Luni, după alegeri

1sau, după caz, Daciana, dragostea mea, am învins!
Gata, s-au liniştit apele, s-au calmat spiritele, s-au. Cel puţin până miercuri când va începe showul cel mare. Ne echipăm corespunzător cu seminţe sau floricele din porumb şi ne pregătim pentru pase stânga-dreapta că… aşa-i în tenis. Şi… ohooo, se anunţă un spectacol de zile mari. Dar nu despre alegerile astea sau alea viitoare vreau să vorbim azi că nu a fost nicio şmecherie. Eu am fost dezamăgită de „actul” în sine. Nu ştiu când vor pricepe oamenii ăştia că e bine să le pună moaca şi nu numele candidaţilor în chenarele alea de pe buletinele de vot. Mai desenam şi eu o mustaţă, o pereche de ochelari, o aluniţă.
Aşa… plictiseală mare prin cabinele şi, în general, prin secţii. Ce să zic, nimic palpitant. Am compostat până s-a terminat tuşul şi am vrut să mai cer de-o tură dar aşteptau oamenii la rând şi am zis că nu se cade. Pe scurt, nicio tresărire, domule, nicio scremere, nimic.
Să reveniiiim că deja mă apucă sughiţul de râs. Am început ziua cu o melodie în cap. Ştiam doar „na, na, na, nana, nana, na”. Nu aveam habar dar aveam voinţă şi asta conteză până la urmă. Ce să facă şi Potecuţa într-o zi de luni la ora 6? Îşi stoarce nervii şi caută melodii în marele necunoscut. Şi coafura rezistă şi Potecuţa găseşte…. minunăţia.

Oameni buni, prieteni dragi, măi. De când mama m-a făcut eu aşa ceva nu am văzut şi, oricât de greu de crezut poate părea, am văzut muuulte la viaţa mea în domeniul ăsta. Nu mă puneţi să explic, trebuie să credeţi că e cum zic. Nu ştiu cum am ajuns la asta, nu ştiu cum a lucrat destinul dar nu îmi pare rău. Şi cum aş fi putut păstra numai pentru mine diamantul ăsta neşlefuit? Nu se face.
Trebuie să vedeţi videoclipul de mai jos, oricât de greu ar părea la început. Ştiu că primul impuls, după 10 secunde, ar fi acela de a închide, a face o cruce şi a fugi de lângă monitor.
Dar nu! Dacă rezistaţi primelor secunde, veţi reuşi până la final şi va fi ca şi cum aţi sta în transă. Adică nu veţi mai putea face niciun gest până nu se va termina apoteotic. Serios vorbesc, încercaţi! E ceva ce nu aţi mai văzut şi nu veţi mai vedea curând aşa că merită. E complex de vitamine pentru o zi de luni, e ceva ce nu se poate explica, nu are DEX-ul cuvinte câte s-ar putea spune despre acest „monument”. Şi totuşi, v-aş ruga să încercăm să facem împreună o „analiză” pe text. Cu accent pe strofa cu ochii ca stelili 😉 Aaaaa, atenţie maximă pe mişcarea scenică, acolo e tot farmecul. Ştiu că pare imposibil dar senzaţia de la final face toţi banii. Dacă nu veţi spune că dimineaţa e mai frumoasă după asta, să-mi spuneţi mie „potecuţă”.
Celor mai „supăraţi” le spun că ştiu. Ştiu că… şi ştiu şi că…. dar nu azi, bine? 😉
Deci? Ce vrea să spună poetul? 😀

Acest articol a fost publicat în Din viaţă... și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

84 de răspunsuri la Luni, după alegeri

  1. Ți-am ascultat sfatul și am fost numai ochi și urechi, da’ tot n-am înțeles mesajul ascuns. Așa-s eu, mai greu la înțelesuri și aștept să mă luminezi.

    Apreciază

  2. O fată zice:

    Exista poeti neintelesi asemeni geniilor, deci in fata lor cuvintele-mi banale palesc sau chiar dispar.

    Apreciază

  3. R zice:

    Umm…iooooooi!
    Varianta de halloween pentru reclamele de la herbal essences?! (a se observa fata ce se unduieste satisfacuta la atingerile suave ale apei, petalele din apa si acel moment in care minunatul interpret isi pune apa in cap).

    Apreciază

  4. Ana zice:

    Buey Potecuto… !!! 👿
    Io , ca sa sti de la mine , am incercat sa rezist eroic , zau ca am avut toata dorinta sa-ti urmez sfatul , dar sa ma ierti , la minutul 1.48 am zis ca dau cu laptopul de podea…si nu-i al meu , asa ca am luat-o pe sarite , din 15 in 15 secunde si am gatat repedea…
    Ce vreau io pentru ca sa zic si mi-a placut mie maximum , e urmatoarele : mie mi-a placut cum statea el in apa si plimba palmele prin petalele rosii , batand angelic din gene…Si doi , mie mi-a placut culoarea lui de par si as vrea sa stiu de unde si-a procurat vopseaua , ce marca este si cat costa , ca ma gandesc serios sa ma fac blondu ala aramiu…
    Da , mi-era foame rau , de ma durea lingureaua…acu’ mi-o trecut…cre’ ca nu se exista cura de slabire mai buna pe lumea asta , decat doo melodie de astea la mesele principale! 😛

    Lasand gluma de o parte ,acum pe bune , Potecuto draga : ai lipici la astfel de chestii?Cum de le gasesti? 😀
    Cat despre votarea de ieri….am sentimentul ca prin tot locul a fost votare cu „cantec”. 😛 😀

    Apreciat de 1 persoană

  5. papagigli zice:

    Adica ce-i de ris? Cum altfel crezi tu ca un poponar ii poate cinta uneia care sta pe vine si se urineaza in ceaiul ala de trandafiri?
    In primul rind simbolistica imaginilor este devastatoare. Puritatea vesmintelor, apa Iordanului, rosul pacatos al petalelor si crucea de pe Caraiman care-i atirna de git, sugereaza miracolul biblic care culmineaza cu acel botez autoimpus.
    De fapt tot clipul are o incarcatura religioasa care pe mine ma emotioneaza de m-am udat pe mine privindu-l.
    Hai si nu mai ride, ca e treaba serioasa!

    Apreciază

  6. july zice:

    Dupa cum se unduia, cred ca astepta o metamorfoza in sirena . 😀

    Apreciază

  7. kriozenit zice:

    Sa nu te superi… dar cand ai spus ca ar fi bine sa le puna ‘moaca in chenar ma gandisem de ce nu o fac… iti dau o aluzie… un ziar cu rubrica comemorari si….. !?. Cred ca de aia. 😉

    Apreciază

  8. Irina zice:

    Cu politica nu am de-a face decât indirect, nu mă pasionează doctrinele de niciun fel, poate doar cele literare. Nu mă atrag, nu mă pricep, deci stau deoparte. Vorba ta, poate daca aveau fețele pe buletin, m-aș fi dus și eu să votez după ochi frumoși 😆 .
    Cât despre videoclip, la o rapidă analiză pe text, lucrurile stau cam așa: eul liric, cu părul bălai ca spicul și ochii de peruzea, își declară, cu of și vai, amorul pentru îngerul nepăcătos, întrupare a eternului feminin, care cu ochii ei ca stelili i-a mâncat zilili, de nici sfânta cruce de la gât nu l-a mai putut izbăvi. Tumultul trăirilor evoluează spre dorita liniște conjugală din final, cei doi refăcând imaginea cuplului primordial.
    Am râs cu lacrimi și eu 😆 .

    Apreciat de 1 persoană

  9. Diana zice:

    Vai Potecuță, vai…E Artist omul ce să mai zici.
    A meritat să-l vizionez până la final!

    Apreciază

  10. Mirela zice:

    Sa stii ca ma asteptam la mai rau, dupa postare si comentarii, dar n-a fost chiar asa…. mi-a inspirat un fel de secventa autohtona dintr-un film gen Bollywood, cum stau ei asa frumos imbracati in alb si in apa…. si cu petalele ‘celea rosii ? Spune tu ca nu emana romantism prin toti porii, clipul asta… mai putin la minutul 4:36, unde baiatul din planul indepartat, desi vede ca e in apa doar pana la genunchi, plonjeaza cu entuziasm si ia o burta serioasa de apa + nisip probabil, dupa care se ridica senin si isi vede de drum in continuare :)))… hai ca acolo chiar e „de ras” 😀 . Si sunt faine si rimele, clasice unele (gura ta/ viata mea), sau una originala: „ochii ca stelili”, ca sa rimeze cu „nu te pot privi”… crezi ca usor e sa le potrivesti asa ?
    Ah, si sa nu uit de decenta pastrata prin necontinuarea versurilor „esti o floare, esti un crin, esti parfumul cel mai fin…”, la care completarea e „si ca semn ca te iubesc, colo jos ma iscalesc !”… pai iti dai tu seama ?! Una e sa cante copii jocul asta si cu totul altceva sa spuna un adult asa ceva, ca l-ar intreba CNA-ul, cum adica „colo jos” te „iscalesti” ? … Ha ?
    Deci, una peste alta, e un moment sensibil si romantios, iubirea e un lucru mare 🙂 !

    Apreciază

    • Romanţă pură, Mirela…. asta ţine loc de serenade. Romeo ar fi fost gelos pe asta. Păi… ce îi spunea el Julietei, erau frecţii faţă de extravaganţa asta ce gâdilă corasonul.
      Gestul ăla cu săritul în cap nu l-am înţeles în profunzimea lui. Cred că e un fel de contopire cu nemărginea, unire cu neantul, e personificarea lui „iubita mea, să ne-aruncăm în valuri…”

      Apreciază

  11. Oana zice:

    hai că ai reușit…mi-am șters lacrimiliiii… si am ras de una singura…pe la minutul 3,5 -4 am renuntat, dar ma duc la culcare zambind 🙂 deci da…
    fain de tot, ca sa zic asa ;))

    Apreciază

  12. Mi-a picat tableta din mână 😂

    Apreciază

  13. GEGELUTZ zice:

    Țin să declar că eu am urmărit clipul ca în transă fiind, fără să clipesc, aproape fără să respir și nu m-am gândit vreo secundă să-l opresc. Păi asta-i artă pură, domnule, așa ceva nu am mai gustat până azi! Sunt atât de multe de analizat, de întipărit în minte și în suflet…trebuie să-l mai văd de vreo zece ori, cel puțin! Mulțumesc, Potecuță, pentru o așa de mare fericire! Nu o să te uit până la sfârșitul zilelelelelelor mele! 😀 Țuc!

    Apreciază

    • Merit şi io o cafea, nu? Că… altu’ să fi fost nu împărţea cu atâta generozitate aşa capodoperă. Io am zis să fiu fata de comitet, să vă dau şi vouă din bucuria mea.
      Mă bucur că te-a atins la inimioară 😀
      Te pup, Gegelutz şi tare mă bucur că ai trecut pe la mine!!

      Apreciat de 1 persoană

      • GEGELUTZ zice:

        Meriți și cafea, și ceva mai tare dacă vrei, și-o prăjiturică și…ce mai vrea mușchiu lu tine, că tare m-a mai atins la suflețel bobocelul tău cel ravisant și mirobolant și oleacă nătăflețo-zahoroso-scuipa-l-ar maica să nu se deoache el de fătălău, pardon, am vrut să spui fișioraș! 😀
        Ești o drăguță, prietenă dragă! Îmi face plăcere să te vizitez de fiecare dată. Seară caldă!

        Apreciază

  14. cafeauata zice:

    Tare ma tem ca urla invidia in noi :)! S-a ajuns omul in Spania, are cereri sa cante la nunti, botezuri si alte cele, iar noi, doar pentru ca nu ne permitem sa-l platim la un eveniment, il facem terci. Si Mircea Badea i-a „dedicat” parte dintr-o emisiune, asa ca… Trebuie sa recunoastem ca noi nu am fi in stare de asa ceva!

    Apreciază

    • Sssstttttt! Nu mă demasca, te rooog! Acum, dacă tot ai înţeles că mi-e ciudă… ce să mai zic… 😀 .D
      măi, eu tare aş vrea să îi cunosc pe cei care vor să le cânte domnul ăsta la nuntă. Vai da’ cât aş vrea… 😀

      Apreciază

  15. Am scăpat și de stres datorită acestei minunății ! Îți mulțumesc, Potecuță dragă ! 😆

    Apreciază

  16. raluca zice:

    Prima oara am citit articolul intr-o noapte de pe telefon, doar am ras daca nu am putut sa comentez. Asa ca acum am ras din nou si comentez. Multumesc de 2 ori:))

    Apreciază

  17. tink3rbe11 zice:

    Stiu ca am ascultat aberatia asta acum o saptamana distribuita pe FB de Morar parca…mi-am zis si eu :asa poet…asa cantaret.Dar cum” internetul este plin de artisti”…el de ce nu?!
    S=apoi , fistecare isi exprimezeaza dragostili in fel si chip , da….nici yo nu am inteles care ii era mai draga :fata ce se spala parca sau…apa aia cristalina ce-o mangaia intr-una ca a intrat pana la gat!

    Apreciază

  18. Centurion zice:

    Şi cum se face că nimeni n-a observat, citez: „îngeraş nepăcătos”… Nu vreau să fiu tocmai eu îngeraşul păcătos, aşa că mă opresc din analiza pe text. Teribil clip, de versuri ce să mai zic, aş zice sensibile, dar parcă nu cadrează… Hmmm, mă mai gândesc, dacă oi afla vreodată dau de ştire 😉 … Da’ peisajul parcă nu seamănă cu unul bănăţean, atunci el, magnificul, de ce îşi zice Cristi din Banat…

    Apreciază

    • Toată lumea a fost vrăjită de imagine şi nu a mai fost nimeni atent la versuri 😀 😀
      Între timp m-am documentat : e filmat în Spania 😉 El e dintr-o comună de lângă Timişoara. Atât am putut afla… şi aşa e prea mult

      Apreciază

      • Centurion zice:

        Ehhh, io am atenţie distributivă, am fost numai ochi şi urechi toate cele cinci minute şi paşopt de secunde 😀 Bine, recunosc, am dat şi pauză ca pot râde în voie fără să pierd firul naraţiunii.:D Şi am râs, muuuuuulte reprize de câte cinci minute.
        Da, plauzibilă locaţia spaniolă, în zona lui de baştină nu-i apă aşa mare. Bine, că Timişoara-i la vreo sută de kilometri depărtare, posibil comuna să fie şi mai îndepărtată, aşadar nu-s nevoit să emigrez 😉

        Apreciază

        • Bursucel zice:

          Degeaba ai emigra, zău! Talentili astea îți ies în cale când nici cu gândul nu gândești! Îs ca stelili – răsar când te-aștepți mai puțin… 😉

          Apreciază

          • Centurion zice:

            😀 Mai rău! Talentili astea apar ca stelili căzătoare, inopinat, iar dacă te lovesc, stelili verzi vezi, nu alta. 😈 Dacă ar fi precum stelile stele aş şti că apar cam pe la ceas de seară şi m-aş feri dând fuga în casă şi trâgând obloanele. Şi cum asta n-ar fi de ajuns mai îs şi stelili cântătoare, ceea ce n-ar fi tocmai rău (se poate dormi pe note asezate într-o anume armonie), numai că muzica lor gâdilă urechile într-un mod neplăcut. 😀

            Apreciat de 1 persoană

  19. Bursucel zice:

    Uff, nu-i frumos, știu, am fost nuuumai ochi, am sorbit cu-așa nesaț imagine după imagine și-acu’… 😆 acu’ se revarsă toate în cascadă de veselie! 😆 Ufff, că pe toate le-amestec în hohote de râs! 😆

    Apreciază

Lasă un comentariu