Sunt un spam, nimeni nu mă vrea

No, bun. Postarea asta nu era planificată. De fapt, nicio postare nu e planificată dar asta a venit aşa, ca submarinu’ lui Fifor (hait!), de musai ce e şi de al naibii ce s-a făcut wepeul. E fix ca un copil căruia nu i-ai refuzat niciodată nimic şi o singură dată când l-ai rugat să nu mănânce îngheţată după un kil de piersici, face crize de nervi cu trântit pe jos şi dat din picioare. Dar cred că ştiu de unde mi se trage.
Miercuri, cineva îmi trimite sms în care-mi cere adresa de mail ca să-mi poată trimite ceva ce nu încape pe sms. Îmi scrie că vrea să-mi ştie părerea despre acel ceva. Dau adresa, nema răspuns. De niciun fel. Nu-i bai, aştept. Intru pe mail. Nimic. Dau refresh, nimic. Mai stau. Iar dau refresh, iar nimic. Tot aşa până spre seară. Că aşa-s eu, ce să şi fac cu mine? Când omu’ mă roagă şi apuc să zic că da, apăi aia devine prioritate. N-a venit nimic. Cu refreşul sunt oricum obişnuită, nu-i bai. Dar când zice că trimite şi nu trimite, e bai. Şi am zis în gând că fbsdtkfgjug.

A doua zi, adică ieri. Intru în magazin, iau ce-mi trebuie, ies. Vreau să sun pe cineva. Telefonul nu e la locul lui în buzunar. Îngheţ. Caut în geantă, nu e. Vreau să răstorn geanta în mijlocul trotuarului dar am o reţinere aşa că nu o răstorn dar mă bag în ea până la buric. Nu e. Telefonul, zic. Fug înapoi în magazin şi, precipitată, întreb pe omul de la casă şi implicit pe vânzătoare dacă n-au găsit un telefon. N-au. Mă trec transpiraţiile. Ies din magazin, bag mâna-n buzunar şi găsesc telefonul, puţin mai jos decât stătea de obicei. Mulţumesc în gând tuturor îngeraşilor de la companiile de telefonie că nu mi-a sunat în buzunar cât eu, cam palidă, întrebam în magazin de el. Dar printre mulţumiri mi-a scăpat şi un fbsdtkfgjug. Al doilea.

După 10 minute, primesc sms: trimis. Aştept părerea ta sinceră. Răspund politicos că nu pot chiar în acel moment, sper că nu e grabă, voi vedea puţin mai târziu. Răspunde: k. K? Mor când văd k-ul ăla. Nici măcar ok nu merit? fbsdtkfgjug. Al treilea.
Ajung la mail, văd despre ce e vorba, cercetez şi scriu sms cu părerea. Nu aveam ce să zic de rău, chiar nu. Aşa că am zis de bine. Argumentat. Şi am felicitat şi am urat de bine. Răspuns: Ms. Atât. Ms. Şi am scăpat vreo trei de fbsdtkfgjug. Nu e urât dar e cu pui şi pisici. Că eu nu prea pot cu altceva. Dar a fost cu patimă.
Nu am făcut nimic pentru mulţumiri dar nici să-mi dai cu ms-ul în mesaj. Trebuia să scriu că-i o mizerie, ca să primesc şi eu un răspuns dintr-o propoziţie? Mă rog.

Intru pe blog. Citesc, îmi place, vreau să comentez. Scriu, apăs, dispar. Dau refresh, nu mai apar. Ies. Intru în altă parte. Aceeaşi treabă. Dau cu fbsdtkfgjug şi-mi văd de treabă, bucuroasă că totuşi sunt cazuri izolate.
Azi se intensifică maladia. Din 5 cazuri, în 3 sunt în spam. Ştiu, nu-i frumos să zici de fbsdtkfgjug nici măcar când e doar cu pui şi pisici dar sunt şi eu om, am şi eu răbdarea mea.

Sunt la izolare. Vă rog, cu ochişori de căprioară, verificaţi prin beciuri şi dacă mă vedeţi acolo, înfrigurată şi însetată, bifaţi că nu-s spam înainte să mă lăsaţi în libertate. Vă rog mult! Promit că nu umblu la butoialele de vin cât mă ţineţi la răcoare dar am mare nevoie să mă bifaţi, să scap de belea. Nu ştiu de la ce mi se trage dar sigur e şi de la pisici ceva pe-acolo 😀

Update: se pare că problema e şi mai mare. Scriu comentariu, apăs trimitere şi dispare. Nici tu spam, nici tu moderare. Ce să fie, oare?

Foto

Acest articol a fost publicat în Din viaţă... și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

111 răspunsuri la Sunt un spam, nimeni nu mă vrea

  1. bogdanvi zice:

    Am patit faza cu „pierdutul” telefonului de zeci de ori. Groaznica senzatie! fghgkajgajjkj!

    Apreciază

  2. Credeam că ţi s-a întâmplat doar la mine şi mă simţeam cumva vinovată, chiar dacă nu făcusem nimic pentru ca al tău comentariu să ajungă în spam, însă m-am mai liniştit cumva aflând că nu e caz singular. Comentarii dispărute în neant am avut şi eu, chiar şi astăzi, dar sper să se rezolve, că am cam aflat unul din motive. Seară frunmoasă fără spamuri să ai, Potecuţă! 🙂

    Apreciază

    • Şi să fi fost numai la tine, tot nu te-aş fi crezut vinovată în vreun fel! 😉
      Îţi mulţumesc mult că m-ai scos de acolo, sper să îşi revină!
      Daa? Ai păţit şi tu să dispară comentariul? Hmm, oare din acelaşi motiv o păţesc eu? 🙄
      Seară bună, draga mea!

      Apreciat de 1 persoană

      • Eu am păţit-o de pe telefon când pentru a ieşi de pe articolul respectiv, după ce am comentat, dau back şi astfel dispare şi comentariul. De pe calculator e altfel că deschid mai multe pagini, ştii şi tu… Azi am păţit-o de pe calculator, pe un site unde comentasem şi ieri la acelaşi articol, dar, surpriză, nu mai era. Asta e! Trag şi eu proprietara de mânecă imediat. 😀

        Apreciază

  3. Iosif zice:

    Nu cred ca bietele patrupede sunt implicate în conspiratie wepeului, mai degraba, zeita pisicilor Bastet, bipeda cu masca de pisica. 🙂
    O seata faina, draga Potecuta !

    Apreciază

  4. meddartis zice:

    Ce mă termină și pe mine răspunsurile monosilabice! Întotdeauna am fost adepta întreținerii conversațiilor cu propoziții cât de cât înțelepte sau, cel puțin, în care să torn o țâră de interes. Măcar atât, să nu tratez persoanele cu superficialitate. Că doar… Ce ție nu-ți place, altuia nu face, se spune.
    Acum asta e, ahdjfgusud și mergi înainte așa cum ești tu, că important e să nu îți pierzi frumusețea interioară și pornirile bune numai pentru că înaintea ta se află multe contraexemple. Hai să tragem în sus pe alții noi, nu?
    Mă leg și eu de ce am habar, că de problemele cu spam-urile și farsele jucate de internet și tehnologie nu mă prea am. Sper să le rezolvi, totuși.
    Îmbrățișări, om simpatic!! 🙂

    Apreciază

    • Încep prin a-ţi spune că nici la tine nu mi-a apărut comentariul. Sunt în spam sau nu-s deloc? 🙄
      Mă enervează mai ales atunci când, cumva, e vorba de un favor. Repet: nu fac ceva pentru a primi mulţumiri sau laude. Dar când te roagă ceva, să îţi spui părerea despre ceva, să îl ajuţi cumva, şi te străduieşti să faci asta în timp util şi primeşti ms… e destul de penibil.
      Ce frumos ai spus şi ce bine-ar fi să putem aşa, să nu ne cramponăm de excepţii.
      Îţi mulţumesc tare mult!
      Seară frumoasă îţi doresc!

      Apreciat de 1 persoană

  5. Mugur zice:

    Și uite cum treci mătăluță din „like” în „spam”, ca să nu poți spune că nu ai parte de evenimente. 😀
    Iartă-mi râsul, nu este veselie adevărată, ci mai degrabă haz de necaz. Probabil că asta mă așteaptă si pe mine, căci ți-am urmat pățaniei cu „like”, iar cum acesta pare a se fi rezolvat…

    Apreciază

  6. Nu știu dacă e de rău sau nu, dar articolul ăsta m-a binedispus foarte mult! Mai ales întâmplarea cu telefonul 😂

    Apreciază

  7. firdeiarbainbataiavantului zice:

    La mine apari normal(ă?).

    Apreciază

  8. Ce să fie oare? 😊 Mirare mare! 😊 De-alea paranormale? La mine pe blog ajungi în condiții optime de soft, ca să zic așa… Sper să nu intervină anomalii.

    Apreciază

  9. ane zice:

    „a naibii fatalitate!” 🙂 sper ca io nu-s spam :))

    Apreciază

  10. anasylvi zice:

    La mine nu esti la spam, dar poate nici nu ai scris. 🙂 Nu vrei supa de linte cu curry? 😛

    Apreciază

  11. Adriana zice:

    Spamul că spamul, dar aia cu merci și atât, fără măcar o propozitie completa, mi se pare îngrozitor. Eu știu cum e sa îți pierzi timpul cu problemele altora, iar în final, nu știu de ce, dar parca tot eu par datoare. Pe blogul meu e grav de intra cineva in spam. Dispare comentariul instantaneu. Nu știu de ce. Te pup, potecuță!

    Apreciază

  12. Adriana zice:

    No, tocmai ce scrisesem o polologhie de pe telefon și a disparut. Nu-s. Deci, ziceam ca spamul ca spamul, dar aia cu merci si atat fara o propozitie completa mi se pare ingrozitor. De atatea ori mi-am pierdut timpul cu problemele altora, lucru pe care eu evit sa-l fac cu lumea, sa-i pasez din problemele mele, iar in final, nu stiu de ce, dar prin modul lor de a fi tot eu paream….datoare. Pe blogul meu de intra vreun comentariu in spam, dispare instantaneu. Nu stiu de ce. Setari ciudate o fi pus omul cu hostingul. Te pup, potecuta. Tare stare buna dai omului.

    Apreciază

  13. clipederaidiniadulmeu zice:

    La mine ajungi bine, slavă Domnului! E bine şi de te găsesc în spam. Important este să te găsesc. Altfel intru în greva foamei. O seară faină!

    Apreciază

  14. adndefemeie zice:

    Maica soare daca si pe blog este cu bube la comentarii…. egroasa treaba! Vezi poate ai ceva la telefon daca comentezi d-acolo… din aplicatie.
    Sau verifica actualizarile la blog ❤

    In rest, MS pt articol 😛 :)))))

    Apreciază

    • Acum sunt pe telefon. Dar de comentat la voi, cam niciodată nu o fac din aplicație că e horror, scriu greu tare. Deci eram la pc, nu din aplicație. Sper să se repare.
      Hmm, alea unde-s? Actualizările.

      NPC. 😀 😀

      Eu îți mulțumesc ție!
      M-ai învelesit cu ms-ul ăla! 😉

      Apreciat de 1 persoană

  15. Ți-am urmat imediat sfatul, dar nu erai printre spamuri. De altfel, eu intru aproape în fiecare zi acolo și șterg comentariile neavenite, până nu se adună cu sutele.

    Apreciază

  16. tink3rbe11 zice:

    Ieri căutam ochelarii de zor dar erau la ochi. În fine, odată căutam telefonul deși vorbeam la el cu cineva în acel moment.. .. Ceva normal?
    La mine nu ai intrat în spam. Deci nu ești un spam, word este obosit.
    Cât despre răspunsurile altora.. . mulți nu prea știu să mai scrie o propoziție!

    Apreciat de 1 persoană

    • Deci mă înțelegi perfect cu telefonul. 😀
      E fain când ai clipa aia de revelație şi descoperi că e în mână sau la ureche, nu?
      La tine încă nu. Să văd cum evoluează… sper să nu fie cazul!
      O zi cât mai bună îți doresc!

      Apreciat de 1 persoană

  17. illusion zice:

    Și eu am pățit faza cu spam-ul… e chiar de fbdfhxhjkguf combinat cu bnvkfucfkgy. Cât despre prima fază, și eu aș fi procedat și gândit la fel ca tine – I feel you sister! Lumea a devenit atât de ocupată, mă întreb ce fac în timpul economisit cu netastarea (înțelegi tu, știu că nu există cuvântul) „o”-ului din OK…

    Apreciat de 1 persoană

  18. Ana Vlad zice:

    Culmea e că „ms” și „k” nu intră niciodată în niciun spam sau trash sau…

    Apreciază

  19. Ella zice:

    La mine pe blog nu ai fost „spam”
    BlogSpot e mai inteligent si deosebeste spamul de … omul intelligent! 😀
    Weekend placut!

    Apreciază

  20. Fabiola Ion zice:

    Of, sufletu’ meu, te-ar ajuta fata da’ n-a pățit-o până acum și nu-ș ce să spui. Sper doar să nu țină mult! Cât despre telefon… eu fac atac de panică, zău. 😂😂 În general, mi-am făcut o regulă, îmi fixez bine în memorie locul unde îl las, atunci când nu-l am în mână. Funcționează.

    Apreciază

  21. mozaicul zice:

    N-are logică.
    Tu scrie, până la urmă te găsim!

    Apreciază

  22. lucillette zice:

    Eu cred că ai combinat nefericit puiul cu pisica. Imaginea sugerează că pisica și-a păpat aproapele. Și că a umblat și la butoaiele cu vin după ce, din pricină la friptură, a fost obligată să scârme la borcanele cu murături.

    Apreciază

  23. lucillette zice:

    Păi munca de detectiv e anevoioasă, necesită timp și concentrare.
    Sfat (bonus, nu încarcă nota de plată) grijă mare la combinări, alăturări, etc. Încearcă lupul cu varza, e dovedită științific (doar s-au făcut de-alungul anilor atâtea simulări) compatibilitatea lor.

    Apreciază

  24. Ileana zice:

    Buna ziua.
    Asta cu ms, k e ceva ce tine de respectul de sine al fiecaruia dintre noi.
    Spamul il verific mereu, deoarece sunt patita. Am furat si eu ceva sfaturi, sper sa le si memorez ca de la o varsta 😀
    O zi frumoasa draga mea! ❤

    Apreciază

  25. Ana zice:

    Haoleo…ai zis de „dulce” pe wordpress si te-am reclamat careva? 🤤

    Apreciază

  26. psi zice:

    eu fost niște probleme cu wp. au dispărut comentarii în spam sau și mai rău, nici pe-acolo, mi s-a întâmplat și mie, parcă și dana mi-a zis s-o caut prin spam și nu era… wp face tot felul de update-uri, cred eu. 🙂

    Apreciază

  27. Ştefania zice:

    Nu ştiu nimic cum e chestia asta cu spam-urile la mail, însă, pe WordPress, cred că contează setările pe care le face un blogger, în meniu, la discuţii, acolo poţi băga pe cine vrei în spam. Chiar poţi alege ce cuvinte vrei tu şi în mod automat, mesajul care conţine cuvintele selectate, intră în spam.
    Eu chiar am băgat pe cineva în spam şi încă e acolo, pentru că şi-a luat nasul la purtare şi-mi trimitea mesaje jignitoare, iar eu nu sunt obligată să i le citesc! Şi-a dat seama că este în spam… mi-a mai scris o perioadă apoi a renunţat.
    Tu la mine ajungi foarte bine şi mă bucur că ajungi şi îţi mulţumesc pentru asta.
    O seară superbă îţi doresc şi o săptămână excelentă! ❤ ~~~~

    Apreciază

    • Da, ştiu de setarea aia dar eu ori intram în spam, ori îmi dispărea comentariul. Şi asta la cei cărora le comentez frecvent, fără probleme. Nu cred că dintr-o dată, într-o singură zi, toţi m-au pus în spam. Şi cuvinte cenzurate sigur nu am scris în comentarii 😀 de aia mi-am dat seama că e o problemă, dintr-o dată a apărut. Se pare că acum merge, sper să rămână aşa.
      Îţi mulţumesc şi eu! Vin cu mare drag la tine şi învăţ de fiecare dată câte ceva.
      O zi cât mai bună îţi doresc şi eu!

      Apreciat de 1 persoană

  28. offf, eu ce sa mai zic, ca mereu intru in spam pe la diverse bloguri :(. dar chiar enervanta treaba cu raspunsurile alea: ms, k. si ce mamai enerveaza sunt gif urile. pe fb e disperare cu ele.

    Apreciază

    • Veste bună: ai apărut la notificări! E prima dată când apari şi tare mă bucur! Că aşa cum îţi spuneam, nu te vedeam decât dacă intram la postare şi dacă scriai la cele mai vechi riscam să ratez comentariul tău.

      Hehe, ştiu ce spui. Slavă Domnului, pe aici, pe bloguri, încă nu sunt. Cum ar fi ca la postări, în loc de comentarii, să primim şi să lăsăm din ăia? Brr.

      Apreciază

  29. Of, eu nouă pe aici am citit toate comentariile. ..și chiar am avut probleme cu o postare, dar fiind începătoare, na m-am gândit că așa sunt tratați cei nou veniți în grup. ..
    Faza cu telefonul 😯am pățit -o și eu. ..mi -a înghețat puțin fața. ..zi frumoasa. .eu am citit -o azi, mi -a plăcut!

    Apreciază

Lasă un comentariu