Tăceri recondiţionate

Sursă foto
Tăceri găzduite de Zina.

Acest articol a fost publicat în Miercurea fără cuvinte. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

52 de răspunsuri la Tăceri recondiţionate

  1. sticri zice:

    E destul de raspandita prin strainatate aceasta tehnica a reutilizarii containerelor maritime vechi de 20, 40 si 45 picioare dar vine cu un dezavantaj care nu se vede in imagini.Oare de ce nu arata oameni in interiorvstand in picioare? 😂 In interior inaltimea containerului e undeva la 2.35 metri, iar daca-i pui plafon si un parchet ajungi sa-ti doresti sa ai inaltimea unui chinez 😂😂
    Ca si opere de arta arata frumos dar o persoana mai inalta o sa dea cu capul in toate corpurile de iluminat si o sa se aplece la toate usile.

    Apreciat de 2 persoane

  2. Zina zice:

    Interesante idei, frumos transpuse în realitate. Mă întreb, însă, cum stau containerele alea cu izolarea termică. Nu s-or încinge la soare? Nu or îngheța iarna? Totuși, pereții sunt din metal…
    Așa, de privit, sunt tare plăcute.

    Happy WW, dragă Potecuță! ♥

    Apreciat de 2 persoane

  3. Cri zice:

    Cu un strop de fantezie,
    Din container faci o poezie!
    Arhitectonica e rima ta,
    Cu dânsa multe poți imagina…😉

    Happy WW, Potecuță dragă! ❤

    Apreciat de 4 persoane

  4. Issabela zice:

    Ai atins un punct sensibil… orice aș recondiționa, cît de minuscul, dar bine înfipt în pămînt, în locul statului la bloc…!

    Apreciat de 2 persoane

  5. anasylvi zice:

    Zau daca nu imi plac aceste solutii! Am inaltime medie, deci nu m-ar deranja un plafon mai jos, iar la bloc am inghetat si m-am incins destul in ani de zile. presupun ca poti face izolatie termica si peste materialul acela, de ce nu. Mi se par faine!

    Apreciat de 2 persoane

  6. daurel zice:

    Sunt idei bune de luat în considerare.
    Happy WW!

    Apreciat de 1 persoană

  7. Aura B. Lupu zice:

    O, da, astea-mi plac toate, ideea de recondiționare, refolosire, reamenajare, reciclare etc. e pe placul meu.

    Apreciat de 2 persoane

  8. Jo zice:

    Daca-mi pui un container… chiar și ne-renovat, în mijlocul pădurii, unde-i liniște, liniște, nu-mi mai trebuie altceva. 🙂 24 de ore!

    Apreciat de 1 persoană

  9. Aila zice:

    Mie imi plac. Sunt practice mai ales in zone mai izolate. Cand esti in natura ce mai conteaza acoperisul important este doar sa nu te ploua. Dar astea arata foarte bine.

    Apreciat de 2 persoane

    • Mă bucur că îţi plac, Aila!
      Ehee, mi-ai amintit de vacanţele la bunici când plecam noaptea de nebuni în satul vecin, 7 km, şi ne prindea ploaia pe drum. Şi erau, din loc, în loc, cred la doi km distanţă între ele, „cruci”. Aşa le numeau sătenii. Erau de fapt căsuţe din lemn. Ne înghesuiam toţi acolo şi aşteptam să stea ploaia. Şi tare bine mai era. Bine, mai ploua şi-n ele din loc în loc, dar pe vremea aia nu ne păsa… 😀
      Îţi mulţumesc!

      Apreciat de 2 persoane

  10. Nu ar strica sa am o astfel de “căsuța”.. unde pe la munte in semi-pustietate, cu un peisaj mirific 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  11. Diana zice:

    Sunt excelente! Cu imaginatie si bani se pot face multe.
    Mi-ar placea sa am o casuta din container, macar pentru zilele cand vreau „sa-mi fie” liniste. 😊 Nici n-ar trebui sa fie asa de frumos amenajat. :))
    Cred ca e o solutie convenabila financiar si pentru oamenii care acum nu au unde locui. Deh! Mi-am amintit ca erau doua familii care locuiau in astfel de containere (aveau si curent electric) intr-un cartier marginas al orasului (hm; or mai fi? poate aflu)

    Zi frumoasa iti doresc, Potecuta!

    Apreciat de 1 persoană

    • Am văzut şi eu, Diana, şi arătau foarte bine la interior, erau chiar foarte bine dotate, lux aş spune. Şi sigur că nu-i nevoie de lux, dacă vorbim, cum ai spus tu, de un loc de refugiu când şi când.
      Îţi mulţumes mult!
      Zi frumoasă să ai şi tu!

      Apreciat de 2 persoane

  12. Suzana zice:

    Intotdeauna oamenii gasesc solutii. Poate nu ideale, insa destul de practice. La urma urmei cei care isi amenajeaza casa intr-o rulota au si mai putin spatiu. Decat vile uriase si taieri de copaci ca sa li se faca loc, astfel de amenajari sunt perfecte pentru casute de vacanta.
    Multumesc pentru prezentare, draga Potecuta! Happy WW! ❤

    Apreciat de 1 persoană

    • Şi eu le văd tot ca pe căsuţe de vacanţă. Acu’ cine nu se poate dezlipi de luxul de acasă, aia e, nu va putea rezista. Eu am avut bunici la ţară, nu mor un weekend fără jacuzzi. Stai! nici acasă n-am jacuzzi… 😯 😀
      Mulţumesc, Suzana! Zi frumoasă îţi doresc!

      Apreciat de 2 persoane

  13. Drugwash zice:

    După o zi şi-o noapte de febră cumplită apărută din senin nu mai sînt în stare să apreciez părţile pozitive ale unor asemenea construcţii, dacă există – cel puţin din propriul meu punct de vedere. O întrebare mi se repetă obsesiv în cap: cum rămîne cu buda, nene? În zone îndepărtate de civilizaţie unde se presupune că nu există legătură la reţeaua de canalizare trebuie obligatoriu fosă septică, ceea ce e un mare deranj, mai ales pentru cei obişnuiţi să facă duş de trei ori pe zi şi mai ales dacă e vorba de o familie nu doar de un singur individ. Ştiu asta fiindcă de 12 ani trăiesc cu frica că în orice clipă îmi poate răbufni hăndelu-n casă şi eu nici de-o pîine nu mai am, darămite de chemat vidanjorii.

    Altfel, toate arată minunat. În poze. 😉

    Apreciat de 1 persoană

    • sticri zice:

      https://termostarconstruct.ro/modul-sanitar/

      Nu fac reclama dar stiam ca sunt solutii tehnice integrate.

      Apreciat de 2 persoane

    • Sănătate multă, Dragoş!
      Cum astea nu sunt locuinţe permanente, eventual pentru un weekend, există soluţii. Ăia care merg prin lume cu rulotele oare cum se descurcă? E simplu.
      Da, exact! Arată foarte bine-n poze!

      Apreciat de 2 persoane

      • Drugwash zice:

        Mulţumesc, după 15 ore de somn alternat cu delir – mai mult cel din urmă – se pare că mi-am mai revenit.

        Nu ştiu dacă ai văzut Nomadland pe care l-am mai recomandat aici la tine de curînd. Să-ţi faci nevoile în mijlocul rulotei aşezat pe o găleată poate fi o soluţie temporară extremă, dar în nici un caz una pe termen lung sau pe care să o oferi eventualilor musafiri. Sigur, Cristi a oferit un exemplu practic însă eu personal nu am încredere în asemenea sistem. Spune-i o bănuială datorată cunoştinţelor tehnice acumulate în timp şi a experienţei personale. După ce casa a fost reconstruită şi pînă am plecat la bloc – adică timp de vreo 8-10 ani, nu mai ştiu exact – eu, maică-mea şi taică-meu exact în ordinea asta făceam baie în aceeaşi apă în cadă, o dată la… hă-hă… mult timp. Asta ca să nu se umple prea repede haznaua. „Hai mai repede, că se răceşte apa!”, strigau la mine. Am rămas cu sechele.

        Pe de altă parte, sînt încă atîţia oameni care nu au un acoperiş deasupra capului din prea multe motive pentru a le înşira aici, iar alţii au vile cu sute de camere, zeci de case de vacanţă – care la rîndul lor sînt vile în toată regula, şi nu construite din containere metalice – hectare şi hectare de teren care zac în paragină în loc să fie parţial construite şi parţial cultivate şi aşa mai departe. Totul din cauza unor minţi bolnave, însetate de averi şi putere.

        Ar mai fi multe de spus dar nu vreau să las rămăşiţa de febră să-şi facă de cap.

        Apreciat de 3 persoane

  14. Tatar Lau zice:

    Nu cred că aș putea viețui într-o astfel de casă. Arată bine, nimic de spus, dar când te gândești la metalul de care ești înconjurat,parcă te apucă o senzație de teamă…

    Apreciat de 1 persoană

  15. Ana G. zice:

    Prima m-a lăsat cu gura căscată, poate și din cauza peisajului.

    Apreciază

  16. adrianport zice:

    Ar putea sa fie motivul pentru criza actuala de containere in supply chain-ul global. Dar, ce sa zic, merita…

    Apreciază

  17. Alex zice:

    Ce idee grozavă, cu aceste case modulare din containere! Una peste alta, cu toate avantajele și dezavantajele… arată foarte bine și sunt sigur că proprietarii se bucură de confortul lor, în mijlocul naturii. Sunt atâtea apartamente la bloc, cu mult mai mici decât spațiul unui container. La urma urmei, ne trebuie atât de puțin pentru a ne simți bine, alături de cei dragi!
    Numai bine, dragă Potecuță și zile pline de bucurii! 🙂

    Apreciază

    • Îţi mulţumesc, Alex! Şi eu îţi doresc toate cele bune!
      Ai mare dreptate! Şi eu cred că e mai mult decât suficient, mai ales dacă vorbim despre „căsuţa” de vacanţă. Doi prieteni şi-au luat rulotă şi un pic de teren, undeva în afara oraşului. E de vis. nici nu trebuie mai mult de atât. Deci astea-s chiar lux dacă stăm să ne gândim. 😉
      Mă bucur că îţi plac!

      Apreciat de 1 persoană

      • Alex zice:

        Ideea cu rulota în natură… îmi dă târcoale de multă vreme. Nu mai ai niciun stres cu cazarea și toate celelalte. Chiar am observat prin parcările din oraș, în ultima vreme, multe rulote aduse de „afară”. 🙂

        Apreciază

Lasă un comentariu