Blogul şi misterele lui

1Să ştiţi că nu-i nevoie să-mi spuneţi voi pentru că o ştiu, o recunosc şi o spun eu înainte: am multe momente de damblageală. Hai, nu exageraţi, nu-i general valabilă treaba şi acum am o scuză din familia lexicală a lui UV, caniculă, deshidratare, zile în care se depăşesc gradele celsius suportabile, catr ţentimetr gheaţă la mal. Dar e sfârşit de lună, aşa că îmi termin acum porţia de zăpăceală, fac lichidare de stoc şi până în sezonul toamnă-iarnă sper să nu mai am averse-n cap şi să vă las liniştiţi. Sper! Tot ce vă pot promite e că mă voi strădui. Vă rog să mă mai suportaţi şi de data asta şi să mă lăsaţi să-mi fac damblaua, eventual să mă şi lămuresc. Am început de miercuri, am continuat vineri şi termin azi, parol. Să vorbesc despre bloguri şi să vă întreb diverse chestii de prin bucătăriile voastre. Mai am o nelămurire şi închei capitolul ăsta că deja exagerez. Dar de data asta treaba-i serioasă că e chimie în limba chineză pentru mine. Sau fizică în rusă, e acelaşi lucru. Vă dau cuvântul de potecuţă că nu intenţionez să fur meserie aşa că staţi fără grijă. Că şi dacă-aş vrea, nu cred că aş fi în stare. So, don’t worry, be happy, vorba lu’ vecinu’ Bobby.

De-alungul timpului petrecut în online, am primit o grămadă de comentarii, toate intrate-n spam, în limba engleză, în care mi se spunea că „wow, amazing dar e cazul să faci un seo, beo, ceo, meo, că cuvinte, că index” că… click pe şterge definitiv că nu aveam timp de din astea. Am scos din spam multe comentarii de la voi (intrate acolo fără voia mea) dar pe alea nu. În schimb, am ajuns şi pe bloguri în care am găsit postări despre cum să faci să atragi trafic (asta în cazul în care exişti şi nu eşti un fel de robot care scrie numai ca să atragă traficul 😀 Scuze, am deviat. Dar de câte ori îmi amintesc, mă minunez de câtă prostie, suspiciune există-n lume) ce să postezi ca să vină lumea la tine, ce cuvinte cheie să foloseşti, ce vrea google, ce cere publicul etc. Poftim? Cum e asta cu „ce cere publicul”? Ştiu cum e în general. Dar nu în cazul ăsta.
Şi de aia vin eu, umilă, şi vă întreb. Cum e? Dacă „publicul” vrea să citească despre ce prefera Carol al II-lea la micul dejun, nu înseamnă că eu, care pe vremea aia eram puţin ocupată să nu exist deci nu am luat masa cu el, nu aş prea avea ce să scriu? Mă rog, asta-i prea complexă, trec la cuvinte cheie că acolo chiar am o problemă. Pe asta nu o înţeleg şi pace. Nu, nu am de gând să cresc (nici măcar în înălţime că-i prea târziu pentru asta) dar vreau să fiu informată. Că am auzit că un om informat e un om puternic. Şi vreau să mă înscriu la un concurs de skanderbeg.

Eu scriu o poezie despre mare, soare, valuri, scoici, nisip, castele, mal, dor, metaforă, rimă blabla şi se indexează cuvintele cheie. Şi cineva, în ţara asta mare, vrea să se informeze despre procentajul de sare per litru iod pur în aerul marin şi altcineva vrea să-şi facă rezervare într-o scoică pe malul mării. Google îi poate trimite la mine în funcţie de cuvintele cheie, nu? Şi asta se cheamă că eu fac trafic, nu? Dar înjurăturile primite de mine de la ei cine le contorizează? Deci aşa funcţionează asta cu cuvinte cheie sau cum? Ce vor spamiştii ăia de la mine?
Şi în cazul ăsta, 1000 de vizitatori rătăciţi şi ajunşi din greşeală sunt mai buni sau mai importanţi decât 10 care vin zilnic de drag? Dacă par răutăcioasă sau invidioasă, vă rog să mă iertaţi! Pe cuvânt că nu e aşa, eu doar mă întreb şi vă întreb.
Cei care aveţi domenii proprii, aţi beneficiat de îndrumare în sensul ăsta? Acolo se contorizează altfel decât pe WP? Că eu, în afară de ce-mi arată panoul de control, habar nu am să caut trafic şi sincer vă spun, nici nu vreau. Dar văd pe la alţii că ştiu exact câţi unici au (nu ştiu ce înseamnă, mă dau mare cu termenul) adică mii şi alte cifre din astea astronomice legate de intrări şi staţionări. Curios e că în multe cazuri nu se văd. Dar asta nu înseamnă că nu există, sigur. Doar că e o contradicţie, atât.
Şi încă ceva. Când cineva cere un advertorial, cere şi statisticile sau nu? Asta în afara concursurilor, desigur. Aşa, de curiozitate întreb.

Voi vă gândiţi la trafic când scrieţi? Retoric întreb. Că ceva îmi spune că nu. 😀 Ştiţi ce vrea publicul să citească? 😛

foto

Acest articol a fost publicat în Din viaţă... și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

147 de răspunsuri la Blogul şi misterele lui

  1. Ileana zice:

    Sincer, nu ma intereseaza traficul si nici nu am domeniu privat. Ps, 😉 Am ceva pentru a vedea dusmani, uneori 🙂
    Niciodata nu m-am gandit la asta cand am scris ceva. Seara faina Potecuta ❤

    Apreciază

  2. Rhea zice:

    nici vorba de trafic. 😛
    Seara magica, Potecuț!

    Apreciază

  3. Ana zice:

    Ce ganduri ai , may Potecuta! Chiar te-au lovit gradele inalte de afara cu leuca in cap! 😄😄😄😄😄(hai ca glumesc).
    Personal , desi m-am bucurat ori de cate ori am avut multe comentarii si lumea m-a citit , niciodata…adica NICIODATA nu mi-a trecut prin cap sa fac trafic. Poate e greu de crezut,dar eu nici macar nu stiu ce inseamna sa faci trafic si la ce foloseste treaba asta. In mintea mea naiva , chestia asta imi suna ca si cum cineva face reclama unui produs ca sa se vanda. Sau trafic fac si vor cei care promoveaza sai vand produse , indiferent de natura lor. La ce ajuta traficul? HA-BAR NU AM!
    Citeam o data , de mult , erau vreo 2 bloggari care se intreceau in a scrie cat mai multe postari si cat mai realitatea acelor zile cu subiectul. Persoanele respective aveau trafic. Habar nu am daca castigau bani , din asta , cert este ca erau persoane controversate si se vorbea pro si contra lor. Am intrat sa le citesc postarile…..pentru mintea mea matusalemica si tinzand catre zero , totul era un talmes balmes , o ciulama de cuvinte menite sa te zapaceasca , scris mult si fara continut. Ceea ce urla media era rezumat acolo , uneori cu opiniile proprii proprietarilor de blog. Oamenii postau des….ceea ce nu inseamna ca era si bun. Nu zic , existau si postari care transmiteau ceva.
    Deci , revenind la oile noastre , nu stiu ce este trafic si ce se face cu el si mintea ma duce catre un fel de a-ti face reclama de hnul singur.
    Ce vrea lumea sa citeasca? Personal mi se ru-pe ce vrea lumea sa citeasca la mine si ce asteptari are. Scriu ce vreau , cjm vreau si cand vreau. Cui nu place e liber sa imi dea block sau sa nu mai citeasca ever. Am avut cititori care au venit la un articol si au inceput ca am scris neinteresant , ca ce prezint este plictisitor , ca mai bine ma las de scris….me scuzati , am zis , cine v-a chemat? Haida , calatorie sprandenata si p-aici nu se trece! Muuuulta lume se simte ‘ntelijenta , cum bine sti , partea proasta este ca vor sa si demonstreze lumii , lucrul asta , cu orice pret!
    Deci ce vrea lumea sa citeasca intra tot in chestia cu reclama,, de care scriam mai sus….ba mai mult , cand vrei sa citesti despre mosa , cauti un blog de moda. Cand vrei sa citesti despre cosmetice , cauti un blog de bransa cosmetice. Cand vrei poezie sau postari amuzante , cauti pe Potecuta…si tot asa mai departe!
    Pfuai , greu ma abtin sa nu scriu …..fara perdea , asa ca ma opresc aici! Pupici maximi , Potecuto si seara racoroasa! (desi am dubii de racoreala).

    Apreciază

    • Cum să fie greu de crezut că nu cauţi trafic şi nu ştii ce-i cu ăla? Păi, ia uite câţi suntem ca tine pe aci 😀
      Măi, nu-s ipocrită. E absolut normal să mă bucur (şi chiar o fac) când vă văd la mine în număr mare. Mă bucură faptul că veniţi, nu spun că nu mă interesează câtă lume vine. Ba da, mă interesează. Nu mă interesează să scriu pentru trafic. Asta nu. Că nici nu ştiu cum. Eu scriu cum îmi vine, ca idee. Mă cenzurez, mai modific, mai corectez. Dar nu pot să gândesc cu mintea altuia, să scriu despre ceva la modă doar ca să vină lume la mine.
      Săr’naaaaa! 😀 Mulţuuumesc, dau o limonadă pentru laude 😀
      Sunt şi bloguri cu teme amestecate şi cu advertoriale de nota 10. Chiar sunt. Dar acolo e vorba de mult talent şi pe urmă de ideea de trafic sau câştig.
      Lasă perdeaua, scrie cum vrei 😀
      Mulţumesc, Ana! Seară frumoasă!

      Apreciat de 2 persoane

  4. Oana zice:

    Nici pentru trafic, nici scris țintit, ca pentru public. Tu mă știi. Mi-am scris emoțiile și gândurile, avalanșă, cum mi-au apărut. Pentru el. Sau pentru mine. La chestii tehnice nu mă pricep deloc. Dacă ai ști ce-ntrebări am eu pentru IT-iști…. râd oamenii aceia de mine tot timpul.
    Dar am observat că lumea caută pe net diverse și, din întâmplare, ajung și la mine. Cred că au o mare dezamăgire 🙂
    Potecuț, să ai o seară blândă!

    Apreciază

    • Da, Oana, ştiu, te ştiu, mă ştiu…
      Cred că de aia suntem aici, la tine, la cei care vin, o mână de oameni care ne căutăm zilnic, să ne ştim, să ne citim. Că ne scriem emoţiile şi gândurile fără fond de ten să dea bine la… public.
      Eu nu prea am curaj să întreb tot ce-aş vrea. Că şi pe mine mă pufneşte râsul de ce-s în stare să scot…
      Daa, din întâmplare au ajuns şi la mine unii care căutau filme xxx. Şi ştii tu cât de „erotic” e blogul meu. Îţi dai seama ce supăraţi au plecat? 😀
      Seară bună, Oana!

      Apreciat de 1 persoană

  5. Ivy zice:

    Eu nu scriu, tastez ganduri si sentimente incalcite, dar trafic am, pe strada principala a satului. :)))

    Apreciat de 1 persoană

  6. Iosif zice:

    Deoarece nu sunt ‘proprietar’ de blog,nici nu cunosc detaliile functionarii acestui sistem,voi fi poate ‘off topic’,însa expresia „trafic”m-a dus cu gândul la vesta fosforecenta pe care o port obligatoriu la munca si pe care sunt înscriptionate doua cuvinte : HOMME TRAFIC, cea ce ma face responsabil de traficul de pe santier.
    Stii tu,draga Potecuta,ma gândeam ca între meseria mea si Poteci de dor,exista o compatibilitate,iar acesasta Potecuta,este pentru mine un refugiu,de pe modernele autostrazi,sosele,trotuare si parcari,la amenajarea carora îmi aduc contributia,si ÎI multumesc Domnului si tie,pentru ca existi,iar prin articolele tale uneori infantile,ma porti pe ‘potecile’ amintirilor din copilarie.
    Fii binecuvântata

    Apreciază

    • Ahaa. Deci tu eşti de vină pentru blocajele din trafic, da?? 😀 Glumesc, nu mă lua în seamă.
      Mulţumesc, Iosif! Mă bucur că saltul de pe autostrăzi pe o biată potecuţă te relaxează şi îţi trezeşte amintiri frumoase.

      Apreciază

      • Iosif zice:

        Doar în Strasbourg Fr. !:)))

        Apreciază

      • Iosif zice:

        Vezi tu,draga Potecuta,tocmai embouteillage-le ,blocajele de pe marile artere trans-europene îmi provoaca dorul de poteci curate,simple,naturale,lipsite de modernisme artificiale,cu miros proaspat de flori de câmp,de cetina de brazi,de peisajul mirific al zonelor montane si al cerului senin al copilariei,al inocentei infantile…
        Acest ‘dor’ arde mocnit în sufletu-mi obosit ,de ani buni si sper ca-mi va fi îndeplinit cât mai curând .
        Sa ai parte de zile frumoase si fericite !

        Apreciază

  7. Da , are vreo importanta traficu’ ala ?
    La naiba, cine are treaba cu el. Io am treaba cu „traficu” in oras de cand cu pokemonii.
    Seara faina,Potecuta ! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  8. Diana zice:

    Astfel de intrebari m-au „bântuit” cand am auzit prima data anumiti termeni. Am cautat sa ma informez si, desi scria in româneste, am inteles nimic. Apoi am lasat-o balta pentru ca nu ma intereseaza „vizibilitatea” – citeste cine ajunge pe blog, citeste cine stie ca exista blogul si doreste sa citeasca. Am scris in „descriere” blog ca adun ce mi se nazare. N-am habar nici ce inseamna „cuvant cheie” – desigur, inteleg notiunea, dar nu stiu cum se indexeaza (alta notiune care-mi e cunoscuta in general dar nu si raportata la blog).
    Nu sunt sigura ca am inteles bine, dar „unici” cred ca inseamna N vizitatori care vin pentru prima data pe blog…
    Cand mi s-a propus sa scriu advertoriale nu am fost intrebata despre statistici dar, probabil, ar fi urmat intrebarea in caz ca acceptam.
    Pe scurt: nu prea stiu tot ce poate face blogger, cum sa inteleg alte bazaconii? (bazaconii pentru mine). 🙂 Mi-ar placea sa inteleg dar… n-am intalnit pe cineva care sa-mi traduca din româneste in si mai româneste, pe intelesul meu. 🙂

    Apreciază

  9. Trafic, da, … sigur că da. Pun cuvinte cheie, mă mai ajută să găsesc o anumită postare când caut ceva pe blogul propriu, mai ales când multe postări au același titlu. 🙂 În rest, cine are de citit, citește.

    Apreciat de 1 persoană

  10. papagigli zice:

    Eu n-am mai facut trafic de cind am plecat din Romania. Atunci si numai atunci o ardeam cu traficul si nu era rau.
    Cum traficul actual nu-mi baga niciun ban in buzunar, ma intereseaza cam cit ma intereseaza basmele cu caracter religios. Dar pentru ca ai intrebat, pot sa-ti spun ca singurele cuvinte care vad ca se cauta in draci sunt „fut” si toate derivatele, componentele si urmarile lui. Se pare ca sexul inca vinde. 😆
    Asa ca daca-ti doresti trafic ca la orele de vif in Bucuresti, bagi la „cuvint cheie” cite un sexism la fiecare post. Cred ca le-ai da contoarele peste cap 😆

    Apreciază

  11. Soglu Ioana zice:

    Potecuta, ii multumesc din suflet! Esti o prietena deosebita, pe care nu o merit. Vreau sa stii ca, in primul rand, TIE iti dedic fiecare cuvintel pe care il scriu. Te imbratisez cu drag si recunostinta. MULTUMESC!

    Apreciază

  12. Complicată treabă cu traficul ăsta sau alte criterii de evaluare pe care nu le înțeleg. Mai trag cu ochiul pe Zelist, dar tot nu mă dumiresc în funcție de ce date fac ei clasamentul blogurilor.

    Apreciază

  13. dyanaweb zice:

    Eu am inceput sa scriu la indemnul sotului…spunea el ca am multe de povestit. Sincer nu m-a interesat niciodata sa fac trafic, dar ma intereseaza parea celor ce ma citesc.Unele chestii(cuvinte cheie, advertoriale – apropos l-am cautat in dictonar sa vad ce inseamna…) nu-si au locul in mintea mea prea aglomerata… 🙂 Apropiatii, cumnatii, cumnatele etc nici nu stiu ca am blog!!!! Eu ma bucur ca pot asterne ganduri, simtiri, clipe…si ma bucur si mai tare cand cineva reactioneaza la ele. Important e sa starnesc acel ceva in cineva 🙂 Asta e de ajuns, zic eu 🙂 Sa ai parte de o saptamana frumoasa. Imi esti tare draga, potecut! 🙂

    Apreciază

  14. Fabiola Ion zice:

    Potecuţ, eu în ultima vreme m-am dat la fund din cauză de… căldură. Pot să-ţi zic că pe domeniu propriu da, e o opţiune acolo-optimizare SEo-care-ţi zice ea că n-ai avut suficiente cuvinte, poze, linkuri, bla, bla-uri ca să fie post-ul ok. Acuma, na, dacă aş ţine cont de aşa ceva, n-aş mai scrie nimic. E un plus care te ajută dar nu e capital, zic eu. Cât despre trafic, la început urmăream şi eu, acumaaa… puturoasă rău mai sunt. Eu zic că dacă n-ai un blog din care să scoţi bani, trafic, Seo, grafice, ş.a.m.d. nu ar trebui să fie atât de importante.

    Apreciază

  15. Eu tocmai ce-am renunţat acum câteva luni la un blog unde aveam câteva sute de abonaţi şi multe vizualizări zilnice şi am trecut pe ăsta unde şi abonaţii sunt puţini şi eu sunt mai prinsă cu multe altele şi nu prea mai postez. Deci…
    Traficul e important pentru cei care scriu advertoriale şi pentru unii care vor să obţină cititori ca să se dea mari cu cât de deştepţi sunt ei. Nesemnificativ.

    Apreciază

    • La aceeaşi concluzie am ajuns şi eu. Traficul e pentru cei care au făcut din blog mai mult decât o pasiune. Pentru noi ceilalţi, mai importanţi sunt oamenii cu care putem sta de vorbă prin comentarii. Unii dintre ei chiar prieteni vechi 😉

      Apreciat de 2 persoane

  16. April zice:

    Ce ți-e și cu traficul ăsta… be blog vrei să ai trafic și pe șosea te ferești de el ca de ciumă, dacă poți. 🙂
    Când nu prea dă lumea pe la mine pe blog, aș vrea să nu mai fie așa liniște, iar când se mai întâmplă (mai rar, ce-i drept) să curgă comentariile, nu mai am chef să le răspund. :)) Sunt plină de toane, așa că ce să mai țin eu cont de SEO și alte minuni din ăstea? Până și blogul e o toană de a mea, sper să mă țină mult și bine. 🙂
    Așa că… eu aș zice: lasă-i pe experți să-și facă treabă, că trebuie să facă și ei ceva, și tu scrie cum simți. Cei care rezonează cu tine te vor vizita cu siguranță. 😀

    Apreciază

  17. Mishuk zice:

    treaba e simplă. îți faci un alt blog pe domeniu, în care poți să pui ce vrei, ce te taie capul. treaba stă în felul următor. în momentul în care îți iei domeniu începi de la 0. și când spun 0 înseamnă chiar 0. spre exemplu, treci pe domeniu potecidedor.com, atunci noi toți urmăritorii tăi, dispărem. nu ne vei mai apărea în update cu articole noi, nu vom putea să-ți mai dăm steluțe și like-uri, etc. Traficul tău va consta strict în urmăriri via email. adică noi ar trebui să ne abonăm prin modul RSS la tine, și în momentul în care tu scrii ceva noi vom primi un mail. Dar… compară raportându-te la tine, câte bloguri, urmărești tu via email. Avantajele constau în unele opțiuni SEO și de grafică.
    Cele de grafică sunt cele mai evidente. Poți să-ți construiești singură tema, să pui, să scoți plug-in-uri dar mai ales să faci publicitate și să scoți mărunțiș. dacă vrei să scoți bani trebuie să ai un site bine cotat în top google cu un page ranking de minim 3. și ca să faci (de fapt să înveți să faci )asta he he he… îți vor trebui ceva ani…
    potecuț la ce scrii tu și noi, mare parte din cititorii tăi nu e un avantaj să trecem pe domenii proprii. nu te văd scriind între articole romantice despre bormașinile maquita sau despre eficiența cialis în creșterea…
    deci… părerea mea e că blogul tău e extraordinar așa cum e 🙂 traficul nu contează decât dacă realizezi ceva la modul de interes public-național (un site de știri spre ex)… vizitatorii unici la ce-ți ajută? e important să ai vizitatori care să se transforme în cititori e simplu și pentru asta trebuie să scrii interesant. tu ești pe gustul unor oameni, nu poți fi pe gustul tuturor. sunt mulți care dau like, sau te urmăresc din interes și la ce bun sunt ăia??? din moment c nu te citesc vor fi cu adevărat unici pt că vor intra o singură dată.
    uită-te în jurul tău, ți-ai adunat o armată de prieteni care întotdeauna lasă urme, semne…. ei nu mai sunt unici, sunt ai tăi. Punct! deja am scris mai mult decât articolul tău. după ce citești…. să ștergi, ocupă spațiu inutil.

    Apreciat de 3 persoane

    • În primul rând, mulţumesc mult! Pentru detalii, explicaţii pe înţelesul meu, subiect şi predicat.
      Nu am de gând să trec pe domeniu, nu am înţeles niciodată de ce ar trebui sau de ce mi-aş dori asta, din moment ce îmi e suficient spaţiul oferit de WP. Şi nici bani din el nu m-am gândit să fac din motivele expuse şi de tine mai sus şi altele în plus. Eu am scris şi aici, am scris şi cu alte ocazii ce înseamnă potecuţele pentru mine şi cât de mult însemnaţi voi, toţi cei care veniţi şi lăsaţi sau nu un semn.
      Pe cuvânt că postarea a fost scrisă din pură curiozutate, să înţeleg o dată şi bine cum e cu alea, nu că m-ar fi bătut un gând. 😉
      De ceee? Lasă aici, poate au şi alţii nevoie. Ce spaţiu ocupă?
      Mulţumesc!

      Apreciază

      • Mishuk zice:

        eu am făcut asta cu ani în urmă (mulți). am lucrat ca freelancer de aceea știu ce înseamnă domeniu de aceea am încercat un scurt rezumat. eu am blogul ăsta din 2010, pentru nimic în lume nu l-aș trece pe domeniu privat. pe scurt domeniul privat e pentru cei ce vor să facă publicitate și advertoriale. că dacă nu faci asta ți-l omori cu zile. vor fi destui care vor spune că nu e așa, dar… fiecare cu a lui. fără polemici toată lumea are dreptate. cu poezia nu faci bani.

        Apreciază

    • Mishuk, eu am trecut de pe wordpress pe domeniu, cu totul. Adică mi-a transferat și articolele (de la început de tot), cât și urmăritorii. Plus că am opțiunea de like la articole 🙂 Așa că nu prea ai dreptate. 😀

      Apreciat de 1 persoană

      • Mishuk zice:

        am spus că nu vreau să creez polemică. un singur lucru îți spun. eu nu am spus că nu îți transferă urmăritorii și articolele. doar că cei care te urmăreau nu te vor mai avea la noutăți, în așa zisul cititor. nu știu dacă la toată lumea e la fel sau depinde de temă. eu spre ex, ca să îți citesc articolele trebuie să fiu atnt la mail și din mail aflu că ai postat ceva nou. atât. ai dreptate în tot ce vrei tu 🙂

        Apreciat de 2 persoane

      • Călătorule,
        Da, da. Ai dreptate cu al tău. Deşi la mine au scăpat vreo 3 articole. Apăi, ori de la al meu, ori de la WP în general. Dar în rest de la tine apare. Dar să ştii că nu e generală treaba. Adriana, de pildă, a avut puţin de furcă că nu mai apărea de la ea. Oricum, la tine, cum ţi-am mai spus, nu trebuie să completez căsuţele cu nume şi mail. Şi parcă apar şi notificările când răspunzi la comentarii. Ceea ce la alţii, cum e Adriana sau psi sau alţi câţiva pe domeniu, nu apare. Aşa că la ei intru eu după un timp să văd dacă au răspuns. Nu e o problemă că intru. Dar mai uit câteodată 😕

        Apreciat de 1 persoană

        • Adriana zice:

          văleuuuuuuuuuu, nici notificari nu apar la comentarii? Eu credeam ca patesc asta doar cu cei care sunt pe domeniu, asa…ca intre „pedepsiți” No, clar, am facut-o de oaie…

          ..nu-mi place, dar asta e parerea mea…

          Apreciază

          • Azi nu mi-a apărut răspunsul tău dar eu am intrat, ştiam că tu răspunzi. Şi am văzut. Se va rezolva şi asta. Dacă la călător merge, înseamnă că e doar treabă de setare pe undeva pe la tine.

            Apreciat de 1 persoană

            • Adriana zice:

              …naspa, deja am neuronii varza

              Apreciază

            • Oooof, mai bine tăceam, nu vreau să te enerveze şi mai tare.

              Apreciat de 1 persoană

            • Adriana zice:

              ..ei, uite de aia sunt bune emoticoamele. Potecut, eu rad de ma prapadesc. Tu nu-ți dai seama ca am vrut ceva simplu și m-au simplificat de tot, adica trebuie sa muncesc eu sa strig..„alo, bre, am scris!” sau „am dat și raspuns” sau hai ca nu am fugit in lume de tot. Din vreo 300 de urmaritori am, acum, vreo 17. Dar pentru asta accesari am. De pe fb. Noroocul meu. Deci sunt pe plus, nu ma enervez cu blogul, iar prin voi pot afla defectele, altfel mai trec 2 luni..și stau liniștita, de zici ca-s in concediu forever. Multumesc ca-mi spui. Nu-i cu nervi și suparare. Deloc.

              Apreciat de 1 persoană

        • Drugwash zice:

          Aş fi vrut să te ajut dar am observat adineauri – cu surprindere – că după ce am blocat tot ce ţine de blestematul ‘g’, nu îmi afişează absolut nimic cînd intru la Reader ➡ Manage, aşa că nu îţi pot explica ce să faci. Dar din cîte ştiam odată trebuia să expandezi blogul dorit şi acolo să dai de nişte comutatoare care spuneau dacă să urmăreşti articolele noi şi dacă să urmăreşti comentariile.

          Din păcate, nu la toate blogurile funcţionează asta, cele pe domeniu sînt mai complicate, depinde dacă sînt conectate la un ID de pe WP.com, dacă au Jetpack instalat şi activat etc.
          Apoi, unele „gazde” au politici de securitate (sau cum naiba vor ei să-i spună) care pot bloca notificări sau comentarii de la /pentru anumite adrese de mail, spre exemplu eu la Sonia nu primesc notificări deloc dacă comentez cu contul curent de AOL.

          La psi ar trebui să ai căsuţele de notificări sub cea de răspuns, la mine apar ambele şi funcţionează în cea mai mare parte a timpului (uneori nu primesc deloc notificări la articole, în schimb primesc notificări pentru comentariile făcute de alţii la acele articole – crazy, isn’t it?!) O fi vreo problemă de browser şi/sau setări? Complicat.

          Apreciat de 1 persoană

          • Da, e complicat dar eu intru, citesc, comentez. Dacă e timp în ziua aia, mai intru o dată dacă nu… când e timp. Asta cu cei care ştiu că răspund şi au domenii. Cum e Adriana şi psi că vorbeam de ele. Că na… mai sunt şi care nu au timp să răspundă şi până au ei timp, uit eu. asta e…

            Apreciat de 1 persoană

            • Drugwash zice:

              Eu nu intru la cei care… nu au timp. Niciodată.
              Pentru răspunsuri mă bazez pe e-mail, atît cît mai funcţionează (văd că WP au modificat iar ceva de curînd şi nu în bine din punctul meu de vedere). Uneori şi în anumite condiţii toolbar-ul WP nu anunţă corect şi mai duce şi procesorul la 100% aşa că tare aş mai scăpa de el dacă s-ar putea dar în lumea de azi opţiunile sînt ‘my way or the highway’.

              Apreciază

            • Mie pe mail îmi intră toate notificările de la poteci. Dacă mai dau şi opţiunea cu alte comentarii… văleleu. 😀

              Apreciat de 1 persoană

            • Drugwash zice:

              Păi eu aşa am, de-aia îmi petrec toată ziua în faţa ecranului. Dar am avantajul că aşa citesc oarecum la rînd, cunosc oamenii, ştiu cum să discut cu ei cînd/dacă e cazul, chiar dacă nu mi s-au adresat direct dar au dileme etc. Pînă la urmă, dacă securiştii pot, eu de ce să nu?

              Apreciat de 1 persoană

            • Că bine zici. 😀 😀

              Apreciat de 1 persoană

            • Drugwash zice:

              Ia măsuri, aşadar. 😉

              Apreciază

          • Adriana zice:

            Mulțumesc tare mult. Cred că înțeleg mai bine cum stă treaba. Am reușit să mai aranjez, de vreo săptămână, una-alta, dar cred ca mai umblu la setari. Mie de la psi și Sonia îmi apar ambele, și notificari la răspunsuri, și pentru articole noi. Azi, însă, am observat că de la Vavaly nu am nicio notificare. Nici, acum câteva zile de la Vienela sau dela Dana Lalici, și cred că mai sunt câteva. E ceva de muncă. Dacă nu aveam linkul ăla lung și nepotrivit, rămâneam cumințică pe free, că doar nu scriam cine știe ce capodopere sau advertoriale. Am vrut să simplific și, cum spuneam, am simplificat-o de tot.

            Seară faină!

            Apreciază

            • Drugwash zice:

              Era foarte simplu să faci export/import de pe link-ul cel lung pe un alt blog nou, tot pe wp.com. Eu am făcut asta cu un program local, pe computer, ca back-up, apoi cînd am şters blog-ul complet mi-am creat un blog temporar pe un host aşa-zis free, am încărcat de acasă backup-ul acolo, iar de acolo l-am readus aici unde fusese iniţial. E de muncă, într-adevăr, la „combinaţii” de-astea, dar pentru varianta iniţială ar fi fost simplu.

              În lume se întîmplă o grămadă de modificări şi preluări, AOL a fost preluat de mult de Verizon şi acum urmează ca şi Yahoo să fie luat de Verizon, dacă n-a fost deja. Eu mi-am şters contul de GMail şi am blocat tot ce ţine de G pe computerele mele fiindcă dispăreau COMPLET şi DEFINITV mesaje de-ale mele către destinatari cu care ţineam o corespondenţă strînsă, zilnic. Nouă nu ni se spune ce se întîmplă acolo, la ei, ne trezim doar cu lucrurile obişnuite răsturnate cu sus-n jos şi mesajul „deal with it”.

              P.S. Urăsc advertorialele. Aşa, ca să ştii.

              Apreciat de 1 persoană

            • Adriana zice:

              . Ei, da! La asta m-am gândit DUPĂ ce m-am văzut în nebuloasa asta cu blogul pe ro. Doar singură trecusem, prin aceleași proceduri, de pe blogspot pe wp, in 2014. Am gresit cand mi-am facut linkul și am mers asa 2 ani. Apoi m-a cuprins nebunia sau mi s-a urcat la cap, habar nu am. Cat despre faptul ca urasti advertorialele, o fi blogger sa nu știe asta, în ceea ce te privește? Asta e, mai scriu din când în când câte unul, dar, în primăvară, am șocat cunoscuții, care știau că nu mă omor după acest tip de articole, intrând în SB, pentru prima dată. Am reușit un loc doi.., și m-am lecuit, cred-sper. Stiu, te dezamăgesc, dar asta e realitatea. Mulțumesc pentru ajutor

              Apreciat de 1 persoană

            • Drugwash zice:

              Nimic nu e definitiv în univers, deşi în unele cazuri doare tare mult. Important e să ştii exact ce vrei, să cauţi informaţii despre cum se atinge scopul, apoi să purcezi la fapte. Îţi poţi face N bloguri dacă te ţine „spada”.

              Mă gîndeam că o mai fi vreun bloggeraş obscur, tinerel, care n-a auzit de aversiunea mea pentru advertoriale, dar acum mi-ai risipit orice dubiu pentru care îţi mulţumesc. 🙂

              Credeam că ai deja informaţii/experienţă în ce priveşte SB dar cred că nimic nu se compară cu experienţa directă. No, acum ai căpătat-o şi pe asta. Restul depinde de tine. Ştii că urăsc SB mai mult decît advertorialele, da? (întrebare retorică) 🙂

              You’re welcome. 😉

              Apreciat de 1 persoană

            • Adriana zice:

              ..evident ..că știam! Dar muream dacă nu bifam asta, prea era subiect controversat. Acum m-am liniștit. Am stat timp de 6 jurizari pe locul 1, mi-am hrănit niste lucruri, acolo în creier – prostești, bineînțeles -, și acum îmi dă mâna să mă amuz puțin …pe seama mea și a oscilațiilor mele. Tu? Ca bradul…de neclintit în convingeri. Fain..

              Apreciat de 1 persoană

            • Drugwash zice:

              Ce-şi poate permite săracu’ să aibă, dacă nu principii? Şi se mai duc şi alea de suflet, uneori, cînd îţi dă viaţa palme. Deh!

              E bine că te-ai lămurit şi ţi-ai liniştit sufletul, nesiguranţa roade. De-acum ştii ce să faci.

              Apreciat de 1 persoană

            • Drugwash zice:

              Ah şi am uitat să spun: mi se întîmplă şi mie – mai des, recent – să-mi vină comentarii de la articole noi ale cuiva şi abia după ore sau zile să fiu notificat de acele articole. Poate că stau prea mulţi securişti pe fire şi le sugrumă.

              Apreciat de 1 persoană

  18. Alex zice:

    Ha, ha! Ești tare simpatică, Potecuță dragă. Ce întrebări te mai frământă și pe tine câteodată…. stai liniștită că au mai trecut și prin capetele altora. Chiar îmi vine să râd cân la început, când doar deschisesem blogul acum 8 ani, mă tot uitam curios la contorul de trafic și abia dacă vedeam câțiva curioși care treceau pe acolo. Pe urmă m-am prins că trebuie să vizitez și eu pe alții, pentru ca să vină pe la mine cineva și așa mai departe… Ideea e că de la început mi-am stabilit clar că nu am deschis blogul pentru a face bani sau publicitate pentru ceva. El este doar un…„loc de suflet”, un mic refugiu și un prilej de a spune lumii ceva, pe această cale și de a cunoaște oameni minunați, fiecare cu pasiunile, bucuriile, problemele lor, etc. Asta e tot ce contează pentru mine. Și tare mă bucur că am ajuns să cunosc atâția oameni minunați, de la care am aflat și am învățat multe lucruri frumoase, utile, amuzante, interesante. Îmi pare rău că despre unii nu mai știu nimic, după ce s-au retras din lumea virtuală. Alții au plecat, din păcate, spre zări senine și veșnice… Unii vin, alții pleacă, doar unii rămân… Exact ca în realitate!
    Să fim sănătoși și să ținem aproape unii de alții, atât cât se poate… Dacă lumea reală nu ne poate oferi doar flori de crin, măcar aici, în acest spațiu real/virtual să ne împărtășim unii, altora, lucruri și sentimente frumoase!
    O seară frumoasă, dragă Potecuță! 🙂

    Apreciază

  19. Pingback: Ciudat sau nu? (leapşă) | Jurnal de mamică de rege mic

  20. tink3rbe11 zice:

    Eu știu că sunt bloggeri care scriu pentru trafic =›bani. Au un hobby o meserie din așa ceva, sunt chiar și pe WP
    Sunt care se ocupă doar cu asta. Cand incepi sa devii un blogger, la început te interesează traficul… apoi uiți de el

    Apreciază

    • Ei, jos pălăria pentru cei care au ştiu să-şi facă din blog un job. Da, ştiu că unii o fac cu mare succes. Dar deja vorbim de „dinozauri”, eu sunt o amărâtă de furnicuţă pe lângă ei 😕

      Apreciază

  21. Potecuță de dor, a scrie doar pentru a atrage trafic e pierdere de timp. E ca și cum ai intra într-un joc în care nu mai ai ieșire. Nu contează ce vrea lumea, pentru că lumea vrea o mie de milioane de lucruri. Noi vrem unul și bun, pe care să îl ducem la capăt, în stare bună foarte, bucuroși nevoie mare că ne-am văzut la capătul uliței. Eu așa zic…

    Apreciază

  22. Monik zice:

    Eu stiu ca nu stiu nimic 😜. Ma zapacesc statisticile, traficul, vanarea publicului etc.

    Apreciază

  23. Adriana zice:

    Eu regret ca m-am mutat pe domeniu. Sunt o tută, nu pricep de ce am făcut-o și daca voi avea vreodata beneficii. Statisticile nu m-au interesat niciodata, stiu ca am cititori de pe fb, ca nu stiu ce-s alea cuvinte cheie, și intr-o zi, vin sa citesc comentariile in amănunt poate aflu cum sta treaba. Blogul pe domeniu a aparut din nevoia de a nu mai aparea la ciudatenii, asa cum a aparut acum putina vreme „stiati ca exista blogul insiratemargaritarebyadrianatirnoveanu.wordpress. com?”. De unde am dedus eu ca nu mă lăudau, ci se hlizeau de lungimea linkului. Asa ca decat sa il schimb tot cu unul free de pe wp, am trecut pe ro. …

    Apreciază

  24. După ce am citit toate comentariile lăsate aici am şi uitat ce voiam să zic. Cred că nici nu era foarte important. Mai important e să-ţi doresc o zi frumoasă! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  25. ecoarta zice:

    Nu am şi nici n-o să am domeniu privat. Nu mă interesează traficul, dar mă bucur când un vizitator se opreşte şi citeşte ce scriu. Eu scriu pentru mine, dar dacă ceea ce scriu place cuiva, nu pot decât să mă bucur. Numai bine!

    Apreciază

  26. Pingback: Ciudat sau nu? (leapşă) - Roxana Trandafir

  27. T's Secrets zice:

    „catr ţentimetr” :)))) am crezut ca ai cazut peste tastatura si s-a tastat ceva fara noima :)) mwuahaha 😀 crazy lil’ road (how do you say „potecutz” in inglish?)

    Apreciază

  28. Eu scriu mereu ce simt, nu prea scriu în trend ☺️ am descoperit de curând blogul tău. Este super 👏😍😍👏❤️

    Apreciază

Lasă un comentariu