Jurnal din înserare

Afară… îmi vine să scriu că se înseninează cerul departe cu gândul la acea melodie despre care spun că e pe lista de „de ascultat măcar o dată-n viaţă”. Deşi ar fi păcat să fie doar o dată. De fapt… afară plouă. Mărunt şi fin, încă din miezul zilei. Şi va ploua cu siguranţă şi-n miezul de noapte, unindu-le. Apropiindu-le. Făcându-le un tot. Da, afară plouă. Mă gândesc acum la profesora mea de Limba şi Literatura Română. Dacă aş fi scris asta la una dintre lucrările de control la care se cerea să alcătuim o compunere plecând de la… o privire pe geam? „Privesc geamul. E curat. Văd afară. Afară plouă. The end.”
Şi totuşi, ăsta e esenţialul. La vârsta aia, aveam mereu tendinţa, nu ştiu dacă şi capacitatea, de a scrie pagini întregi despre… afară. Dar nu prea ştiam ce-i cu „înăuntrul”. Cu interiorul.
Acum când ştim şi înţelegem, parcă ori nu mai vedem ce-i pe-afară, ori nu mai putem, ori tindem să exagerăm descrierea. Ca să nu mai auzim ce-i dincoace. Parcă am vrea să acoperim din cuvinte despre afară tot ce nu se poate spune despre înăuntru. Sau nu se lasă spus. Sau… poate mai bine aşa.
Da, afară plouă. Şi s-a făcut linişte. Forfota a încetat, clopotele au tăcut, unele lumânări s-au stins. Fie de la vânt, fie de la prea mult termur de mâini.
Afară plouă şi mie îmi vine să scriu că se înseninează cerul departe. Bucăţica mea de cer senin.

Azi… o zi specială. De post şi rugăciune pentru unii, de liste lungi de cumpărături pentru alţii, de alergat după ultimele achiziţii pentru alţii, de meditat pentru alţii, de linişte pentru alţii, de zbucium pentru alţii, de dor pentru alţii, de durut pentru alţii, de din toate pentru alţii. De niciuna pentru alţii. O zi. Ce zi!

Mă gândesc… să vă întreb ceva. Nu ştiu cum să fac. Parcă mi-a plăcut de mine în prima parte a jurnalului şi n-aş vrea să setez toată atenţia pe o treabă prea tehnică pentru gusturile mele. Totuşi, la asta mă gândesc, vă întreb. Dacă aţi păţit, vă rog să-mi ziceţi. Dacă nu, vă rog să ignoraţi partea asta.

Mail pe adresa blogului: dragă utilizatorule, aţi cerut să trimiteţi un e-mail pentru a fi complet şters şi blocat? Dacă da, ignoraţi acest mesaj. Dacă nu, vă rugăm să anulaţi această cerere acum cu daţi click aici şi dezactivaţi acum. Şi partea pe care am scris-o înclinată e cu link.
Mailul apare ca fiind de la Yahoo, apare Y! ăla. Ideea e că n-am cerut eu nimic. Dar mi-a fost frică să apăs pe link, să nu mă trezesc cu viruşi sau ceva ce nu aş vrea pe cap. Dar nici nu pot depista vreo diferenţă între adevăratul yahoo şi un eventual virus. Că nu mă conversez eu cu ei să ştiu cum apare.
Aţi primit? O fi spam. Nu mă stresez, nu fac nimic din ce n-ar trebui. Dacă dispare mailul, să ştiţi de unde mi s-a tras. Şi fac eu cumva să vă anunţ. 😉

Ascult… nu vă mint, nu ascult nimic acum. Ba da, o reclamă. E TV-ul pornit deci nu ascult o melodie. Şi să pun una numai „să dea bine” parcă nu-mi vine.

O imagine pe care vreau să o împărtăşesc: Iar nu vă mint. Am vrut iniţial să pun o poză cu ouăle vopsite de mine ieri. M-am răzgândit. Nu, nu au ieşit de nearătat. Dar nici de arătat. Asta nu înseamnă că mi-ar fi ruşine cu ele. Dar sunt foarte normale şi perfect comune. Roşu, violet, verde, albastru. Asta pentru că m-am entuziasmat eu când am văzut pliculeţele cu atâtea culori. Că altfel aş fi preferat roşu şi atât. Dar cum să îmblânzesc copilul zăpăcit de mine care ţopăia şi schimba mănuşi într-o veselie?

Dragilor, ştiţi la ce mă gândesc acum? Că nu ştiu ce să urez. Demult nu mai ştiu să urez frumos. Mi s-a făcut frică să încerc să compun urări de la prea multele urări standard care circulă pe reţelele de socializare. Nu mai trimit demult nici apropiaţilor urări lungi şi frumoase. Făceam asta odată. Compuneam pentru fiecare-n parte ceva personal. Dar atât cât sunt acum, simple şi scurte, sunt la fel de sincere ca şi celelalte.
Sărbători cu bine vă doresc! Şi să vă fie aşa cum vă doriţi voi!

Foto

Acest articol a fost publicat în Suflet pe poteci și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

88 de răspunsuri la Jurnal din înserare

  1. Irina zice:

    Sărbători cu bine, Potecuțo! Azi a fost zi de dor pentru mine. De tot ce a fost și nu se mai întoarce.

    Apreciază

  2. mozaicul zice:

    Eu îți doresc sa iti doresti (orice). Uneori asta e cel mai important, vital.
    Te îmbrățișez!

    Apreciază

  3. firdeiarbainbataiavantului zice:

    Ca să-ţi răspund mai întâi la solicitare, nu, nu am primit nimic de acest gen. Nu ştiu ce să zic, totul a devenit riscant de la un timp, parcă oamenii au înnebunit şi vor să facă doar rău. Nici eu nu mai ştiu să fac urări deosebite. Aşa că-ţi spun doar: Sărbători cum îţi doreşti!

    Apreciază

    • Da, sunt multe variante. Ori e pe bune, ori e virus. A doua variantă e cea mai riscantă. Yahoo nu şterge un cont aşa de uşor deci sper că nu va fi cazul.
      Îți mulțumesc, Viorel! Numai bine îți doresc şi eu!
      Paşte fericit!

      Apreciat de 1 persoană

  4. Îmi plac ouăle vopsite de tine. Par perfecte! Sărbători cu liniște și pace!

    Apreciază

  5. papagigli zice:

    Te-ai inscris la concursul “Hai sa scriem doua posturi pe zi” ?
    La voi ploua. Aici ninge. E o vreme eschimos de idioata. Am gatit. Nu pe mine, pe mincare. Ciorba de burta si rata pe varza. Miine am trei dulai la masa, chestie barbateasca. Un fel de Barbuncu.
    Sfertul de miel zace-n congelator si nici n-am de gind sa-l deranjez curind.
    E-mail n-am primit, ca eu nu-s premiant sa ma bage Yahoo-n seama. Iar in ce privesc virusurile, tocmai le-am distrus cu niscai antibiotice, asa ca se tin departe, deocamdata, pina mi-or slabi din nou anticorpii si atunci, pac, din nou la razboiu!
    In privinta sarbatorii care nu sarbatoreste nimic, zic sa ai un weekend plin de mult neprevazut placut! 😉

    Apreciază

    • 1. Erai în moderare dar nu înțeleg de ce, nu-i de la mine. Parol!
      2. Care două? Te referi la faptul că e lung şi face cât două? Că am mai postat miercuri şi atât. 🙄

      Poftă mare şi distracție faină la chestia aia bărbătească! Sună bine meniul! 😉
      Mulțumesc, papa! Weekend frumos şi cu soare de s-ar putea!

      Apreciază

      • papagigli zice:

        1. Moderare sa fie, zic, daca o cer interesele partidului, dar s-o stim si noi 😆
        2. Cind am comentat era o ora din zi la care vedeam dublu. Acum mi-am revenit 😉
        Weekend-ul va fi intr-adevar de vis. De vise negre, -4C cu bataie spre +2C. Atit si nimic mai mult.
        Paste fericit alaturi de ai tai!

        Apreciază

        • Partid, partid, dar să ştiu şi eu ce culoare are, să mă îmbrac adecvat. 😀
          Sper să nu mai fie cazul. Ia pe rând la moderare dar nu înțeleg de ce.
          Bine că am lămurit, am intrat să verific, am crezut că am publicat aseară de două ori. Că nu ar fi fost exclus.
          Vorbeşti serios?? Iooi. Urât. Măcar aici să fim peste lumea civilizată. La noi vor fi fo’ 20.
          Şi ție, papa! Să vă petreceți şi să vă veseliți! Salutări doamnei tale frumoase!

          Apreciază

  6. Iosif Strasbourg zice:

    Un Weekend de vis, draga Potecuta !

    Apreciază

  7. Sărbători frumoase draga mea. Eu am vopsit ouă și unora le-am făcut ochi și gura. Ca în fotografia de la mine de pe blog. Sunt haioase. Adultul din mine l-a certat pe copilul din mine:”Ce ai făcut?” Dar no…
    Paște fericit! Si musai un iepuraș vesel.

    Apreciază

  8. Seara bună, Poteci de dor. M-ai făcut să mă gândesc acum la urările pe care le facem de sărbători. Cuvintele încep să trăiască propria lor viață, o dată ce le-ai rostit. În mare măsură, ele țes ochiurile realității pe care o trăim. O simplă urare, gândită și repetată de zeci, sute, mii, milioane de oameni – devine o ”plasă de siguranță”, croșetată din zeci, sute, mii, milioane de ochiuri, ce aduc oamenii împreună pe aceleași coordonate spirituale. Așadar, un Paște fericit! Și o noapte plină de vise!

    Apreciază

    • Comentariul ăsta tot e o urare. Frumoasă şi cu mult sens.
      Da, urările astea rostite sau scrise pot crea un lanț de lumină sau forță sau de amândouă. Astea simple, nu alea copiate de pe net, pline de sclipici…
      Paşte fericit!
      Îți mulțumesc!

      Apreciază

  9. tink3rbe11 zice:

    Sărbători cu bine, să știi că nici eu nu mai trimit urări, nu mai știu cum, nu mai am răbdare, nu simt că trebuie. Doar de fațada… nici în varianta simplă… nu suntem singurele văd! Și este păcat.
    Despre mail, nu ar fi rău să schimbi parolele. Așa ceva vine doar dacă tu ai cerut, ai accesat și trimis o cerere. Dacă nu ai fost tu…. posibil altcineva. Am avut multe conturi prin diferite site-uri, așa ceva nu am primit decât dacă am cerut. Dar cel mai sigur schimbă și la mail, și la word.

    Apreciază

    • Mă refer mai mult la acele urări standard care se trimit la grămadă, cu copy-paste. Mă feresc de ele. Dar văd că şi de cele mult prea sofisticate. Le prefer pe cele care dau de înţeles că cel care le-a scris chiar a vrut să îți transmită un gând bun.
      Hmm. În afară de un hacker, nu are cine. Dar dacă e virus şi la click mă pricopsesc cu belele? Gleu cu tehnica 😀
      Mulțumesc, draga mea!
      Să te bucuri şi tu alături de ce dragi ție!

      Apreciază

  10. Sarbatori linistite, Potecuta. Intotdeauna am privit ziua de Inviere ca o perpetua renastere a spiritului. Toate cele bune.

    Apreciază

  11. Suzana zice:

    Noroc ca nu ma uit pe retele. Doar alea pentru jocurile noastre! 🙂

    Sarbatori Pascale luminate, draga Potecuta! Miracolele sunt peste tot si oricand! Dar poate mai mult ca oricand in aceasta noapte! ❤

    Apreciază

  12. Toate ouăle vopsite de Paște sunt frumoase, precum fetele tinere la horă. 😉
    Îți doresc să te bucuri de ciocnirea sau dăruirea lor și să ai Sărbători Luminate, Potecuță!

    Apreciază

  13. Ana G. zice:

    Sărbători cu liniște în suflet, copil drag.

    Apreciază

  14. anasylvi zice:

    S-ar putea sa fie malware, nici nu mai stii ce sa faci cu link-urile acestea, eu nu am primit asa ceva – cred. Am avut, zic, o zi echilibrata ieri, cu priviri atat in afar cat si in interior, ouale erau gata de joi seara, frumoase si multicolore, cu nimic deosebite altminteri. Iti doresc zile minunate de sarbatoare, pline de armonie si binecuvantate! ❤

    Apreciază

  15. Invisible zice:

    Sarbatori frumoase si pline de bucurie. Iar daca iti mai doresti altceva pe langa, sa ti se implineasca 🙂

    Apreciază

  16. Monik zice:

    Sarbatori frumoase si pline de lumina! Te imbratisez, Potecuta!

    Apreciază

  17. illusion zice:

    Sărbători liniștite și luminoase, Potecuțo! (Și ai grijă cu mailurile, da?)

    Apreciază

  18. Ce-mi place cum scrie copilul ăsta zăpăcit, cum trece el de la o chestie la alta, câte una pentru fiecare. :))
    Dacă e cu plăcere, eu îți urez niște sărbători așa ca-n copilărie, pline de bucuria de atunci.
    Te aștept în Piez, după cum ne-am înțeles :))

    Apreciază

    • Îţi mulţumesc mult, Georgiana! Şi eu, şi copilul ăla pe care l-ai pomenit!
      Sper că ai avut şi tu o primă zi de Paşte cu bucurie şi să fie la fel şi-n continuare!
      Tare-mi doresc să ajung acolo! Aşa rămâne 😉

      Apreciat de 1 persoană

  19. BogdiVi zice:

    Sărbători fericite!

    Apreciază

    • BogdiVi zice:

      Mailul de la Yahoo! arata altfel fata de celelalte, mi se pare ca apare sigla lor in fata (Y!). Asa imi aduc aminte… Totusi, o cautare pe forumuri nu ar strica. Ar fi ok sa fie introdus si un numar de telefon sau adresa de mail de siguranta. In cazul in care se intampla ceva, sa anunte.

      Apreciază

      • Îţi mulţumesc mult! Şi eu îţi doresc zile frumoase şi cu bucurie!
        Am setată treaba aia cu cod trimis prin SMS la logare. Cred că e bună metoda de siguranţă. Sper să fie aşa.
        Da, e cu acel Y! dar din ce-am mai văzut pe la tv cu mailuri compromise, se pare că viruşii sau hackereii au capacitatea de a fabrica mailuri aproape identice. De aia mă temeam. Acum mult timp, pe vremea yahoo messenger, am primit la muncă un mesaj de la un contact nou. Ceva cu intră AICI şi vezi ce scrie despre tine. Era pe messu de muncă, adică al firmei. Şi am dat click pe „aici” şi am paradit calculatorul. Instant s-a instalat un virus şi a trebuit reinstalat windows. Şi de aia mi-a fost frică să dau click.
        Dacă până acum nu am păţit nimic, sper că e vorba tot de ceva asemănător şi nu de o treabă reală.

        Apreciază

  20. meddartis zice:

    Și mie îmi taie un pic elanul de a compune urări toată vânzoleala asta cu urări stereotipe. Totuși, câteodată mă mai prinde dorul să folosesc cuvântul, care îmi e atât de drag, să transmit în pachețele cât mai frumușele un conținut cât mai plin de sentimente. Câteodată doar. 🙂
    Își doresc, oricum, să fii înconjurată numai de ceea ce îți dorești să vezi în jur și să râzi din toată inima, primind cu suflet deschis bucuria covârșitoare a Învierii.
    PS: Ouăle mele…Uhmm… Ale NOASTRE, ale familiei, sunt roșii, albastre, verzi și câteva galbene cu fețe comice. Preferatul meu e cel care scoate limba haha 🙂

    Apreciază

    • Am observat că anul ăsta sunt la modă urările foto. Mi-au urat multe fotografii şi nu ştiam dacă răspund, cui răspund? Fotografiei sau cui? Frumoase pozele, nu zic. Dar cam trist. Să luăm poze gata făcute şi să le trimitem la grămadă, în loc de un simplu „Hristos A Înviat!”…
      Îţi mulţumesc mult! Şi eu îţi doresc zile pline de bucurie!
      Hehehe, ai desenat tu feţele sau le-ai lipit?

      Apreciază

  21. ane zice:

    Sărbători frumoase cu multe bucurii!

    Apreciază

  22. danaiana zice:

    Eu m-am trezit blocata, nu de yahoo, ci de outlook. Cica facusem spam… Aveam vreo 25 de mesaje in ziua aia, toate catre acelasi destinatar. Care destinatar imi raspunsese la fiecare dintre ele, cum facuse si in zilele precedente si a facut si in cele care au urmat. Si mai urmeaza si in ziua de azi, ca doar e cea mai buna prietena a mea! Le-am scris celor de la outlook si s-a rezolvat problema imediat.
    Am vopsit si noi niste oua, ca o cerea insistent aripa tanara a familiei. Care aripa le-a vrut sclipicioase. Au iesit auriii si aramii. Mie nu-mi plac, dar important e ca ne-am distrat!
    Sarbatori linistite iti doresc!

    Apreciază

    • Auch! Bine că s-a rezolvat! La mine nu-i vorba de spam. Dar nici nu ştiu de ce-ar putea fi vorba 😀 Sper să nu fie cazul să-mi şteargă contul!
      Mă bucur că a fost cu distracţie la voi! Şi dacă aripa tânără a fost mulţumită de ele… e tot ce contează!
      Zile frumoase în continuare să aveţi!

      Apreciat de 1 persoană

  23. Fabiola Ion zice:

    Eu o să mă leg de imagine. De ouă. Azi, în premieră familială și a mea personală am… vopsit ouă. Deh, stau acasă, să-mi intre lumina pascală prin toate colțurile și (ne)talentele mele. Trei culori alese. Roșu, verde și albastru. 10 ouă în total. Cum crezi că au ieșit? Unu mov, niciun verde, 2 un albastru turcuaz și restu’… roșii. Alea verzi s-au reinventat roșii. Mă da știi cât de roșii?? Sângerii. Bucătăria jumătate pictată. Deci… am reinventat roata coloratului de ouă. Mă rog la toți sfinții, arhanghelii și rudele lor de gradu cinșpe ca Paștele viitor să nu mă mai prindă pe acasă. Am zis! În rest… Paște fericit!

    Apreciază

    • Am râs cu sughiţuri. Şi n-am văzut nici bucătăria ta pictată, nici ouăle reinventate 😀 😀
      Da’ tu-ţi imaginezi cât se străduiesc gospodinele cu experienţă să scoată culorile pe care tu le-ai făcut fără să îţi propui? Treaba ta, dar eu zic să nu te laşi de sportul ăsta, se pare că ai un talent despre care nu ştiai nimic 😀
      Totuşi, pentru că ţin la tine, îţi doresc ca anul viitor să nu mai trebuiască să vopseşti bucătăria! 😉
      Mulţumesc, draga mea! Te pup şi îţi doresc zile cu bucurie multă!

      Apreciat de 1 persoană

  24. Este superbă melodia cântată de Aura Urziceanu şi vocea. De păţit nu am păţit, iar de urat tot îţi urez „Un Paşte binecuvântat cu lumină în suflet şi împliniri!” Să ai zile senine fără ploaie cernută şi cu bucurii, dragă Potecuţă! 🙂

    Apreciază

  25. Beta zice:

    ”Un iepuraş cu boticul alb, a venit la voi în prag. Să v-aducă oul roşu, care să vă umple coşul. Hristos a înviat!”

    Apreciază

  26. 1lauralaly zice:

    Sarbatoarea Invierii sa iti fie pline de Lumina, Pace si Bucurie. Hristos a inviat!
    Te imbratisez, Potecuta!

    Apreciază

  27. CARMEN zice:

    Christos a inviat!
    Paste fericit cu sanatate si numai bucurii Potecuta draga :-*
    Minunata pagina de Jurnal ♥

    Apreciază

  28. Am lipsit in ultimele zile. Din „n” motive. Cate putin din tot ce ai scris tu acolo, mai putin lista de cumparaturi, pentru ca am realizat in ultimii ani ca imi umpleam cosul la supermarket cu o gramada de lucruri inutile. Cei care imi calcau pragul veneau sa ne fim alaturi dupa perioade mai mari sau mai mici de timp in care abia daca aveam timp pentru un telefon, iar eu ramaneam dupa plecarea lor sa arunc. Asa ca am taiat de mult lista de cumparaturi de pe agenda mea cu lucruri musai de facut. Cred ca in curand o sa inchid si agenda pentru ca in perioadele astea, si nu numai, reusesc sa fac tot felul de chestii, mai putin cele musai. Cam asa cum am facut si cu blogul in care nu mi-am facut timp sa scriu.
    Am vopsit si eu oua. In toate acele culori care mi-au facut si mie cu ochiul. Au iesit frumusele, dar la anul le fac rosii si atat :).
    Acum, rasfoiesc file de blog, incercand sa recuperez timpul in care am lipsit, profitand de o garda mai mult decat usoara, o ascult pe Aura Urziceanu(uitasem de melodia asta) si ma gandesc la timpul in care puteam scrie pagini intregi despre orice, doar in rastimpul unei ore de limba romana. Acum nu o mai fac, dar mi se face uneori dor de timpurile acelea care imi par atat de departe. Si chiar sunt. La distanta de aproape o viata as putea spune. Nici eu nu am mai reusit sa trimit mesaje lungi si personalizate pentru fiecare cunoscut in parte, cum faceam pana nu demult. Abia daca am reusit sa trimit cateva cuvinte fiecaruia sau sa le spun ce aveam de spus la telefon( si oricum nu sunt sigura ca nu am uitat pe nimeni. Daca ma gandesc bine, nici tie nu ti-am spus, nu? Iti spun acum Cristos a inviat, Potecut!), dar asta nu mi se pare ceva cu care sa ma laud.
    Nu stiu ce e cu chestia aia cu Yahoo, ca nu m-am lovit de ea si oricum nu ma pricep. Acum vreo trei ani mi s-a blocat contul. Brusc si fara nici un avertisment. Le-am scris si mi-au spus ca rezolva intr-o saptamana, dar nu mai pot recupera mesajele mai vechi. Le-am spus ca e OK, dar contul meu tot blocat a ramas, fara nici o explicatie, asa ca mi-am facut altul. Dupa un an si ceva, m-am trezit ca a devenit din nou functional, tot fara nici o explicatie. Cu toate mesajele la locul lor 🙂 Oricum era tardiv
    Zile de primavara frumoase, Potecut, ca pana sa ajung eu la tine, sarbatorile s-au dus 😀

    Apreciază

  29. Săptămână Luminată cu bucurii !

    Apreciat de 1 persoană

  30. Ştefania zice:

    Sper că ai avut zile minunate, potecuţă dragă. Îţi doresc în continuare sărbători fericite , sănătate şi numai bucurii. Te îmbrăţişez cu mult drag! <3~~~~

    Apreciază

  31. Alex zice:

    Hristos a înviat! Numai bine și zile pline de bucurii, dragă Potecuță!
    Mi-a plăcut că ai amintit de acea melodie superbă. Și bine le-ai numit: „melodii de ascultat măcar o dată în viață”.
    Să ai numai zile frumoase! 🙂

    Apreciază

  32. -X- zice:

    Nici eu nu stiu sa fac urari … dar stiu ca iti citesc cu placere gandurile aninate in abisul virtual 🙂

    Apreciază

Lasă un comentariu