Ceaţă şi nedumeriri

1Oare e bine că am început săptămâna cu ceaţă densă-n cap? Dar pe lângă atâta ploaie, parcă nici nu se mai simte, nu? Nu pot lega azi două fraze logice aşa că profit de totala lipsă de imaginaţie, de inspiraţie şi de stări lirice, ca să vă rog, dacă ştiţi, să îmi spuneţi ce să cred că eu am încercat să mă lămuresc singură dar n-am avut sorţi de izbândă. Înainte de a vă spune ce mi-a produs starea de confuzie, vă rog să îmi permiteţi să mulţumesc cuiva. Deşi e tare, tare târziu, sper ca mulţumirile mele să ajungă totuşi la destinaţie şi, poate, să-şi şi atingă scopul. Nu se cade să îţi găseşti un text pe un alt site şi să nu îi mulţumeşti celui care a apreciat atât de mult ce-ai scris, încât şi-a însuşit până şi ultima virgulă. Aşa că: mulţumesc câmp de maci pentru textul scris dintr-un suflet de copil pentru sufletele frumoase care-mi trec pragul! Mă ierţi, te rog, că nu am netlog şi nu te pot contacta personal să îţi mulţumesc. Dar îi rog pe cei care văd şi au cont, să facă asta în locul meu dacă au timp şi nu e prea mult.

Sigur, cum nu am cont, nu văd dacă există şi o dată pe acolo. Dacă nu e, eu nu pot dovedi că nu eu sunt cea care a copiat de la tine. Dar sper că nu e cazul să ne etalăm dovezile. În fond, nu fac eu atâta caz din nimic. Dar acum am găsit, acum îţi spun. Nu mă cred buricul blogurilor, nu consider că mi-ai furat inspiraţia sau că ai fi comis vreun mare delict. Dar măcar ghilimele să fi pus. Că sursa nu e chiar aşa de interesantă. Oricum, repet: dacă ai considerat că merită pus la loc de cinste pe acel site, e o mare bucurie pentru mine, înseamnă că apreciezi mult ce scrie acolo 😉

Şi acum să vă întreb. Ştiţi cumva de când şi de ce cineva ne monitorizează blogurile? Primesc mailuri cu „evoluţia” blogului meu. Evoluţie din care văd că am zero likeuri, zero comentarii 😀 Mai exact, e vorba de „performanţe”, raport cu succese pe o lună etc. Şi un ataşament din care nu pricep nimic. No, eu-s mai tranca. Pe primul mail l-am ignorat că de obicei nu deschid ataşamente de la necunoscuţi după ce am reuşit să bulesc calculatorul cu o mare parte din foldere vitale de la muncă. Am primit şi al doilea mail, am deschis cu inima-n gât, nu s-a bulit nimic dar nici n-am priceput. Şi am răspuns cam vag şi „înţepat”. N-am primit răspuns. Dar dacă cumva cineva îşi pierde timpul să ne monitorizeze şi să facă topuri cu clasamente şi performanţe, frumos ar fi să mulţumesc şi eu pentru munca depusă, nu să iau biata fată la întrebări. Nu are legătură cu zelistul ăla, adică nu cred. Că nu-mi spune pe ce loc sunt, e lista cu articole şi cu zero vizite cam la toate 😀 Ruşine mie! Voi primiţi, ştiţi despre ce-i vorba? Că sunt eu senilă dar parcă n-am rugat pe nimeni să urmărească performanţele mele şi… parcă n-aş vrea să mă trezesc cu nota de plată la final de trimestru 😀

Update: Capitolul „monitorizare” pare a fi lămurit. Este inofensiv, nu e nimic de speriat, deci. Totuşi, rămâne întrebarea de ce? Dar asta e deja altă discuţie. Aşa că nu mă băgaţi în seamă, m-am speriat degeaba. Tot vă întreb dacă voi primţi raportul. Sau se face selectiv?

Update2: nu aş fi crezut că de la o simplă ceaţă ajung la două update-uri într-un timp atât de scurt. Acel blog pare a fi un fel de amestec de bloguri. Nu vreau să sune ciudat dar n-am găsit alt cuvânt. Adică el conţine texte adunate de pe mai multe bloguri. Eu nu mă pricep la Netlog, habar n-am cum stă treaba acolo. Se pot vedea mai bine mai multe texte sub care, într-adevăr, apare ba „Potecuţa”, ba „poteci de dor”. Nu ştiu cine deţine acel blog, nu urmăream blogul, e prima dată când intru pe el (dacă am mai fost, nu-mi amintesc, sincer) aşa că nu ştiu cum funcţionează, dacă e o singură persoană care adună texte sau sunt mai multe care contribuie la site. Dacă persoana respectivă citeşte aici, mă simt nevoită să cer scuze, eu partea asta cu „sursa” n-am găsit-o. Eu mă refeream strict la ceea ce voi încerca să postez mai jos, adică ce apare pe prima pagină a siteului unde nu apare nici sursă, nici nimic. Indiferent cine scrie acolo, spun mulţumesc pentru toate textele mele postate. Nu am ştiut că-mi apar textele şi pe alt site. Nu sunt ironică, chiar mulţumesc. Da, apare „numele” meu, e în regulă. Numai că eu nu am ştiut că mai sunt şi altele, eu vorbeam de asta:1Mulţumesc! Şi îmi cer scuze că am reacţionat având doar jumătate de adevăr la purtător!

Sursă foto

Acest articol a fost publicat în Din viaţă... și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

54 de răspunsuri la Ceaţă şi nedumeriri

  1. Cosmisian zice:

    Textul preluat de tine este publicat intr-un calup de „citate” si apare cu data de 20 iunie 2014/ Nu trebuie sa te pui sa inventezi dovezi. In partea dreapta a campului de maci, unde se ametesc autorii si ale lor drepturi, ai buton de Raportare. Doar ca, la codul de securitate, eu nu am vazut nimic. Fa asta.

    Apreciază

    • Cosmisian zice:

      Preluat DE LA tine…. scuze

      Apreciază

      • Tu ai cont sau cum ai văzut data? Că eu n-am găsit. Dacă acolo apare dată, e în regulă, n-aveam cum să visez eu în 2 iunie ce va scrie altcineva în 20. Case closed 😀
        Nu e nevoie de inventat dar dacă pe netlog nu apare ca pe WP data publicării, oricine ar fi îndreptăţit să se întrebe dacă nu cumva eu am umblat cu copy-paste-ul. E logic şi corect.
        Înainte de raport, eu aş vrea să rog autorul acelui blog sau ce e, dacă se poate, să pună măcar ghilimele. Vreau să cred că se poate rezolva aşa. Dar nu găsesc nicio adresă de mail sau secţiune de comentarii.

        Apreciază

        • Cosmisian zice:

          sunt mai multe citate de-ale tale 🙂
          (…………………… scrise de Poteci de dor
          20 iunie 2014)

          Apreciază

          • Hă? Tu sigur eşti pe siteul ăla? Adică mai sunt? Ioii. Şi e şi link? Ce scorpie sunt în cazul ăsta, la intrare liberă nu se vede decât textul pus în chenar în dreapta. Fără link, fără scris de…, fără dată. Am comis-o, adică? 😦 Adică omul pune textele mele cu tot cu sursă şi eu am făcut pe nasoala? Nu mă speria!

            Apreciază

  2. Probabil că umblu (numai) cu capul în nori. N-am observat astfel de mailuri. Iar pe statisticile wp n-am mai intrat de multă vreme. Dacă ne monitorizează – probabil da, acum este o monitorizare permanentă, poate chiar şi la țața Leana, în fundul curții – să le fie de bine. Ceață? Pe-aci plouă.

    Apreciază

    • Nu ştiu ce fel de monitorizare am eu dar am primit deja al doilea mail cu raportul pe luna martie. Într-un ataşament e un tabel cu articolele pe luna trecută şi cu likeuri şi comentarii. Ciudat… 🙄
      Şi eu le urez de bine celor care-şi bagă năsucul peste tot. Dar să ştim şi noi dacă tot e anonimă… 😀
      Ceaţă e doar la mine-n minte. În rest… ploaie multă şi pe aici.

      Apreciază

    • Cosmisian zice:

      Daca rapoartele pe care le primiti sunt de la Alina H, nu va preocupati, ALina este o fata care lucreaza la o firma de SEO din Republica Moldova. Nimic periculos. Nici ea nu este.
      Daca este alt tip de monitorizare, sa il intreb pe BigBrother? hihi

      Apreciază

      • Da, eu de la ea am primit. 😳 Deci nu e pericol? Eu m-am speriat. Că în ultimul timp apar activităţi suspecte şi mă gândesc serios să fac un back-up că….
        Buuun aşa. În cazul ăsta, mulţumesc, Alina! Şi ţie că m-ai lămurit!
        Da nu ne cere bani, SEO ăsta, nu? 😀
        Cu BB mă înţeleg bine, să ştii. Când îmi cârâie telefonul în mod ciudat, vorbesc codat. Despre marfă, condimente, colete şi aeroporturi. Să văd eu cum vin mascaţii să ridice periculoasa din mine. Ce, e ceva interzis? Păi dacă tot ascultă şi au setate cuvinte cheie, să le dau de mestecat 😀

        Apreciat de 2 persoane

        • Cosmisian zice:

          Nu este nimic periculos la Alina. Cred 🙂 BB ti-l las tie, desi am crezut ca e BlackBerry. Poti reverifica daca mai gasesti textul? Ceva s-a intamplat acolo ca acum eu nu te mai gasesc deloc :))

          Apreciază

          • BB egal BigBrother, că despre asta vorbeai.
            Of, eu nu ştiu ce se vede la tine. Dai click pe linkul din text. În dreapta apare o poză cu o fetiţă cu „îţi mulţumesc Doamne”, o poză cu maci, un text cu „când Iubire…”, altă poză cu lună şi maci şi sub ea Într-un suflet de copil. Eu acolo am văzut.

            Apreciază

            • Cosmisian zice:

              🙂
              Eu tot cred ca este etic si chiar important ca fiecare blogger sa onoreze ceea ce nu este scris de el. Aceasta include atat drepturi de autor (nu ca notiune legala, ci una de corectitudine), dar si reactii ca ale Psiholoagei care te-a taiat ca pe un gard viu. Ma abtin sa comentez pe acel text inca, dar dimineata o sa imi spun in 9 cuvinte oful. Ieri am cumparat Lacramioare. Cinci buchetele. Stiam insa ca pe drum exista doua locuri in fata unei case unde au inflorit, dar nu le-am luat pe acelea. Erau neingradite, dar erau ale celor care locuiau dupa gard. Nu ne putem insusi ce nu este al nostru doar pentru ca nu apare intr-o carte cu coperti ferecate de lacate.
              Eu am reactionat fata de „suflatul papadiei”si s-a remediat situatia. Pe a ta o voi urmari indeaproape. Cred ca e timpul ca noi toti, familia aceasta de aici, sa reactionam frumos, politicos, dar decis. Ne va ajuta pe toti sa apreciem mai mult ce e al nostru si ce ne este oferit atunci cand pasim in lumea altor bloguri.

              Apreciat de 1 persoană

  3. Drugwash zice:

    Mostră: http://ro.netlog.com/campdemaci/blog/blogid=1651927#blog

    Dacă dai click sus de tot pe ‘Blog’ în meniu şi apoi jos de tot dai click pe pagina a doua din enumerare, undeva puţin mai jos de mijloc vei da de articolul ‘mostră’. Or mai fi şi altele, n-am timp de căutat. Că nu dă link direct spre tine, e adevărat, da’ măcar a zis de cine-s scrise.

    În rest nu primesc „Aline” şi n-am nevoie de aşa ceva. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  4. fata veselă zice:

    Offf, peste tot aceeași problemă. Eu, da, primesc niște mail-uri de la o doamnă dar nu am stat să le citesc amănunțit. 😬 în rest, nu mă mai omor cu traficu’. Mă omor că n-am timp să trec pe la toți.

    Apreciază

  5. alexa zice:

    Citesc spre rusinea mea rar acest blog …
    Acum m-am prins de ce . Chiar nu stiam ce nu-mi place … Dincolo de mironositele comentarii .
    Ce nu imi place ? Cre’ca esti o alcoohovictimizata cu acte in regula . Ori chiar mai rau .

    E timpul sa te tratezi fata !
    Mitomania este o patologie in care bolnavul simte o nevoie acuta de a inventa pentru a trece mai usor peste amagiri. Mitomanul nu este capabil sa-si dea seama in ce situatie se afla, anturajul fiind cel care il poate ajuta sa depaseasca aceasta stare. Prin minciunile pe care le spune mitomanul poate atrage admiratia celor din jur, lucru care il bucura nespus. Multi barbati si femei care sufera de mitomanie exagereaza in privinta actiunilor pe care le intreprind, uneori chiar distorsionand adevarul.
    Mitomania este caracterizata ca o tendinta patologica de a minti fara a avea constiinta asupra faptelor exprimate. Aceasta nevoie irepresibila de a fabula, de a inventa povesti imaginare si de a transforma adevarul il face pe mitoman incapabil sa faca diferenta intre realitate si ceea ce devoaleaza imaginatia. Scopul mitomanului nu este acela de a-si insela anturajul, ci mai degraba de a-si crea o alta viata asa zis „perfecta” fugind de realitatea care il inconjoara.

    Specialistii au definit 4 forme de mitomanie:
    Maligna. Legata de un complex de inferioritate pe care trebuie sa-l compenseze;
    Vanitoasa. Mitomanul incearca sa se puna in valoare, fara sa aiba vreo limita;
    Ratacitoare. .Mitomanul minte in continuu pentru a fugi de realitatea inconjuratoare;
    Perversa.. Scopul minciunilor sale este inselaciunea (mitomanul este un escroc).

    Mitomanul minte in continuu pentru ca ii e teama ca parerile celorlalti sa nu se schimbe daca ar spune adevarul. Scopul sau este de a se pune in valoare sau dimpotriva de a se victimiza (scene dramatice, persoane care afirma ca sufera de boli grave etc).
    Specialistii definesc mitomania ca un veritabil dezechilibru , mergand de la o simpla boala la o tulburare simptomatica a unei nevroze sau psihoze. In cele mai multe cazuri, mitomania survine in urma unui soc emotional (doliu in familie, despartire dureroasa, esec profesional etc). Inventarea unei alte vieti atenueaza suferinta si face realitatea mai suportabila.

    Un mincinos nu este neaparat un mitoman . Toti oamenii sunt mincinosi intr-un anumit mod, incadrati la niveluri mai mari sau mai mici. Insa, diferenta fata de mitomani consta in faptul ca mincinosii obisnuiti au constiinta in momentul in care apeleaza la acest mod de a se exprima: pentru a nu rani pe cineva, pentru a intoarce lucrurile in avantajul propriu, pentru a vinde un produs etc. Fata de un mitoman, mincinosul altereaza in mod deliberat adevarul pentru a insela pe cineva. Un mitoman insa crede in propriile minciuni, minte pentru a trai, nu face diferenta intre imaginatie si evenimentele nascocite de propria imaginatie.
    Orice persoana poate duferi de mitomanie. Totusi, acest fenomen este foarte raspandit in perioada copilariei si in adolescenta. Copiii mici si adolescentii au tendinta de a inventa povestiri pentru a se face placuti de cei din jur. Daca aceasta tulburare persista dupa adolescenta atunci se poate vorbi de o tulburare de comportament grava.

    Cum sa recunosti si sa tratezi mitomania

    Este dificil sa depistezi o persoana care sufera de mitomanie, mai ales daca minciunile se aproprie cat de cat de realitate si nu cunosti pe deplin persoana respectiva. In momentul in care un mitoman este confruntat cu realitatea acesta poate deveni agresiv si violent.

    Mitomania poate deveni un adevarat handicap in viata sociala . Prin crearea unei lumi paralele, mitomanul se deconecteaza progresiv de realitate si isi pune astfel in pericol relatia cu anturajul sau (familie, prieteni, serviciu). Foarte rar mitomanul isi da seama de problema de care sufera; persoanele din jurul sau trebuie sa-l convinga ca este cazul sa se adreseze unui specialist.

    Persoana afectata de mitomanie trebuie sa consulte un psihiatru cat mai repede pentru a urma un tratament specializat: psihoterapie , uneori asociate cu anxiolitice. In urma sedintelor de terapie, medicul incearca sa depisteze care este cauza tulburarii de care sufera pacientul sau, pentru ca ulterior sa caute solutii pentru a-i schimba comportamentul.
    Daca ai in jurul tau o persoana care sufera de mitomanie, incearca subtil sa-l faci constient de problema pe care o are si sa-l sustii pentru a depasi aceasta tulburare.
    E timpul sa te tratezi fata !.

    PS : stiu ca nu o sa publici asta . Insa stiu ca vei citi totul cap coada de cateva ori .
    Eu mi-am facut datoria de cetatean . Mergi la doctor !
    Numai bine .

    Apreciat de 4 persoane

    • Ce te faci că l-am publicat? Ce să vezi, de data asta n-ai mai jignit pe nimeni în afară de mine şi tocmai de asta l-am publicat. Sau nu eşti cel-cea care dădea cu spume în cei care vin pe potecuţe? Dacă nu eşti tu, scuză-mi îndrăzneala.
      Mi-a fost lene să citesc clasificările mitomanilor aşa că în niciun caz nu voi citi de mai multe ori comentariul tău. Aş vrea să-mi spui unde am minţit aici dar, nu-i aşa?, nu vei mai intra niciodată pe blogul ăsta din moment ce nu-ţi plac mironosiţele. Ţi-ai făcut rost de o pilă acolo Sus, mai ales că e post, ţi-ai făcut datoria de onoare spunându-mi că-s bolnavă. Fii binecuvântat, fiule, fiică! 😉 Dar te rog eu nu-ţi mai pierde timpul, bine? Du-te şi ajută o bătrânică să treacă strada, dă o pâine unui copil flămând, nu mai risipi faptele bune cu din ăştia nebuni ca mine.
      O seară frumoasă îţi doresc!

      Apreciat de 3 persoane

    • Ana G. zice:

      Doamnă (sau domnule) Alexa, eu cred că domnia ta ar trebui să mergi la doctor! Dacă n-o placi, nu te obligă nimeni să-i citeşti postările. Şi nici nu eşti în măsură să emiți judecăți de valoare la adresa ei atâta timp cât nu-i eşti cititor fidel. O invidiezi cumva pentru talent şi sensibilitate? Că doar aşa s-ar explica jignirile pe care i le arunci deținătoarei blogului…

      Apreciază

      • Mulţumesc, Ana!
        N-aş vrea însă să se transforme asta într-o dispută, nu cred că merită. Nu ştiu ce e dar sigur nu de invidie poate fi vorba. Sunt atât de mulţi cei care scriu absolut minunat, încât nu pe mine ar trebui să mă invidieze. Nu ştiu despre ce e vorba, nici eu nu-mi explic motivul. Oricum, e mare lumea asta, e loc pentru toată lumea. 😉

        Apreciază

        • Ana G. zice:

          De acord, e loc pentru toată lumea. Dar ce te faci că unii au nevoie de spațiu excedentar… Cât despre talent, lasă-ți cititorii să aprecieze. Dacă îți spun că te citesc de la începuturile „Gării” şi tot de atunci îmi eşti dragă, ce zici? Tentativele mele de comentarii sunt de dată foarte recentă. Sunt un cititor tăcut.

          Apreciază

  6. Oana zice:

    N-am primit niciun raport de monitorizare. Dar mai vechi texte le-am găsit și eu te-miri-unde. În acest mediu, totul e posibil. Din nefericire.

    Apreciat de 1 persoană

  7. Ileana zice:

    Din pacate, asta e lumea in ziua de azi. Eu primesc comentari pentru acel SEO, ignor deoarece nu ma intereseaza. Am gasit texte scrise de mine din 2008, din pacate cum spune si Oana, ( În acest mediu, totul e posibil. Din nefericire.)

    Apreciază

  8. tink3rbe11 zice:

    Eu din cate stiu..netlog-ul nu mai este ce era.Aveam cont dar s-a transformat (anul trecut parca) intr-un site de „imperechere” (am un colaps de cuvant potrivit).Este posibil sa fi ramas arhiva veche ratacita pe net.

    Apreciază

  9. Nici eu n-am primit vreun astfel de raport, dar nici nu mă mir, scrierile mele neavând un impact atât de mare în blogosferă. 🙂

    Apreciază

    • Păi, ce impact au potecuţele, măi Petru? Ce au ele şi nu are blogul tău? Vezi? Nu despre asta e vorba. Cred că au fost alese pur întâmplător şi posibil să vină şi rândul blogului tău. Repet: eu mi-am creat singură starea de panică în urma unor chestii ciudate care mi-au tot apărut pe la blog. Şi asta a pus capac, crezând că e bau-bau. Dar ai văzut din comentarii că nu e de speriat. Asta mă interesa. Dar nu e vorba că blogul meu e mai altfel, în niciun caz 😉

      Apreciat de 1 persoană

  10. 1lauralaly zice:

    Nu am primit mailuri de acest gen. Probabil, adica mai mult ca sigur datorita faptului ca blogul meu nu e ceva de impact. Sau daca le-am primit, la cat sunt eu de cu capul in nori, nu le-am vazut. Cat despre restul, draga mea Potecuta, zambeste. E poate cel mai bun raspuns la anumite rautati. O zi cu raze de soare sa ai. Daca apare, spune-i sa nu mai plece.)

    Apreciază

    • Nu e vorba de impact, Laura. Că nici al meu nu se înscrie în rândul acelor bloguri. Nu ştiu, sincer. Ori aşa s-a nimerit, ori aşa s-a nimerit. Mie îmi era doar teamă că e nu chiar în regulă. Dar se pare că m-am speriat degeaba.
      Aşa fac. Îl ţin bine dar vă las şi vouă puţin că prea ne-a plouat zilele astea 😉
      Îţi mulţumesc!

      Apreciază

  11. Mai mai mai, ce comentarii vad pe aici. Nu baga în seamă toate bălăriile ca nu se merită 🙂 siiiiii adica io ce am de nu primesc emailuri? 😦 saaaau ce nu am ? :))

    Apreciază

  12. psi zice:

    eu m-am descoperit copiată mai demult de un agregator de știri. i-am efectuat o raprotare la google și a fost închis.
    șterge, te tog, mizeria aceea de comentariu de mai sus (chiar dacă e luat cu copy paste din (c)analele medicinei)

    Apreciază

    • N-aş vrea să dau raportare. Aşa cum am mai spus, prefer că mai întâi să rog să se pună sursa. Încă mă încăpăţânez să cred că lucrurile se pot rezolva şi aşa, prieteneşte. Am descoperit că celelalte texte au sub ele indiciul Potecuţa sau poteci de dor. Aşa că numai ăla pare a fi fără sursă. Atât am găsit eu.
      Lasă-l, psi. Avea şi el-ea nevoie să-şi verse frustrările undeva…

      Apreciază

  13. Ana zice:

    Asa…si legat de subiectul expus , eu sunt precum baba cu mitraliera….m-am ratacit pe potecutele articolului si ma simt mai ceva decat Scufita Rosie cand o pandea lupu’….asa ca ma declar profana pe domeniu si citesc pareri de experti!

    Apreciază

Lasă un comentariu