Tortura mea-i un cântec cu acorduri ample….

indexNu ştiu dacă ştiţi (şi dacă nu, nu aţi pierdut nimic) dar umblă vorba-n târg că CIA ar fi folosit nişte melodii pentru a tortura suspecţi după atentatele din 11 septembrie 2001. Am ridicat o sprânceană, de fapt pe amândouă că, fie vorba-ntre noi, nu pot ridica numai una aşa cum nu pot închide un singur ochi. Cum adică, măi, CIA, măi? Muzică? Păi muzica nu „iaşte ceva ce gâdilă plăcut urechea”? Cum să torturezi pe cineva cu note muzicale? Am lăsat sprâncele-n jos şi m-am concentrat să înţeleg.

Adică eu pot asculta până mâine seară o melodie că tot nu mă simt torturată, ceva îmi scapă, undeva e o şmecherie. A fost publicat şi un top al celor mai folosite melodii la tortură iar lecturarea lui m-a făcut să prind esenţa. Eu nu vă mai plictisesc cu topul lor căci putem face un top al nostru. Şi atunci când am căutat primele melodii la auzul cărora eu aş ceda oricând sau la care aş apela eu ca să-i torturez pe alţii, mi-am dat seama că „picătura chinezească” e masaj cu ulei de trandafir în comparaţie cu asta.
Să ne imaginăm, deci. Avem căştile pe urechiuşe, volumul cât mai tare şi începe o melodie. Şi noi fredonăm liniştiţi. Apoi alta şi noi  simţim, ca în reclamele tâmpite la detergenţi, că zburdăm pe câmp cu floricele. Şi apoi, brusc, începe ACEA melodie şi noi punem mâna la ochi ca să nu o ia la fugă din orbite şi implorăm milă printre sughiţuri. Ei, care e ACEA melodie? Eu am două şi pe parcurs mai completăm :

1. Puşca şi cureaua lată
2. Vara nu dorm

Aştept completarea topului dar aş fi recunoscătoare dacă aţi înţelege că e vorba de muzică totuşi, adică nu guiţări sau mezeluri 😳 Bine, nici cu Connect-R nu mi-e ruşine, ce să zic…..

Acest articol a fost publicat în Din viaţă... și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

35 de răspunsuri la Tortura mea-i un cântec cu acorduri ample….

  1. Toate manelele și muzica aceasta comercială…
    Stăteam și mă gândeam că, un posibil atac la această tortură ar fi să cânți de unul singur așa…ce-ți place. Și mă gândesc cum aș cânta melodia aceasta: http://www.youtube.com/watch?v=Bv0AmbzQEnM&feature=kp sau http://www.youtube.com/watch?v=Bv0AmbzQEnM&feature=kp în timp ce s-ar desfășura ,,eu vara nu dorm” … :))

    Apreciază

  2. Din câte am auzit eu de la TV, o trupă canadiană de muzică rock a cerut deja drepturi de autor Pentagonului pentru muzica folosită ca tortură. Pe noi ne torturează Florin Salam sau Adi Minune, fără să fim acuzați de ceva.

    Apreciază

  3. illusion zice:

    Doamne potecuţă, mulţumesc, acum ştiu că nu sunt singura de pe pământ care nu poate închide doar un ochi sau ridica doar o sprânceană! Ce să mai propun pentru top… De „Pumnii mei minte nu are ai auzit?” cred că merge

    Apreciază

  4. Lilly zice:

    categoric manele..nu suport pur si simplu… ar reusi sa ma totureze cu manele 🙂

    Apreciază

  5. Irina zice:

    Cam orice melodie, repetată excesiv, devine enervantă. Piesele comerciale, mai ales, difuzate din oră în oră, la posturile de radio. Schimbi postul și dai peste aceleași ,,acorduri ample” . Excesele dăunează grav…plăcerii. Iar ,,repetiția” este mama…plictiselii. 🙂 În altă ordine de idei, nici eu nu pot să fac cu ochiul 😆 .

    Apreciat de 1 persoană

    • Am păţit de multe ori să îmi placă o melodie mult, mult, mult şi să o ascult ca zuza pe repeat. Acum de la primele acorduri mă apucă nervii.
      Of, of, of, Irina dragă… dacă ţi-ai putea închipui tu cât de bine înţeleg eu ce spui….

      Hahaha, nici tu? Suntem priceless 😀

      Apreciază

  6. fosile zice:

    Interpretarile feminine din filmele indiene?
    As avea o gramada, dar am avantajul ca pot sa nu aud ce nu-mi suna placut sau nu ma intereseaza.

    Apreciază

  7. july zice:

    In fiecare vara am o melodie care devine tortura la cat de promovata este . Nu uit vara lui 2011 cu http://www.youtube.com/watch?v=lAhHNCfA7NI&feature=kp
    Seara placuta, poteci de dor !

    Apreciază

    • Acum 5-6 ani am fost la mare ultima dată. Până atunci mai fusesem o singură dată pe la 3 ani. Nu am suferit din cauza asta, nu ştiu să înot, nu îmi face bine statul cu burta la soare aşa că nu am avut o copilărie lipsită de nisipul fin 😀 Buuun. Şi eu, ca de obicei, aleg să văd partea frumoasă a deplasării mele. Mă şi vedeam seara pe malul mării, cu picioarele în valuri, prin fum de ţigară şi adieri de vânt. Într-o seară se decide că e cazul să mi se facă şi pofta asta. Mergem pe plajă. Bum-bum-bum-troc-troc-troc. Peste tot explodau boxele. Bine, am şi ales cea mai liniştită staţiune, ce să-ţi istorisesc : Mamaia 😀
      S-a dus şi poezia şi briza mării. Nu ştiu de ce dar de atunci de câte ori mă enervează o melodie, îmi imaginez că se poate şi mai rău : să fiu pe plajă, să vreau linişte şi să urle aia în boxe 😳

      Noapte frumoasă, July!!

      Apreciază

  8. july zice:

    A nu se intelege ca nu-mi place melodia, imi place, dar repetata la nesfarsit la fiecare ora, devine enervant . Este ca si cum ar canta cucul ceasului cu orologiu . :)))

    Apreciază

  9. Mirela zice:

    Imi pare rau c-o spun, ca e simpatic baiatul, dar „Acasa” a lui Smiley ma ucide lent…. e mereu peste tot parca, sau oricum mult prea des difuzata. Altfel, repet, el e baiat de treaba, saracu ‘ .

    Apreciază

  10. Bursucel zice:

    Potecuțăăăă, vrei mostre de pus pe fugă Bursucelul?! 🙄
    Dacă mi-ar șuiera în urechi Anda&Alex Ce ți-aș face, ie-aș servi o porție de Dă-te-n dragostea mea de-a lui Connect-R! Să-și astupe și ei urechile, nah! 😆

    Apreciază

  11. Mugur zice:

    Nu am astfel de melodii. Sau am prea multe? Nici eu nu știu să-ți spun corect, au fost multe cândva, acum sunt mai puține, căci nu prea mai ascult radiourile, nici chiar cele „online”. Era o vreme în care ascultam foarte multă muzică de la vecinii mei, dar am depășit și acea perioadă manelistă!
    Cred și eu, ca și alții, că repetitivitatea distruge orice melodie, căci te aduce în acea fază de sațietate în care ajungi să nu mai vrei nimic. Oare nu aceasta este picătura chinezească?
    N-aș putea să dau nume de melodii ce mă stresează pentru simplul motiv că nu voi reuși să rețin numele unei astfel de melodii!
    Dar, pentru a scăpa de stres, merg departe in timp, în urmă, pentru că acolo găsesc muzica sufletului meu!

    Apreciat de 1 persoană

    • Nici să nu ai parte de astfel de poluări fonice, crede-mă, ajunge să fie teroare.
      Acolo fug şi eu, la melodii aproape de sufletul meu, aia îmi e scăparea când simt că o iau razna de la … pseudo muzica asta

      Apreciază

      • Mugur zice:

        Să fug, din dor de melodii,
        În timp trecut, îmi pare mie
        Că nu e simplă fantezie,
        De om trăit printre cheflii!
        Ci este dor de sunet bun,
        Ce vine chiar de la străbun,
        Și mă îndeamnă-n simfonie
        Să nu devin nebun.
        Ci să-mi alin dor lângă dor,
        Să-mi legăn sufletul ușor,
        Să-mi legăn chiar și amintiri
        Din vremuri de amor.

        Apreciază

  12. Aliosa zice:

    Versus întrebarea ta,
    Am doar un raspuns:
    Manelele sunt piaza rea
    La întrebarea de mai sus !!! 🙂 🙂 🙂
    Aliosa.

    Apreciază

  13. Daca mai aud odata hopai-tzupai si cum stau puisorii deasupra si asteapta cioara ca sa vina seara ma sinucid mortal!!!

    Apreciază

  14. cafeauata zice:

    Un loc de „cinste” s-ar cuveni intregului repertoriu a lui Cotabita si Gabriel Dorobantu. Noroc ca nu sunt foarte des dati (sau nu aud eu)!

    Apreciază

    • „te rooog, domnişoară nu pleca” „priveşte-mă să veeezi cât mi-e de fricăăăă” 😀

      Cotabiţă a revenit cu domnişoara în variantă nouă aşa că ai toate şansele să-l auzi pe toate posturile 😉 Nasol moment…

      Apreciază

Lasă un comentariu