Cum să te tunzi în doi paşi simpli

E voie de azi să zic şi câte ceva mai zăpăcit? Adică e gata cu pacea interioară şi alea? Eu zic că e gata că nici n-a fost, şi vă explic imediat de ce cred asta, dar na, să ştiu dacă mai ţin în mine sau pot să zic. Bine, vă zic. După ce anul trecut mi-am dat foc la păr… nu v-am zis. Ştiţi de ce nu v-am zis? De frică. Asta apropo de ce spuneam în postarea cu interzisele şi obligatele. Mi-a fost frică să nu fie cineva de bine, rătăcit pe aici, că voi nu aţi fi făcut din astea, care să-mi strice zenul spunând, că aşa a auzit de la o mătuşă care are o vecină care are o verişoară care ştie pe cineva care a auzit, că-i semn rău, maică, să-ţi dai foc la păr cu lumânarea, şi să-mi fie frică tot anul că vine beleaua pe capul meu. Acum, fie vorba-ntre noi, ce semn mai rău decât că-s tută şi ameţită să vreau şi eu?
No, hai că vă povestesc. Se făcea că era sâmbătă, anul 2021, înainte de Paşte. Am oprit cuptorul în care sfârâia friptura şi m-am dus să fac şi eu o baie. Nu fac baie numai sâmbăta, dar de obicei mă spăl pe cap după ce prăjesc ceva, orice. Şi cum nu mă pot spăla pe cap în fiecare zi, prăjesc numai când ştiu că mă pot spăla. De aia nu mănânc eu cartofi prăjiţi seara, că mi-e lene să mă spăl pe cap la ore înaintate-n noapte, nu de altceva. Tortură e să mă oblige cineva să stau undeva unde se prăjeşte ceva, orice, şi să stau aşa, cu mirosul ăla-n mine. Deci nu, decât să dorm aşa, mai bine rabd.
Am spălat, am pus şi nişte spumă, că aşa-i la păr natural, am aranjat, era ca scos din cutie. Sărim peste restul detaliilor şi ajungem la ora 23:50, când am ieşit din bloc, să merg la biserică. După mers fără oprire, cu tot cu chemat lift, la ora 23:54 eram în curtea bisericii.

Au început să apară luminiţele. Am primit şi eu şi am făcut ceva, nu mă întrebaţi ce, când am vrut să pun la loc căpăcelul peste candelă. A picat pe lângă. Ştiţi ce urât fac alea când pică pe ciment. Şi cumva ruşinată că am făcut gălăgie, deşi nu mai era chiar linişte-n curte, cumva tută din fire, am vrut să mă aplec să-l ridic. Numai că am greşit balansul şi-n dezacord cu picioarele şi capul, am ridicat mâinile. Aşa ştiu eu să mă aplec, ce vreţi? Adică am îndoit genunchii, asta am ştiut să fac. Dar în acelaşi timp… am ridicat braţele. Într-o mână aveam candela aprinsă şi am aplecat şi capul.
Practic, mi-am băgat singură părul în flacără. O şuviţă. Aia din faţă-stânga. Adică aia mai lungă, că eram tunsă bob. Şi tocmai v-am spus că mi-am pus şi nişte spumă-n păr. Ştiţi cum face spuma la foc? Să nu ştiţi. Practic iar, suviţa mea a ars în flăcări. S-a făcut o flamă-n jurul meu. Eu, zen. Ori de la şoc, ori pentru că-s tută, normal că n-am reacţionat. Am dat aşa, ca şi cum aş fi vrut să alung o muscă.
Şi gata, aia a fost. Eu am vrut să intru iar în atmosferă, în ciuda unor priviri şocate. Am întrebat: mai arăt a om? Mi s-a spus că da, că nu-i aşa de rău. Bine. Dar, dragilor, nu vreţi să ştiţi ce miros venea dinspre mine spre mine. A porc pârlit. Şi mi se părea că le miroase şi celorlaţi. Şi am mai stat puţin şi m-am dus acasă, tot de ruşine. Că-n capul meu, în curtea  bisericii miroasea a pârlit şi mirosul venea de la mine. Nu era aşa, dar aşa era-n capul meu.

În lift, m-am uitat la mine. Nu eram rău de tot. Dar în loc de şuviţa aia, era un bichon în miniatură ascuns în capul meu. Şi-n tot părul aveam firimituri de parcă m-a nins. Eram bine de tot, ce să zic. N-a fost panică, am scos cât am putut din el, m-am dat cu ulei, mai mult să nu mai pută a ars, şi a trecut. Am uitat. Până la primul tuns, la o tipă nouă, că gagicuţa mea, cea care mă tundea, a plecat din ţară şi de atunci tooot caut.
Şi exact ca orice zugrav, instalator, orice, şi tipele de la salon se ghidează cu talent după zicala: cine v-a lucrat aici, doamnă? Şi tipa asta a ţinut să se minuneze că aia nu-i tunsoare bob, că şuviţa aia lipseşte şi trebuia să fie lungă. Şi în timp ce mă străduiam să-mi amintesc cine naiba m-a tuns înainte şi de ce şi-a bătut joc, mi-am amintit că eu am fost stilistul emerit. Adevărul e că a fost o tunsoare chic şi gratis. Pe-o parte.
Asta e povestea de anul trecut, spuneam.

Anul ăsta, n-am mai stat acolo, că am zis că-i curent, se stinge lumânarea şi nu mai risc altă tunsoare-n flăcări. Am ales alt loc, fără să ştiu că gemuleţul de lângă mine e cel prin care se dădeau paştile. Am aflat pe la 1:30, când m-am simţit prinsă între oameni care împingeau şi se certau şi acuzau: că-i bătaie de joc, că de ce acolo şi nu dincolo, că ce-i asta, că nu aşa se face, că daţi mai repede, că daţi mai mult, că nu mai împingeţi, că nu vă înghesuiţi, că aia şi aia.
Şi m-am gândit apoi la asta: dacă a-ţi da foc la păr din neatenţie, prostie şi aiureală sau a vopsi ouă în altă zi decât ştiu ei ar putea fi, în mintea unora, semn rău, a urla în curtea bisercii, în noaptea de Înviere, cu Lumina-n mână, că nu ajungi mai repede la paharul cu paşti, o fi de bine? Dar nu vreau să ştiu niciun răspuns. Le am pe ale mele.

Foto

Acest articol a fost publicat în Din viaţă... și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

50 de răspunsuri la Cum să te tunzi în doi paşi simpli

  1. sticri zice:

    Daaaa, mie mi-a placut. Pt cei care sunt „bisericosi”, nu e cazul tau, ii rog sa-mi spuna unde in biblie e scris cum sa se construiasca o biserica sau daca Isus a spus/dictat vreun canon, obicei sau alte „chestii bisericesti”
    Dupa parerea mea biserica si textele sfinte sunt 2 chestiuni total diferite.
    Biserica e un instrument in mainile unor conducatori, fie ca sunt monarhi, fie Putin.
    In UK, ghici cine e in fruntea bisericii anglicane care s-a rupt din cea catolica dupa ce s-au saturat ca papa tot „facea jocurile”? ….. este monarhul in functie, adica regina 😂😂😂😂
    Deci, ce exemplu mai bun prin care decizia si controlul bisericii e in mainile conducatorului.
    Unde in vreun text sfant sau biblie care e din vechime se spune ca trebuie sa luam lumina de Paste? Unde?
    Pastela ca si sarbatoare e dinainte de Isus, nu are vreo legatura cu el, ba chiar e o sarbatoare pagana care in fapt sarbatoreste echinoctiu de primavara. Aceasta sarbatoare era in era precrestina o sarbatoare a sacrificiului pt zei ca sa dea oamenilor recolte si belsug in noul an. Se sarbatoarea renasterea naturii, dar dupa cum am spus era o sarbatoare a sacrificiului deci….. de aici ouale rosii, de la sacrificiile care se faceau pt zei.
    Nu are legatura cu Isus….
    Gata, tac ….

    Apreciat de 2 persoane

    • Sticri, poate știi, poate nu, nu intru în discuții din astea. Religie, politică, gusturi alimentare, vestimentare etc.
      Am crescut într-o familie ortodoxă. Nu am fost niciodată dusă cu forța la biserică, nu am fost forțată să țin post. Nici invers nu a fost.
      Respect omul și atât. Poate fi ateu, poate fi catolic, poate fi protestant poate fi ortodox, poate fi „bisericos”, cum spui tu, referindu-te probabil la cei practicanți, cei care știu dogme și mult mai mult ca mine.
      Pentru mine, Paștele și Crăciunul înseamnă mai mult decât sarmale, drob, băutură, grătare, chefuri, maioneze și aluaturi dospite sau creme. Și nici spălată pe creier nu mă simt. Nu, nu ai zis-o tu. Au zis-o alții. E ciudat cum cei care merg după paști sunt spălați pe creier, dar cei care cumpără iepurași și ouă de ciocolată cu plasele, nu. Adică na, dacă e să fie dreptate, să fie până la capăt.
      Nu spun că e bine ca mine. Nu spun că trebuie. Eu asta simt, asta fac.
      Că altul nu crede și nu simte, nu e nici mai bun, nici mai rău decât mine, și nu e ăsta un criteriu prin care mă pot apropia de un om. Sau nu.
      Așa că eu nu îți pot răspunde. 🙂

      Apreciat de 4 persoane

      • sticri zice:

        Eu nu i-am condamnat nici pe cei care chefuiesc dar nicinpe cei care respecta dogma bisericeasca. E dreptul fiecaruia sa creada si sa faca ceea ce doreste, dar nu pot sa nu vad ipocrizia unor largi categorii sociale.
        Eu zic ca tot ceea ce asteapta romanul „sadea” de la orice sarbatoare este sintetizat in urmatoarele versuri.

        „O cocheta care-si scalda trupu-n sos si in smantana
        si se-nfasoara in varza ca in valuri de cadana.”

        Oda sarmalei – Pastorel Teodoreanu

        PS: Ai vazut ca noi primavara sarbatorim oaia si iarna porcul? 😊

        Apreciat de 2 persoane

  2. Ecoarta zice:

    Draga mea, dragă, îmbrățișări!🤗🤗🤗🥰

    Apreciat de 1 persoană

  3. Ileana zice:

    Bună seara Potecuță! Nu ești singura, eu am rămas fără par la țară când din neatenție, la aplecarea să iau lemne, a sărit scântei. Acum râd, însă atunci a fost groaznic.
    Nu are nici o legătură când vopsim ouă sau facem cozonac, eu am făcut de multe ori sâmbăta pe toate, serviciul nu ne permite și… nici nu cred în astfel de…
    La biserică am fost, însă am luat lumină de la oameni, nu am putut din cauza aglomerației să merg înainte. Iar când eram mai micuță îmi era frică când trebuia să merg la biserică, deoarece băieți se mai jucau cu lumânarea. Acum, e goana asta, în rest cum spui și tu, ți-ai dat răspunsul singură!
    Te îmbrățișez cu drag!
    🤗🌷🌷🌷

    Apreciat de 2 persoane

  4. ©Cri zice:

    Potecuță, hai să văd dacă am priceput care-s cei doi pași simpli: 1. Îmi dau cu spumă de păr și 2. Țin o lumânare și greșesc (voit, bineînțeles) balansul. Îmi garantezi că mă aleg c-o tunsoare „bichon” pe-o parte, ce nu s-a mai văzut, de un an de zile, la noi în univers? Fiindcă în altele… înțeleg și eu că ar fi posibil, poate pe acolo, Potecuța n-a pregătit friptură în 2021 și Cri, da, în 2022… 😀 Accidente se întâmplă, mai mereu, fie că mergem sau nu la biserică. Oricum, te felicit pentru curajul de a merge și anul ăsta, după ce doar printr-o minune ai supraviețuit anul trecut. 😀 Acum e prea târziu, Paștele a trecut, dar -la anu care vine- mă tund așa… bichon și eu, poate lansăm și o modă… dar e musai să găsim un influencer pentru asta, să ne învețe cum să… influențăm. 😉
    Îți mulțumesc mult, mult, pentru burta de râs! Te pup cu drag!!

    Apreciat de 2 persoane

    • Ai înţeles perfect! Dar ai grijă, nu exagera şi nu încerca să schimbi trendul: numai pe-o parte, da? Nu pe amândouă. Pe ce parte, alegi tu, nu contează. Şi fă să pară naturală mişcarea, să nu se prindă lumea că te-ai dus ca la coafor. Să pară accidental totul, e parte din reţetă. 😉
      Nu ştiu cum se face. Dar dacă ne filmează cineva în plin proces de rebranding, nu facem suficiente vizualizări încât să ne bage youtube în seamă, să ne dea plăcuţa aia şi să ne facem singure influenceriţe? Eu zic că vom avea mare succes.
      Şi primim pe urmă chestii gratis şi minţim frumos despre cât de nemaivăzute şi nemaiîntâlnite sunt ele, produsele, şi ne cheamă la evenimente şi ne opresc copiii pe stradă să facă poze cu noi şi punem dimineaţa poze cu mâna noastră pe cana de cafea şi primim meleoane dă laicuri şi inimuţe şi a doua zi altă mână, pe altă cană, şi iar meleoane şi tot aşa. Apoi poză cu un picior urcat pe balustradă, scriem că haştag la Paris şi muare invidioşii şi… din astea, de vedetuţe. Trebuie să-mi dau demisia, altfel n-am timp să fiu vedetă 😀
      Te pup şi eu cu drag şi-ţi mulţumesc! Mă bucur tare că te-ai amuzat!
      P.S. Aşa rămâne, da? 😀

      Apreciat de 4 persoane

      • ©Cri zice:

        😀 Așa, așa…! Mă și vizualizez în rol de vedetuță în devenire, executând mișcarea aceea „naturală” fără să mă împiedic (prea tare), ceea ce va fi greu, așa că voi începe să exersez imediat după revelion, să am timp să mi-o însușesc bine. Va merita, cu siguranță, aaah, mă și văd făcând cu mâna, ca regina Angliei, noilor mei fani, peste măsură de entuziasmați de noul meu look. Zici că tu ești creață, Potecuță? Ce minunat! Mă bucur pentru tine, fiindcă asta-mi spune că ți se așază mereu perfect părul, cum mi se așeza și mie, pe la vreo 20 de ani, când mi-am făcut un permanent. Cum de ce? Păi, și-a făcut bunica mea, venise coafeza acasă, așa că nu puteam să ratez așa o ocazie! 😀 Inițial, semănam cu Marian Nistor, dar după ce m-a și tuns, eram iarăși frumoasă, ba mai frumoasă decât Ileana Cosânzeana, doar aveam cam aceeași vârstă amândouă, dar eu eram creață. Am uitat despre ce vorbeam… A, despre cât de bine trebuie că-ți stă ție mereu părul. Ca mie, pe atunci. Îmi treceam doar degetele prin păr și nu mai aveam nevoie de pieptene… De-abia aștept să primim meleoanele alea de like-uri! Oare cum s-or simți? Și, da, va fi musai să ne dăm demisia amândouă, deși s-ar putea ca fani să ne devină și colegii, șefii, așa că nu va mai fi nevoie să muncim, ci doar să fim… vor fi tare fericiți să muncească și pentru noi, după cum se întâmplă și la fotomodelele ce merg undeva… oriunde… și sunt tratate ca niște regine. 😀 Gata, nu mai pot să râd, iau o pauză că mă dor obrajii. 😀😀

        Apreciat de 2 persoane

        • Leşin aici de râs! 😀
          Mişcarea aia de salut trebuie exersată de mine, nu-mi prea iese, pare că alung ţânţari şi nu dă bine la o divă-n devenire.
          Creaţă-creaţă nu sunt. Părul meu e natural, are nişte inele-n el, dar pun şi puţină spumă când încă e ud, după baie, şi-l las în pace. N-a văzut pieptănare de nici nu mai ştie cum e.
          Era nevoie, Cri. Că la cât de antitalent sunt la aranjat de păr, ce mă făceam dacă nu aveam părul aşa? 😀

          Apreciat de 1 persoană

          • ©Cri zice:

            😀 Mi-ai amintit de un film… Prințesa îndărătnică parcă se numea, cu Anne Hathaway, care se străduia, printre altele, să învețe și acest gest. Ei bine, dacă ea a reușit să arate ca o prințesă, vom reuși la rândul nostru, și noi. 😉 Cândva, cred că înainte de permanentul ăla, și părul meu avea inele mai mari și se aranja frumos. Prin urmare, l-am stricat „permanent” cu permanentu’. 😀 Antitalent sunt și eu la aranjat de păr, Potecuță, numai că, de vreun an, am descoperit o coafeză tare bună, iar acum mi se așează doar din pieptene, tunsoarea mea (tot bob) fiind, în sfârșit, una reușită. Îmi pare rău că locuiești în alt oraș, fiindcă ai fi plăcut-o și tu, cu siguranță… și n-ai mai fi căutat. Îți mulțumesc pentru continuarea veseliei!
            Te pup cu drag!! 😘

            Apreciază

            • Mooor de dragul acelui film! M-aş uita la el fără să mă plictisesc vreodată. Da, Anne e delicioasă-n rolul ăla 😀
              Ah, fericito! Eu mai caut. Dacă nu, mă mut în capitală 😀
              Te pup şi eu!

              Apreciat de 1 persoană

    • Ana G. zice:

      După capul meu, „bichon” a rezultat din faptul că Potecuța e creață. Că dacă avea părul drept, după experiența aceea, musai trebuia să caute o coafeză, nu avea cum să uite, vedea în oglindă mereu rezultatul tunsorii cu lumânarea.

      Apreciat de 2 persoane

      • Deci ăsta a fost avantajul meu? 😀
        Te pup, Ana!

        Apreciat de 2 persoane

      • ©Cri zice:

        O, Doamne, nici nu vreau să mă gândesc la cât de dramatic a fost, indiferent cum ar fi părul, drept sau creț, bine că s-a terminat cu bine, iar acum facem doar haz… Am văzut odată la televizor, sau poate pe net, nu mai știu, cum cineva tundea cu flacără și mi s-a părut cam periculos, dar e -până la urmă- o chestiune de îndemânare. Și de noroc, în cazul Potecuței. Coafeza aceea din documentar era foarte încântată de „arta” sa, fiindcă-i rezultau niște tunsori foarte reușite. 🙂

        Apreciat de 2 persoane

        • Am văzut şi eu, Cri, şi nu înţeleg nici acum cum e posibil să nu „fugă” flacăra aia mai mult decât e cazul.
          Da, eu chiar am avut noroc, s-a dus numai o şuviţă mai grosuţă şi fără urmări. Nu degeaba s-a întâmplat în noaptea aia, în locul ăla. Am fost protejată, zic 🙂

          Apreciat de 1 persoană

  5. Iosif zice:

    Îmi plac tare povestile si întâmplarile reale, în mod special subtilitatea prin care, dintr-o posibila situatie tragica, reusesti sa transformi aspectele neplacute, în ceva banal, adeseori chiar hilar.
    O seara binecuvântata, magica si relaxanta, draga Potecuta !

    Apreciat de 2 persoane

  6. Suzana zice:

    Mi-am raschetat si eu bretonul, nu prea mult ce-i drept, dar atunci am vazut cum miroase si ca se increteste precum plasticul cumva. Cand se mai intampla chestiile astea, iarasi ajung la faptul ca sunt neatenta la ceea ce fac, desi tot citesc depre prezentul meu! 😀
    Alta data mi-am taiat buricul degetului de am ajuns la o vecina sa ma panseze, ca nu reuseam singura… Totul a pornit de la o lamaie…
    Mai multa atentie cred ca nu ne-ar strica! Doar bine, draga Potecuta! ❤

    Apreciat de 2 persoane

  7. Issabela zice:

    Habotnici 🙂
    Trebue să găsesc mîine timp să citesc restul comentariilor, musai,la Sticri cel puțin trebuie să fie niscaiva distracție, biserica e coarda lui sensibilă :))) (mai în glumă, mai în serios, și a mea…).

    Apreciat de 2 persoane

  8. Tatar Lau zice:

    Câteodată, lumea uită pentru ce merge la biserică. Eu am o problemă cu cei care vorbesc în timpul slujbei. De ce să vii la biserică ca să povestești ce ai făcut peste săptămână, când poți merge în parc, pe o bancă, și nu deranjezi pe nimeni ?
    Cât despre părul ce a luat foc, eu cred că ți-a plăcut mult o melodie și ai vrut să experimentezi versul „ard în flăcări”🙃🙂

    Apreciat de 2 persoane

  9. Scuză-mă dacă am râs din nou de necazul tău, dar oricum a fost de anul trecut și sunt sigur că și tu zâmbești acum la amintirea lui. Dacă tot suntem la capitolul mărturisiri, recunosc și eu că anul acesta, în dimineața de Paște, nu am avut nimic sfințit și am mâncat fără pască din aceea îmbibată în vin. Sper să fiu iertat de Dumnezeu, mai ales că, pe la amiază, mi-a adus vecinul preot un pahar cu cele sfințite. 😉

    Apreciat de 2 persoane

  10. tink3rbe11 zice:

    🤭🤭🤣🤣 tu fată ești de o belea grozavă!!
    M-am amuzat pe bune și mi-am și imaginat scena( altfel nu iese tabloul)!
    Grozavă!
    La biserică nu sunt doar evlavioși
    ..sunt așa cum sunt tot timpul!!
    Evlavia afișată este doar de …afiș!
    Nu mai zic nimic…rămân la imaginea din lift!! 🤣🤭🤭

    Apreciat de 2 persoane

  11. anasylvi zice:

    Si eu mi-am dat foc la par pe vremuri, pe cand fumam. Nu mai stiu daca aveam spuma in el, cred ca nu, ca eram la camin, nu mergeam nicaieri in acel moment, dar am nimerit o bricheta cu o flacara tare pardalnica. Se intampla. Bine ca ti-ai amintit cine a fost stilistul de ocazie. 🙂
    Cat despre spiritualitatea de azi, no comment.

    Apreciat de 1 persoană

  12. Floare de mai zice:

    Iartă-mă că am râs.Dar tot nu cred că are treabă cu activitățile casnice, poate a fost doar ghinion.Bine că nu a fost mai rău.Și la noi se întâmplă,mai ales la Denia celor 12 evanghelii, când se îngenunchează,sigur e cineva cu o lumânare și cineva cu un păr lung în fața aceluia😂.Și e clar ce iese😂.Te pup cu drag, păstrează Lumina în suflet,să te simți ocrotită tot anul !
    Minunată ești deja,eu doar subliniez❤️

    Apreciat de 1 persoană

    • Uaai! Cred că e mai rău când ţi-l arde altcineva, eu chiar am avut noroc, mi-am făcut-o cu mâna mea 😀
      Îţi mulţumesc mult de tot, draga mea! Te pup cu drag! Să fii bine mereu! ❤️

      Apreciază

  13. Drugwash zice:

    Apoi, ţi-ai căutat-o… cu lumînarea!

    Apreciat de 3 persoane

  14. Diana zice:

    Oooo, Potecuta! Simt mirosul de păr ars! 😂 Il cunosc atâââât de bine!
    Ma bucur ca si la tine „urmele” care au ramas sunt pentru amuzament!

    Cat despre biserica, credinta, imparatia cerului… „multi sunt chemati, dar putini alesi” (Matei 22:14) 🙂
    Zile senine iti doresc! ❤

    Apreciat de 1 persoană

  15. Aura B. Lupu zice:

    Ai povestit haios, dar ai avut noroc, Potecuță, bine c-ai scăpat cu atât. Mie, căreia îmi erau adânc înrădăcinate obiceiurile astea, (să nu speli vinerea, să nu lucrezi duminica, să nu, să nu, să nu…) mi-au rămas la fel de adânc imprimate și cuvintele unui belgian. Discutam tocmai despre asta, că noi, românii, nu muncim în zile de sărbătoare, iar aici duduie tractoarele, ară, tund gazonul, șterg geamuri etc. A zâmbit așa, compătimitor, ușor disprețuitor și mi-a răspuns: „Păi vezi, de asta muncești tu acum pentru mine, și nu invers!”.

    Apreciază

    • Aaah! Dureroase cuvinte! Nu ştiu, chiar m-au zgârâiat pe suflet!
      Nu ştiu ce să zic, Aura! Avem oameni care stau cu picioarele-n apă la inundaţii, beau bere şi aşteaptă să le scoată alţii apa din case şi curţi. Avem pământuri care acum sunt părăsite şi năpădite de buruieni şi unii care n-ar ridica un pai, dar care cer bani de-o pâine.
      Dar, pe de altă parte, îmi amintesc de bunicii mei care nici în a treia zi de Paşte nu ieşeau pe câmp, deşi au iubit pământurile alea şi le-au ţinut ca pe bibelouri.
      Uneori, bunicul meu dormea acolo, să nu vină porcii mistreţi, să le strice munca toată. Aveau ai mei inima-n gât de frică în nopţile alea, dar nu aveau cu cine discuta.
      Ei nu din lene sau comoditate nu munceau în zile de sărbătoare. Ei chiar credeau în inima şi sufletul lor că e un păcat. Şi ca ei au fost şi încă sunt mulţi.
      Deci nu ştiu cum să iau cuvintele alea, dar cam doare ce-a zis…
      Te îmbrăţişez! Şi mulţumesc!

      Apreciat de 1 persoană

  16. eu “m-am ras” de m-am stricat!!!
    offf, scumpa mea, la anu te rog eu frumos sa ramai acasa in balcon, da? daca te duci iar la biserica, neaparat 2 metri distanta intre tine si ce-o mai fi pe acolo! 😂
    vai, fata mea frumoasa, m-am tavalit de ras! hai pup! pa!
    🤗🤗🤗

    Apreciază

Lasă un comentariu