Aici e prietenul vostru, Ștef, de la Verde cu Ștef.
Just a girl and their thoughts. Enjoy.
blog de tavernă
-un blog pentru toți iubitorii de cărți, cafea și filozofie
Frânturi de fraze, cioburi de cuvinte / În mintea mea se-nvălmăşesc, / Încerc să le înşir pe foaie, / Dar nu ştiu de-o să reuşesc...
împărăția
Dragostea pentru un barbat este asemena unei opera de arta netermintata, doar muza poate termina piesa.
blog cultural: diacritic & creativ
Cea mai teribilă sărăcie e singurătatea și sentimentul că nu ești iubit ...
Pas cu pas prin viață
talk about candles, circles, planets, stars, bananas, chants, runes and the importance of having at least four good meals every day”
"Adevărul, pur şi simplu, e rareori pur şi aproape niciodată simplu" - Oscar Wilde
De ce sa, NU, cind as putea sa, DA?
"Adevărul, pur şi simplu, e rareori pur şi aproape niciodată simplu" - Oscar Wilde
Carpe diem
Idei, opinii, versuri, trăiri scrise
Copilă, tu crede poeții ce scriu, Căci lor li s-a dat o putere Întreagă a lumii durere. S-audă mai bine, să simtă mai viu *George Coşbuc
Verzi și uscate
-the funny side of stories-
cuvinte, poeme, poezii, scrieri
Lifestyle & blogging
Eu, care-s innebunita dupa trandafiri… iti dai seama ca m-ai topit cu imaginile astea. Si btw – ultimele-s prajituri?????? Si mi le-ai pus la nas fix acu’ cand am renuntat la zahar ???? 😦
ApreciazăApreciat de 2 persoane
Toate-s prăjituri, Daniela! Jeleuri. Gândeşte-te că nu-s bune deloc. Merge? Nu? Hai să bem o cafea şi trece pofta 😀
ApreciazăApreciat de 2 persoane
:O
Ce vorbesti…. 😀 musai tre sa pun de-o placinta cu mere si miere, ca m-ai innebunit cu astea 😀 😀 😀
ApreciazăApreciază
Şi eu vin!! Te ajut, nu de alta 😀
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Nu sunt probleme…
-Sunt așa de frumoase încât nu te-ai îndura să le strici vârând lingurița în ele;
-Probabil că sunt lucrate din marțipan, iar marțipanul nu este așa de grozav la gust.
Jeleul merge însă…Hmm!
Când admiri cu ochii, numai sufletul se îngrașă. Păi dacă-i așa…arătă-ne dragă Potecuța. Și scrie-ne…
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Ce să arăt? 🙄
Mă bag şi eu în discuţia voastră. E păcat să fie mâncate, e drept. Dar cât rezistă şi gelatina aia, zău? Admirăm cât admirăm, dar când vine foamea… 😀
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Cine mănâncă așa ceva de foame? Pe bune… Astea sunt rafinamente culinare. Te saturi numai dintr-o felioară. Mie îmi ajunge să privesc și atât.
ApreciazăApreciază
Nu de foame. De poftă 😀
Glumesc acum, eu n-aş mânca deci vă dau dreptate.
ApreciazăApreciază
Jeleu! Valeu! Imi place de jeleu! 🙂 Inghit in sec si plec; nu inainte de a-ti spune: Happy WW! 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Da? Na, uite, mie nu mi-a plăcut niciodată. Îmi amintesc că erau jeleuri în nişte cutiuţe mici, ca nişte cornete. Culori frumoase, tentante. Îmi lua mama dar le mânca tata 😀
O zi bună, Diana!
ApreciazăApreciat de 2 persoane
Si tu inghiti in sec ? Hai la placinta 😀 😀 😀
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Am voie? Am venit! 😀
ApreciazăApreciat de 1 persoană
wow 😮👍 la primele fitografii mi am inchipuit ca este vorba despre vase ornamentale pentru umidificare in locuinte si… din acest punct de vedere, unele din exponate mi s au parut la granita spre kitsch. Cea cu albastru si cea cu lavanda insa mi le-as fi pus in camera 😀 Dar… fotografiile din final m au lasat paf! haha sunt TORTURI! WOW. excelente! Opere de arta! Doamne, cum sa mananci asa ceva?! 😉 Super-mega!
Happy WW Potecuta 😊
ApreciazăApreciază
Recunosc, intenţionat am lăsat la final partea care dezvăluie fără drept de apel ce sunt. Că mă gândeam eu că nu se va sesiza din prima şi aşa, exact ca tine, mulţi vor spune că-s aşa… ceva nici chiar frumos, nici urât… 😀
Îţi mulţumesc, Carmen! Să ai o zi frumoasă!
ApreciazăApreciază
Sunt deserturi? Wow! Oare sunt însiropate cu sirop de trandafiri? 🙂 Făcea bunica unul delicios! Patiseria s-a transformat în artă, asta e deja certitudine!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
E jeleu, Mona. Şi cum mie nu-mi place, parcă nu m-ar tenta decât să le admir.
Ai dreptate! Am văzut şi eu unele care arată de parcă-s făcute-n photoshop, nu din blat şi cremă, carne şi cartofi, morcovi şi ceapă…
Este sau era o emisiune pe TLC, mă mai uitam noaptea când nu aveam somn, cu torturi. Făceau oamenii ăia nişte bijuterii.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Da, e gelatină alimentară, am văzut. E migală și multă muncă.
Și eu mă uitam pe TLC. Îmi plăceau tare mult, deși eu nu mănânc deloc torturi/prăjituri. Nu îmi plac. O dată pe an gust o felie de tort de ciocolată și îmi ajunge. 🙂
ApreciazăApreciază
Nu-s prea departe de tine, nici eu nu mă omor după ele. Dacă au frişcă pot sta lângă mine fără probleme. Nici cu cremele nu mă împac aşa de bine dar mai gust. Deci mă pot uita liniştită, nu mi se face poftă 😀
ApreciazăApreciat de 1 persoană
La primul m-am gandit ca poate e ceva camee realizata in rasina. Dar la a doua mi-am dat seama ca e ceva cu aspic, cu gelatina .. :))) Foarte tare! Stiu ca am vazut la un moment dat deserturi de gen, mai micute ce e drept, la japonezi.
Foarte fain ;)))
Pupici si happy WW!!
ps: mie mi-a placut cel mai mult nr.4 😀
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Daaa, exact ca alea sunt şi am mizat pe faptul că nu se va observa din prima că-s de papa 😀
Mă bucur că îţi plac, Rux! Îţi doresc o zi frumoasă şi mulţumesc!
E a ta, gata, nu o mai dăm nimănui 😉
ApreciazăApreciază
If any day is famous yesIf you don’t want have we don’t make
ApreciazăApreciază
Oh, poor google translate! I think it’s a flu.
ApreciazăApreciază
Arta florala, culori frumoase.M-as fi bucurat sa fi fost torturi. As fi servit si eu o felie. Superbe!
ApreciazăApreciază
Nici ţie nu-ţi place jeleul?
Mă bucur că îţi plac, Ane! Mulţumesc!
ApreciazăApreciază
Nuuu!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Chiar si torturi sa fi fost si tot imi era mila sa le stric….nu le-as fi mancat! La cat sunt de frumoase merita puse in vitrina 🙂
ApreciazăApreciază
Merită, ştiu. Dar cât rezistă? Nu-i mai păcat să se strice? 😀
ApreciazăApreciază
Ce frumos. Mai văd din când în când filmulețe pe fb cum din astea așa. Modelele alea din interior se fac cu o seringă, pare așa simplu când vezi filmulețul :))
ApreciazăApreciază
Lasă că şi tu te pricepi, eu citesc farfuria, să ştii. Şi la ea apelez când vreau să fac să ceva dar nu ştiu cum 😉
ApreciazăApreciază
🙂 nici pe departe
ApreciazăApreciază
Ce moment, pentru mine! Nu am mâncat nimic de aseară și de cum am intrat mi am zis ca mai întâi să văd ce mai este pe… potecă. Când colo, minunățiile astea! Nu știu cum, dar din prima mi au părut ,,comestibilități”. ( posibil să ai un sughiț…)
Minunate!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Mă simt vinovată, sincer. Adică tu te gândeşti la mine prima dată şi eu ce fac? Te întâmpin cu din astea ispititoare. 😳
Mă ierţi? Încerc să nu mai fac. Încerc. Fac tot ce pot 😀
ApreciazăApreciat de 2 persoane
Ba da, să mai faci!
ApreciazăApreciază
Bine, mai fac! 😀
Mulţumesc mult!
ApreciazăApreciază
Inițial am crezut că-s captive într-o picătură de apă, apoi într-o „picătură” de rășină, ca într-un final să mă lămuresc că-i vorba de jeleu 🙂
Happy WW!
ApreciazăApreciază
Am făcut intenţionat. Am lăsat la urmă „dezvăluirea”, sperând să nu vă prindeţi din prima 🙂
Mulţumesc, Maria! O seară frumoasă îţi doresc!
ApreciazăApreciază
Întâi am crezut că sunt ornamente din zahăr, pentru torturi. Apoi…
Dar, apropo de jeleu, să știi că pe vremuri erau jeleuri deosebit de parfumate și gustoase. Dar a trecut multă vreme de atunci.
Azi parcă jeleurile sunt din gumă, de nu poți nici să le mesteci și nici nu se topesc/dizolvă. Nu mai au farmec, ci doar formă și culoare. Doar jeleul folosit în cofetării mai aduce, cumva, cu jeleul de odinioară.
ApreciazăApreciat de 2 persoane
Nu ştiu, Mugur. Mănânc Harribo, mi-a plăcut întotdeauna. Dar chestia aia, jeleul ăla mai moale, nu-mi place. Erau şi cred că sunt în diferite forme şi culori dar niciodată nu mi-a spus nimic, îmi pare că-i lipseşte ceva, nu ştiu. Sunt tartele de fructe. Alea au gelatină, parcă. Hai că acolo merge, că e combinată cu restul ingredientelor. Dar aşa, singur, e… pentru mine, desigur, fără sens, parcă nu e terminat 😀
Sper că observi că eu nu deosebesc gelatina colorată de jeleu 😳
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Acuma știi și tu că totul ține de gustul fiecăruia.
Mie, singurul jeleu mai puțin consistent care-mi place este… pelteaua de gutui. Altfel le prefer pe cele foarte aromate, de consistența rahatului, spre exemplu. Se face din suc de fructe plus gelatină. În ce privește gelatina, îmi place doar sub formă de… piftie (sau răcituri, cum se mai spune prin unele zone ale țării). 😀 Asta din bruma mea de cunoștințe în ale bucătăritului.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Acum parcă e mai clar şi la mine. De rahat am uitat. Nici din ăla nu mâncam. Şi eu care nu m-am ştiut mofturoasă, uite cum găsesc 😀
Da, normal că e treabă numai de gust. 😉
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Wow, superbe! Eram mare fan jeleu in copilarie. As manca si acum, nu zic nu. Acela este aspic transparent, nu? tare frumos!
ApreciazăApreciază
Sunt tare frumoase, aşa e!
Eu nu mă îndur să gust. Culmea, piftie sau „răci” cum se numeşte pe la noi mâncarea aia, aş mânca zi de zi. Dar dacă e dulce, nu mă ating de chestia aia care tremură 😀
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Sunt superbe si am vazut ,pe video, si cum se fac. Insa nu sunt deloc curioasa sa gust.
ApreciazăApreciază
Mă bucur că îţi plac! Nici eu, sincer. Dacă era ceva ciocolată, ceva cremă de cafea, ceva crocant pe acolo… 😀
Te pup, draga mea!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Magnific!
Si sunt convins ca sunt delicioase.👍😄
ApreciazăApreciază
Or fi, nu ştiu 🙂
Mă bucur că îţi plac!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Admirabile creatii ! Constat zi de zi, ca totul e posibil, când crezi, actionezi si perseverezi !
O seara sublima, draga Potecuta !
ApreciazăApreciază
Aşa e, Iosif!
Să ai o zi bună!
ApreciazăApreciază
Frumosul vine din orice atunci cand exista pasiune.
ApreciazăApreciază
Ai perfectă dreptate, Albert! 😉
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Aș zice că aici avem gusturi diferite. Nu-mi plac jeleurile și nu mă omor după dulciuri, dar aș păstra aceste creații în vitrină, după cât de realist arată. Printre altele, ca să le fac poftă musafirilor, iar apoi să-i servesc „doar” cu fructe proaspete și sănătoase. 😉
ApreciazăApreciază
Petru, în postare nu am putut că e fără de cuvinte. Dar în comentarii am spus de multe ori că nu îmi place jeleul. Deci uite că nu avem gusturi diferite. Cel puţin nu aici 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
La cat de frumos arata parca iti este si mila sa le degusti… .
Pofticioasa postare ai facut, Potecuta draga!
ApreciazăApreciază
Aşa-i, Katherine! E păcat. Dar sunt făcute pentru a fi gustate…
Îţi mulţumesc mult!
ApreciazăApreciază
Non-jeleu, pro-potecuța 🙂
ApreciazăApreciază
Mă bucur tare că ai venit aici! Te îmbrăţişez!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Cum să nu revin? 🙂
Gând bun!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Cofetărie florală. Superbe aranjamente! 🙂
ApreciazăApreciază
Ce frumos! Aşa îi va rămâne numele!
Mulţumesc, Nora!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Ce frumuseți! Iar tehnica folosită mă uimește și mai tare, căci eu credeam că sunt niște chestii din plastic, care arată foarte frumos.Japonezii ăștia, cu pasiunea lor pentru frumos și armonie…
Numai bine, dragă Potecuță! 🙂
ApreciazăApreciază
E cu atât mai spectaculos cu cât la prima vedere pare total altceva 🙂
Mă bucur că îţi plac!
O zi bună, Alex!
ApreciazăApreciat de 1 persoană