Tăceri strecurate peste timp

Sursă foto
Tăceri găzduite de Zina.

Acest articol a fost publicat în Miercurea fără cuvinte. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

73 de răspunsuri la Tăceri strecurate peste timp

 1. Cristina zice:

  Cât sunt de frumoase, Potecuță, toate, încât nici nu știu pe care s-o aleg! Așa că, până m-oi hotărî, le vreau pe toate! 😉
  Mulțumesc! Te îmbrățișez! ❤️

  Apreciază

 2. ina02s zice:

  Potecuță, ce frumuseți ne arăți și azi! Ce bine da contrastul tușat al pensulei peste tabloul inițial. Deosebite și iar nu pot alege. O zi buna! 😘❤️

  Apreciat de 1 persoană

 3. Wow, sunt superbe

  Apreciază

 4. Ai postări minunate, Potecuță! Îți mulțumesc pentru ele și pentru vizitele tale la ”o cafea…”Chiar dacă nu comentez de fiecare dată, să știi că le apreciez și te mai aștept!

  Apreciază

 5. Issabela zice:

  … Parcă-s un portal spre altă lume 🙂 sau un fel de gaură a cheii, prin care să privim…
  Foarte frumoase alegeri ❤
  Azi, vulpița e a mea 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 6. tink3rbe11 zice:

  De am putea readuce și în viață măcar pentru câteva clipe, acele amintiri frumoase, ale copilărie să zicem. Așa… cu o pensulă să desenăm ici, colo câte ceva. Ne-ar mai rupe rutina și momentele astea… reci prin care trecem de un timp.
  Foarte frumoase.

  Apreciat de 1 persoană

 7. sticri zice:

  Foarte greu de facut aceste imagini, chiar si cu Photoshop.
  Sunt foarte frumoase, dar extrem de multa munca e in spatele lor.
  Multumesc Potecuta!

  Apreciază

 8. Iosif zice:

  Azi de dimineata am trecut pe sun curcubeu ! Interesante taceri ! M-au lasat fara… masca ! 🙂 😀 )))
  O reprezentare 2D magistrala, a simbolisticii realitatii sumbre 3D, în care, naveta intergalactica (înca vie si albastra) Terra, este infestata, poluata, degradata, tocmai de cei care au fost „alesi” sa o lucreze, pazeasca si îngrijasca, ar trebui sa fie semnalul de alarma care sa trezeasca constiintele maselor,(în special noua generatie) atrase, înselate, manipulate, legate de aparente virtuale, canale virale sf., de social-media si mass media, aservite „omului faradelegii” care de milenii, stapâneste peste pamânt exploatândul si absorbindu-i seva vitala, infectându-l cu tehnologia digitala, transformând viata primara, originala, naturala, magnifica, geniala, în elemente compozite din plastic, siliciu si metale rare, lipsite de valoarea atemporala, de VIATA (AAAE) proprie, rational-sentimentala, ideala.
  Fii etern binecuvântata cu liniste, bucurie, pace, fericire si iubire eterna, în toata libertatea, draga Potecuta !

  Apreciază

 9. condeiblog zice:

  M-aș fi gândit și eu la un portal, cum zice Issa… Dar e o tușă groasă de pensulă, și atunci cred că vrea să arate schimbarea realizată prin intervenție exterioară. Ce pot să mai zic? Minunat!

  Apreciază

 10. daurel zice:

  Foarte sugestive!
  Happy WW!

  Apreciază

 11. amleta zice:

  Bună, îmi pare rău că nu vorbesc limba ta. Am pus traducător și a uitat să traducă comentariul meu anterior. Ai un blog plin de lucruri mari și sper că pot vedea totul. În orice caz, îți doresc pace și liniște ție și familiei tale. Aceste lucrări sunt foarte frumoase.

  Apreciază

 12. Suzana zice:

  Ce compozitii speciale. Triste metafore care sper sa aiba si ceva forta de trezire…
  Multumesc mult pentru aceasta descoperire deosebita!
  Happy WW, draga Potecuta!

  Apreciază

 13. ane zice:

  Ideile sunt cadouri!
  Vulpea i-a spus Micului Prinț: „Se poate vedea clar doar cu inima, esențialul este invizibil pentru ochi …”

  Apreciază

 14. Zina zice:

  Cât de sugestive… Ieri și azi, cu mii sau milioane de ani între ele. Mi-au plăcut și m-au întristat: ”azi” e mai sărac decât ”ieri”. Sigur, nu mă refer la betoane…

  Happy WW, dragă Potecuță!

  Apreciază

 15. Aura B. Lupu zice:

  Ce triste-s azi tăcerile! Ce-am făcut din Terra! Mda, acum plătim. 😥

  Apreciază

 16. Adriana zice:

  Foarte frumoase aceste pete de imagine făcute cu o pensula ce se suprapun unor clișee fotografice este ca și cum cineva in dorinta de a descoperi partea buna si frumoasa a lucrurilor care au existat in trecut cauta momentul si locul potrivit si da cu pensula peste timpul actual care este rigid, scortos scotand in evidenta o lume naturala mult mai expresiva si mai profunda.

  Apreciază

 17. Diana zice:

  Sunt extra-sugestive, deschizand portile imaginatiei: a fost cumva, este cumva si/sau va fi (va redeveni) cumva. Sunt foarte reusite.
  Zi frumoasa iti doresc, Potecuta! 😊

  Apreciază

 18. Ella zice:

  Sunt atat de frumoase …
  Oare exista lumi paralele? Tare as vrea sa stiu!
  Numai bine si zile senine, Potecuta draga!
  Muah! 😊 Pupicios! 😘😘😘

  Apreciază

 19. Ileana zice:

  Prin ceea ce vad, se vede o lume frumoasa!
  Toate sunt superbe!
  Seara frumoasa draga mea! ☕🤗🍀

  Apreciază

 20. Mona zice:

  Extraordinare și atât de sugestive! O seară minunată!

  Apreciază

 21. Pete de culoare peste imagini fotografice.

  Apreciază

 22. Cristi zice:

  Foarte faine colaje! 🙂

  Apreciază

 23. Ma duc cu gandul la niste lumi paralele si ma fac sa ma intreb cum ar fi sa putem schimba lumea doar cu o tusa de culoare…

  Apreciază

  • Oare-ar fi bine? Dacă fiecare ar putea schimba doar „lumea” lui, din pătrăţica lui, da. Altfel, sincer, parcă n-aş avea încredere în orice „pictor”. Oricum o schimbă unii cum vor, dar parcă nu chiar în câteva secunde, cât ar dura să tragi cu pensula peste prezent.
   Zi bună, draga mea!

   Apreciază

 24. Drugwash zice:

  Tema se încadrează perfect genului de filme pe care le urmăresc de obicei cu mare plăcere şi interes. Nu o dată am văzut asemenea proiecţii despre cum a fost şi cum este, sau despre cum este şi cum va fi (sau ar putea fi). Printre altele se spune că actualul deşert al Saharei a fost cîndva demult un fund de mare, iar cîteva dintre imaginile de mai sus chiar sugerează asta. Iar dacă planul NWO care se desfăşoară actualmente seamănă cumva cu acţiunea filmului Twelve monkeys (1995) atunci relativ curînd şi altele dintre imagini vor deveni realitate curentă.

  Revenind la desenele-picturi trebuie să recunosc talentul deosebit al autorului David Ambarzumjan. Felicitări lui pentru creaţii şi mulţumiri ţie pentru descoperirea şi prezentarea lor aici.

  Apreciază

  • Îţi mulţumesc, Dragoş!
   Ca de obicei, aduci informaţii tare interesante. Nu ştiu filmul deci am temă de casă, să mă aşez în fotoliu şi să-l văd 😀
   Sunt acolo vreo două-trei care arată o variantă care nu mi-ar displace deloc. Dar din păcate, multe dezvăluie o realtate cam întunecată.

   Apreciat de 1 persoană

   • Drugwash zice:

    Mmm, nu ştiu dacă chiar o să-ţi placă filmul menţionat de mine, e prea similar realităţii globale curente. Fără să vreau, fără să ştiu m-am axat de mult timp pe subiectul – pe atunci foarte sci-fi – al distrugerii (inadvertente sau cu bună ştiinţă) a civilizaţiei umane şi a întregii planete Terra. Am simţit totul ca pe un semnal de alarmă şi am vrut să văd cum îşi imaginează unii – scenarişti, regizori etc – că am putea greşi atît de grav şi poate iremediabil, astfel încît să învăţ a ocoli posibilele capcane în care aş putea cădea devenind părtaş la distrugere. Ideea recurentă pare a fi aceea a unui virus „scăpat” sau eliberat voit dintr-un laborator, care provoacă haos în întreaga lume, iar de multe ori „soluţia” unică pare a fi întoarcerea în timp pentru a repara „greşeala”. „Twelve monkeys” e un exemplu clasic în sensul ăsta. În paranteză fie spus, au scos de curînd şi un serial care reia oarecum subiectul dar n-am apucat încă să-l vizionez.

    De-a lungul timpului planeta noastră a suferit multe transformări, unele dramatice, marea majoritate fiind fenomene naturale fără nici un control extern. De cînd cu civilizaţia umană aşa-zisă „sapiens” însă, planeta suferă enorm, iar asta din două mari motive:
    1. lipsa unei educaţii reale a maselor
    2. lăcomia şi setea de putere a cîtorva care au ajuns să dicteze destinul a miliarde de oameni
    Punctul unu poate fi rezolvat numai eliminînd punctul doi. Şi tare aş vrea să pot contribui la asta. După aceea, cît de curînd am putea reda multor specii vegetale şi animale habitatul natural din care le-am scos forţat prin expansiunea noastră nesăbuită pe orizontală. Imaginile din articol ar putea atunci prezenta fericita trecere din rău în bine şi nu invers.

    Ei da, uneori mă mai las cuprins de gînduri utopice, uitînd că trăim într-o întunecîndă distopie ce l-ar face şi pe Orwell să se ruşineze.

    Apreciat de 2 persoane

 25. anasylvi zice:

  Geniala ideea care arata cum totul e relativ si sunt atatea posibilitati de lumi…

  Apreciat de 1 persoană

 26. Frumoase poze. O idee ingenioasa de a atrage atentia asupra problemor/schimbarilor din lume. Daca este o campanie, este cu adevarat reusita.

  Apreciază

 27. Ciprian zice:

  Interesante rau imaginile.O zi superba sa ai.

  Apreciază

 28. Florina zice:

  Sunt extrordinare, n-am cuvinte 🙂

  Apreciază

 29. Sunt încântat că la tine găsesc mereu, miercurea, o Mașină a Timpului prin care pot călători în trecut, în viitor și în universuri paralele. Și peste tot e atât de frumos, încât aș vrea să rămân mereu acolo, să le transform în prezent. Mulțumesc tare frumos, Potecuță!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s