Doar Jurnal

Afară… vara, obosită de atâtea zile care şi-au cuibărit trecerea în braţele ei, şchiopătează acum şi s-a oprit la un ceai cu cea care-şi anunţă venirea împrăştiind parfum de prime frunze-ngălbenite şi nuanţe de gri peste cândva albastrul spre care priveam în dimineţi leneşe, de plină vară.
Pe scurt, mai puţin metaforicul cod galben de ploi şi furtuni a ajuns şi pe la noi, deşi era anunţat de joi pentru „până duminică inclusiv”. Şi-a amânat venirea, posibil să fi fost ocupat cu alte zone din ţară, cu răstălmăcirea altor gânduri, cu tulburarea altor seninuri.

Azi… Prima zi din săptămâna care îmbrăţişează final şi început de anotimp, calendaristic vorbind. Altfel, în ultimul timp chiar şi într-o singură zi au fost două anotimpuri, în toată plinătatea lor.

Mă gândesc… să întreb ceva. Eu am făcut botanică, biologie & co. pe la şcoală, dar ce-am văzut vineri n-am mai văzut şi nici n-am învăţat. Am ieşit la o pipă, la muncă fiind. Şi mi s-a părut că aud un bâzâit, altul decât ăla pe care-l port cu mine-n cap cam în fiecare zi. Am crezut că doar mi s-a părut. Dar după un minut, s-a acutizat bâzâitul ăla şi am pornit cu ochişorii în căutarea lui. Am dat, într-un colţ, de o chestie minusculă şi neagră care se învârtea nervos. M-am dus lângă ea dar nu am reuşit să desluşesc ce-i aia, că se învârtea cu o viteză ameţitoare. Am crezut că-i o muscă gata de decolare. Că am auzit eu că ţânţarii au suferit mutaţii şi am tras concluzia că de ce n-ar suferi şi ele de probleme cu flapsurile, de exemplu. Am plecat să mai muncesc ceva. După vreo 40 de minute, iar am ieşit. Am găsit-o mai la stânga, dar cu acelaşi bâzâit şi aceeaşi viteză.
Am intrat să aduc telefonul, să filmez. Am uitat de ce-am intrat aşa că am stat puţin să mă gândesc. Mi-am amintit, am luat obectu’ şi am ieşit să prind vieţuitoarea-n flagrant.
Acu: să zicem că-i o muscă. Asta pot pricepe. Şi să zicem că a avut parte de un „domn conte” care, din lipsă de fluturaş, a retezat aripioarele inculpatei. Atunci, onorată instanţă, deşi se explică de ce nu zboară, nu se explică de ce face aşa. Vrea să se auto-dezintegreze prin vârtej?
Serios, ştiţi ce se întâmplă aici? E un fenomen normal sau deţin o treabă demnă de studiat şi „cercetătorii britanici” ar da orice ca să analizeze fapta?
Eu sper să vedeţi filmuleţul, nu m-am gândit prea mult dacă se va vedea sau nu pe blog. Dacă nu, imaginaţi-vă o muscă. Una care se învârte de nebună pe gresie. Dar se învârte tare, nu face balet, nu e piruetă executată cu graţie. Bine, asta dacă chiar e muscă. Că poate fi orice altceva. No, atât.
Aici ar trebui să apară. Dacă nu apare, nu ştiu ce să-i fac. Ăla care se aude lătrând ştiu ce-i, pe ăla nu-l luaţi în seamă.

AscultASTA. Şi nu mai am nimic de spus

 

Sursă foto

Acest articol a fost publicat în Din viaţă... și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

60 de răspunsuri la Doar Jurnal

  1. Amalia zice:

    E un OZN in miniatura. 🙂

    Apreciază

  2. firdeiarbainbataiavantului zice:

    Parcă e o mini-dronă scăpată de sub control. Sau un mic OZN care şi-a pierdut direcţia. Kiddin’, dar chiar e ciudat şi interesant.

    Apreciază

  3. Liana zice:

    M-am uitat de mai multe ori. Si tot fara raspuns am ramas! Oricum, e o ciudatenie… ciudata! 😀

    Apreciază

  4. ane zice:

    A suferit mutații genetice si dansa de fericire. Ti-a oferit un spectacol, inedit! 🙂 🙂

    Apreciază

  5. Diana zice:

    In Brasov, ieri, a plouat de numa’-numa’, dar nu in tot orasul – in Poiana Bv a fost chiar soare, senin. A batut si vantul, a si tunat de cateva ori – apoi totul s-a oprit la fel de brusc cum a inceput.

    Daca era cu picioarele in sus… cred ca ceea ce ai vazut a fost o musca ce avea sistemul nervos central afectat – din ce motiv… asta nu mai stiu, dar imi dau (tot) cu presupusul: a palit-o cineva, dar nu suficient cat s-o ucida (a cazut pe spate si nu se putea intoarce), a dat-o cu insecticid… Sau… o fi avut vreo problema la aripi si s-a trezit pe spate si invartindu-se incerca sa revina la pozitia fireasca (alte insecte procedeaza asa – gandaceii, de exemplu: se invart pe spate doar-doar revin la pozitia initiala (probabil ca nu-si dau seama ce li se intampla).
    Era interesant s-o prinzi in vreun recipient (pahar de plastic imi vine-n minte) si, poate, isi revenea la pozitia initiala.
    Interesanta filmarea! Un titirez cu baterii! 🙂
    Zile senine iti doresc!

    Apreciază

    • A plouat şi aici dar foarte puţin. În rest, a fost sufocant. Azi însă, pare că vrea să îşi ia revanşa.
      E foarte interesant ce spui, Diana. Şi e foarte posibil să ai mare dreptate. Nu m-am gândit nicio clipă să fac treaba cu recipientul, chiar nu mi-a trecut prin cap. În cazul ăsta, sper că şi-a revenit singur titirezul 🙂
      Îţi mulţumesc şi îţi doresc o zi bună!

      Apreciază

  6. Mugur zice:

    De-aș putea, aș gira
    Musca chiar cu viața mea.
    Dar de-i viperă, nu muscă,
    Și se-ntoarce de mă mușcă? 😀

    Am să încerc să văd filmul „cadru cu cadru” și poate aflu ceva. Doar că nu am programul de editare video și trebuie să-l descarc și să-l instalez, deci mai durează. Am văxut că are câteva momente în care mișcarea încetinește foarte mult sau chiar se oprește. Acelea sunt imaginile pe care le caut.

    Apreciază

  7. Mugur zice:

    P. S. Am uitat să-ți spun că m-a „prins” melodia. Știai că-mi place Joan Baez?

    Apreciază

  8. Năsuc ! zice:

    Eu stiu !
    Musculita nu era dezorientata , drogata si nu mancase de pe jos – nu , nu !
    Doar se tavalea de ras , batea din aripioare si bazaia a hohot .
    Cum de ce ?!
    Deoarece intalnise un om care zambea , care privea atent si deschis , care avea timp sa observe , care se oprise ptr. o clipa din goana generala spre niciunde si care o trata cu atentie ba chiar cu oarecare grija nedumerita , facand-o si protagonista unei imortalizari video adica trecand-o in neuitare …
    Intr-o lume indiferenta , rece , liniara , agresiva , musculița respectiva nu se mai confruntase cu o situatie atat de inedita iar asta a facut-o sa se bucure grozav , sa râda in felul ei , sa se tavaleasca recunoscatoare si sa fie fericita .
    Si musculitele au momente de bucurie , de zbenguiala , de pretuire a clipei si se manifesta in felul lor .
    Da , da !
    Cum de unde stiu toate acestea ?!
    Simplu – o cunosc pd musculita zapacita .
    Sîc !

    Apreciat de 1 persoană

  9. Pare să fie o muscă. Cred că suferă de boala muștei nebune! O fi băut apă după vaca nebună după ce a trecut pe la ferma de porci…

    Apreciat de 1 persoană

  10. Mona zice:

    De pe telefon nu pot vedea filmulețul. Poate îmi amintesc și mă uit de pe laptop. Dar…..
    Nu contează…Joan Baez… ❤❤❤

    Apreciază

  11. O fi vreo muscă mutant. Am mai văzut ciudățenii de genul și sunt dubioase rău 🤔

    Apreciază

  12. Tare frumos ai început fila de jurnal și când mă bucuram eu mai tare de ceea ce citesc dau peste un titirez zbanghiu care mai și bâzâie pe deasupra… 😁
    De ascultat am ascultat și tare mi-a plăcut. 😊

    Apreciat de 1 persoană

  13. Eu cred ca Romania este una dintre tarile “laborator” în care marile puteri mondiale fac cele mai bizare experiente genetice, începând cu insectele si terminând cu oamenii, fara ca serviciile abilitate si populatia sa constientizeze ! 🙂 ))
    Seara faina, draga Potecuta !

    Apreciat de 1 persoană

  14. gelu gelu zice:

    Superba melodia! Cat despre OZN -ul tau…nu prea stiu ce e🤔🤔🤔
    😚😚😚

    Apreciază

  15. CARMEN zice:

    😦 am scris. am scris mult, un comentariu lung. si cand amdat click pe „publica” mi-a aparut „regret, comentariul nu poate fi publicat! m-am intors la postare, am regasit comentariul si am repetat figura cu „publica”… apoi am sarit de tot afara! tja nu stiu cu ce am gresit-
    Ziceam ca muste balerine, aici in „ograda mea” sunt doar mustele pe care le parfumez cu spray anti-muste. Baleteaza asa ca cea filmata de tine, pana când adoarme definitiv.
    Joan Baez – wow, multumesc, o surpriza faina de tot! m-am indragostit de vocea si textele ei de cand aveam 16 ani! si o iubesc si acum, ca si atunci , am fost chiar si la ultimul ei concert din München, acum cativa ani ❤
    Vara, aici la mine in oras, a luat vacanta doar o zi. Sâmbata care a trecut. Acum iar isi face de cap si ne rasfata cu 30 de grade la umbra! Macar dupa plaia de sambata ne-a lasat noptile si diminetile mai placute. Aerul este respirabil când plec spre serviciu – e tare bine! Peisajul insa este … de toamna! dar din cauza secetei. Vara ca aceasta nu a mai vazut Germania de 100 de ani! Recoltele sunt adunate, campurile sunt goale, strugurii sunt deja storsi, mustul s-a trecut. Canicula a decalat totul, nimic nu mai este asa cum suntem invatati sa fie! Pacat doar ca nu s-a dilatat si perioada de concediu!
    Te pup. O saptamana minunata sa ai, Potecuta!

    Apreciază

    • Carmen, habar nu am ce s-a întâmplat. În aşteptare nu eşti, în spam nu e acel comentariu şi chiar nu ştiu de ce ţi-a apărut eroarea aia. Sper să nu se mai întâmple, să fi fost doar ceva trecător.
      Tare mult mă bucur că ţi-am făcut şi eu o bucurie cu acea melodie, tare iubesc eu piesele ei şi te invidiez pentru ocazia minunată de e vedea un concert cu ea.
      Hehehe. Pe aici nu avea cine să dea cu ceva pe ea. Numai dacă a dat vecina şi a picat din curtea ei. Dar totuşi, parcă prea mult a făcut balet, aşa proaste să fie substanţele alea, atât de mult să se chinuie? 🙄
      Aşa e, Carmen. Toate s-au schimbat. Şi aici am avut un iulie ploios şi acum văd că iar vor să revină ploile. Bine, acum ar fi de înţeles, e toamna-n parg. Dar parcă prea s-au întors pe dos toate.
      Te pup şi eu şi îţi doresc o zi frumoasă!

      Apreciat de 1 persoană

  16. E un mister care se cere dezlegat. Pune-l pe facebook și spune că-i animalul tău de companie în călduri. Poate devine viral, cu milioane de vizite și distribuiri. 😉

    Apreciază

  17. Comunicare mesaj zice:

    Am primit e.mail de la musculita mentionata .
    Este baietel si-l chiama Acvila – hihihi !
    A mentionat ca nu-l afecteaza remarcile tendentioase si ca doar se imbatase putin cu must din strugurii de anul acesta – asta deoarece fiind ziua sa onomastica a cam intrecut masura cu bautura .
    In rest este bine , sanatos , vesel chiar fericit si va transmite salutari tuturor , odata cu avertismentul de a fi atenti si cu masura la mustul toamnei , la mititeii ori pastrama aferenta si … la mititele !

    Apreciat de 1 persoană

  18. Completare comunicare mesaj zice:

    Uitasem :
    Musculita Acvila a mai precizat ca are cinci luni de cand a venit pe lume iar in toamna aceasta merge la scoala – Da , da !
    Se gandeste amuzandu-se de ce vor spune profesorii si colegii cand vor viziona filmuletul incriminant al carui protagonist este …
    Probabil ca-l vor aseza in ultima banca insa nu-i pasa . Este decis sa stea mai mult prin spatele scolii la fumat pe ascuns si sa nu se prea zapaceasca invatand ca-i tot degeaba …
    Treaba lui !
    Eu doar am transcris mail.ul sau .

    Apreciat de 1 persoană

  19. 9 zice:

    Un OZN minuscul. 🙂

    Apreciază

  20. Poate dintr-un alt univers unde totul se invarteste repede?
    Soatea fum?

    Apreciază

  21. O ameţeală definitivă. 🙂 Poate că, uneori, aşa ne învârtim şi noi, fără să ne dăm seama. Şi cineva ne priveşte, ne studiază… 🙂 Întrebându-se ce-i cu noi. 🙂
    Mulţumesc pentru melodie.

    Apreciază

    • Ah, ce comparaţie frumoasă! Şi cât se poate de reală. Da, exact asta cred că se întâmplă şi cu noi. Acelaşi ritm, acelaşi nonsens.
      Şi eu îţi mulţumesc!
      O zi bună îţi doresc!

      Apreciază

  22. Adriana zice:

    No, muste titirez si Joan Baez! Facut rima din greseala, dar tot ma umfla rasul de cat de atenta esti la detalii.

    Stii cum a plouat ieri pe la 20.30 la mine in curte, ca in locul unde era barbatul meu, tot Brasov, abia de picura? Ca la potop! Mi-a inundat jumatate de curte, in cateva minute. Apoi, totul s-a linistit de zici ca inventasem eu secventa aceea. Vezi? Si ploaia devine titirez in unele locuri, d-apai mustele! Te imbratisez si iti multumesc pentru tot. Stii tu.

    Apreciază

    • Şi noi ne suntem titirez uneori. Şi gândurile fac la fel. Are şi ploaia dreptul ei…
      Atât de rău a fost? Uf, sper că nu ţi-a stricat nimic!
      Şi eu ţie, Adriana! Te îmbrăţişez!

      Apreciază

  23. Vero zice:

    pai arata mai ciudat, de ce nu si insectele? 🙂

    Apreciază

Lasă un comentariu