La voi cât durează mutatul…

…pe un alt telefon? Pentru că da, în cazul meu, e ca şi cum m-aş muta la casă nouă, cam atât ţine munca şi cam de amploarea asta e. Şi nu era bine când erau telefoanele alea din care scoteai cartela, după ce te asigurai că toate numerele sunt pe ea, puneai în telefonul nou, alegeai un ton de apel şi asta era? Mnn, nu, nu era bine. Adică era bine, că nu aveam bătăi de cap, ca acum. Dar nu, nu era bine la modul general. Nu ştiu cum vă descurcaţi voi, dar pe mine mă enervează când un telefon are atâtea chichiţe şi opţiuni şi setări şi funcţii şi ce mai are el. Bine, mă enervează că le are, dar îl cumpăr că le are, cam aşa sunt. Cu asta mă ocup de o săptămână şi ceva. Sau două? Cam aşa. Şi nu e gata. 😀 Nu vă imaginaţi că am conturi peste conturi, contacte peste contacte şi te miri ce altceva. Nu, n-am. Că de obicei, primul stol legat de telefon e ăla cu ordinea. Nu ţin poze care n-au treabă cu mine, dar ţin poze şi de trei ani, deşi tot de atunci nu am intrat în folderul care le păstrează. Dar fac implozie dacă am impresia că le-am pierdut. Am mesaje care stau şi doi ani, fără să le citesc, dar să ştiu că-s acolo. În schimb, sunt mesaje pe care trebuie să le şterg imediat după ce le citesc. Şi nu că ar avea ceva mesajele în sine, că ar trebui şterse din te miri ce motiv. Nu. Pur şi simplu, nu le ţin, să nu aglomerez telefonul 😀

Nu mi-am luat un telefon din ăla de girezi cu casa să-l iei. E un telefon normal, preţ decent, dar oricum mai deştept decât vechiul telefon care, la rândul lui, era mai deştept ca mine. Na, atât pot. Şi ştiu, ar fi fost simplu cu acel cont care stochează tot şi muţi tot pe noul telefon. E simplu la oricine, nu la mine. Că nu mai ştiam parola la ăla vechi şi ca să resetez, trimitea cod pe o adresă de mail căreia, exact, nu-i mai ştiam parola. Că a fost din aia făcută pentru a putea face cont pe vechiul telefon, nefolosită. Şi oricum, parcă n-am setat să se sincronizeze totul deci degeaba l-aş fi ştiut.
Şi până la urmă nu asta e problema, nu mutatul pozelor, nu mutatul contactelor. Alea-s puţine, oricum.
Setările, dragilor, alea mă termină. Că pun la mesaje să sune cu bip-bip şi parcă nu e bine şi vreau bum-bum şi iar nu e bine şi pun poc-poc şi când primesc mesaj cu poc-poc îmi dau seama că sună aiurea şi vreau pic-pic şi iar nu-i bine şi… no, bun. Asta ca asta.

Dar vin alea legate de culori, de display, de notificări. Cum să sune fiecare-n parte, cum să cânte telefonul la mail, cum să guiţe la sms, cum să ciripească la whatsapp, cum să latre la alte notificări, ce culori să apară pe screen saver, cum să arate ceasul, ce să bipăne şi ce să nu bipăne, să vibreze la mesaj? Dar la mail? Şi să apară pe ecran ca un preview sau doar cu numere? Să fie auto la luminozitate sau nu? Să pun night mode sau nu? Pun. E mai bine. După 5 minute nu mai e bine, pun la loc. Oare cum se face? De unde? Pfuai. Pun auto la luminozitate, totuşi. Dar aia ce înseamnă? Când e noapte, e mai aprins. Cum văd? Merg în baie, e noapte. Hai. Mnuuu, nu e bine, las să văd bine, de aia am telefon mare, să văd, nu să mă chiorăsc în umbră. Mă dor ochii. Bine, pun. Las, nu mă mai dor. Hai înapoi.
Cum să cânte în general? La ce nivel? Nu e cam tare? Acum nu e cam încet? La sms să fie pe culori? Text normal?
Ce aplicaţii să pun? Aia, aia, aia. Restul nu-mi trebuie, uninstall. Auoleu, am dezinstalat ceva ce-mi trebuia, pun la loc. Aia ce-i? Nu trebuie, delete. Auoleu, am şters chrome, ăla trebuie. Ce-i aia? Nu ştiu, căutare pe net. Nu am înţeles, las acolo.
Setez ce să apară în home screen. Nimic. Toate-n app screen. Au dispărut. Mama ei, ce-am făcut? Bun, recuperat. Acum setez ce imagine de fundal să fie. Aia. Bun. Nu, parcă ailaltă era mai bună. Ok. Naa, nu, prea deschisă, se vede naşpa. Asta? Da, perfect. Niieee, nu bun, e prea închisă. Aia? Da. Nuuu, ok, lăsăm pe mai târziu.

Dar la ălalalt era o opţiune care îmi plăcea, unde-i aici? După 30 de minute de butonat: nu e. Cum nu e? Nu-mi mai place telefonul. Dar ce făcea opţiunea aia? Scotea marginile de la aplicaţii. Hă? Dap, pentru mine asta e vital, să nu văd alb în jurul iconiţelor. După 30 de minute, ok, nu merge să scot, lasă aşa, oricum nu văd iconiţele, ecranul e negru când nu folosesc telefonul.
Cum ar fi fost să-i zic la nenea ăla din magazin că nu memorie, nu cameră, nu culori, nu mă interesează nimic din tot ce interesează orice om normal când ia un telefom, eu nu vreau decât framurile lipsă de la iconiţe? 😀 Bun.
Asta ce înseamnă? Dau activare sau nu? Dau. Ce s-a întâmplat? Nimic. Iooooiiii, s-a întâmplat. Cum revin? Revin. Nu mai fac.

Cam aşa. Încă nu e gata mobilat telefonul meu. Cert e că, oricum, când nu vorbesc, şi vorbesc rar, când nu scriu sms, mail, comentariu, telefonul stă lângă mine, fără să conteze nicio setare, că-i pe ecran blocat deci cu ceas. La ceas am lucrat 20 de minute să-l fac curcubeu 😀
Şi când îl învăţ cât de cât, se împlinesc 4-5 ani de când îl am şi îl schimb.
Eu v-am zis că-s într-o dungă. Voi nu, batman, batman… na, dovadă.

Şi la voi e tot aşa? 🙄

Foto

Acest articol a fost publicat în Din viaţă... și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

88 de răspunsuri la La voi cât durează mutatul…

  1. Ella zice:

    Eu am noroc … 😅
    Ultima data sotul a schimbat, a adaugat, a revizuit si a mutat … eu una îmi prind urechile in el! 😅
    Este un mic computer … cum sa retin eu toate functiile? Vorba sotului … daca nu-l butonezi nu înveti! 😅

    Apreciază

  2. Cosmisian zice:

    Initial am crezut ca vrei sa faci reclama unui model de telefon, atat de multe detalii ai oferit. Ma pregateam sa imi iau si eu unul.
    La mine e mai simplu ca la tine. Dupa ce imi iau telefonul, il tin nou, il admir vreme de multe zile, de groaza transferului. Am atat de multe de facut, incat la mine nu e ca la mutatul de la o casa la alta, e ca si cum m-as pune sa si construiesc una. Aproape ca simt ce simte cineva care merge pe la autoritati.
    Succes! Sa ma suni cand e gata, sa verific daca se aude bine 🙂

    Apreciază

    • Dacă vreodată cineva-mi dă un telefon nou, să fac concurs pe blog, să-l fac cadou, voi scrie advertorial despre acel telefon. Aşa, de dorul lelii… nu-mi vine. Nu laud gratis, sunt scorpiuţă 😀
      Vaaai, deci eu stau bine, sunt cazuri mai grave, văd 😀 😀

      Apreciat de 1 persoană

      • Cosmisian zice:

        Bine, mainpoti cripta microSd cardul, resetezi telefonul vechi sa il dai cadou (fara concurs, dar cu concursul primitorului), si surpriza… La montarea in noul telefon surprizaaaaaa… Nu poate fi utilizat.
        Tu ai facut asa ceva? Nu… Vezi? Se poate chiar mai rau.

        Apreciază

  3. Issabela zice:

    😂😂 Fix așa că la tine, tocmai am primit o tabletă cadou, nu-i cea mai performantă dar e a mea, în sfîrșit a mea, n-o mai împart cu nici un copil, să mă rog de ei să am și eu loc, și i-am început personalizarea… Ba mai mult, fac nefăcute, i-am comandat adineauri husă cu tastatură, s-o fac mini-laptop 😀
    Avem de lucru…!

    Apreciază

  4. Mona zice:

    😄 M-am distrat de of-ul tău, iartă-mă!
    Eu mă prind repede ce am de făcut la un nou telefon, poate și pentru că de ani de zile folosesc aceeași marcă. Îl schimb cam la 3 ani, dar e cam la fel.
    Mă interesează să îmi descarc aplicațiile pe care le folosesc (și nu sunt puține 🤣) și să le aranjez într-un fel anume. Acolo sunt piticii mei.
    În rest, îl țin mereu pe silent, deci nu mă interesează cum sună, notificărilor le dau mute de asemenea, iar alarma să facă cum vrea că o opresc în prima secundă. Chiar nu știu cum sună, sincer.
    Și cam atât…. așa că de data asta nu te înțeleg, doar râd de zbuciumul tău 🤣🤣🤣
    Te îmbrățișez tare, draga mea! 😊🤗

    Apreciază

    • Mona, stai că devine şi mai tragic, că aceeaşi marcă am şi eu, ca şi data trecută 😳 Deci…
      Dar: nu neaparat cu setările în sine e mare problemă, cât cu aşezat, culori, display. Păi, cum să nu stau să mă enervez că pun screensaver şi pe urmă parcă altul era mai bun? Şi să se deblocheze când apăs de două ori pe ecran sau când apăs butonul lateral? Dacă se apasă buton din greşeală în geantă şi apelează de nebun? Pun parolă. Mna, parola pin sau pattern din aia? Na, vezi? Deşi cam ştiu care unde e, mă strofoc. Să vibreze când sună sau doar să sune? 😀
      Te îmbrăţişez şi eu cu drag! Îţi mulţumesc mult!

      Apreciază

  5. illusion zice:

    Și eu tot la faza asta sunt acum… Și tot așa e…

    Apreciază

  6. rofstef zice:

    Nu, nu la mine nu e așa pentru că eu dacă trec la un alt telefon deja știu la ce mă înham și mai ales că îmi respect brandul telefonului, așa că chiar dacă trec la o generație mai avansată, setarile sunt tot cam aceleași..
    Problema mea este alta, și cum a spus și Ella, astea sunt mici calculatoare, deja cred că sa trecut la un alt nivel în care un smartfone a ajuns chiar mai departe de a fi numit un mic calculator pentru că pe el avem, așa cum zicei, aplicații foarte inportante, și da, asta este după părerea mea marea dramă, pentru că este mai important decât permisul și buletinul..
    Foarte simplu se poate pierde, îl poți uita pe bancheta taxiului, a autobuzului, a trenului, pe soclul lui Mihai Viteazul sau în toaletă, așa cum face mama, iar de cele mai multe ori cade pe mâni rele, iar odată pierdut, eu nu vreau să-mi imaginez, și nu mă doare 700/1000 de lei, cât mă doare ceea ce este în el, iar eu când am schimbat pe acesta care îl am acum, doar textele cu rețete și tratamente naturiste mi-au luat 3 zile de scris, să nu mai vorbesc de alte date importante la care am renunțat 😦

    Nu vreau să-mi imaginez ce face funcția 5 G !

    Vreau Nokia 1110
    O Săptămână Faină !

    Ps. Merci de articol, este bine să reflectăm si să avem mare grijă cu stocarea datelor pe un calculator așa de mic care se pierde atât de ușor..!

    Apreciază

    • Eşti belea, Ştef! Chiar pe soclu, zici? 😀 😀
      Să ştii că ai mare dreptate! Eu am dezinstalat multe chestiuţe prin el. Bine, nici nu ştiu că făceau toate alea, dar aşa, că ce să mă încurce pe acolo? Plus că necesitau conturi şi parole şi… nu merci. Am şi din aia să plătesc cu telefonul în loc de card. Dar n-am făcut asta. Nu activez locaţie deşi ştiu că în caz de, Doamne fereşte, pierdere sau furt, e utilă. Nu din teoria conspiraţiei, nu. Aşa, că nu-mi place să fie multe activate 😀
      Am în schimb parolă pentru ecran. Na, dacă se fură, măcar se chinuie să ajungă să îl folosească 😀
      Îţi mulţumesc şi îţi doresc o zi frumoasă!
      Şi eu m-aş întoarce la ăla. Pentru baterie 😀

      Apreciat de 1 persoană

  7. Ana May zice:

    La mine e foarte simplu: fac o prăjiturică bună – bună și o rog pe drăguța mea (copilul!) să-mi configureze telefonul! Extrem de simplu, nu? Personalizările mi le mai aranjez eu, după, fără grabă, fără efort!
    Seară cu spor! 🤗💝

    Apreciat de 2 persoane

  8. Roxana Negut zice:

    Mi-a luat cateva zile sa mut tot cand mi-am schimbat telefonul 😀😀 programe, fisiere…complicat. Gata, nu il mai schimb . Il las macar un an. Te îmbrățișez draga mea!

    Apreciază

  9. Ana G. zice:

    La fel mă mut și eu. Și cum tocmai mi-am făcut zob display-ul în seara asta, va trebui s-o fac mâine probabil, că arată ca o pânză de păianjen. Mă cam zgârie. Eu ziceam că are folie de protecție, dar nepotul zice că nu. Memoria, bat-o vina…

    Apreciază

  10. ioansperling zice:

    Eu cam tot ca Ana May dar raruț; mai am de gand sa tin S6 meu o vreme sau chiar doua!

    Apreciat de 1 persoană

  11. ina02s zice:

    Ufff… Ce greu. Si daca stii ce vrei sa faci pe un smart nu-i chiar asa usor. Iti trebuiesc cateva zile sa-l configurezi. Cum zicea Ella e un mini pc, la purtator. Si pe desktop te mai joci. Si asta gandindu-ma doar estetic. Plus sunt setari de securitate, locatie, aplicatii, etc… Eu ma mai descurc, dar tot imi trebuie rabdare si chef. 🙂 Sa ai spor si curaj. Nimic nu se strica, dar il poti configura ca pe jucaria ta perfecta (sa te ajute nu sa te incurce). Pupicii 🙂

    Apreciază

  12. daurel zice:

    Cel mai mult mă deranjează faptul că plătim la achizitie functii, aplicatii si alte facilităti care in loc sa ne ajute ne incurcă, ne complexează si ne enervează…
    Să aveti bucurii!

    Apreciază

    • Foarte adevărat! Eu am dezinstalat din prima zi aplicaţii venite la pachet cu telefonul. Nu ştiu nimic despre ele, nici nu cred că îmi vor fi de vreun folos vreodată.
      Vă mulţumesc frumos! O zi frumoasă!

      Apreciază

  13. Potecut, credeam că doar eu sunt hai hui. Că stau cu două telefoane (unul nou, primit de Sf. Andrei și nu zic ca să mă laud, ci ca să vezi cât a trecut de atunci). În ăla vechi nu am cartelă, doar o tona de poze, niște conturi pe care dacă mă conectez pe asta nou nu le știu datele, deci probabil nu mă voi conecta niciodată.. :))) pentru ca am o lene maxima sa stau sa mut tot și sa sortez, încă umblu cu două telefoane 😀

    Apreciază

    • Hahaha, e clar! Trei zile am cărat vechiul telefon după mine, nu mă întreba de ce. Cum prin bluetooth ar fi durat prea mult să mut poze şi filmuleţe de pe la chefuri, am mutat în PC cu cablu de date şi înapoi în cel nou. Cu conturile, la fel ca tine deci suntem sorori de conturi 😀
      Să foloseşti sănătoasă noul telefon! 😉 Te pup, Călătorule!

      Apreciază

  14. soapteînamurg zice:

    Mi-am maltrata și eu telefonul în felul acesta și în final l-am adus la setările de fabricație. Acum mă gândesc să mă apuc din nou, ca nu cumva să înceapă el să mă seteze pe mine. Aveam un prieten care mă iniția, de la distanță, cum să fac, cum să dreg. Acum nu-l mai am, nici pe el, pe prieten, dar nici telefonul pe care l-am chinuit și cu care l-am chinuit pe prieten. No, baftă să ai! Pană-l schimbi, va fi brici.

    Apreciază

    • Mă bucur sincer că nu-s singură în aventura asta. 🙂
      Îţi mulţumesc mult! Şi eu cred că aşa va fi. Până ajung să-l schimb, va fi fix aşa cum vreau acum să fie dar nu e că nu ştiu cum să-l fac să fie 🙄
      O zi frumoasă îţi doresc, cu tot dragul!

      Apreciat de 1 persoană

  15. Cam aceeași lucru de întâmplă și la mine. Stai liniștită, nu ești singura.😃😃

    Apreciază

  16. Diana zice:

    Iooooooiiii! 🙂 🙂 Habar n-am despre ce zici tu aici, dar pare amuzant! 🙂 Esti intr-o dunga?! Io-s pe langa dunga, cred. Am telefon sa vorbesc si sa scriu mesaje; si sa fac poze care nu-mi prea reusesc. Ah, si daca tot am aflat ca ma pot da si pe net (mai greu, e drept, pentru ca nu ma pricep) ma mai dau, din cand in cand. Am un telefon mobil extrem de neperformant, dar il voi schimba… Nu-l voi schimba prea curand. 🙂 Poate voi ruga pe cate cineva sa mai arunce o privire la el, sa afle de ce unele nu vrea sa le faca, desi ar trebui. 🙂

    Saptamana frumoasa iti doresc, Potecuta! Succes cu setarile! Pupici! 🙂

    Apreciază

    • Ce liniştită eram eu când aveam telefonul ăla cărămidă care nu ştia decât ceea ce ar trebui să ştie orice telefon: să sune, să primească şi să trimită mesaje, să joace şarpe. Era simplu. Acum, ne prindem urechile-n ele.
      Îţi mulţumesc mult, Diana! Sper să găseşti pe cineva să îl facă să intre şi pe net, pe unde acum nu vrea.
      Săptămână frumoasă îţi doresc şi eu, cu drag!

      Apreciat de 1 persoană

  17. tink3rbe11 zice:

    😂😂, tu fată, zău că ești. Ai deșteaptă decât telefonul, degeaba zici contrariu! Păi dacă n-ai fi, n-ai ști să-l butonezi atâta!!
    Eu una mă mut repede nu prea mă leg de multe setari, simplu și fără complicații, rar schimb setări, tonuri le am de mult doar le i-au cu mine iar la conturi, nu faci backup? Se salvează în Google drive și la mutare cere sincronizare s-au ceva de genu și te restabilește. Deși, n-ar strica notarea conturilor și a parolelor pe o foiță undeva… tot în drive sau oriunde, o foiță electronică, să nu zici că nu stai acu’ să le scrii pe blocnotes!
    Las’ că te înveți cu el într-un an și apoi îl schimbi.

    Apreciază

    • Am avut cont pe cel vechi, conectat la un gmail. Parole diferite deci uitare completă 😀 Şi nu am dat sincronizare, parcă. Sau am dat, dar nu la tot, nu mai ştiu la ce. Aşa că era degeaba să încerc asta. Am făcut alt cont, alt gmail, sunt curioasă cât mă ţine până le uit. Aaa, nu, că-s deşteaptă, am poză cu parola în telefon. Sunt ca cei care au scris PIN-ul pe card 😀 😀
      Mulţumesc, draga mea! O zi bună îţi doresc!

      Apreciază

  18. De aia nu-mi schimb telefonul până nu mi se spune că-i „decedat” de tot. Doar că atunci pierd toate contactele (dacă tot am amânat să le trec într-un carnețel) și aștept să mă sune alții pentru a le salva. Nici cu aplicațiile nu-mi pierd mult timp, dacă le nimeresc e bine, dacă nu, nu-i bai.

    Apreciat de 1 persoană

  19. anasylvi zice:

    Eu schimb rar telefonul. Din fericire, sotul ma ajuta la chestiunile cu care eu nu am rabdare multa (fiindca eu nu am rabdare multa). 🙂 Altminteri, o iau si eu usor-usor – sa fie intai functionabil, apoi mai vad eu ce si cum, pe parcurs.

    Apreciază

    • Tare prost stau şi eu cu răbdarea, vai, vai! Dar cumva, parcă îmi stă pe cap o chestie pe care nu am înţeles-o şi până nu o schimb de 5 ori, nu-s liniştită 😀
      Să ştii că şi eu sunt fidelă telefoanelor, nu le schimb doar că au apărut modele noi, nu mă pasionează aspectul ăsta deloc, din partea mea să apară telefoane care fac mâncare, tăt nu mă complic 😀
      Zi bună, Ana!

      Apreciat de 1 persoană

  20. Emilia WONC zice:

    Și eu schimb rar telefonul, dar… poate părea ciudat, pentru mine e o plăcere explorarea noului telefon și mutarea. Mătușa mea apelează la ,,serviciul” meu în cazul în care își cumpără telefon nou, deoarece nu înțelege cum ceea ce pe ea o enervează la culme, pentru mine e o plăcere 🙂
    În fine, fiecare cu ,,ale sale” 🙂

    Apreciază

  21. Cam o ora.. din iPhone in iPhone merge ușor, mai ales dacă ții toate pozele pe Cloud și transfer doar jocuri și aplicatii ( și alea putine)

    Apreciază

  22. danaiana zice:

    Si la mine e simplu: unul din trei juniori este sigur pe acasa si dornic sa butoneze telefonul cel nou al mamei. Daca ma intreaba cineva cum se face, de unde am luat cutare aplicatie sau mai stiu eu ce, ridic din umeri…

    Apreciază

  23. Suzana zice:

    Ce bine ca in mod uzual folosesc un telefon obisnuit si simplu E micut si il iubesc tare mult.
    Fara aplicatii si fara complicatii! 😀
    Seara buna Potecuta! Sper sa rezolvi ceea ce ai de rezolvat asa cum iti doresti!

    Apreciază

  24. Eu de asta amân cât se poate mutările de genul. Nu eşti singură, după cum se vede 🙂

    Apreciază

  25. adrianport zice:

    Sa-ti spun cum sta la mine treaba cu telefonul sau mai bine sa nu si sa-mi conserv mood-ul de Craciun? Hmm…

    Apreciază

  26. ecoarta zice:

    Samsung. Schimbat în vara asta, dar nu m-a stresat prea mult cu setările, drept dovadă că şi acum descopăr nişte aplicații/ funcții de mă lasă cu gura căscată. Exemplu: pot să măsor orice suprafață dorită doar îndreptând telefonul spre ea. Dar mai are şi altele, dar nu ți le mai înşir că nu mi-ar ajunge o săptămână. Asta fiind ultima descoperire!

    Apreciază

    • Hmmm, Samsung şi eu deci mă apuc să caut treaba aia, poate o am şi eu deşi nu-s chiar sigură. Am descoperit ieri că dacă sună telefonul şi nu vrei să răspunzi, nici să dai ocupat, nici să te bâzâie tonul de apel, pui frumos palma peste ecran şi tace deşi el de fapt sună în continuare. Zici că am descoperit America, aşa fericită am fost 😀

      Apreciat de 1 persoană

      • ecoarta zice:

        Draga mea, hai să te dezamăgesc dis- de- dimineață! A, nu, la tine e după- amiază! US, adică America, este o țară ca toate celelalte, aproape nimic deosebit! Doar ordine, disciplină, respect pentru celălalt şi destul de multă toleranță (deşi, uneori, câte unul mai sare peste gard!).
        Tot azi, savurându-mi cafeaua, am descoperit că pot trimite bani de pe….facebook! Ce ți-e şi cu telefoanele astea!

        Apreciază

        • Unde e dezamăgirea? Am zis ceva greşit în comentariu? 😳
          Direct de pe FB? Nici nu ştiam că există nici eu deci îţi dai seama că nu ştiu cum se face 😀

          Apreciază

          • ecoarta zice:

            Nu, Doamne, fereşte! Doar că lumea crede (încă!) că în US circulă câinii cu colacii-n coadă! Evident că tu nu crezi asta! Nici câini nu vezi hălăduind liberi şi poate de aceea nu au colaci! Câini sunt muuuulți, dar au stăpân!
            🤗🤗🤗🤗

            Apreciază

            • Îţi spun sincer, deşi nu pot spune că-s umblată prin lume, niciodată n-am crezut că există pe undeva vreun paradis în sensul ăsta. Adică na, nu m-a impresionat niciodată nicio poveste de prin „occident” atât de mult încât să cred că acolo aduni bani din copaci. 😀
              Te îmbrăţişez, draga mea!

              Apreciat de 1 persoană

  27. OazapentrufluturiAMD zice:

    Joi am inceput mutatu …ma fac de ras!:-(eu cu reinstalarea windows7 pe pc mă lupt .Am urmarit tutoriale pe youtbe-caută poate exista sa te înveţe.♥Am reuşit urmarind o fetiţă de 10 ani care a eexplicat pas cu pas ce sa fac…ce nu!Telefoane am 2 das rable,sper moşu să mi aducă unul mai bunuţ!

    Apreciază

  28. Aura B. Lupu zice:

    Și eu am fost reticentă la telefoanele astea „deștepte”, degeaba soțul mă îndemna să-l schimb pe cel vechi, io nu și nu, că dacă-mi aduce Moșu’ telefon nou, să fie musai cu „butone”. Eh, acum îi mulțumesc Moșului că nu m-a ascultat și mi-a adus totuși unul „deștept”. Da, durează destul de mult și pentru mine acomodarea dar după ce te înveți cu el, să știi Potecuță că ajungi să te întrebi cum te-ai descurcat până acum, fără el. Succes și te îmbrățișez!

    Apreciază

    • Aura, am telefon fără butoane de… ăsta cred că-i al 5-lea. În condiţiile-n care nu schimb des telefoane, eu le sunt fidelă 😀 Deci cu atât mai mult sunt caz grav, că deşi meniul e cam la fel, tot mă poticnesc.
      Dar fiecare are alte culori, alte melodii, alte şi alte. Şi io vreau musai cumva. Cum? Apăi aci e greu.
      Te pup! Şi mulţumesc!

      Apreciat de 1 persoană

  29. Crengu zice:

    Din fericire, nu! 😄 A vrut sotul la un moment dat sa-mi schimbe Samsungul cu un Huawei. Nu mi-a placut nici telefonul, nici meniul si pace! 😅 A ajuns la soacra-mea, sa-si prinda ea urechile in el! 😁

    Una peste alta, imi place tare mult cum scrii, parca te si vad aplecata deasupra telefonului si butonand de zor sa fie totul cum trebuie!

    Apreciază

    • Eram în magazin, ceream informaţii despre un alt model, aceeaşi firmă, dar mai mare. Tipul de acolo îmi spune de Huawei. Eu spun că nu, nu vreau. Spune ceva de raportul calitate-preţ. Nţ, nope, Samsung am avut, Samsung vreau, că ştiu meniul 😀 Deci suntem în aceeaşi echipă 😉
      Mulţumesc mult de tot! Gând bun şi numai bine îţi doresc!

      Apreciat de 1 persoană

  30. Alex zice:

    Ha, ha! Ce de pățanii vesele povestesc oamenii pe aici. Și mai toți ne amintim de clasicele „cărămizi”, cu care nu aveam nicio bătaie de cap. Că la alea ținea mult și bateria. Vorbeai de te săturai. Cu astea „smart”… e belea. Iar cu transferul de date… mi-am prins nasul de câteva ori și cum nu mi-a ieșit pe automat, am transferat datele manual. Așa… vreo săptămână! Pur și simplu nu se „pupau” telefonul vechi (cu Windows pe el) cu cel nou (cu Android). Astă vară l-am schimbat iar și fiind aceeași marcă, mi-a făcut domnișoara de la Vodafone transferul în 5 minute. Mi-a arătat cum, dar nu am prea reținut. Eu am îndrăznit să încerc Huawei și nu regret deloc. Merge brici, nu se poticnește deloc. Și îmi place mai mult meniul și organizarea lui, decât la Samsung. Mă rog, părerea mea. Chestie de obișnuință, la fiecare. Dar să știi că am ajuns și la ideea lui Petru: e bine să ai scrise numerele, datele și într-o agendă. Ce e scris… scris rămâne! Inclusiv datele conturilor, că alea se uită cel mai repede!
    Numai bine, dragă Potecuță și…. succes cu telefonul cel nou! 🙂

    Apreciază

    • Aşa e cel mai simplu, să fie transferat totul de un operator. Dar cum eu l-am luat din Altex… nema operatori, a căzut totul pe mine. 😀
      Nu am avut Huawei niciodată, de aia l-am refuzat politicos pe domnul amabil, că îmi era teamă de meniu. Dar dacă spui că e mai uşor… cine ştie, poate data viitoare.
      Îţi mulţumesc, Alex! Numai bine îţi doresc!

      Apreciază

  31. Irina zice:

    Ultima dată când am schimbat telefonul, am pierdut toate numerele din agendă. Pentru că nu am vrut să stocheze nimic în cont. Nu știu cum s-a făcut că am mutat numerele de pe cartelă pe vechiul telefon, apoi am resetat vechiul telefon fiind ferm convinsă că sunt și pe cartelă. Și duse au fost. Apoi, cea mai mare dezamăgire a fost când am descoperit că noul telefon nu avea led de notificare. Tragedie, nu altceva! Eu voiam telefon cu led și altceva nimic. Efectiv nu mă gândisem că ar putea exista telefoane fără led, așa că nici nu am întrebat. În rest, prea multe setări nu fac, sunt atehnică de felul meu și mai mult stric când încerc să intru în detalii. 😀. Luminozitatea o țin mereu pe minim, altfel mă dor ochii crunt, chiar daca setez adaptativă. Nimeni altcineva nu poate vedea in telefonul meu, e beznă tot timpul. Și da, în general sunt in panică atunci când schimb orice obiect din casă care are mai mult de două butoane pentru că îmi e teamă să nu îl stric și pentru că învăț destul de greu să îl folosesc pe cel nou. De exemplu, eu nu știu nici acum, după n ani, să intru în meniul televizorului și să fac altceva in afara de schimbat canalul sau reglat sonorul. 😂

    Apreciază

    • Irina dragă, fii atentă: am avut un Samsung Note… parcă 2. Cât eram la muncă, 8 ore, nema semnal. Deloc. Numai pe net mergea, în rest era mort. Îţi dai seama că nu era deloc ok aşa, nu eram eu liniştită să nu pot fi contactată sau să nu am acces la telefon. M-am dus să-mi iau telefon. Ce crezi tu că am întrebat prima dată? Adică ce crezi tu că a fost cel mai cel mai important, în condiţiile-n care eu veneam după un telefon care la muncă nu mă lăsa să vorbesc? Exact: ăsta are beculeţ când primesc notificare? 😀
      Deci dacă nici eu nu te înţeleg… cine să o facă, zău? 😀
      Seară bună îţi doresc şi-ţi mulţumesc!

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu