Trei chipuri, trei destine…

1Am revenit cu o completare la postarea trecută. Vă rugam acolo să votaţi un chip şi, eventual, să explicaţi alegerea. Nu am ştiut cum să formulez ca să nu vă pun să vă imaginaţi ceva care implică mai mult decât o relaţie de prietenie, nu am vrut să întreb domnii cu care dintre ele s-ar însura pentru că, logic, aş fi primit răspunsuri în care mi s-ar fi spus că pentru asta e nevoie de mai mult decât de un chip. Şi aşa şi e. Sau pe fete cu cine ar merge într-o excursie la munte pentru că şi pentru o prietenie strânsă e nevoie de mai mult. De fapt, am vrut să văd cam ce vă inspiră feţele acestor fete. Cam ce „vedem” noi în ochii unor străini despre care nu ştim nimic, care au ca singură carte de vizită o pereche de ochi şi, eventual, un zâmbet.
O „experienţă” prin care trecem zilnic, poate. Eu m-am surprins „păcătuind” în autobuz, cu un gest făcut mecanic, din instinct. Am strâns automat geanta la piept când s-a apropiat de mine un tip cam încruntat şi cu haine ponosite. Nu scria „hoţ” pe fruntea lui dar aşa am reacţionat. Mi-a fost ruşine de mine dar se pare că aşa facem mulţi dintre noi, fără o explicaţie logică.
Să revenim. Am primit răspunsuri diferite, explicaţii diferite. Vreau, în primul rând, să vă mulţumesc pentru voturi şi pentru comentarii. Vreau să îmi scot pălăria în faţa unor răspunsuri de o sinceritate copleşitoare! Şi vreau să aplaud şi acele răspunsuri care au urmat firul logic. Adică celor care au analizat, au trecut prin filtrul sufletului şi au spus fie prima pentru că pare să ţină în spate povara zilelor când se priveşte în oglindă, fie a doua pentru că ori e „marginalizată”, ori ascunde o sensibilitate aparte şi vrea, în felul ăsta să mascheze asta.
Sigur că, neavând altceva la îndemână, „judecăm” cartea după copertă. Şi de multe ori nu suntem departe de adevăr. Înainte de a vă spune cine, ce şi cum, vreau să înţelegeţi că nu judec pe nimeni. Că trecutul sau „profesia” nu are nicio legătură cu ceea ce ne spune chipul. Că dacă e hoţ poate are o motivaţie sau o poveste în spate, poate că ochii lui ne asigură de sufletul lui bun şi cald. Nu ştiu, nu sunt eu în măsură să fac asta. Eu am vrut un exerciţiu de sinceritate şi atât.
Nu mai lungesc şi nu vă mai pun să votaţi pentru că ar dura prea mult. Dar vă rog să o faceţi voi în gând şi să fiţi sinceri, da? Hai să vedem. Ne întoarcem la cele trei fotografii şi vă spun că avem nişte informaţii amestecate : avocat, mamă a 4 copii, criminală în serie. Acum pe cine alegeţi? Şi care cum e?
Fac un pariu cu voi? La voturi, prima fată are cele mai multe. La mică diferenţă de fata blondă. Aş paria că aţi ales tot prima fată ca mamă a 4 copii. Şi, eventual, blonda ca avocat. Şi că cei mai mulţi aţi fi ales să mergeţi cu mama sau cu avocata la cafea sau la cină în lipsa unui chip. Am dreptate?
Sincer, sincer, sincer, câţi aţi spus că tatuata e mama a 4 copii? Şi dacă aţi spus, nu aţi făcut-o doar pe ideea „măi, e o capcană. Adică tocmai pentru că dintre cele trei, e cel mai puţin probabil, sigur e ea”? Nu e o capcană pentru că nu aş avea de ce. Şi culmea e că, deşi la postarea trecută, tatuata are voturi mai puţine, dacă aţi fi ales mama sau avocata în lipsa unui chip, cu ea v-aţi fi „pricopsit”.

Prima fată, cea cu părul scurt (nu mai reiau fotografiile) „este cunoscută cu numele de „Îngerul Morţii” şi este una dintre cele mai renumite criminale în serie din istorie. A ucis patru copii şi a rănit grav alţi cinci în timp ce lucra ca asistentă pediatră. Ea le injecta copiilor clorură de potasiu sau insulină. Deşi a fost condamnată numai pentru nouă victime, ea a rănit alţi 13 copii până în momentul în care a fost prinsă”. Repet, chipul ei spune altceva, cu siguranţă există un „ceva” care a declanşat asta, nu judec doar constat. În cazul ei, se pare că a fost vorba de un sindrom.

Fata blondă, e „cunoscuta si cu numele Karla Leanne Teale, criminala in serie de origine canadiana, nascuta pe 4 mai 1970, a intrat in vizorul presei dupa ce l-a asistat pe sotul sau, Paul Bernardo, la rapirea, violarea si uciderea a trei tinere, intre care propria ei sora, Tammy. Karla si Paul s-au cunoscut in 1990, iar el a devenit obsedat de sora sa. Karla a fost de acord ca Paul sa o dezvirgineze pe Tammy, dar mai tarziu au participat amandoi la scene incredibile de viol si maltratare a acesteia. Dupa moartea tinerei, cei doi au pornit in cautarea altor victime si le-au cunoscut pe Leslie Mahaffy si pe Kristen French, pe care le-au torturat, violat si ucis, nu inainte de a inregistra scenele de groaza.”

Fata tatuată „vine dintr-o familie religioasa. S-a nascut in Guadalajara, Mexic si este catolica. Femeia de 36 de ani duce o viata normala. A fost avocat, dar a renuntat la aceasta profesie pentru a deveni DJ, iar programul de acum ii da ocazia sa petreaca timp cu cei patru copii ai sai.” Ea a spus că au existat ceva traume pe care a vrut să le ascundă în spatele unui aspect „altfel” şi că „indiferent de reacţiile celor din jur, este dreptul ei să fie diferită, în felul în care simte nevoia.”

Concluzii?

Mai vreţi astfel de „exerciţii”?

Acest articol a fost publicat în Din viaţă... și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

58 de răspunsuri la Trei chipuri, trei destine…

 1. 9 zice:

  Da, uite de aceea nu ajung să judec oamenii după aspect. 🙂 Si uite că m-am înşelat atunci când am spus că prima are un zâmbet larg şi sincer.
  Hmmm, mulţam de lecţie potecuţo. 🙂

  Apreciază

 2. july zice:

  Pffai, si am votat-o de 3 ori ! :)))

  Apreciază

  • Ei, parcă nu mai e aşa de independentă şi sigură pe ea, nu? 😀

   Apreciază

   • july zice:

    Clar ca atitudinea vazuta de mine in fotografie, acum se traduce altfel : psihopata .

    Apreciază

    • De fata tatuată eu aş fi spus : rebelă, extravagantă, nonconformistă. Şi când colo… e o sensibilă cu răni adânci…
     Ciudat cum etichetăm oamenii, nu?

     Apreciază

     • july zice:

      II etichetam dupa valorile noastre, nu ale lor . De aici si confuzia .

      Apreciază

      • Exact! 😉
       Oricum, mă bucur că ai votat de mai multe ori 😀

       Apreciază

      • july zice:

       Dovedesc consecventa in ce-mi place sau in greseli ? :)))

       Apreciază

      • Unde ai greşit? Eu nu consider că e o greşeală asta. Aşa că doar prima variantă e corectă 😉

       Apreciază

      • july zice:

       Atunci o spun eu : recunosc, nu am o intuitie buna la oameni chiar si fara prejudecati . Sau poate tocmai de aceea . Incerc sa vad partea buna, si ajung sa vad reversul medaliei . :)))

       Apreciază

      • July, eu cred că nici nu prea aveai cum. Cumva, e o alegere logică. Întrebarea nu e „de ce fata blondă?” ci „de ce nu fata tatuată?”. Şi uite că, dintre toate trei, cea pe care cei mai mulţi au dat-o la o parte, e cea mai … cum să spun…? Cea mai paşnică, să zicem.
       Nici mie fetele celelalte nu îmi inspiră frică, nu m-aş feri de ele seara în lift sau pe stradă. Dar de ce, oare, ne-am ferit de tipa tatuată?

       Apreciază

      • july zice:

       Nu m-as feri de ea, de fata tatuata . Vad destule astfel de fete/baieti, vara, in vama, si nu ma vad luand cafeaua cu ei . Ii asociez curentului Emo, iar eu numai Emo nu sunt . Dar si fata blonda, si cea cu zambetul pana la urechi, sunt exceptii, de aceea nu putem generaliza perceptiile . Se intampla sa fie 1/500.000.000, cam atata populatie are America, altfel putem sta linistite cu ele la cafea, ceai . 😀

       Apreciază

      • Crezi că de obicei, se citesc pe chip intenţiile?

       Apreciază

      • july zice:

       Cred ca exista un anumit limbaj universal .
       Cat despre faptul ca barbatii vad mai mult de un chip, zic ca nu vor sa vada mai mult de un chip si un corp, sa fie asociate cu putina minte cat sa nu-i goleasca cardul din prima si cateva retete ca la mama acasa . :)))

       Apreciază

      • Şi să nu-i cicălească deloc dacă se poate… 😀

       Apreciază

      • july zice:

       Asta se poate . Isi face cont in virtual si-i enerveaza pe altii :)))

       Apreciază

      • Măi, măi…. câtă dreptate ai… 😀

       Apreciază

 3. Oana zice:

  Potecuță… m-ai lăsat mută. M-am scuturat bine și îmi fac curaj să-ți scriu. Incredibilă lecție am primit!
  Primul impuls ar fi să zic: nu, no more exercises..ca acesta! Si totusi… e nevoie de ele. Asa incat, da, mai vreau astfel de exercitii. Fac bine. Ingenuncheaza, scutura, si apoi ridica frunti.
  Multumesc…e putin spus, dar azi le contine pe toate.

  Apreciază

 4. illusion zice:

  Aparenţele înşeală!

  Apreciază

 5. Irina zice:

  Deci am intuit binisor?…

  Apreciat de 1 persoană

  • Eu zic că da. Depinde cât de mult contează „biografia” lor …

   Apreciază

   • Irina zice:

    Exercitul propus de tine e foarte bun. Ne ajuta sa intelegem cat de pripit inclinam sa judecam uneori. Eu am inteles asta in ultimii 15 ani, fiindca lucrez cu publicul si m-a ajutat sa nu ii mai clasific pe oameni dupa infatisare. Am cunoscut oameni aparent stersi, sau fiorosi la prima infatisare, dar care s-au dovedit a fi oameni extrem de calzi, de incercati de viata, dar cu o candoare pe care doar la copii o mai vezi.
    Si ma bazez mult pe intuitie, pe cum „simt” omul.

    Apreciat de 1 persoană

 6. Eu ştiam despre femeia tatuată şi poate într-un fel nu a fost corect. Cât despre cele două…cu toţii ducem dureri amarnice pe umeri, iar oamenii care ajung să ucidă suferă. E o boală cruntă când îţi pierzi cugetul şi sufletul. Dar toate trei cazurile, din ce pot spune eu, şi-au strâns sufletele sub o aparenţă anume, sub o anume ,,etichetă”(tatuată, ciudată sau criminală de exemplu). Există mulţi dintre noi care nu pot duce unele poveri. De aceea sufletul ne e îmbrăcat de trup.
  Dacă mai citeşte cineva ce spun eu o să zică că sunt în aer, aşa cum mi-a spus un domn astăzi. Ce nu ştia dânsul e în acest aer e tare bine. Bun exerciţiul D.!

  Apreciază

  • Sigur că, dacă săpăm adânc în sufletul lor, putem găsi şi supărări şi traume şi neîmpliniri. Numai că… asta nu le justifică faptele.

   Şi tu ai băgat asta în seamnă? Aşa… bine punctat, dacă ţi-e bine acolo, „în aeru”, nu mai contează nimic 😉
   Seară frumoasă!!!

   Apreciat de 1 persoană

 7. Drugwash zice:

  Dacă aş fi spus atunci exact ceea ce gîndeam, aş fi deconspirat oarecum articolul precedent. De aceea am ales să tac. Acum pot spune ce am „citit” la prima vedere pe cele trei chipuri:
  1 – O formă de autism
  2 – Traume, mania persecuţiei, lipsă de voinţă
  3 – Beţie, confuzie, parşivitate

  Logic ar fi trebuit să aleg nr.2 însă şi acolo există mari rezerve în privinţa profunzimii traumelor şi a posibilelor reacţii în diverse situaţii. Cine alege şi suportă o formă accentuată de mutilare – tatuajul (respectiv) şi piercing-ul nu sînt nimic altceva, să n-aud comentarii! – e posibil să fie însuşi/însăşi capabil/ă de acte necugetate la un moment dat. „Prevenirea este mama înţelepciunii”, spunea o vorbă din bătrîni.

  Aşadar, faptul că m-am abţinut e datorat mai mult lipsei unei variante valide. Nu-mi pot alege vecinii (sau vecinele), dar pot alege modalitatea de interacţionare, în cazul de faţă fiind nulă în toate cazurile.

  I rest my case. 🙂

  Apreciază

  • Eii, Dragoş… ce să mai spun? Nota 10 pentru „intuiţie”. Tu ai studiat psihologia? 🙄

   Apreciază

   • Drugwash zice:

    Nu, am studiat oamenii pur şi simplu. Am avut timp s-o fac, neavînd ocupaţie. 😉
    În plus, fosta mea concubină are o fiică dintr-o căsătorie anterioară, cu autism de gradul întîi – minte de 1-2 ani în trup de 25 de ani. N-ai spune asta, după privire. Iar oameni beţi cărora li se declanşează cîte o idee fixă (de obicei violentă) am văzut destui la viaţa mea. Restul ar fi proiecţii ale unor judecăţi logice care n-au nimic a face cu persoanele în sine. Cred că aş putea fi o paralelă – într-un fel – la personajul principal din „Slumdog millionaire”. 🙂

    Apreciază

 8. Mirela zice:

  Hai sa-ti zic si eu de ce n-am ales niciuna atunci. Prima mi se parea o fata complexata si care tocmai de-aia se simte obligata sa zambeasca non-stop si sa para populara, pentru ca nu-si permite sa fie ea insasi (sau asa crede ea ca trebuie sa procedeze), stiu genul asta de oameni si nu-mi plac, in umilinta lor. Pe a doua am vazut-o la Maruta in emisiune, unde de fapt nu ma uit niciodata, dar exact in ziua aia m-am nimerit, acum vreo luna de zile cred. Era invitata ea impreuna cu un tatuat-baiat neamt, ambii fiind campioni la asta, sau asa ceva… oricum, acolo am vazut ca e si ea om si ca nu avea de fapt nimic… malefic, asa cum ai crede la prima vedere. Iar a treia mi se parea o tipa-cocota a anilor ’80, un fel de disco-maniaca, un pic prea obosita pentru ce impresie ar vrea ea sa lase :)))) …. iarta-maaaa, stiu ca sunt rea dar nu ma pot abtine uneori 😀 . Si de-aia n-am votat-o pe nici una, ca nu aveam nimic in comun, desi, culmea, fata tatuata era de fapt mai interesanta si chiar as iesi cu ea la un suc, s-o intreb niste chestii – apropo, stii ca are si ochii injectati cu cerneala ? 😀 Adica albul ochilor ei e negru (in poza ta nu se vede), a explicat atunci la Pro ca nu o incurca deloc asta. In fine, sa n-o mai lungesc , ti-am zis doar ce imi inspira fiecare… nu ma asteptam totusi ca cele doua fete sa fie asasine, ba chiar in felul ala crud. Ei, cat traieste, omul invata 😉 Multumesc pentru ambele postari, chiar ai surpriza sa fii inselat de aparente, cand crezi ca nu mai poti fi usor pacalit.

  Apreciază

  • Îţi răspund mâine pe larg, acum trebuie să fug. Dar spun doar atât : eu am găsit fotografia ei pe un site în limba engleză iar ieri, când am vurt să caut mai multe informaţii, am văzut că a fost pe la măruţă. Vezi câte pierd dacă nu mă uit la emisiunea lui? Trebuie să îmi schimb obiceiul 😀

   Pe mâine. Noapte bună!
   Mii de scuze dar ar fi păcat să scriu pe fugă…

   Apreciază

  • Mă bucur să văd că ați analizat atât de atent fiecare fotografie în parte, eu trebuie să recunosc că aș fi dat răspunsul așa…la o primă vedere. Nu aș fi stat să disec deloc. Da, mă cam grăbesc să trag concluzii de multe ori.
   Am găsit o poză cu tipa tatuată în care se vedeau și ochii dar nu am vrut să o postez de teama unor reacții… pripite.
   Te rog, nu te abține când ai ceva de spus. Nu ești rea, ești sinceră. Mda, uneori, unii nu știu să facă diferența 😉

   Apreciază

 9. Acu’ daca-i ora de sinceritate trebuie sa iti spun ca cea din mijloc am vazut-o la tv (la Maruta pe Pro tv) si stiam cate ceva despre ea, desi nu sunt de acord din multe motive cu „podoabele” aplicate/implantate. La ultima n-as fi ghicit, dar la prima a fost ceva ce am intuit ca nu e kosher 🙂
  Dar indiferent cum arata o persoana, ii dau o sansa. Mi s-a demonstrat de prea multe ori cat de inselatoare e prima impresie, asa ca nu am prejudecati fata de nimeni. 🙂

  Apreciază

  • Dacă știam înainte că tipa a fost la Măruță, căutam altă tatuată 😀
   Am vrut doar să văd dacă din cele trei, ea va fi pe ultimul loc la alegeri. Și așa a fost. Apoi, dacă puneam un vot doar cu ”meseriile”, era prima fără drept de apel. Curios, nu?

   Apreciat de 1 persoană

 10. Am votat abia astazi recunosc si apoi am citit acest post. Sa fiu sincera prima poza mi s-a parut si mie ca reprezinta o femeie nu neaparat la casa ei mai degraba o femeie care poate ascunde ceva. Cand am derulat mai jos la fata cu tatuaje eram sigura ca pe ea o voi alege indiferent de ceea ce avea sa urmeze. Nu spun asta pentru ca imi plac intradevar tatuajele indiferent de zona ci pentru ca acum cativa ani am vazut un reportaj la tv legat de oamenii ce aleg aceasta arta. Multi dintre noi ii judecam prea aspru iar documentarul respectiv chiar asta avea in vedere. Daca ai tatuaje nu inseamna ca nu ai un suflet bun sau o poveste interesanta.
  Oricum felicitari pentru aceste doua postari ar trebui sa dea de gandit multora. Din pacate, de cele mai multe ori alegem sa nu dam o sansa unei persoane doar pentru ca nu ne place exteriorul. Amuzant insa ca in cele mai multe cazuri el inseala cel mai mult…

  Apreciază

  • Au fost câțiva care au spus că aleg fata tatuată pentru că pare sensibilă sau că pare să ascundă un suflet chinuit. În mod curios, reacțiile lumii sunt altele.
   Să îți spun cum mi-a venit ideea? Am găsit într-un ziar online un titlu ”ăsta nu e om, e monstru. Intră să vezi ce a putut face”. Am vorbit despre cum se scriu titulurile în ziare, nu mai intru în detalii. Am intrat și era un tip tatuat peste tot, cu ceva cornițe în frunte, cu piercinguri peste tot. Atât. Așa și… unde-i monstru, m-am întrebat. Și uite așa am vrut să văd cum alegem noi și cum clasificăm oamenii după chip. Pentru că, sincer, dintre toate trei, monstru e prima tipă, chiar dacă ea suferă de un sindrom. Dar uite că are un zâmbet care pare că inspiră naturalețe, simplitate și veselie.

   Apreciază

 11. papagigli zice:

  E, acum imi pot motiva si eu alegerea.
  A treia tipa, Karla Homolka este intr-adevar din Canada si a fost coautoarea unor violuri si omoruri impreuna cu Paul Bernardo, A fost mare tam tam pe aici acum vreo zece ani sau cam asa ceva. In fine, tipa a facut puscarie si in puscarie a terminat o facultate on line. De ce am ales sa ma cafelesc cu ea? pentru ca as avea o multitudine de intrebari sa-i pun, nimic altceva.
  Pe celelalte nu le-as fi ales pentru ca prima mi se parea c-ar fi fost operata (schimbare de sex) iar a doua imi repugna pur si simplu. Asta nu inseamna ca le consider timpite, nicidecum, doar divergente in raport cu gusturile mele. 😉

  Apreciază

  • Da, ar fi interesant un dialog cu Karla. Și eu aș avea niște curiozități, așa cum aș avea și în cazul tipei tatuate….
   Îți mulțumesc mult pentru că nu ai ”dezvăluit” nimic la postarea trecută 😉

   Apreciază

 12. Eu tot nu-mi schimb votul, chiar dacă nu am ales poza nr. 2. Decât să mă îngrozesc zi de zi, prefer să mor mai plăcut, de mâna unei arătări omenești, chiar dacă nu și umane.

  Apreciază

 13. Don Juan ot Ţăndărei zice:

  Lecţie ? Hai să fim serioşi … Dacă s-a vrut a fi o lecţie atunci demersul nu a fost doat nedrept ci îmbracă şi o nuanţă de perversitate. Ce să înţeleg eu de aici ? Că, dacă văd vreo femeie zâmbind atunci e cazul să mă întorc şi s-o iau la fugă rupând pământul ? Sau că nu trebuie să-i bat cuiva covorul decât dacă-mi prezintă o copie recentă după cazierul judiciar ? Sau, aaaa …. Stai că m-am prins … E vorba de faptul că nu trebuie să judecăm oamenii după chip, aşa-i ? Tiii … asta n-o ştiam…

  Apreciază

  • Mi se pare mie sau observ o ușoară urmă de ironie? Posibil să mi se pară. Ca și în cazul tău cu perversitatea. Și dacă plecăm de la premise false, cum să tragem concluzii valide? 🙄
   Eu nu am spus nicăieri că vreau să vă dau o lecție sau că v-am dat o lecție. A fost așa, mai mult pentru mine, dacă vrei. Și am cam aflat ce am vrut. Mulțumesc!

   Apreciază

 14. Irina zice:

  Cu toate lecțiile pe care le-am primit, eu tot nu mă pot opri să nu judec oamenii și după chip. Asta e, dacă cineva îmi e antipatic de la început, slabe șanse să îmi mai câștige simpatia vreodată. Dacă stau să mă gândesc bine, nu e numai chipul de vină, ci și primele reacții ale persoanei respective, primele cuvinte, privirea este relevantă de cele mai multe ori. Obișnuiesc să spun că sunt persoane ale căror fețe parcă cer veșnic pumni 😆 . Și nu sunt o persoană violentă, trebuie să mă credeți pe cuvânt 😆 .
  La fel când vine vorba de anumite defecte fizice evidente la un posibil partener. Deși sunt departe de perfecțiunea fizică sau poate tocmai de-asta, sunt foarte severă și cu defectele altora. Nu le pot tolera și gata, oricât mi-aș spune eu cu rațiunea mea de adult citit și trecut prin viață că nu fizicul contează, ci sufletul, că trupul e doar un ambalaj și alte bla-bla-uri. Am constatat că oamenii urâți (iertați-mi sinceritatea, mă autoinclud aici) sunt mult mai atenți la aspectul fizic al celor de lângă ei și mult mai pretențioși, iar cei frumoși mult mai toleranți. Asta pentru că probabil propria urâțenie i-a obsedat toată viața și au devenit mult mai selectivi, dar și din cauze biologice (un fel de instinct de a nu aduce pe lume urmași cu defecte, un mecanism de autoreglare al naturii). Rar o să vezi doi urâți împerecheați 😆 . Am urmărit un documentar pe această temă la un moment dat.
  Mi s-a întâmplat, totuși, și să îmi schimb părerea în timp, după ce am cunoscut persoana respectivă mai bine. Îmi amintesc cum mi-am perceput șefa prima dată (tocuri cui, păr negru, tapat, cozi accentuate la ochi- răutate, impresia mi s-a confirmat și a rămas până în ziua de azi ). Nu același lucru îl pot spune despre alte persoane, care nu mi-au plăcut la început, apoi mi-au devenit prietene.
  N-am făcut nicio alegere atunci pentru că toate mi-au părut antipatice. Prima părea fata comună, ștearsă, cu zâmbet tâmp pe deasupra și privire la fel. Pe a doua o știam de la TV, iar a treia avea o figură de blondă cu creierul odihnit, pusă pe cucerit bărbați cu bani (iertați-mi atitudinea discriminatoare, dar toleranța nu e punctul meu forte). Recunosc că nu le-am intuit latura criminală, dar am constatat că, de cele mai multe ori, criminalii sau sinucigașii par cei mai cuminți oameni de pe planetă. 🙂 Toți vecinii așa îi prezintă, întrebați de reporterii dornici de senzațional: ,,Era un băiat cuminte, liniștit, vorbea frumos. Nu ne-am fi gândit să facă el vreodată așa ceva etc”.

  Apreciază

  • Exact asta îi spuneam Irinei (Irina de mai sus 😀 ) despre prima impresie. Poate fi mama zânelor bune, dacă prima privire sau prima frază mă aruncă la mare distanță de ea, nici cu slujbe nu mă mai pot apropia. Păstrăm o relație politicoasă dar nimic mai mult. Nu știu dacă m-am înșelat pentru că nu s-a întâmplat să ajung să cunosc persoana mai bine ca să îmi schimb părerea.
   Ești delicioasă în sinceritatea ta 😉 Asta e o posibilă temă pentru o postare dar parcă mie mi-e teamă să o abordez, nu am destule date și nici vreun psiholog nu sunt.

   Apreciază

 15. R zice:

  Ioooooi, Potecutaaaa, ce frumos ai spus si ce idee minunata ai avut. Cu totii cred ca suntem cel putin tentati sa ii judecam pe ceilalti dupa aspectul exterior mai ales ca toti cautam in ceilalti cam ceea ce suntem noi sau ceea ce ne-am dori sa fim. Cautam un fel de completare, ca sa fim un tot. Din nefericire, de cele mai multe ori, facand asta ne izbim puternic cu capul de un perete. Si nu din cauza celorlalti, ci din cauza noasta pentru ca suntem superficiali…n-avem ce face, e in firea noastra.
  Eu m-am dezvatat de treaba asta de curand (sper!). Am intalnit cel mai fain om ever, sau cel putin asa credeam. Pe langa faptul ca arata incredibil de prezentabil (genul de om pe care doresti sa-l prezinti tututor ca fiind un prieten de-al tau, pentru ca hahaaaa uite ce oameni misto cunosc) mai parea a fi si ceea ce-mi lipsea. Aha. Pacat doar ca sub aspectul asta atat de placut si de atragator tuturor se afla un mic psihopat as putea spune. Plin de egoism si rautate. Avea o posesivitate morbida aproape si o nevoie de-a fi cel mai cel…iesita din comun (atingand cote maxime de manipulare si violenta uneori). Ei iaca, dupa asta am dat peste un om dubios privirii. Incruntat, sobru, mult prea sobru, cu o tonalitate a vocii de-a dreptul apocaliptica. Genul de om impunator, un zmeu intre zmei. L-am evitat o vreme tocmai din cauza asta, a aspectului insa intr-un final am ajuns sa-l cunosc. Persoana mai blanda si mai plina de viata rar am intalnit in viata mea. E pur si simplu minunat.
  Tare, tareeeee mi-ar placea sa ti-i pot arata pe cei doi, doar pentru a ma face inteleasa mai bine. Sunt sigura ca si tu ai ramane putin uimita 😀

  Apreciază

  • Ioiii… ce experiență!!! Îmi pare rău că ai cunoscut tipul prezentabil și te-ai lovit și de ceea ce se ascundea după masca aia frumoasă dar mă bucur că ai văzut și cealaltă parte a ”medaliei”…
   Tare aș vrea să îi pot vedea 😉

   Apreciază

 16. noradamian zice:

  Excelentă ideea si deosebit de util testul într-o lume în care imaginile sunt pe cale de a înlocui valorile!… 🙂

  Apreciază

 17. Bursucel zice:

  Aparențe și iar aparențe… Astea bat idealismul meu și speranța-mi prostească legată de transparență… 😐

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s