Omiduţ

1Nu mai pot cu atâtea şocuri. Şi exact când am pus punct, la TV a început reclama aia la bere cu „hai, fraatee!” deci se potriveşte la fix. Aşa că rescriu începutul şi zic hai, frateee! Mă leeeşi? Nu! Asta cu mă leşi nu o scriu că sunt o lady şi nu se cade. De dimineaţă, cât încă era caldă cafeaua, s-a umplut ecranul TV-ului de galben, de breaking news, şoc-şoc-bum-bum. Primul şoc era că Ponta. Al doilea că Oprescu. Al treilea că furtuni. Eu… nicio tresărire. Coafura rezistă. Hai că pot, mă screm puţin şi reuşesc un şoculeţ. Nimic. Panică. „Veste şoc!”. După pauză. Ei, acum e acum, de data asta musai să simt fioru’. Am stat la reclame, am făcut exerciţii de respiraţie ca să fiu pregătită şi… la momentul şocului eu iar n-am simţit nimic. Era că Biserica şi impozitele. Băi potecă, e gravă treaba, eşti defectă, mi-am zis.

Mă gândeam la remedii la infuzii la băi cu nămol la comprese la fără virgule că nu era timp de virgule că era agitată situaţia că de ce toţi şoc şi eu ioc? Nu, că nu mă las. E musai să fiu şi eu şocată. Un alt titlu promite asta, tot după pauză. Că diva x şochează. Hai că acum e momentul. Mă înarmez cu o gură de cafea şi o pipă rapidă şi fug la sursa de şoc. Şi în loc de şoc… omletă şi tanga. Univers ruinat, m-a şocat de m-a durut în….. Potecuţooooo, eşti o lady, fă!! Rectific: deci, m-a şocat de mi-a adiat.
Am renunţat la idee, e clar că lunea nici şocurile nu mai şochează şi mi-am văzut de treabă. Adică un word deschis cu treabă, un site serios deschis cu treabă, altu’ tot serios şi tot cu treabă şi youtube cu ceva din x factor dar să nu mă spuneţi lu’ şefu. Şi am pus pauză la youtube şi am dispărut 5 minute. Când m-am întors, toate filele închise, pe desktop o iconiţă cu ceva picture şi o săgeată şi un delta-nuştiucum deschis în loc de Firefox. Io ştiu că par „neşocată” şi cam paralelă cu tehnologia dar am ştiut să: căutat în control panel să uninstall. Nu era de găsit nimic nou, nimic neobişnuit. Am rezolvat cu iconiţa dar nu mai deschidea firefox la dublu click ci doar aia cu delta. Intrat în setări, selectat pagină de pornire, bifat google la „căutare” şi debifat delta, restart PC. Tot aşa. Iar făcut aia şi aia, restart, bingoooo, a deschis firefox. 5 minute a mers şi iar s-a închis singur şi a deschis tot singur delta şi nu a mers cu nimic. Parcă am simţit un şoc subtil, ceea ce mă face să cred că PC-ul de la muncă e ca plantele, a simţit că vreau şocuri. Da, ştiu, e virus. Dar nu vă obosiţi să-mi explicaţi cum scap de el că mi-e milă de timpul vostru. Las’ poate şi şefu’ simţea nevoia unui şoc 😀

Ce are titlu’ cu şocul? Păi are. V-am spus că nu-mi mai apar termenii de căutare decât rar şi doar câte 2 maxim 4? V-am spus. De data asta, în fruntea celor 3 termeni, stă de mai multe zile „cum se numeşte puiul omidei”. Şi i-am răspuns omului, ce vreţi? Să stea nelămurit?

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Din viaţă... și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

21 de răspunsuri la Omiduţ

 1. fata veselă zice:

  Ăsta da șoc! :))) Eu azi am bifat doar muzică. Habar n-am de toate „șoacele” astea.

  Apreciază

 2. Oana zice:

  Omiduț rimează cu Potecuț 🙂 Omiduț pe Potecuț? 😛 Râd și eu cu tine, nu te superi, da?
  Pup!

  Apreciază

 3. Drugwash zice:

  Sigur e ‘delta’ şi nu ‘Edge’? Că dacă-i al doilea, poţi fi „mîndră” că ţi s-a „updatat” (hahaha, update?!) systemul la Windows10. Adică Spyware 100%.
  De delta n-am auzit, da’ nici viruşii nu ştiu cum arată (decît pe computerele altora). 🙂

  Apreciază

  • De Edge nu scria pe nicăieri. Delta si încă ceva. Şi cum, sistemul ăla se updatează singur, de capul lui? Ce viruşi deştepţi.

   Apreciat de 1 persoană

   • Drugwash zice:

    Utilizatorii de Windows 7 şi 8.x care nu au dezactivat AutoUpdate-ul de-adevăratelea au primit forţat cîteva „îmbunătăţiri” în domeniul telemetriei, adică pe româneşte li se urmăreşte fiecare mişcare (apăsare de tastă, click de mouse etc.)

    Pe lîngă asta s-a băgat pe gît forţat şi „oferta” de update la Windows 10 – o, vai, e „gratuit”! – adică o mare bucată de vreo 6GB care zace undeva pe HDD printre maţele actualului sistem aşteptînd să fie instalată. Uneori, în funcţie de setări, se instalează singură.

    Dacă ai răbdare şi ştii bine engleza, ar putea fi chiar amuzant să citeşti aici. 😉

    E posibil să ai doar un virus care a corupt browserul implicit, pagina de bază, motorul de căutare şi cine-ştie-ce altele în sistem, dar tot e mai bine decît W10. 🙂 Mnoh, să se descurce şefu’! 😛 😀

    Apreciază

 4. 9 zice:

  Deci puiul Omidei e Omidut. 🙂 Bine ca s-a lămurit omul. 🙂 🙂 Oricum sună mai bine decât larvă sau… crisalidă. 🙂

  Apreciază

 5. szqwer zice:

  La mine inca e aburinda cafeaua, am citit si m-am binedispus :-))

  Apreciază

 6. Și eu am avut un șoc sâmbătă, da’ unu’ plăcut. Pe postul „Realitatea TV”, am avut surpriza să văd o rubrică de șah în care o domniță drăguță ne prezenta o problemă de mat în două mutări! Oare a fost un accident sau unii chiar încep să stimuleze gândirea? Măcar așa, cu pași mici dar fermi.

  Apreciat de 1 persoană

 7. Esti totala, femeieeeeeeeeeee. Ti-as pune ca mi-e drag rau de tine, dar vorba ta, ,,crede oamenii altceva”:)))))))))))))))))))))))

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s