Despre şefi, vacanţe şi China

1Să mai spun eu că nu se aliniază planetele în linie dreaptă când e vorba de poteci…. nu mai spun. Azi am vrut să îmi iau 15 minute libere ca să vă întreb ceva. Mi-a trecut repede că am spus că e, oricum, o prostie şi n-are rost să vă răpesc din timp. Era vorba despre un chinez. De fapt, mai mulţi. Acum, când am dat o tură prin panoul de control, mi-a sărit în ochişorii mei frumoşi 😛 , la vizualizările de azi, şi asta : R.A.S. Hong Kong a Chinei 4. Păi cum să ignor eu aşa ceva? Salut voios de pionier vizitatorul sau -ii şi vă întreb repede că se termină pauza.

Am citit azi asta : „6.400 de chinezi, angajaţi la aceeaşi companie, au fost trimişi de patron în vacanţă, în Franţa. Uriașul grup a avut un program extrem de încărcat, cu principalele atracţii din Oraşul Luminii, printre care Turnul Eiffel şi Muzeul Luvru. Acesta din urmă a fost închis pentru câteva ore altor vizitatori, pentru a face faţă miilor de turişti chinezi. Presa franceză estimează că grupul de turişti chinezi va cheltui în timpul sejurului aproximativ 13 milioane de euro.”

Eeeee? Nu-i aşa că vă sună cunoscut? Nu-i aşa că şi şefii voştri vă trimit în vacanţe plătite de ei? Ştiam eu! Şi dacă nu, nu-i aşa că îi mai trimiteţi voi, din când în când, în ….. dar asta nu o scriu că e urât 😀
Ia, spuneţi despre ei. Ori de bine ori de rău, cum aveţi starea la ora asta.
Rog frumos cititorul de acolo să ne facă un semn cu mâna să îl putem saluta cum se cuvine 😉
Şi eu am fugit. Nu în vacanţă, acolo fug după ce se potolesc codurile galbene de furtuni că am ameţit de la atâta ploaie şi vânt.

Acest articol a fost publicat în Din viaţă... și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

27 de răspunsuri la Despre şefi, vacanţe şi China

  1. illusion zice:

    Mă mut în China, gata!!!

    Apreciază

  2. Aaa, daaa…”sigur”…şefii soţului meu chiar îl „invită” din vacanţă la muncă…deci e clar, nu?! 😅 (eu n-am şefi, din păcate…sau din fericire?!)

    Apreciază

  3. psi zice:

    măi, apoi să știi că șeful meu (care-s io) mă trimite luna viitoare în vacanță. da mi-o zis că low cost și no shopping there.
    amu aștept voucherul de la sighii… :>

    Apreciază

  4. Sonia zice:

    Inginera din mine zice așa: dacă din 1.357.000.000 (populaţia Chinei) şeful a trimis în vacanţă pe cheltuiala lui 6.400 indivizi, atunci din 19.960.000 (populaţia României) vor fi trimişi ics. Adică 94 de inşi. Una este psi! 🙂 Poate îi găsim şi pe ceilalţi 93. 😉
    Sper că nu am greşit la calculcu, nu mai profesez ingineria de mult! Şi nici cu cifre din astea cu multe zerouri nu mă joc de obicei!

    Apreciat de 4 persoane

  5. Sper ca următoarea invazie de turiști chinezi să fie în Maramureș, la Cimitirul Vesel din Săpânța. Să vadă și ei ce veseli sunt românii… după ce mor.

    Apreciat de 2 persoane

  6. Lorelei zice:

    Asa sef vreau si eu 🙂

    Apreciază

  7. Ana zice:

    La cât popor are China , cei 6400 reprezintă puța furnicii chinezești 😆
    Io personal , nu înțeleg conceptul ăsta de trimis în vacanță unde vrea șeful …Dar să-mi dea mie banii , că știu eu unde vreau să merg 😛

    Apreciază

  8. abisurile zice:

    Am fost în China şi nu mi-a plăcut mentalitatea. Deloc. De loc. Mi-a adus aminte de unde am plecat (noi, românii) şi unde nu vrem să ne întoarcem (unii dintre noi). Se admiră tot ce-i mare şi luxos. Gestul patronului într-un astfel de context nu mă miră. Să vorbească gura târgului, că doar (doar aşa) existăm.

    Apreciază

    • Nu mi-am dorit niciodată să ajung acolo. Acum, după ce ai spus, nici atât 😀
      Mda, posibil ca gestul lui să fie făcut de ochii lumii. Oricum ar fi, angajaţii au profitat. Chiar dacă vor plăti cu vârf şi îndesat escapada asta.

      Apreciat de 1 persoană

      • abisurile zice:

        Au profitat să-şi umple valizele cu produse de lux cumpărate din economiile de-o viaţă. Sunt rea. Ştiu. Dar o asum. Rautatea.

        Apreciază

        • Asta nu o ştiu. Asta nu a fost specificat în ştire. Posibil să fie cum spui.

          Apreciază

          • abisurile zice:

            Am văzut eu ştirea la TV şi aşa spuneau. Nu că ar fi fost musai s-o văd căci ştiam că aşa sunt ei, chinezii. Mare parte din ei – deci nu generalizez – vin la Paris să – şi facă poze în faţă la Louis Vuitton, să dea o tură prin Galeriile Lafayette sau prin Printemps (magazinul) şi … cam atât. Când am fost în China ne-au spus că tânăra generaţie (copilul unic) vizează de la „BM” în sus. Se acceptă Mercedes şi Audi. Mde … aşa eram şi noi, îţi aminteşti? Doar că n-aveam bani.

            Apreciază

Lasă un comentariu