Jurnal cu nedumeriri

Afară… nehotărâtă vreme. Mohorât aş spune, dar e şi cald şi parcă asta face să nu mai conteze norii care încă nu-s gata de ploaie. Poate nici nu vor mai fi, nu ştiu. Am citit prognoza, am uitat imediat ce-am citit. Prea multe date, prea vag totul, prea neimportant. Niciodată nu am acordat o mare atenţie vremii. Funcţionez simplu: dacă plouă, deschid umbrela. Şi oricum nu mă ajută să ştiu temperatura, nu ştiu niciodată ce haine-s potrivite acelor grade celsius indicate de diverse aplicaţii sau de prezentatorii rubricii meteo. Pot amâna o plimbare dacă în momentul ăla văd că plouă, dar nu amân ceva planificat din timp pentru că plouă. Cumva, niciodată ploaia nu mi-a stricat cheful de nimic, chiar dacă eram în concediu, la grătar sau pe… nicăieri.
Săptămâna trecută, într-o zi, nu mai contează care, oricum nu mai ştiu, în drum spre casă, am văzut un copilaş, cred că abia a învăţat să meargă, cu o pelerină şi cizmuliţe de cauciuc, râzând în hohote în mijlocul unei bălţi. Călca apăsat şi se amuza teribil când se stropea singur. Cât de simple-s bucuriile când n-ai griji. Şi despre ce grijă am vorbi aici? Să nu ne murdărim papucii. Să nu ne stropim hainele. Să nu. Să nu. Câte interdicţii! Ne impunem şi ne imputăm diverse. Dar am mai vorbit despre asta.

Azi… luni. Aproape final de lună. Şi de anotimp. Se duce primăvara şi-şi va aştepta iar rândul, va sta ascunsă cât noi vom iubi sau blama alte anotimpuri, alte flori, alte răsărituri. Apoi o vor cânta poeţii, o vor colora pictorii şi se vor lăsa îmbătaţi de parfumul ei îndrăgostiţii sau nostalgicii. Sau toţi ceilalţi.
Da, ştiu. Ziua asta poate avea şi alte mii de sensuri. Aici nu vreau să le văd decât pe astea.

Mă gândesc… să vă întreb ceva. Doar pentru cultura mea generală, că nu ştiu cum. Deci 😛 : dacă mă citiţi din pagină, nu din reader, vedeţi că nu se poate da like decât dacă deschideţi articolul. Aşa am făcut de când am deschis potecile, aşa rămâne, nu mai am chef de modificat nimic. No. Cum a făcut cineva să dea vreo 30 de likeuri unul după altul? Nu fac fiţe, pe cuvânt. Serios acum, cu ce m-ar putea deranja, doar nu mi-a dat şuturi în … mă scuzaţi. Dar eram conectată şi veneau notificări râuri-valuri şi fizic vorbind, ar fi imposibil să deschizi aşa repede articolele. Deci cum? Nu-ntreb de ce, am zis că nu fac fiţe.

Ascult… ASTA. Aşa, că-mi place.

Acest articol a fost publicat în Suflet pe poteci și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

91 de răspunsuri la Jurnal cu nedumeriri

  1. Aveam și eu întrebări gen, dar am renunțat… Apropo, eu pe tine te văd direct, nu cu încă un click, deși am cîțiva bloggeri pe care îi văd cum zici tu.
    Totuși, uite și de la mine o nedumerire :))) cum poți să ai blog în altă limbă total, sute sau mii de urmăritori și să-mi dai mie like și follow, mică, nouă și neînsemnată… ?!?

    Apreciat de 3 persoane

  2. 9 zice:

    Nu stiu cum, eu iti deschid pagina si-o citesc. Uneori comentez, alteori doar las un semn, dar sigur te citesc.🙂

    Apreciat de 1 persoană

  3. ioansperling zice:

    Pe mine ma supara! Ca nu ma citesti e una ca vrei sa dai impresia ca te topesti dupa mine alta!

    Apreciat de 1 persoană

  4. Ana G. zice:

    Ce likeurile nu știu cum e, dar Rod Stewart mi-a plăcut întotdeauna.

    Apreciază

  5. ecoarta zice:

    No, nu raspund…nu stiu ce sa zic!
    Te imbratisez!

    Apreciat de 1 persoană

  6. 🙂
    Vasăzică sunt șuturi în fund! Hahahahah!
    Și când mă gândesc că tu chiar scrii.

    Apreciat de 1 persoană

  7. Iosif zice:

    Copilasii cu nazbâtiile lor inocente si nazdravaniile cotidiene, sunt cele mai minunate si interesante fiinte de la care orice adult, (daca ar avea timp) ar învata ca viata fara grijuri si îngrijorari este magnifica si plina de bucurii, în orice vreme si în orice loc de pe Terra.
    R.Stewart, si melodia pe care o asculti, sunt magnifice. Restul sunt detalii nesemnificative ! 🙂
    O seara minunata, binecuvântata si o saptamâna cu vreme pe placul tau, draga Potecuta !

    Apreciat de 1 persoană

    • Da, aşa e, de la copii avem de învăţat întotdeauna, dacă vrem.
      Mă bucur că îţi place melodia, mulţumesc!
      Iosif, cred că pentru tine e aşa şi nu e o problemă asta. Pentru mine însă era important, că de aia ne scriem gândurile pe aici.
      O zi frumoasă!

      Apreciat de 1 persoană

  8. Ascult și eu…Și-mi place! Mersi!

    Apreciat de 1 persoană

  9. condeiblog zice:

    Cum? Uite așa: 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 …. Râuri, valuri.
    Pot încerca o explicație. Să zicem că cineva te descoperă abia acum. Și citește, citește, îi place mult, dar acaparat de conținut, uită să dea aprecieri. Apoi dintr-o dată își amintește de ele și se hotărăște să le dea. Cu toptanul… Tehnic însă, nu știu să răspund. Nu-ți face griji: le meriți și en-gros.

    Apreciat de 2 persoane

    • I-am spus şi Aurei, îmi convine varianta asta 😀
      Mulţumesc mult de tot, Condei! Mă bucură mult aprecierea asta.
      Am mai spus, nu vreau să vorbesc despre like-ul dat aşa, să fie. Deci nu mă întrebam de ce 30 în două minute. Ci cum. Am aflat cum, clopoţica mi-a spus, în comentariu. Din reader, cu tot blogul deschis. Acolo merge like după like fără să mai deschidem articolul.
      Dar rămân la varianta expusă aici, e mai plăcută 🙂

      Apreciat de 1 persoană

  10. Văd că există diferențe în modul de vizualizare, de la un caz la altul. De pildă, eu am făcut chiar acum experimentul și ți-am dat like de pe reader. Mi-a ieșit fără probleme, dar nu contează, din moment ce te citesc cu mare plăcere de fiecare dată.

    Apreciat de 2 persoane

    • Petru, îţi mulţumesc mult că ai încercat pentru mine. Ştiu că pe reader există varianta de like, ce nu ştiam eu era cum să dai 30 în maxim 2 minute? Dar am înţeles că se deschid în reader toate articolele şi poţi da unul după altul.

      Apreciat de 3 persoane

  11. Aura B. Lupu zice:

    Io-s de-acord cu Condei, poate cineva te-a descoperit recent, ți-a savurat articolele și-apoi le-a „lăicuit „. 😉 Tehnic… habar n-am! Te îmbrățișez! 💖

    Apreciat de 1 persoană

  12. Oazapentrufluturi zice:

    Te citesc Potecuţă…mai dau like şi din reader când timpul mă presează dar e pentru că tu şi 2-3 cuvinte când scrii eşti deosebită şi meriţi like.Uite explicaţie iti dau eu:Pe prima pagină postările apar prescurtate iar dacă au public like dă fără să citească.O păţesc cu americanii…nu scriu în engleză doar şi translatorul ia timp, dă inexactităţi…..personal, îi prefer pe cei romani care lasă şi comentariu după trecere.

    Apreciat de 1 persoană

    • Îţi mulţumesc că treci pe la mine şi mă citeşti!
      Nu spun de cei care dau like fără să citească, ăla e un subiect la care prefer să nu fac referire.
      Nu ştiam însă cum poţi da like la 30 de postări într-un timp record, practic like după like. Dar m-a lămurit „clopoţica” (aşa-i spun eu) în comentariu. Că în reader poţi intra pe un singur blog şi apar toate postările una sub alta, cu tot cu opţiunea de like. Mie mi-a scăpat treaba asta şi de aia nu pricepeam. Că la mine, să poţi da like, trebuie deschis articolul şi asta ia timp.
      Da, e drept că e greu cu google translate, se pierde mult din esenţă şi se traduce uneori tare aiurea deci nu prea cred că ei citesc, ei cred că doar vor să atragă trafic.
      O zi bună îţi doresc!

      Apreciat de 2 persoane

  13. psi zice:

    like-urile de care zici vin așa… din neant! 🙂 glumesc. pe mine mă amuză că există câteva personaje (eu bănuiesc spamuri) care dau like la toate comentariile și la toate postările. ana g. este un exemplu. nu știu cine este, dar mă trezesc că nu ratează niciun comentariu pe wp de-al meu, oriunde umblu și orice zic. chiar și la tine. 🙂
    și mai sunt ”urmăritorii” pe care îi dezabonez cu sârg, în mare parte agregatoare sau căutători de trafic cu care eu, cu blogul meu tăcut, nu am nicio treabă.

    Apreciază

    • Nu ştiu dacă era spam, de curiozitate am intrat şi avea un blog în engleză dar da, e posibil să existe şi spamuri multe. Şi spamurile dau like? 🙄
      Psi, Ana G nu e spam. Ana citeşte de mult timp blogul meu şi îmi e dragă. Nu are blog deci nu caută trafic, ăla e modul ei de a aprecia un comentariu.
      Cu urmăritorii ăia cu bloguri în alte limbi nu mă complic, nu îi scot, încă e spaţiu destul. Ca să nu zic că n-am nervi să îi caut 😀

      Apreciază

      • psi zice:

        atunci îmi cer scuze. dar tot mi s-a părut curios să fiu așa de apreciată când știu foarte bine ce nimeni sunt eu și cât de retrasă sunt. 🙂

        Apreciază

      • Ana G. zice:

        Mulțumesc că mi-ai luat apărarea, Potecuță. Tocmai mă întrebam cu ce am greșit dacă arăt că îmi place ceea ce spun ceilalți comentatori.@ psi, eu apreciez că meriți, de aceea dau. Dacă te-am apreciat și pe alte bloguri, înseamnă că ne place să citim cam aceleași lucruri.

        Apreciază

        • Ana, nu e vorba de luat apărarea, eu i-am spus lui Psi ceea ce simt şi cred.
          Să ştii că nici ea nu a spus cu răutate şi avea dreptate.
          Dacă ai avea un blog, ai înţelege mai bine. Aşa încerc eu să îţi explic: circulă tot felul de mesaje spam care fie te bombardează cu comentarii în alte limbi, fie sunt generate likeuri automat şi în spatele lor se ascund siteuri cu reclame sau tot felul de viruşi.
          Psi nu a ştiut, cumva faptul că primea likeuri la toate comentariile ei a dus-o cu gândul la aşa ceva. Deci nu a spus-o cu răutate, sunt sigură. 😉

          Apreciat de 1 persoană

  14. tink3rbe11 zice:

    Pot da like direct din Reader! Dar te citesc din pagină. 😇

    Apreciat de 1 persoană

  15. Ella zice:

    Sincera sa fiu si eu ti-as da 100 de likes … dar nu ma pricep! 😆
    O zi placuta draga mea!

    Apreciat de 1 persoană

  16. anasylvi zice:

    Eu, daca te deschid din reader, dau like mai intai, recunosc, abia apoi citesc articolul si comentez (stii ca mai mereu am ceva de zis). deja esti trade mark pentru mine si stiu ca meriti like, dinainte sa citesc ce si cum. Eu am followeri din alte tari, intru si eu la ei cu drag, le si comentez pe alocuri. Ma citesc cu translate sau fara, unde am retetele bilingve sau poezii in engleza. ❤

    Apreciat de 1 persoană

    • Ana, draga mea, îţi mulţumesc din inimă! Doamne, ce mult mă bucură ce-mi spui, sunt copleşită!
      Ştiam că se poate da like din reader, dar nu ştiam cum poţi da 30 în două minute. Dar am aflat 😀
      Ei, asta e altă poveste, cu poezii în engleză. Sincer, nu cred că la mine cei care au bloguri în alte limbi chiar citesc. Dar chiar nu am o problemă, eu eram curioasă cum se poate da like după like 😀

      Apreciat de 2 persoane

  17. Pleaca primavara. De fapt aici vara a venit joi. Brusc s-a făcut cald. A fost perfectă primavara asta. E greu sa vad căzând petalele. La fel si eu cu vremea si ploaia. 😊

    Apreciat de 1 persoană

  18. Aura B. Lupu zice:

    Vaaai ce tută îs! Uite cum mai aflu și io una, alta… Cu „urmăritul” nu-mi era prea clar, știam c-am dat „follow” la câte-un blog ce-mi atrăgea atenția și-apoi dispărea… Amu citind comentariile m-am prins că te pot dezabona deținătorii blogului, io habar n-aveam! Mulțam fain Potecuță, noroc cu tine că mai elucidăm mistere tehnologice (și nu numai! 😉 ). Te țuc! 😘😘😘

    Apreciază

    • Auraaaa! Stai, nu traje concluzii. Da, se pare că te pot dezabona şi ei. Dar crede-mă că eu am păţit cu două bloguri să dau follow, să discut cu autorii prin comentarii, să citesc cu drag şi să intru peste o lună să văd o grămadă de texte publicate şi mie nu îmi mai apărea. De exemplu, cu blogul Anei Vlad am păţit şi ea cu al meu. Eu jur că nu am dezabonat pe nimeni, nici nu cred că ştiu cum se face, şi nici ea nu a făcut asta cu mine. Deci vezi că se poate şi aşa, cu eroare. Să nu cerţi oameni degeaba 😀
      Ti pup şi eu!

      Apreciat de 1 persoană

      • Aura B. Lupu zice:

        😂😂😂 ioi ce m-ai făcut să râd! Nu cert pe nimeni, stai liniștită, 🤣 dar măcar știu acum că există ȘI varianta asta, să nu mă tot abonez la bloguri care poate nu-și doresc asta. Te țuc! 😘

        Apreciază

        • No, aşe. Să dorm liniştită, că nu de la mine se traje ghinionul lor 😀
          Da, se poate. Cândva, demult, am intrat peste tot prin setări, că mă mânacu degetele şi am dat peste o chestie din asta cu eliminare. Dar când era să-mi şterg blogul m-am potolit şi nu mai intru nicăieri şi am şi uitat unde trebuie intrat.
          Eu zic doar că am păţit să se elimine din eroare, nu am şters-o pe Ana cu blogul şi cu toate astea ea nu mă mai vedea în reader, nici eu pe ea.

          Apreciat de 1 persoană

  19. Diana zice:

    „Nu vreau sa vorbesc despre asta” – si mie imi place. 🙂 Imi place ploaia – cand cred ca nu sunt vazuta mai calc prin cate o balta si nu ma sfiesc sa trec prin balti la trecerile de pietoni pe unde sunt suvoaie cand ploua – imi plac soarele, florile, seninul, norii, caldura, frigul, ordinea si dezordinea… 🙂
    Nu stiu cum e cu „like”.
    Zile senine iti doresc, Potecuta.

    Apreciază

  20. Eu am o grămadă de nedumeriri relativ la platforma asta. Mi s-a întâmplat să citesc un articol, să comentez, să dau like și să plec la următorul articol. Când ies din cel de-al doilea articol constat că like-ul de la primul dispăruse. M-am întors să văd dacă rămăsese comentariul. El era acolo. Dau din nou like, dar constat că a dispărut cel de la al doilea. Sau mă hotărăsc să urmăresc pe cineva și câteva luni totul e în regulă. Apoi, într-o zi, intru pe cititor, dar nu mai găsesc blogg-ul. Am făcut chestia asta cu urmăritul, după care am renunțat. Eu am pus incidente astea pe seama platformei.
    Chestia cu like după like nu o comentez.
    O seară frumoasă, Potecuță !

    Apreciază

    • Treaba cu urmăritul am păţit-o şi eu cu două bloguri. Sau, mă rog, atat am sesizat, e foarte posibil să fie mai multe. Cu unul, sută la sută spun că e doar o eroare pentru că fata cu blogul nu m-ar fi scos intenţionat din listă. Şi culmea, şi ea a păţit cu al meu la fel deci e clar că e ceva de la platformă. Şi asta am păţit-o de două ori. A mai fost un blog cu care am păţit aşa dar acolo sincer nu ştiu ce să spun, nu vreau să bănuiesc pe nimeni de nimic dar problema e că a doua zi după ce dădeam follow, dispărea followul. Şi când am văzut că de trei ori la rând păţesc asta, am reununţat, poate omul chiar nu-şi dorea să îi citesc blogul. Asta e, slavă cerului, am ce citi.
      Cu dispărutul de likeuri e cevaaaaa 😀 Asta chiar nu mi s-a întâmplat şi mi se pare tare comic deşi cred că e frustrant pentru cel care o păţeşte. De obicei erorile astea apar când eşti pe telefon, pe aplicaţie. Acolo mai apare şi dispare câte ceva.
      Îţi mulţumesc frumos! O zi bună îţi doresc!

      Apreciat de 1 persoană

  21. :)) Copilașul ăla cutreierând balta mi-a amintit de o cățelușă Teckel pe care am avut-o cu un timp în urmă. De cum vedea o băltoacă se repezea și o traversa luând apa în piept, ca o rață. Nu ierta nici o baltă și nici o grămadă de frunze uscate.

    Apreciază

  22. Potecuta, eu te citesc in Reader, mi-este mai simplu. Mi se intampla si mie sa primesc muuulte like-uri in 5 secunde de la aceiasi persoana, nici eu nu comentez, ca n-am de ce. Cateodata intru de curiozitate pe blogul respectiv, alteori nu, depinde de timpul pe care-l am la dispozitie. Pot sa-ti spun insa, ca nu dau like decat daca am citit si daca mi-a placut, la tine nu mi s-a intamplat pana acum sa nu-mi placa 🙂 :). Te pup cu drag Potecuta!

    Apreciază

  23. Alex zice:

    Frumoasă imaginea cu piciul în mijlocul bălții. Mi-am amintit că așa făceam și noi în copilărie. Nu era baltă, băltoacă, groapă cu apă, prin care să nu ne băgăm cu veselie. Am pățit de câteva ori să treaca apa de marginea cizmei, așa că am dus apă și acasă! 😀 Copilărie fără griji și plină de zâmbete!
    Nu știu altă metodă de a citi un blog, decât să intru pe pagină și să selectez articolul. Like și comentariu. Reader sau alte aplicații…nu mă complic! Am intrat în al 11-lea an de blogăreală, dar tot de modă veche sunt! 😀
    Numai bine și zile fericite, dragă Potecuță!

    Apreciază

    • Aşa e, Alex! Nu ratam nici măcar una, pe toate le luam la rând şi nu erau puţine 😀
      Moda asta veche e şi cea mai sigură, cel puţin cazul ăsta. Că aplicaţiile mai dau şi greş, cu asta suntem siguri 😉
      Îţi mulţumesc! O zi plină de zâmbete îţi doresc!

      Apreciază

  24. danaiana zice:

    Eu vad articolul întreg. Dar nu în reader, ci pe mail.

    Apreciază

  25. ina02s zice:

    Mi-e dor de perioada cand ma jucam in cate o baltuta cu zambet pe fata. Se termina anotimpul asta frumos, al inceputurilor, ai dreptate… Cat despre likeuri, eu inteleg greu de ce cineva necitind il da… Multumesc n-am nevoie. Oricum sunt de acors cu tine, mai bine o muzica buna. 🙂 Numai bine!

    Apreciază

Lasă un comentariu