Călcând pe urme de om mare…

1Că românu’ s-a născut poet, se ştie? Se ştieee! Că e frate cu codru’, se ştie? Se ştie! Că e inventiv, se ştie? Se. Că scoate bani şi din piatră seacă, se? Se. Măi, da’ că uneori se întrece pe sine se ştie? Vă spun io! Nu ştiu dacă sunteţi cu ştirile la zi aşa că vă raportez: cineva a născocit „Drumul Preşedintelui”. Auzirăţi citirăţi bine! Adică există cineva dispus să vă ia de mânuţă şi să vă plimbe prin locurile pe unde s-a plimbat domnul prezident. Pentru acest mare privilegiu, că până şi în Mărjinime brânza-i tăt pe bani, scoţi frumuşel din buzunar sau de unde vrei, 50 de lei 😯 Repet pentru cine n-a fost atent (2, stai jos!) 50 de lei! Să ce? Să calce paşii tăi pe unde au călcat paşii lui. (sper că nu mi-a scăpat vreo literă 🙄 ) Nu mă credeţi? Serviţi de… aici, că e la îndemână.

Acum. Io nu vă întreb dacă aţi da atâţia bani că intuiesc răspunsul. Vă întreb ce ar face orice sibian cu scaun la cap (deci nu io) care se respectă? Exact! Asta ar face. Mai ales că are şi traseul, deşi : nu e greu de intuit, nu e greu de găsit, nu e greu de inventat. Ce? Ştiţi voi mai bine pe unde a fost el? A fost peste tot aşa că orice bucăţică de drum poate fi un punct turistic profitabil. „Dragilor, aici, pe bucăţica asta de bordură, domnul preşedinte a călcat în anul de graţie 1970”.
Aţi înţeles ideea, da? Sunteţi turişti şi nu vă sunt suficiente obiectivele din oraşul de pe Cibin (şi Slavă Domnului!, sunt şi multe şi frumoase), ce să zic, apelaţi cu încredere, na. Dar, pentru că sunt fată de comitet,  mă gândeam că ar fi frumos din partea mea să vă spun că eu vă duc gratis şi pe unde a fost şi, mai ales, pe unde n-a fost. Că e mai palpitant! 😉 Şi credeţi-mă pe cuvânt, dacă pe unde a fost e doar frumos, pe unde n-a fost… se vede, frate! Şi  pe alocuri e… ca-n tranşee. Acolo dai bani să ieşi, nu să intri.
Dar tocmai când mă pregăteam eu să vă spun ce fată de treabă sunt eu şi că mai bine vă daţi banii pe o bere la o teresă frumoasă că vă plimb eu gratis, iete că am simţit brusc cum mă fac deşteaptă numai vorbind despre ăl mai mare om în stat apăi să mai şi….
Măi! Io, când am fost mai mică, am călcat pe unde a călcat Lucian Blaga când era mai mare. Şi? Ce s-a ales de mine? Am călcat, tot când eram mai mică, pe unde a călcat Radu Stanca. Când era şi mic şi mare. Şi? Aş fi eu în stare vreodată să scriu poezii atât de suav ca el? Never! Cred că am călcat pe lângă, altfel nu-mi explic. Am însă o presimţire că de data asta funcţionează. Nu vă plimb nicăieri, mă duc singură. Adulmec urmele, pun pasul exact peste pasul lui, ascult cânticel de păsărele unde asculta şi el, fac ce cred că făcea el şi, că tot simt că m-am deşteptat brusc şi m-a lovit inspiraţia în moalele capului, ce credeţi că urmează? Da! Potecuţa preşedinte, se ştieee! Când mă fac mare, nu acum. Acum caut urmele paşilor lu’ nenea prezident, săr’na!

Acest articol a fost publicat în Din viaţă... și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

38 de răspunsuri la Călcând pe urme de om mare…

  1. Lorelei zice:

    Venit, vazut, votat! Potecuta Presedinte! 😀

    Apreciat de 1 persoană

  2. Mai bine ia de mănâncă o pizza sau o prăjitură cu numele președintelui, că am văzut cum arată și merită banii. Apoi să-mi spui ce gust au avut. 🙂

    Apreciază

  3. M.C. zice:

    Dacă m-ar fi plimbat pe urmele (fiecare urmă 😀 ) lui Aristotel sau ale lui Einstein, aș fi scos din buzunar de-o ciorbă, acolo. Dar așa… să-mi fie cu iertare, dacă prezidentului îi put pantofii?
    Măcar de la ai ălora de mai sus, s-a evaporat demult (mirosul)… 😀

    Apreciază

  4. Bianca Dobrescu zice:

    ce m-am amuzant :))
    păi tanti de-a demarat proiectul pare-se că ne-a dat traseul să-l vizităm moca ^_^

    Apreciază

    • Asta spun şi eu… ideea în sine nu e rea. Adică, mare parte din străzile alea le-aş recomanda şi eu oricui ar vrea să viziteze Sibiul. Şi nu pentru că pe acolo a copilărit sau a trecut cândva preşedindele. Chiar merită văzute. Dar, pentru acest proiect, mi se pare că s-a dat mură-n gură. Îl găseşti fără ghid chiar şi turist de eşti…

      Apreciat de 2 persoane

  5. 1lauralaly zice:

    Potecuta, traseul asta, cu unele mici exceptii ,il fac cu ai mei de vreo 3 ori pe an. Gratis. ;)) Mai sa fie , ca nu s-a legat nimic de mine. Cred ca am pasit si eu pe langa;)) . Sau o fi de la exceptii:P Cica e simbolic denumit asa.
    Primul vot il ai sigur;)
    Cat despre prajitura , daca ai ocazia sa te infrupti din ea da de stire sa stim cum e;))

    Apreciază

  6. Potecuto, cu mare drag te votez de la departare 🙂

    Apreciază

  7. psi zice:

    cred că cineva n-are ce face. de fapt mai mulţi, că din comentarii am înţeles că s-au inventat şi prăjituri, pizza… de ce-or sării unii gardul când s-a inventat poarta?!

    Apreciază

  8. Ma, la presedintele asta totu-i calculat in pasi. Prima carte scrisa e „Pas cu pas”, a doua e „Primul pas”, acu vrea sa scoata banii si din urma pasilor nescrisi? 🙂
    Drept e ca Sibiul e frumos dar m-as fi bucurat sa-si pastreze primarul inca vreo 3 mandate… 🙂

    Apreciază

  9. Mugur zice:

    Călcat-am urmele pașilor lui Eminescu. Văzut-ai să fi scris și eu vreun luceafăr ceva? Nici măcar gazetar n-am ajuns! 😦
    Am încercat să calc pe urma pașilor mei, dar nici așa n-am reușit să fiu ce-am fost odată.

    Așa că am să strig și eu:
    Po-te cu-ța pre-șe-din-te! 🙂
    Crezi că am șansa de a-ți călca pe urme?

    Apreciază

  10. Ileana zice:

    Vreau ca vantul racoros de aprile sa poarte cu el gandurile mele cele mai calde, iar primavara din sufletul meu sa infloreasca intr-un suras pe a ta fata si sa te fericeasca macar pentru o clipa !

    Apreciază

Lasă un comentariu