Într-un moment al tău…

… şi apoi închizi uşa dintre tine şi restul lumii şi astfel desparţi restul lumii de tine şi te laşi pe tine cu tine, te laşi ţie şi în voia ta şi te abandonezi în intimitatea care-ţi permite să fii aşa cum simţi, aşa cum vrei, aşa cum ai tu chef să fii, aşa cum eşti, dincolo de cutume şi dincoace de uşă, şi-ţi laşi pantofii fix aşa cum au căzut, fără să-ţi pese că nu sunt aşezaţi în linie, şi îţi iei tricoul ăla larg, cel mai larg, în care te simţi cel mai bine şi pe care nu l-ai purta niciodată printre oameni, prin restul lumii, şi calci desculţ pe gresia rece şi deschizi frigiderul şi bei apă direct din sticlă şi iei o bucată de pepene şi muşti din ea cu poftă, fără să o tai în bucăţi mai mici şi fără să-ţi pese că te-ai murdărit, şi râzi apoi cu la fel de mare poftă gândindu-te la toate trucurile de frumuseţe cu care suntem bombardaţi zilnic şi la toţi „specialiştii” care-ţi spun că trebuie să fii mereu aranjat, pentru tine, chiar şi atunci când nu te vede nimeni, că asta creşte stima de sine, şi tu te vezi aşa, în picioarele goale, cu un tricou larg, mult prea larg, cu părul ciufulit, cu felia mare de pepene-n faţă şi cu mâna lipicioasă, şi te simţi atât de bine tu cu tine aşa, nearanjat, încât râzi şi mai tare gândindu-te la

cât de superficiali sunt cei care cred că omul frumos e omul care nu se mai recunoaşte în oglindă de la atat de multe trucuri aplicate pe propria-i piele şi că te simţi bine cu tine numai când eşti pus la patru ace, şi tu încalci toate normele din revistele glossy şi toate sfaturile traduse prost din alte limbi şi cu pretenţii de condiţii sine-qua-non, şi te scuturi la ideea că cineva chiar crede că fără aplicarea lor nu poate exista acceptare de sine şi te gândeşti la cât de trist trebuie să fie un om care nu se poate împăca deloc cu el decât după ce primeşte validarea unei bucăţi de sticlă care-şi spune oglindă, şi apoi iar râzi când îţi imaginezi cum ai fi privit de cei care păstrează eticheta chiar şi în faţa lor, de frică să nu se judece singuri cu codul manierelor elegante-n faţă, şi îţi aminteşti de micile plăceri vinovate în materie de muzică şi pui căştile şi porneşti MELODIA din care nu înţelegi absolut nimic dar nici nu vrei, nici nu-ţi pasă, o asculţi pentru că ţi se pare că sună demenţial şi cânţi cu lalalala şi ţii ritmul pocnind din degete şi te simţi al naibii de bine în lumea asta a ta, mică şi fără reguli, şi te împaci atât de bine tu cu tine, încât ai tendinţa să spui totul pe o singură respiraţie, fără să te opreşti la punct sau la un semn al exclamării şi ajungi la concluzia că parcă nu mai contează în acel moment nimic altceva în afară de acel moment, nu contează nici măcar ce-a fost înainte de punctele de suspensie întâmplate înainte de a închide uşa care-a despărţit restul lumii de tine, gest care te-a readus la tine, cu toate ale tale.

Foto

Acest articol a fost publicat în Suflet pe poteci și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

42 de răspunsuri la Într-un moment al tău…

  1. Ella zice:

    Ceea ce ai descris tu aici este … fericirea in cea mai pura forma! Da! Si eu o traiesc in fiecare zi (cu apoximatie!) pentru ca si acum cand îti scriu sunt in tricoul meu lalai si cu picioarele goale! Pepene nu am! 🙂 Melodia este traznet! Ce voce frumoasa si patrunzatoare!
    Zi frumoasa sa ai draga mea!

    Apreciază

    • Heheee, ce te-am nimerit!! Dau eu pepenele, să fie tabloul complet! 😀
      Mă bucur mult că-ţi place piesa, o ascult pe repeat când mă apucă zuza 😀
      Zi bună, Ella!
      Mulţumesc mult!

      Apreciază

  2. sâmbure de mai zice:

    Bun mesaj, faină melodie! 🙂

    Apreciază

  3. psi zice:

    mmm… aștept și eu ziua aceasta. o provoc să vină.

    Apreciat de 1 persoană

  4. ane zice:

    Viata e o stare, alegem ce si cum vrem sa fim. Mi-a plăcut; am zâmbit,m-am regăsit. 🙂

    Apreciază

  5. Ce dreptate ai Potecuta! Ne punem zilnic masti pe care unii insa uita sa le mai dea jos si se pierd sub ele. Multumesc ca ai impartasait cu noi 🙂 🙂 !

    Apreciază

  6. Marian zice:

    Vezi dumneata…ASTA INSEMNEAZA VIATA ADEVARATA din punctul meu de vedere , iar asta se petrece , doar atunci cand suntem singuri , doar noi cu noi insine , fara sa ne pese de reguli , de invatzamintele cuiva , de ce va zice lumea vazand ca ne scarpinam in…tender 😉 , sau daca vrem sa ragaim satzios dupa felia aia de pepene cu care te laudai . Fireste , asta dureaza … doar atat cat dureaza , nimic in plus . Dupa…redevenim iarasi oameni ce se tin strict de niste reguli , oameni carora , chiar le pasa de ce va zice lumea…. iar despre scarpinat ori ragait satzios , nici macar nu poate fi vorba . Insa pana atunci , ESTE WEEK END SI SUNTEM ASA CUM VREM NOI , CHIAR DACA SUNTEM DOAR NOI CU…NOI . Daca exista un superlativ pentru EXCELENT , gaseste-l si singura caci , din partea mea , poti considera ca l-ai castigat pe merit . Si pentru ca tot vorbeam despre week end , iti doresc sa ai parte de unul de la …EXCELENT IN SUS !!!! 😀 😀 😀

    Apreciază

    • Trebuie să urmăm şi regulile societății, nu avem altă opțiune şi nu avem de ales. Dar da, atât cât durează, să ne bucurăm şi să savurăm clipa.
      Vă mulțumesc frumos!
      Un weekend minunat vă doresc şi eu şi numai bine!

      Apreciază

  7. meddartis zice:

    Hahaha :)))). Părul ciufulit îmi lipsește, că în casă se decid pletele mele să arate fenomenal, ca și cum aș fi gata să cânt în orice moment pe Broadway. Desigur, până în secunda unu în care ies efectiv afară și am nevoie să arăt uman, caz în care voința proprie a părului meu decide că e cazul pentru o schimbare și mă face să îmi schimb rasa și specia subit. Mda. Mereu. Aprob energic tricoul larg și felia de pepene, din care, în general, se scurge jumătate de fluid la mine pe bărbie , obraji și tricoul sus-numit. Ce să zic. Sunt o adevărată lady :))).
    Îți iubesc stilul narativ și descriptiv, serios! Comic și apropiat de firea fiecăruia 😊. Numa’ bun.

    Apreciază

    • Vaaaaaaaaai! Tu ai scris despre mine şi părul meu? Că recunosc tot ce ai spus. Rebelele mele bucle se fac mătură când mi-e lumea mai dragă 😀
      Dar suntem lady, mda… 😀
      Mă bucur mult că ți-a plăcut!
      Îți mulțumesc frumos!
      Tare mult mi-a plăcut şi mie comentariul tău!

      Apreciat de 1 persoană

  8. Suflet zice:

    Ce frumos ar fi dacă n-ar trebui să închidem ușa pentru toate pe care le-ai scris… Din păcate, frica de a fi judecat e un zăvor bun pentru ușa asta.

    Apreciază

  9. Chiar suna demential melodia asta! Iar tricoul ala… il iubesc de-a dreptul 🙂 , asa cum iubesc momentele tot mai rare in care eu si cu mine, imbracate cu treningul nostru vechi de cand lumea, ne asezam cuminti cu un castron de cirese in fata povestind fiecare ce am mai facut peste zi, razand nestingherite cand ne privim mainile rosii si lipicioase de la sucul cireselor mult prea coapte de soarele acestei veri capricioase.
    Seara frumoasa, Potecut!

    Apreciază

    • Îmi place mult cum ai descris momentul ăsta al vostru şi vă doresc multe astfel de clipe în două! 😉
      Îți mulțumesc tare mult!
      Seară bună îți doresc şi eu!
      Mă bucur că îți place şi melodia!

      Apreciază

  10. Relaxare. Nu știu dacă te placi neapărat, dar te simți atât de bine, încât habar nu ai că ești în tricoul acela mare și ești ciufulit și lipicios. E momentul acela în care ești singur pe pământ. Pe pământul tău mic și confortabil cu un singur loc. Ce bun e pepenele. 🙂

    Apreciază

  11. Ana zice:

    🤗🤗🤗😚😚😚

    Apreciază

  12. Ferice de cei singuri, căci ei sunt cei mai liberi dintre oameni! Înseamnă că pe mine m-ai nimerit aproape perfect. Doar mustrările de conștiință mă mai fac să respect unele conveniențe, însă depinde doar de mine să trec și peste acestea. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  13. anasylvi zice:

    Ce bine le zici tu, bobocule! Eu nu prea am fost niciodata omul convenientelor. Pepene mananc mai mult galben. 😉

    Apreciază

  14. Iosif Strasbourg zice:

    Mi-s tare dragi Sufletele rebele, si-mi place sa m-asociez cu ele ! 🙂
    Un Weekend adevarat, plin de bucuria LIBERTATII… !

    Apreciază

  15. Superb! Am citit și eu tot fără pauză de respirație. 🙂

    Apreciază

  16. Beta zice:

    Superb ❗ mi-ai facut pofta de pepene, abia astept sa iasa ai nostri. Eu sunt mai nationalista, cumpar numai produse romanesti cat se poate.

    Apreciază

  17. clipederaidiniadulmeu zice:

    No, toate bune, mai puţin tricoul acela lăbărţat care se face funie în jurul meu când mă tăvălesc prin pat. Mâncatul cu mâna, fără tacâmuri, este relaxant ca legănatul copiilor instituţionalizaţi (Crina ştie !). E relaxantă şi sperietura când, din greşeală, mă zăresc în oglindă. E relaxantă şi reacţia vecinului, când mă zăreşte întâmlător pe balcon, care seamănă cu cea a speologului când descoperă o peşteră. O duminică pe placul tău!

    Apreciază

  18. Minunat ai descris momentul inspirației… fiecare îl botează după placul său, dar sensul e același… ne scufundăm în noi… și-mi place mult când se lățește pe ore întregi, încât am impresia că timpul se oprește în loc… și chiar nu mai contează ce se petrece în jur… Mult curaj, Potecuță dragă, în a prețui clipa ta fericită, căci atâta bucurie ne dăruiești din ea!

    Apreciază

  19. Diana zice:

    Am trait – nu doar am citit – fiecare cuvant! 🙂 Nu stiu cum pot exista unii care sa fie mereu „la patru ace” – poate nici nu sunt, in „momentele lor”, dar nu vor sa recunoasca. 🙂
    In ultimele zile am tot auzit la unii si altii depsre cresterea si scaderea stimei de sine… Mi-am zis ca o fi vreo carte/revista la moda acum, despre stima de sine… Ce poate fi mai fain decat sa te simti bine in pielea ta?! Macar in „momentele tale”.
    Cred ca si mai fain este cand aceste „momente ale noastre” le traim in prezenta celor care sunt alaturi de noi, sub acelasi acoperis, si nu se… „oripileaza”! 🙂
    Seara frumoasa iti doresc!

    Apreciază

    • Îţi mulţumesc mult, Diana!
      Nu ştiu nimic despre nicio carte, recunosc spăşit că nu am citit nimic despre asta şi ocolesc cărţile de dezvoltare personală. Nu am un motiv întemeiat, dar nu le citesc. Şi da, să te simţi bine în pielea ta cred că e fain de tot 😉
      Îţi doresc o zi frumoasă!

      Apreciază

Lasă un comentariu