Jurnal simplu. Şi rezolvarea dilemei eMAG

Azi… e mâinele venit prea repede şi ieri-ul, prea grăbit, ce va fi să vină. O zi ca toate azi-urile, prin esenţă, dar minunată în simplitatea de a fi, pur şi simplu. Mi-l fac special, aşa cum fac uneori cu clipele, fugind de gri şi de umbrele care uneori dau târcoale gândului. Am obosit. Să încerc să le înţeleg. Răutăţi şi ironii, crize de moment şi neacceptări. Ale mele. Şi ale altora. Le resping, închid uşa, încet, să nu se tulbure tăcerea, şi mă acopăr cu ce ştiu că îmi poate ţine de cald. Sau doar de urât.

Afară… cald, senin, prea multă linişte. Nu mă plâng, constat. Unde sunt oamenii când strada tace? Închişi în case sau în ei? Prizonieri între pereţi sau între neîmpliniri? Fericiţi în cochilie sau doar între visări? Ascunşi de soare sau de sine? Poate puţin din fiecare, poate toate la un loc. Sau poate că nimic din toate astea nu-i de fapt valabil. Pur şi simplu nu sunt aici, pe strada care se întinde la picioarele mele când o privesc de sus, doar pentru a fi oriunde în altă parte. Şi strada tace oricum şi sub paşii cei mulţi şi grăbiţi, nu doar când nu-i sunt oamenii aproape. Dincolo de toate, vara-şi vede de toate ale ei. Şi timpul la fel. Trece nestingherit.

Mă gândesc… să vă povestesc despre o chestie faină, trăită ieri. Am primit, în urma postării despre eMAG, un mail în care eram întrebată dacă pot fi sunată pentru a discuta pe larg despre ce-am povestit în postare.
Evident, mailul venea din partea eMag, cu siglă, cu tot ce-i trebuie unui mail „pe bune”, m-am prins din prima că nu e o glumă făcută de cineva care are chef de râs de mine. Mno, recunosc, prima dată am zis că ioii, cum au citit ei tocmai postarea mea? Io-s mică, blogul meu la fel, nu-i blog de om şmecher, din ăla de are meleoane de fani, nici nu vreau, nu-mi dau eu prietenii, pe voi adică, pe meleoenele altora, dar na, tot m-am întrebat cum citeşte eMAG-ul postările mele. M-am bucurat, de ce să mint. Şşşşt!, nu ziceţi de cuvinte cheie, că mă supăr. Nu! Rămâne cum am visat: eMagul citeşte potecuţele, nu accept realitatea 😀
După aia, m-am făcut şi mai mică decât sunt şi m-am gândit: potecuţă, ai încurcat-o! Acum să te văd eu cum stai tu frumuşel la colţ, certată şi pusă pe coji de nucă, aşa-ţi trebuie dacă povesteşti tot ce păţăşti, că nu poţi şi tu să vorbeşti despre topirea gheţarilor şi cantitatea de particule din plastic găsite printr-un ocean din lumea asta mare. Dar am zis, am zis, îmi asum, am dat numărul fără să clipesc şi am aşteptat. Tresăream la fiecare apel, dar nu aveam ce să fac.
Acum fac o paranteză şi vă zic două lucruri:
1. Ştiţi că eu nu ştiu să scriu advertoriale. V-am mai zis, aţi şi văzut, nu ştiu şi nu am scris niciodată. Nici pe bani, deşi am primit în trecut propuneri, nici pe altceva. Eu zic dacă-mi place ceva, fără să fiu obligată de vreun contract. Aşa cum am mai zis şi ce nu a fost ok, rar, când mă apuca să mă plâng aici. Dar să zic de bine despre ceva ce n-am testat, nu pot, nu mă ţine imaginaţia şi da, îi admir tare pe participanţii la SB pentru asta.
2: Ce urmează nu e răzgândire, nici „stai să vezi că parcă nu a fost aşa”. Şi nici de frică nu scriu asta 😀

Am avut ieri una dintre cele mai faine discuţii avute vreodată cu un reprezentant al vreunei firme. Pe cuvânt de potecuţă! Nu, n-am fost sunată să fiu certată, din contră, oamenii chiar au vrut să ştie exact ce s-a întâmplat şi să lămurim, să vedem cine şi unde a greşit, dacă a greşit cineva. Faptele rămân cum v-am spus, nu o dau la întors, dar am primit explicaţii şi acum sunt lămurită. Nu toate firmele plasează la easybox. Aşa cum mi-a zis Illusion în comentariul ei, numai cele care au contract cu Sameday.
Am ajuns să vorbesc cu cea care m-a sunat (nu am întrebat-o dacă e ok să-i scriu numele deci nu-l zic) de parcă ne ştiam de-o viaţă. De la „dumneavoastră” la „tu” şi invers, eu am făcut varză formulele de adresare 😀 , nu mai contează, chiar am înţeles şi chiar am apreciat mult dorinţa lor de a mă lămuri şi interesul arătat. M-am simţit băgată-n seamă şi asta chiar contează, chiar dacă poate fac asta cu toţi cei care scriu despre nereguli sau întâmplări mai puţin fericite. Nu ştiu, dacă aşa fac, cu atât mai bine.
Aşa cum am scris şi-n postare, firma distribuitoare avea o bubiţă, peste asta a intervenit şi o scăpare de comunicare când am sunat, şi de aici ceaţa mea. Am înţeles acum, mi s-a explicat aşa cum vă cer şi vouă când nu pricep ceva, să nu vă ruşinaţi să-mi vorbiţi ca unui copil de doi ani, eu chiar asta vreau.
Asta nu înseamnă că au aruncat vina pe mine sau că au încercat să se „fofileze”. Nu. Am fost ascultată şi am avut un dialog de la om la om, nu de la om la robot, cum uneori se întâmplă când sunăm pe la diverse firme (aş scrie care, dar poate primesc mail 😀 )
Am întrebat dacă vor să postez un punct de vedere, un fel de „drept la replică” (nu râdeţi, m-am simţit şi eu importantă, ca cei care au ziare de scandal şi publică poze cu vedete, deşi eu nu am iscat niciun scandal), nu au vrut, nu de aia au sunat. Au sunat să lămurim. Şi dacă vă pare că sunt entuziasmată, apăi chiar sunt, că eu numai aşa pot scrie, când o simt pe pielea mea. Zău că am apreciat! Şi da, chiar a fost una dintre cele mai faine discuţii.
Şi ca să vedeţi cât de ameţită sunt, acum realizez că în mail mi-a cerut numărul, m-a sunat pe acel număr, şi ce zic eu? „Nu ştiu dacă aţi primit mailul meu de răspuns” 😳 😀 Sunt tare sau ce?
Deci pe partea asta de comunicare, nu am decât cuvinte de laudă.
Şi nu, nu mi-a cerut nimeni nimic, nici nu am primit nimic, repet. Dar dacă am zis ce nu mi-a convenit şi acum s-a rezolvat, e normal să zic şi asta. Bine, o ciocolată din aia la kilogram n-aş fi refuzat. Dar nu e normal să plătească alţii greşeli care nu le aparţin deci n-am zis de ciocolată. D’aia cu bule sau cu cafea. La metru. 😀

Ascult… am revăzut finalul filmului „Propunere indecentă”. Ştiţi… „pe mine nu mă va privi niciodată aşa cum l-a privit pe el”. Şi mi-am amintit de jocul ăsta de priviri care, pe acordurile astea, devine şi mai pătrunzător.

Foto

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Din viaţă... și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

90 de răspunsuri la Jurnal simplu. Şi rezolvarea dilemei eMAG

 1. Pingback: Iar am fost în epoca de piatră. Azi, easybox | Poteci de dor

 2. Roxana Neguț zice:

  Totul este bine cand se termina cu bine! 🙂 Un weekend minunat draga mea! Te îmbrățișez 🤗💐

  Apreciat de 1 persoană

 3. Ïosif zice:

  „pe mine nu mă va privi niciodată aşa cum l-a privit pe el”.. 🙂
  Tu esti mai libera si fericita decât Natasha St-Pier & Patrick Bruel !
  Un Weekend binecuvântat cu tot ce în copilarie ai visat, draga Potecuta !

  Apreciat de 1 persoană

 4. castanman zice:

  Asculți chestii franțuzești? Mă bucur.

  Apreciat de 1 persoană

 5. castanman zice:

  În rest, rămâne cum am stabilit: tu es formidable, je suis fort minable…

  Apreciat de 1 persoană

 6. rofstef zice:

  Felicitări că ai avut parte de un astfel de dialog..încep să-mi schimb părerea despre emag 😀
  Nu glumesc, pentru că știu că nu sunt mulți dintre cei care, deșii se simt cu musca pe căciulă, dar nu știu să plece un pic capul jos și să spună un „I am sorry”, cu atât mai mult dacă pe viitor mai pot avea o șansă de un feedback potecuțat 🤗

  Îți doresc un weekend tot la fel de entuziasmat, măcar pe cât ai fost tu în acest articol..☺️
  Piesa muzicală recomandată mi-a plăcut mult.. Mulțumesc mult !

  Apreciat de 2 persoane

  • Mulţumesc mult, Ştef!
   Aşa e, nu sunt mulţi, poate de aia am apreciat atât. Eu sper totuşi să înveţe şi alţii de aici.
   Ce mult mă bucur că ţi-a plăcut melodia!
   Şi eu îţi doresc weekend frumos şi numai bine!

   Apreciat de 2 persoane

   • rofstef zice:

    Eu consider că au doar de câștigat când se procedează în acest fel, pentru ca, nu-i așa, toți greșim, iar dacă se întâmplă de la tastaturi, cu atât mai mult, trebuie să-ți ceri scuze, măcar atât. Acum mai mult ca oricând, informația zboară ca gândul și foarte repede poți să te ridici la cer, și la fel de repede te poți prăbuși de pe trambulină dacă ți se duce vestea că nu ești „cumsecade”
    Să ști că îmi place gustul tău muzical..
    Numai bine și ție, Po.!!!

    Apreciat de 1 persoană

 7. ioansperling zice:

  Ai dat de normalitate atata tot! Nu te invata cu ea ca nu tine mult!

  Apreciat de 1 persoană

 8. 69 zice:

  Trebuie sa-ti zic ca am fost fericita pe tot parcursul materialului… in experientele mele de „ziar”, dreptul la replica venea cam intotdeauna dupa un scandal, de aia cand am inceput sa citesc mi se facuse inima cat un purice. Cand am terminat era cat o paine! Weekend minunat, Potecuto. Esti superba

  Apreciat de 1 persoană

 9. Mishuk zice:

  ai naibii ăia de la fan curier n-au binevoit să mă… din contră, m-au certat și dacă țin bine minte s-a lăsat și cu citate din paraziții! dar știu de ce! tu ești fată :)))) (ce sexist sunt!)

  Apreciat de 1 persoană

 10. ina02s zice:

  E bine că din când în gând să simțim că unii mai procedează și corect. Mi-a plăcut entuziasmul rău. Și muzica faina. Pupici si weekend plăcut! ❤️

  Apreciat de 1 persoană

  • Nu ştiu dacă e ceva foarte rar sau ce e, dar chiar am fost entuziasmată. Toată ziua de ieri am fost cu un zâmbet larg. Noroc că eram acasă, altfel, cine mă vedea credea că prizez 😀
   Te pup, Ina! Mă bucur că îţi place melodia! Weekend frumos şi ţie!

   Apreciat de 2 persoane

 11. Ella zice:

  Vai ce-mi place … ” mâinele venit prea repede şi ieri-ul, prea grăbit”
  Exact asa simt si eu uneori … se scurge timpul printre degete si nu-l pot opri!
  Ma bucur ca te-ai lamurit cum e cu eMAG. Felicitari eMAG, esti un magazine serios!
  Weekend placut draga mea!
  Pupicios! 😘😘😘

  Apreciat de 2 persoane

  • Îţi mulţumesc din suflet, Ella! Se scurge, da… dar nu-l putem opri. Măcar să-l trăim cât putem mai bine, mai frumos, mai cum credem noi că ne face bine.
   Da, s-a lămurit, e ok acum, mi-a trecut ceaţa 😀
   Weekend frumos îţi doresc şi eu, draga mea!

   Apreciat de 1 persoană

 12. tink3rbe11 zice:

  Comand de pe net multe chestii importante, rar fac comanda telefonic de regula, în coș. Se-ntâmplă la dese site-uri să mă sune pentru confirmarea comenzii și atunci întreb pentru nelămuriri. Dar, ce am vrut să spun, că în diversele dialoguri cu respectivii operatori, am avut parte de diferite „voci” (să-i spun așa),
  Că oricare dintre noi și ei au zile și zile, sau, sunt parte dintre care nu sunt făcuți pentru această meserie dar sunt.
  Eh, una peste alta, eu zic că ai avut parte de un operator drăguț, amabil care ii place ceea ce face(cum toți ar trebui să fie).
  Sunt și care nu vor să îți explice până intelegi, dar mai sunt și excepții.
  Tare amuzantă mai ești!
  Hai, weekend fain și… fără prea multe peripeții.

  Apreciat de 1 persoană

  • Draga mea, la mine nu a fost cazul de confirmat, eu m-am împotmolit pe drum, au apărut nereguli acolo, şi am sunat să întreb unde greşesc, să spun că ceva nu merge cum cred că ar trebui. Şi de aici a apărut nebunia. Mi s-a vorbit frumos, dar tot nu am înţeles, adică am înţeles pe dos, că nu am primit chiar cele mai clare răspunsuri.
   Dar da, evident că pentru meseria asta, care presupune contact permanent cu oameni, ai nevoie de răbdare şi de calităţi în arta conversaţiei şi nu toţi le au, e drept.
   Mie cel mai frică îmi e de doamnele alea nervoase care răspund uneori la unele instituţii publice. Mă blochez şi nu mai ştiu să zic nimic 😀
   Îţi mulţumesc mult!
   Weekend frumos îţi doresc!

   Apreciat de 1 persoană

 13. Issabela zice:

  Potecuță, să nu mă crezi spărgătoare

  Apreciat de 1 persoană

 14. Issabela zice:

  … de zenuri (na, că mi s-a dus și comentariul aiurea, neterminat 😀😀), dar normal, că mai vorbeam noi de normalitate, era să te fi lămurit fără să te „plîngi”… Iar politica lor cu 30 lei transp+manip la un marker de 1,40 lei e aceeași :))
  Mă bucur însă pentru finalul tău personal fericit, asta e cel mai important din toate cele 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 15. anasylvi zice:

  E bine, intre timp m-am cam suparat eu pe ei. Pe scurt: sotul meu a comandat zilele trecute o componenta PC. Azi a sosit: surpriza! Neplacuta! Nu era ce comandaseram noi – cineva gresise nu-stiu-ce cod bla bla, a venit altceva in loc de ce voiam noi, nici nu mai vreau sa mai zic nimic, sa nu-mi scape vreun porumbel. Procedura intreaga de retur dureaza si e foarte aiurea sa stai cu banii blocati si fara produsul comandat. Ma bucur ca ai avut o experienta frumoasa, in cele din urma. Sa inteleg ca postarea de pe blog a cauzat acest interes deosebit? 😀

  Apreciat de 1 persoană

  • Of, Ana! Îmi pare rău că aţi păţit asta, ştiu cât de neplăcut e. Eu am păţit cu colete uitate de curieri şi de atunci nu mai achit decât la primire, dacă e ceva mai mare sau ceva urgent. O carte, ceva mic, da, achit la comandă, să nu mă mai încurc atunci, cu scos bani la curier.
   Da, Ana. Eu nu-s deloc omul care să ceară cu „superiori” când simte că ceva nu e bine. A fost discuţia aia prima, de care am scris, am văzut că tot nu merge, am venit şi v-am spus vouă, ca unor prieteni la cafea, ce-am păţit. Şi am primit mailul din partea eMAG. Deci numai în urma postării, eu nu am făcut valuri, nici nu era cazul, nu a fost gravă problema mea.
   Sper să se rezolve cu bine şi la tine!

   Apreciat de 2 persoane

 16. Diana zice:

  Deci, totul bine când se termină cu bine 😀

  Apreciat de 1 persoană

 17. Suzana zice:

  De-a dreptul surprinzator si interesant feed-backul! Se mai intampla si lucruri deosebite, ceea ce e bine! … Mie totusi imi plac griurile. Si daca apar prin preajma, le combin cu alte culori, pentru a genera alte nuante! 🙂 Daca le-ai accepta, poate nu te-ar mai obosi…! 🙂
  Seara buna, draga Potecuta! Si un weekend placut!

  Apreciat de 1 persoană

  • Ştiu ce zici, Suzana, şi ai dreptate. Dar nu toate-s de acceptat. Pentru a avea şansa de a combina culori, uneori, trebuie să te detaşezi de anumite gri-uri. Pentru că sunt altele care merită mult mai mult. Şi atunci… eu le fac loc. 😉
   Weekend frumos şi ţie, îţi mulţumesc!

   Apreciat de 1 persoană

 18. soapteînamurg zice:

  Totul e bine, când se termină cu bine. Deși ne surprind asemenea reacții ale unor instituții, adevărul este că așa ar trebui să se comporte toate într-un stat civilizat.

  Apreciat de 1 persoană

 19. adrianport zice:

  Frumoasa melodie, potrivita pentru un happy end! Cum or fi reusit sa cante? Sau cum or fi reusit sa cante pana la sfarsit? 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 20. Eu aș zice că nu-i doar un ”Jurnal simplu” când cuprinde o întâmplare atât de îmbucurătoare și încurajatoare pentru tine și pentru noi, căci mulți putem păți la fel. Felicitări pentru modul în care ai gestionat incidentul și ne-ai redat speranța în oameni!

  Apreciat de 2 persoane

 21. Floare de mai zice:

  Frumos din partea lor,cine ştie,poate vine şi ciocolata😊.Tot din partea eMag😊

  Apreciat de 1 persoană

  • Fata cu care am vorbit e o dulce, e suficient că am avut ocazia să stau de vorbă cu ea. Şi data viitoare, la prima comandă, pun şi o ciocolată-n coş şi le scriu la menţiuni să pună multă cremă-n ea 😀

   Apreciat de 1 persoană

   • Floare de mai zice:

    Potecuță,cum să fac să ți trimit o ciocolată virtuală luna viitoare,pe 14 ?. Aș face cinste cu una uriașă plus multă cremă 😃,că deși nu par(arăt cam de 15 ani-dacă te uiți pe fb mă vezi-că suntem prietene), împlinesc totuși o vârstă…de speriat-40😃. Și chiar ți-aș oferi ceva bun pe care îmi place și mie să-l pap,doar că… în ciuda prejudecății,pe mine nu mă ajută să mă îngraș-am nevoie😃.Te pupicesc 😘 tare😘

    Apreciat de 1 persoană

    • Mulţi, mulţi înainte! Cu sănătate şi bucurii!
     Ai nevoie să te îngraşi puţin? Păi atunci fac eu cinste cu prăjitură şi ciocolată şi ce mai vrei tu 🙂
     Ei, dacă nu-s plecată prin concediu (nu am planuri de plecat dar, dacă voi avea concediu, poate nu voi fi prezentă pe blog în fiecare zi) ne adunăm şi facem un chef virtual pentru tine 😉
     Te pup şi eu, draga mea!

     Apreciat de 1 persoană

     • Floare de mai zice:

      Ei,cred că sunt cea mai bătrână de pe aici😊dar n-ar strica un chef,poate uit că tot 14 august-2003-e şi ziua în care bunica mea a murit…😢😢.Împlineam 23 de ani atunci…😢😢Sau că nici tata nu mai e de ziua mea…din 14 august 1990…😢😢.
      Mulțumesc mult pentru intenție şi gândul bun,draga mea !❤❤

      Apreciat de 1 persoană

 22. Sfarsit de saptamana fain, Potecut. Ma bucur ca esti ok… Si ca s-a rezolvat cu eMAG. Am avut si eu odata niște incurcaturi la ei, dar le-am rezolvat usor si simplu dupa un schimb de opinii pe mail, ei si-au cerut scuze, eu am multumit si, gata, m-am bucurat ca am primit ce imi dorisem(am avut si surprize neplacute, ce e drept, pe alte site-uri, dar imi este mult mai comod sa cumpar online, asa ca am trecut peste si… am schimbat furnizorul😉) … Si in general ma bucur ca esti pe aici si ma pot plimba in voie pe Poteci , atunci cand am timp sa o fac… 🤗😘
  Mi-a placut melodia🙂

  Apreciat de 1 persoană

 23. daurel zice:

  E o poveste cu final neasteptat.
  Ar trebui sa postez si eu prin ce am trecut când o fiica de-a mea sosita acasă in concediu a comandat o imprimantă pentru a comunica ea cu nu stiu cine; pâna să ajunga coletul era să i se termine concediul, iar eu am stat mai mult in uliţă cu ochii după masinile distribuitorilor …
  Felicitari!

  Apreciat de 1 persoană

 24. ecoarta zice:

  Mă bucur să aud vorbindu-se şi despre lucruri normale. Poate- poate, încetul cu încetul, transformăm „anormalul” devenit normal, în normalul normal. O, sper că nu am înnodat prea tare cuvintele…încă dorm…

  Apreciat de 2 persoane

 25. Crengu zice:

  O dovadă că mai sunt și oameni printre noi! Mă bucur că pățania ta s-a terminat cu bine și îți mulțumesc pt melodie, nu o știam! 😊

  Apreciat de 1 persoană

 26. Florina zice:

  Eu am fost mai amețită și habar n-am ce problemă ai avut, bine că s-a rezolvat între timp, asta mă bucur să citesc. Și eu cam dorm pe mine ca ecoarta, habar n-am ce-i cu somnolența asta…

  Apreciat de 2 persoane

 27. Ana May zice:

  Am întrebări:
  1.de unde știau de articol/neplăcere ?
  2.ai primit/ vei primi produsele ?
  …mai multe flori conturează primăvara, una singură e doar o „rătăcită”!
  Duminică frumoasă!

  Apreciat de 1 persoană

  • Ana, există cuvinte cheie care semnalează că s-a scris despre ceva anume.
   Nu am mai comandat produsele și pe unul din ele l-am găsit la un magazin specializat, l-am cumpărat de acolo. Pe celălalt îl voi comanda după. Dar s-a rezolvat problema.
   Da, știu, așa se zice. Dar la mine s-a făcut și e tare bine 😉
   O zi frumoasă îți doresc și eu!

   Apreciat de 2 persoane

 28. selena zice:

  Scrii foarte frumos.
  Asta e doar o poveste, nu?!
  (pt veridicitate, se poate vedea emailul primit)

  Apreciază

 29. Bine că s-a terminat totul cu bine.🙂
  O săptămână frumoasă!

  Apreciază

 30. ce fain ai zis „Afară… cald, senin, prea multă linişte. Nu mă plâng, constat. Unde sunt oamenii când strada tace? Închişi în case sau în ei? Prizonieri între pereţi sau între neîmpliniri? Fericiţi în cochilie sau doar între visări? Ascunşi de soare sau de sine? ”

  Ma bucur ca ai reusit sa te intelegi cu cei de la eMag.

  O zi faina!

  Apreciat de 1 persoană

 31. Zina zice:

  Mă bucur să mai citesc și despre o experiență pozitivă. Mă bucur că ai avut-o tocmai tu. Cât despre privirea aia… Cine n-a avut parte în viață măcar de una, e sărac rău.
  Seară frumoasă, Potecuță!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s