Nu trageţi în indecişi!

Are cineva nişte cenuşă de împrumut? Vreo 10 roabe. Hai, 15. Ştiu, ştiu, ştiu. Am zis de cel puţin 230 de ori din 2013 până acum că io nu FB, că io nu vreau FB, că nu, că nu. Bine că nu am zis niciodată de rău, acum chiar aş fi avut de tras ponoasele. Că de rău nu aveam ce. Motivele erau următoarele: lipsă timp, fără chef de gestionat un astfel de cont, nu vedeam de ce l-aş face din moment ce-mi ajunge blogul. Şi acum îmi ajunge blogul numai că am văzut că a răsărit o pagina de FB intiulată Poteci de Dor. Şi am zis noooo, nu se poate să egziste, putecuţele mele fură luate şi io nu-s acolo? Şi pentru că… început de an şi pentru că am fost năcăjită că s-a dat denumirea la altu sau la alta, am zis că ce-ar fi să?
Bon. Ce vreau să vă zic eu: nu va exista nimic pe acea pagină în afară de redistribuiri de pe blog, mai resuscitez puţin din ce am scris demult. Nu am făcut până acum pagină pentru că mi-era imposibil să mă împart şi să pot avea grijă aşa cum îmi place mie de ea. Lucrurile stau la fel şi acum.

Deci vă rog eu mult, să nu vă supăraţi că nu voi fi prezentă la comentarii aşa cum sunt aici. Blogul rămâne căsuţa în care vă aştept cu mare drag ca şi până acum, nu aş vrea să se mute discuţiile dincolo. Pentru că blogul este şi va fi locul meu de suflet. Aia e un fel de cămăruţă şi atât. Da, din ambiţie am făcut mai mult, recunosc. Dacă va dispărea brusc, vă voi spune aici de ce 😀
Nu am niciun prieten, nu am dat la căutarea aia automată, eu pe voi vă vreau, dacă voi veţi vrea. Că nu umblu după j de mii de prieteni în listă deci dacă voi daţi cerere, eu dau accept când văd.
Prima postare e cu şi despre Ion şi cu această ocazie urez şi eu La mulţi ani sărbătoriţilor!
Ce mai vreau să vă rog: dacă sesizaţi ceva nereguli, dacă vă apare numărul meu de telefon pe acolo, dacă e ceva ce n-ar trebui să fie public, vă rog să mă alertaţi aici, a trecut o veşnicie de când n-am mai făcut un profil din ăsta şi nu mă mai pricep.

Eu sper că e asta: https://www.facebook.com/potecuta.potecidedor.5

Foto

Update: Tot încercând eu să fac ceva cu numele, că mă enerva lanţul ăla de Potecuţa Poteci de dor, vrând să pun o paranteză fără succes, am pus un Blog înainte şi FB-ul a intrat în fibrilaţii că aş încerca să vând ceva şi nu e voie decât pe pagină de like. Păi io nu vând şi nu promovez, dar m-a „ameninţat” că pot fi blocată. Am deci pagină de like dar nu ştiu adresa, cred că o găsiţi pe acolo 🙄
Nu mă voi descurca cu amândouă, cred că rămân pe aia de like când mai postez ceva. Cum se numeşte aia de îşi face omul cu mâna lui? Exact! N-am avut de lucru…

Acest articol a fost publicat în Din viaţă... și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

92 de răspunsuri la Nu trageţi în indecişi!

  1. Cu roaba cum rămâne? Unde le las?

    Apreciat de 1 persoană

  2. Ana zice:

    Hai ca ti-am dat add….😉

    Apreciat de 1 persoană

  3. April zice:

    Mai indecisă ca mine nu poți fi, mi-am făcut cont pe FB și l-am șters de nu știu câte ori, am pierdut deja șirul. Dar șters, nu dezactivat, șters cu totul și după aceea am luat-o de la capăt. Deocamdată e activ, dar nu se știe până când :))
    Ți-am dat și eu add, cred că mă vei recunoaște 😉

    Apreciat de 1 persoană

  4. Mona zice:

    Am dat!!! Te îmbrățișez! 🤗

    Apreciază

  5. Ileana zice:

    Am dat add 😉
    Nici eu nu sunt mereu activa. E mai mult pentru nepotel, acum sunt in tara si mai vorbesc cu el pe camera, in rest…e musai sa fim in ton cu moda 😉 Ps, am nepotelul la avatar, ma vei recunoaste 😉
    Duminica Binecuvantata draga mea!!! 🍀😘😉

    Apreciază

  6. ane zice:

    ”Never say never” 😉

    Apreciază

  7. Succesuri, Potecuță! Te caut și te rog să-mi accepți prietenia pe FB. 🙂

    Apreciază

  8. Ioana zice:

    Potecuță,
    1. mulțumesc pentru urare! 😊
    2. ți-aș trimite cerere dar am renunțat de ceva vreme la contul meu de Facebook
    3. cenușă o păstrez pentru mine, sigur o să îmi trebuiască la un moment dat, așa că o las să se adune la mine în curte
    Mult succes! 😁

    Apreciat de 1 persoană

  9. Ivy zice:

    La multi ani, Potecuto!

    Apreciază

  10. Rândurile tale sunt speciale și pline de talent și voi reveni mereu cu plăcere și interes pentru a afla ce ai să ne împărtășești. Blogul tău este un loc deosebit!

    Apreciază

  11. Monik zice:

    No, bun venit chiar si asa pasiv pe acolo! Uite vezi de abia ai ajuns si stii ca exista un ceva automat care adauga prieteni. Habar n-aveam eu. La cat mai multe citiri, draga mea! Te pup

    Apreciază

  12. CARMEN zice:

    gata Potecuta, am trimis „cerere de prietenie” 😀 Eu te sustin cu drag si in acest proiect, de ce nu?
    eu mi am facut cont pe fb doar pentru ca dupa fiecare banchet de „n” ani de la terminarea liceului si a facultatii, fostii colegi puneau la dispozitie pozele in fisiere pe fb. Asa ca… mi-am facut cont fb si twitter si instagram, numa’ sa fiu in pas cu moda 😇 Sunt sarace tare paginile mele, pentru ca timp imi fac doar pentru blog. Din nefericire insa, multi bloggeri vechi, de calitate, au renuntat la blog si activeaza acum doar pe fb si instagram – cateva poze si in rest, mesaje, comentarii…
    Ganduri bune Potecuta! Bate cararea, ca noi venim (cu drag) dupa tine 😉

    Apreciază

    • Am fost activă cândva pe FB, tot de dragul colegilor l-am făcut când l-am făcut. Am renunţat la a scrie pe pagina aia cu ceva anişori în urmă. Cel puţin, de când cu blogul, nici că mi-a mai trebuit. Nu să scriu eu. Că de citit, pe sărite, mai citeam câteodată.
      Sub nicio formă nu voi posta pe FB decât postări mai vechi de pe blog. Nu las blogul pentru FB nici să primesc bani pentru asta 😀
      Ştii, Carmen… am mai văzut pe FB postări extrem de frumoase şi la comentarii numai inimoare şi animăluţe care trimit pupici. Ce-i aia? Am impresia că deşi e mai rapidă, comunicarea acolo se pierde printre chestii dansatoare sau patinatoare sau… înţelegi.
      Deci nu. De aia am şi scris, nu vreau să mut discuţiile de aici, la care ţin enorm, acolo.
      Îţi mulţumesc mult, draga mea!

      Apreciat de 3 persoane

  13. Iosif zice:

    „Sancte Pater, sic transit gloria mundi”. 🙂
    O saptamâna fericita, cu vise si împliniri obiective, draga Potecuta !

    Apreciază

    • Săptămână frumoasă, Iosif! Mulţumesc!

      Apreciază

      • Iosif zice:

        IO’ cred ca totul este o gluma nereusita, tinând cont de faptul ca Io, te consider si te stiu o fata inteligenta, iar Faceboocul este rezervat „turmelor” din lumea întreaga fara „Pastor” împrastiate prin pustiul arid al pamântului, lipsite de pasuni curate si izvoare limpezi, amagite de efectul aparentelor înselatoare, imitatii, himere,viziuni, credinte si sperante false, colorate si poleite în toate culorile „curcubeului” si luminile stridente,ale aparitiilor aparente joase 1D, 2D si 3D în care omul modern s-e scufunda din ce în ce mai mult. Acest comentariu este un avertisment pentru toti copii lumii, si nu numai, iar tu esti o copila draga Sufletului meu.
        O zi plina de bucurie, pace, har si fericire pe toate planurile si în toate aspectele, existentei, draga mea Potecuta !

        Apreciază

  14. Beta zice:

    Nici mie nu-mi inspira prea mult f.b-ul. Ma simt bine pe blog si aici pe paginile voastre unde am ce citi si infrumuseta spiritul. Tot datorita prietenilor care-si puneau in fisiere acolo pozele pe care le faceau mi-am facut si eu cont. Acum am si rude care activeaza si din cand in cand mai intru sa le urez la multi ani sau sa-i felicit de onomastica. Singurul lucru care-mi place acolo este ca nu ma lasa sa uit aceste aniversari, la unii nici nu sunt reale dar mie-mi place macar un gand bun sa trimit virtualilor desi cu timpul stau si eu destul de rau. Sa-ti traiasca sarbatoritii daca ai draga mea. ❤

    Apreciază

    • E foarte util FB-ul, nu zic nu. Dar nu pentru blogul meu. Nici acum că-l am nu îi acord o importanţă mare. Cum am spus, mai mult dintr-o ambiţie l-am făcut. Dar tot aici rămân şi tot aici vorbesc cu voi.
      Mulţumesc frumos!

      Apreciază

  15. anasylvi zice:

    M-am tot uitat dupa tine, daca ai pagina! Vad ca ti-ai facut cont ca persoana, e bine si asa. Sa stii ca si eu mi-am facut pagina blogului de curand, aveam pagina personala dar nu si a blogului. E bine, mult spor! ❤ Ma reped sa dau add friend.

    Apreciază

  16. 9 zice:

    Ehei! O sa vreu si eu sa fiu prietena ta! 🙂

    Apreciază

  17. illusion zice:

    Văzut, like-uit!

    Apreciază

  18. doar nicole zice:

    Să stăpânești sănătoasă și cu mult drag noul loc de… poteci. 🙂

    Apreciază

  19. Victor zice:

    Am dat și eu apreciere paginii de facebook, chiar dacă, recunosc, ca unul ce are blog de 10 ani, tot în lumea scrisului mă simt mai bine, și mă refer, desigur, la scrisul virtual, cel fără notificări pline de roșu.
    Cam așa am pornit și eu la drum pe facebook, cu distribuiri din pagina mea, asta pentru că mulți dintre prieteni, migrați în pagina cu abrevieri, îmi tot spuneau că e loc și pentru mine în locul în care cei mai mulți aleargă după poze.
    Altfel, ți-am mai călcat pragul paginii de blog, dar tăcut, culmea, eu fiind un vorbăreț recunoscut, chiar și-n scris, chit că par lipsit de modestie.
    Un lucru e clar, pe bloguri e mai liniște, e mai decent, e mai curat, pe facebook… .
    Seară minunată!

    Apreciază

    • Mulțumesc mult! Pentru vizită, pentru like pe pagină și mai ales pentru acest semn!
      Nu am vrut să fac fb pentru blog din aceleași considerente. Aici e parcă altfel, simt cuvântul mai aproape decât simt o poză și eventual o inimioară în loc de un „bună ziua”. Dar m-a ambiționat acea pagină. Eu tot aici rămân, tot aici vorbesc cu cei care-mi trec pragul.
      Sper să fiți și altă dată la fel de vorbăreț! 🙂
      Noapte liniștită!

      Apreciază

  20. Zina zice:

    Sincer, te-ai legat la cap fără să te doară… Dar e o experiență și asta. ☺
    La mulți ani! Să ai un an bun, cu sănătate, belșug și nuai bucurii!

    Apreciază

  21. Diana zice:

    Am trimis o cerere de prietenie la adresa publicata in textul articolului. 🙂 Sunt mai mult absenta acolo, asa ca… nu-ti trimit roabe cu cenusa.
    Oamenii au tot dreptul sa-si schimbe opiniile si sa faca ce alegeri vor, cand vor. 🙂
    Succes! 🙂 Dada, succes; chiar daca n-o sa stai pe acolo prea mult timp, pagina va creste in… audiente. 🙂
    Sanatate iti doresc, Potecuta, si zile senine!

    Apreciază

    • O iau de la coadă la cap şi voi fi puţin rea: am citit undeva, nu contează unde, că un blog are şi 3000 de vizite pe zi. La comentarii, nu am văzut mai mult de 5 oameni. Şi am zis aşa: măi, dacă aş putea prinde peştişorul de aur, nu aş vrea să-i cer să mă facă mai deşteaptă, să scriu articole care să atragă j de mii de oameni aici şi să vină, să citească şi să plece. Cu mâna pe inimă-ţi spun asta deşi poate părea că-s ipocrită. Vă simt de-ai casei şi pentru mine contează infinit mai mult toate cuvintele voastre decât o tonă de vizualizări pe zi. Că nu vreau bani din blog deci nu m-ar încălzi cu nimic un blog cu mii de vizite, dar fără dialog. Deci te rog să mă crezi că nu pentru a creşte pagina am făcut asta. Pe panoul de control mă uit că-mi sare-n ochi când deschid pagina, la logare. Nu stau să analizez, habar nu am ce-i aia seo şi ce să faci să creşti, nu mă pasionează. Eu vreau să pot vorbi cu voi, e o bucurie imensă fiecare comentariu.
      Cum am tot spus, din ambiţie, poate prostească, am făcut. Că am văzut că s-a făcut o pagină cu Poteci de dor. Şi pentru că m-am supărat de multe ori găsind poezii de aici pe FB, fără autor sau, mai rău, cu alt autor.
      Îţi mulţumesc mult, Diana! Cred că am dat accept, nu? Da, am dat 😉
      Să ai o zi frumoasă!

      Apreciază

  22. Alex zice:

    Ha, ha! Ai mult umor, dragă Potecuță! Chiar așa… „roabe cu cenușă”? 😀 Stai liniștită, te înțeleg perfect. Și eu am zis de multe ori că îmi voi face o pagină, măcar așa, de ochii lumii, ca să pot intra și eu pe paginile unor foști colegi, care sunt de găsit doar pe acolo. Plus că pe unele publicații on-line nu te poți loga decât cu FB, ceea ce mă enervează. Nu am reușit până acum, dar nici nu regret. Vorba ta, îmi ajunge blogul care este…. „altceva”. Iar blogurile pe care le vizitez sunt locuri dragi, unde chiar am ce citi, ce învăța, ce admira. Pe FB este prea… „talcioc”! Și nu aș avea deloc timp pentru așa ceva. Mi-au făcut cei de la Google un cont de Google + (tot un fel de Facebook), dar habar nu am cum se mănâncă. Chiar nu mă pricep și nici nu am timp de aceste rețele de socializare. Sunt rău de tot… „cronofage”.
    Mă bucur că ne inviți în continuare pe „potecile tale de dor” și de simțire, pe care ne place mult să pășim, alături de tine. Pentru că ești o gazdă tare bună.
    Numai bine și zile minunate! 🙂

    Apreciază

    • Alex, cum am mai spus, vorba aceea din popor: e cam „al dracului chelea pe mine” 😀 Ştiam cum e cu FB şi de aia nu am vrut deloc pentru potecuţe. Dar m-a ambiţionat acea pagină cu numele blogului meu. Problema e că m-am trezit cu pagină de like şi nu ştiu cum se gestioneză, e totul nou şi pare complicat. Oricum, nu va conţine decât poezii vechi de aici, nimic nou. Că tot aici scriu, ca şi până acum şi tot aici ne dăm întâlnire şi stăm la discuţii. Deci să nu regreţi deloc că nu ai făcut pagină de Fb!
      Şi mie mi-a făcut telefonul cont de google plus dar nu mai ştiu parola. 😀
      Îţi mulţumesc frumos! O zi bună îţi doresc!

      Apreciat de 1 persoană

  23. clipederaidiniadulmeu zice:

    Eu sunt acolo, și aici, și peste tot unde vei fi.

    Apreciază

    • Îţi mulţumesc, draga mea! Acolo nu va fi nimic din afara blogului. Nu am vrut FB până nu am văzut că există pe FB Poteci de dor. Asta m-a făcut să scot berbecul din mine 😀
      Şi nu vreau sub nicio formă să mut comentariile voastre, pe care le iubesc mult, acolo. Nu, asta nu voi permite, aici e căsuţa mea de suflet, aici vă vreau.
      O zi bună, draga mea!

      Apreciat de 1 persoană

      • clipederaidiniadulmeu zice:

        Nici pe pagina mea de facebppk nu e mai mult decât pe blog, dar pentru cititori este mai lesne de accesat. Pe blog trebuie să se autentifice, ba uneori platforma nu le permite să aprecieze sau să comenteze. Da, blogul e un mediu mai selectiv. Te caut eu, și aici, si acolo.

        Apreciază

  24. Eu mă bucur că ai deschis și pagina de fb, pentru că așa vor fi mai vizibile textele tale. Și eu mă simt mai confortabilă cu blogul, când intru pe fb am senzația că intru într-un mușuroi de albine. Dar până la urmă e la un click de delete, în caz că ne supărăm, așa că… Am văzut de dimineață pagina aia de like-uri acum am văzut-o și pe cea personală. 🙂

    Apreciază

    • Îţi mulţumesc mult, Em!
      Încă nu sunt deloc în largul meu acolo, e prea mult pentru mine. Da, am încercat să schimb numele ăla scris ca un cârnaţ la pagina personală şi am fost avertizată de FB să fac pagină de like dacă e vorba de un blog sau ceva. Aşa a apărut aia. Dar e mult mai mult decât îmi permit. Nu pot sta numai pe FB. Voi pune numai pe aia de like, nu vă pot bâzâi pe două pagini cu aceeaşi „Mărie”. Şi nu voi posta acolo decât poeziile vechi, unele dintre ele au tot circulat pe FB dar cu alţi autori… na, se poartă asta. Aşa că le pun în căsuţa lor, măcar să ştiu că le am şi eu.
      Te pup!

      Apreciat de 1 persoană

  25. Stup! De albine, sau mușuroi de furnici! 😀 Corectează dacă vrei. 😀

    Apreciază

  26. Noi te vrem aici:)

    Apreciază

  27. bob de roua zice:

    Pentru o „indecisă”…te descurci foooooarte bine 😉
    Like la Pagina Potecilor!

    Apreciază

  28. Nici eu nu folosesc facebook mai mult decât să-mi public articolele de pe blog. Tocmai ți-am trimis cererea de prietenie și sper să-ți pot da cât mai multe like-uri. 🙂

    Apreciază

  29. Ella zice:

    La multi ani, Potecuta … „indecisa”! :)) Sa ai spor si sanatate si poate te lasi de fumat anul acesta! Zic si eu nu dau cu parul! :))
    Eu raman pe pozitie, nu îmi fac FB! La cate date s-au furat si cate date personale s-au vandut … mai bine le dau eu gratis la cine vreau eu! 🙂

    Apreciază

    • La mulţi ani, Ella! Bine ai revenit şi îţi mulţumesc că nu m-ai uitat!
      Apăi, pe FB-ul ăsta n-am decât poteci de dor, potecuţa, poteci de dor. Nimic nu-i personal în afară de sufletul meu de prin versuri. Pe ăla nu-l fură nici ăia de au mai luat poeziile fără sursă. 😀

      Apreciază

  30. Eu am fb doar pentru grupurile de retete 😀 si mai nou, pentru ca nu aveam absolut nimic pe el, ba chiar la nume aveam un singur nume, prenumele mai exact cinev se pare ca a raportat fb.ului ca as fi cont fals. Asa ca ieri ma pomenesc cu mesaj de la fb ca daca nu.mi schimb numele nu ma lasa sa ma loghez. Mi.au cerut si buletinul ca sa vada ca.s om si nu vreun robot. Le.am trimis poza cu buletinul si mi.am pus poza de profil ca sa nu mai sperii umanoizii :)) acum sper doar ca nu.i voi speria mai tare cu poza mea :))
    Apropo, ti.am dat si like si cerere 🙂

    Apreciază

    • Cuuuum? Asta-nseamnă că mă pot aştepta oricând să se împiedice cineva şi de contul meu! Şi dacă va fi aşa, Febeul nu va primi buletinul meu niciodată.
      Şi pe aici a fost demult cineva care mi-a sugerat că ar trebui cumva să aduc o dovadă că exist, că deh, ascunzişul ăsta pare suspect. Că e posibil să fiu bărbat. Am râs, după ce m-a şocat, chiar nu mă aşteptam, părea om cu capul pe umeri. Da, m-a durut, chiar era dintre cei cu care schimbam zilnic mesaje la comentarii. Dar după ce mi-a trecut starea aia de tristeţe, am râs sănătos. Da, se pare că pentru unii chiar nu e deloc nici interesant, nici suficient să citească ceva, e musai să aibă motiv de „şuetă”.
      Foarte interesant! Se pare că unii chiar se plictisesc îngrozitor dacă îşi fac din asta un scop în viaţă.
      Mulţumesc mult, draga mea! Voi intra puţin mai târziu şi rezolv şi cu acceptul 😉

      Apreciază

      • Serios? :)) hai ca m-ai facut să râd. Așa se pare că unii nu au loc de alții, cât e fb-ul de mare, tot nu au loc. Oricum mi s-a părut de prost gust și chiar voiam să aflu cine e cineva-ul ala, pentru că mesajul primit de la fb suna așa „cineva ți-a raportat contul ….”
        Eh, dacă atât îi duce pe unii capul.. 🙂

        Apreciază

  31. CarmenP zice:

    La mulți ani și anul 2019 să-ți aducă bucurii, sănătate, împliniri și multă inspirație. Cât despre Fb, exista un început în toate și, făcând abstracție de moda, este o decizie înțeleaptă că ti-ai făcut cont. La origine, a fost gândit pentru marketing, socializarea fiind subsidiara însa, cu toată dezordinea lui, Fb-ul ajuta la creșterea popularității si vizibilității unui blogger, cărți, brand, firma, autor și de ce nu la publicarea și distribuirea de articole, anunțuri s.a.m.d. Eu am cont din 2010, nu l-am închis niciodată și nu am mai mult de 6 poze. Nu am poze cu copiii mei, soțul meu sa ceva care sa permită cuiva accesul la viață mea personala. Când am avut nevoie, am deschis pagina pt. firma și am dat anunțuri de angajare în toată țara și am găsit foarte repede oameni. Sunt înscrisă în diverse grupuri unde pot posta gratuit anunturi. Ce vreau sa zic că poate fi util in multe moduri și că aș fi cârcotașă sa blamez Fb-ul doar pt că așa fac „o majoritate” care utilizează Fb-ul doar pt a-si lasa pantalonii in vine fara sa ii ceara nimeni asta. Asa că îți urez mult succes!

    Apreciază

    • La mulți ani, Carmen! Şi eu îți doresc un an cu sănătate şi bucurii!
      Îți mulțumesc pentru gândul bun!

      Eu am fost activă pe Fb o perioadă lungă. Sigur, pe profil personal. Dar m-am plictisit şi am renunțat să mai postez de ceva anişori buni.
      Nu blamez nimic. Nu îmi place mai mult decât blogul, e drept. Dar nu blamez.
      Acolo voi scoate de la praf articole mai vechi, atât. Că aici, ce şi cum e, e mai mult decât aş fi îndrăznit să visez. Aşa că Fb e pur şi simplu… un ceva pe lângă. 😉
      Să ai o seară bună!

      Apreciază

Lasă un comentariu