Am revenit să vă rog ceva

Sărut-mâna şi bine v-am regăsit! Da, da, sunt tot eu, bloguleţul care v-a anunţat că Potecuţa intră în concediu. N-a trecut chiar mult de atunci, deşi eu simt că a trecut o viaţă, şi nici nu visam eu că mă va lăsa iar să scriu atât de repede. Eu, de obicei, visez la lucruri mai complicate, cum ar fi că mă lupt cu zmeul şi îl înving şi câştig regatul şi salvez oamenii şi devin regele lor, nu am vise din astea cu scris. Că e greu să scrii, trebuie să fiu atent să nu fac porcuşori şi urechi, că Potecuţa vine şi-mi rupe pagina imediat. Că a uitat deja cum era când şi ea făcea aşa şi ei îi rupea pagina mama ei. V-am zis eu că e bătrână aşa şi aşa, adică nu bătrână de tot, numai puţin. Dar uită repede. Să nu-i spuneţi că v-am zis. Bine, şi dacă îi spuneţi, va uita oricum, dar să nu-i spuneţi, mai bine aşa. Şi e greu să tot fiu atent să scriu frumos.

Că oamenii ăştia mari se uită la cum scrii, la litere, la cum arată ele. Nu interesează pe nimeni că eu vreau să spun ceva. Şi eu zic că e interesant ce vreau să spun. Dar şi doamna la şcoală mi-a dat B. Că am scris urât. De parcă oamenii mari scriu toţi caligrafic.
Dar aşa e, noi suntem mici şi trebuie să învăţăm corect. Ca să uităm când creştem mari. Că eu cred că oamenii mari uită tot ce învaţă când sunt mici şi pe urmă fac numai aşa, de capul lor, şi ne ceartă pe noi că nu facem bine. Dar să nu-i spuneţi nici asta.

Nu ştiu de ce colegii mei de la şcoală spun că ei vor să crească repede, să facă ce vor ei, să nu-i mai certe părinţii că nu mănâncă morcovii din supică şi că nu dorm la prânz. Că eu cred că nu e aşa de interesant să fii om mare. Ba chiar cred că e foarte greu. Şi cred că oamenii, după ce cresc, încep să aibă tot felul de chestii de neînţeles.
De exemplu, ieri, Potecuţa a dat drumul la TV. Şi tot schimba şi s-a oprit undeva şi nişte oameni se certau tare şi vorbeau urât unii cu alţii. Şi eu am întrebat de ce se ceartă, le-au spart mingea de la fotbal? Că şi eu cu Mihăiţă ne-am certat cu Bogdănel şi cu Nicuşor când ne-au spart mingea. Dar pe urmă ei au spus că să îi iertăm şi noi i-am iertat şi ne-am împăcat.
Şi Potecuţa a spus că nu, că e altceva, dar nu e deloc important. Şi a schimbat pe alt post şi şi acolo erau alţii care se certau. Şi am zis că oamenii ăia de ce se ceartă şi ea a zis că tot din motivul ăla din care se certau primii. Şi pe altul a fost la fel şi am întrebat de ce şi ea a zis că de fapt, nici ei nu ştiu.

Şi am întrebat cine câştigă şi ce câştigă dacă se ceartă? Că eu cu Mihăiţă mă mai cert la fotbal când e gol şi el zice că a fost penalty. Dar merită să mă cert când ştiu că e gol, că primesc 10 la sport.
Şi atunci am zis că dacă tot nu câştigă nimeni, ce, se ceartă aşa, de proşti? Şi ea a râs şi a zis să nu spun la şcoală asta şi să nu mai vorbesc aşa. Şi am zis că nu. Şi am întrebat că de ce oamenii mari fac asta? Şi ea a zis că nu toţi, numai unii. Şi pe urmă a închis televizorul şi ne-am jucat. Dar să nu-i ziceţi că v-am zis.
Şi de aia zic, eu nu prea vreau să cresc. Că e greu. E mai greu decât să scrii frumos, chiar dacă scrii prostii. Că oamenii mari se uită la frumuseţe. Şi eu nu vreau să cresc şi să uit repede şi să mă cert cu alţi oameni mari aşa, de proşti. Dar nu mai zic, că nu mă lasă Potecuţa să vorbesc aşa.
Voi ce faceţi?

Eu plec acum, că am de făcut o temă. Am scris frumos? Să nu o lăsaţi pe Potecuţa să îmi rupă foaia, bine? Să o rugaţi voi să nu facă asta. Că vine imediat şi nu vreau să mă pună să mai scriu încă o dată.
Şi să nu-i mai lăsaţi pe oamenii ăia mari să se certe. Că e urât. Şi eu şi colegii mei nu avem nimic bun de învăţat de la ei. De fapt, oricum lor nu le pasă de noi. De fapt, nu le pasă de nimeni, nici de voi. Dar măcar să se certe mai încet.
Bine. Noape bună!

Foto

Acest articol a fost publicat în Din viaţă... și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

58 de răspunsuri la Am revenit să vă rog ceva

  1. Să se certe mai încet și nu la televizor… Oricum, un erou din citatele mele de azi a pus punctul pe i: oricine dintre ei câștigă, omul de rând pierde…

    Numai bine, potecuță!

    Apreciat de 2 persoane

    • Asta mă gândeam şi eu, de ce trebuie să se certe să îi vedem noi? Bine, ei nu înţeleg asta deci cred că cel mai bine e să nu îi mai vedem, să se certe singuri, fără noi. Că e aşa frumos pe afară, ei se ceartă, noi ne plimbăm.
      Ce frumos a spus eroul din citate. Şi are mare dreptate. Noi… tot aşa ne vom număra zilele.
      Te pup şi îţi doresc numai bine, Zina!

      Apreciat de 1 persoană

  2. Fii atent, Bloguleț, că și eu ca tine, tot așa, pe furiș îți scriu. Dacă urîții ăia se ceartă atîta, hai să facem și noi o conspirație, că urîții sigur au, s-o îndepărtăm pe Potecuță de tv. Mai fur eu nume de filme de la stăpîna mea, mai greu acum, că n-are timp, dar vine o vacanță, o simt, mai vedem ce mai zic și alte blogulețe și-i mai dăm idei, îi ocupăm timpul liber, să uite de tv, dacă-i așa urît pe-acolo.
    Ce seci și oamenii ăștia, să creadă ca, dacă s-au trezit cu libertatea de-a vorbi orice, pot să facă ce vor cu ea. Clar că n-au bun simț, ca noi 🙂

    Apreciat de 3 persoane

    • Abia aşteaptă şi alte idei. Ştiu eu că s-a uitat la un film cu un copil şi a zis că de la Issa ştie de el şi tare i-a plăcut şi ştiu eu că are încredere în gusturile stăpânei tale, să îi spui asta.
      Cu timpul liber stă prost tare, nu are ea timp de stat la Tv deci nu e un pericol. Duminica ce mai butonează şi seara, cam o oră, dar atunci se uită la documentare cu muzee şi istoria lor, până adoarme. Şi adoarme repede, mai repede ca mine. Se trezeşte la 6 dimineaţa, ajunge acasă seara deci nu e pericol să se uite la prostii cu oameni lipsiţi de bun simţ, eu mai citesc o poveste şi pe urmă adom şi eu.
      Te pup! Şi pe stăpâna ta o pup!

      Apreciat de 2 persoane

  3. ecoarta zice:

    Dragule, ai scris frumos și corect! Calificativul meu pentru tine este F.B.!

    Apreciat de 3 persoane

  4. ecoarta zice:

    Tot eu!
    În altă ordine de idei, cei mari au uitat măsura! Cum care măsură!? Măsura a toate: a bunului simț, a toleranței, a respectului pentru opinia celuilalt, a …, dar nu le mai înșir! Poate că tu și încă mulți ca tine ( Potecuța, tu, eu și prietenii noștri) nu avem ce învăța de la certăreți, dar unii învață! De aceea este atâta intoleranță, lipsă de respect, orgolii….
    Să ai o zi bună!

    Apreciat de 3 persoane

    • Da, e foarte trist. E trist că, indiferent cine va câştiga dintre cei care se ceartă, noi,cei mici şi cei mari, tot nu vom avea mare lucru de câştigat. Şi mai trist e că se ceartă şi cei care oricum nu vor câştiga nimic şi da, se pare că am uitat să respectăm şi opinia celuilalt…
      Mulţumesc mult de tot! O zi cât mai frumoasă!

      Apreciat de 2 persoane

  5. 9 zice:

    Ei se ceartă iar noi pierdem

    Apreciat de 2 persoane

  6. rofstef zice:

    Heeei piticanie de bloguleţ, de data asta mai supărat :((
    Uite, în momentul ăsta mergi la potecuţă și îți ceri iertare că ai făcut-o bătrână, păi frumos din partea ta să zici asemenea bazaconii să audă toți prietenii ei ???
    Și să-i mai zici că am zis io că nu există bătrâni, doar oameni cu „caroseria” puțin șifonată dar cu suflet tânăr..
    Și să-i mai zici să nu se mai uite la TV mai ales de față cu tine, pentru că în ziua de azi televizorul arată fața întunecată a lumii, și nu vreau să mai vi întunecat pe-aici !
    No, acum ști ce ai de făcut, ne-am înțeles, nu ??
    Fără bătrâni pe-aici !!!

    Stai, stai, stai, nu pleca, ai scris frumos, iar acum mergi și făţ temele, să auzim de bine și să iei note bune !
    Seară Bună la Toți !!!

    Apreciat de 2 persoane

    • Eu nu am vrut să vă supăr, să ştiţi. Şi eu am zis că Potecuţa e bătrână aşa şi aşa, adică nu prea bătrână, că eu asta cred, că nu e. Dar eu nu ştiu ce să mai cred, că ea aşa zice asta despre ea, mai ales când face câte o boroboaţă şi uită sau scapă pe jos lucruri sau se împiedică pe drum drept. Nu zice că e adormită sau că e cu capul în nori, cum cred eu că e, dar să nu îi spuneţi, nu, ea zice „eh, am îmbătrânit şi eu, de aia”. Şi eu de aia am zis, că aşa am auzit-o pe ea.
      Mulţumesc că aţi spus că am scris frumos! Vă doresc şi eu o zi bună!

      Apreciat de 1 persoană

  7. Emilia WONC zice:

    Cât de mult mi-a plăcut Blogulețul!!!
    O seară frumoasă cu mulță inspirație, Potecuță! (inspirația este ca un fel de prăjitură pentru Bloguleț 🙂 îi face viața mai frumoasă și mai luminoasă 😉 )

    Apreciat de 2 persoane

  8. tink3rbe11 zice:

    Într-adevăr este greu să fii om mare, să fii mereu corect, să fii un exemplu, să nu calci pe bec, etc.. . și eu aș vrea să fi rămas copil.. . tare frumos mai era.. Nu te grăbi să crești Blogulet, mai stai așa.. . Potecutei sigur îi este bine cu tine, chiar dacă este „bătrână” doar un pic, oamenii uită, greșesc, fac prostii, se ceartă, vorbesc urât.. .
    Eu nici nu mă uit la televizor, prefer să nu văd, să nu știu, să nu aud.. .

    Apreciat de 1 persoană

    • Mi-am dat seama şi eu că e greu şi nu vreau să mai cresc, e mai bine aşa, să rămân aşa mic şi copil şi să nu mă fac mare, să uit şi să mă cert.
      Nu mă uit nici eu la televizor, numai la desene mă mai uit. Dar acum s-a întâmplat şi am văzut şi am vrut să vă scriu.
      O zi frumoasă îţi doresc!

      Apreciază

  9. ane zice:

    Tot ce pot spune, e că am obosit, aștept să se termine această campanie- dezbatere?!
    Să auzim numai de bine, dar nu cred!

    Apreciază

  10. Suzana zice:

    Bloguletule! Ce bine imi pare ca te mai aud! Oamenilor mari le place sa se auda. Si atunci vorbesc mai tare! Uneori cica se cearta. Asa, la TV! Eu cred ca doar acolo. Nu stiu de ce, dar eu asa cred.
    Dupa aceea isi dau mana si cine mai stie. Hai mai bine sa citim niste povesti. Si sa le citim cu voce tare, sa le auda si ei. Poate se calmeaza, desi…
    Oricum, e tare complicat cu TV-ul asta. Mai bine lipsa. Eu ma duc sa ma culc, asa ca iti spun noapte buna. Va pup si pe tine si pe Potecuta! 🙂

    Apreciază

    • Şi eu mă bucur că am putut sta cu voi puţin, sper să mă mai lase Potecuţa şi altă dată, poate în vacanţă, că acum am teme de făcut şi nu e timp.
      Da, mie mi s-a părut ciudat puţin, că eu nu prea aud oameni care se ceartă, de aia am crezut că le-a luat cineva mingea sau din astea.
      Dar aşa facem, le citim poveşti şi poate îşi dau seama şi ei că nu e bine aşa şi învaţă şi ei ceva frumos cu ocazia asta.
      Şi eu te pup şi îţi doresc o zi frumoasă! Şi Potecuţa te pupă!

      Apreciază

  11. Eu îți doresc să nu crești, Blogulet 🙂 Adică știi tu, să rămâi veșnic copil, căci cumva răutatea vine odata cu creșterea. Altfel, de la mine ai foarte bine ( parca exista si excelent? Eu îmi amintesc că mai ne scria pe lucrari excelent, dar in catalog se trecea FB). Ai moștenit din talentul Potecutei, dar să nu-i spui, că pe urma i se urca la cap :))

    Apreciat de 1 persoană

    • Şi eu vreau să rămân aşa, e mai bine. Dar nu ştiu dacă se poate.
      Woow, FB primesc numai cei mai cei şi asta înseamnă că şi eu sunt cel mai cel? Mulţumesc, voi scrie asta şi în scrisoarea Moşului, să se bucure şi el.
      Nu-i spun, rămâne secretul nostru 😉
      Mulţumesc frumos!

      Apreciat de 2 persoane

  12. Aura B. Lupu zice:

    Bloguleț, oamenii mari se ceartă da’ nu toți. Mai sunt unii care se bucură exact ca niște copii, care-și împart „jucăriile” și umblă pe niște poteci tare faine!😍
    Ai scris la fel de frumos ca Potecuța, io-ți dau FB, bine? 😘🥰💝

    Apreciat de 1 persoană

  13. Ai scris foarte frumos, Bloguleț cuminte, iar dacă ți-au scăpat niște afirmații despre Potecuța,știu că ai făcut-o din dragoste, nicidecum din răutate. Eu cred că poți să crești mare, fără riscul de a ajunge ca acei oameni care se tot ceartă. Cu o asemenea mămică lângă tine, sigur vei rămâne cu sufletul tânăr și bun! Transmite-i felicitări din partea mea!

    Apreciat de 1 persoană

    • Numai din dragoste am zis, da. Şi am zis ce am auzit la ea. Că ea aşa zice despre ea. Bine, uneori zice şi mai rău, dar eu nu cred că e cum zice şi eu nu zic. Dar ea râde de ea, că e ameţită şi eu nu vreau să zic asta.
      Mulţumesc frumos! Să ştiţi că ea zice că datorită mie v-a întâlnit şi e tare bucuroasă pentru asta.

      Apreciat de 2 persoane

  14. FlorinaT zice:

    Doamne, Potecuta, ce buna-i asta cu „sa se certe mai incet”. Seamana cu vorba mea: sa incerc sa plang in liniste cand ma doare.

    Apreciază

  15. anasylvi zice:

    Nu stiu la ce te-ai uitat tu, dar eu m-am uitat la Spania-Romania. Poate bloguletul meu o sa spuna ceva pe acel subiect, dar se mai gandeste. 😀

    Apreciază

  16. Ella zice:

    Look who’s talking …. 😅
    A, nu vreau sa zic ca tu te certi sau asa … ma distreaza idea ca un „blogulet” îsi scrie singur articolele! 😅 Ah, ce m-am saturat de televiziunea voastra … sotul meu în fiecare seara se uita la „stiri” si emisiuni de „dezbatere” …. Oare chiar nimeni, dar nimeni nu se poate comporta normal cand este pe TeVe? Reportajul cu ursul mi-a rupt inima … Mai multe nu zic! :((

    Apreciază

    • Ştiu că nu zici asta, nici n-ai avea cum, eu nu mă cert niciodată cu nimeni, eu am fost creat pentru altceva, nu pentru ciocniri, astea nu au loc aici.
      Deşi sunt mic, ştiu că, slavă Domnului, au apus vremurile-n care exista televiziunea noastră. Avem o căruţă de canale şi avem de unde alege. E drept, la televiziunile în care se discută politică, se ceartă toţi. Dar se pare că au învăţat de la alţii mai mari şi mai şmecheri, de peste oceane şi mări.
      Dar avem şi emisiuni geniale, în care predomină bunul simţ. Deci avem cu ce ne lăuda 😉
      O zi frumoasă şi bună!

      Apreciază

  17. Ileana zice:

    Buna ziua draga mea!
    Nu te schimba, ramai cum esti, adorabila!!!
    De la un timp, nu ma mai uit la televizor, doar seara la culcare foarte putin. Dumnezeu stie ce va mai fi! Cum la noi credinta e mai lejera, nu stiu ce va fi. Imi place tare mult cele scrise de tine ! Ganduri bune draga mea!!! Pupicii si o dupa amiaza placuta!!!☕🤗😘💐

    Apreciază

    • Te îmbrăţişez, draga mea şi îţi mulţumesc mult!
      Acasă sunt numai duminica, toată ziua. În rest, ajung seara şi atunci mă uit la orice altceva în afară de dezbateri de orice fel. Prefer documentarele, mă ajută să adorm repede. Deci nu sunt un telespectator fidel, dar s-a întâmplat acum să dau numai peste din astea, cât am butonat pe canalele de ştiri. Nu am rămas acolo, nu am ce asculta.
      Te pup şi eu şi îţi doresc numai bine!

      Apreciat de 1 persoană

  18. Mia zice:

    Mi-a plăcut Bloguleț. Să nu te grăbești să crești! Ai dreptate , oamenii mari sunt urâți! Nici eu nu vreau să mă fac mare! 🤗

    Apreciază

  19. Cum să pârâm un bloguleţ așa se simpatic și vorbăreț. Din când în când mai spioneaz-o pe Potecuță și spune-ne ce face. Pentru amândoi.🤗🤗

    Apreciază

  20. Alex zice:

    Ce frumos ai scris, dragă Bloguleț! Ai dreptate, oamenii ăștia mari (sau…„Mari”) se ceartă ca proștii. Și nu numai la televizor! Mai frumoasă este lumea celor mici, unde până și micile conflicte ș supărări trec repede și sunt uitate, iar voia bună este mult mai importantă.
    Numai bine, ție și Potecuței și numai zile vesele la voi! 🙂

    Apreciază

    • Câtă dreptate ai şi ce frumos ai spus! Nu înţeleg de ce uită oamenii lucruri atât de importante care i-ar putea face mai frumoşi. Şi când se ceartă pentru unii cărora oricum nu le pasă absolut deloc de ei… e foarte trist!
      Numai bine şi ţie din partea mea şi a Potecuţei! Îţi mulţumim frumos!

      Apreciat de 1 persoană

  21. SufletEgoist zice:

    Așa eram și eu la un moment dat, poate la fel de pur și vesel ca tine.
    ”Că eu cred că nu e aşa de interesant să fii om mare. Ba chiar cred că e foarte greu.” nici nu ai idee suflețel mic, dar vei afla în viitorul apropiat.
    Nu vreau să îți stric inocența, aș avea atât de multe să îți zic, dar timpul va avea grijă să ți le prezinte. Poate vei avea norocul șă-ți fie prezentate într-o manieră mai blândă decât în cazul altora.
    Bucură-te de anii aceștia și de familie, ceva odată pierdut nu se mai întoarce.
    Mult succes și o viață lipsită de încercări îți doresc!

    Cu drag, un suflet egoist

    Apreciază

    • Sufleţel, stăpâna mea e mare. E adult, e la o vârstă la care colegii ei au copiii la şcoală. Eu sunt doar partea aia a ei care nu vrea să crească. Sunt copilul din ea de care ea are grijă în ciuda tuturor celor care cred că e penibil să te mai bucuri ca un copil la vârsta ei. Ea încă se bucură când plouă şi calcă într-o baltă. Şi se bucură de orice, oricât de puţin ar fi. E încăpăţânată şi pur şi simplu nu-i pasă de cei serioşi care spun că nu se cade să stai minute-ntregi să admiri un pom în floare când tu trebuie să mergi la piaţă să iei gogonele, că aşa fac femeile la vârsta ei. Şi în general nu-i pasă de nicio regulă despre cum să-şi trăiască viaţa. Deci nu sunt un copil la propriu. Sunt o parte de suflet. Asta nu se va schimba. 😉
      Îţi mulţumesc tare mult pentru urări! Şi eu îţi doresc numai şi numai bine!

      Apreciat de 2 persoane

      • SufletEgoist zice:

        Am înțeles acum, e o discociere a ego-ului dumneavoastră. Un mecanism defensiv interesant aveți, nu e penibil. E ceva normal în anumite cazuri.
        Pentru câteva secunde am crezut că îi las comentariu unui copil de câțiva anișori, mă și gândeam cum să formulez ca să nu fie foarte deplasat.
        Toate cele bune!

        Apreciază

        • Vaaaai, ce anume din ce-am scris eu te-a făcut să-mi vorbeşti brusc cu dumneavoastră? 😦
          Te rog, nu face asta, mă apucă plânsu’. Am scris eu în postare că Potecuţa e bătrână aşa şi aşa, dar nu chiar aşa 😀
          Îţi mulţumesc mult! Nu ştiu dacă e mecanism sau nu, aşa am fost tot timpul. Un copil mare. Mă bucur la lucruri mici, mă impresionează orice, oricât de mic, îmi place să mă joc, sigur, nu te gândi că mă joc cu păpuşi. În rest, zic eu, sunt un adult funcţional. Am făcut facultate, master, am loc de muncă, am prieteni de vârsta mea, am colegi. Deci nu m-am izolat în căsuţa din copac 😀
          În august, când am intrat în concediu, am scris asta ca şi cum blogul meu anunţă asta. Şi cum blogul meu a fost deschis în 2013, am adaptat mesajul ca şi cum e transmis de un copil de vârsta aia. Acum am scris din nou aşa, e ca un fel de rubrică de blog asta.
          Să ai o zi frumoasă!

          Apreciat de 1 persoană

  22. Ana May zice:

    Copilul din noi face alegeri mult mai înțelepte si trăiește mult mai frumos. Să-i dăm libertate de exprimare așadar! ☺️😘

    Apreciază

  23. Mona zice:

    Mi-a fost dor de tine bloguleț! Acum te răsfoiesc și recuperez și mă bucur nespus că Potecuța nu a rupt foaia aceasta!
    Te îmbrățișez tare, draga mea! ❤🤗

    Apreciază

Lasă un comentariu