Sondaj de opinie

Am o rugăminte la voi. Dacă vreţi, desigur. Fac sondajul ăsta doar pentru mine, nu e cu miză, nici cu mită 😀 nu e cu premii, nu va apărea în altă parte şi nu e sondaj în adevăratul sens, cum sunt alea făcute pe eşantioane de x persoane, din x categorii de vârstă etc. Nu, e doar pentru mine pentru că vreau să înţeleg un fenomen şi pentru asta am nevoie de răspunsurile voastre, doar cu al meu nu am ce face, mai ales că, în situaţia dată, al meu nu ar mai putea conta.
Nu vă pot promite, dar e posibil ca, în urma unei concluzii, să vă şi scriu de ce l-am făcut. Dacă nu, sper să nu vă supăraţi prea tare pe mine, nu ştiu dacă voi putea formula o părere de un articol, să vă şi explic. Ştiu, frumos ar fi să pot, dar voi mă iertaţi, ştiţi că-s ameţită de felul meu. 😀
M-ar ajuta mult, dacă vreţi, să vă întrebaţi şi colegii, soţii, soţiile, copiii mai mari, pe oricine aveţi lângă voi când citiţi sau scrieţi răspunsul. Nu vreau numele lor, nici alte detalii, puteţi răspunde cu: eu aş… colegu-colega, y, z a spus că… E suficient şi aşa, răspunsul mă interesează şi, cu cât mai multe, cu atât mai relevant ar fi.

Altă mare rugăminte: nu vreau răspunsuri ingenioase. Adică vă rog mult, nu vă străduiţi să răspundeţi cât mai poetic, cât mai amuzant, cât mai creativ, cât mai … să dea bine. Cum am spus, din păcate nu am premii şi nici nu există un răspuns corect deci nu mă ajută nimic altceva decât sinceritatea. Şi vă mai rog să nu spuneţi: Doamne fereşte, nici nu vreau să-mi imaginez. Ba da, să ne imaginăm. Că nu e ceva rupt din filmele SF deci vreau să ne imaginăm.
Şi nu, nu am păţit eu deci nu cer sfaturi despre ce să fac. Sincer vă spun, chiar e doar pentru mine, să înţeleg eu ceva deci aveţi încredere-n mine că e vorba de un pitic din capul meu şi atât, da? 😉
Nu vă dau mai multe detalii pentru că dacă e să se întâmple, se întâmplă fără detalii şi vreau să fim cât mai aproape de realitate. Şi ştiţi că se râde mult pe aici şi putem fi pe arătură oricând. Dar de data asta vă rog ca arătura să fie după răspuns. Adică răspunsul să fie ăla sincer. Vă mulţumesc din toată inima mea!

Deci: să ne imaginăm că sunteţi pe stradă, în magazin, la gară, oriunde vreţi şi cu cine vreţi voi. Dacă vreţi singuri, aşa să fie. Se apropie de voi o persoană. Vă spune ceva-n genul: „Bună ziua, nu vă supăraţi, unde e instituţia x?” Şi în timp ce-i explicaţi sau după ce i-aţi spus cam în ce direcţie e, înjură. Mulţumeşte, înjură. Să zicem că zice „mulţumesc, să-mi… , să-ţi…”
Cum reacţionaţi? Şi, mai important de asta, ce gânduri vă trec prin cap? Şi ce faceţi?
Aş vrea ca la posibilul răspuns: plec şi-l las în pace, să îmi spuneţi şi asta cu ce v-ar trece prin cap.

Vă mulţumesc încă o dată mult, mult!

Foto

Acest articol a fost publicat în Din viaţă... și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

248 de răspunsuri la Sondaj de opinie

  1. Diana zice:

    Eu aș fugi mâncând pământul 🤣

    Apreciat de 1 persoană

  2. Issabela zice:

    aș pleca fără un cuvânt, gîndind încă o dată în ce tot se dau alții mari că văd frumusețea omenirii.

    Apreciat de 2 persoane

  3. sticri zice:

    Eu as incerca sa inteleg de ce injura. Daca as fi prin port sau la vreo nava si unul injura, as trece peste si nu m-ar interesa dar daca cineva pe strada sa zicem o doamna eleganta m-ar intreba ceva iar apoi ar injura, cred ca as ramane putin mut dar oricum sitiatia nu m-ar face sa fug de acolo.
    As incerca sa inteleg ce se intampla si de ce are acea reactie. E posibil ca persoana sa fie nevoita sa ajunga la gara in 10 minute pt ca pierde trenul si cand afla in ce directie este si ca nu poate ajunge, atunci ….asta e, poate ca are o scuza.
    O injuratura sau un mic derapaj al unei persoane intr-o anumita situatie nu ma face sa fug de o persoana.

    Apreciat de 3 persoane

  4. stela9 zice:

    N-am pățit-o, dar cred că m-aș gândi că e bolnav. Sindromul Tourette, cred că așa se scrie. Nu aș avea curaj să-i mai vorbesc, dar mai mult mi-ar fi milă decât frică.

    Apreciat de 1 persoană

  5. anasylvi zice:

    Eu sunt o fire colerica. Sincer, acum m-am mai cizelat si nu stiu ce as face, poate as ramane doar cu gura cascata, dar nu ar fi exclus si sa regrete adanc sarmanul ca s-a gasit sa ma injure pe mine. Depinde, probabil, cum sunt asezate astrele in acel moment si cat chef de „socializare” am. 😀 Pe vremuri nici nu s-ar fi pus problema, potop era pe capul lui. Azi, chiar nu stiu. E posibil chiar sa ma ia rasul.

    Apreciat de 2 persoane

    • 😀
      Îţi mulţumesc mult, Ana dragă!
      Cum am spus, nu pot da detalii, pentru că acolo, la rece, ele nu există. uf, mă obligaţi să revin cu o postare, sunteţi mult prea buni cu mine şi sunteţi sinceri şi vă apreciez mult, va trebui cumva să mă revanşez.

      Apreciat de 2 persoane

  6. Mona zice:

    I-aș zâmbi sau aș începe să râd. Am zâmbit și acum. Adică eu îmi imaginez din start că înjurătura nu-mi e adresată.
    Ori se învârte de o oră și era cu nasul în ea. A mulțumit, dar i-a scăpat înjurătura. Ori e așa de nervos că trebuie să meargă acolo încât a înjurat.
    Cel puțin eu asta am înțeles din ce ai scris.

    Dacă mi-e chiar adresată, aș pleca și gata. Dar, sincer, la cum ai descris situația eu am văzut varianta unu.

    Apreciat de 2 persoane

  7. Floare de mai zice:

    Dacă mi-aduc bine aminte eu chiar am dat peste unul din ăsta,nu mai știu ce mi-a întrebat,ceva de o adresă,căuta pe cineva prin sat,i-am zis ce știam,apoi îl aud fix cu aceeași replică pe care ai dat-o tu,m-am uitat speriată la el,am făcut niște pași în spate și m-am îndepărtat cât am putut de repede,că începuse deja să se uite urât la mine,am încercat să nu fug direct,dar am luat-o la pas rapid, noroc că eram la un magazin și nu era decât puțin până acasă,plus că până la magazin trec fix pe lângă Biserica de la”doi pași”de mine,era și slujbă,m-aș fi refugiat acolo,sunt prietenă cu Preotul,aș fi găsit ajutor,din fericire nu a fost nevoie

    Apreciat de 2 persoane

    • Of, draga mea, cred că te-ai speriat!
      Deci tu chiar ai zis dintr-o experienţă. Nu spun că e exact ce am eu în cap, dar da, ai spus din ce-ai păţit.
      Îţi mulţumesc mult!

      Apreciază

      • Floare de mai zice:

        Probabil că era puțin (mai mult) beat, altfel chiar nu văd ce să fi avut.Oi fi eu mică de statură și neînsemnată,dar…Sau poate tocmai de asta,era sigur că nu l-aș fi putut pocni🤨.Mersi și eu,te pup !

        Apreciază

  8. Dora zice:

    Cu siguranță aș pleca imediat, mă uit în urmă să fiu sigură că nu vine după mine.
    Am pățit, cu întrebări de genul, apoi mai vroia detalii și a urmat injuratura. Mi-am văzut de, treabă.
    O seară frumoasă draga mea ❤️ 🤗 🌷 🌷 🌷

    Apreciat de 1 persoană

  9. danaiana zice:

    După inevitabilul moment de perplexitate, as fugi mâncând pământul…

    Apreciat de 1 persoană

  10. Ana zice:

    Cred ca as intreba fara sa ma gandesc: de ce esti vulgar/vulgara? Te-am deranjat cu ceva? Probabil ca as mai zice: ce mortii ma-tii ai? Ai scapat de la dilibau?
    Dar, sincera sa fiu, primul gand care mi-a izbit cortexul, citind tot ce ai postat mai sus, a fost o intrebare: daca persoana sufera de sindrom Tourrette?! Mnah, asta e varianta soft si pacifista a creierului meu…

    Apreciat de 2 persoane

  11. ina02s zice:

    Indiferent pe cine injura, m-as speria de reactie. As cam lua-o la sanatoasa. 😀

    Apreciat de 1 persoană

  12. Ella zice:

    Probabil ca i-as intoarce spatele si as pleca …
    Multam Doamne ca in viata mea nu am trecut printr-o asa situatie!

    Apreciat de 1 persoană

  13. Drugwash zice:

    Cred că m-ai telepatizat un pic, fiindcă doar cu puţin timp înainte să găsesc notificarea şi să intru aici mi-a trecut prin minte complet spontan un fel de discuţie despre folosirea unui limbaj „de cartier” – ca să nu-i zic „de cazarmă” – într-o conversaţie, fie ea prin viu grai sau în virtual (pe blog, forum etc).

    S-a mai spus mai sus că reacţia depinde de diverşi factori de moment. În general, eu unul nu mă zburlesc atunci cînd aud asemenea limbaj fiindcă am crescut cu el, mi-e familiar, la fel ca şi situaţiile şi modurile în care e folosit. Cred că sînt capabil, în orice conjunctură, să disting nuanţele unei asemenea replici şi să mă pliez situaţiei de moment. De asemenea cunosc gradele frustrării şi sentimentul de impotenţă în faţa inevitabilului. Acord circumstanţe atenuante pe baza asta. Însă dacă după toate cele ajung la concluzia fermă că persoana în cauză e zărghită la bilă, atunci fie îmi continui drumul fie îi trag pumni în cap pînă cade lat(ă) – depinde dacă se potoleşte sau insistă. 😀

    Pentru mine, subiectul ăsta al limbajului „alternativ” e precum ţeapa dintr-o rană infectată, care n-o lasă să se vindece – nu-mi pot linişti mintea pînă ce lumea nu-i înţelege cu adevărat rostul. Extrem de puţină lume înţelege că a fost inventat din necesitate, nu din plictiseală, şi că are propriile merite şi momente în care trebuie folosit pentru a proiecta cît mai corect sentimentele, starea persoanei. Că e folosit uneori în mod abuziv e drept, însă odată ce învăţăm să-i înţelegem subtilităţile ajungem să ne dăm seama de alte dimensiuni, adiţionale, ale existenţei. Desigur, utilizarea „gratuită” a unui asemenea limbaj poate avea diverse motive – de la „fişa postului” pînă la deranjament mintal – şi atunci trebuie să fim foarte atenţi cu „interlocutorul”.

    Apreciat de 3 persoane

  14. tink3rbe11 zice:

    Depinde de formularea înjurăturii. Dacă e de genul „ai sa-mi…” păi nu am treabă…clar este problema lui(ei ) de orientare,organizare,etc. Dacă e de genul „să-ți…”.sau adresat mie in vreun alt care fel,păi cred că i-aș spune „du-te naibii „si eventual la final „cu plăcere și- altă dată nu mai cere.”
    Foarte posibil ca omul să fi înțeles, dedus,informat greșit și clar i s-au cam amestecat treburile.

    Apreciat de 1 persoană

  15. 1.persoana cu sindromul Tourette; 2.persoana sub influenta drogurilor; 3. persoana cu alte probleme de sanatate mintala.

    Apreciat de 3 persoane

  16. Dana zice:

    Omul e clar bolnav… Deci, treaba e clara. Te ferești.

    Apreciat de 1 persoană

  17. Mi-as zice că e ceva în neregulă și aș bate discret în retragere, să nu pun gaz pe foc. Astfel de lucruri nu se întâmplă decât în situații de excepție, cum a spus cineva mai sus.

    Apreciat de 1 persoană

    • Dar se întâmplă. 🙂
      Mulțumesc din suflet, apreciez mult, mult că ai răspuns!

      Apreciat de 1 persoană

      • Cum altfel, să iasă o concluzie la lumină! Mi-am amintit de o fază în care mergeam undeva. Părea că m-am rătăcit și am întrebat pe cineva: o luasem în sensul opus, bătusem calea cu piciorul, transpirasem care va să zică. Am mulțumit celui care m-a luminat, dar sunt destul de sigură că am tras și un f..-i , adică o înjurătură pe care o scap frecvent, fără prea mare relevanță. Nu știu ce a zis cel pe care l-am întrebat, dar nu părea afectat. Presupun că tonul contează. Un f..-i liniștit,aproape blazat sună altfel decât un f…-i nervos.

        Apreciat de 1 persoană

  18. Jo zice:

    Dacă spune întâi mulțumesc și apoi înjură, e clar! Suferă de sindromul Tourette. Eu ce să fac? Zâmbesc și plec mai departe, compătimindu-l.

    Apreciat de 2 persoane

  19. Drugwash zice:

    Am şi eu o întrebare, dacă vă înduraţi să mă băgaţi în seamă:
    cîţi dintre voi aţi întîlnit în viaţa reală, în România, un om cu Tourette?
    Fiindcă am senzaţia că totul e doar o impresie din filmele americane.
    Eu unul, în mai bine de cincizeci de ani de viaţă, n-am întîlnit niciunul.

    Apreciat de 2 persoane

    • Există mai mulți decât crezi, Dragoș

      Apreciat de 1 persoană

      • Drugwash zice:

        Cîţi ai întîlnit tu personal, pe stradă sau oriunde?

        Apreciază

        • Dragoș, câți oameni cipați ai întâlnit?
          Dar oameni fără mâini și picioare?
          Caută Andrei Ungureanu.
          Mulțumesc!

          Apreciază

          • Drugwash zice:

            Nu mi-ai răspuns la întrebare.

            Apreciază

            • Drugwash zice:

              Eu am întrebat primul, ar fi fost elegant s-o faci înainte de a contracara.

              Apreciază

            • Am făcut asta pentru că tu sugerezi că dacă eu nu am întâlnit, ei nu există.
              Nu există pentru că mulți stau ascunși tocmai pentru că există convingerile astea.

              Apreciază

            • Drugwash zice:

              Am întrebat pentru a primi confirmări (sau nu) de la toţi cei care pretind a cunoaşte semnele unui sindrom Tourette doar dintr-o vagă descriere. Şi am adăugat experienţa mea personală în domeniu, care e negativă. Atît.
              Răspunsul tău implică faptulcă nu ai întîlnit niciunul, ceea ce era suficient.
              Nu am zis/insinuat că nu există deloc</b, ci doar că părerea mea e că sînt cam foarte greu de găsit în România şi ca atare o replică de genul celei descrise de tine în articol ar avea puţine şanse să fie rezultatul unui asemenea personaj. Faptul că spui că stau ascunşi nu face altceva decît să-mi întărească convingerea. Ce zici, e logic ceea ce spun…?

              Apreciază

            • cele mai multe persoane cu sindromul Tourette sunt asistate. da, in Romania am intalnit copii. In Uk lucrez lucrez cu persoane care au probleme de sanatate mintala inclusiv Tourette.

              Apreciat de 1 persoană

            • Drugwash zice:

              Bun, mulţumesc pentru răspuns.
              Întrebare adiţională, dacă mi-este permis: cîţi dintre respectivii au şanse de a fi întîlniţi pe stradă în condiţiile descrise în articol?

              Apreciat de 1 persoană

            • sunt sanse foarte mari pentru faptul că unele persoane rămân sub supravegherea și îngrijirea familiei și nu intr-un sistem specializat.

              Apreciat de 2 persoane

            • Drugwash zice:

              Aha, am înţeles. Pot doar să sper să întîlnesc asemenea persoană pentru a putea avea o experienţă directă. Mulţumesc frumos!

              Apreciat de 1 persoană

            • Și eu mulțumesc!

              Apreciat de 1 persoană

            • sunt agresive doar verbal, pastreaza distanta totusi, ramai terifiat.

              Apreciază

            • Drugwash zice:

              Da, ştiu cum se manifestă persoanele respective cel puţin din filmările vizionate. Nu mă sperii de cîteva vorbe, pot analiza comportamentul dincolo de asta ca să evaluez gradul de pericol, dacă există. Ideea era că o experienţă directă şi personală e cea mai bună mărturie.
              Am un vechi amic care, mai ales dacă e puţin abţiguit, poate construi ad-hoc o scenă aparent violentă de care alţii care nu-l cunosc s-ar speria cumplit. Aşa că oarecum sînt obişnuit cu manifestările „deosebite”. Dar dincolo de asta tot oameni sînt, aşa că nu-mi fac probleme.

              Apreciat de 1 persoană

            • Cel puțin unu.
              Dragoș, tu vrei să mă convingi de ce anume? Dacă o singură persoană din țără are șansa asta e foarte valabil.

              Apreciază

            • Drugwash zice:

              E vorba doar de un calcul al probabilităţilor. 🙂

              Apreciază

            • Ok. Rămâne ca tine

              Apreciază

            • De ce sunt asistate? Toate necesită asta?

              Apreciază

            • dacă unele persoane cu afecțiuni mintale au nevoie de asistenta, da. mai ales cele agresiv fizic sau verbal. de cele mai multe ori familia se ofera sa le acorde asistenta pe langa tratamentul medical. Potecuta, e un cerc vicios.

              Apreciază

            • Eu întrebam dacă toate cazurile de Tourette necesită asistare. Știu că unele sunt foarte grave, altele mai puțin.

              Apreciază

            • in centrul de sanatate mintala unde lucrez au si alte afectiuni pe langa Tourette. au si o forma de anxietate, depresie, atac de panica, dar nu toate au nevoie de asistenta.

              Apreciază

            • Am înțeles! Îți mulțumesc mult!

              Apreciat de 1 persoană

            • Dar există posibilitatea să fie astfel de cazuri, da? Perfect. Asta am vrut.
              Și am cerut răspunsuri sincere. Tu l-ai dat. Și ceilalți la fel. Ai siguranța că ei nu știu care sunt simptomele? Nu. Vezi? E vorba de a crede un om, atât.
              Eu nu am afirmat nimic în postare. Deci nu contează deloc dacă am întâlnit sau nu un astfel de om.

              Apreciază

            • Drugwash zice:

              Aşadar întrebarea din articol să fie un fel de sondaj gen „cum ar reacţiona masele dacă le-am da drumul pe stradă Tourettiştilor”? Că altfel nu-i înţeleg motivaţia acelei întrebări.
              Şi da, cumva am bănuiala că, deşi unii se laudă a şti despre sindrom, cînd ar fi puşi faţă în faţă cu asemenea persoană s-ar comporta foarte diferit de ceea ce au spus aici. Sau poate sînt eu prea paranoic…?

              Apreciază

            • Ok, perfect. Era simplu, Dragoș.
              Nu era nevoie să încerci să îmi demontezi postarea, mai ales că e fără miză, cum am spus.
              Și nu, nu cum ar reacționa dacă. Cum se judecă foarte ușor un om. Atât.

              Apreciază

            • Drugwash zice:

              Ecuaţiile cu prea multe necunoscute nu se bucură de aprecierea tuturor. 😉
              Cînd mi se pune o întrebare îmi place să ştiu exact cadrul în care se desfăşoară acţiunea, altfel nu pot da un răspuns satisfăcător (cel puţin pentru mine).
              Dacă ar fi, să zicem, 20% din oameni cu Tourette atunci da, majoritatea dintre noi i-am recunoaşte fiindcă s-ar crea reţeaua informaţională care să ne pună în gardă. Dar dacă sînt doar unul-doi într-un judeţ, a cere să fie indentificaţi şi trataţi corect de fiecare dată e cam prea mult, zic eu. Întotdeauna majoritatea dictează (exceptînd alegerile politice!), aşa că e logic ca oamenii să considere „din oficiu” că e nebun/beat/drogat/etc fiindcă aceea e sfera majorităţii.

              Apreciază

            • Of, măi Dragoș. Dar acum sincer, ca între prieteni, știi tu ce am vrut eu cu postarea asta? Serios. Ești tu sigur că am vrut să judec sau să cer să fie tratați cumva? Te asigur că nu. Chiar nu. Din contră.
              Vrei, te rog, să ne oprim acum aici? Aș vrea să mai primesc răspunsuri și dacă spun ce am vrut e gata cu tot.
              Și dacă știi contextul, e degeaba. De aia am și scris numai atât. Dacă îți spuneam că vine o persoană bolvană, toți ar fi fost corecți. Ei, uite că am vrut reacții la cald, sincere.
              Să încercăm să ne și jucăm câteodată. Sau să îi credem pe cei care se joacă nebuni sau nepotriviți cu vremurile și să-i dăm naibii, dacă vrei. Dar să nu le demontăm jocul cu atâta ușurință….

              Apreciază

            • Drugwash zice:

              Cînd oferi informaţii incomplete primeşti răspunsuri incomplete… sau eronate. Chestie de matematică, nu de altceva. De-aia tot insist eu mereu ca un tembel ce sînt să primesc toate informaţiile posibile: ca să pot oferi răspunsul cel mai corect cu putinţă. Tu ai zis singură „ce uşor judecăm un om”. Păi normal, judecăm după cantitatea şi calitatea informaţiilor pe care le primim, de la el şi din context. Dacă mă înjură de mamă din senin îi iau şi eu neamul la scărmănat; dacă spune de la început că are o problemă medicală atunci ştiu să elimin din interacţiune elementele „delicate” şi să mă axez pe esenţă.
              Sau tu ai vrea ca întotdeauna să merg pe milă şi compasiune sub prezumţia vreunei afecţiuni chiar şi cînd vine ăla cu cuţitul plin de sînge înspre mine? Poate doar repetă o scenă de teatru, dragul de el… 🙄

              Apreciază

            • TOCMAI asta era ideea. Te rog eu, înțelege! Serios, nu se putea așa de la început? Îl înjuri înapoi, că nu ai de unde să știi dacă are ceva sau nu. Asta era ideea, puteai spune de la început. Ce rost ar mai avea să spun contextul dacă tocmai asta se întâmplă în realitate: nu ai cum să știi.
              Vezi? „Sau tu ai vrea să…” Nu am zis ce vreau. Am zis că vreau răspunsuri sincere și v-am rugat, dacă vreți, să le dați. De unde știi ce am vrut? De ce tragi așa repede concluzii? Te asigur că nu asta am vrut, din contră! Ce rău am făcut cu asta?

              Apreciază

            • Drugwash zice:

              Ia derulează la primul meu răspuns să vezi ce-am zis. Nu că-l înjur înapoi, ci că analizez să văd dacă e cazul s-o fac sau nu. Adineauri am folosit o scurtătură.
              Gata, mă duc să caut un film cu Tourette, să mă relaxez – îmi plac la nebunie înjurăturile. 😀

              Apreciază

            • Păi știu. Că ăla primul a fost perfect. Chiar nu știu de ce a fost nevoie să insistăm. Am scris doar în postare că detaliile nu sunt. Că nu există nici în realitate în secundele alea, primele.
              Dar na, mă rog, aia e.

              Apreciază

            • Drugwash zice:

              Cînd ai de-a face cu perfecţioniştii trebuie să-ţi asumi că nu scapi cu chestii vagi. 😉

              Apreciază

            • Aș vrea eu să-i văd pe profesioniști în acțiune…

              Apreciază

            • Drugwash zice:

              profesionişti != perfecţionişti
              (hint: semnul != înseamnă different than 🙂 )

              Apreciază

            • Te rog doar să nu-mi pui și link spre definiții din dex

              Apreciază

            • Drugwash zice:

              Bine că ai zis, tocmai mă gîndeam c-ar fi bine să… 😛

              Apreciază

            • E bine că știu că glumești. M-aș fi supărat rău altfel. Nu că ar fi contat, dar zic.

              Apreciază

            • Drugwash zice:

              Am înţeles: fără Dex. 😀

              Apreciază

            • Știu diferența și fără ajutor.

              Apreciază

            • Drugwash zice:

              Mă gîndeam că ai tastat greşit din inerţie sau neatenţie şi altcineva ar fi rămas nedumerit de diferenţă. Se pare că am înţeles eu greşit intenţia. Mea culpa.

              Apreciază

            • Toți cei care vin aici știu diferența, sunt sigură de asta! 😉

              Apreciază

            • Drugwash zice:

              Nu de diferenţa dintre cuvinte era vorba ci de legătura dintre replici… sau lipsa ei aparentă. Eu pomenisem de perfecţionişti şi tu ai zis de profesionişti. Personal n-am văzut legătura şi m-am gîndit c-a fost o scăpare, atîta tot. Globul meu de cristal e la service pentru verificarea anuală. 😛

              Apreciază

            • Ah, gata, e lămurit. Am priceput acum ce ai zis 🙂

              Apreciat de 1 persoană

            • Drugwash zice:

              Pfiu, mă trecuseră toate apele. 😀

              Apreciat de 1 persoană

            • Potecuta, nu este exclus nici faptul ca persoana era sub influenta drogurilor. cel mai mult ma doare ca exista si acest fenomen si ca si noi devenim victime. ma doare si faptul ca mai presus de orice si ei sunt oameni. nu poti arata cu degetul, nu poti condamna. e cumplit.

              Apreciază

            • Evident! Doamne, atât de pașnică și omenoasă era intenția mea de a spune ce doar bănuiam și voi mi-ați confirmat…
              Dar acum nu mai am curaj să scriu. Cred că va rămâne așa. Nu mai am deloc entuziasm.
              Mulțumesc frumos, draga mea! Ești o scumpă!

              Apreciat de 1 persoană

            • Tu esti o scumpa, draga mea Potecuta! multumim pentru articol! eu am mizat pe sanatatea mintala. te pup, pupic!

              Apreciază

            • Mulțumesc din suflet!

              Apreciat de 1 persoană

    • sticri zice:

      Salut Dragos!
      Am vazut unul singur la TV la o emisiune umorristica, practic facea haz de propriul necaz…

      Apreciat de 2 persoane

      • Drugwash zice:

        La teveu nu se pune, oricine poate „juca teatru”. Vorbesc la modul cum se sugerează în articol: pe stradă, faţă în faţă sau undeva într-o comunitate, ceva, unde să se poată confirma afecţiunea respectivă.

        Îmi permit să-ţi sugerez să cauţi pe net (era pe iutub cîndva) filmarea unui demo al proiectului NEON de la Samsung. Odată ce înţelegi cum o găleată de unu şi zero se poate transforma într-un om virtual care din spatele ecranului poate spune absolut orice şi nu poate fi tras la răspundere fiindcă el, practic, nu există, poate înţelegi şi direcţia în care merge lumea asta. 😉

        Apreciat de 1 persoană

        • sticri zice:

          Numele lui era Andrei Ungureanu si poti cauta pe yt prestatia lui la iUmor. Tipul chiar avea aceasta boala.

          Directia in care merge lumea asta nu are legatura cu galeata de 1 si 0 ci deocamdata se indreapta in directia unde este manipulata/mintita.

          Daca tu crezi ca oamenii din spatele ecranelor pot spune orice, oricand, oricum, etc. fara ca sa fie trasi la raspundere sau macar urmariti, eu cred ca te inseli.

          Referitor la ceea ce spune Samsung cu Neon, acea tehnologie exista deja si in China sunt retele experimentale 6G, atentie 6G, unde sunt testate noile tehnologii. Au lansat si sateliti 6G (tot experimentali) care sunt folositi in aceasta tehnologie. Prin 6G (sau samsung Neon) poti practic sa stai in spatele unui PC dar in acelasi timp sa te proiectezi virtual intr-o sedinta online in New York, peste o ora in Londra samd. Transferul de date e foarte mare iar tehnologia iti permite ca practic tu sa stai la o sedinta ca si cum ai exista fizic acolo, fara intarzieri in comuinicatii. 5G e mic copil pe langa ceea ce poate oferi 6G….
          Ma opresc pt ca ma cearta Potecuta, suntem pe langa subiect… 😊

          Apreciat de 3 persoane

          • Drugwash zice:

            De fapt proiectul NEON se referă la altceva. Copierea iniţială – eventual – a unor persoane reale pentru a le folosi aspectul fizic şi vocea, însă mai departe e acea inteligenţă artificială care odată ce a învăţat vocea, gesturile, ticurile etc. le poate folosi în mod independent, după un scenariu implementat de terţi. Şi pericolul în asta e că toţi telespectatorii vor crede că persoana respectivă a fost responsabilă pentru ce a spus şi făcut, fără să aibă nici cea mai mică idee că a fost doar un avatar virtual. Gîndeşte-te la implicaţii, să zicem, dacă cei ce au tehnologia la îndemînă vor face un avatar al lui Putin care să latre sus şi tare pe toate posturile teve şi pe Internet că declară război americii şi chinei şi lumii întregi, în timp ce realul Putin face baie în cadă jucîndu-se cu răţuşca de cauciuc.

            Apreciat de 1 persoană

            • sticri zice:

              Daca ai jucat recent jocuri pe PC sau te-ai uitat la filme SF de la Hollywood o sa vezi ca aceasta tehnologie e larg folosita. Se imbraca un actor intr-un costum care contine mii de luminite led si e pus intr-o camera semiobscura unde e pus sa mearga, sa alerge, sa sara, sa cada, etc. Miscarile ledurilor sunt inregistrate individual printr-un sistem de camere pozitionate in toata acea camera care dupa ce sunt compilate iti rezulta miscarea acelor leduri in spatiu. Acea miscare iti genereaza o functie/ecuatie matematica pe care o poti imbraca ci texturi (haine, culori, etc) si astfel creezi un personaj intr-un joc care are miscarile unui actor celebru.
              Exact acele ecuatii le poti folosi pt a-l pune sa faca ce zice NEON. Tehnologia e exact aia si se refera la ceva fabricat/gandit in trecut si prezentat acum. Ceea ce ti-am spus eu pein 6G e next level, adica tu faci acum ceva si acum se transmite oriunde in lume, aproape instantaneu. Adica tu printr-o holograma poti tine un dialog cu o persoana reala oriunde in lume, in timp real.
              Daca vrei intru in detalii dar ne bate Potecuta.😊
              PS: Chestiunea cu Putin, chiar daca e posibila dpdv tehnologic, are priza doar la celebrii telespectatori de la A3 deoarece armatele lumii actioneaza dupa alte principii si informatii.

              Apreciază

            • Drugwash zice:

              Ştiu cum se obţin efectele din jocuri, iar NEON e altceva.

              Apreciat de 1 persoană

            • sticri zice:

              Stiu ce e NEON, creezi o persoana virtuala pe baza uneia reale pe care practic o copiezi.
              In China au prezentator de stiri care face asta…

              Apreciază

            • Drugwash zice:

              Da, prezentator de… ce oare? Asta era ideea. Cine „se uită în gura lui”? Poate spune orice, pe cine tragi la răspundere? De fapt… ăştia artificiali au fost desenaţi să poarte botniţe, oare? Dar pe criminalii din guWern(er) să-i crezi, cînd mestecă vorbe cu botniţa pusă? Le poţi citi pe buze? Dacă ei zic ceva şi de partea cealaltă a ecranului se aude altceva? Sau dacă şi ei sînt virtuali şi botniţa maschează imperfecţiunile softului?

              Apreciază

            • sticri zice:

              Pai arunca TV pe fereastra si astfel scapi de problema acestei noi tehnologii NEON..😜😜,fara TV, fara politica, etc …. mergem la Vama Veche mancam hamsii si dormim pe plaja..😂😂😂😂

              Apreciat de 1 persoană

            • Drugwash zice:

              Fii pe pace, am renunţat la mijloacele de dezinformare în masă de ani buni. 😉

              Nu mai pomeni de hamsii că ne strînge gazda de gît pe amîndoi… şi nu de bucurie ci de poftă. 😆 Cît despre Vamă… am pierdut trenu’, sînt prea bătrîn pentru aventuri tinereşti. Nici acordurile pe chitară nu mi le mai amintesc. Ar fi fost frumos.

              Apreciat de 1 persoană

            • sticri zice:

              Eeee, lasa ca si mie-mi lasa gura apa cand ma gandesc la mancarurile din Ardeal, macar asa putin sa-i fac si eu pofta…😂😂😂😂😂, hamsii, guvizi, acum e sezonul stavrizilor de Marea Neagra….😊
              Pai daca esti mai „putin tanar” acum ce o sa faci? O sa mergi in fiecare an la Olanesti? Da-o naiba de treaba, iti mai clatesti ochii in Vama Veche, si daca te plictisesti, mergi 20 km mai la sud in Bulgaria sunt niste pescarii si restaurante….oauuu, au meniurile in lb rom. si sunt mai ieftine produsele ca la noi.

              Apreciat de 1 persoană

            • Drugwash zice:

              Vrei să ştii realitatea crudă? Mai am vreo 500-600 RON în buzunar pe viaţă. Ceea ce înseamnă că o să fie foarte scurtă. Nu tu salariu, nu tu pensie, nu tu nimic. Aşa că… vama pe care o s-o plătesc cît de curînd – ştim noi cui – va fi… ortu’. 😉

              Apreciat de 1 persoană

            • sticri zice:

              Nu se poate asa, e chiar tragic sa fie realitate

              Apreciat de 1 persoană

            • Drugwash zice:

              Din păcate chiar este realitatea. Nu c-ar fi prima oară, dar pe atunci aveam „plasa de siguranţă”. Acum nu mai e, s-a destrămat. C’est la fuckin’ vie. Oricum nu mă vedeam existînd în peisajul futuristic al celei de-a patra revoluţii industriale – după planurile lui Klaus Schwab şi ale acoliţilor NWO.

              Apreciat de 1 persoană

            • sticri zice:

              NWO nu o sa se intample asa cum vrea KS, pb lor e ca nu se inteleg intre ei.

              Apreciat de 1 persoană

            • Drugwash zice:

              N-am idee, nu deţin informaţii din interior. Dar oricum ar fi, ce s-a pornit nu se mai opreşte şi nu-mi sună a fi de bine pe viitor. Prefer să privesc viitorul de sus… dacă nu cumva o să ajung la frate-meu la cazane. Alea cu smoală, evident. 😆

              Apreciat de 1 persoană

            • sticri zice:

              Dar ce are daca-l vezi de aici ?

              Apreciat de 1 persoană

            • Drugwash zice:

              E mai bună o vedere de ansamblu. Şi apoi acolo o să pot rîde în hohote pînă leşin, că nu mă mai pune nimeni sub ghilotină pentru incorectitudine politică. 🙂

              Apreciat de 1 persoană

            • sticri zice:

              Te vad ca fiind trezit si intelegand realitatea din spatele realitatii, asa ca stai aici si fa-ti treaba, mai ales ca in partea cealalta n-ai nimic de facut…..

              Apreciat de 1 persoană

            • Drugwash zice:

              Îmi fac eu de treabă şi acolo, n-ai grijă. Sînt defect, nu pot sta degeaba, aşa am fost de cînd mă ştiu.

              Apropo de asta, cine a văzut mini-seria Good omens? Bate tangent la discuţia curentă.

              Apreciază

            • sticri zice:

              Nu am vizionat, cu exceptia unor documentare, rar ma uit la filme iar la seriale deloc.

              Apreciat de 1 persoană

            • Drugwash zice:

              Dintre documentare îţi recomand seria Ancient aliens, are 15 sezoane din care s-ar putea să ieşi mult mai înţelept.
              Good omens e o chestie nouă de la BBC care intrigă şi amuză în timp ce din cînd în cînd pune pe gînduri.
              Nici eu nu mă uit la orice – prefer sci-fi, dar unele tind să dea atît de mult în realitate încît ajung să pară documentare. Pînă şi desenele animate fac asta uneori, spre exemplu Bobby the hedgehog (2016) pare o versiune animată a plandemiei curente.

              Apreciat de 1 persoană

            • sticri zice:

              Mcy. Iti recomand Soul din 2020. E o animatie, dar e mainmult decat atat.

              Apreciat de 1 persoană

            • Drugwash zice:

              Văzut deja, mulţam. 🙂

              Apreciat de 1 persoană

            • Dragoș, nu insist, nu dau cu parul. Dar te rog, dacă e ceva, cumva, să știi că suntem pe aici. Suntem noi tra la la, dar nu chiar degeaba.
              Atât am vrut să zic. Și nu mai insist, ai priceput.

              Apreciat de 2 persoane

            • Drugwash zice:

              Am priceput şi îţi mulţumesc. Totul se va desfăşura aşa cum a fost plănuit de către Univers. Vom vedea.

              Apreciat de 2 persoane

            • sticri zice:

              Nu. Asta e o „metafora new age”. Realitatea aici ne-o facem noi, nu universul, e adevarat ca si universul spunencate ceva dar liberul arbitru e la tine, nu la.univers.

              Apreciat de 1 persoană

            • Drugwash zice:

              Pff, de-aia alerga ăla de nebun cu fluieru-n gură în juru’ meu? Cine-a eliberat arbitrii, băi frate, să ne zăpăcească de creier? 😛

              Apreciat de 1 persoană

            • sticri zice:

              Cauta-l pe acel arbitru nebun care e liber, s-ar putea sa-ti foloseasca, nu degeaba fugea dupa tine cu fluierul, el tipa la tine ca sa-l vezi…😊

              Apreciat de 1 persoană

            • Drugwash zice:

              Bietu’ nu fugea după mine, fugea de mine, c-am zis că dacă-l prind îl bat numa-n gură ca pe coasă. 😆

              N-avem loc şi timp acum de o discuţie prelungită şi serioasă pe tema liberului arbitru, dar sînt destul de treaz chiar şi după un litru de vin (întîmplător, altfel prefer ţuica ori pălinca) ca să afirm cu tărie că nu există cu adevărat un liber arbitru pentru poporul „de rînd” ci doar mici opţiuni fără importanţă permise de către stăpîni – restul sînt iluzii.

              Apreciat de 1 persoană

            • sticri zice:

              Noi suntem cei care le-am.dat puterea noastra, noi mergem la vot, noi platim impozite, noi ne certam pe ideologii politice si religii, etc…..iar ei stau in spate si rad de noi.
              Deci? Cand ne luam.puterea inapoi? Tine de acel liber arbitru sa facem multe…

              Apreciat de 1 persoană

            • Drugwash zice:

              Parcă ceva de gen spunea şi Étienne de La Boétie:

              Dă clic pentru a accesa Politics%20of%20Obedience.pdf

              Dar cu cine, cu obedienţii îmbotniţaţi care se aşează tremurînd de teroare seară de seară în faţa ecranului de cum aud jingle-ul de Telejurnal? Pff!

              Apreciat de 1 persoană

            • Drugwash zice:

              Poor, wretched, and stupid peoples, nations determined on your own misfortune and blind to your own good! You let yourselves be deprived before your own eyes of the best part of your revenues; your fields are plundered, your homes robbed, your family heirlooms taken away. You live in such a way that you cannot claim a single thing as your own; and it would seem 47that you consider yourselves lucky to be loaned your property, your families, and your very lives. All this havoc, this misfortune, this ruin, descends upon you not from alien foes, but from the one enemy whom you yourselves render as powerful as he is, for whom you go bravely to war, for whose greatness you do not refuse to offer your own bodies unto death. He who thus domineers over you has only two eyes, only two hands, only one body, no more than is possessed by the least man among the infinite numbers dwelling in your cities; he has indeed nothing more than the power that you confer upon him to destroy you. Where has he acquired enough eyes to spy upon you, if you do not provide them yourselves? How can he have so many arms to beat you with, if he does not borrow them from you? The feet that trample down your cities, where does he get them if they are not your own? How does he have any power over you except through you? How would he dare assail you if he had no cooperation from you? What could he do to you if you yourselves did not connive with the thief who plunders you, if you were not accomplices of the murderer who kills you, if you were not traitors to yourselves? You sow your crops in order that he may ravage them, you install and furnish your homes to give him goods to pillage; you rear your daughters that he may gratify his lust; you bring up your children in order that he may confer upon them the greatest privilege he knows–to be led into his battles, to be delivered to butchery, to be made the servants of his greed and the instruments of his vengeance; you yield your bodies unto hard labor in order that he may indulge in his delights and wallow in his filthy pleasures; you weaken yourselves in order to make him the stronger and the mightier to hold you in check. From all these indignities, such as the very beasts of the field would not endure, you can deliver yourselves if you try, not by taking action, but merely by willing to be free. Resolve to serve no more, and you are at once freed. I do not ask that you place hands upon the tyrant to topple him over, but 48simply that you support him no longer; then you will behold him, like a great Colossus whose pedestal has been pulled away, fall of his own weight and break into pieces.

              Apreciat de 1 persoană

            • Drugwash zice:

              (am uitat să şterg numerele paginilor, 47 şi 48)

              Apreciat de 1 persoană

            • Biiineee, Sticri!
              Fii atent: carne la garniță, cu mămăliguță și brânză de burduf, cu niște varză murată… vrei răzbel? Hai la răzbel!
              Așa ceva! Lovești fără milă în mine! 😛 😀

              Apreciat de 1 persoană

            • sticri zice:

              Oauuuu, o sa ma ingras si asa nu-s foarte „plapand”…
              Dar la ceva „digestiv” care e dublurafinat si de culoare galbuie, nu faci reclama? 😂😂

              Apreciat de 1 persoană

            • Nu mă pricep deloc la aia. Dar să fie de pere. Sau de prună? Care e mai bună? Spune tu și eu o promovez 😀

              Apreciat de 2 persoane

            • sticri zice:

              Tu crezi ca eu le stiu, mie-mi plac dulciurile dar la o mancare mai grasa merge un paharel cu ceva

              Apreciază

            • Am ceva, dar nu știu calitatea, stă în cămară nedesfăcută.

              Apreciat de 1 persoană

            • No, fix ce am zis! Da, la hamsii nu mai glumesc, pe amândoi vă pun la colț! 😀 😀

              Apreciat de 2 persoane

            • Drugwash zice:

              Io ştiam. El a zis! Pune-l pe el la colţ, în genunchi pe coji de nuci! 😆

              Apreciat de 1 persoană

            • Apreciez că ai vrut să îl oprești!
              Chestia e că și el știa și tot a dat-o. Nu am nuci, dau și eu cu ce pot: sărmăluțe cu mămăliguță. Ciorbă cu afumătură.
              Sticri, mai zic? Facem pace? 😀

              Apreciat de 2 persoane

            • Drugwash zice:

              Da’ cu mine ce-ai, acuma…? Adică io n-am voie să pohtesc? Uaaaaa….! 😛 😀

              Apreciat de 1 persoană

            • Of! Ba da. Nu am vrut să ricoșeze așa! :oops;

              Apreciat de 2 persoane

            • Drugwash zice:

              Eh, acu’ aia e. Noroc că mai era ceva fasole pe fundu’ conservei, cu juma’ de ceapă a fost mai bună decît icrele negre din imaginaţie. 😀

              Apreciat de 1 persoană

            • Da. Și salata mea a fost mai bună decât hamsiile pe care nu le am. 😀

              Apreciat de 2 persoane

            • Drugwash zice:

              Ei, vezi că ştii!? 😀

              Apreciat de 1 persoană

            • sticri zice:

              Acum am si eu pofta de hamsii…😂😂😂😂

              Apreciază

            • Așa-ți trebuie! Karma nu doarme! 😀

              Apreciat de 1 persoană

            • sticri zice:

              Eu o sa ard Karma asta repede…😂😂😂😂

              Apreciază

            • Hai, hai! Am tăcut până acum, v-am lăsat să vorbiți, nu m-am băgat, dar până la hamsii! Aici se termină cu gluma și rupem prietenia dacă mâncați fără mine! Vă dau block! Păi ce facem aci?

              Apreciat de 2 persoane

            • sticri zice:

              Iti aducem si tie.

              Apreciază

    • Ella zice:

      Na ca acum intru si eu in discutie 🙄, dar se pare ca Dragos este un fel de Toma … LOL
      Stimate domn, daca ai fi dat o cautare pe google te-ar fi lamurit ca numarul bolnavilor este greu de estimat, intrucat persoanele care prezinta ticuri usoare nu sunt constienti de existenta bolii. Deci dacaacea persoana din descrierea Potecutei înjura, putea face din categoria „usoara” care nu este asistat si nici macar bagat in seama de doctori!

      Apreciat de 2 persoane

      • Drugwash zice:

        Sigur Ella, ai perfectă dreptate în ceea ce spui. De fapt, de ceva vreme cred că nu mai există un om complet normal şi sănătos pe Pămînt, dacă ar fi să fie toţi luaţi la purecat după cele mai noi canoane ale aşa-zisei medicini moderne. După cum spunea cîntecul: „toţi sîntem puţin luaţi”. 🙂 Spre exemplu eu probabil sufăr de o formă de ADD, motiv pentru care ploaia – nu cea „care va veni” conform unui alt cîntec ci cea care ropoteşte pe acoperiş încă de azi-noapte – mă împiedică să formulez un răspuns complet şi coerent la observaţia ta – pertinentă, de altfel – de mai sus. Asta şi faptul că aş dori s-o las pe gazda noastră să explice într-un articol viitor intenţia celui de faţă şi poate, dacă are timp şi chef, să dezbatem atunci pe larg de ce apar nedumeriri şi nelămuriri în condiţiile lipsei de informaţii combinate cu cele mai bune intenţii.
        Aşadar, pînă atunci îţi mulţumesc pentru intenţia onorabilă şi îţi doresc o săptămînă plăcută în continuare. 🙂

        Apreciat de 1 persoană

  20. Florin zice:

    Eu sunt foarte greu abordabil. Nu cred că ar veni la mine să mă întrebe ceva, doar țigăncile “mă simt” și mă “atacă” uneori. De altfel, de cele mai multe ori, ignor abordarea unui străin.

    Apreciat de 1 persoană

  21. Adriana zice:

    Nu ma opresc sa vorbesc cu oricine. Doar daca este vorba de o persoana in etate si il vad dezorientat. Daca in timp ce ii explic incepe sa vorbeasca urat as face in asa fel incat sa dispar.

    Apreciat de 1 persoană

  22. Madi zice:

    Interesantă provocare :)) Cred că aș rămâne un pic perplexa si, din instinct de conservare, n-as zice nimic, m-as indeparta. In timpul asta in minte mi-as face scenarii ale unor replici curajoase si moraliste pe care as fi putut sa le dau. Daca e o persoană tânără si prezentabila, cred ca m-as gandi ca a pierdut un pariu. Altfel, as suspecta o tulburare mentală.

    Apreciază

  23. genovevadans zice:

    😀 Depinde de institutie. Daca injuratura e in asentimentul meu vizavi de aceasta, ii zic sa mai recite una si pentru mine. Asta, in cazul in care eu ma aflu intr-o zi deschisa spre socializare. In caz contrar, ridic din umeri a nestiinta, si-mi vad mai departe de nemurirea sufletului. 😀 Sper ca ti-am raspuns pe plac!
    Adevarul este ca uneori si din pacate, unele institutii si birocratii chiar ca dau tulburari de comportament.

    Apreciat de 1 persoană

  24. Camelia zice:

    Din politete i-as raspunde.Iar daca injuratura mi-ar fi adresata mie sau doar ar injura el situatia in sine sau mai stiu eu de ce,mi-as vedea de drum. Nu-mi place sa intru in conflicte mai ales cu oamenii necunoscuti.

    Apreciat de 1 persoană

  25. Camelia zice:

    Aaaaaaaa……….uitasem.Daca mi-i se pare cat de cat dubios imediat as pune mana pe telefon si as suna pe cineva.Defapt si chiar daca nu ar fi dubios tot as suna.

    Apreciază

  26. Iosif zice:

    Într-o lume decadenta, debusolata, dezechilibrata, lipsita de repere în care psihicul uman este bombardat cu radiatii otravitoare, nimic nu este de mirare, iar într-un astfel de context în primul rând as cântari bine persoana, as scana-o si în acelasi moment m-as identifica cu ea, as coborâ pe acelasi nivel cu ea, si m-as apar sau contraataca utilizând armamentul energiei libere al Cuvântului AAAE din dotare…” Nu te lasa biruit de rau ci biruieste raul prin bine.”
    O seara relaxanta, minunata, binecuvântata, draga Potecuta !

    Apreciat de 2 persoane

  27. adrianport zice:

    N-as avea aceeasi reactie mereu. Ar depinde de omul care o face, de felul in care o face, de cat de tare ma surprinde pe piciorul gresit. Ar varia intre nimic – un spate intors si-o vorba de duh in gand sau poate nici macar atat – si o reactie violenta pe care ulterior as regreta-o.
    Dar observ intre timp ca nu asta e varianta cea mai naspa, ci posibilitatea ca omul respectiv sa nu te injure din prima dar nici sa nu mai scapi de el.

    Apreciat de 1 persoană

    • Îţi mulţumesc mult, Adrian!
      Sunt multe variante, sunt multe posibile situaţii. Eu am în cap una singură şi am vrut să văd câţi dintre noi ar putea-o avea. Dacă reuşesc, vă scriu ce am vrut să-mi clarific. Am vrut să-mi dovedesc mie că-s om, cumva 🙂

      Apreciază

  28. Diana zice:

    Am citit intr-un comentariu al tau despre „Multumesc, s-o su.i”. La de-astea „cu_carne” am replica „instant” in functie de sexul persoanei: „ai vrea tu”, daca-i mascul; „da’ tu nu poti?” daca-i femela. Cred, totusi, ca de-ar fi cu multumesc in fatza as face ochii mari si mi-ar veni replica pe limba mai tarziu (poate cand nici nu mai e langa mine persoana).
    Intre persoanele pe care le stiu am intrebat doar trei. X a zis ca se scuza in functie de intrebare si-si vede de drum (nu sta la discutii, de regula). Daca totusi te injura? am insistat. Tot si-ar vedea de drum, grabind pasul. Y a zis ca ar ramane perplexa. Z a zis ca ar injura inapoi.

    Apreciat de 1 persoană

    • Să ştii că nu întâmplător am spus aia cu mulţumesc 😉
      Diana dragă, îţi mulţumesc din toată inima că mi-ai răspuns şi că ai şi întrebat în jur! Eşti o scumpă şi o dulce!
      Şi am reţinut replicile tale 😀
      Să si o zi frumoasă!

      Apreciat de 1 persoană

  29. silviubogan zice:

    Eu cred că mi-aș spune ceva asemănător cu asta:

    „Vai, ce urât vorbește Omul ăla.
    Asta-i țara în care trăim.
    Iar oi fi greșit cu ceva în comportare și vorbire?”

    Încerc să ignor dar macin necazul.
    Mă frământă că și eu înjur uneori.
    Și eu am auzit în școală tineri făcând asta.
    Cred că sunt tineri care s-au săturat, în special de vorbit, și se simt neînțeleși și poate nu știu să-și exprime clar problemele.

    Apreciat de 1 persoană

  30. Nu aș răspunde, dar aș încerca să înțeleg din înfățișarea lui dacă are probleme psihice sau e drogat.

    Apreciat de 1 persoană

  31. Marina Costa zice:

    Mi s-a mai intamplat. Ignor. Ma fac ca n-aud. Iarta-l, Doamne, ca nu stie ce face. Atata poate. Unii sunt bolnavi psihic. Exista si coprolalie, exista si… Mai era o chestie, un sindrom, dar am uitat cum se cheama. Ah, parca Tourette.

    Am avut, in doua institutii diferite, doua colege care cred ca aveau asa ceva, dar nu se stia. Fete cu facultate, amandoua. Cand vorbeau cu sefii sau in grup international, reuseau sa se abtina, dar nu puteau prea mult. Intre colegi sau cu sefii directi, se exprimau direct, erau cu toate cele in gura la fiecare 10 minute. Dar, altfel bune profesional, nimic de reprosat, asa ca le era tolerat vocabularul.

    Apreciază

  32. Ana G. zice:

    Aș crede că înjurătura se adresează cuiva care nu e prezent, dar i-a dat indicații greșite. Aș rămâne cu gura căscată la așa reacție.

    Apreciază

  33. depinde de stare:
    1. Raman cu gura cascata, imi cer scuze si plec
    2. II zic ca e nesimtit si il rog sa plece sau plec

    Apreciază

  34. Florina zice:

    Adevărul e că tu ai oferit prea puține detalii că situația diferă de la caz la caz: unde e zona, e noapte sau zi, mimica celui care înjură, o face zâmbind și doar pentru el, o face vădit agresiv, iar privirea e de vultur turbat etc…

    Apreciază

    • Florina, aşa cum am scris, dacă ştii contextul, nu mai contează răspunsul. Ştiu răspunsul în cazul ăsta şi nu mă ajută la nimic. Ideea pe care vreau eu să mi-o conturez depinde de reacţia la cald când nu ştii nimic şi nu ai timp să studiezi prea mult omul.
      Am dat detalii: pe stradă, în Mall.
      Dacă voi apuca să scriu postarea, vei înţelege. Acum v-am rugat doar să fiţi sinceri. Că aşa, „după război”, ştiu ce-am spune toţi 😉

      Apreciază

  35. Cri zice:

    În astfel de situații, Potecuță, subconștientul preia comanda, aș putea spune, și aici, depinde de cine îți amintește omul acela, sau de experiența de viață proprie. Eu nu m-aș speria și nici nu aș lua-o personal, fiindcă am avut un coleg ce reacționa exact așa: un mulțumesc plus înjurat (situația în sine) și el era un om bun, inteligent, însă așa vorbea.., de l-a chemat și învățătoarea fiului său la școală, fiindcă băiețelul se exprima tot ca tatăl lui. 😀 Biata învățătoare era șocată! Nu-ți mai povestesc înainte, că e mult de scris. 😘

    Apreciază

    • Ups! Da, săraca învăţătoare! 😀
      Sigur, Cri, reacţiile diferă de la caz la caz. Tocmai de aia v-am întrebat, să îmi spuneţi fiecare-n parte. Şi iar e evident, depinde de situaţie. Dar ce vreau eu nu are „situaţie”. Pentru că una e să ştim, alta e să nu. Şi-n cazurile astea nu ştim nimic despre acel om 🙂
      Îţi mulţumesc mult! Te pup!

      Apreciat de 1 persoană

  36. Nu caut lămuriri. Îi urez o zi bună și îmi văd de drum. Ce ar mai fi de spus?

    Apreciază

  37. Daniel zice:

    Să știi că lucrul ăsta se întâmplă destul de des prin București. Când ajung prin centru sau prin zonele aglomerate se întâmplă să dau de oameni care au nevoie de indicații și care îmi cer, tocmai mie, ajutorul. Le explic ce și cum, îi întreb dacă au înțeles, le mai explic încă o dată, dar mai pe scurt, iar dacă este să fie cu înjurături la final nu fac altceva decât să spun „succes” și plec mai departe. De câțiva ani de când am ajuns în București am învățat că nu merită niciodată să te iei în gură cu absolut nimeni. Cu necunoscuți, cu prieteni, cu colegi de muncă, cu polițiști, cu persoane iritate din cine știe ce motive, cu nimeni. Îmi fac mie viața mai simplă când trec cu vederea o mulțime de lucruri și nu pun la suflet.

    Apreciază

  38. Prima și prima dată, m-am gândit la sindromul Tourette. N-o fi vinovată săraca persoană dacă reacționează așa, dar să fiu față în față, drept să-ți spun, nu știu cum aș reacțiiona. Cred că mai întâi aș rămâne perplexă, iar mai apoi… în funcție de starea de moment, ori aș rupe-o la fugă ori… 😀

    Apreciază

  39. condeiblog zice:

    De obicei la tine citesc și comentariile, toate, că-mi plac foarte mult. Acum însă, pentru că mă grăbesc, m-am oprit deja după intervenția lui Sticri. Se potrivește cu răspunsul pe care l-aș fi dat și eu, deci mai poți considera dacă vrei, încă o părere de același fel. Și da, cred și eu că depinde foarte mult și de cel care face înjurătura. Care o fi aceea, pentru că eu unul n-am deslușit abrevierea 🙂 Bănuiesc însă că nu contează. Tu așa vrei să zici. Deși… La mine contează. Eu merg după vorbe. Sunt înjurături ușurele care rămân foarte puțin în aer și sunt luate de vânt. Altele dense, ofensatoare, care se lasă greu… Și mai pot adăuga (ca să îți măresc eșantionele de răspunsuri) că vârsta și sexul celui care e la primire au și ele importanța lor. Cerbii tineri se simt datori să riposteze. Cei mai în vârstă își leagănă coarnele și se îndepărtează cu înțelepciune. Iar căprioarele… ce să facă și ele. De-aia au picioare. 🙂 Sigur, nu te sperii dintr-o înjurătură. Dar într-un nefiresc al lucrurilor, la ce te poți aștepta? E atât de neverosimil ca cineva să te înjure în loc să îți mulțumească, încât mai degrabă iau în calcul varianta înjurăturii în gol, când răspunsul primit nu este acela pe care și-ar fi dorit omul să îl audă.

    Apreciază

    • Aaah, ce mă mănâncă degetele 😀
      S-a spus deja prin unele comentarii o variantă care, deşi e rară, nu e deloc neverosimilă, pe cuvânt.
      Aia nu e abreviere, punctul ăla înlocuieşte o literă şi am făcut aşa să nu mă cenzurez singură 😀 😀
      Pe vremuri, era cineva pe aici care mă înjura cu o lejeritata de invidiat. Când a început să-i înjure şi pe ceilalţi, doar pentru că îmi comentau, am luat măsuri şi am scris nişte cuvinte care ar duce comentariul la moderare. Mă gândeam că dacă e şi ăsta, poate-mi blochez singură postarea 😀
      Dar nu cred totuşi că l-am pus, ăsta se poate referi şi la o bomboană, nu-s chiar aşa de strictă.
      Am înţeles şi mulţumesc mult de tot!
      Nu, de la o înjurătură nu se sperie nimeni. Dar când vine din senin… e cu semnul întrebării, zic 🙂

      Apreciază

  40. Suzana zice:

    Nu mi s-a intamplat, insa oameni care injura singuri la capatul fiecarei fraze am auzit.
    Asa ca ai avut ocazia sa intalnesti un om fie bolnav, fie… nu stiu!
    Sau adresa era pe o strada unde avusese amintiri dureroase!
    Probabil o retragere discreta ar fi binevenita! 🙂

    Seara buna, draga Potecuta!

    Apreciază

  41. Anaphielle zice:

    M-as gandi ca a gresit drumul de foarte multe ori. Sau ca si-o fi batut careva joc de el. Ori poate intarziase deja de mult timp la vreo intalnire mult dorita. 😁 Cel mai probabil as rade si as pleca linistita-n treaba mea.

    Apreciază

  42. Tatar Lau zice:

    Eu am de-a face cu multe feluri de persoane, marea majoritate sunt persoane civilizate, chiar dacă nu provin din aceleași medii. Însă există și excepții. De aceea, dacă aș întâlni un astfel de cetățean, imediat mi-ar veni în gând că acesta nu e într-o stare mentală foarte bună, probabil chiar ar avea nevoie de ajutor de specialitate. Dar, fără să îi cer detalii, aș încerca să-i spun câteva cuvinte pentru a-l liniști. În aceste vremuri nu prea mai există empatie pentru oamenii aflați în necaz…

    Apreciază

  43. artsuflet zice:

    M-aș gândi că nu mă înjură neapărat pe mine, ci poate are o problemă pe care încă nu a rezolvat-o.

    Apreciază

  44. Alex zice:

    Când cineva necunoscut, din senin îmi transmite o „urare”, îi răspund zâmbind: „mersi, la fel”! Și plec imediat. Dacă am constatat că este pus pe harță și nu se va opri aici, prefer să plec fără niciun răspuns. Nu merită niciun fel de confruntare!
    M-am lovit de un altfel de întâmplare, în ultima perioadă. Să zicem că ești nevoit să stai undeva, la o coadă. Deși evit asemenea situații, tocmai pentru că oamenii nu înțeleg să nu se mai îmbulzească în ceilalți. Dar… uneori trebuie! Ei bine, se găsește o persoană care să se bage în seamă cu o provocare, legată de situația actuală și să înceapă să arunce vorbe grele, din senin, celor care vor să repecte niște reguli cu masca pe nas, cu distanțarea socială. Și începe persoana respectivă să-i facă pe toți „spălați pe creier”, „sclavi”, „bătuți în cap” și altele asemenea, în speranța că cineva se va revolta și va răspunde provocării. Dacă alegi să taci și îi întorci spatele, mai tare se pornește pe „arțag”. Îți vine să-i pocnești una peste gura aia, dar i-ai da și mai multă satisfacție. Mai bine încerc să nu o bag în seamă sau plec de acolo.

    Apreciază

    • Oooo, deci sunt şi în realitate aşa? Credeam că numai în online se poartă cu atât tupeu. Da, ştiu reţeta: dacă le răspunzi politicos, îţi dau peste nas cu „eu ştiu mai bine deci tu să taci”. Dacă taci, spun: „e clar, ţi-e frică să vorbeşti sau eşti de partea lor, huuuo, sclavule, contribui la distrugerea speciei umane, eşti inconştient, eşti papagal, eşti găină, eşti…” şi tot aşa.
      Sincer? În tot timpul ăsta am trecut prin diverse sentimente în ceea ce priveşte comportamentul ăsta. Am ajuns la ignore total şi e perfect. Nu ai ce discuta cu un astfel de om şi e pur şi simplu timp pierdut. Eu nu mai vreau să-l investesc aşa.
      Mulţumesc, Alex! Numai bine îţi doresc!

      Apreciat de 1 persoană

  45. Pingback: Jurnal de om care testează | Poteci de dor

  46. Nu mi s-au întâmplat așa ceva. Ce aș face? Evident că aș pleca și l-aș lăsa în plată Domnului. Cu nebunii nu te pui. Run like hell.

    Apreciază

Lasă un comentariu