Când google o dă în bară…

Dragă google,

în primul şi în primul rând, vreau să-ţi mulţumesc pentru că… you made my day, vorba lu’ bunicu’ din partea mamei, după ce strângea ouăle din cuibar. Bine, nu zicea el chiar aşa, cuvânt cu cuvânt, zicea „no tu muiere, numa tri găini s-or ouat az, cre că aia golaşă îi beteagă”, dar aproximativ cam tot aia e, nu ne mai încurcăm în detalii.
Sigur că tu ştii despre mine ce voi mărturisi în următoarea propoziţie, dar lasă-mă să o spun totuşi: eu dimineaţa percutez mai greu. Nu mă ţine mult, numai până pe la 12-13, depinde de câte linguriţe de cafea am pus în filtru. Azi a fost greu, recunosc. M-am trezit dormind şi aşa am rămas. Ca de obicei, m-am lovit de doi pereţi până am ajuns la baie, era să-mi rup o unghie până mi-am pus brăţările pe care le port numai de 1 martie, da, măi, alea cu alb şi roşu, cu şnur, m-am înţepat în acul mărţişorului pe care l-am pus pe rochiţă şi era să mă strâng de gât cu eşarfa. Păi da, că m-am grăbit să o strâng şi-am strâns. Da’ nu-ţi face griji, am scos repede limba, am desfăcut nodul în timp util şi-am fugit.

Mă aşteptam să-l văd pe taximetrist lângă maşină, cu mâinile încrucişate la piept, rezemat de uşa deschisă, cu un trandafir în gură, să-mi spună că vai ce onoare să duc în maşina mea o fiinţă atât de graţioasă, vă rog să primiţi umilul meu mărţişor… din astea. N-ai văzut. Era un domn morocănos, eu am salutat cu glasul meu duios, abia a răspuns, nici n-a mişcat buzele când a zis un mmmneaţa şi mi-a luat şi banii pe cursă. Ce zici de el? Nu ştiu, cred că şi el dormea, altfel cum să-mi explic că n-a observat ce minunăţie a ieşit din bloc. Da, era vecina de la 4, are 19 ani, ilegal de tânără.

După toate astea, sigur că, potrivit cercetătorilor britanici, ar fi trebuit să plâng, la fel de graţios cum mă deşir iarna pe gheaţă, să suspin ca o domniţă când stă vara, într-o rochiţă diafană, pe un mal, ascultă susurul izvoarelor şi când… îşi bagă picioarele în el de râu, îşi dă seama că-i cam rece.
Dar ai avut tu grijă să nu mă laşi să cad în disperare. Tu ai făcut eforturi ca eu să râd în hohote şi apreciez şi de aia-ţi scriu.

Să ne faci tu aşa o surpriză să ne mărţişoreşti în halul ăsta? Gugăle, fii atent că te învăţ. Că degeaba zic nişte din ăia invidioşi că tu eşti deştept, eu ştiu că nu eşti, nu pune la suflet, mămică, e rea lumea.
În primul şi în primul rând, niciodată, dar niciodată, nu te duci la un român cu 4 flori decât în cazul în care omul ăla nu le mai poate număra. Eu ştiu că ramul nu stă să-nflorească după norme, cu număr impar, n-are el timp de asta. Dar cum râul, ramul… îmi e prieten numai mie, tu trebuie să le numeri. Dacă mai puneai una, nu se rupea craca aia, zău.
Doi: unde, pe teritoriul acestei ţări, ai văzut tu azi ramuri care să arate aşa? Unde? Gugăle, o fi de azi primăvară, că aşa ne place nouă să spunem, dar nu-i pe bune, tu chiar ai crezut? Florile alea explodate sunt prin mai, nu azi. Ai încurcat emisferele de emoţie.
Trei: explică-mi şi mie cum pisici bate vântul ăla de leagănă ciucurii ăia doi aşa… alandala. Arată ăia de zici că au fumat leuştean şi se cred doi elefanţi pe o pânză de… ştii tu. Spune tu, cum? Că buclele mele nu se bălăngăne aşa când le răvăşeşte adierea. Merg numa într-o direcţie şi toate odată.
Şi patru: gulăle, eşti sadic de ironic, zău. Eu ştiu că e tărăboi mare cu legile justiţiei pe la noi, dar să faci tu două… brăţări din cele două litere de O…? Te-ai întrecut pe tine, pe cuvânt de… libertate de expresie!
Sigur că-i belea mare pe cap de locuitor azi şi va fi şi-n 8… dar numa’ aşa, să te scapi? Cu noi? Noi, alea mai delicate şi mai preţioase suflete de pe toată suprafaţa Terrei? Ne-ai băgat un mărţişor pe gât şi te-ai scos, nu? Gugăle, gugăle, mare pişicher…
Bine, eu apreciez, nu-i vorbă. Că doar numa’ ce-am zis că nu stau să analizez o urare, acum stau să-ţi descos cadoul? Eu numa’ zic.

Cam asta e. Acum te rog să le ceri tu iertare dragilor mei care vin aici. Că din vina ta am scris asta în loc să fiu şi eu serioasă, să fiu melancolică, să scriu versuri despre şnur împletit cu dor şi senin de suflet şi cu tremurat de ghiocel şi alte din astea, cum se scrie în mod normal azi. Eu le doresc tuturor o primăvară frumoasă. Dar cere tu scuze pentru că n-am putut să fac asta mai… graţios, exact, asta am vrut să zic.

Nu chiar cu drag,
dar … tot eu.

Foto

Acest articol a fost publicat în Scrisori și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

93 de răspunsuri la Când google o dă în bară…

  1. Aura B. Lupu zice:

    Potecuță, you made my day, mulțam fain! Hai c-am râs cu lacrimi! 1 martie fericit îți doresc no, și de ciudă, sic! sic! 😜😜😜

    Apreciat de 1 persoană

  2. Beta zice:

    Fie că primăvară ce bate la uşa să îţi învăluie dimineţile cu parfum de lăcrămioare. La mulţi ani de mărţişor!

    Un buchet de ghiocei şi o primăvară superbă pentru o persoană mai specială decât toate anotimpurile!

    Apreciat de 1 persoană

  3. Roxana Negut zice:

    Minunat! 😀 O primavara frumoasa!

    Apreciat de 2 persoane

  4. Mona zice:

    Nicio golașa nu a fost beteagă, mi-ai umplut coșul cu hohote de râs! 😂😂😂 Genial! Mulțumesc, Potecuță și o primăvară minunată să ai! 😘

    Apreciat de 3 persoane

  5. Doru zice:

    Umor fin şi percutant … Respectul meu!

    Apreciat de 1 persoană

  6. ioansperling zice:

    😂😂Imi place partea asta umoristica a ta!!! Vorbesc cu Forumul sa te faca cetatean al orașului sa nu -ți mai treacă prin cap să pleci!

    Apreciat de 1 persoană

  7. ecaleopi zice:

    Ești minunată, știi? Ai scris exact ,,ce”, ,,cum”, ,,cât”, etc, pentru a fi potrivit ,,la fix” acestei prime zile de primăvară, pe care ne ai transmis o, tuturor!
    Să ai o primăvară, să ai o viață, așa cum ești!

    Apreciat de 1 persoană

  8. Amalia zice:

    🙂 Un 1 Martie vesel să ai toată ziua!
    Acum că spui tu că martisorul de la google este așa și pe dincolo, realizez și eu asta. Cred că ăsta este motivul pentru care nu am studiat imaginea. Se putea și mai bine.

    Apreciat de 1 persoană

  9. kornnn13 zice:

    Genial … porția de primavara, legată cu un şnur alb-roş a fost servită. O primăvară minunată sa porți în suflet !!!

    Apreciat de 1 persoană

  10. Iosif zice:

    Nu ti-ai dezmintit nici azi personalitatea caracteristica. I-ai plasat-o d-lui Google, direct pe coltul cu paianjeni. Sper sa fie întelegator, empatic, tolerant si iubitor cu toate emoti(cu)coanele provocatoare, cautatoare de martisoare nepretuite, iluzorii, virtuale… 🙂
    Un Weekend cu pace si liniste în Suflet, draga potecuta !

    Apreciat de 1 persoană

  11. firdeiarbainbataiavantului zice:

    Funny, funny, funny. Cu Goagăl (ca să citez un personal important, nu spun cine) sau fără, să ai o primăvară aşa cum îţi doreşti!

    Apreciat de 1 persoană

  12. anasylvi zice:

    Esti ca o raza de soare! Ador umorul asta al tau. Sincer, nu am aruncat mai mult de o privire imaginii de la Google, o sa ma uit mai cu atentie acum. 😀

    Apreciat de 1 persoană

  13. Diana zice:

    M-am distrat copios! (la faza cu taximetristul m-am incruntat usor, dar mi-a trecut repede)
    Habar n-aveam ce arata azi gugal – am vazut ceva colorat dar am ignorat – cum fac de obicei.
    Hahahaha! La urarea mea de Martisor am pus o poza cu un pom in floare! SI-are la floriceleeee! 🙂 Si nu-i mai, dar ma gandesc ca nu-i nici bai!
    Primavara frumoasa iti doresc, Potecuta!

    Apreciat de 1 persoană

    • Nu te mai încrunta, Diana! Şi taximetriştii e oameni, au şi eu toanele lor, m-am obişnuit să nu mă salute unii…
      Hehehehehe, le-ai numărat?? Eu am fost la tine, nu le-am numărat, e prea frumoasă imaginea aşa că chiar nu e niciun bai, nu ar fi avut cum, oricum 😉
      Îţi mulţumesc mult! Primăvară frumoasă îţi doresc şi eu!

      Apreciat de 2 persoane

  14. Ella zice:

    Iti dai seama ca eu nu am imaginea lui Gugăl aici asa ca a trebuit sa o caut … Si stii, a fost taman invers, mie mi-au dat lacrimile… Asta e!
    Iti doresc primavara frumoasa si luminoasa cu multe realizari frumoase si multe bucurii!
    Cu drag! Imbratisari!

    Apreciat de 1 persoană

  15. Fabiola Ion zice:

    Abia acum am priceput, trebuie să scot limba ca să-mi pot desface părul prins în fermoarul de la geacă. Altfel, rămân fără el de fiecare dată, fără excepții. Noroc că primăvară, soare, rochițe, alea-alea… Ca să te-nciudez, azi la mine e o superbă zi de mărțișor și muuuult soare. Hai la mulțean, draga mea! Zuză.

    Apreciat de 1 persoană

  16. CARMEN zice:

    am ras si tare am savurat articolul tau de azi. Din pacate, gugalul meu nu reda imaginea despre care scrii, chit ca l-am comandat „punct ro” … hm 😐
    in orice caz, mi am imaginat tot ce ai „criticat” si m am amuzat copios 😂
    O primavara minunata sa ai Potecuta! Zile vesele, colorate si parfumate sa ai! 🌷

    Apreciat de 1 persoană

  17. psi zice:

    acuma, din ciclul fiecare cu ce-l doare o să zic că am văzut pe stradă (e drept că e un frig și-un vânt de iară ne-am căciulit și înmănușat) prea puține mărțișoare. doamne cu flori, domni fără flori și privitori acrii precum vulpea la struguri, dar nu știu, parcă așa de puține mărțișoare la rever (al meu, sigur, restul pauză). noroc cu google c-aș fi crezut că am greșit ziua.

    Apreciat de 1 persoană

    • Oooof, psi, nu-i bine ce spui, chiar mă întristează. Dacă te întâlneai cu mine, cumva îi salvam eu cei care nu au mărţişor. Că eu am şnur la geantă, brăţări şi şnur la mână, mărţişor pe rochiţă şi mărţişor pe palton.
      Să îţi fie cu veselie multă primăvara asta!

      Apreciat de 2 persoane

  18. 1lauralaly zice:

    Potecuta esti balsam de pus pe rana. Am rîs cu hohote. Asa cum ne-ai umplut noua ziua de zambete, asa sa iti umple si tie primavara fiecare zi cu veselie.

    Apreciat de 1 persoană

  19. Ivy zice:

    ,,…ilegal de tânără”, e bună de tot expresia. :)))))

    Apreciat de 1 persoană

  20. ane zice:

    M-am amuzat, „ai umor„ 😊 Ești fermecătoare și talentată.
    O primăvara frumoasa, Potecuță!

    Apreciat de 1 persoană

  21. ina02s zice:

    Pentru o zi de primavara ai fost tare analitica, atenta si haioasa. O primavara plina de zambete sa ai!!! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  22. 9 zice:

    M-ai facut curioasa😊ia sa vad cum e gugalu’ azi🙂

    Apreciat de 1 persoană

      • 9 zice:

        Da, este exact cum l-ai descris, neinspirat😂

        Apreciat de 1 persoană

      • ecoarta zice:

        Nu pot sa nu zic! Mi-a sarit in ochi (acum am ochelarii de citit!😂) „l-ai văst”??!
        L-ai găst?!
        N-am crezut ca o sa ma bucur de genul asta de exprimare! Sincer! Cat am stat in zona, nici moarta-coapta n-as fi folosit…acum ma bucur😉🤗

        Apreciat de 1 persoană

        • În mod normal, nu le folosesc în vorbirea curentă. De fapt, cu mici excepţii, niciodată nu am vorbit aşa. Eu nu am crescut la ţară, mergeam numai în vacanţe aşa că nu s-a lipit de mine. Sigur, se pare că am accent când sunt relaxată şi vorbesc cu cine mi-e drag, fără să sesizez asta. De exemplu, vorbeam mai demult la telefon şi cel cu care vorbeam a început să râdă „deci cafia bei tu, nu cafea?”. No, cam aşa.
          Ah. La un magazin de la care mai cumpăr diverse, au adus „pită ţărănească”. Aşa îi spune, pe etichetă, în rest e pâine de diverse forme, mărimi. Prima dată, de toantă, parcă îmi era cumva ciudat să zic pită. nici la ţară la bunici nu-i ziceam aşa. Acum sunt aşa relaxată, de nu s-a văzut.
          Sunt unele momente în care simt că regionalismul se potriveşte mai bine în context decât orice altceva. Ca acum cu văstul. A venit natural 😀

          Apreciat de 2 persoane

  23. Roximoronica zice:

    Cât umor ai dragă Potecuță, ești incredibilă! Textul tău ar merita un premiu.Te îmbrățișez.

    Apreciat de 1 persoană

  24. Suzana zice:

    Esti geniala! Eu acum am observat imaginea. S-a vrut haios, dar cam a dat in bara…
    Oricum, creatorul este departe de a atinge perfectiunea simbolistica…

    O primavara minunata, draga Potecuta! Cu sanatate si bucurii! Imbratisari! ❤

    Apreciat de 1 persoană

    • Îţi mulţumesc mult, Suzana! Eh, s-a încurcat puţin, a trecut, îl iertăm, aşteptăm 8 martie 😀
      Şi eu îţi doresc să ai parte de tot ce e mai bun şi frumos în lumea asta! Te îmbrăţişez!

      Apreciază

  25. illusion zice:

    Eh, a zis și el că ne face o surpriză… hai că intenția contează, că deh e american și nu știe bine – fii blândă, Azi m-a surprins un francez cu care am început să lucrez de curând. Cred că în ani de zile de când lucrez în Renault e prima dată când unul mi-a făcut o urare de mărțișor am fost efectiv șocată 🙂 și-apoi, evident, ca să sublinieze că la ei e mai bine mi-a zis: că dacă era la noi astăzi era și zi liberă nu doar se dădeau cadouri….

    Apreciat de 1 persoană

  26. ecoarta zice:

    No, s-o luat de la capat…la prima citire, am crezut ca a din cauza orei exagerat de matinale cand am baut un ceai cu aroma de cafea! (😉😂😓); apoi ca am gresit ochelarii…apoi m-am dumirit: gugălul tau e doar al tau nu si al meu…am râââs si iar am râs; soro, asta e discriminare pe fata! Sa-ti arate atatea si mie nimica!? Hmmm!
    Revenim: sa-ti fie primavara un vis plin de bucurii, liniste, impliniri si spor in ale scrisului!
    (Iee, noo, esti de tă’ hazul!)

    Apreciat de 2 persoane

    • Io-s tătă vina aci, că nu m-a dus capul că voi nu o vedeţi. Oricum, numa’ poza nu ar fi avut efect, trebuia văzută în toată splendoarea mândreţea de bălăngăneală a ciucurilor 😀
      Aşe de rău mi-a fost aseară, că mai aveam puţin şi făceam dansul ploii, numa să-mi revin. Am ajuns la descântecele văzute la bunica: apă, chibrit ars şi un Doamne-ajută. Se pare că eram deocheată deci de aia numai eu am văzut-o, m-a deocheat gugălu de cât drag are de mine. Dar m-a deocheat cu patimă că s-a lăsat cu rău din ăla rău… Mi-a trecut, am scăpat.
      Îţi mulţumesc tare mult! Te îmbrăţişez cu tot dragul şi îţi doresc şi eu o primăvară plină de bucurie şi împliniri, sănătate şi numai bine!

      Apreciat de 1 persoană

  27. Simona Prilogan zice:

    Potecuta draga, am ras cu gura pana la urechi si in mono doi, ca din cauza de gripa, vocea s-a dus putin pe apa sambetei. Amu’ nu pricepui eu bine ce o gogalit dumnealui, ca abia ce terminai cu martisoarele mele de scanat, dar dau imediat fuga la portita de cautare sa prind imaginea. Cat despre primavara, pe aici o fost camasareala in toata regula. Au cam picat toate gecile pe motiv de temperatura. Dar flori de mai nu vazui inca.
    Si io tot pe motiv de temperatura fug repede catre maine, ca fiind sambata, sper sa recuperez vocea. Multumesc mult pentru zambete si umorul de calitate.
    O primavara plina de lumina, zambete si iubire!

    Apreciat de 2 persoane

    • Sănătate multă, multă îţi doresc! Sper că azi eşti mai bine!
      Mă bucur mult că te-ai amuzat şi sper că ai avut o primă zi de martie frumoasă, cu mărţişoare multe!
      Din păcate, eu nu m-am gândit că cei care nu sunt în ţară nu văd imaginea, mi-a scăpat acest amănunt din vedere. Dar oricum, cred că ţi-ai făcut o idee despre ce-a fost.
      Îţi mulţumesc mult! Îţi doresc şi eu o primăvară frumoasă, cu bucurii multe!

      Apreciază

      • Simona Prilogan zice:

        Multumesc mult, draga Potecuta! Am cautat imaginea dar aici nu aparea. Dar modul in care ai descris-o, m-a facut sa o vad aevea.
        De doua saptamani sunt prinsa intr-un tangou salbatic cu o gripa. De aseara am ramas fara pic de glas, asa ca viitorul suna bine. Dar eu raman optimista. Un weekend plin de bucurii si zambete! 😘❤️

        Apreciază

  28. Potecută, dincolo de tot și toate să ai o primăvară superbă.
    În viață și in suflet.
    Restul…
    Citim noi aici :))))))))

    Apreciat de 1 persoană

  29. Fie primvara… ha ha ha! Ești o figură și am râs. 🙂 Ăăă. Fie primăvara cu veselie, prea puțin contează ce culoare au straturile de flori (de flori nu cu flori, da?). 😀

    Apreciat de 1 persoană

  30. Mi-ai făcut și mie dimineața din 2 Martie mai veselă, cu șanse să fie toată ziua frumoasă! În felul acesta, cu umorul tău debordant, poți să mă ironizezi și pe mine, că n-ar fi motiv de supărare. Mai ales pentru că n-am dăruit măcar un mărțișor, nici anul ăsta. Recunosc, dar sper să mă revanșez de 8 Martie.

    Apreciat de 1 persoană

    • Mă bucur mult, Petru! Aşa să şi fie şi nu doar ziua asta, toate să-ţi fie cu veselie!
      Chiar aşa, Petru! Nu ne-ai dat mărţişor?? Aşa ceva… 😀 Nu te pot ironiza, n-am cum. Eu numai pe mine ştiu să mă ironizez. Şi pe gugăl 😀
      O zi frumoasă îţi doresc! Şi mulţumesc!

      Apreciat de 1 persoană

  31. tink3rbe11 zice:

    🤣 you always make my day

    Apreciat de 1 persoană

  32. Esti mortala! Sa stii ca esti vedeta familiei! Iti savuram articolele si eu,si sotul meu, si mama!
    Iti doresc o primavera minunata, la fel ca tine!

    Apreciază

  33. Păcat ca am ratat așa ceva:))) un adevărat deliciu! U made my day

    Apreciază

  34. Ana zice:

    Bre, Sfantu Gogoo…isi da si el in petec de cand e pastorit de terminatia punct ro. Ce vrei?! Tre’ia doar sa te simti bagata in seama, la fel ca toti cei aproape 10 milioane(sau mai mult?) de romani…ai cand colo tu te superi pe Gogoo…Uof, uof, may may!
    O primavara frumoasa tuturor!
    p.s. ieri am pus seminte…da doamne sa iasa rasadurile! 😁

    Apreciază

  35. papagigli zice:

    Potecuto, desi poate n-o sa crezi, sa stii ca si pe aici au dat cu primavara. Singura diferenta ar fi ca aici ghioceii nu apar de jos, ci cad de sus. Si cad de-a-n proasta, ca am avut vreo 20cm de ghiocei pe driveway si pe terasa. Noroc ca Piratul nu-i agreaza si ia usuit pe spatiul alb, care e ala verde, metamorfozat. 😉 Si avind in vedere conditiile date, ce altceva ti-as putea ura, decit, poate „Craciun Fericit!” 😆

    Apreciază

    • Am văzut grămada de ghiocei de la voi, papa. Sunt speciali ai voştri, se pot face oameni de ghiocei 😀 Brrr…
      Da, ar fi tare potrivită urarea asta deşi, nu pot minţi, acum la mine chiar e primăvară. Se anunţă 16 grade deci e de bine, zic.

      Apreciază

  36. Beta zice:

    Ai un umor aparte, greu de egalat si mai ales de copiat…. ❤

    Apreciază

  37. Alex zice:

    Ha, ha! Bine i-ai scris lui domnul Google! E clar că nu prea înțelege totul, când vine vorba de realitățile de pe la noi. Dar l-ai lămurit tu foarte bine!
    Numai bine, dragă Potecuță și un început de primăvară cu veselie multă! 🙂

    Apreciază

Lasă un comentariu