Mă fac IT

Am vrut să scriu ceva, altceva decât ceea ce urmează. Ceva frumos şi serios. Mai mult serios decât frumos dar cine sunt eu să-mi dau cu părerea? Mi-a fugit inspiraţia în momentul în care am decis să mă reorientez profesional. Nu acum, când mă fac mare. Că mai am de crescut niţel. Deh, dacă am păpat numai ciorbiţă, din castronel, cu linguriţa, nu am avut de unde să mă fac şi eu uom în toată firea. Pentru asta trebuie să mănânci ciorbă, din castron, cu lingura. Pentru cazuri speciale, e voie cu trucuri. Eu, de exemplu, pentru că am citit undeva că îngraşă cartofii prăjiţi, mănânc numai cartofiori prăjiţi şi mă menţin.
Ideea mi-a venit acum, citind un articol din genul e vineri, Boureanu s-a calmat, prezidentu’ e plecat, ce să mai şi scriem să avem nişte vizualizări?

Articolul te ajută să te crezi deştept, apt de angajare în domenii la care puteai cel mult să visezi, dacă ai oglindă bună care redă cu acurateţe lungul nasului din dotare. De mine-i vorba, io-s aia care visa, neavând nimic în comun cu domenii ca IT, software.
Şi zice el, articolul, că există o întrebare de care depinde angajarea ta în domeniile de mai sus. Veşnica întrebare cu becurile. Acu’ ceva timp, de răspunsul la întrebarea asta depindea soarta unora de pe la NASA, dacă-mi aduc bine aminte. Să mă dau rotundă că ştiam răspunsul? Nu mă dau. Că nu-i frumos. Rămân pătrată.

Mi-am imaginat şi interviul. Eu, suavă ca o adiere de vânt în luna iulie pe vârf de munte, intrând în biroul în care se ţine interviul, cu un CV cu floricele şi emoticoane desenate cu pixul, cu două versuri mâzgălite-n colţ şi cu un x-o jucat de mine cu mine, pierdut de mine în faţa mea. Şi eu, diafană… parcă eram suavă mai devreme. E bine şi aşa. Şi eu, diafană, aşteptând întrebări. Şi el sau ea, nu ştiu încă cine mă ia la întrebări dar prefer să fie un el că ele s-ar putea să fie rele 😛 , aşteptând să-i zic ceva deştept. Şi eu, zâmbind larg, spunând amice, lasă detaliile cu experienţa şi cunoştinţele, spune cu becurile. Cum ce aşteptări am de la acest job? Am venit pentru becuri, să-ţi arăt că ştiu, am aşteptări să nu se ia naibii curentul. Altceva ce?
Şi zic răspunsul şi ăla dă pe spate de încântare şi mă face IT-istă cu coroniţă.

Lăsând gluma la o parte, dacă-aş fi IT-ist sau softerist din ăla, m-aş simţi jignită de articol. Dar încă nu sunt că, v-am spus, mai am de crescut puţin.

Problema sună aşa: „Există două camere. Sunt trei întrerupătoare în camera unu şi trei becuri în camera a doua. Îţi vei petrece cinci minute în camera unu şi apoi 15 minute în a doua cameră. Din camera în care se folosesc întrerupătoarele nu se poate vedea cealaltă cameră. Nu ai voie să revii în camera întrerupătoarelor. Poţi apăsa pe întrerupătoare de câte ori vrei şi cum vrei.”

Dacă ai pile la Electrica, se rezolvă mult mai uşor 😀

Foto

Acest articol a fost publicat în Din viaţă... și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

71 de răspunsuri la Mă fac IT

  1. Iustina zice:

    E genială problema. Am citit-o de vreo cinci ori și degeaba, cred că o să o rog pe fii-mea s-o rezolve 😉

    Apreciază

  2. Ella zice:

    Cel mai usor era daca aveai usa intre cele doua camera ca sa vei întrerupatoarele, asa trebuie sa mergi pe pipaite… dupa caldura becurilor! :)) Pilele la Electrica nu stiu daca ajuta! :))

    Apreciază

  3. Iustina zice:

    😀 și-a luat notițe, a calculat, mi-a prezentat soluția 🙂

    Apreciază

  4. lucillette zice:

    Are şi întrebare problema asta? Că dacă ar avea, eu cu siguranță aş rezolva-o. Dar cum să fac? Nu m-a întrebat nimeni nimic şi ştiu, încă din copilărie, că nu-i nici voiie, şi nici frumos să vorbeşti neîntrebat. Cum să fac? Mă voiam it-ist. Să renunț la vis?

    Apreciază

  5. 😅😅😅😅 cum esti patrata???
    Morrr cu tine!!

    Apreciază

  6. Suflet zice:

    Am găsit pe net că au și o întrebare: „Cerinţă: Care întrerupător corespunde fiecăruia dintre cele trei becuri?” Dar tot mi se pare aiurea…

    Apreciază

  7. Ana zice:

    May Potecuta, tu vineri seara, cand unii ie manga si altii ie relacsati, pui i trebari de astea de se incretesc circumvolutiunile si se rasuceste sistemul nervos central!? Ciai fumezat, ia zi?! 😜😜😜
    Mna…raspunsul nu-l stio…e complicat pentru mine…dar pot pentru ca sa zic ca si eu am visat la un interviu cu baieti in comisie si nu mi s-a implinit visul…Insa am dat peste articole gen” cainii latra, caravana trece, noi ne facem ca muncim” si mi-am pus intrebarea sincera : pentru ce a fost angajat umanu’ asta, daca habar nu are sa scrie ceva intelijent, ba nici nu-si corecteaza gresealele si posteaza in fuga?!
    Potecuta, sa ai zile de weekend cu mult soare!

    Apreciază

  8. doar verde zice:

    Eu mă tot gândesc la ce voi face 15 minute în a doua cameră… 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  9. clipederaidiniadulmeu zice:

    Un intrerupator nu va fi deschis deloc- becul va ramane rece
    Un intrerupator va fi deschis si inchis apoi la iesirea din camera – acesta va fi cald
    Alt intrerupator va fi lasat deschis si va lumina camera

    Am raspuns neintrebata? Oseara faina.

    Apreciat de 1 persoană

  10. tcbianca zice:

    Stiam ghicitoarea si raspunsul de la fratele meu. Si tot felul de astfel de intrebari de stiinta exacta pe care eu, o umanista convinsa si pierduta in reverii care n-au nici o legatura cu relaitatea, le-am uitat pana acum, poate din frustrare ca ratam de fiecare data raspunsul. Si eu am visat sa devin IT-ista dupa ce am inceput sa lucrez la un joc care, tot dupa cum explica fratele meu, era alfabetul alfabetului programarii, iar mie imi lua toata ziua sa caut mura-n gura cum se fac toate. Dar, cum ziceam de reverii…
    Simteam nevoia sa impartasesc aminitirile astea.

    Apreciat de 1 persoană

  11. E asa de simpatic scris ca problema s-a evaporat, becurile s-au stins si la problema revin maine ca e vineri seara si ma uit la apusul de soare acum. Nu te superi. Asa? Că rotundă ori pătrată… hmmm. M-am încurcat in geometrie si cred ca rezolvarea e sa te măriți cu un IT-ist. Sau nu. 😃

    Apreciază

  12. April zice:

    Eu m-am făcut IT-istă şi fără să răspund la întrebarea cu becuri :))

    Apreciază

  13. Fă-te cât mai repede IT-stă, că am o grămadă de întrebări să-ți pun. Faci reducere pentru prieteni, nu? 😉

    Apreciază

  14. MaRia zice:

    Pffff, am ajuns cam târziu la locul întâmplărilor cu figuri geometrice și întrerupătoare cu/fără becuri. Mie imaginația îmi cam dansează când te citesc 😀!
    Așa, și prin urmare mi-am imaginat o potecuța rotundă și una pătrată, m-am plimbat prin amândouă, si-acuma îți imaginezi cum se întâmplă😀!
    Ori te învarti de zăpăcită ca planeta mamă, în jurul axei, ori te oprești nedumerită pe la colțuri, no pe la 4 ,că-i pătrat. Știi, m-am gândit că -i mai bine să rămâi o linie dreaptă, da cred că așa ar fi plictisitor…mamaaaa, ce prostii am scris, aia ca mi-a plăcut geometria în spațiu.
    Gata !
    Weekend fain! 😊

    Apreciază

  15. axel zice:

    Cu multă vreme īn urmă m-am nimerit într-o cameră de hotel cu un IT-ist foarte deştept, coleg de breaslă la vremea respectivă, doar că omu’ era mult, mult mai sus de tot ce-aş fi îndrăznit eu să sper că voi ajunge vreodată. Mi-a pus în față nişte teste NASA care mi-au adus lacrimi īn ochi şi vorbe de-a dreptu’ obscene pe buze. După aia am dormit lemn iar creierul meu, şi-aşa vai mama lui, avea febră musculară ca dupa patru ore de sală fără pauză…
    Pune şi smântână pe cartofii ăia 😊

    Apreciază

  16. Probabil că problema… problematică ar fi trebuit prezentată spre rezolvare şi ăluia de la SRI care a schimbat un bec la SIPA. 🙂

    Apreciază

  17. Iosif zice:

    Cel mai vinovat de problemele si nenorocirile pamântului este A.Einstein ! 🙂
    Video

    Apreciază

  18. Alex zice:

    Ha, ha! Ne-ai dat gata cu problema asta. Eu l-aș lua la întrebări pe electricianul care a făcut așa o încurcătură, să pună mâna și să repare lucrurile! Păi se poate așa, cu întrerupătoarele puse aiurea? 😀
    O seară veselă, dragă Potecuță!

    Apreciază

  19. M-ai zăpăcit cu întrerupătoarele şi becurile şi camerele, că din a 2 a frază eu înţelesesem că …în a3a cameră, când de fapt sunt numai două şi credeam că e vreo şustă pe undeva… Sunt în ceaţă totală, dar am tras cu ochiul la comentarii… O săptămână cât mai senină să ai, Potecuţă! 🙂

    Apreciază

Lasă un comentariu