And the winner is… căscata de je

Azi… luni. Până aici e bine, sunt validă. Mai ştiu şi că-i prima zi de luni din luna asta, martie pe numele ei, care mie una mi-e tare dragă. Şi eu ei, but of course. Şi de aici se rupe filmul pe motiv de film. Aş face scufundări în cana de filtru dacă nu mi-ar fi mică, atât de somn îmi e. Am vrut să mă dau cinefilă azi noapte. M-a ţinut fix între 1 şi 2:20, oră la care am avut trei momente de luciditate. Primul m-a convins de faptul că mi-au rămas mai puţin de 4 ore de somn.
Al doilea m-a lămurit că mă uit degeaba. Pentru că aş fi ca Florin Piersic şi castravetele care „este un fruct dicotiledonat, de culoare galben-verzuie, el face parte din familia curcubitaceelor, are tulpina în formă de vrej, se înmulţeşte prin seminţe şi are 98% apă. Gata!”.

Mai exact, ştiam The Shape of Water şi Call me by your name şi gata. La film străin, ştiam Loveless şi ceva vag despre On Body and soul şi gata. Aşa că orice ar fi ieşit, io tot în astea aş fi dat.
Şi în fine, al treilea, un fel de doi în unu’, m-a luminat în sensul că io mă uitam la defilările pe covorul roşu, nu la premii, că alea nu erau începute. Şi că aflu io până la anu’ cine şi ce a luat. Am aflat, m-am liniştit. Ce chestie şi asta, să vezi un singur film la o categorie şi ăla să ia premiul. De aia l-a luat, că l-am văzut eu 😉
Dar mie tot mi-e somn. Oscar pentru prostie se dă? Că al meu e, fără supărare. Cine m-o făcut pe mine, Tudoriţo nene, să-mi pierd noaptea pe la filme, Tudoriţoo nenee?

Afară… nu ştiu, am dormit mergând. Se vede ceva soare, pare senin, cred că ne pleacă iarna. Şi dacă nu, nu. În calendar e primăvară, io am şnurul legat de geantă, mărţişor pe geacă, şnur la mână, io-s o ghioceauă din naştere. Deci vestitorii primăverii… colindă pe la geam, chiar dacă-s pe patine.

Citesc… un spam. Primesc cam zilnic spamuri care mă îndeamnă să vizitez diverse siteuri, să-mi fac nu ştiu ce soe-meo, să-mi cumpăr nu ştiu ce pachet. Dar ca ăsta, zău că n-am mai primit până acum. Sunteţi atenţi? Voala:
„Vrei să cumperi un rinichi sau vrei să-ți vinzi rinichiul? Căutați o oportunitate de a vă vinde rinichi pentru bani din cauza ruperii financiare și nu știți ce să faceți, contactați-ne astăzi și vă vom oferi o sumă bună de bani pentru Rinichiul nostru…”.
Nu ştiu cum să vă spun ca să înţelegeţi dar la partea cu vă oferim o sumă mare de bani pentru rinichiul nostru… cu tot somnul din dotare, am râs de… mda, nu se cade ca o lady ca mine să se exprime în halul ăsta aşa că nu mă exprim, înţelegeţi voi. Tot cu rinichii are legătură procesul.

Unul dintre lucrurile mele preferate… să croşetez gânduri, două pe faţă, unul pe dos, şi să fac mănuşi pentru tăcerile care-şi poartă simţirile dezgolite prin lume. Să le fie cald palmelor care le leagănă.

Ascult… tot cinefilă şi aici, tot cu On body and soul. Dar m-a zburlit tare:

O imagine pe care vreau să o împărtăşesc:Sursă foto: 1, 2

Acest articol a fost publicat în Din viaţă... și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

64 de răspunsuri la And the winner is… căscata de je

  1. firdeiarbainbataiavantului zice:

    E bine că ai avut răbdarea şi rezistenţa de a sta şi până atunci. Pe mine nu mă mai interesează de mult cinematografia actuală, poate sunt prea bătrân pentru a înţelege filmele „moderne” şi toate temele lor „politically correct”. Din ce am citit, aproape nimeni nu are multe cuvinte de laudă la adresa filmelor premiate (înţeleg că „Dunkirk” ar fi meritat mult mai mult, dar… wrong timing). Aşa că bine că a trecut şi noaptea Oscarurilor şi ne întoarcem la primăvara noastră cea de toate zilele. Să ai o zi frumoasă!

    Apreciază

  2. Bună porție de distracție mi-am luat de aici, acu’ nu că aș râde de tine ghioceauă, ci de felul tău haios de a povesti și de mutrița maimuțicii… 😀 Să-ți fie ziua trează și vigilentă, fără adormiri neașteptate! Cât despre rinichi… :)) Mi-i drag lucrul tău preferat, iar melodia o ascult când ajung acasă, că slabe șanse, chiar inexistente, acum.

    Apreciază

  3. Toată admirația că ai avut ocazia să vezi un film înainte de a primi Oscarul! Eu stau liniștit în banca mea până s-or milostivi cei responsabili să le dea la TV. Și pândesc, la fel ca tine, fiecare semn de primăvară ce se arată afară.

    Apreciază

    • Se vor da curând, Petru! Am observat că nu mai trebuie să treacă atât de mult timp până când pot primi drept de difuzare. Aşa că sigur vei ocazia asta curând.
      Sincer, îmi pare rău că nu am avut timp sau chef să le văd pe toate cele propuse. Dar asta e, aştept şi eu momentul.
      O zi frumoasă!

      Apreciat de 1 persoană

  4. Fabiola Ion zice:

    „Unul din lucrurile mele preferate” e preferatul meu. 🙂 La rinichi am început şi eu să râd. La al tău, nu al meu. De fapt, la „rinichiul nostru”. Hai că asta e tare, tare, te trezeşte instant. :))) Să ai o săptămână minunată, aşa ca tine!

    Apreciază

  5. ane zice:

    Am aflat ce isprăvi ai mai făcut :)) multe si frumoase . Esti o draguta. O zi cu soare,Potecuta

    Apreciază

  6. Superb On body and soul, l-am vazut de doua ori, iar The Shape of Water, pentru un visator ca mine, mana cereasca. Nu ai gusturi deloc rele, Potecuta :))))
    Indraznesc sa te intreb de Lars Von Trier? :))))))

    Apreciază

    • Nuuu mă întreba! Sau întreabă-mă, pe riscul tău. Că nu mai termin de vorbit. Melancholia m-a făcut bucăţi, Breaking the waves m-a paralizat în fotoliu, Dogville m-a tulburat… să mai zic? Hai, mi-e milă de tine aşa că tac 😀

      Apreciat de 1 persoană

      • Deci nu ti-a placut Dogville :)))))) Teatru domnule, nu tu decor, nu tu buget. spui ca nu ti-a placut nici Dancer in the Darck ? :)))))))) Macar melodia?

        Apreciază

        • Nuuu, deloc nu mi-au plăcut! De aia am şi rămas înţepenită la finalul lor. Aş fi plâns, aş fi strigat, aş fi sărit, aş fi făcut ceva. Dar eram inertă. Brrr. Rău regizor, domnle, tare rău. Rupe oamenii-n mii de bucăţi cu filmele lui. Păi, alea-s filme? Tânăr şi neliniştit e film, n-ai nicio tresărire la el 😀 😀

          Apreciat de 1 persoană

          • Lars Von Trier regizor bun? Sa nu mai spui asta ca te injura lumea. Tu sigur nu te uiti la filmele cu Bendeac…

            Apreciază

            • Bendeac ca Bendeac, dar cum erau ăia cu… na că-mi scapă. Emisiunea ăia de o prezenta tipul de la Big Brother. Cu ăia de mimau că se bat, că se prind unul pe altul cu amanţi, amante. În fine. Aia era producţie de mare clasă şi înaltă ţinută. Am văzut o juna de emisiune atunci, demult, dar era prea deşteaptă pentru mine şi am renunţat.
              Deci, ai dreptate. Nu o să mai zic niciodată de Trier că-i bun.

              Apreciat de 2 persoane

            • Si nici ca Taxi driver ( De Niro rules) este mai bun ca Las Fierbinti?

              Apreciază

            • Nici asta nu zic. Nu mai zic nimic. Cine-i şi De Niro ăla? E mai tare decât Fuego al nostru? Stai, Fuego nu-i actor. Dar nici De niro nu cântă de brazi.

              Apreciat de 1 persoană

  7. Mi-am luat si in aceasta zi de luni portia de ras🙂🙂🙂. Potecuto daca te incalzeste cu ceva eu asa sunt in fiecare luni, imi cad ochii in gura si caut cu disperare un loc in care sa ma ascund, dar la birou ma gasesc colegii de fiecare data 😋😋😋. Cu decernarea premiilor sunt cel putin cu un an in urma daca nu chiar mai mult.

    Apreciază

  8. Ca de obicei , mi-ai înseninat ziua, mai cu seamă că e zi de luni.

    Apreciază

  9. Ella zice:

    Nu am stat sa vad în totalitate ceremonia pentru ca sincera sa fiu eram sigura ca The Shape of Water va lua Oscarul … asa îmi spunea mie subconstientul si mai zicea si sa ma culc! 😀
    Cel mai tare în prezentarea de la Oscar a fost remarca lui Jimmy Kimmel, „de frica la #metoo au începur femeile sa iubesca pestii!!!” (asta desigur in traducerea mea!0 😀 😀 😀
    Postrea ta ma facut sa zambesc dar ma si întristat … forma de „spam” care o primesti … este groaznica! Asa ceva nu mi-am închipuit niciodata!
    O saptamana frumoasa si sper ca si calduroasa! 😀

    Apreciază

  10. psi zice:

    au fost oscarurile? și tanti rooz ,nu? 😀 glumesc. glumesc și aștept să mă fac bine. să mă împrimăvărez. să mă înghiocesc… nu știu.

    Apreciază

  11. tink3rbe11 zice:

    😂😂Tare amuzantă ești! Yo nu îndrăznesc să văz filme nocturne, că nu mă lasă ăștia p’aci să dorm cu capul pe masă. Iarna cică pleacă, încet, încet.. dacă la Polul Sud sunt 2grade apoi sigur nu-i a bună.

    Apreciază

  12. Beta zice:

    Ai pus din amuzamentul tau in postare si a crescut precum sufletu-ti mare. Minunat si multumesc ca ne-ai adus zambetul p buze si in suflet de luni ❗ ❤

    Apreciază

  13. Cosmisian zice:

    Potecuto, pariu pe Todorita ca am crezut ca s-a dus pe apa zilei de luni postarea ta, alunecata pe iarba ce nu creste azi. Eu dau Like al doilea cu gandul ca o sa balbai si eu ceva mai tarziu, ca tarziu stiam ca pot, mai curand decat devreme, si surpriza! Ma uit, doua Like si 0 comentarii. Nici mai mult nici mai putin si am si pus mana pe telefon sa invart discul la +, sa fac prefixul de la Whatsapp. Sa reclam problema. Si, mi-am amintit de magicul F5. Ca un avion cu motor, reactie! Nu gluma. 42 de comentarii! Si, te mai miri ca Tudorita e pe val 🙂 Faina noapte ai avut. Dar, cum eu nu ma am cu cinefila, ma rezum la crosetat ganduri. Pot sa stau aici, jos pe covor? Tu croseteaza, ca o faci bine.

    Apreciază

  14. 9 zice:

    🙂 Și uite cum pierd eu hazul necitind spamul!

    Apreciază

  15. Ca sa te linistesti, impartim oscarul ala de care ziceai? Nu de alta dar si eu mi-am zis ca e musai sa vad oscarurile. Doar ca minutele mele de luciditate au fost mai dezlanate, ca ma tot fortam sa tin ochii deschisi si nu pricepeam cum oscarul pentru cel mai bun actor e luat de o doamna. Si a urmat o zi cumplita la cabinet in care nimanui nu-i pasa ca mi s-a nazarit mie sa ma dau mare cinefila, si… Offf, noroc ca exista potecute pe care sa iti incarci bateriile sa poti sa iti spui ca primavara asta care se joaca cu noi de-a v-ati ascunsea e totusi atat de frumoasa!
    Seara minunata de luni, Potecuta! 🙂

    Apreciază

    • Şiii tuuu? Bate palma şi hai la o cafea, fac eu cinste. 😉
      Am recuperat ieri somnul pierdut, am dormit ca un bebe după baie şi acum sunt fresh. Până la anu’ nu mai fac prostia să pierd nopţi la Oscar!
      O zi frumoasă îţi doresc şi îţi mulţumesc mult, mă bucur tare mult că te simţi bine pe potecuţele mele!

      Apreciază

  16. Ana zice:

    Deci poza de final este cutremurator de amuzanta si mi-a smuls hohote de ras…🤣🤣🤣
    Cat despre stat noapte la hoscar…este cooperativa munca in zadar…cum zicea si domnul CTP ca hoscar mai previzibil si mai politizat nu a mai intalnit…
    Forma apei e un film dragut, de weekend, romantic…mi-a parut bine sa il vad. Insa Hoscar ptr cel mai bun film si cea mai buna regie?! Pe bune?!
    Gary Oldman si-a meritat statuia…a jucat impecabil rolul primului ministru britanic…Rolul feminin, ce sa zic?, nu am vazut filmul….insa banuiezc ca e la categoria drama.
    De restul nu stiu…

    Apreciază

    • Am văzut şi eu cât de mult s-a bătut moneda pe ăsta. Mi-a plăcut şi mie dar cum nu am termen de comparaţie, nu pot să zic că ar fi meritat altul. Vreau să-l pe văd pe ăla cu Three Billboards… măcar, să-mi fac o idee. Deşi, poveştile fiind total diferite, nu ştiu zău ce să şi zic. Îţi dai seama că nu-s nici acolo chiar cum poate ar trebui. Dar na, subiecte de rumegat 😀
      Mă bucur că ţi-a plăcut maimuţa mea! 😀
      Te pup!
      Zi bună îţi doresc!

      Apreciază

  17. Nici eu n-am dormit atunci. Da’ eu am fost copil deștept, mi-am luat scutire, că la mine sunt ceva mai grave urmările insomniei. 😅

    Apreciază

  18. clipederaidiniadulmeu zice:

    No, ai negociat până la urmă rinichiul ăla? Ce negociat?! Întreb şi eu…. e al nostru doar. Râdem noi, râdem, dar uite unde am ajuns!

    Apreciază

Lasă un comentariu