Coregraf în devenire

No, fiţi atenţi că m-am hotărât. Mai ştiţi când v-am povestit despre experienţa mea la zumba? Am înţepenit când am căutat articolul şi am văzut cât timp a trecut de atunci. Aş fi băgat mâna-n foc că a fost 2019 pe la început. Deci practic eu de atunci n-am mai fost la bumţi-bumţi-bum?? Nu, staţi că mint. Că experienţa s-a prelungit puţin şi pe urmă a fost pauză şi pe urmă am fost la, atenţie, fitness de relaxare. Aţi citit bine, n-aţi înţeles nimic, că nici eu n-am înţeles nici atunci, nici după 4 cursuri, vă explic imediat, să-mi termin ideea. Şi m-a prins pandemia în plin avânt şi gata, aia e, nu m-am mai dus. Ce nu v-am spus eu în articolul cu zumba şi cu fetele alea despre care aş fi jurat că-s toate de la Junii Sibiului, aşa bine făceau sincron la mişcări, a fost că eu am dat dovadă de foarte mult spirit din ăsta coregrafic. Na, n-am vrut să mă laud, dar aşa a fost. Cumva, aveam o cu totul şi cu totul altă viziune despre mişcări decât avea antrenorul. Şi aproape toată sala. Şi berbec cum sunt, rar am lăsat de la mine şi am făcut ca el. Câteva mişcări acolo. Şi pe alea, din greşeală. Dar oricum, le făceam după ce schimba pasul deci nu se pune.

Să vă zic acum de treaba aia cu relaxarea. Pentru că la zumba nu mai puteam merge din cauza programului şi m-am tot simţit vinovată, am tot căutat ceva care să accepte şi din ăştia ca mine care pot merge numai seara. Dar sunt şi fiţoasă, recunosc. Adică nu vreau sală cu tras de fiare. Că eu fac implozie dacă ridic chestiile alea. Mă scufund, cum ar veni. Nici fitness normal nu vreau, că am fost la o oră şi după 15 minute eram împrăştiată pe saltea, antrenoarea striga că hai că poţi, eu hai zău? Stăteam pe salteaua aia ca la plajă şi râdeam să mor. Practic, am fost knock-out, numai capul mi-l mai mişcam.
Deci trebuia ceva mai light, fără grăsimi şi prăjeli. Şi am găsit asta cu fitness de relaxare. N-am ştiut ce e, m-am dus de curiozitate. Şi e cu dans mai lejer şi cu ceva mimică şi mers cu spatele drept şi aşa… un fel de ceai dansant. Nu zic că nu mi-a plăcut, dar eu mă obosesc mai tare când merg pe stradă, că atunci depun efort mai mult decât la ăsta şi n-am înţeles nimic. Cum de la zumba ieşeam ca după duş, aici n-am simţit nimic. Nici efort, nici mare relaxare. E drept, toate se făceau relaxat, se râdea, se zâmbea, se mişca graţios.
Am stat în mare dilemă până când, într-o zi, pentru că am ajuns cu o jumătate de oră mai devreme, am prins cursul de dinainte. Măi, erau terorizate fetele alea. Era fitness normal, cu tot ce trebuie. Mă durea pe mine numai când mă uitam. Practic, cursul ăsta la care mergeam eu era pentru relaxarea ălora care mureau cu o oră înainte. Să le resusciteze cumva. Eu mergeam numai la ăla, atât îmi permitea programul. Deci eu mergeam la băut apă, la un loc cu ăia care-au alergat la maraton. No bun, am zis, e tot mişcare, merge. Ei, n-a mai mers. Că pandemie, că… nu s-a mai deschis.

Acum am un obiectiv măreţ. Tot un fel de zumba, dar nu chiar. Eu acasă nu pot face zumba. Că am vecini şi deşi-s mică, tot se aude când sar. Şi n-am nici loc să mă desfăşor cum vreau şi cum urlă coregrafia-n mine. Dar vreau să fac ceva şi vă spun, nu ca să mă laud, ci ca să ştiu că mă apuc. Că eu de obicei aşa funcţionez. Dacă îmi propun chestii neimportante, nu le fac. Dacă apuc să le zic, mi-e ruşine să las nefăcut. Deci de aia vă spun.
Am învăţat cam toate dansurile mai vechi sau mai noi, alea de se dansează la unison peste tot: macarena, pinguinul, braşoveanca, meneaito, o răţuşcă stă pe lac şi… aţi prins ideea.
Şi acum am un mare obiectiv în acest sens. Mă obsedează o melodie, nu mai scap de ea şi dacă tot îmi ronţăie creierii, măcar să-mi ronţăie şi din calorii până învăţ dansul. Că e cu coregrafie şi e cu musai să-l învăţ. Şi pe urmă mă înscriu la zumba şi le dau lecţii la toţi. 😀
Despre asta e vorba. E greu? 🙄
Ăsta e.

Foto 

Acest articol a fost publicat în Din viaţă... și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

68 de răspunsuri la Coregraf în devenire

  1. ecaleopi zice:

    Nu pare. Ăăă, eu am tot privit, că sonor, nu am!

    Apreciază

  2. rofstef zice:

    Chiar aveam nevoie de un stimulent în seara asta că am așa o stare bleagă în mine.. 😀
    Am râs, ca de obicei 😅
    No, mi-am găsit și eu stilul de făcut altfel de fitness.. Ce naiba tot ridic ca prostu la fiare, când poți practica un altfel de spor. Aici nici nu te obosești, nici nu transpiri, nici nu te încălzești, nici nu te răcești și asculți și muzică bună 😅
    Săptămână frumoasă, Potecuțu !!!

    Apreciază

  3. sticri zice:

    Draga Potecuto,m-am uitat la videoclip dar nu am inteles pasii acestui dans pt ca m-a furat „peisajul”…..😊😊
    Frumo(a)s(e) dans(atoare)!!!

    Apreciază

  4. anasylvi zice:

    Muzica e tare faina! Pe vremuri imi placeau si mie dansurile astea de grup, acum nu ma mai atrag deloc coregarafiile, am chef sa dansez doar cum imi vine mie. Piesa asta imi place mult, nu stiam, e super relaxanta. Seara frumoasa si spor la dans!

    Apreciază

    • Mă bucur că îţi place, Ana!
      Ştiu ce spui şi sunt de acord cu tine. Sunt însă şi anumite melodii care au dansuri specifice, cum sunt cele de care am şi scris. Adică toată lumea dansează fix la fel. Şi mie-mi place ca pe la chefuri să pot intra în „horă” deci să ştiu paşii.
      Zi frumoasă îţi doresc şi eu!

      Apreciat de 1 persoană

  5. ane zice:

    A fost o perioadă, în care făceam fitness dimineața la serviciu, ce vremuri. Am trecut la înot, dar unde acuma, că nu se poate.
    Fain de tot, videoclipul! Mulțumesc, Potecuță!

    Apreciază

  6. Aura B. Lupu zice:

    Eee, fain de tăt! Io de ceva vreme mă scălâmbăi în fața televizorului cu dansul ăsta. 😂😁 Nu-i greu, până prinzi pașii. Succes! Te pup!

    Apreciază

  7. Sofia zice:

    Se pare că provocarea aceasta a ,,prins ” bine și, fiecare își găsește propriul stil….
    Înțeleg, totuși, că este un dans african….
    Mie mi place foarte mult varianta aceasta.
    Benefica și pentru trup și pentru suflet, deopotrivă….
    Mult succes !

    Apreciat de 2 persoane

  8. daurel zice:

    E un plan bun.
    Succes!

    Apreciază

  9. Iosif zice:

    Dincolo de aspectele aparente ale dansatorilor liniei melodice isi ritmurilor superbe africane, cuvintele au o profunzime de rugaciune (mantra) paradoxala, subliminala, atemporala, superba. Merci !
    “Locul meu nu e aici.
    Regatul meu nu e aici.
    Protejează-mă
    Mergi pe jos cu mine.”

    „Împărăţia Mea nu este din lumea aceasta”, a răspuns Isus. „Dacă ar fi Împărăţia Mea din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat ca să nu fiu dat în mâinile iudeilor, dar, acum, Împărăţia Mea nu este† de aici.”
    „Atunci, un Împărat tot eşti!” I-a zis Pilat. „Da”, a răspuns Isus. „Eu sunt Împărat. Eu pentru aceasta M-am născut şi am venit în lume, ca să mărturisesc despre adevăr. Oricine este din adevăr ascultă glasul Meu.”
    O saptamâna sublima, binecuvântata cu bucurii, pace si Lumina Divina, draga Potecuta !

    Apreciază

  10. Florina zice:

    Mamă, ce-m râs la articolul ăsta de berbecuț încăpățânat (nu te lua de mine, tu ai zis prima de zodii :))) Am o curiozitate: ai jucat vreodată fotbal pe zăpadă?
    P.s.: eu ador Bailando a lui Iglesias (Enrique). Aș dansa non-stop pe ea 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    • Păi eu zic că-s berbec când e vorba de coarne, altfel nu prea ştiu caracteristicile 😀
      Hmmm, fotbal pe zăpadă nu prea ştiu. Ai jucat? Cred că e e o experienţă de bifat. Sper să nu uit la iarnă!
      Mă bucur mult că ai râs! Îţi mulţumesc!

      Apreciat de 1 persoană

      • Florina zice:

        Stai să-ți povestesc: am jucat fotbal toată copilăria, dar ăla pe zăpadă e altfel. Știi de ce? Că, pe zăpadă e mult mai greu, depui mai mult efort, îți lucrezi toți mușchii și nici nu simți așa de tare faulturile, plus că distracția e cel puțin dublă. Condiția: să fii îmbrăcată nu prea gros, și să nu fii portat, atacant dacă se poate. Eu așa jucam că aveam strategie, driblam bine, aveam viteză și un super șut pe poartă (eram stângace) 🙂 Îți recomand cu drag, până la piele transpiram la fotbal, atunci e cam cazul să intri să te schimbi, e unică senzația, WOW , ce vremuri 🙂

        Apreciază

  11. Noroc că la sfârșit agitaţia ești mai mare. Ascultând ritmul mă așteptăm la ceva mai săltăreț.😃

    Apreciază

  12. adrianport zice:

    Intotdeauna mi-a placut ideea de zumba, desi stiu ca nu voi putea vreodata practica. Pentru ca oamenii – de fapt sportivele din clasa – ar crede ca particip la ore cu un scop anume, altul decat sportul… In fine, pe de alta parte, daca nu ai o atractie irezistibila catre dans, e un sport aerobic destul de complicat. Clasa, sala, grup, ore fixe, abonament…
    In ceea ce priveste programul tau de pregatire, nu vreau sa te descurajez, dar n-o sa tina… In primul rand pentru ca dupa vreo doua saptamani o sa trebuiasca sa dai repeat de 20 de ori ca sa te simti, cat de cat, obosita. Si, in al doilea rand, o sa te plictisesti de melodia aia dupa doua zile, deci nici vorba de 20 de repeat-uri.
    Dupa parerea mea mersul pe jos este de departe cel mai bun exercitiu fizic (mai ales daca stai la Sibiu). Apoi alergare, bicicleta, inot… Fitness de relaxare trebuie sa caut pe youtube, ca nu stiu ce-ar putea fi…. Incearca-le pe rand, gasesti tu ceva sa-ti placa. Oricum, succes!

    Apreciază

    • Nu ştiu ce ar crede alte fete, dar tocmai îi spuneam lui Condei că noi am avut în clasă un domn, singurul. Şi se descurca mai bine decât câteva dintre noi şi asta ne cam enerva şi am zis că da, nu are ce căuta acolo că ne face de râs. Dar nu l-am bănuit de alte intenţii. Sigur, există şi femei care se cred irezistibile şi atunci cred că oricine trece pe lângă ele nu vrea decât să le admire. Sunt eu femeie şi normal ar fi să le iau partea, dar mi se par atât de penibile încât nu zic decât… pas. 😀
      Eu nu vreau să fac zumba pe melodia asta. Vreau doar să învăţ paşii, să am programul pregătit pentru când se va da liber la chefuri. Că am gaşcă măricică şi vreau să mă dau mare 😀
      Acum serios, nu, nu pot face zumba acasă din multe motive. Cel mai important e ăla că nu mă pot ţine de program de capul meu. Aşa, ştiam că am abonament, aveam program. Acasă… nu. Că mă apuc şi după 3 minute văd o scamă pe covor, apoi un fir de praf pe mobilă, mi-e sete, mi-e foame, hai la o cafea în balcon, hai la un film şi… pa.
      Numai pe jos merg când am de mers prin oraş deci aici da, chiar fac mişcare. Dar cam atât.
      Mulţumesc mult!

      Apreciază

  13. condeiblog zice:

    Cât mi-a plăcut articolul acesta, ca și cel de dinainte (căci am mers în timp, după el și am descoperit că nu te-ai schimbat absolut deloc și ești la fel de adorabilă 🙂 )
    Ori dacă tot am făcut astfel de întoarceri pe „poteca” timpului, mi-am amintit că am fost și eu cândva la fitness (sau parcă le zicea dansuri aerobice, o fi tot aia?) cu prietena mea din acea vreme. Chestia e că atunci, acum, sau oricând, trebuie doar să te bucuri de ritm și de muzică și e perfect. Exact ce n-am putut eu să fac, conștientizând că sunt singurul băiat de acolo și am pantalonii prea strâmți pe mine, iar fetele păreau să aibă ochi și în ceafă, că eu așa m-am simțit. Frumos, inedit, dar nimeni nu m-a mai văzut vreodată pe acolo. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    • Vă garantez că aveau ochi peste tot!
      A fost şi cu noi în sală un domn, singurul. Nu-mi puteam lua ochii de la el. Nu să râd, nu admirativ la modul ăla de „wow, ce tip”, nu, deloc. Dar muream de ciudă că el făcea toate mişcările perfect, unele poate chiar mai feminine decât ar fi fost cazul, şi eu, pe lângă el, păream un fel de dulap care dansează 😳
      Deci da, sigur toate fetele vă urmăreau.
      Mulţumesc mult de tot!

      Apreciază

  14. ecoarta zice:

    A, nu ştiu cum e pentru tine! Dar ştiu cum ar fi pentru mine: imposibil!

    Apreciază

  15. stela9 zice:

    De când am auzit melodia asta, mi-a pătruns în creier. O iubesc😄

    Apreciază

  16. Diana zice:

    Of, și mie îmi plăcea zumba. Eu am renunțat din două motive primul e că ora era pusă destul de târziu seara (era bine că puteai ajunge, dar uneori până atunci deja oboseai cu altele). Al doilea e că instructoare, deși mega drăguță, parcă se adresa doar celor vechi, pe restul ne ignora… În fine, acum o urmăresc pe Pam și fac exerciții acasă. Plus că mi-am luat și un mini-stepper, gantere, o roată pentru extensii 😁 P.S. Și pe mine mă obsedează Jerusalem. P.P.S. Ea e Pam https://youtu.be/l2AHpn2i7_Y

    Apreciază

  17. tink3rbe11 zice:

    😂😂😂 Moamaaa, ce dor îmi era de o porție de râs la tine pe potecă..
    Nu am dat play la videoclip, dar, după titlu, cred că e vorba de Jerusalema. Melodia e super tare și e în trend acuma.
    M-am uitat și eu de curiozitate și mi s-a părut fistichiu. Complicat, nu greu, dar puțin complicat.
    Sunt videoclipuri în care îți arată pașii pe reload, dar dacă nu mergi ședința după ședința sa înveți pașii… singură nu cred. Pașii la un dans nu ii înveți deodată, pe rând cu repetiții.
    Succes oricum!
    😂Tare nostima ești…

    Apreciază

  18. N-am mai dansa de câteva decenii, deci sunt pe dinafară. Dar îmi place să privesc și la fel aș fi de încântat dacă aș auzi pe cineva tropăind la etajul superior. Însă apartamentul e gol de un an și-mi închipui doar cum s-ar auzi pașii tăi de dans. Ca o ploaie de vară.

    Apreciază

  19. si apoi fac un flashmob pe wordpress. 🙂
    Te inteleg cu zumba si sala caci ceva asemanator patesc si eu cu karaoke. Am o gramada de prieteni pasionati si cand ma forteaza sa cand aleg cea mai simpla melodie „Tequila”

    Apreciază

  20. Issabela zice:

    La zumbe, sambe etc sînt pierdută de tot, nu fac deosebirea între Despacito și ele 😀😀 dar plaja aia plină cu oameni în alb, recunosc, a fost înviorătoare la cafea 🙂
    Succes, sînt sigură că vei reuși!

    Apreciază

  21. Zuzu zice:

    Am facut si eu zumba, e cea mai placuta froma de miscare.

    Apreciază

  22. Zuzu zice:

    forma…scuze!

    Apreciază

  23. Crengu zice:

    Ăsta-i noul Meneaito, bag seama, toată lumea îl dansează! :))))) Mie mi-ar plăcea zumba, mi se pare vesel, energizant, dacă aș mai avea și unde să-l strecor în program. :)))))))

    Apreciază

  24. Zina zice:

    Cel mai fain sport pe care l-am făcut a fost un pic înainte de 89, când am aflat din surse oculte că se vor aduce în comerț cizme italiene din piele. O lună de zile am luat la pas întins tot centrul Bucureștilor, de la un magazin la altul. La sfârșit m-am ales cu o pereche de cizme superbe și scăpasem de 5 kilograme. 😀
    Dar sunt bune și dansurile 😉

    Zi frumoasă, dragă Potecuță!

    Apreciază

  25. Ana May zice:

    Coregrafie cu păstrarea „distanței”!
    O provocare, și dansul și păstrarea distanței! 😂

    Apreciază

  26. Fabiola Ion zice:

    Ooooo… e pe val melodia, e melodia anului, caut-o în varianta oficială. Ce să zic, fix asta vreau și eu. Dacă mai zic că vreau pe plajă, se pune? Că la mine e din belșug și asta, deși acum e năpădită seara de tot felul: turiști, antrenamente de fotbal pentru copii, judo, karate, pilates, kickboxing, aerobic și nu în ultimul rând alergători de performanță, așea ca mine. Știi, îmi place ce văd, că deh, săli închise, toți buluc pe plajă dar dansuri, măh, dansuri din astea de nu-ți mai vine să te oprești, de ce nu?? Stai că am o idee. Nu vii tu mătăluță la mine la plajă, exersăm sincron, tandem sau cum vor mușchiuleții tăi dansul ăsta care și pe mine mă fascinează? Îl ador!!!

    Apreciază

    • Daa, ştiu varianta oficială, o ascult la greu. 😀 Dar cum dansează ăia-n videoclip deja e de nivel profi. Am vrut să exemplific dansul oamenilor mai normali 😀
      Dacă eram mai aproape, urgent aterizam la tine şi dansam noi. Să le arătăm cum se face 😉

      Apreciat de 1 persoană

  27. Alex zice:

    Frumoase idei pentru mișcare. Să tot aleagă omul dintre atâtea variante. Mai ales după acea perioadă când am stat atâta zăvorâți în casă… Eu am ales ceva mai simplu: alerg cu bicicleta. De cele mai multe ori singur, dar o mai iau și pe Sara cu mine. În vara asta, m-a prins rău flama, dimineața și seara, măcar 20 de kilometri. Am găsit și o aplicație cu GPS pe telefon, care mă anunță la fiecare kilometru făcut, cu viteză și kilocalorii consumate… Am făcut niște picioare tari ca betonul, dar păcat că nu pedalez și cu burta, ca să o fac să dispară de tot. Eeee, nu chiar de tot, că este și ea bună, la… gravitație!
    Mult succes la dansuri și coregrafii, dragă Potecuță. Sunt convins că te pricepi de minune! 😀

    Apreciază

Lasă un comentariu