tot la originali te intorci, ca in exemplele tale, adica la primordiali, he he. Nightwish, Therion, Cargo, daca tot i-ai dat drept exemplu. Altii s-au reinventat singuri, vezi albumul Modern Talking din ’98, care si-au luat hiturile din anii ’80 si le-au pus pe un beat mult mai atragator pentru generatia nouazecista. Exemplele pot continua.
La cele populare/ de petrecere din lumea intreaga, acolo nu se pune, poti avea interpretari preferate insa. De exemplu Luna Rossa in interpretarea lui Eddy Napoli si, inca si mai bine, varianta cu Giorgos Dalaras. 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Subscriu în totalitate şi îţi mulţumesc!
Daa, corect, alea chiar nu se pun. Că acolo e tare greu să ajungi la original. Uneori nici nu ştie sau e mult mai puţin cunoscut decât varianta care a făcut celebră o melodie sau alta.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Avand in vedere orele la care iti citesc blogurile, ca de, noaptea nu e facuta pentru somn :))) , iti spun doar ca te aprob in totalitate. Pote sa fie cat de bun cover-ul, remixul sau ce o mai fi(si unele chiar sunt mai bune), mie tot originalul imi umbla in minte
No, acum ca ti-am spus, iti mai dau o imbratisare si te las sa dormi :)))
ApreciazăApreciază
Am socotit pe degete ce oră era când mi-ai scris şi da, dormeam la ora aia 😀
Nu mai e cazul să spun că zic fix, dar fix ca tine!
Te îmbrăşiţez cu mare drag!
ApreciazăApreciază
Cântecul e făcut să fie cântat. Și după moartea celui care l-a lansat. Și după ce formațiile se mai despart… Și tradus în altă limbă, să-i bucure și pe alții… Dacă trece de bariera generațiilor, cu atât mai bine!
ApreciazăApreciază
Şi dacă trece cu aceeaşi voce, cum e cazul multor cântece, e clar că vocea contează mai mult decât credem.
ApreciazăApreciat de 2 persoane
Eu zic ca cantecul e facut ca sa fie ascultat. Nu vad de ce ar vrea cineva sa auda o imitatie cand originalul e inca accesibil, macar ca inregistrare. Dupa apocalipsa se schimba treaba 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Deci vedem după ce va fi, nu? 😀
ApreciazăApreciază
Până sa citesc randurile tale nu m-am gandit la acest gen de asociere… Raspunsul e „da”. 🙂 Cu vocea si ritmul care mi-au ramas in memorie, in suflet, le ascult cu placere (si, probabil, nu toate cele care mi-au ramas in suflet sunt varianta originala). Mai sunt si exceptii, dar putine (cred!) 🙂 Nightwish, de exemplu, ascultam si fara Tarja, desi Anette nu-mi place la fel de mult. Culmea e (zic io!) ca pe Tarja T. am ascultat-o cu mai putina placere de cand nu mai e cu baietii. 🙂 Am ales acest exemplu cu Nightwish pentru ca trupa a fost amintita mai sus.
Zile senine, Potecuta!
ApreciazăApreciază
Mda, uite ce exemplu bun ai dat. Da, poate nu toate-s alea originale, dar dacă alea rămân, apăi cu altele mai greu ne obişnuim.
Mulţumesc, Diana! Zi frumoasă să ai!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Bună dimineața, dragă Potecuță. Bună tema propusă de tine. Văd în comentarii că fiecare este cu preferințele și părerile lui. În orice caz, nu putem da răspunsuri categorice. Sunt melodii și melodii. Unele sună mai bine în variante „modernizate”, altele sună chiar aiurea. Iar dacă ne-am obișnuit cu varianta originală și doar pe aceea o preferăm, nu cred că e vreo problemă. Chestie de gust, de părere personală. Eu sunt mai conservator, dar au fost situații când mi-au plăcut și „reinterpretările”, atunci când au fost abordate cu talent și bun gust. Unora chiar le-a ieșit, altele…
Numai bine și o zi frumoasă și… muzicală! 🙂
ApreciazăApreciază
Da, Alex, e vorba de gust şi poate chiar de un fel de ataşament, de ceva ce ţine poate de amintirea unui moment. Depinde de multe. 🙂
Îţi mulţumesc!c Numai bine îţi doresc şi eu!
Hehehe, muzicală să fieee… 😀
ApreciazăApreciază
Eu zic ca tine, mi se pare o idee proasta. Imitatiile sunt mereu si kitsch si penibile. Nimeni nu s-a lansat serios pe spinarea originalitatii altora. In afara cazului in care toata treaba e facuta la misto.
ApreciazăApreciază
Aah, da, bine spus, aia la mişto e altceva şi de cele mai multe ori chiar e mişto 😀
ApreciazăApreciază