Iar mă lasă să vă scriu

Sărut-mâna şi bine v-am regăsit! Poate unii dintre voi nu mă mai ştiţi sau nu m-aţi ştiut deloc. Nu vreau să zic că m-aţi uitat, zic aşa, pentru cei care au venit recent pe aici şi nu am apucat să facem cunoştinţă. Şi, na, bine, zic şi asta deşi nu cred că am voie. Dar e posibil şi să mă fi uitat 😳 Nu toţi, unii dintre voi. Şi nu, nu zic că sunteţi uituci, nu, nu. Dar ştiţi, Potecuţa nu prea m-a mai lăsat să scriu şi atunci eu cred că dacă ochii care nu se văd se uită, şi scrisul care nu se citeşte tot aşa se uită. Că eu am mai vrut, dar ea nu şi nu. Ea mă lasă numai când pleacă în concediu şi of, aşa de rar pleacă ea-n concediu! Tot zic că vreau să scriu şi eu, ea tot zice că lasă în altă zi, apoi că-n altă săptămână, apoi că-n alt anotimp. Zice că aici e pentru oameni mari şi că nu e pentru mine, că se vorbeşte serios şi că oamenii au treburi importante pe aici. Serios? Bine, nu zic, eu am tras cu ochiul pe la voi şi da, are dreptate, voi scrieţi frumos şi serios, dar ea vorbeşte? Păi voi aţi văzut ce scrie Potecuţa pe aici?

Despre cum mânca ea aluatul şi despre din astea. Păi şi eu aş putea să scriu din astea. Bine, nu aluat, eu nu mănânc aluat, că nu am de unde, la mine în bucătărie nu există aluat aproape niciodată. Dar să nu mă spuneţi că v-am zis. Şi se bagă-n gura oamenilor supăraţi şi i-am tot zis că nu are ce căuta acolo, mai bine să scrie ea despre… na, aşa, despre suflet sau cum îi zicea ea la scrisul ăla care nu-i nici despre politică, nici despre prostiile pe care le face. Şi să ştiţi că face. De exemplu, azi iar era să se piardă prin oraş. Mie mi-e tot timpul frică atunci când pleacă ea de acasă. Că nu ştiu dacă mai ştie să vină înapoi. Şi asta zic, i-am zis să nu mai scrie despre ce fac oamenii serioşi şi despre toate problemele astea de oameni mari. Şi cum scrie ea, pot şi eu. Dar tot nu mă lasă. În fine.

Eu sunt bloguleţul ei, pentru cei care nu mă cunosc. Şi sâmbătă a fost ziua mea. Da. Am împlinit 7 ani. Şi când m-am trezit, i-am zis să scrie şi ea că e ziua mea, că mie-mi place să îmi zică multă, multă, cât mai multă lume La mulţi ani şi să-mi cânte. Dar ea a zis că nu, că scrie luni şi că e bine şi luni că şi luni e ziua mea. Eu nu prea înţeleg cum vine asta. Că dacă şi azi e ziua mea, azi de ce nu am tort? Bine, nici sâmbătă nu am avut. Că a zis că îmi cumpără îngheţată şi că e destul. A fost bună, dar n-a fost tort. Că de aia se numeşte îngheţată, că nu e tort. Că dacă era tort… înţelegeţi voi.
Şi fix aşa un tort aş fi vrut eu, să curgă, râuri-valuri, bomboanele din el. Dar ăla nu e tortul meu, ăla e de pe net şi mă uit la el şi-l doresc cum doreşte căprioara apă rece. Pe asta o ştiu de la Potecuţă, nu prea înţeleg care-i legătura între căprioară şi izvor, dar cred că e de bine, că a zis-o cândva şi nu a zis nimeni că vai, ce urât vorbeşti! deci nu e urât.
Ea nu pleacă în concediu, nu de aia scriu, dar am râs de ea şi s-a supărat şi a zis că dacă tot am chef de râs, să vin să scriu, că ea nu mai zice că a fost ziua mea. Nu-i nimic, i-am zis. Scriu eu. Că şi eu ştiu să scriu. Şi a zis Da? Să vedem până când. Şi a râs. Eu ştiu ce vrea să zică şi vă spun şi vouă.

Se uita ea într-o seară la televizor, la un fel de spectacol din ăsta în care erau mai mulţi oameni, eu nu-i cunosc, dar cred că erau importanţi, că erau serioşi şi la costum. Şi vorbeau despre şcoală, dacă începe sau nu. Era un nene aşa, nu prea bătrân, nici prea tânăr, cu părul negru şi aşa, cu cărare pe mijloc. Şi ea era tare atentă şi eu n-am înţeles nimic din ce-a zis. Dar cred că nici ea nu a înţeles că vorbea singură şi îi zicea lu nenea ăla că-s toţi… nu mai ştiu exact, era un cuvânt mai complicat. Şi eu am zis că mai bine să nu mai înceapă şcoala şi ea a zis „hai, hai”.
Şi pe urmă am zis aşa: Potecuţă, dar când erau oamenii ăştia copii, era aşa ca acum cu virus? A zis că nu. Şi am întrebat iar: deci când erau ei mici şi mergeau la şcoală, începea şcoala tot timpul când trebuia? Şi ea a zis că da. Şi atunci eu am zis: şi la ce le-a folosit?
Şi nu ştiu, ori am fost eu foarte haios, ori am zis o foarte mare prostie, că a pufnit-o râsul, dar s-a abţinut şi mi-a ţinut o lecţie despre cât de importantă e şcoala şi că să nu mai vorbesc aşa, că trebuie să merg la şcoală. Şi de aia acum râdea ea de mine şi zicea că voi uita să scriu şi să citesc. Dar nu e adevărat. Mie-mi place la şcoală.
Dar mă bucur că acum mă lasă pe mine să vă scriu. Că eu am vrut să vă zic că a fost ziua mea şi că Potecuţa e-n stare să se piardă prin oraş. Nu ştiu care dintre ele e mai importantă. Dar să nu-i ziceţi că v-am zis.

Bine. Sărut-mâna. Şi sper să vă mai scriu. Poate o rugaţi voi, pe voi vă ascultă. Mulţumesc!

Foto

Acest articol a fost publicat în Din viaţă... și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

84 de răspunsuri la Iar mă lasă să vă scriu

  1. Iosif zice:

    Buna Blogulet si La multi ani, decenii, secole, milenii cu sanatate si bunatati extravagante ! 🙂
    Ma bucur mult ca ai ramas la fel de simpatic si ca te ocupi cu drag si pasiune de Potecuta, aducându-i mereu aminte ca ai ramas acelasi mititel, dragut, vesel, istet, deschis, iubitor, fidel, si ca-i esti de un real sprijin în momentele de incertitudine si pandemii, oferindu-i sprijin în toate aspectele si dimensiunile perceptiei, fizic, sufletesc si spiritual, pentru a trece peste toate obstacolele acestei vieti pamântesti complexe, relative, imprevizibile, grele si din ce în ce mai ireale, falsificate, imitate, duplicate, copiate, plagiate, dictate de sisteme moarte… à la Carte.
    (999)Noi unA, va dorim sanatate, bucurii, fericire, mult har si pace, în Toata Libertatea Cuvântul AAAE,

    Apreciază

  2. sticri zice:

    Eu si „bloguletul” tau avem oarecum ceva in comun si anume ca ne punem unele intrebari despre „utilitatea scolii” asa cum este ea acum…
    In scoala noastra se face desen si Latina in clasa a 8 a…🤣
    Unde oare in Europa se mai face Latina la sc gen?
    Mai lasa Potecuto 🤣 bloguletul sa ne scrie pt ca tare frumos „le potriveste”.
    LA MULTI ANI! (Bloguletule)

    Apreciat de 1 persoană

    • Ehee, multe nu-s ca pe afară.
      Nu ştiu, îmi amintesc că în liceu, am învăţat bine la latină, ştiam multe. De frica profei iniţial, apoi de drag. Dar nu mai ştiu nimic şi nu, nu mi-a folosit niciodată, la absolut nimic.
      Mulţumesc frumos!

      Apreciat de 1 persoană

  3. stela9 zice:

    Cam așa zic și eu, lăsați copiii să facă ce vor😝 și… la mulți ani blogulețului🤗🙂

    Apreciat de 1 persoană

  4. Ana G. zice:

    La mulți ani, bloguleț! Tare frumos scrii. Te rugăm, Potecuță, lasă-l să scrie mai des.

    Apreciat de 2 persoane

  5. Roxana Neguț zice:

    La multi ani minunati draga Potecuta si draga blogulet! Va pup si va îmbrățișez cu mare drag!🤗💐😘

    Apreciază

  6. La multi ani plini de realizari!

    Apreciază

  7. Ioana zice:

    La mai mulți! 🎊

    Apreciază

  8. Florina zice:

    La mulți ani și mulți înainte, ce bine că ești fratele meu mai mare că mereu mi-am dorit un frate mai mare (și mai ești și frate LEU) 🙂 Și așa e: tare rar și greu mai pleacă și Potecuța asta în vacanță, ea e consecvența în persoană! AAA, și seriozitatea și punctualitatea, hai c-aș mai zice, dar dacă citește se rătăcește de tot printre cuvitele mele! 🙂

    Apreciază

    • Mulţumesc mult! Mă bucur că sunt frate mai mare, dar eu nu ştiu ce înseamnă că sunt leu, dacă e de bine, bine. Dacă nu, tot bine. Eu nu ştiu deloc cu zodiile, nici Potecuţa nu ştie şi nu ştie prea bine nici ea ce zodie are că zice că nu contează.
      Mulţumesc şi salut şi eu blogul cel mic!

      Apreciat de 1 persoană

      • Florina zice:

        Bloguleț dulce și scump, să știi că am dublul vârstei tale de când n-am mai citit un zodiac, un horoscop sau cum s-o mai numi. Însă noi, oamenii mari, avem nevoie de repere știi tu ca să nu ne rătăcim ca Potecuța. Și pe mine zodiile și corespondența lor cu lunile mă ajută să mă orientez în timp. În spațiu însă, sunt mai pierdută ca un copil ce nici să citească nu știe 🙂

        Apreciat de 1 persoană

  9. Ana May zice:

    wp-1596476072506.jpg
    La mulți ani, bloguletule!

    Apreciază

  10. anasylvi zice:

    Bloguletule, tare esti frumos si destept. E greu cu oamenii astia mari, dar nu e usor nici cu omuletii, crede-ma. Ai tu grija de Potecuta sa nu se rataceasca. Si bloguletul meu este sarbatorit saptamana aceasta, e mai micut decat tine, dar tu sa fii ingaduitor cu el. Uneori e cam necioplit, dar cred ca are un fond bun, la urma urmei. Pupici si lamultiani! ❤ Sa fii mereu frumos si magic!

    Apreciază

    • Vă mulţumesc mult de tot! Am grijă de ea, da. Că eu, deşi-s mic, ştiu să mă descurc, nu ca ea. Dar să nu mă spuneţi.
      Nuuu, nu mai vorbiţi aşa. Să ştiţi că eu sunt prieten cu blogul dumneavoastră şi e tare cuminte şi ne înţelegem bine. Bine?
      Mulţumesc şi şi eu vă doresc tot aşa!

      Apreciat de 1 persoană

  11. ane zice:

    La multi ani, blogului și ție!

    Apreciază

  12. Ana May zice:

    🥂🎂💐

    Apreciază

  13. ecaleopi zice:

    La mulți ani, bloguleț, bloguț drăguț! S-a întors și Potecuț! Nu există, să fie uitată, vreodată!

    Apreciază

  14. rofstef zice:

    I-a ascultă bă țâcă, tu n-ai niște lecții de învățat.? Nici n-o plecat bine Potecuța, că tu iuuute te-ai dat la tastatura ei.. Și nu mai veni tu cu baliverne de-a tale, că noi știm cine-i Potecuța !
    Nu ne mai îmbăta și tu de cap, că știm ca Potecuța este fata care nu se pierde prin oraș cum zici tu.. Ea este foarte de treabă și ne place foarte mult cum scrie ea, dar îți mulțumumim că ne-ai apreciat că scriem frumos.. 😊
    Pune și tu mâna pe ghiozdan și pescuiește cărțile din el, vezi cum stai cu matematica și cu abecedarul, și vezi că s-a cam pus praful pe ele..
    Să-i spui Potecuței să cam vadă de tine, că de acum trebe să înveți. Să-ți mai umble pe la carnet și de nu ai 10 pe linie, nu mai pupi tastatura – ghiozdanu-i al tău..

    Ps. Vaaai, ce simpatic și dulce ai fost mă Potecuțule, încât îmi venea să te mănânc cu tot cu ghiozdan..🤗
    La Mulți, Mulți, Mulți Ani, blogului tău și ție 💐

    Apreciat de 2 persoane

    • Nenea Ştef, dar de ce mă certaţi aşa? Că pe urmă zice iar Potecuţa că vezi, vezi că şi alţii zic că nu ştiu ce? Că eu acum sunt în vacanţă şi mai am voie puţin să mă joc şi pe urmă gata, că iar numai teme, teme, teme, că oamenii ăştia mari numai asta ştiu, de parcă un copil e un fel de robot aşa, numai să înveţe tot timpul şi el când se mai şi joacă? Şi tot oamenii mari zic că ce frumos era când erau ei copii, păi eu ce să mai înţeleg.
      Vă mulţumesc că aţi zis că am fost dulce şi că sunt simpatic! Şi mulţumesc că mi-aţi zis La mulţi ani, că tare-mi place să primesc urări!
      Şi să ştiţi că mie-mi place de blogul dumneavoastră. Chiar dacă e mai mic decât mine, eu mă joc şi cu el, că eu nu-s ca alţi copii care numai cu copii mari se joacă şi le zic la cei mici că să plece de acolo că-s mici.

      Apreciat de 2 persoane

      • rofstef zice:

        Hai mă Potecuțu ăla mic și drag, că îmi cer iertare.! Ști că noi avem probleme de oameni mari, și uneori nu știm să vă ascultăm puțin și noi pe voi, iar ca să ne scăpăm, iute vă trimitem la ghiozdan sau pe-afară la fotbal.. Tu ști că noi te iubim că ești atât de simpatic, dar mai înțelege și tu oamenii ăștia mari. Promit că nu aude Potecuța, iar ce am discutat noi aici, aici va rămâne, bine ?
        Ecum eu îți mai zic ceva: dacă tot ești în vacanță, iar noi am prins drag de tine, te rugăăăm să ne mai zici și nouă o vorbă, două.. Să o suni pe potecuță și să-i spui să stea liniștită să se odihnească, că tu te descurci și fără ea, și că nouă ne place cu tine, dar spune-i să se gândească și la noi și când vorbești cu ea să ne mai lase și nouă câte un gând..
        Îi transmitem concediu și relaxare plăcută, și ție, să mai rămâi cu noi 🤗

        Apreciat de 1 persoană

  15. La mulți ani, Blogulet! Crede-ma ca si tu scrii frumos si o sa-i spun Potecutei sa iti dea voie mai des pe aici. Am ras cu lacrimi. Si asta e de bine, crede-ma, pot fi si lacrimi din astea. Cat despre tort, promit sa iti iau eu unul cu prima ocazie. Ce daca nu o sa fie ziua ta, aici Potecuta are dreptate, ziua ta poate fi in fiecare zi. Asa ca o sa iti iau un tort din care sa curga bomboane, sau ce vrei tu. Doar sa imi spui!

    Apreciază

    • Mulţumesc muuuult! Ce fericit sunt acum! Da, vreau şi tort şi vreau să să-i spuneţi asta Potecuţei. Sigur-sigur vă ascultă, ştiu eu sigur asta.
      Şi mă bucur că v-am făcut să râdeţi, mie-mi plac oamenii care râd cu poftă.

      Apreciat de 2 persoane

  16. soapteînamurg zice:

    La mulți ani, bloguleț! Dacă nu te prea lasă Potecuța să scrii mai des, ce-ar fi să-ți dăm toți numerele de telefon ca să putem comunica mai mult cu tine? Spune-mi la ureche dacă ești de acord.

    Apreciază

    • Mulţumesc din toată inima!
      Ar fi o idee tare bună! Dar cred că ar fi tare geloasă. Că ea vă cam iubeşte şi vrea şi ea. Şi pe urmă iar zice că să las telefonul, că eu am teme de făcut. Că aşa face când vrea ea să se joace în locul meu.

      Apreciat de 1 persoană

  17. condeiblog zice:

    🙂 Bloguleț drăguț! Mulți ani înainte!

    Apreciază

  18. Nu te puteam uita, bloguleț simpatic, chiar dacă nu ai avut voie la tastatură atâta vreme. Mi-a fost dor de tine și mă bucur să aud că ai împlinit șapte ani, cei mai importanți pentru a putea ieși în lume și a merge la școală. Îți doresc la mulți ani frumoși, să ne citim cu aceeași plăcere și să te înțelegi bine cu Potecuța, că-i cea mai bună fată din lume!

    Apreciază

  19. la multi ani frumosi! 🎂 sa-i aduci Potecutei bucurii si inspiratie!🤗

    Apreciază

  20. Diana zice:

    La mulți ani frumoși, bloguleț drag ❤️

    Apreciază

  21. Crengu zice:

    Ce drăguuuuț! La mulți ani, bloguleț! Să înveți bine! 😃

    Apreciază

  22. tink3rbe11 zice:

    Ooo, dar chiar îmi era dor de tine. Păcat ca Potecuta nu încurajează „aripa tânără” să scrie mai des.
    La mulți ani Blogulet! La multe articole haioase, vesele și la cât mai multă inspirație.
    Să știi că și eu dacă mă duc în oraș și intru pe străduțe mă pierd. Nu e singura Potecuta, mai suntem ca ea.

    Apreciază

    • Vedeţi? Să-i spuneţi. Şi mai zice ea că ce mişto sunt tinerii şi copiii de azi, că-s aşa şi pe dincolo. Aiurea. Numai gura e de ea. Că uite, când să lase tineretul să se exprime, ea ce face?
      Vă mulţumesc frumos şi să ştiţi că îi spun, să se simtă bine şi ea, că se ruşinează când se întâmplă să încurce străduţele.

      Apreciază

  23. La multi ani! și la cât mai multă inspirație (@blogulet and @Potecuța) căci îmi doresc sa mă incantați săptămânal/zilnic/cât de des posibil (iar acum probabil vorbesc în numele multora)

    Apreciază

  24. Floare de mai zice:

    LA MULȚI ANI !!!!!!,mulți,mulți şi inspirați,Bloguleț frumos şi deştept !!!!🎂🎁🎈🎉🎇🎀.Te pupicesc tare,iar pe Potecuță o rog să te lase să scrii şi tu😀,nu doar când e de plecat în concediu😊.Va fi şi ziua mea pe 14,dar eu sunt bătrână rău față de tine,împlinesc 40😀.Îți dai seama că pe lângă cei 7 anişori ai tăi eu par matusalemică😀.Dar să ştii că Floare de mai te citeşte mereu şi îi place enorm cum scrii.Să creşti mare,mare şi să ne citim şi la 100 de ani,şi ai tăi şi ai mei❤❤🌹🌹🌹.LA MULȚI ANI !!!❤❤😘😘😘.

    Apreciază

    • Mulţumesc frumos, Floare de mai!
      Cred că mă mai lasă. Că nici acum nu e în concediu şi tot m-a lăsat deci cred că mai vrea câteodată şi aşa.
      Eu am auzit-o pe potecuţa când a zis cuiva că atunci când era mică ea credea că de la 30 de ani eşti tare bătrân şi că acum, la 30 eşti copil şi la 40-50 eşti tinerel, la 60 tânăr şi că ajungi om mare de la 70. Deci eu aşa am învăţat de la ea.
      Mulţumesc frumos! Da, aşa să fie! Să ne citim mult timp de acum încolo!

      Apreciază

  25. Issabela zice:

    La mulți ani, frumosule… zise și verișorul lui, din creșă 🙂 ❤

    Apreciază

  26. 1lauralaly zice:

    La multi ani, blogulet sensibil, haios si talentat. Sa ai ani bogati in articole inspirate.
    Sa ai grija de Potecuta si te va mai lasa sa ne delectezi.

    Apreciază

  27. daurel zice:

    Cu sau fara scoala, e un blog deosebit!
    La multi ani!

    Apreciază

  28. Mishuk zice:

    ia-i fată, tort!
    sau fac eu unul de nu-i mai trebuie!

    Apreciază

  29. ecoarta zice:

    Eu ți-am lăsat, dragă blogule, un mesaj! Se pare că a prins aripi şi-a zburat în neant. Îmi pare rău! La mulți ani!🤗

    Apreciază

  30. Alex zice:

    La mulți ani, Bloguleț! La mulți ani, Potecuță! Numai bine și la cât mai multe postări! 🙂

    Apreciază

  31. Aura B. Lupu zice:

    La mulți ani, Bloguleț! Și să știi că la anu’, dacă nu vrea Potecuța iar să-ți facă tort, îți fac io unu’, bine?

    Apreciază

  32. Am pierdut aniversarea blogguleţului?
    Sper să nu se fi supărat prea tare pe mine, dar sunt o încurcă-lume.
    Se mai primește cu „la mulţi ani”?
    🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
    La mulţi ani!
    Se aude că îi cânt?

    Apreciază

  33. Nurilusa zice:

    La multi ani frumosi si plin de realizari draga blogulet frumos!
    La multi ani Potecuta! Sa ne traiesti si sa lasi bloguletul sa scrie!
    Imi pare tare rau, acum am dat peste articol si nu stiu de ce.
    LA MULTI ANI!!! 🎂🍨🍨🌹🌹🌹🤗

    Apreciază

  34. Camelia zice:

    7 ani?????Wwwooowww…Felicitari Potecuta!

    Apreciază

  35. Pingback: Aproape nouă… | Poteci de dor

Lasă un comentariu