Calendar anatomic

1Când cutele-aşteptării brăzdate pe fruntea-ţi aplecată îţi zgârie mângâierea, cu ce le pansezi să nu mai sângereze-n arşiţa dimineţilor de vară care-ţi oglindesc tăcerile-n aceeaşi cană de cafea?
Dar când buzele ţi s-au uscat în nerostire şi fiecare început de cuvânt muşcă flămând în carne vie, cu ce săruţi gândul care se naşte în amiezile de toamnă târzie, înainte de a-i da aripile care-l vor purta peste timp şi peste zări spre o destinaţie nenăscută ci inventată pentru şoapte ce se-mpart mereu la doi?

Când braţele ţi-au amorţit în neprimite-mbrăţişări, ce întinzi spre-ntâmpinarea unor paşi ce-şi visează venirea în serile tot mai reci de iarnă şi tot mai seci de conţinut?
Şi când tălpile tale-au obosit de prea multe cărări abrupte care n-au dus niciodătă nicăieri, cu ce-ţi însoţeşti plecările din nopţile nehotărâte ale primăverilor incerte?
Când glasul ţi-a răguşit în chemări fără de răspuns, pe cine strigi când toate obloanele sunt trase peste ploile din oameni?
La recapitulare a mai rămas o inimă şi-un vis. O fi de-ajuns să umple golul dintre anotimpuri?

foto

Acest articol a fost publicat în Suflet pe poteci și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

48 de răspunsuri la Calendar anatomic

  1. Oana zice:

    Chiar dacă nu e de ajuns, e tot ce avem. Ce (încă) ne rămâne…
    Ai scris așa…și iar m-ai făcut să plâng. Dar nu îmi pasă, am pătat parchetul cu niște sărătură…
    Fii bine, Potecuț…

    Apreciat de 2 persoane

  2. Drugwash zice:

    Cum împarţi o inimă la doi? Simplu: intră în ea tiptil şi apoi ieşi trîntind uşa…

    Apreciat de 1 persoană

  3. doar verde zice:

    Despre unele poteci nu povestim nimănui. Ele pot fi atât de frumoase, încât egoistul ar spune:„nu mai spun nimănui”! Alte poteci pot fi cele pe care le știu mulți și le calcă adesea-de dor! Aici, găsesc cuvinte-pansament, pentru cutele așteptării, aripă de dor ce sărută infinitul cu dragoste, aici întind mâna ca și cum aș atinge venirea-i, și tot aici însoțesc răsăritul !
    Strigăte nu se aud! Din când în când vibrează câte un suflet…
    Mulțumesc!

    Apreciat de 1 persoană

  4. papagigli zice:

    Don’soara Vivaldi, mi se pare ca va jucati cu cuvintele cam cum o facea predecesorul dumneavostra cu armoniile 😉
    Din pacate nu ma simt in stare sa raspund intrebarilor. Poate si pentru ca n-am fost pus vreodata in fata unui chestionar asemanator. Dar sunt sigur ca raspunsuri exista. 😉 O astept fe green girl sa comenteze 😉

    Apreciază

    • Ohooo, papa, ce compliment!! E cam mult, zău 😳
      Şi eu cred că există chiar dacă se lasă aşteptate.
      Eu o aştept pe fata verde nu neaparat să răspundă dar măcar să ştim că se simte mai bine.
      Mulţumesc frumos!

      Apreciază

      • papagigli zice:

        Joaca e joaca. Nu poate fi o joaca mai joaca decit alta joaca. Si daca a te juca cu cuvintele si metaforele crezi ca e mai simplu decit cu solfegiile, zic ca te inseli. Pe de alta parte, celebritatea e doar un detaliu pe care l-am ignorat in mod deliberat 😉
        Am amintit-o pe fv pentru ca ea are, cred, ceva pertinent de comentat si clarificat in ceea ce priveste subiectul in sine. 😉

        Apreciază

        • Nu ştiu cum e cu solfegiile. Lăsând total joaca şi gluma la o parte, nici măcar chimia nu m-a chinuit în şcoală cum m-au chinuit orele de muzică la care ne punea să cântăm după chinezăriile alea scrise pe portativ. Doamne, tare mă mai străduiam să fac diferenţa între sol şi re. 😦

          Apreciază

  5. Trist… E tare trist când-ul ăsta din calendar.

    Apreciază

  6. sonia zice:

    Buna seara! E sec raspunsul meu dar e singurul pe care il am pentru toate intrebarile tale. Eu cred ca pentru fiecare cuta a fruntii exista un sarut sa o netezeasca si pentru fiecare suflet ce aspira spre imbratisari neprimite exista o jumatate nedescoperita care cauta la randul ei. Cand inca mai speri nimic nu e pierdut!

    Apreciază

    • Bună ziua, Sonia! Şi bun venit pe potecuţe!
      Şi eu cred că speranţa şi căutarea sau încercarea de descoperire, indiferent pe ce tărâmuri, pot reprezenta un fel de colac de salvare.
      Mulţumesc mult şi nu e deloc sec răspunsul tău!

      Apreciat de 1 persoană

  7. Ana Vlad zice:

    E bine o inimă și un vis, sunt ancore, rădăcini, sau cum vrei să le spui. Dacă le pierzi e mai rău, dar așa e bine.

    Apreciază

  8. „In mijlocul atator nefericiri, imi raman doar EU.” (Seneca)

    Apreciază

  9. Dacă e o inimă mare și un vis frumos, aș zice că e o temelie pe care se poate clădi orice.

    Apreciază

  10. Mugur zice:

    Ni s-a oferit darul întrebărilor, pentru a avea motiv de căutări. În primul rând în noi înșine.
    Uneori vin și răspunsuri, la întrebările pe care nu ne-am gândit a le rosti.

    Apreciază

  11. Iosif zice:

    De ce ai cenzurat versurile postate draga „Potecuta” ?!…Nu te teme de cei ce ucid trupul si nu te rusina de NUMELE DOMNULUI caci EL TE VA PAZI SI OCROTI de oamenii ‘clonati’ de „Mamona”!!!:) Întareste-te si îmbarbateaza-te !:)

    Apreciază

    • Nu am cenzurat nimic, iosif! Tu ai primit spam de la mulţi bloggeri şi ştii asta foarte bine. Aşa că nu de puţine ori comentariile tale intră direct acolo.
      Acum că tot ai readus vorba: eu te-am mai rugat o dată cât am putut eu de frumos şi politicos să te rezumi la subiectul postării sau, dacă nu, măcar să nu aduci mereu vorba despre Dumnezeu. Ai uitat şi nu e nicio problemă. Te mai rog o dată. Ultima de data asta. E vorba de respect aici. Eu încă nu te-am spamat pe poteci. Dacă se poate, aş vrea să fiu tratată la fel, respectându-mi dorinţa.

      Apreciat de 1 persoană

      • Iosif zice:

        Îmi pare rau,draga Potecuta,eu nu pot asculta mai mult de oameni,decât de Dumnezeu ! Esti libera sa ma spamezi,eu îmi voi continua misiunea de a scrie ce-mi dicteaza constiinta,indiferent de spasmari sau consecintele acestor comm ! Nu ma voi simti frustrat,si n-am sa-ti port pica,ba mai mult îti multumesc de faptul ca m-ai suportat pâna acum. Sut convins ca vei dori pe blogul tau comm. mele ! Toate cele bune draga mea !:)

        Apreciază

  12. Eu cred că ar fi de-ajuns, cine mai ştie… Parcă am citit versuri, aşa cadenţă au cuvintele tale frumoase. 🙂

    Apreciază

  13. Ana zice:

    Deci…io-s mai pragmatica…si sa zic ca simt asa , un mix de nu stiu ce…revolta cu resemnare , tandrete cu ura….treburi de astea, acum, ca am citit emotia asta de postare superba. In mintea mea si imaginatia ce imi explodeaza, , hohotind si cu lacrimi innodate in barba , ma vad urland la tine ca nu ai dreptate….! Insa asa, ma limitez la a spune ca mi-ai dat peste cap neshte oreshce printzipuri….
    Cat despre insistente si alte zeitati imaginare…nu pot decat sa ma stramb si sa scriu : gizaz! 😝😝😝😜😜😜

    Apreciază

  14. Doamne, ce frumos! 😊
    Dacă aș putea și eu…măcar doua versuri!
    Norocul meu este că m-am trezit devreme. Am crezut că azi e vineri. Da? Nuuuu! M-a anunțat cineva. E sâmbătă! 😃
    Aiurită tu ? Da io ?
    Weekend fain! 😊

    Apreciază

  15. Alex zice:

    Dacă celelalte obosesc sau îmbătrânesc, ea – inima rămâne până la capăt!
    Mi-a plăcut mult, dragă Potecuță! 🙂

    Apreciază

  16. ecaleopi zice:

    Da, o inimă plină şi visul care are multă forţă. ajung!

    Apreciază

  17. Adriana zice:

    Azi nu-s poetica, esti tu atat de plină in sensuri și înțelesuri, incat pentru toate n-am decat un cuvant: echilibru. El e tot ce poate sa tina senzatiile si trairile, trimitand dintr-un taler în altul împlinirea și eșecul, mângâierea și vorba rea, iertările de sine și pe ale celorlalti, rugăciunea tainică și exaltarea. Eu pot doar bate câmpii, dar vreau sa stii ca nimic din ce scrii nu ramane fara ecou, și atunci iese …ce iese.

    Apreciază

Lasă un comentariu