Citim un gând în joacă?

Şi la voi cad din cer cuburi de gheaţă în miniatură? Adică un fel de ceva, că grindină nu e. Dar nici ploaie normală nu-i. Ploaia asta doare. La propriu. Te biciuieşte pe unde te prinde. Ce bine că pe mine nu m-a prins. Încă. Nu se ştie în drum spre casă ce va fi, dar nu cred că doare mai tare decât o căzătură pe gheaţă. Pe asta din urmă am prins-o, am prins vremurile alea, vreau să zic. Am experimentat-o de mai multe ori şi-n poziţii diferite. Surpriză, doare la fel de tare şi pe spate, şi pe burtă, şi numa’ pe-un picior.
Altfel, aveţi chef de un joculeţ? Am avut prima şi prima dată-n minte să fie cu întrebări şi răspunsul să înceapă obligatoriu cu ultimele două litere din întrebare. Dar cred că pe ăsta l-am mai făcut şi oricum, ar însemna să ce? Să răspund numai eu? Nu-i frumos. Bine, şi la ăsta tot numai eu răspund, dar va fi altfel.
După aia am zis că facem aia cu mă gândesc la un cuvânt şi voi îl ghiciţi după indicii. Dar mi-am amintit de ceva care m-a întristat puţin când am auzit. Cineva întreba pe cineva dacă a auzit de cineva. Şi al doilea cineva a răspuns cu un nu care mie mi-a sunat ca nu-ul ălora care n-au auzit nici cuvântul „manea” apăi să fi auzit şi de un nume. Adică, nu ştiu, poate mă înşel eu, dar parcă a zis-o ca şi cum ar fi fost ruşine să fi auzit. Şi chiar dacă doar mi s-a părut, simplul fapt că nici măcar n-a auzit, fără să mai fie discuţie să şi ştie ceva, orice despre, mi se pare tristuţ. Bine, hai, trist de tot.
Acel cineva nu are nicio legătură cu zona de manele. Ăsta e un indiciu. 😀

Şi am zis să ne gândim noi toţi la acel cineva care cred cu tărie că merită asta. Prima dată eu, că voi vă veţi gândi pe parcurs. Va suna tare complicat la început, ştiu, dar veţi vedea că nu-i chiar aşa de horror.
Mă gândesc la o melodie. Da, cu legătură cu acel cineva de care celălalt cineva n-a auzit. Din păcate, zic eu.
Voi întrebaţi, să primiţi indicii, dar eu numai cu da, nu, poate, nu ştiu, irelevant voi răspunde.
Să nu mă ia gura pe dinainte, dau un exemplu altfel. Mă gândesc la un cuvânt. Voi întrebaţi: e românesc? Da. E substantiv, verb, bla, bla, eu zic dacă e sau nu. Dacă chiar mă prindeţi pe picior greşit şi nu ştie nici google (habar n-am, întrebaţi ceva ce chiar nu ştiu şi de bun simţ ar fi să caut pe google, să aveţi indiciul, zic nu ştiu şi mă iertaţi şi întrebaţi altceva, da?)
Irelevant ar însemna că nu vă ajută răspunsul. Deşi asta nu cred că se va întâmpla, că e clar că aveţi o pistă şi de aia întrebaţi, chiar dacă e falsă sau nu.
Nu promit că mă voi putea abţine, şi nici nu cred că ar fi corect, să nu vă zic şi un „cald sau fierbinte”, dacă sunteţi aproape tare de tot. Adică dacă ziceţi o altă melodie care să aibă măcar ceva-n comun cu cea la care mă gândesc. Că dacă zic nu, poate vă încurc şi ieşiţi din zona aia şi nu vreau asta.

Deci: eu mă gândesc la o melodie. Voi întrebaţi, pornim de la zero, că n-avem nimic acum. Vă rog din inimă, să nu daţi reply, chiar dacă după răspunsul meu mai aveţi întrebări ajutătoare. Eu vă dau reply cu da, nu, nu ştiu, irelevant, voi întrebaţi în comentariu nou. Ştiu că sună nasol, ca şi cum impun reguli. Nu asta vreau. Dar va fi mult mai uşor pentru ceilalţi să urmărească întrebările şi răspunsurile şi să adune indiciile.
Mă arunc în presupuneri şi zic aşa: sunt convinsă în proporţie de 99 la sută că pentru nimeni de aici nu va fi necunoscută piesa. De persoană nici nu mai încape discuţia. E cineva pentru care n-aş băga mâna-n foc, dar are o scuză mai mult decât bună. Şi ăsta deja e al treilea indiciu. 😛 😀

Încercăm? Dacă vreţi să întrebaţi de „personaj” prima dată, e ok, poate vă e mult mai uşor aşa ca de el să ajungem le melodie. Sau prima dată ne lămurim cu ceva despre melodie şi ajungem la el, cum vreţi voi.
Dacă nu aveţi chef de joacă, vă înţeleg, nu e nicio problemă, dar vă rog eu mult, mult, mult, să… să nu ne fluieraţi de pe margine. Data viitoare aducem şi fluierăturile, bine? 😉

Eu sunt pregătită să răspund. 😀

Foto

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Din viaţă... și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

82 de răspunsuri la Citim un gând în joacă?

 1. ©Cri zice:

  Potecuță, e relativ recentă melodia?

  Apreciat de 1 persoană

 2. ©Cri zice:

  E din anii 80?

  Apreciat de 1 persoană

 3. anasylvi zice:

  O canta un barbat?

  Apreciat de 1 persoană

 4. anasylvi zice:

  Cantaretul e roman?

  Apreciază

 5. Issabela zice:

  O cântă la chitară?

  Apreciază

 6. anasylvi zice:

  E o piesa folk?

  Apreciază

 7. Dragilor: am zis eu că nu mă pot abţine. Când zic cuiva că „te încurcă” înseamnă un fel de nu zici rău, eşti cumva bine unde eşti, dar e cu nuanţe. Adică mint dacă zic nu, mint dacă zic da 😉

  Apreciat de 2 persoane

 8. anasylvi zice:

  Cantaretul are mustata? 😀

  Apreciază

 9. Invisible zice:

  Canta de unul singur? Sau e trupa?

  Apreciază

 10. ©Cri zice:

  Melodia e și despre mare?

  Apreciază

 11. anasylvi zice:

  Piesa este un cover dupa o melodie mai veche?

  Apreciat de 1 persoană

 12. anasylvi zice:

  Cantaretul are mai putin de 40 de ani?

  Apreciază

 13. ©Cri zice:

  A jucat și în filme?

  Apreciază

 14. ©Cri zice:

  Melodia o cânta și tatăl cântărețului? 😀

  Apreciază

 15. anasylvi zice:

  Mai canta in prezent?

  Apreciat de 1 persoană

 16. anasylvi zice:

  Era rapidist? 🙂

  Apreciază

  • Numai tu puteai întreba asta 😂
   Da.
   Stăm până la 21, să vedem dacă, cu toate indiciile, cineva mai știe?
   Și tu mai trebuie doar să încerci cu melodia, bine? Că e clar că știi. Woow.
   Și dacă ești pe frecvență și vrei, scrii direct răspunsul atunci.
   Vrei așa?
   Și cu melodia, aștept întrebarea lămuritoare. Că ești și cu ea unde trebuie, dar cred că-i aialaltă, nu aia la care te gândești acum 😁

   Apreciat de 1 persoană

 17. ecaleopi zice:

  Mi s a ,,furat” intrebarea…

  Apreciat de 1 persoană

 18. ecaleopi zice:

  Dacă nu mai canta in prezent, poate fi, cel mai adesea, ascultat, unde? Youtube, radio?

  Apreciază

 19. Issabela zice:

  … Victor Socaciu?

  Apreciază

 20. anasylvi zice:

  Titlul piesei incepe cu S?

  Apreciază

 21. anasylvi zice:

  Atunci incepe cumva cu P?

  Apreciază

 22. Diana zice:

  Am aflat ca nu are sub 40 de ani si ca nu mai canta… A decedat? Daca da, in urma cu mai multi ani?

  N-am absolut nicio melodie si niciun interpret in minte, dar imi plac astfel de jocuri. 🙂

  Apreciază

 23. Diana zice:

  Dupa ce am postat am vazut ca Ana stie! 🙂 Voi astepta raspunsul ei.
  Ar fi trebuit sa aleg un „interval” de ani cand am adresat intrebarea „complementara”. 🙂

  Apreciază

 24. ©Cri zice:

  Piesa are numele unui anotimp?

  Apreciază

  • Cri, vin cu precizări acum. Legate de ani. Mi-a fost teamă că zicând nu la anii 80, te-ai fi dus la 90, deși piesa e de atunci, și anii 90 ar fi însemnat Andre, 3SE, etc deci te-aș fi încurcat. Că e din 1992 trupa, melodia așa, în formatul ăla, din 1996 parcă, dar el deja era cunoscut de toată țara. Dacă ziceam da la anii 80, că el era cunoscut, te-aș fi îndepărtat de melodie. Deci… a fost mai bine să te fac să lași anii puțin.
   Sau te-ai fi dus în jos, la anii 60, 70 deci nu…

   Apreciat de 1 persoană

   • ©Cri zice:

    Așa e, anii nu mă ajutau. Nu-mi vine să cred că nu m-am gândit la Pittiș, doar e unul dintre favoriții mei. De fapt, am avut un gând, dar l-am alungat, n-a prins rădăcini. Credeam că e cineva din generația lui Bănică și am râs tare când mi-ai răspuns că nu-i el. A fost de parcă mi-ai fi citit gândurile 🤣

    Apreciază

    • Păi a fost ca-n jocul meu, Cri. Tu ai dat indicii de filme și tată care a cântat aceeași melodie, și numai pe el îl știu și actor, și cântăreț, și cu tată cântăreț, pe lângă actor 😂
     Deci am fost corectă cu răspunsul ăla? Că mi-a părut rău că nu am putut răspunde clar la ani.

     Apreciat de 1 persoană

     • ©Cri zice:

      Da, ai fost.😊 Și mi-a plăcut tare mult și mie jocul, a fost distractiv, dar și antrenant în căutarea răspunsului corect. De-abia așteptam să-l aflu de la Ana, iar apoi tu să confirmi că aia e piesa și acela interpretul.🙂 Dragul de Pittiș… Ce surpriză plăcută să ne reamintim de el! ❤️

      Apreciază

      • Mă bucur mult de tot că ți-a plăcut! Și îți mulțumesc tare! Ne mai jucăm! 😉
       Da, Cri. Dragul de el. Na, nu judec. E în regulă că nu a auzit, deși avea în jur de 25-30 de ani. Dar mi s-a părut că a zis-o așa… nu știu, cum aș zice eu că nu am auzit de iubita nu știu cărui fotbalist (Ana, nu mă certa). Adică bun, nu e tragedie, deși e păcat, că nu ai auzit, dar nici laudă nu e. Și nu e ca și cum nu te interesează can-can-ul, că el a fost și e fără nicio treabă cu mondenul.
       Te pup cu drag! ❤

       Apreciat de 2 persoane

 25. anasylvi zice:

  Uite, fiindca s-a facut si un sfert si o sa inceapa meciul in curand, trebuind deci sa ma pregatesc sufleteste pentru asta 😀 va spun ca piesa este Ploaia care va veni, interpretata de maestrul Florian Pittis.
  Sper ca aceasta e si nu vorbesc aiurea. M-am gandit si la altele, interpretate initial de Bob Dylan, dar recitind textul, si mai ales inceoutul textului, am ajuns la aceasta concluzie. 🙂

  Apreciat de 3 persoane

  • Bravo, Ana!
   Atât de puține indicii și atât de repede. Vezi ce face Rapidu? 😂
   Da, m-am gândit că la aia te-ai dus prima dată. Și asta e cover, dar nu în aceeași proporție cu prima. De aia am răspuns așa.
   Te felicit sincer!

   Apreciat de 2 persoane

   • anasylvi zice:

    Multumesc! Nu prea joc astfel de jocuri, dar a fost amuzant, multumesc! Intrebarea cu mustata a eliminat o buna parte din folkisti. 😀 Cea cu Rapidu a fost la siguranta. Cat despre piesa, recitirea textului a fost cheia, inca de la inceput am inteles. ❤ Faina piesa, chiar asa!

    Apreciază

 26. Bianca Alina zice:

  E Ioan Gyuri Pascu? 🤔

  Apreciază

 27. Jo zice:

  Hai c-am ajus și eu la spartul târgului. 🙂 Oricum n-aș fi ghicit. Am auzit de Pittiș, firește, dar melodia n-o știam. Cât despre începutul postării de azi, știi cum se zice: Când Dumnezeu îți dă lămâi… Când Dumnezeu îți dă cuburi de gheață, bea un whisky. 🙂 (cu condiția ca acele cuburi să nu fie devastatoare. În cazul acesta îmi cer scuze pentru gluma nesărată).

  Apreciază

 28. genial!!! si uite cum, fie si in joaca, gandurile se pot citi!
  stii ce o sa fac? iau jocul si-i fac pe ai mei sa ghiceasca ca vreau cizmele alea lungi cadou. am zis!
  pup, Potecuta! mai vrem jocuri!
  ♥️

  Apreciază

 29. MNiko zice:

  Imi place si Florian Pitiș și melodia și bine-nteles că am pus-o să meargă în fundal. Evocă amintiri multe, din timpuri fără griji.
  Îmi place jocul făcut de tine,m-aș juca și eu așa, dar nu prea ajung eu la calculator. Însă poate voi nimeri și eu vreo zi liberă în care să faci un astfel de joc, să ghicim o melodie, o poezie, o carte, etc…variante sunt multe.

  Apreciază

 30. Mărgeluţa zice:

  Vin și eu la spartul târgului și spun ca la Pittis ma gândisem și eu. Dar melodia nu o ghicisem. 😁

  Apreciază

 31. Floare de mai zice:

  La Pittiş m-am gândit şi eu citind indiciile😊.Aş fi fost curioasă cum era un asemenea concurs despre Ducu Bertzi😊,mai ales cu M-am îndrăgostit numai de ea, care e cover după Gianni Nazzaro😊

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s