Când blogul are toane…

Îl laşi să se desfăşoare-n voie, să se dea-n spectacol, în petec şi-n ce mai vrea el că oricum n-ai ce-i face. Şi dacă e să fim corecţi, şi el a suportat toate toanele mele de-a lungul timpului, fără să mă bruscheze cu restarturi sau ameninţări cu delete-uri. Şi am avut şi eu destule „bube”, recunosc. Nu ştiu de ce, că eu n-am făcut nimic, n-am apăsat butoane, n-am dat clickuri pe la setări, n-am furat ciocolata nimănui, n-am aruncat cu apă-n capul nimănui, dar wepeul mă pedepseşte şi e bolnăvior. Sau doar se face. Ideea e că de azi dimineaţă, se aprinde „luminiţa” roşie de la clopoţel, semn că e o notificare pe acolo, dar când dau click pe ea nu văd nimic nou. Văd ultimul comentariu postat azi dimineaţă, comentariu la care am şi răspuns. În rest, se tot aprinde luminiţa dar eu tot pe ăla-l văd. Asta-nseamnă că nu vă văd comentariile la mine sau ca răspuns la voi, nu văd semnele lăsate, nica-nimicuţa. De curiozitate, am verificat aplicaţia de pe telefon şi aia văd că funcţionează. Dar pe aplicaţie nu stau foarte mult, mai ales când sunt la muncă aşa că e posibil să ratez unele comentarii şi vreau să îmi cer scuze anticipat. Sau preventiv.

Ştiu că voi sunteţi înţelegători dar nu-s eu liniştită să ştiu că las comentarii fără răspuns sau să răspund selectiv. Nu ştiu cum sunteţi voi dar eu mă simt tare prost când văd că pe un blog primesc răspuns 10 comentarii şi trei, printre care şi al meu, nu. Şi vreau să mă asigur că nu vă pun într-o astfel de situaţie, mai ales când nu-i vina mea. Aşa că îmi cer scuze dar până îşi revine e posibil să se întâmple să nu le văd pe toate şi să răspund pe sărite.
Voi aţi păţit asta? Faptul că aplicaţia merge dar când sunt logată din google nu, poate însemna că buba nu-i atât de mare? Să-mi fac griji?

Aşaaa. Şi dacă tot ne-am adunat, e cazul să mă ţin de promisiunea făcută în comentariile din postarea asta şi să vin cu soluţia. Dar înainte de a vă spune soluţia, vreau să vă rog eu frumos şi dulce să nu daţi după mine cu sticle goale. Aşa cum v-am spus unora dintre voi, eu m-am chinuit o săptămână în liceu de la o oră la alta până am aflat răspunsul. După foi întregi de calcule, formule (mda, pe vremea aia era proaspătă materia, mai ştiam câte ceva), radicali, schiţe şi permutări, m-am dat bătută şi eu şi toată clasa şi a venit profa, delicată şi senină, şi a spus: e enervant de simplu! Păi, chiar e. Enervat de simplu că toţi ne-am enervat când a scris pe tablă că…

Revenind la cele trei „probleme”:

– Aşa cum toţi aţi răspuns, ultimul frate juca şah 😉

– La imaginea cu tigrişorii, mulţi aţi găsit 16. Ceea ce e foarte corect. Ceilalţi aţi fost oricum foarte aproape aşa că bravo vouă, vă admir răbdarea şi vederea bună şi vă mulţumesc tare mult pentru că aţi acceptat să-i număraţi pentru mine. Pentru „verificare”, avem răspunsul AICI. În cazul în care nu sunteţi de acord că cele două forme din crengi nu seamănă cu un tigru, nu mă certaţi. Şi eu am numărat 14 după ce m-am holbat tare. Dar dacă există o soluţie, o acceptăm pe aia fără să considerăm greşite răspunsurile cu 14.

– Mi-e şi frică să vă spun răspunsul la cea cu numere. Cred că scriu şi fug, vorba aia. Dar să nu uitaţi că am zis că-i enervant de simplu, să nu daţi tare. Bine? 🙄
Deci: dacă în ordine crescătoare e corect, logic şi firesc să aranjăm numerele de la 0 la 9 aşa: 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, la fel de firesc e ca, în ordine alfabetică, să le aranjăm aşa:  5(cinci), 2(doi), 9(nouă), 8, 4, 7, 6, 3, 1, 0.

Am fuuuugiiit! 😀

Foto

Acest articol a fost publicat în Din viaţă... și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

69 de răspunsuri la Când blogul are toane…

  1. tink3rbe11 zice:

    Clopotelul de regula nu face fitze.Cauta in urma printre comentarii ,ai ceva necitit.Eu am patit si am gasit in urma un mesaj necitit.

    Apreciază

    • Nu îmi apar comentariile. Al tău, de exemplu, nu a apărut la notificări. Dacă-mi scrie cineva la postări din urmă, nu am nicio şansă să văd decât dacă iau postare cu postare să verific. 😦

      Apreciază

      • tink3rbe11 zice:

        Da,nici al tau nu a aparut la mine…..si de vreo 3 zile nu imi apar articolele noi postate…acum imi dau seama ca am intrat ,dar nu mi-a aparut nimic nou.A trebuit sa-l gadil pe ici colo pana s-a razgandit.

        Apreciază

        • Uf, e clar, boala lui e gravă şi contagioasă. Sper să-şi revină că aşa e foarte greu să tot dăm refreshuri. Articolele noi apar numai cu refresh şi toate apar ca fiind postate „acum”, nu cum apărea înainte cu 1 hour ago etc.

          Apreciază

  2. Am exact aceeași problemă cu WP. Dacă apare soluția voi fi feiricită și eu. Oricum, curând dau blogului vacanță. La fel e și la mine (WP) de pe telefon funcționează, dar nu îmi place să comentez de pe telefon.

    Apreciază

  3. Oana zice:

    Idem. Apare roșu, ca și cum. Dar nu-i.

    Apreciază

  4. Adriana zice:

    La fel și la mine, si acum e clopotel, iar eu chiar nu am gasit vreun comentariu nou.

    Apreciază

  5. Ella zice:

    Imi pare rau, dar eu nu am WP! Sper sa se resolve repede problema… 🙂
    Eu una te-as ruga sa nu fugi ca nu dau cu sticle… dar eu tot nu ma prind de „logica numerelor”! Ti-am zis ca le urasc… si cred ca si ele pe mine! 🙂
    Un exemplu: cand aveati banii cu milioanele am fost in RO! A fost un adevarat supliciu … nu stiam sa platesc! Noroc ca am fost in ardeal si aia sunt oameni corecti, ma ajutau ei sa platesc! Cred ca am facut atunci chiar o impresie de ” … de da în gropi” 🙂 Asta e! hahahaha….

    Apreciază

    • Ella, uită de cifre. Rezolvarea constă în a aşeza cuvintele care reprezintă cifrele respective în ordine albafetică: cinci, doi, patru, zero etc. Ai înţeles acum? Nu are nimic cu cifrele sau matematica.

      Te înţeleg perfect. Noi toţi am avut probleme când au făcut schimbarea de la milioane. Că până m-am prins cât înseamnă 30 de lei sau 300 sau 3000… a durat puţin. Şi pe tine, când de atâţia ani plăteşti în altă monedă, e normal să te încurce leii.
      Seară frumoasă să ai!

      Apreciază

  6. Iosif zice:

    Rezolvarea testului cu cifrele se aseamana într-o mica proportie cu alfabetul ebraic,în care fiecare din cele 22 de litere grafice reprezinta un sunet,un numar si o idee .

    Apreciază

  7. illusion zice:

    Nu ma bag la chestii tehnice, dar si eu am mai patit chestia asta si si-a revenit singur. Cu privire la problema nr 2: ma gandeam ca e ceva matematic, dar de unde 😆

    Apreciază

  8. pathtomysoul zice:

    Prima dată 12, acum mai bine, dar

    Apreciază

  9. pathtomysoul zice:

    nu mi-am amintit că tu ai mai postat-o.

    Apreciază

  10. Diana zice:

    Am citit acum postarea cu jocurile… Pfuuu! Si eu, care ma mandream (in sinea mea) ca stau bine cu logica! 🙂 A trebuit sa aflu dintr-un comentariu (la postarea cealalta) de ce ultimul frate joaca sah! :)) La partea cu cifrele nu m-as fi gandit la alfabet; tigrii, recunosc, nu am incercat sa-i numar (nici macar sa aflu daca sunt in stare sa-i gasesc pe toti). 🙂
    Iti doresc o zi frumoasa – si problema WP rezolvata. 🙂

    Apreciază

    • Stai liniştită, Diana! Mi se întâmplă des să mă întreb unde mi-am pierdut logica atunci când încerc să rezolv diverse probleme din astea care circulă pe net. La Simona pe blog, de pildă. Ea are multe provocări tare faine şi mi-e ciudă de mor când mă împotmolesc la cele mai simple.
      Seară frumoasă şi îţi mulţumesc mult!

      Apreciază

  11. Iată cum am aflat și eu de aplicația asta! Nu mi-a făcut probleme, din moment ce nu am știut de ea și nu am folosit-o, dar am destule alte probleme. Îți mulțumesc pentru pont și îți doresc să revină totul la normal!

    Apreciază

  12. April zice:

    Văd că nu ți-a sugerat nimeni vreo soluție până acum, așa că mă grăbesc, vreau să fiu prima. :))
    La My Site (stânga sus) -> WP Admin – care e ultima opțiune din meniul de pe stânga, nu știu cum îi zice în românește că eu am totul în engleză, dar are iconița de WP 🙂 – găsești cam tot ce vrea suflețelul tău să afle despre blog, inclusiv toate comentariile, începând cu cele mai recente.

    Apreciază

  13. Ana zice:

    Haozi? Da’ un update la WP ai mai facut?

    Apreciază

  14. Mugur zice:

    Potecuță, se pare că problema este generală, dar… WP lucrează pe două fronturi, cu scheme și algoritmi diferiți, se pare. Pe reader, acolo unde dunga din partea superioară a paginii este bleu, clopoțelul rămâne marcat cu roșu până la reîncărcarea paginii.În schimb, dacă te afli în curs de citire a unui articol, pe pagina unui prieten, dacă dunga din partea superioară a paginii este neagră, clopoțelul reacționează normal. Doar că… Și aici este un „dar”, uneori chiar dacă ți-a aparut un comentariu nou sau o nouă notificare de orice fel, este posibil ca să nu fii atenționată de clopoțel, decât tot printr-o reîncărcare a paginii. Cel puțin așa am pățit eu în ultimele zile.

    În ultima perioadă cei de la WordPress au făcut multe modificări de care eu personal nu aveam nevoie, pe care nu-mi este comod să le utilizez si pe care, în măsura în care pot, le ocolesc. Nu ar fi mai bine să fim întrebați dacă ni le dorim? Și dacă tot am dat câte un răspuns, să ne fie lăsată libertatea de alegere? Retorice întrebările acestea ale mele.

    Apreciază

    • psi zice:

      câtă vreme ești la ei în grădină, mugur…. 🙂

      Apreciază

    • La mine nu a mers nici la reîncărcare. Pur şi simplu nu a vrut şi pace. Se aprindea clopoţelul dar tot nu vedeam notificarea. Aşa că aseară m-am ajutat de aplicaţia din telefon care a funcţionat perfect. Şi am tot dat refresh pe pagina cu acest articol ca să văd noile comentarii. Dar pe blogurile vecine, dacă am primit răspuns la vreun comentariu, n-am aflat. Asta e…
      Aş vrea să întreb pe cineva care plăteşte pentru găzduire pe domenii proprii. Că poate la noi se merge pe deviza „dacă-i gratis, n-ai drept la replică”. Dar ceva-mi spune că şi cei care plătesc se lovesc de probleme din astea.

      Apreciază

  15. Aseară am vrut să comentez și eu acilea, dar nu știu ce m-a oprit. Voiam să mă laud că eu nu am probleme, acum mă gândesc că fix de asta nu am comentat :)) că mă lăudam degeaba. Mie de azi dimineață îmi tot șade aprins clopoțelul, deși când dau pe el nu apare nimic. L-o fi durând capul, nu știu ce o avea, dar tare enervant e …

    Apreciază

  16. psi zice:

    o fi fost un update la wp. de fapt da, am verificat acum și au avut un update la niște plugins-uri, mă gândeam să fie jetpack, ca și acum 7 zile, că el are legătură cu clopoțelul ăla, dar la mine era doar yoast seo. așa că mulțumesc, mi-am făcut update-urile.
    e cam chineză? 😀 😀 😀

    Apreciază

    • Am înţeles că a fost update. În rest, de jetpack şi yoast seo nu zic nimic că m-am lăsat demult. Acum sunt numai cu cafea şi cola 😀 😀
      Mulţumesc, psi! Să înţeleg că-i de la ei, nu am făcut eu nefăcute fără să ştiu.
      Se pare că şi-a revenit. Adică acum s-a aprins luminiţa şi a apărut comentariul tău. Doamne dă să-şi fi revenit!

      Apreciază

  17. Suflet zice:

    Mi s-a întâmplat si mie, dar si-a revenit singur. Acum mi se întâmplã ca si lui Mugur, e destul de enervant. Or face asa ca sã trecem pe domeniu :))))

    Apreciază

  18. -X- zice:

    La faza cu ordinea alfabetica a numerelor chiar ca nu m-am gandit !
    Fiind vorba de cifre cautam tot felul de relationari matematice …

    Apreciază

  19. Alex zice:

    Mai sunt și asemenea ciudățenii. Bunăoară, la servici, nu pot intra pe blog de pe același browser ca și acasă. Nu știu de ce mă tot oprește, dar de pe altele,… nicio problemă. Mă uit la clopoțel și văd că nu zice nimic. Încă!
    Am ratat jocurile de la tine. Of, timpul ăsta… Sper să fiu mai pe fază pe viitor!
    Numai bine, dragă Potecuță! 🙂

    Apreciază

Lasă un comentariu