Poveste simplă pe note muzicale

1Replici grăbite în nuanţe de roz se strecurau printre ecourile înlănţuite-ntr-un cotidian anost în timp ce, pe portativul vieţii, se desluşeau ritmuri dătătoare de speranţă. Într-un colţ de odaie cu nume sonor şi multe păreri care pigmentau pereţii, două suflete îşi şopteau… sensuri ascunse-n cuvinte banale. Uneori numărau ca să pară indiferenţi. Au ajuns la 999. Cine-l strigă pe 1000? Conta doar în joaca lor, altfel nu ar fi ţinut cont. Odată bifat, o luau de la început. Alt colţ, aceeaşi odaie. Şi şi-au spus… din trecut în timp ce sorbeau liniştiţi prezentul. Şi şi-au promis. Vibrau sufletele agăţate de-nceput. Frânturi de viaţă împletite cu muguri de visare. Dimineţi de vară după nopţi cu arome ruginii şi amiezi cu flori de câmp peste care gândurile le ningeau doar ca să renască-n verde crud. Pictau zorii cu acuarele împrumutate din lumina ochilor lor….
Poveste cu prolog timid de „te superi dacă îţi spun că…?”. Şi dincolo de uşă, sunet de chei căutate cu privirea…
Ceva se întâmpla cu ei

Acest articol a fost publicat în Suflet pe poteci și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

19 răspunsuri la Poveste simplă pe note muzicale

  1. Ce ușor știi tu să mă miști, chiar dacă stau pe loc! Pentru asta și pentru încă o mie de lucruri, țin la tine necondiționat! 😉

    Apreciază

  2. Irina zice:

    Ai in suflet tare bun.. De iubit si pretuit….

    Apreciază

  3. july zice:

    Ca-n povesti !

    Apreciază

  4. papagigli zice:

    Nu stiu daca e o situatie reala sau pura fantezie, dar oricum ar fi, suna linistitor de bine iar „Şi şi-au spus… din trecut în timp ce sorbeau liniştiţi prezentul” e probabil ceea ce m-a impresionat the most. Well done sis!

    Apreciază

  5. Bursucel zice:

    Uite… mi-e Sufletul prins în amiezi cu flori de câmp peste care gândurile le ningeau doar ca să renască-n verde crud… și nu mai vrea să se dea dus de-acolo, cică din drag de culoare!
    Potecuță, tu cum te mai descurci cu Suflețelul tău? Că mie mi-e din ce în ce mai greu să-l strunesc pe năstrușnicul ăsta al meu. Știi vreun leac? 🙄

    Apreciază

  6. cafeauata zice:

    Ar fi frumos sa ramana aceeasi atmosfera pana la … adanci batraneti. Ar fi frumos…
    Zile insorite-n suflet, Potecuta!

    Apreciază

  7. Pingback: Cărți de suflet - Străduţa lui Illusion

  8. Pingback: Cărți de suflet | Illusion

Lasă un comentariu