În loc de urare

Dragii moşului, nope, sunt femeie, babei, nope, mai am 98 de ani până acolo, minunăţiei de mine, nope, sunt modestă, mei, da, aşa, dragii mei: vă spun de acum că nu am pregătit niciun discurs, nu am repetat, nu am învăţat nimic. Practic, am venit eu, aşa cum sunt, şi las scrisul să mă ghideze singur unde vrea. Nu am urat frumos şi disciplinat nici de Crăciun, nu o fac nici acum. Nici dincolo de blog nu am făcut-o, nu am trimis mesaje, deşi mulţi ar fi meritat. Dar poate că tocmai asta e, unii ar fi meritat mai mult decât aş fi putut eu să ofer prin cuvinte. Şi nu, nu e de preferat tăcerea, nu. Credeţi-mă că nu e. Ştiu asta, simt asta, doare asta. Am ales să transpun simplu şi scurt, dar cu tot sufletul, gânduri bune, acolo unde au fost primite.
Mi-e complicat deci să formulez urări consistente. Nu ştiu ce să spun, nu ştiu cum să le spun. E joi azi. O oarecare zi de joi. Ca oricare zi de joi. O face specială doar faptul că e penultima zi din an? De ce n-ar fi la fel şi o altă oarecare zi de joi dintr-un august târziu sau un martie abia iţit? De ce nu ne-am ura şi într-una din ele? Pentru că se face în zile speciale, ştiu. Aş vrea însă ca toate gândurile bune şi frumoase să ne fie aproape în fiecare zi. Chiar dacă nu le rostim. Deşi uneori tare bine prind, oricui sunt adresate.

Mi-a fost bun anul ăsta. Mi-a fost sănătos şi chiar dacă poate nu sunt de acord cu mine cei care susţin progresul personal, mie îmi e suficient şi îi mulţumesc pentru asta. Nu am făcut lucruri măreţe, nu am călătorit, nu am fost avansată, nu mi-am schimbat jobul. Nici pe mine nu m-am schimbat. Sau nu în bine. Sau nu ştiu. Dar, încă o dată spun, faptul că mi-a fost sănătos mă face să mulţumesc. Cui cred eu că trebuie.
Dar sunt tot om. Sau doar un om. Şi am avut şi eu, poate nu neapărat cu un fond real, mici supărări, dimineţi fără zâmbet, zile fără soare. Şi nu ştiu cum, nu ştiu de unde, ca şi cum simţeaţi asta, venea un gând care mă monta pe loc. Un comentariu parcă mai altfel decât de obicei care parcă mă trăgea de mânecă şi-mi spunea: ei, hai, gata, uite ce-au făcut gândurile tale cu sufletul unui om, uite cum spune omul ăsta că eşti tu, ce-i cu tine?, trezeşte-te. Şi mă trezeam. Şi pentru toate astea, vă mulţumesc!
De asta spun că uneori nici nu bănuim ce ecouri pot avea cuvintele care ascund gânduri bune în inimi de oameni. Să le spunem mai des. Nu costă nimic. Dar pot face minuni.

Vă doresc deci, pe lângă toate cele multe, şi să simţiţi cu adevărat preţuirea celorlalţi, e atât de important! Uneori ne mai rătăcim de noi, ne mai pierdem, ne mai uităm. Avem nevoie să ne vedem şi prin ochii celorlalţi. Să-i lăsăm şi pe alţii, pe acei alţii, să ne spună cum văd ei că suntem. Şi să-i credem.
Să fiţi sănătoşi şi să fiţi bine! Şi să puteţi fi voi, cu toate ale voastre, fără teamă, fără jenă, fără să vă străduiţi să fiţi altfel. Să fiţi deci înconjuraţi de cei care vă iubesc fix aşa cum sunteţi. Şi nu vă întorc spatele nicicând.
Şi dacă cineva vă răneşte şi dacă vă doare… nu căutaţi răspunsuri. Nu există. Şi nu, nu la voi e vina. Restul e… părere. Sau nepăsare. Sau nimic.
Fie-vă anul aşa cum vă doriţi voi să fie şi puţin mai mult de atât!

La mulţi ani, dragii mei!

foto

Acest articol a fost publicat în Suflet pe poteci și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

82 de răspunsuri la În loc de urare

 1. Floare de mai zice:

  La mulți ani Potecuță !!!!. Să-ți fie bine și să ne citim sănătoase aici sau pe fb și în 2022 !!!!.Te pupicesc tare !!!!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Drugwash zice:

  Şi mie mi-a fost bun anul ăsta: am slăbit vreo12kg dacă nu mai mult. Trăiască sărăcia! 🙂

  La Mulţi Ani!

  Apreciat de 1 persoană

 3. tink3rbe11 zice:

  La mulți ani și ție Potecuță!
  Nici eu nu am făcut urări, niciunde…nu mai fac de ceva ani…tot de la alte urări sau…neurări mi se trage.
  Oricum nu mai contează decât să fiu eu liniștită.
  Un An Nou așa cum ni-l dorim,așa cum s-o nimeri până la urmă .
  Să nu te schimbi până la anu’..yo zic să rămânem așa cum suntem ,căci așa suntem noi.

  Apreciat de 1 persoană

 4. Issabela zice:

  Taman azi am mai primit o lecție 🙂
  Am comentat undeva ceva pe fb, plină de nervi la adresa unora care…, vrînd din suflet să susțin pe cineva, deși rar mă mai bag. Poate-am fost mai dură, dar, din reținerea de a da direct în cine trebuie, am spus, totuși, generalități. Wrong… căci s-a simți inclusă o dnă dintr-o categorie la care nu mă gîndisem.
  Ce-o fi gîndit vreo săptămînă, nu știu, doar pot să-mi imaginez. Dar abia azi mi-a scris pe mess… căuta și ea răspunsuri.
  Din fericire, a găsit – i-am explicat imediat ce și cum, ba chiar s-a terminat cu happy end. Apoi, cumințică, mi-am sters comentariul respectiv, aducîndu-mi aminte că nu schimb eu lumea – oricum, cei pentru care trebuia să fie pariu că-i doare-n cot. Dar astfel m-am văzut ceva minute prin ochii altcuiva 🙂
  Deci, Potecuță, la mulți ani! Un an cu sănătate și fericire! Și cu piticuți bine întreținuți (i-aș ridica la rang de muze).

  Apreciat de 1 persoană

  • Of, Issa! Da, sunt și astfel de situații. Și faptul că doamna a vrut să afle răspunsuri înseamnă că avea deja formată o părere despre tine, nu a vrut să îți ceară socoteală, să se războiască. Și acea părere era cumva, în mintea ei, în contradicție cu ceea ce credea după comentariul acela. E de bine. Cerem explicații doar celor care contează. Dacă nu le primim… ei, asta poate însemna ori că doar ne-am amăgit că ei contează, ori că noi nu contăm pentru ei și asta aduce cu sine prima variantă 🙂
   Mulțumesc mult! La fel îți doresc! Să îți fie așa cum vrei tu să fie!

   Apreciat de 1 persoană

  • Jo zice:

   Nu creeeed! Credeam că sunt singura care te critică. Restul îți aruncă un „superb” și pleacă mai departe. 😀

   Apreciat de 1 persoană

 5. Mona zice:

  La mulți ani, Potecuţă! Minune ce îmi ești și omul meu bucurie! Te îmbrățișez și să îți umpli noul an de viață și de bine! Și musai să ne rămâi! Tu, doar tu. Un miez de om cu miezul iubirii în cuvinte ❤
  Te îmbrățișez tare, tare! 🤗

  Apreciat de 2 persoane

  • Na, uite, exact ce spuneam despre bucuria și binele aduse de cuvinte…
   Ești unul dintre cei care au știut să-mi redea încrederea în mine! Și a contat cum nu pot spune. Și mi-ai îndulcit multe, multe cafele în multe dimineți. Nu știu cum să îți mulțumesc, chiar nu știu.
   Te îmbrățișez! Să îți fie darnic noul an, așa cum meriți să fie!

   Apreciat de 1 persoană

 6. Diana zice:

  Multumesc!
  La multi ani, Potecuta draga! ❤️
  Ma bucur ca exista cei ca tine, care (intre multe altele) gasesc cuvintele potrivite in momentele potrivite! ❤️
  Sa fi sanatoasa! Sa te bucuri alaturi de cei dragi mult, mult timp! ❤️

  Apreciat de 1 persoană

 7. miniaturile zice:

  De ce mă emoționez mereu când te citesc?
  Și eu îți mulțumesc! Și-ți doresc An bun, cu sănătate! ❤

  Apreciat de 1 persoană

 8. Dana zice:

  La mulți ani! ❤️Să fie un an cu sănătate, în primul rând, cu restul mai jonglăm. Și cu bucurie! 🤗

  Apreciat de 1 persoană

 9. Diana zice:

  Un an nou minunat, draga mea! Să fie cu tot ce îți dorește suflețelul și să ne citim cu bine ❤️

  Apreciat de 1 persoană

 10. Iosif zice:

  La Multi Ani, ! Multa sanatate, bucurii eterne, originale, naturale, curate, adevarate, nemascate, !

  Apreciază

 11. Tatar Lau zice:

  La mulți ani, Potecuță! Bucurie, sănătate și seninătate!🙂

  Apreciat de 1 persoană

 12. Cri zice:

  La mulți ani, Potecuță!!! Să fii bine, sănătoasă și tu însăți, așa cum te știm și (mai ales) te iubim și-n anul care vine!! Să-ți fie totul după cum ți-ai dorit și ai visat, plus încă un strop de magie! Ca să zâmbești și să te bucuri zi de zi…!! Cu mare drag, te îmbrățișez 💝🤗

  Apreciază

 13. Suzana zice:

  Multumesc pentru urari, pentru ganduri frumoase, pentru cuvinte potrivite si emotia lor.
  Aceasta este minunata! Emotia ce salasuieste intr-un suflet bun, cald, deschis si care se imprastie
  binefacator. „Mi-a fost bun anul ăsta. Mi-a fost sănătos „. Acest fapt este cel mai important si sa-ti fie la fel si toti cei care vor veni. Si tuturor celor care trecand pe aici se bucura de aceste emotii!
  Te imbratisez cu drag si sa te bucuri de toate bucuriile posibile impreuna cu cei dragi! ❤

  Apreciat de 2 persoane

 14. Ana G. zice:

  La mulți ani, copil drag! Să rămâi fata minunată pe care o iubim atât de mulți, să fii sănătoasă și la fel de inspirată în ale scrisului ca până acum. La mulți ani cu sănătate și tuturor celor care te citesc.

  Apreciat de 3 persoane

 15. Asa e Potecuta draga, sa fim cum suntem, sa ne iubeasca altii asa cum suntem, LA multi ani si un 2022 cat mai bun!

  Apreciază

 16. la nesfarsit as povesti cu tine!
  o inima iti trimit, Potecuta!
  atat!
  ♥️

  Apreciază

 17. La mulți ani, cu multă energie și gânduri mai bune ca vremurile, Potecuță!

  Apreciază

 18. Mugur zice:

  Ne-ai făcut cea mai frumoasă și consistentă urare, în același timp ne-ai adus în față și cel mai important element căci, parafrazând poetul, dacă sănătate nu e, nimic nu e!
  Îți mulțumesc și îți doresc doar ca cele bune să se-adune, cele rele să se spele! Știu, este tot o preluare, dar parcă nu mai știu să fiu original.
  La mulți ani!

  Apreciază

 19. anuska zice:

  Un an nou cu sănătate, Voie bună, trai uşor, bucurie şi mult spor. La mulţi ani !

  Apreciază

 20. Alex zice:

  Mulțumiri pentru gândurile frumoase, dragă Potecuță! Și mai multe mulțumiri pentru tot ceea ce ne-ai oferit cu drag și cu generozitate în tot acest an, încântându-ne sufletele, de câte ori am poposit pe „potecile” tale.
  Un An Nou cu sănătate, putere de muncă și multă inspirație, în tot ceea ce vrei să faci și pe blog și în viața de zi cu zi. Și să fie toate presărate cu bucurii și satisfacții!
  La mulți ani fericiți! 🙂

  Apreciază

 21. Jo zice:

  Dar, Potecuță, nici nu vreau să te schimbi. Îmi place mult de tine exact așa cum ești. ❤️ Eu ar trebui să mă schimb, să nu citesc postarea de joi, vineri! 🙂 Dar mai bine mai târziu decât niciodată. 🙂 Sper, de asemenea, să nu fiu ultima dintre cititoarele tale care vine cu sorcova. Poate alții sunt mai inspirați la urări. 🙂 Eu zic simplu: La mulți ani! 🎆🎇

  Apreciază

  • Păi postarea asta ar fi fost vineri în condiții normale. Deci e bine. Dar cum azi e vineri și știam că am de platourit și fripturit, am scris ieri, să fiu sigură.
   Mulțumesc tare mult, Jo!
   La mulți ani!

   Apreciază

   • Jo zice:

    Ah, și zici că nu locuiești în București? Că mă urc într-un taxi să văd cum stai cu fripturile alea. Poate ai nevoie de cineva care să le mănânce. 🙂 Eu am pește… tocmai l-am scos de la cuptor. 🙂

    Apreciază

    • Mmmmmm, haaaai! Cu pește cu tot, da? Dau tot ce am pentru un pește 🙂

     Apreciază

     • Jo zice:

      Păstrăv! Dar nu mai ajung în timp util. Dar am să mă gândesc la friptanele tale. Dacă dispar unele pe neașteptate… 🙂 Petrecere frumoasă, Potecuță! ❤️

      Apreciază

      • Mulțumesc, Jo! Friptura e neatinsă, te aștept. Nu mi-a ieșit planul cu stat în pijamale, cum am zis. La 4 am ajuns acasă deci azi sunt la recuperare 🙄
       Nu, că n-am băut. Dar am cântat și dansat și na, după o vârstă… o noapte din asta mă face pilaf.

       Apreciază

      • Jo zice:

       Heeei! Eu am petrecut până la 4:30. 🙂 Ce recuperare? Ies în parc. E soare la București. 🙂 Să cânți și să dansezi tot anul! Pupici! 🐼

       Apreciază

      • Așa să fie! Te pup! Am lenevt azi, dansez mâine 😀
       Te pup!

       Apreciază

      • Jo zice:

       Azi sunt mai dărâmată decât ieri. Dar încă nu mi-am băut cafeaua. Cred doar că trebuie să amânăm dansul acela puțin. 🙂

       Apreciat de 1 persoană

    • Drugwash zice:

     Io-s Rac, Jo, aş mînca peşte în toate felurile posibile pînă se schimbă banii. De fapt aş mînca şi pietre acu’. 😀

     Apreciază

     • Jo zice:

      Foarte bine faci. Peștele e sănătos. Nu știu exact când ai scris cele de mai sus, dar sper că te-ai apucat de sărbătorit cum se cuvine la scurt timp. Pare că erai flămând. Un an îmbelșugat îți urez. La mulți ani!

      Apreciază

      • Drugwash zice:

       Mai greu cu sărbătoritul la mine. Şi culmea, de mult n-am mai gustat nici umbră de peşte. Deh, c’est la fuckin’ vie. Da’ mi-a trecut, că toate trec… pînă te petrec. 😉

       Mulţumesc frumos de urare, măcar decent să fie anu’ şi tot o să fiu mulţumit, faţă de ăsta de se duse. Să-ţi fie după cum îţi doreşti, să nu ţi lipsească niciodată ce ţi-e de bine!
       La mulţi ani frumoşi! 🙂

       Apreciază

      • Jo zice:

       Mulțumesc și eu de urare. S-auzim de bine!

       Apreciat de 1 persoană

 22. O.R. zice:

  La mulți ani!

  Apreciat de 1 persoană

 23. Un happy new year fericit ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

  Apreciază

 24. Roximoronica zice:

  Cu Kotik în brațe și lipit de obrazul meu încerc să-ți scriu un la mulți ani cu sănătate, inspirație și să îți ofer o îmbrățișare necovidoasă. Pe verificate!

  Apreciază

 25. ane zice:

  La mulți ani fericiți, Potecuță!🎆

  Apreciază

 26. Să vă fie 2022 un an cu gânduri bune , împliniri şi plin de drag !

  Apreciază

 27. rofstef zice:

  Multă sănătate, bucurie și să dea Domnul să-ți duci toate visurile la îndeplinire !
  An nou fericit îți doresc, Po ! 🤗

  Apreciază

 28. sticri zice:

  La multi ani!

  Apreciază

 29. anasylvi zice:

  La multi ani, Potecuta! Multumesc pentru toate frumusetile pe care le gasesc aici la tine si sper sa fie multe, multe si la anul! ❤

  Apreciază

 30. La mulți ani cu bine!

  Apreciază

 31. Aura B. Lupu zice:

  La mulți ani, Potecuță dragă! Să-ți fie anul nou așa cum îți dorești!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s