Fie ca….

imagesE aproape gata săptămâna asta în care, pe lângă obişnuitele sfaturi despre cum să ne spălăm pe dinţi, ce să mâncăm ca să ne danseze burtica de fericire, pe ce site să intrăm dacă vrem un motostivuitor şi cu ce degeţel putem cuceri lumea, primim, de pe toate canalele, celebrul îndemn la bunătate. Am fost „mai buni” de Crăciun, hai şi acum că aşa dă bine în ochii deontologilor, mai ales că până şi Capatos a avut bunul simţ şi a renunţat la emisiune zilele astea. Aşa că vă rog şi eu să fiţi blânzi cu cei care îşi vor face „selfie” şi „check in” în Biserică apoi vor verifica pe tastele zornăitoare, din 3 în 3 minute, să nu rateze like-uri preţioase. Zâmbiţi de fiecare dată când cineva vă „taguieşte” pe poze stupide cu ouă, mieluţi sau cozonaci. Spuneţi merci că nu aveţi numele pe o ceafă de porc sau o oală cu sarmale şi daţi like, nu fiţi chitroşi.

Trimiteţi gânduri bune celor care vă zic de bine „cu ocazia Naşterii”, oameni „este” şi ei, creştini se recomandă. Şi nici nu-s de condamnat, zău! Cu vremea asta de unde să mai ştie omul ce sărbătoreşte şi dacă nu cumva iepuraşul a început să facă „ho, ho, ho” în loc de „ţup, ţup, ţup”. Oricum, pentru ei şi Crăciunul şi Paştele tot cu Triferment se termină aşa că de ce s-ar chinui să ţină minte diferenţe? Nu tot despre mâncăruri grele şi băuturi spirtoase-i vorba-n amândouă? Nu strângeţi din dinţi când vedeţi sms cu „Fie ca…”, nu se ştie niciodată ce mare supriză se ascunde după acest magic început de urare. E foarte posibil ca destinatarul lui să fie „Maricica” în agenda telefonului dar el să fie semnat Gigi şi Mimi. Degeaba vă chinuiţi, nu îi cunoaşteţi pe cei doi aşa că nu v-a lăsat memoria, staţi liniştiţi. E şi ăsta tot un fel de „reblog” aşa că nu mai chicotiţi şi răspundeţi frumos. Problema e că în cazul ăsta nu ştiu exact cui îi răspundem, Maricicăi sau celor doi necunoscuţi?
Celor care-şi dau ochii peste cap că „vai, dragă, cum să stai acasă? Pe mine mă duce iubi la spa”, daţi-le ziua bună şi un ou roşu dacă aveţi la îndemână. Dar nu în cap, în coşuleţ. Acestea fiind spunse, vă doresc ca fie ca, cu ocazia…..

Dragii mei!
Las gluma la o parte pentru câteva momente. Adevăratul sens al acestei Sărbători nu are nimic de-a face cu iepuraşi ţopăitori, ouă de ciocolată sau cadouri scumpe şi voi ştiţi asta. Şi pentru că fiecare o simte şi o trăieşte în felul lui,  nu vă doresc decât să aveţi mereu Lumina aproape, vă fie linişte în gânduri, pace şi cald în suflet! Vouă şi celor ce vi-s dragi!

Acest articol a fost publicat în Din viaţă... și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

60 de răspunsuri la Fie ca….

  1. M-am oprit ca să te îmbrățișez și să-ți transmit numai gânduri bune! Sărbătorile să se deschidă în sufletul tău și să-ți aducă bucuria Învierii!

    Apreciază

  2. Mulțumim! Să ai sărbători liniștite și trimit către tine toate gândurile bune și o îmbrățișare caldă. Îți zâmbesc!

    Apreciază

  3. illusion zice:

    Că bine zici potecuţo! Să ai un Paşte aşa cum îţi doreşti tu! 😀

    Apreciază

  4. july zice:

    Iepuras coconas, ren, oua zambarete, ne aduna impreuna . Eu te urez Sambata, dupa ce se aprind Luminile la malul marii . Sa fii acasa sa dam ,,cioc” ! 😆

    Apreciază

  5. Mirela zice:

    Constat din nou ca eşti o fată înţeleaptă, dar şi cu umor, ceea ce înseamnă har 🙂 . Mulțumim pentru urări şi îți doresc să ai zile liniştite, cu tihnă şi cu soare, în această perioadă de meditație şi rugăciune.

    Apreciază

    • Îţi mulţumesc din suflet, Mirela! Sărbători liniştite şi luminate!

      Apreciază

      • Mirela zice:

        Hristos a inviat ! Si in acesta zile observ si (cel putin) doi viitori pui de barza in cuibul `cela. Nu stiu de cat timp sunt acolo, ca parca acum doua zile nu aparusera…. dar ce mai conteaza ? Important e ca mama lor (sau tatal ?) isi indeplineste cu convingere rolul de parinte grijuliu si o sa vedem rezultatele cand o fi sa fie. Ei, nu-i asa ca e un lucru bun ca vine barza…. la berze 🙂 ? Dragele de ele…..

        Apreciază

  6. Adriana zice:

    Bine mi-a picat articolul tău. Mulţumim. Să ai parte de linişte şi bucurie! Eşti minunată!

    Apreciază

  7. vavaly zice:

    liniste si oameni dragi alaturi sa ai. alaturi fizic ca sa nu iti trimita mesaje cu fie ca :).

    Apreciază

    • 😀 😀 😀 Nu ştiu dacă scap de „fie ca..” dar important e să fie din suflet.
      Sărbători frumoase, numai cu bine şi cu bune şi vouă! Aştept să ne povesteşti de întâlnirea lui Dante cu Iepuraşul 😉

      Apreciază

  8. Mugur zice:

    Fie ca să-ți fie bine, iar sărbătoarea să o simți în adâncul sufletului!
    Bucuria să-ți fie bun tovarăș!
    Lumina să pogoare asupra ta!

    Apreciază

  9. Aliosa zice:

    ” Fie ca….”
    Lumina Sfanta a INVIERII lui IISUS HRISTOS,
    sa-ti calauzeasca pasii si gândurile, numai si numai,
    spre facerea de bine ! 🙂
    Paste Fericit !!! 🙂 🙂 🙂
    Aliosa.

    Apreciază

  10. Desinențe zice:

    Să ne lăsăm sufletul într-o iubire de sine și de semeni, prin iertare și împăcare! Mă bucur să simt la tine spiritul Învierii!

    Apreciază

  11. Primește, așadar, cu îngăduință și urarea mea simplă, dar călduroasă, de Paște fericit și binecuvântat! Să ne purificăm sufletele și să ne otrăvim cât mai puțin trupurile! 🙂

    Apreciază

  12. OrhiKamyDeea zice:

    O Sarbatoare Pascala binecuvantata iti doresc! Lumina Invierii sa se coboara in sufletele noastre si sa ne aduca liniste, iubire, implinire. Si nu doar de Pasti…
    Stiu ca e devreme, dar pe mine ma umple de bucurie sa pronunt si sa scriu urmatoarele cuvinte: HRISTOS A INVIAT!

    Apreciază

  13. indiferent zice:

    Pace si cald la tine in suflet !

    Apreciază

  14. Paste Fericit îti spunem si noi, eu si Geanina, dorindu-ti numai bine în toate si liniste în suflet!

    Apreciază

  15. Ştefania zice:

    Învierea Domnului să îţi aducă, potecuţă, bucurie şi linişte în suflet şi multă sănătate, în toate zilele vieţii tale ce vor fi să vină. Îţi doresc din tot sufletul meu, Paşte Fericit, alături de cei pe care îi iubeşti tu cel mai mult! 🙂

    Apreciază

  16. Georgiana Mihăescu zice:

    Paste fericit potecuto! Invierea Domnului Iisus Hristos sa iti aduca bucurie si lumina in suflet. Toate cele bune. Salutari si numa’ganduri bune!

    Apreciază

  17. GEGELUTZ zice:

    Paște fericit, Potecuțo!

    Apreciază

  18. alinalerca zice:

    Un Paste fericit iti doresc!! :*

    Apreciază

  19. Sa primesti ganduri bune de la oameni buni si multa lumina in suflet din Lumina fara sfarsit!
    Paste fericit!

    Apreciază

  20. Sarbatori Fericite!

    Apreciază

  21. kriozenit zice:

    Sărbători luminate cu pace în suflet alături de cei dragi!

    Apreciază

  22. Lia zice:

    Hristos a-nviat!
    Lumina lină a-nvierii şi doar bucurii să-ţi cuprindă sufletul…

    Apreciază

  23. childagain zice:

    Mulțumim, Potecuță ! Ca de obicei, citindu-te, m-am umplut de zâmbete. 🙂 Sărbători cu lumină !

    Apreciază

  24. CARMEN zice:

    Hristos a înviat! Draga mea, cu siguranta ai petrecut doua zile de tihna alaturi de cei dragi. Sarbatoarea Pastelui dureaza 40 de zile, pâna la Rusalii, asa ca eu iti urez in continuare ca pacea si lumina din suflet sa-ti dainuie tot anul si la Pastele viitor sa se înteteasca.

    Apreciază

  25. arakelian zice:

    Hristos a inviat si de la mine!

    Apreciază

Lasă un comentariu