Once upon a time…

1a
11c2a3457rxlastSursă foto : google
Idee pornită de la Carmen
De ce? Pentru că : de aia

Acest articol a fost publicat în Miercurea fără cuvinte. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

43 de răspunsuri la Once upon a time…

  1. Căutam din ochi un tip de telefon la care ne jucam când eram copii și le enervam pe centraliste. N-avea număr, ci doar o manivelă care trebuia învârtită pentru apelarea centralei. Ce vremuri! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  2. Ana zice:

    Pai vorbeau pe nas ca aveau defect de vorbire…li se atrofia epiglota , cred si sunetul devenea nazal… 😀

    Apreciază

  3. M.C. zice:

    Nu știu de ce, am impresia că am fi fost mai liniștiți în vremuri mai vechi. Poate chiar mai fericiți. Dar probabil e numai vina mea deoarece caut simplul și liniștea

    Apreciat de 3 persoane

  4. Mugur zice:

    Atâtea telefoane și… ce liniște!
    Și la mine este liniște. Când… uit să pornesc telefonul!

    Apreciat de 2 persoane

  5. Gigi zice:

    Alo! Vorbiți? 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  6. Ce evolutie intr-o perioada relativ scurta !
    Happy WW !

    Apreciat de 1 persoană

  7. CARMEN zice:

    fara Alexander Graham Bell viata ar fi fost fada! Impresionanta evolutia telefoniei în timp!
    happy WW! ☺

    Apreciază

  8. Mirela zice:

    Când am văzut prima poză în Reader am crezut ca scrii ceva de frații Marx 😀
    Îți dai seama că odată pornit procesul, viteza de schimbare a aparatelor, de tot felul, va fi și mai mare ? Cred că în următorii 10 ani vor avea tot soiul de caracteristici noi, de la utilizarea lor sub apă până la rezistența bateriei timp de o lună sau tot așa…. o să le tot vedem.

    Apreciază

    • Drugwash zice:

      Mirela, deja există Nokia 100 şi 150 la care bateria ţine (teoretic) 37 de zile. Am primit aşa ceva cadou şi i l-am pasat mătuşă-mii să se înveţe cu el, în ideea să-şi facă un abonament. Hm, cred că au trecut mai bine de 37 de zile de atunci, probabil s-a descărcat, că n-are încărcător.

      Există şi telefoane subacvatice, adică protejate la „înec” accidental, dar nu mai reţin mărcile şi modelele. Aşa că viitorul va trebui să vină cu ceva şi mai impresionant. 😉 Într-un articol citit cu cîteva luni în urmă se speculau implanturi subdermale sau chiar tatuaje speciale cu funcţii de comunicare audio. Viitorul omului o fi acela de a deveni cyborg…?

      Apreciat de 1 persoană

      • Mirela zice:

        Io n-am asa telefon si, daca n-am eu, nu exista :D. Glumesc, ma gandeam la dotari noi si dupa care le arde buza acum utilizatorilor, care sa devina banale. Dar cine stie ce alte idei mai au creatorii, sunt convinsa ca sunt unii platiti numai ca sa se gandeasca la asa ceva, inaintea concurentei. Cu cat mai exotice ideile, cu atat mai bine. Oricum, din ambitiile lor avem si noi de castigat, daca tot n-avem incotro si tre’ sa traim in acest secol minunat. Omul-cyborg ? Tot ce se poate, mai ales pentru ca vor fi multi incantati, o mare parte indiferenti si prea putini revoltati de idee. Deci, da 🙂

        Apreciază

        • Drugwash zice:

          Ţii morţiş să fii deschizătoare de trend? 🙄 Ai grijă ce-ţi doreşti, că s-ar putea îndeplini! 😈

          Nokia 100 e telefon pur şi simplu, nimic altceva (în afară de lanternă, să vezi să bagi cheia în broască cînd vii beat acasă noaptea, ca mine adineauri 😀 ). La ce-mi trebuie cea mai sofisticată chichiţă apărută pe piaţă, care „moare” cînd sună cineva că nu „duce” bateria decît o zi?! 😉

          Apreciază

          • Mirela zice:

            Nu, eu o să fiu din cei contra, ca de obicei 😀 . Contra cyborgi adică…. atâta că n-o să conteze părerea mea.

            Nici eu nu vreau telefoane prea complicate, dar nici cele mai simple nu mă mai aranjează. Sigur, dacă ar dispărea toate fițoșeniile și ne-am întoarce la modelele basic, m-aș adapta rapid fărăprea multă indignare.

            Apreciază

            • Drugwash zice:

              Aha, (ga)gică contra. 😛 XD
              Da, de obicei nu prea cont(r)ează părerea noastră, a celor mulţi…

              Singura facilitate extra de care aş avea nevoie la un telefon e… poza individuală pentru apelant. Adică să pot încărca cîte o poză pentru fiecare contact din agendă, care să-mi fie afişată pe ecran atunci cînd sună, în locul numărului, şi asta fiindcă sînt prea chior. În rest, telefonul trebuie să fie telefon, să nu fiu nevoit să-i înfig încărcătoru-n… mufă de cîte ori convorbirea excede două minute, sau să dau cu el de pămînt fiindcă s-a blocat sistemul de operare sau s-a virusat (!!!).

              Apreciat de 1 persoană

            • Mirela zice:

              Dar acum poti sa pui poza fiecaruia din cei pe care ii ai in agenda, cu conditia sa ai aparatul potrivit. Si da, e o optiune utila si chiar iti usureaza viata, din motivul ala de vedere slabita de care ziceai. Suntem multi asa 🙂

              Apreciază

            • Drugwash zice:

              Da, acum am posibilitatea asta, la Nokia 2630 de pe Vodafone şi Huawei U1220s de pe Digi. Ambele sînt antice dar fac ceea ce trebuie să facă (ba chiar mai mult), dar bateriile au slăbit că sînt vechi (cea de la Huawei are peste şapte ani!)

              Pe vremuri ţineam minte numerele de telefon fără probleme, şi de fix şi de mobil. Dar vîrsta îşi cere drepturile şi cred că s-a aliat şi cu domnul Alz, aşa că am nevoie de ajutoare. Da, cu toţii îmbătrînim, că ne place sau nu…

              Apreciază

        • Să înregistrezi ideea pe undeva că sigur peste ani va fi nevoie 😀

          Apreciază

    • Sau ne vom întoarce la centraliste 😀

      Apreciază

  9. 9 zice:

    Ce vremuri! 🙂 Parcă era mai mult timp de o cafea la… discuţii. 🙂

    Apreciază

  10. cafeauata zice:

    Singurul avantaj pe care eu personal il simt, este acela ca pot sa aud oamenii dragi oricand, oriunde m-as afla. In rest, era mai bine, cu siguranta atunci cand sefa nu ma putea suna seara la 10 🙂 !

    Apreciat de 1 persoană

  11. cafeauata zice:

    Pentru ca este telefon de serviciu si pentru ca sefa nu are limite, da, este ora de sunat 😦 . Traiesc intr-o continua fericire…

    Apreciază

Lasă un comentariu