„O lume-a inocenţei, păstraţi-o orice-ar fi…”

Sursă foto: 1, 2
Tăceri găzduite de Carmen

Acest articol a fost publicat în Miercurea fără cuvinte. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

89 de răspunsuri la „O lume-a inocenţei, păstraţi-o orice-ar fi…”

 1. Cât pot fi de drăguțe și practic de realizat!

  Apreciază

 2. … pentru copii 🙂
  Cele mai frumoase de când știu eu. Sau care mi-au plăcut mie cel mai mult 🙂

  Apreciază

 3. Suzana zice:

  In culori de toamna! Ce frumos! Oare cum ar fi laminate?
  S-ar pastra foarte bine! Cel putin asa cred!
  Happy WW, draga Potecuta!

  Apreciază

 4. Aila zice:

  Prea frumoase pentru a fi adevărate și când te gândești ca toate aceste frumuseții sunt in orice moment lângă noi și cu putina imaginație și creație în orice clipa poți alcătui un decor de vis natural din lucrurile simple care ne înconjoară frunze, crenguțe, pietre etc care sunt de fapt asa pline de semnificații. O zi buna Potecuță!

  Apreciază

 5. ecaleopi zice:

  De păstrat în suflet, alături de Mihai!

  Apreciază

 6. ina02s zice:

  Cata frumusete in simplitate si delicatete. Ce lume frumoasa descriu.
  Data trecuta m-ai facut sa pun mana pe creion si sa ncerc cateva tuse, acum ma provoci sa caut si sa aranjez cateva frunze. Frumos joc, laudabile idei.
  Multumesc de portia de copilarie ce ne-o servesti si din care eu gust cu multa placere.:) O zi buna!! Pupiciii

  Apreciat de 1 persoană

 7. Iosif zice:

  Pentru a vedea si percepe infinitatea frumusetilor naturale desavârsite ale creatiei, este necesara doar o inima curata si o privire relaxata, nevinovata, calda, sincera, inocenta, blânda a ochilor pruncului rebel, sanatos, frumos, curios, cersetor, explorator, cercetator si creator, eliberat de legile, impuse de parinti si/sau sistemele legilor omul adult corupt de filozofii, ideologii, religie, politica si sisteme „(pi)(ra)midale”, înselatoare omenesti, în care „serpii si puii de napârci sireti” puternici prin puterea dumnezeul lor mort, umanist-materialist finantist „Mamona”, manipuleaza si dirijeaza cu ajutorul „ochiului magic” satanist din vârful acestor sisteme complexe (matrice) fizice, geometrice, matematice, ecuatii cu cât mai multe necunoscute (PiTaGoRiénne) ale falsitatii milenare, înselatoare, mortale impuse copiilor din clasele primare, pentru a-i duce în eroare…

  „Dacă aţi murit împreună cu Hristos faţă de învăţăturile începătoare ale lumii, de ce, ca şi cum aţi trăi încă în lume, vă supuneţi la porunci ca acestea:
  „Nu lua, nu gusta, nu atinge cutare lucru”?
  Toate aceste lucruri, care pier odată cu întrebuinţarea lor şi sunt întemeiate pe porunci şi învăţături omeneşti, au, în adevăr, o înfăţişare de înţelepciune într-o închinare voită, o smerenie şi asprime faţă de trup, dar nu sunt de niciun preţ împotriva gâdilării firii pământeşti.” – Ap. Pavel

  O zi linistita, cu bucurii, pace si împliniri în toate planurile dimensiunile si aspectele perceptiei vietii, binecuvântata si luminata de Lumina Divina a întelepciunii care vine de sus !

  Apreciază

  • Zi frumoasă şi ţie!
   Şi te mai rog încă o dată să încerci să-mi vorbeşti prin cuvintele tale, apreciez mult dialogul în felul ăsta. E ultima dată când te rog. Altfel, înţeleg că nu vrei să existe dialog între noi şi atunci nu vom mai dialoga.

   Apreciază

   • Iosif zice:

    La miercurea fara cuvinte, dialogul este de prisos ! Acestea sunt gândurile mele, exprimate în cuvinte, iar daca deranjaza si jeneaza citatele biblice, nu ma voi supara sa banezi orice comentariu ce-l voi mai scrie, însa eu niciodata n-am sa scriu la comanda cuiva fie el chiar tatal sau mama mea ! Butoanele sunt la tine draga mea, deci poti proceda asemeni altora fara nici o retinere, jena, prejudecati sau suparare ! Fiecare om în real virtual, normal anormal paranormal este liber sa-si manifeste gândurile, atâta vreme cât nu face rau semenului sau, zic si eu… 🙂 )))
    O zi cu senin în Suflet, draga Potecuta !

    Apreciază

 8. Ana May zice:

  Încă niște „tăceri” splendide!
  🤗💐😘

  Apreciază

 9. :O Cât de frumoase… Din niște frunze… Îi admir pe oamenii ăștia pentru imaginația lor și priceperea de a realiza ceea ce își imaginează. Și pe tine că împarți cu noi 😀

  Happy WW!

  Apreciază

  • Da, Zina, simple frunze. Şi nici procesul nu e complicat. Dar trebuie să vedem… în perspectivă, cum ai şi spus. Oamenii ăştia văd şi apoi pun în practică ce văd 🙂
   Îţi mulţumesc tare mult! O zi frumoasă îţi doresc!

   Apreciat de 1 persoană

 10. rofstef zice:

  Doamne câtă imaginație ???
  Primele trei superbe, apoi renul și elefantul TOTALE,
  Mulțumim mult de selecția frumoasă !!!
  O Ziii Superbă îți Doresc !!!

  Apreciază

 11. CARMEN zice:

  ce idee minunata 😍🥰🤩😍 Vineri vin nepotelele sotului meu si vor ramane pana duminica, o sa ne inspiram de aici si vom incerca si noi astfel de tablouri 🤗 Emma are aproape 8 ani si Greta aproape 5 ani, sa vedem ce vom reusi 😊
  Te pup Potecuta, un sfarsit de octombrie minunat sa ai! Happy WW 🤗

  Apreciază

  • Iooi, Carmen dragă, cât de fericită sunt să ştiu că te-am inspirat în joaca ta cu nepoţelele! Sunt convinsă că veţi reuşi şi mai frumos decât ce v-am arătat eu! Îţi urez de acum distracţie frumoasă!
   Te pup şi eu şi îţi doresc numai şi numai bine! Îţi mulţumesc mult!
   O zi cu bucurie!

   Apreciat de 1 persoană

 12. Mi-ai înseninat ziua, Potecuță. Mulțumesc!

  Apreciază

 13. Floare de mai zice:

  Ce talent trebuie să ai pentru aşa ceva.Şi răbdare😊😊.Din frunze pe care noi călcăm…unii fac minunății.De încântat nu numai copiii.Iar de Mihai Constantinescu ne va fi dor….

  Apreciază

 14. Aura B. Lupu zice:

  Ce frumos! 🍂🍁 Dumnezeu să-l odihnescă-n pace. 🌹💐🌺🙏❤️

  Apreciază

 15. Roximoronica zice:

  O întreagă grădină zoologică din frunze…Ce frumos ai corelat tema aleasă cu versul artistului plecat în stele!

  Apreciază

 16. Ella zice:

  Foarte frumoase si pline de inspiratie aceste imagini!
  Bine te regasesc Potecuta draga! O zi frumoasa îti doresc!
  Muah! 😊

  Apreciază

 17. Ana G. zice:

  Am vrut să trimit mai devreme un comentariu în care îmi exprimam admirația pentru astfel de frumuseți, dar…nu aveam buton de ,,publică”!

  Apreciază

 18. Niste fotografii superbe… de sezon as putea spune 🙂 ! M-ai incantat si de aceasta data Potecuta! Iti multumesc frumos si te pup cu drag!

  Apreciază

 19. O lume a inocenței…da ce suflet frumos a avut Mihai…Iubiți și câinii vagabonzi… 😦

  Apreciat de 1 persoană

 20. Diana zice:

  Ce frumos omagiu ai adus lui Mihai Constantinescu postand acest joc cu frunze! 🙂 O lume a inocentei… Reusim s-o pastram, pentru copii, dar nu numai? 🙂
  Seara frumoasa iti doresc! ❤

  Apreciat de 1 persoană

  • Ar trebui măcar să încercăm, Diana! E cumva de datoria noastră să încercăm să o păstrăm. Dacă nu… nu avem dreptul să căutăm vinovaţi în afara noastră. 🙂
   Uf, acum parcă simt o aşa mare responsabilitate pe umeri. Frunzele existau de săptămâna trecută, de fapt vreo două imagini, urma să caut mai multe să le pun. Ceea ce am şi făcut ieri dimineaţă. Cum pe unul dintre linkuri era explicaţia de a face asta pentru copii sau chiar să facă ei singuri asta, am ales titlul, sigur şi cu gândul la Mihai Constantinescu. Postarea cu totul nu a fost deci gândită pentru el, ca un omagiu.
   Dar dacă spui că e potrivit şi aşa, sunt liniştită.
   Îţi mulţumesc şi îţi doresc o zi frumoasă!

   Apreciază

 21. anasylvi zice:

  Sigur marelui artist i-ar fi placut mult aceste combinatii. M-a intristat sa aflu ca a trecut dincolo, un om deosebit. Frumos ai gandit titlul!

  Apreciat de 1 persoană

 22. Vero zice:

  O lume cu adevărat încântătoare!

  Happy WW!

  Apreciază

 23. ane zice:

  Un omagiu potrivit pentru dispariția artistului. 🍁🍂🍁

  Apreciază

 24. Si eu am scris azi asta… altfel. S-a inchis o lume…

  Apreciază

 25. Emilia WONC zice:

  Mi-am amintit de copilărie, de anii de școală. Făceam și noi astfel de combinații din frunze. Mulțumesc mult pentru aceste fotografii superbe!

  Apreciază

 26. Frunzele și frumoasele reprezentări.❤

  Apreciază

 27. Alex zice:

  Sărut mâna, dragă Potecuță! Cât de frumoase lucruri ne-ai adus aici și de astă dată! Nici nu mă gândeam câte lucruri frumoase se pot face cu niște frunze căzute toamna din copaci. Atât de multe în jurul nostru… Ca și Diana, mai sus, îmi place să cred că toate aceste minunății ale copilăriei pot fi și un omagiu pentru Mihai Constantinescu, cel care cânta atât de frumos despre „o lume minunată în care veți găsi numai copii…”
  Minunată postare! Mulțumim mult pentru idee. Voi încerca împreună cu Sara să facem și noi câte ceva amuzant și frumos din frunzele toamnei! 😀
  Toate cele bune și o zi minunată!

  Apreciază

 28. Mi-ai cucerit inima încă din titlu, iar imaginile m-au impresionat după cum mă așteptam. Mihai a fost pentru mine și soră-mea o voce și o personalitate care ne-a influențat foarte plăcut tinerețea. Mai ales că Doina a solicitat și primit o poză cu autograf încă din anii ’70! Mulțumiri călduroase din partea amândurora, Potecuță!

  Apreciază

  • Îţi mulţumesc mult, Petru!
   Tare mult mă bucur că te-a cucerit tăcerea mea!
   Eheeei, îmi imaginez cât de mult a însemnat pentru ea autograful ăla în vremurile în care nu se ajungea la artişti uşor, ba era cam imposibil şi la unii se uitau oamenii ca la nişte zei. Ce frumos! Mulţumesc că mi-ai povestit asta!
   Gând bun pentru amândoi, cu drag mult!

   Apreciat de 1 persoană

 29. illusion zice:

  Drăguțe colaje, iar titlul…

  Apreciază

 30. Cosmisian zice:

  M-am tot minunat de diversitatea frumosului din frunze de toamna. Ei bine, acum as vrea sa fiu elev pentru o ora, sa mi se ceara un Ierbar autumnal, ca m-as inspira din colectia oferita azi de tine, Potecuto.
  Ce impresie as face!

  Apreciază

 31. Minunateeee!! O idee grozavă chiar de pus in aplicare!!

  Apreciază

 32. condeiblog zice:

  M-am bucurat mult să văd aceste creații. Am fost acasă în România și asta a însemnat clipă trăită intens și stoarsă de toată realitatea prezentului. Nu am luat laptopul cu mine, pentru că acolo mi se părea un sacrilegiu să mă închid în bula mea de visare. Dar miercuri stam și mă gândeam… Oare ce o avea Potecuța să ne prezinte astăzi? Faptul că erau frrunze, pe care eu le îndrăgesc atât de mult, dă-mi voie să o iau ca o dedicație și ca un dar special pentru mine. Și să mulțumesc abia acum!

  Apreciază

  • Faptul că doriţi să consideraţi asta ca fiind o dedicaţie şi un dar special… e un dar special pentru mine. Aşa că vă mulţumesc din suflet!
   Mă bucur că aţi ajuns acasă! Şi da, acasă nu e nevoie de bule de visare, acasă e bula de visare şi oaza de tot ce avem nevoie, nu ne trebuie altceva. 🙂

   Apreciază

 33. M.C. zice:

  Minunate idei, imagini… frunze! Chiar minunate! ❤️❤️
  Înrămate, ar fi singurele tablouri pe care le-aș accepta pe pereți (nu-mi plac tablouri pe pereți 🙈)
  Dar astea cumva ar însenina orice zi! 🧡

  Apreciază

 34. Florina zice:

  p.s.: Dumnezeu sa-l odihneasca-n pace! 😦

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s