Flagel cu peşti

Peşti-peşti, nu din ăia cu două picioare, să fie alles klar de la bun început, să nu vă risipiţi timpul crezând că vorbesc de alte grozăvii. Nu! Io am o problemă şi vreau să fac o reclamaţie. Subsemnata… prin  prezenta… . Nu ştiu dacă să mă adresez CNA-ului sau protecţiei animalelor, dar se întâmplă nasoale în toiul nopţii şi nu e de glumă. Să vă zic. Azi noapte, cum aşteptam eclipsa de lună şi am uitat că a fost şi am ratat-o, am toooot stat aiurea pe la TV. Şi am ajuns pe ProX sau ProGold sau pe unul din ele sau pe amândouă, că de când şi-au schimbat numele nu mai ştiu care cum. Acolo erau peşti. În acvariu. Păi, da. Că au apelat la şmecheria aia care permite licenţă pentru 24 de ore de emisie, cu condiţia ca 24 din 24 să ai imagini în mişcare. Şi noaptea, ca să nu dea reluări, pun acvariu, că e mişcare. Eu am zis că asta sigur mă adoarme, că e treabă de relaxare. Aşa că am rămas acolo. Dar mare greşeală am făcut.

Că relaxarea s-a transformat în film horror în care personajul principal era un peşte alb, frumos foc, cu o coadă ca un voal de mireasă. Şi un alt personaj, unul portocaliu, în rol de killer, m-a făcut să am palpitaţii până am zis că e prea mult pentru mine. Ce-a făcut? S-a năpustit asupra peştelui alb şi varză mi l-a făcut. Serios vorbesc. Prima dată am crezut că mi se pare. A doua oară am zis că n-are cum. Dar când au început să zboare chestii prin acvariu, chestiile alea fiind bucăţele din coada peştelui abuzat, am zis că asta e împotriva oricărei limite. Cum să dai aşa ceva la televizor, fără avertisment, fără un „Atenţie, imagini care vă pot afecta emoţional”?

Am rezistat până când am văzut că undeva pe spatele celui alb au apărut urme vizibile de luptă şi am schimbat canalul, căutând un documentar cu maimuţe. Cel puţin acolo mă puteam aştepta şi la câte o bătăiţă. Că altfel, e ca şi cum ai asculta Mozart şi dintr-o dată ar intra Florin Salam suspinând că curge lacrimile de ciuda la duşmanii lui care este.

Dar să ştiţi că mă uit şi-n noaptea asta. Vreau să văd partea a doua, să ştiu dacă a supravieţuit peşteluţul, că deja mi-a devenit drag deşi e mai bleguţ, nu se apără deloc, numai încearcă să se ascundă de ăla gras şi urât. Nu, nu ăla negru, v-am zis doar că-i portocaliu. Vă ţin la curent.
Până una-alta, la cine trebuie să mă plâng pentru perturbarea liniştii în plină noapte? 🙄

Foto

Acest articol a fost publicat în Din viaţă... și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

49 de răspunsuri la Flagel cu peşti

  1. adrianport zice:

    Eu am un post specializat in acvarii, asta dau 24/24. Doar ca eu nu-l pot vedea, doar un ecran negru, credeam ca nu e in pachet, ca nu vad multe altele… Dar acum m-ai bagat la idei, poate ca a fost interzis pe motiv de violenta de CNA-ul astora de-aici. Ce bestii!

    Apreciază

  2. gelu gelu zice:

    😀😀😀😀😄😄😄😄😁😁😁🤣🤣🤣🤣🤣😂😂
    M-ai facut sa rad cum nu am mai ras de mult.🤣🤣🤣🤣
    Esti grozava!
    Te pup duuulce duulce!…cu tot cu pestisori😎😎😎

    Apreciază

  3. Ana G. zice:

    Repejor cu reclamația la CNA! Așa ceva… Invers mergea? Adică ăla frumos să-l killerească pe urât?

    Apreciază

  4. Ca să vezi unde se poate vedea câte un thriller, în timp ce eu căutam pe alte canale, cu renume pentru acest gen. Dacă-mi spui că a avut o continuare pe măsură, voi sta și eu cu ochii pe acel canal, doar că eu adorm repede și s-ar putea să ratez miezul acțiunii.

    Apreciat de 1 persoană

  5. 9 zice:

    🙂 Sărmanul peștișor! Potecuțo, când vrei să adormi încearcă un canal unde se discută politică. Acolo măcar știi că totul e minciună. 😉

    Apreciază

  6. Ella zice:

    Mie în general nu-mi plac pestii! Nici în farfurie si nici în acvariu … sa stea la locul lor acolo în balti, rauri, mare … etc. Acum, daca s-au apucat si de horror chiar ca mi-au intrat definitive în dizgratie! LOL 😀
    Weekend placut, Potecuta!

    Apreciază

    • Aici nu ne potrivim. Că-n farfurie i-aş vrea de trei ori pe zi dacă s-ar putea. Cu puţin mujdei şi lămâie…. vaii, ce poftă mi-e 🙄
      Dar cu violenţa nu mă împac nici eu.
      Mulţumesc, Ella! Zi frumoasă îţi doresc!

      Apreciază

  7. mozaicul zice:

    Suspectez că e o fabulă. Dar e prea sâmbătă dimineața ca să-i prind morala 🙂
    Pup, Potecut!

    Apreciază

    • Se poate transforma în orice, peştii ăia pot fi oricine, nu zic nu. Dar pe cuvânt că am scris fix ce-am văzut, cum am văzut, fără aluzii, fără să mă gândesc la vreo morală.
      Te pup şi eu! Să ai o zi frumoasă, draga mea!

      Apreciat de 1 persoană

  8. Iosif zice:

    Pestii piranha, au un apetit grozav pentru carne. Apele dulci si calde de pe Terra sunt invadate de aceasta specie carnivora lacoma, care dezechilibreaza ecosistemul acvatic al râurilor cu apa dulce… 🙂
    O zi superba, draga Potecuta !

    Apreciază

  9. Iustina zice:

    ehe, așa-i viața – cu surprize și cu lupte.
    să vezi un cărășel mic frumos și auriu, frumos plutitor, cu aripioarele ca niște urme de nori cum bagă în gură complet un neon (de-ăla mic albastru-roșu), și-l scuipă, și-l trage la loc, până nu mai rămâne nimic din el… te face să te întrebi mai mult despre ceea ce este dincolo de ce pare.
    asta a fost demult, când aveam acvariu. și pe vremea când mi se părea doar crud. acum, vreo zece ani mai târziu, accept că există lucruri pe lumea asta care au un mers al lor, un rost, ca într-un joc dincolo de înțelegerea noastră.

    Apreciază

  10. Ana zice:

    Peste acvariu la teveu nu am dat, insa vreau sa-ti zic ca se doarme bestial de bine pe „Agentul 007-Casino Royale” …tot filmul ala il face Mads Mikkelesen, personajul negativ, actorul care imi place mie de imi vine sa pup ecranu…l-am vazut, m-am bucurat si la prima secventa cu Daniel Craig patratit pe burta si cu botul tuguiat ca o pitipoanca autetica, am plecat in lumea lui Onir.

    Apreciază

  11. anasylvi zice:

    Eu cam pot sa adorm pe orice e la TV. De obicei il las in surdina pe un canal de sport, ma linisteste. Doar sa fie transmisiune si nu emisiune de dezbatere, mai ales pe teme de fotbal, ca mai mult ma irita si ma scoate din pepeni.

    Apreciază

    • Am încercat pe o transmisiune de la ski. M-am trezit tresărind la fiecare mişcare, cu inima-n gât că „acum cade, acum se face praf…” şi de atunci am lăsat-o baltă. Mă uit la documentare cu animale sau pe mistere la muzeu, e ca o poveste de seară. 😀
      Z fi frumoasă îţi doresc!

      Apreciat de 1 persoană

  12. adndefemeie zice:

    Ce acvariul lui peste are asa asasini de noapte?! Care mai si devin faimosi la teveu…..

    Apreciază

  13. Roximoronica zice:

    M-am întristat,empatizez cu peștilicul. 🙂

    Apreciază

  14. tink3rbe11 zice:

    Da’zau! De la eclipsă🌑 la crimă cu premedidare este o punte comună dar eu te-as sfătui să cauți un film bun și lasă natura să-și urmeze cursul. Probabil acel killer nu trebuia să fie acolo căci sanitarul (ăla alb, cred ca ăsta era) , are rolul de a curăța acvariul. Încearcă cu un mai la teveu?!

    Apreciat de 1 persoană

    • M-am lecuit de relaxare acvatică. Nu ştiu dacă eclipsa a fost de vină dar eu una nu mai vreau peşti pe post de somnifer. Mai bine un film, cum ai spus. Dar să nu fie chiar bun că atunci m-aş strădui să nu adorm, să văd finalul 😀

      Apreciază

  15. clipederaidiniadulmeu zice:

    No, daca tot te mai uiti si-n asta noapte, macar sa-mi spui ca a scapat teafar pestisorul alb si ca pe cel portocalie l-a izolat cineva. Eu nu caut acvariul cu pricina sa nu dau dovada de sadomasochism. O noapte odihnitoare!

    Apreciază

  16. Zina zice:

    Potecuță, am priceput anecdota, dar vorbind în registrul serios, nu e film de desene animate în care cineva să nu hăcuiască pe altcineva… Sau măcar să terorizeze, hărțuiască, batjocorească… Ce nu înțeleg este de ce ne mirăm de comportamentul violent al copiilor.
    Și apropo de copii. Ai vazut știrea în care un profesor de religie s-a masturbat în fața elevilor din clasă? E drept că el și-a dat demisia imediat, dar Ministerul Învățământului a hotărât scăderea notei la purtare a celor două eleve care l-au filmat. Cică de ce au folosit telefonul mobil în timpul orelor de curs! :))))))))))) Ce educație să mai ceri?!

    Apreciat de 1 persoană

    • Poate tocmai de aia mă aşteptam ca măcar acvariul ăla să fie oază de relaxare. Că-n rest… mă îngrozesc.
      Triste vremuri trăim. Da, am văzut. M-aş fi aşteptat la o explicaţie de bun simţ. Ok, scădem nota la purtare pentru că l-au filmat. Dar ce făcea până la urmă? Se scărpina, cică. Şi asta e în regulă?
      Mă rog, aş fi vrut să vină Ministerul cu ceva mai rafinat, e totuşi un minister cu pretenţii.
      În rest… plecăciuni în faţa dascălilor care ştiu să fie uniţi şi care ştiu să fie dascăli!
      O zi liniştită!

      Apreciat de 1 persoană

  17. Cum adică ”unde mă adresez ?” la C.A.P. 😀 Comisia Apelor Planetare, președinte Zeul Neptun, adresa Apa Cristalină, nr. 1bis 🙂 dar hai că știai și tu ❤

    Apreciază

  18. Mi-ai amintit prin acest text/destăinuire nocturnă zilele şi nopţile în care eram un pasionat acvarist, iar unii dintre peşti aveau un comportament tumultuos în relaţia cu alţii, existând anumite incompatibilităţi.
    Totul a fost ok atunci când am căpătat experienţă şi nu am mai trecut prin episoade în care trebuia să salvez un peşte pentru a nu fi hăituit de alţii… În ceea ce îi priveşte pe cei cu televiziunea, „portiţe” au fost şi vor mai fi, se strecoară.

    Apreciază

  19. Norocul meu că nu am dat peste(nu peşte) aşa ceva că aş fi avut coșmaruri toată noaptea. Mai bine stai liniştită, părerea mea, ca să nu o pățeşti… 😆
    Să ai o noapte cu vise frumoase, Potecuță! 😊

    Apreciază

  20. Ştefania zice:

    Ce simpatică eşti potecuţă cu stilul ăsta al tău , amuzant, de-a scrie.
    Făcând abstracţie de crima din acvariu, chiar m-am amuzat citindu-ţi textul!
    Eu zic că e de bine dacă ţi-ai extras învăţăturile din ceea ce-ai văzut că s-a întâmplat în acvariu.
    Toată întâmplarea este o lecţie învăţată şi un timp câştigat!
    O seară superbă îţi doresc! ❤ ~~~~

    Apreciază

Lasă un comentariu